Líšeň – Jihlava 1:2 (kon.) | Kroměříž – Prostějov 3:0 (kon.) | Vlašim – Chrudim 1:1 (kon.)
konec
SK Hanácká Slavia Kroměříž
3:0 (0:0)
1. SK Prostějov
Sobota 29.07.2023, 17:00 • Stadion Jožky Silného, Kroměříž • FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA • 2. kolo
Předzápasové kurzy
     
    85
    Kroměříž právě vstřelila branku!
    Ta sedla! Před DAVIDEM STOKLÁSKEM se otevřel volný prostor, čehož domácí fotbalista využil k parádní ráně nártem z dobrých pětadvaceti metrů, za projektilem zapadnuvším do levé šibenice Vejmola natahoval levou ruku zbytečně.
     
    80
    Střídání v týmu SK HS Kroměříž:
    ze hřiště odchází Marek Jaroň, přichází Stanley Chukwudi.
     
    80
    Střídání v týmu SK HS Kroměříž:
    ze hřiště odchází Martin Kudela, přichází Milan Machálek.
     
    76
    Střídání v týmu 1. SK Prostějov:
    ze hřiště odchází Jakub Bolf, přichází Vojtěch Bartoš.
     
    76
    Střídání v týmu 1. SK Prostějov:
    ze hřiště odchází Jakub Elbel, přichází David Macháček.
     
    76
    Střídání v týmu 1. SK Prostějov:
    ze hřiště odchází Robert Bartolomeu, přichází David Moučka.
     
    75
    Arbitr Kotala se ještě vrátil k podražení Roberta Bartolomeua na Marka Jaroně, prostějovskému hráči udělil kartu žluté barvy.
     
    75
    Kroměříž právě vstřelila branku!
    Hanácká Slavia dělá další důležitý krok směrem k zisku tří bodů! Na pravém křídle ukázal výborný přehled o hře Chwaszcz, jenž do druhé vlny přihrál po zemi JAKUBU DOČKALOVI přesně do nohy, za přízemní ránou k levé tyči se Vejmola pouze smutně ohlédl.
     
    74
    Na druhý gól v zápase měl políčeno domácí kapitán Michal Cupák. Na středu dostal ideální přihrávku do úniku, těsně bráněný střílel už uvnitř vápna přízemně k levé tyči, Vejmola šel včas k zemi a balón chytil do rukavic.
     
    72
    Střídání v týmu SK HS Kroměříž:
    ze hřiště odchází Jan Fulnek, přichází David Stoklásek.
     
    69
    Obratem rozvlnili síť i domácí, ale ani v tomto případě branka neplatí, protože Marek Jaroň obdržel přihrávku do ofsajdu, gólová střela po zemi k levé tyči byla navíc.
     
    68
    Po standardce už se hosté radovali ze vstřeleného gólu, ale předčasně, protože přetažený centr vracel prostějovský hráč do ohně v momentě, kdy už míč byl celým objemem mimo hrací plochu.
     
    63
    Rohový kop hostujícího celku obstaral tradiční exekutor Jan Koudelka, který našel trestuhodně volného Karla Spáčila, jemuž střela v lehce akrobatické pozici nevyšla, míč nasměroval vedle levé části brankové konstrukce.
     
    61
    Střídání v týmu SK HS Kroměříž:
    ze hřiště odchází Adam Houser, přichází Jakub Dočkal.
     
    56
    Střídání v týmu 1. SK Prostějov:
    ze hřiště odchází Patrik Slaměna, přichází Tomáš Malec.
     
    56
    Střídání v týmu 1. SK Prostějov:
    ze hřiště odchází Michal Zapletal, přichází Lukáš Cienciala.
     
    47
    Kroměříž právě vstřelila branku!
    První branku po sedmnácti letech ve druhé nejvyšší soutěži střílí kapitán! MICHAL CUPÁK těžil z nepovedeného odkopu prostějovské defenzivy a tvrdou ránou nártem propálil z hranice velkého vápna vše, co mu stálo v cestě!
     
    40
    Pokutový kop si vzal na starosti Šimon Chwaszcz. Při exekuci ale selhal, nekopl penaltu vůbec dobře, prakticky do středu brány, Vejmola proto zaznamenal snadný zákrok rukama.
     
    39
    Tragédie pro Prostějov! Okamžitě po rozehrání standardky arbitr Kotala nejenže nařídil pokutový kop, ale za stažení protihráče k zemi dostal Jan Silný žlutou kartou, a protože už jednu z předchozích minut měl, tak rozhodčí musel vytáhnout i kartu červenou!
     
    38
    Kroměříž kouše! Střed hřiště se otevřel před Michalem Cupákem, jenž mohl odčinit žlutý faul tím nejlepším možným způsobem, zpoza vápna však vypálil po zemi vedle pravé tyče.
     
    36
    Na žluté karty je srovnáno. Domácí kapitán Michal Cupák si doslova došlápl na Habustův kotník, v tomto případě nebylo co řešit.
     
    29
    První žlutou kartu zápasu obdržel hostující útočník Jan Silný, který cítil příležitost možného úniku, do výskoku s konkurentem vyskočil naplno, ale přitom ho bolestivě trefil loktem.
     
    23
    Chyběly centimetry! Arbitr Kotala nařídil volný přímý kop ve prospěch Kroměříže. Exekuce se chopil Marek Jaroň, který šikovně kroutil míč k levé tyčce, od ní se však balón odrazil mimo hrací plochu!
     
    22
    Po obrovské hrubce Bolfa, jenž se nechal připravit o míč ve vlastním pokutovém území, Šimon Chwaszcz nabil do ideální palebné pozice Tomáši Jelečkovi, ten nártem trestuhodně přestřelil!
     
    14
    První opravdu velká příležitost zápasu gólem nekončí! Z levé lajny centroval Michal Zapletal na hlavu Roberta Bartolomeua, jehož hlavičku Dostál pouze vyrazil před sebe, v pokračujících zmatcích Jan Silný napálil bránícího hráče.

    Milan Huppert

    Branky: 47. Cupák, 75. Dočkal, 85. Stoklásek

    Karty:   36. Cupák (KRO) – 29. Silný (PRO), 75. Bartolomeu (PRO)   39. Silný (PRO)

    Neproměněná penalta: 40. Chwaszcz (KRO), brankář Vejmola zneškodnil


    SK Hanácká Slavia Kroměříž: J. Dostál – Oulehla, Zavadil, Tiahlo, Fulnek (72. Stoklásek) – Cupák (C), Houser (61. Dočkal) – Jaroň (80. Chukwudi), Kudela (80. M. Machálek), Jeleček – Chwaszcz.
    Náhradníci: Gergela – T. Machálek, Votava.

    Trenér: Bronislav Červenka

    1. SK Prostějov: Vejmola – Bolf (76. Bartoš), Schaffartzik (C), K. Spáčil, Elbel (76. Macháček) – Slaměna (56. Malec), Habusta – Bartolomeu (76. Moučka), Koudelka, Zapletal (56. Cienciala) – Silný.
    Náhradníci: Krynskyj.

    Trenér: Michal Šmarda

    Rozhodčí: Kotala – Dresler, Bureš

    Diváci: 1 052
    bahis siteleri