Pelicans Lahti – Třinec cz 1:3 (kon.) | Ilves – Vítkovice cz 3:2 (2:0 po s.n.) | Rauma – Mannheim 0:6 (kon.)
Växjö – Biel 4:0 (kon.) | Rapperswil – Košice 5:2 (kon.) | Mnichov – Innsbruck 9:2 (kon.)
Färjestad – Aalborg 8:0 (kon.)
konec
Färjestad Karlstad
8:0 (4:0, 0:0, 4:0)
Aalborg Pirates
Neděle 10.09.2023, 19:00 • Löfbergs Arena, Karlstad • Hokejová Liga mistrů • 4. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Z mé strany je to pro dnešek definitivně vše, děkuji všem za pozornost a u dalších online textových přenosů se budu těšit příště. Přeji šťastné vykročení do nového týdne a na počtenou! (21:20:49)
     
    Máme dobojováno! Färjestad potvrdil roli favorita, když doslova smetl dánský Aalborg na svém ledě vysokým poměrem 8:0. Lví podíl na výhře má český útočník David Tomášek a jeho spoluhráč Oscar Lawner. Oba zmiňovaní útočníci zaznamenali v utkání dvě branky.
     
    Konec zápasu.
     
    59:40
    Do závěrečné sirény zbývá odehrát necelých třicet vteřin a vypadá to, že brankář Lagacé udrží proti Aalborgu čisté konto. Diváci v aréně bouřlivě tleskají.
     
    58:23
    Aalborg bude dohrávat utkání v přesilové hře. Na trestnou lavici totiž usedl útočník Lucas Forsell (FAR), který vyfasoval od rozhodčích "dvojku" za krosček.
     
    57:25
    Přesilová hra Aalborgu je minulostí, domácí hokejisté hrají v pěti. Mezitím vidíme další atak na hostující branku, ale Adamsen tentokrát odolal. Hra pokračuje.
     
    57:20
    Anders Koch se musel vrátit zpátky do obranného pásma, jelikož domácí hokejisté v klidu posílají jeden kotouč za druhým až na opačný konec kluziště.
     
    56:30
    Joel Kellman zaútočil ve vlastním oslabení, když našel zadovkou připraveného Björklunda. Druhý jmenovaný prověřil hostujícího brankáře.
     
    55:25
    Že by poslední šance pro Aalborg? Hosté mohou zaznamenat v utkání alespoň čestný úspěch, jelikož na trestnou lavici zavítal Michael Lindqvist (FAR) za podrážení.
    54:50 LAWNER - 8:0
     
    54:50
    Färjestad právě vstřelil branku! Domácí hokejisté si zápas užívají plnými doušky a střílí jeden gól za druhým. OSCAR LAWNER nastavil svou čepel a usměrnil střílenou přihrávku Ejdsella přímo do horní části branky. Asistence: Victor Ejdsell, Magnus Nygren.
     
    54:27
    Henrik Björklund s Marcusem Nilssonem útočili na další vstřelený gól. Adamsen zneškodnil veškerou snahu domácího týmu a hra je na chvíli přerušena.
     
    53:40
    Göransson chtěl nahodit kotouč do hloubi útočného pásma, ale domácí obránce udělal zpětný oblouk do obranné zóny a svůj úmysl nakonec přehodnotil.
     
    52:49
    A Tomášek útočí na hattrick. Člen třetí útočné formace zkoušel své střelecké štěstí ranou od modré čáry, ale jeho pokus nebyl úspěšný. Oba celky střídají.
     
    52:30
    Magnus Nygren posunul kotouč po mantinelu zpátky za svou branku a domácí hokejisté v klidu uklidnili hru. Na ledě je znovu český útočník David Tomášek.
     
    51:39
    Oscar Lawner znovu kličkoval s kotoučem na hokejce v útočné zóně a domácí zaútočili. Obránci hostí se stačili srovnat a následně ukořistit puk na své hokejky.
     
    50:50
    Joel Nyström poslal kotouč bekhendem svým spoluhráčům za brankou, ale hosté byli připravení a poslali puk až na druhou stranu kluziště. Čas běží dál.
     
    49:57
    Färjestad i nadále předvádí své útočné choutky a hosté se brání velmi ztěžka. Adamsen rozehrál na své spoluhráče, kteří jen odevzdávají puk soupeři.
    48:46 LAWNER - 7:0
     
    48:46
    Färjestad právě vstřelil branku! Domácí stále nemají dost a přidávají sedmý vstřelený gól v tomto utkání! Ejdsell přesnou přihrávkou podél brankoviště našel hokejku OSCARA LAWNERA a druhý jmenovaný bez větších obtíží uklidil touš do sítě. Asistence: Victor Ejdsell, Carl Dahlström.
    48:13 KELLMAN - 6:0
     
    48:13
    Färjestad právě vstřelil branku! Domácí tým to ale mrzet příliš nemusí, jelikož krátce nato hosté udělali další chybu v obranném pásmu. JOEL KELLMAN překonal Adamsena svou střelou na vzdálenější tyčku. Asistence: Henrik Björklund.
     
    47:42
    Joakim Nygård pláchl hostující obraně a tváří v tvář zkoušel prostřelit Adamsena mezi betony. Neúspěšně. Hra pokračuje dál.
     
    47:37
    Sudí viděli nedovolený zákrok a chystají vylučovat. Jonathan Andersson (FAR) vyfasoval od rozhodčích dvě trestné minuty za podrážení a už sedí na lavici hanby.
     
    47:10
    Marcus Westfält nabral rychlost v obranném pásmu a poté se vydal zaútočit! Adamsen byl znovu připravený, když se přitiskl ke své tyčce včas.
     
    46:43
    Kotouč končí sražený v ochranné síti za domácí brankou Färjestadu a čas se pomalu krátí. Následuje další krátká komerční přestávka, po které budeme pokračovat.
     
    45:50
    Marcus Nilsson se usadil v útočném pásmu a domácí ohrozili brankáře Adamsena. Ten znovu pohotově zasáhl a nedovolil další změnu skóre.
     
    45:15
    Rasmussen našlápl ve středním pásmu a vydal se zaútočit po pravé straně kluziště. Lagacé nemusel zasahovat a domácí uklidnili situaci na svých hokejkách.
    44:11 TOMÁŠEK - 5:0
     
    44:11
    Färjestad právě vstřelil branku! A máme tu pátou branku domácích! DAVID TOMÁŠEK si vyměnil kotouč se svými spoluhráči a posléze svou střelou švihem z kruhu nedal Adamsenovi šanci zasáhnout. Färjestad dál kráčí za vítězstvím. Asistence: Carl Dahlström, August Tornberg.
     
    43:30
    Dietz-Larsen zablokoval střelu domácího Göranssona a hostující útočník zkoušel zaútočit. Domácí bek ovšem celou situaci napravil.
     
    42:46
    Calder Brooks kroužil s kotoučem na hokejce v útočném pásmu a následnou ránu od modré čáry zkontroloval svým zákrokem připravený Lagacé.
     
    42:11
    Lucas Forsell kombinoval se svými spoluhráči u mantinelu, nicméně poté byli hosté úspěšnější a dostávají hru na druhou stranu kluziště. Oba celky střídají.
     
    41:25
    David Tomášek napadal rozehrávku hostí a domácí celek se posléze usadil v útočném pásmu. Adamsen mohl tentokrát zůstat v klidu a pokračujeme dál.
     
    40:56
    Victor Ejdsell předal kotouč do jízdy svému spoluhráči a domácí okamžitě zahrozili. Střelu z levé strany kluziště si pohlídal svým zákrokem pozorný Adamsen.
     
    40:20
    Linus Johansson číhal na přihrávku od svého spoluhráče na modré čáře, ale hosté byli rychlejší a okamžitě obrátili hru na opačný konec kluziště k Lagacému.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Další třetina začne přibližně ve 20:45 hodin.
     
    Druhá třetina je minulostí a gól jsme tentokrát neviděli. Domácí hokejisté mají i nadále více ze hry, ale hosty drží svými zákroky brankář Adamsen. Ten se v posledních minutách opravdu zapotil, ale všechny pokusy domácích zneškodnil. Dočká se Aalborg vstřeleného gólu ve třetí části?
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:10
    Probíhá poslední minuta druhé třetiny. Färjestad i nadále drží čtyřbrankové vedení a hosté z Aalborgu se nedokáží na delší dobu usadit před Lagacém.
     
    38:40
    Joel Kellman vyslal svižnou ránu zápěstím z levého kruhu pro vhazování, která ale neměla gólový úspěch. Domácí o pár vteřin později přichází o útočné pásmo.
     
    37:20
    Carl Dahlström si sebral kotouč v obranném pásmu a nahodil jej až na opačný konec kluziště. Hra se v posledních vteřinách přelévá z jedné strany na druhou.
     
    36:39
    Patrik Lundh pokračoval v akci v útočném pásmu, ale dva jeho spoluhráči byli při svém přechodu přes modrou čáru rychlejší a sudí píská postavení mimo hru.
     
    35:57
    Blížíme se ke konci druhé třetiny a byla tu další velká šance! Joakim Nygård se proháčkoval přes posledního obránce, ale Adamsena nepřekonal.
     
    34:40
    Aalborg se v posledních minutách spíše brání ve svém pásmu a domácí buší do soupeře. Adamsen zatím drží svůj celek a díky němu hosté ztrácí "jen" čtyři branky.
     
    34:11
    Hosté se špatně domluvili a domácí jim nakonec odebrali kotouč v hloubi útočného pásma. Adamsen tentokrát nemusel zasahovat, ale Färjestad má více ze hry.
     
    33:03
    Michael Lindqvist využil trocha volného prostoru a okamžitě poté vypálil. Adamsen pohotově zasáhl a za malou chvíli se bude vhazovat po jeho pravé ruce.
     
    32:30
    Mattias Göransson v útočném pásmu udělal pořádný rozruch a následně se ještě zkoušel procpat k dorážce Kellman. Ten se však ke střele už nedostal.
     
    32:08
    Domácí zůstali usazeni ve své útočné zóně a jejich snahu musel přerušit Adamsen. Brankář ve službách Aalborgu je v posledních minutách v permanenci.
     
    31:58
    Linus Johansson udržel puk v útočném pásmu a znovu z toho bylo nebezpečí. Adamsen musel udržet kotouč ve výstroji, jelikož před ním stál jeden z protihráčů.
     
    31:43
    Carl Dahlström vyslal propagační pokus téměř z nulového úhlu a prověřil brankáře Adamsena. Ten se nenechal zaskočit a v klidu podržel kotouč v lapačce.
     
    31:15
    David Tomášek pomohl svým spoluhráčům u mantinelu a poslal do jízdy Lindqvista. Útočník s dresem top scorera zavítal do útočného pásma, ale Adamsena nepřekonal.
     
    30:01
    Bo Hanson si sebral kotouč v obranném pásmu a rozjel útočnou akci podél levé strany kluziště. Následná rána z kruhu zaměstnala domácího brankáře.
     
    29:38
    Dietz-Larsen nebezpečně dorážel odražený kotouč na brankovišti, ale hostující útočník narazil na připravené betony brankáře Lagacého.
     
    29:05
    Färjestad se brání velmi úspěšně a posílá kotouč na druhou stranu kluziště k Adamsenovi. Ten následně pomáhá svým spoluhráčům s rozehrávkou u své branky.
     
    28:13
    Tomášek zůstal se svou útočnou letkou na ledové ploše, ale sudí přerušuje hru. Bude se vylučovat, konkrétně z řad domácích. August Tornberg (FAR) vyfasoval trest za nedovolené bránění.
     
    28:02
    Domácí hokejisté zůstali usazeni v útočném pásmu a Tomášek pracoval na brankovišti! Adamsen byl znovu připravený a nedovolil domácím případné dorážky.
     
    27:18
    Nyström si stáhl kotouč ze vzduchu a poté vyzkoušel pozornost hostujícího brankáře. Adamsen vytasil svou lapačku a zasáhl.
     
    26:44
    Groleau zastavil hostující postup směrem do středního pásma a domácí ještě zahrozili. Střela od modré čáry ovšem nebyla nikterak přesná a pokračujeme dál.
     
    25:45
    Adamsen musel být ve střehu, ale celou situaci zvládl. Posléze se činil obránce Nygren, který spolupracoval se svým parťákem v mezikruží, ale bez úspěchu.
     
    25:15
    Thomas Spelling našel svého spoluhráče před brankou, který zkoušel svůj bekhendový pokus, ale Lagacé opět zasáhl a podržel svůj tým.
     
    24:40
    Patrick Bjorkstrand se proháčkoval do útočného pásma, kde se ale hosté dlouho neudrželi a hra se znovu přelila na opačný konec kluziště k Adamsenovi.
     
    23:43
    Hra nabrala dobré tempo a hosté z Aalborgu se snaží s výsledkem něco udělat. Brankář Lagacé zatím nemusel řešit ve svém pracovišti vážnější problém.
     
    22:04
    Na trestnou lavici posléze ještě zavítal domácí Joakim Nygård (FAR) a za hosty obránce Lasse Bo Knudsen (AAL). Pokračujeme v pěti na obou stranách.
     
    21:01
    Magnus Nygren spěchal za kotoučem zpátky do obranného pásma, ale hosté na chvíli ukořistili puk. Ránu Girouxe zneškodnil Lagacé.
     
    20:02
    Brooks uspěl na vhazování ve středovém kruhu a hosté mohli zaútočit. Domácí hokejisté ale nedovolují svému soupeři proniknout až před brankáře Lagacého.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Další třetina začne přibližně v 19:50 hodin.
     
    Úvodní dějství je úspěšně za námi a viděli jsme hned čtyři góly v síti hostujícího Aalborgu. Prosadili se Henrik Björklund, posléze český útočník David Tomášek, Marcus Westfält a gólovou tečku za první třetinou udělal Michael Lindqvist.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:20
    Poslední minuta první třetiny. Aalborg se ještě zkouší propracovat do útočného pásma, ale pozorná domácí obrana nedovoluje soupeři jakékoliv příležitosti.
     
    18:51
    Blíží se konec první třetiny a domácí Färjestad vede už v průběhu první třetiny o čtyři branky. Nyní se píská zřejmě postavení mimo hru a bude se vhazovat.
     
    17:45
    Dietz-Larsen hledal kotouč někde mezi svými bruslemi a hosté nakonec zůstali usazeni před Lagacém. Domácí brankář nemusel zasahovat a hraje se dál.
    16:51 LINDQVIST - 4:0
     
    16:51
    Färjestad právě vstřelil branku! Hosté propadli na útočné modré čáře a domácí hokejisté ujeli do přečíslení dvou proti jednomu. MICHAEL LINDQVIST obdržel přesnou přihrávku od Nygårda a první jmenovaný svou střelou do horní části branky nedal Adamsenovi šanci zasáhnout. Asistence: Joakim Nygård, Jonathan Andersson.
     
    15:40
    Bo Hanson si dojel nahozený kotouč v obranném pásmu a následně posunul hru do neutrální zóny. Hosté vší silou odráží veškeré útoky domácího týmu.
     
    14:45
    Johansson nepřesně hledal najetého Nilssona na útočné modré čáře a posléze je hra přerušena. Následuje další vhazování v útočném pásmu domácího týmu.
     
    14:05
    Jonathan Andersson udržel kotouč proti napadajícím hráčům a založil novou akci po pravé straně kluziště. Domácí hokejisté ale nebyli úspěšní, hosté se ubránili.
     
    13:39
    Hra je přerušena a následuje krátká komerční přestávka. Färjestad na svého soupeře doslova vlétl, když během úvodních osmi minut udeřil hned třikrát.
     
    12:50
    A ještě jedna nebezpečná akce. Oscar Lawner se tlačil do zakončení přes posledního hostujícího hráče, ale domácí útočník nebyl úspěšný. Hra pokračuje dál.
     
    12:27
    Joel Kellman byl chvíli osamocen na hranici brankoviště, ale domácí útočník se k pořádnému zakončení nedostal. Velké štěstí pro Aalborg.
     
    11:55
    Linus Johansson rozvážně rozehrál novou útočnou akci ve středním pásmu, ale domácí hokejisté nebyli tentokrát úspěšní. Oba celky posílají na led nové síly.
     
    11:15
    Patrik Lundh spěchal za pukem do hloubi útočného pásma a domácí zůstali chvíli usazeni před brankářem Adamsenem. Ten ale nemusel zasahovat a hraje se dál.
     
    10:25
    Hra pokračuje dál a zároveň nabírá velmi dobré tempo. Tomášek je znovu na ledové ploše a domácí hokejisté rozjíždějí novou útočnou akci zpoza své branky.
    08:44 WESTFÄLT - 3:0
     
    08:44
    Färjestad právě vstřelil branku! Nejsme ani v polovině první třetiny a domácí hokejisté utíkají svému soupeři do tříbrankového trháku. MARCUS WESTFÄLT si počínal v útočném pásmu nejlépe a prostřelil z blízkosti bezmocného Adamsena. Asistence: Lucas Forsell, Patrik Lundh.
     
    08:15
    Bo Hanson se dobře vrátil do obranného pásma a rozjel novou útočnou akci. Po střele jednoho z hostujících hráčů musel zasahovat Lagacé, který vše zvládl.
     
    07:20
    David Tomášek našel rozjetého Lindqvista na pravé straně mantinelu, ale domácí hráči se dlouho před Adamsenem neohřáli. Hra se otáčí na druhou stranu.
     
    06:29
    Linus Johansson střílel osamocen z dobré pozice, ale domácí útočník nebyl při svém počínání úspěšný. Adamsen ještě poté zkontroloval kotouč svým pohledem.
     
    06:25
    Domácí hokejisté byli v obranném pásmu pod menším tlakem napadajících protihráčů, ale nakonec celou situaci zvládli a už míří na opačnou stranu kluziště.
     
    05:17
    K nájezdu se rozjel útočník Tobias Ladehoff, který se snažil rozhýbat Lagacého, ale neúspěšně. Domácí brankář zmenšil střelecký úhel a zasáhl.
     
    05:17
    Nyní však budou mít hosté luxusní příležitost na snížení. Jeden z domácích hráčů se provinil hákováním a sudí nařizuje trestné střílení!
    05:08 TOMÁŠEK - 2:0
     
    05:08
    Färjestad právě vstřelil branku! Další gól! A pozor, vypadá to na českého útočníka DAVIDA TOMÁŠKA, který si počkal na přihrávku od svého spoluhráče a posléze svou střelou z oblíbeného místa prostřelil Adamsena na vzdálenější tyčku. Asistence: Magnus Nygren.
    04:17 BJÖRKLUND - 1:0
     
    04:17
    Färjestad právě vstřelil branku! Netrvalo to dlouho a máme tu úvodní branku celého utkání. HENRIK BJÖRKLUND stál v útočném pásmu na správném místě a domácí útočník svou pohotovou dorážkou posílá Färjestad do vedení. Asistence: August Tornberg, Marcus Nilsson.
     
    03:28
    Jeremy Groleau nahodil kotouč od modré čáry pro svého spoluhráče a domácí se ještě udrželi před Adamsenem. Hostující gólman tentokrát nemusel zasahovat.
     
    02:50
    Adamsen musel znovu zasahovat, ale hostující brankář celou situaci zvládl. Aalborg dostává hru na druhou stranu kluziště a tohle oslabení se chýlí ke konci.
     
    02:05
    A právě český útočník byl součástí rychlé souhry v útočném pásmu. Marcus Nilsson zkoušel překvapit brankáře střelou z úhlu, leč neúspěšně.
     
    01:40
    Magnus Nygren se musel vrátit pro kotouč zpátky do obranného pásma a domácí rozjeli novou útočnou akci. Na ledě v přesilovce dostává prostor i David Tomášek.
     
    01:00
    Máme tu první vyloučení zápasu. Jeppe Jul Korsgaard (AAL) vyfasoval od rozhodčích dvě trestné minuty za hákování a stráví následující okamžiky na lavici hanby.
     
    00:35
    Pozor na první šanci! Jeden z hostujících hráčů se dostal až do prostoru před brankou, ale domácí brankář Lagacé udržel kotouč před čárou.
     
    00:25
    Jako první se podívali do útočného pásma domácí, kteří však nezískali kotouč za soupeřovou brankou a hosté vzápětí rychle otočili hru na druhou stranu.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Hezký večer u sledování čtvrtého kola základní části hokejové Ligy mistrů. Ve večerních hodinách odehrají své vzájemné střetnutí švédský Färjestad s dánským Aalborgem. Utkání odstartuje v 19:00 hodin, přeji všem příjemnou a ničím nerušenou zábavu.
     
    Aalborg vyhlíží lepší výsledky, jelikož v dosavadních třech duelech bral jenom jeden bod. Bylo to hned v zahajovacím střetnutí proti úřadujícímu šampionovi finské nejvyšší soutěže Tappaře Tampere, se kterou prohrál 1:2 v prodloužení. Následně přišly dvě porážky v základní hrací době, konkrétně doma s Lukko Raumou 2:6 a v pátečním klání s Växjö pro změnu 2:5.
     
    Färjestad má ze tří odehraných utkání v základní části na kontě dvě výhry a jednu porážku. Švédský velikán nejprve zvítězil v norském Stavangeru 4:2, posléze sice zapsal porážku v Ingolstadtu 2:3, ale naposledy si spravil chuť v domácím prostředí, když porazil švýcarský Biel 4:1. Výhru řídil dvěma přesnými zásahy útočník Joel Kellman.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 19:00.

    Petr Pavlík

    Branky a nahrávky: 5. Björklund (Tornberg, Nilsson), 6. Tomášek (Nygren), 9. Westfält (Forsell, Lundh), 17. Lindqvist (Nygård, Andersson), 45. Tomášek (Dahlström, Tornberg), 49. Kellman (Björklund), 49. Lawner (Ejdsell, Dahlström), 55. Lawner (Ejdsell, Nygren)


    Färjestad Karlstad: Lagacé (Lindbom) – Dahlström, Nyström, Andersson, Nygren, Göransson, Groleau, W. Johansson, Tornberg – Nilsson, L. Johansson, Björklund – Ejdsell, Kellman, Lawner – Nygård, Tomášek, Lindqvist – Lundh, Westfält, Forsell.
    Trenér: Tomas Mitell

    Aalborg Pirates: Adamsen (Sørensen) – Koch, Knudsen, Hanson, Carstensen, Brøndberg, Nielsen, Frederiksen – Jul Korsgaard, Brooks, Andersen – Giroux, Bjorkstrand, Dietz-Larsen – Ladehoff, Morin, Spelling – Boesen, Anker, Rasmussen.
    Trenér: Garth Murray

    Rozhodčí: Linde, Nord – Strömberg, Jonsson

    Diváci: 1 619
    bahis siteleri