Plzeň – Motor ČB 0:1 (kon.) | Vítkovice – Kladno 2:3 (0:1 po s.n.) | Kometa Brno – Litvínov 2:3 (kon.)
Olomouc – K. Vary 4:3 (kon.) | Mountfield HK – Mladá Boleslav 1:2 (2:3 po s.n.)
po s.n. (2:3)
Mountfield HK
1:2 (0:0, 1:1, 0:0 - 0:0)
BK Mladá Boleslav
Pátek 22.09.2023, 18:00 • ČPP Aréna, Hradec Králové • Tipsport extraliga • 3. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.
     
    Krásný den z Hradce Králové. Třetí kolo extraligy je tu a s ním také duel mezi Mountfieldem HK a BK Mladá Boleslav. Úvodní buly bude vhozeno v 18 hodin!
     
    MOUNTFIELD HK

    Hradeckým se letní příprava vcelku vyvedla, zapsali totiž šest výher a jen polovinu porážek. A také do nového soutěžního ročníku vstoupili pravou nohou – v prvním kole si vyšlápli na Kometu 4:0, potom si Lvi poradili poměrem 5:3 i s Libercem, přičemž Oliver Okuliar dokonce zaznamenal hattrick.

    BK MLADÁ BOLESLAV

    Hokejisté z města automobilů nemají v zádech tak dobé výsledky jako Hradec. V přípravě se radovali jen dvakrát a šestkrát odešli poraženi, ani vstup do letošní ostré sezony nevyšel Boleslavským dle představ. Po dvou kolech ještě nezískali ani bod, když podlehli Liberci (3:4) i Vítkovicím (2:4).
     
    Vzájemná utkání v loňské sezoně

    Momentální forma obou týmů by mohla napovídat o opaku, nicméně v minulém ročníku dominovali ve vzájemných mačích Bruslaři. Hradci se povedlo urvat pouze klání 11. kola (2:0), pak už sbírali vzájemné výhry Mladoboleslavští – po výhře 2:0 v základní hrací době přidali ještě dvě v nastaveném čase (3:2p a 4:3sn).
     
    Úvodní sestavy:

    Mountfield HK: Bartošák (Kiviaho) – Blain (A), Kalina, Pavelka, Jank, F. Pavlík, Freibergs, Marcel – Eberle (C), Miškář, R. Pavlík – Jergl (A), Tamáši, Okuliar – Chalupa, Lalancette, Perret – Jasper, Zachar, Šťastný.
    Trenér: Tomáš Martinec

    BK Mladá Boleslav: Novotný (J. Růžička) – Osburn, Pyrochta (A), Čech, Jánošík (A), Štibingr, R. Jeřábek, Bernad – Aaltonen, Järvinen, Skalický – Lantoši, O. Roman, Malát – Šmerha, Fořt, Suchý – Stránský (C), Hradec, Dvořáček.
    Trenér: Jiří Kalous

    Rozhodčí: Pražák, Pilný – Ondráček, Klouček.
     
    Hradečtí sáhli oproti minulému klání k proházení některých obranných dvojic, v útoku udělali trenéři jedinou změnu – pozice ve třetí respektive čtvrté letce si prohodili Matěj Chalupa a David Šťastný.

    Oproti tomu Boleslav zamíchala se sestavou o něco více. Do hry dnes nezasáhne kvůli disciplinárnímu trestu obránce Martin Pláněk, naskočí naopak Jan Štibingr a obranné dvojice navíc koučové ještě promíchali. Útok zůstal beze změny jen ten první a kromě přesunů mezi letkami zůstává tentokrát mimo soupisku Tim Söderlund, místo nějž si zahraje Vojtěch Hradec.
     
    Speciální zápas odehraje David Šťastný, který se dnes coby hráč Hradce postaví poprvé proti klubu, v němž strávil posledních pět soutěžních ročníků.
     
    Osmnáctá hodina se blíží a s ní také začátek mače. Hokejisté už za potlesku fanoušků nastupují na led a co nevidět odstartujeme!
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:12
    Hradec protečoval do pásma a první se k puku sice dostal Filip Novotný, rozehrál ale jen k Radovanu Pavlíkovi. Ten ovšem spoluhráče nenašel.
     
    00:54
    Chvilku to zavánělo, že bude mít Boleslav prostor na levém kruhu, nahrávka byla ale moc dlouhá a nesedla hráči dobře na hokejku.
     
    01:46
    Od modré čáry pálil Radek Jeřábek a jeho pokus Patrik Bartošák vyrazil. Boleslav zůstala u puku. A Tomáš Fořt se ocitl v dobré palebné pozice kus od brankoviště, Bartošák i na tuhle ránu zareagoval.
     
    02:54
    Obětavost teď ukázal pro změnu Patrik Marcel, který lehl do střely a zablokoval tak kotouč dřív, než se stihl dostat k domácímu brankáři.
     
    03:47
    Aleš Jergl byl úplně sám na útočné modré a Radovan Pavlík mu také poslal dlouhý pas, jenže Jergl neměl rychlost, a tak ho vzápětí dohnali boleslavští beci.
     
    04:20
    Hala se probrala k životu, když jeden z Hradeckých pálil z pravé strany, Filip Novotný ovšem zůstal v pozoru.
     
    04:45
    Tomáš Šmerha prověřil Bartošáka střelou zleva, hradecký gólman na puk dobře viděl a bez problémů ho ukryl v náruči.
     
    05:19
    Filip Pavlík napřáhl k bombě od modré, puk mířící k tyčce však Novotný hbitě lapil do lapačky.
     
    05:50
    Pozorujeme zatím hru přelévající se ze strany na stranu, vhazovat se bude nyní u boleslavského strážce svatyně. Hosté vyhodili na icing.
     
    06:04
    A znovu boleslavská nepřesná rozehrávka, píská se další zakázané uvolnění.
     
    06:09
    Východočeši hned po buly operovali na brankovišti, to však brzy ukončil svou lapačkou Novotný. A máme tu komerční přestávku.
     
    06:29
    Hradečtí nahodili do pásma, sudí ale hru přerušili – Bartošákova klec se totiž dříve vychýlila ze své pozice a je potřeba ji vrátit zpět.
     
    06:44
    Aleš Jergl pálil od modré, kotouč však neskončil mezi třemi tyčemi – odrazil se do rohu.
     
    07:20
    Jordann Perret vracel puk zpoza brány do brankoviště a ten se odrazil do palebné pozice na levém kruhu, střílející hráč však trefil jen prvního bránícího.
     
    08:30
    O puk se bojovalo v rohu boleslavského obranného pásma a nakonec pro sebe černou pryž uzmuli hosté, oba celky však vzápětí šly střídat.
     
    09:00
    Střela Jana Štibingra se odrazila vysoko do ochranné sítě a vhazovat se bude po Bartošákově levici.
     
    09:13
    Radovan Pavlík šlápl na plyn po levé straně a akci zakončil střelou na delší tyč, kterou však Filip Novotný vytěsnil pryč.
     
    10:45
    Christophe Lalancette se obtočil kolem brány a snažil se překvapit Novotného rychlým zasunutím pod betony, to se mu však nepovedlo.
     
    11:21
    Filip Pyrochta zakončoval protiútok dva na jednoho a chvíli zatrnulo pro změnu domácím fanouškům, i po této střele ale na první branku utkání pořád čekáme.
     
    11:54
    Do souboje u mantinelu se připletl nechtěně jeden z hlavních arbitrů a poté, co skončil na ledě se hra na chvíli přerušila.
     
    12:08
    Tomáš Šmerha hledal z velkého úhlu místo u bližší tyče, to měl Patrik Bartošák kryté.
     
    12:08
    Po komerční přestávce si Mladá Boleslav zahraje přesilovou hru, Patrik Marcel si totiž počínal v obraně nedovoleně a hákoval.
     
    12:15
    Východočeši se rychle dostali ke kotouči a Radovan Pavlík jej zavezl až na opačný konec kluziště.
     
    12:45
    Ralfs Freibergs při couvání klopýtl a upadl a Boleslav tak jela chvíli v útoku v podstatě tři na jednoho, přečíslení však nevyřešila dobře a zasáhl Bartošák.
     
    12:54
    Bohumil Jank zblokoval střelu Tomáše Šmerhy, Boleslav i tak zůstává u kotouče.
     
    13:20
    Sebastián Malát pálil z pravé strany, pokus na delší tyč ale nezamířil do vymezeného prostoru.
     
    13:42
    Filip Pyrochta zavezl puk do pásma a hosté pokračovali v kombinacích až k Pavolu Skalickému, jehož střelu z pravého kruhu pokryl Bartošák.
     
    14:05
    Juhamatti Aaltonen pálil od modré a Bartošák měl zakrytý výhled, střelu zlikvidoval i s dávkou štěstí. K dorážce se pak dostal ještě Róbert Lantoši, nezvedl ale puk dost vysoko!
     
    14:08
    A teď už je Hradec na ledě v plném počtu, přesilovku tedy ubránil.
     
    15:16
    Ruka hlavního rozhodčího vyletěla po souboji u mantinelu do vzduchu a hosté jsou v ponechané výhodě.
     
    15:30
    Domácím fanouškům se sice verdikt nelíbí, nic s ním ale nezmůžou. Petr Kalina vyfasoval dvojku za napadení a Středočeši mají další přesilovku.
     
    15:40
    Juhamatti Aaltonen trefil od modré Bartošákovu vyrážečku, Filip Pyrochta zase chvíli nato trefil lapačku. I díky početním výhodám jsou hosté v útoku jasně aktivnější!
     
    16:12
    Ralfs Freibergs sice zablokoval křižnou nahrávku, hosté jsou i nadále u kotouče v útočném pásmu a utahují kravatu.
     
    16:26
    Patrik Batošák teď sklidil ovace publika, do lapačky totiž schoval kotouč, který vyslal Filip Pyrochta a během letu byl ještě někým tečován!
     
    17:13
    Hradci se povedlo osvobodit a puk doletěl až na opačný konec hřiště.
     
    17:29
    A další efektní i efektivní Bartošákův zákrok, pěkně zastavil golfák od modré.
     
    17:35
    Hradec zvládl i další oslabení a pro změnu si teď zahraje přesilovku on. Juhamatti Aaltonen jde pykat za hákování ve středním pásmu.
     
    17:52
    Aleš Jergl napřáhl na střelu z první a zleva mířil na delší tyč, o kousek minul!
     
    18:13
    Domácí se velmi rychle oklepali z obrany a nyní jsou to pro změnu oni, kdo svého soupeře drží v šachu svým útočením.
     
    18:45
    Oliver Okuliar šel při střele z vrcholu levého kruhu až do pokleku, ani to mu nepomohlo v úspěšném míření.
     
    19:01
    Současně s ohlášením poslední minuty první třetiny se povedlo hostům osvobodit vyhozením na druhou stranu.
     
    19:32
    Hradec se snažil ještě využít zbytek přesilové hry, jenže se dopustil technického přestupku a vhazovat se bude před Bartošákem.
     
    19:37
    Mladá Boleslav je už na ledě kompletní.
     
    19:56
    Středočeši ještě vyhodili na icing a poslední vteřiny tak může Mountfield využít k ještě jedné střele, potřeboval by ale vyhrát buly.
     
    19:59
    Buly sice domácí nevyhráli, i tak se ale Novotný musel mít ještě na pozoru a pohlídat si levou tyč.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Zpočátku se oba týmy lehce oťukávaly, potom začala vystrkovat útočné růžky hlavně Boleslav. Ta vyslala na Bartošáka za prvních dvacet minut hned 15 střel a některé z nich rozhodně nebezpečné byly! V aktivitě pomohly hostům i dvě přesilové hry, ke konci třetiny se zase karta obrátila – v početní výhodě si zahrál i Hradec a také Novotný musel předvést svůj um. On i jeho protějšek zatím zajišťují, že zápas je v tuto chvíli pořád bezbrankový.
     
    Střely na branku v 1. třetině:

    Hradec Králové – 9
    Mladá Boleslav – 15
     
    Další třetina začne přibližně v 18:53.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:19
    Radovan Pavlík doklouzal do brankoviště místo puku a posunul bránu, hra se tak přerušuje, aby byla škoda napravena.
     
    20:32
    Róbert Lantoši prověřil Bartošáka, ten nadále odolává.
     
    21:02
    Oliver Okuliar vracel zpoza brány puk do hry, trefil se ale přesně mezi spoluhráče a kotouč tak vyletěl z pásma.
     
    21:46
    Jan Štibingr neuspěl se svým kličkováním kolem levého mantinelu, o puk do obrali protihráči.
     
    22:08
    David Šťastný narýsoval křižnou střelu z vrcholu pravého kruhu, trefil Novotného vymrštěný beton.
     
    22:59
    Matti Järvinen střílel zleva a jeho pokus sice Bartošákovi vypadl, jako první se ovšem k černé pryži dostal jeho spoluhráč, takže dorážka nehrozila.
     
    23:48
    Jan Eberle dovezl podle mínění hostů kotouč k Novotného lapačce příliš důrazně, a tak se za brankovou strhla menší potyčka, skončila však tak rychle, jak začala.
     
    24:01
    Petr Kalina mířil z modré lajny na vzdálenější tyč, jenže minul.
     
    24:09
    Oliver Okuliar střílel téměř z otočky z vrcholu mezikruží a střela začala do brankoviště padat zvláštním obloučkem, ani ten Filip Novotný nepřehlédl.
     
    24:57
    Východočeši si nedali na modré čáře pozor a je jim odpískán ofsajd.
     
    25:31
    Jan Štibingr vystřelil od modré čáry, neseřídil ale mířidla a minul.
     
    25:58
    Evan Jasper obdržel průnikovou nahrávku a jel sám na bránu a přestože byl zezadu seknuto do hokejky, dokázal zakončit! K jeho smůle však Filip Novotný zasáhl.
     
    25:58
    Východočeši si však alespoň zahrají přesilovku, za sekání na Jaspera je potrestán Aleš Čech.
     
    26:21
    Jeremie Blain si srovnal puk na modré a narýsoval dobrou ránu těsně nad rameno, Novotný ji okrajem výstroje vyškrábl do ochranné sítě.
     
    26:52
    Křížem putoval puk na Aleše Jergla po jehož střele skončil Novotný na ledě a Hradečtí se ještě pokoušeli o dorážky, neuspěli. Naopak Boleslavi se povedlo vyhodit!
     
    27:21
    Z pravého kruhu poslal David Šťastný ránu do Novotného náruče, vhazovat se bude po jeho levici.
     
    27:34
    Christophovi Lalancettovi nesedla střela z vrcholu kruhu a s pomalým pukem neměl brankář problém.
     
    28:02
    Mladá Boleslav je na ledě v plném počtu pěti bruslařů, ani v této přesilovce jsme tedy otevření skóre neviděli.
     
    28:31
    David Šťastný nabil krásně na vrchol pravého kruhu Jeremiemu Blainovi, jehož střela z první zaduněla o gólmanskou masku!
     
    28:51
    Právě Jeremie Blain si ale v následujících dvou minutách nezahraje, sudí ho totiž posílají na trestnou za hákování.
     
    29:18
    Středočeši se drží v útoku, zatím ale jen kombinují kolem mantinelů.
     
    29:42
    Střela Juhamattiho Aaltonena byla tečovaná, i tak ji Patrik Bartošák vyrazil.
     
    29:49
    Hradec bude hrát 62 vteřin ve třech, za podrážení jde totiž pykat Jan Eberle!
     
    30:04
    Jordann Perret schytal střelu z vrcholu kruhu do kotníku, Boleslav je dál na puku.
     
    30:28
    Aaltonenovu střelu pro změnu zastavil Marek Zachar a rezolutně poslal puk na druhý konec hřiště.
     
    30:41
    Mladá Boleslav právě vstřelila branku!
    Dvojnásobnou přesilovku Bruslaři využili a ujímají se první trefou zápasu vedení! Filip Pyrochta naznačil přenesení hry na levou stranu a Patrik Bartošák se začal přesouvat k pravé tyčce, v tu chvíli ale putovala nahrávka k opačné tyči na MATTIHO JÄRVINENA, který byl u brankové konstrukce úplně sám a neměl problém uklidit puk do odkryté klece – 0:1. Asistence: Filip Pyrochta.
     
    31:23
    Středočeši pokračují v klasické přesilovce, musejí však založit útok od vlastního brankáře, kan domácí uklidili puk.
     
    31:53
    A teď už je Mountfield v plném počtu.
     
    32:29
    Na ledě vidíme tvrdé souboje a hráči si nedávají nic zadarmo, na domácích hokejistech je navíc vidět, že stojí o co nejrychlejší dorovnání skóre.
     
    33:14
    Jordann Perret obkroužil útočné pásmo a z vrcholu mezikruží střílel, Novotný vymrštil vyrážečku.
     
    34:40
    Ze souboje u mantinelu před hostující střídačkou vyhodili Hradečtí kotouč jen na icing a nemohou tak před dalším vhazováním jít střídat.
     
    35:02
    Teď už se to domácím povedlo dle pravidel a na led mohly naskočit čerstvé síly.
     
    35:26
    Kotouč vylétl mimo hřiště a na řadu přichází další komerční přestávka.
     
    35:58
    Jeden z hradeckých hráčů se přičiněním soupeře ocitl na ledové ploše a máme tu ponechanou výhodu.
     
    36:11
    Potrestaným hráčem je Róbert Lantoši, který si za krosček odsedí dvě minuty u trestoměřičů.
     
    36:16
    Ralfs Freibergs zlomil při první ráně hůl, Východočeši se ale dále drží v pásmu.
     
    36:37
    Už poněkolikáté v zápase narýsoval Jeremie Blain pěknou střelu, křižný pokus nízko nad ledem ale prosvištěl jen kolem brány.
     
    36:45
    Dvojnásobná přesilovka pro Mountfield, za podrážení je vyloučen Radek Jeřábek!
     
    37:15
    Hradec právě vstřelil branku!
    Východočeši oplatili soupeři stejnou mincí a skóre srovnávají v přesilové hře pět na tři! Je potřeba říci, že pro oko diváka se jednalo o povedenou akci. Jeremie Blain naznačil střelu a posunul puk k levé tyči ke Christopheru Lalancettovi, který jej bleskově předal na druhý konec brankoviště OLIVERU OKULIAROVI. Ten byl u pravé tyčky sám, pod betonem trefil druhý beton a od něj se puk odrazil za brankovou čáru – 1:1. Asistence: Christophe Lalancette, Jeremie Blain.
    37:15 Oliver OKULIAR - 1:1
     
    37:46
    Dalších 59 vteřin si Hradec zahraje v dvojnásobné přesilovce, vyloučen je Adam Jánošík za podrážení!
     
    38:31
    Alex Tamáši nebo Tomáš Pavelka dostrkali možná i trochu silou vůle puk na brankovou lajnu, celá situace se ještě jde zkoumat na video! Přešel kotouč plným objemem čáru?
     
    38:31
    Nepřešel! Rozhodčí zkoumali záznamy dostatečně dlouho a verdikt je jasný – kotouč zůstal některou ze svých částí na čáře, kde ho lapačkou udržel Filip Novotný, a skóre se tak nemění!
     
    38:42
    Alex Tamáši přistrčil na střed brankoviště Okuliarovi, ten trefil jen Novotného.
     
    38:53
    Boleslav už se brání ve čtyřech, Hradec je ale pořád v pásmu.
     
    39:30
    Tomáši Pavelkovi šel puk na opačnou stranu, než potřeboval, střela z první tak nepřipadala v úvahu.
     
    39:49
    Mladoboleslavským se povedlo vyhodit puk pryč a na ledě jsou v plném počtu, vypadá to, že ve druhé části už se nic nestane.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Prostřední třetina přinesla úplně jinou zábavu než ta první, a to především její druhá polovina! Viděli jsme totiž konečně góly a přestože stav je i nyní vyrovnaný, tentokrát 1:1, diváci značně ožili. Oba celky dostaly k dispozici postupně dvojnásobné přesilovky a oba ty své proměnily pohlednými akcemi, Východočeši se v další početní výhodě pět na tři mohli dokonce dostat do vedení. To jim ale překazil puk, jenž se zastavil na brankové lajně.
     
    Střely na branku ve 2. třetině (celkem):

    Hradec Králové – 13 (22)
    Mladá Boleslav – 8 (24)
     
    Další třetina začne přibližně v 19:53.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:36
    Patrik Miškář se dostal u pravé tyčky ke kotouči, ale nedokázal trefit odkrytou část brány – Novotný tam natáhl beton! Neuspěla ani spoluhráčova dorážka.
     
    41:20
    Oliver Okuliar s Alešem Jerglem a posléze i Alexem Tamášim dobývali brankoviště z těsné blízkosti a snažili se prošťouchnout puk skrz hromadu zelených těl, nepovedlo se.
     
    41:56
    Filip Pavlík nemířil od modré přesně a trefil jen roh, z následujícího boje o puk vyhodili Středočeši jenom na icing.
     
    43:04
    Patrik Bartošák vyjel z brány, aby pomohl s rozehrávkou, a málem toho litoval! K puku se totiž dostala Boleslav a nejprve zpoza brány a pak ještě od levé tyčky mířil kotouč do poloprázdné svatyně. Hradecký gólman však nakonec své zaváhání odčinil.
     
    44:31
    Hokej je teď plný soubojů o puk a hra se hodně odehrává u mantinelů, oba celky se snaží nedat soupeři nic zadarmo.
     
    45:10
    Sebastián Malát zkoušel v rychlosti tečovat puk mezi Bartošákovy betony, nenastavil ale hokejku do potřebného směru.
     
    45:46
    Před hradeckou střídačkou došlo k přihrávce rukou a vhazování tak proběhne v neutrální zóně.
     
    46:15
    Jan Eberle nahodil touš do útočné třetiny, jenže spoluhráči už byli za modrou a je z toho tak ofsajd. Pokračovat ve hře budeme po komerční pauze.
     
    46:44
    Oliver Okuliar se natlačil k pravé tyčce a zakončoval, Filip Novotný byl pozorný. Hned na to se právě Okuliar nepohodl s krajanem Pavolem Skalickým a oba hráči si vyřizovali účty důrazně tváří v tvář, vše se obešlo bez trestu.
     
    46:58
    Róbert Lantoši měl nakročeno do samostatného úniku, na poslední chvíli mu ale ve středním pásmu stačil Filip Pavlík vypíchnout puk z hokejky.
     
    47:30
    Střelu Zacha Osburna letící od modré čáry Bartošák dobře viděl a ukryl ji v bezpečí své náruče.
     
    47:46
    Matěj Chalupa na útočné modré příliš kličkoval a Východočeši se tak vystavili do ofsajdového postavení.
     
    48:07
    Patrik Miškář zvedal u levé tyčky puk do vzduchu a mířil křížem, z úhlu ale netrefil prostor mezi třemi tyčemi.
     
    49:13
    Střelu od modré vyrazil Novotný před sebe a k dorážce se dostal Alex Tamáši, u pravé tyčky ale narazil jenom na brankářovu výstroj!
     
    50:41
    Patrik Marcel nabral tempo a zavezl puk do útoku, tam ovšem akce také skončila.
     
    51:19
    Střelu Ralfse Freibergse zablokoval bránící hráč a Východočeši se museli rychle otočit, aby zastavili soupeřův výpad.
     
    52:12
    Po hradeckém ofsajdu přichází na řadu poslední komerční přestávka utkání.
     
    Dnešní utkání sleduje 4 042 diváků.
     
    53:15
    Zach Osburn střílel z vrcholu levého kruhu, kotouč byl cestou tečován a skončil v rohu.
     
    53:38
    Na druhé straně prokázal svou pozornost také Filip Novotný a buly proběhne po jeho levé ruce.
     
    53:53
    Matěji Chalupovi přistála na hokejce křižná nahrávka a ocitl se sám u pravé tyčky, nedokázal ale v rychlosti přiklepnout do sítě!
     
    54:07
    Chvíli to vypadalo, že se Vojtěch Hradec utká v pěstním souboji s Patrikem Marcelem, rozhodčí ale vše rychle rozehnali.
     
    54:36
    Patrik Miškář Střílel zprava, Novotný opět pozorný. Domácí publikum alespoň hradeckého forvarda odměnilo potleskem.
     
    54:45
    Petr Kalina zadržel boleslavské vyhození a vrátil puk do útoku, ani napodruhé se však Mountfield neudržel na kotouči dlouho.
     
    55:28
    Tomáš Pavelka se opřel do střely od modré, jenže trefil prvního bránícího hokejistu. Potom rychle sprintoval na druhou stranu a díky tomu skončilo boleslavské vyhození puku icingem.
     
    55:41
    Bohumil Jank zachytil touš na modré čáře a poslal ho na bránu, tam zase hrací předmět zachytil bez větších problémů svou lapačkou Novotný.
     
    56:19
    Marek Zachar se snažil dojet nahozený puk, Filip Novotný u něj byl ale dřív a pomohl s rozehrávkou.
     
    57:10
    Radovan Pavlík zachytil středočeské vyhození a mířil do levé horní části brány, Filip Novotný vytáhl rameno!
     
    57:39
    A z osy hřiště nyní pálil pro změnu Patrik Miškář, jeho pokusy vytěsnil Novotný vyrážečnou.
     
    58:07
    Už potřetí v krátké době mohl Hradec rozhodnout! Jordann Perret našel nádherně od brankové čáry středem si najíždějícího Christopha Lalancetta, i jeho pumelici vyškrábl Novotný okrajem výstroje!
     
    58:49
    Něco přes minutu zbývá ze třetí třetiny, vhazuje se před Bartošákem. Dočkáme se rozuzlení ještě v základní hrací době?
     
    59:20
    První hradecká lajna se dostala do útoku, brzy ale o puk přišla a hráči jdou střídat.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    Závěr třetiny si podržela Boleslav za vlastní brankou a je to tedy jasné – za nerozhodného stavu jdeme do prodloužení! Ve třetí části měl možnost rozhodnout především Mountfield, který si vytvořil více ložených šancí, hostující obrana v čele s Filipem Novotným se ale držela zuby nehty, a tak dojde na dělbu bodů.
     
    Střely na branku ve 3. třetině (celkem):

    Hradec Králové – 17 (39)
    Mladá Boleslav – 3 (27)
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    60:12
    Hradec nahodil do útoku, ale byl v ofsajdu, přišel tak o puk a mohou zaútočit hosté.
     
    60:46
    Boleslav se dostala jen do střední třetiny, pak se puku ujali zase domácí. A Jordann Perret pálil z osy, Novotný pozorný.
     
    61:08
    A právě Jordann Perret vyfasoval dvě minuty za sekání, byl v brankovišti příliš důrazný. Středočeši si tak v prodloužení zahrají i přes pískot domácího publika přesilovku.
     
    61:08
    Oddechový čas pro tým BK Mladá Boleslav.
     
    61:15
    Radovan Pavlík dosprintoval kotouč a Patrik Miškář ho udržel chvíli v boleslavském obranné pásmu, Hradec šetří vteřiny.
     
    61:50
    Pavol Skalický čekal před brankovištěm na teč a puk k němu taky přiletěl, Patrik Bartošák zasáhl.
     
    62:21
    Matti Järvinen z pravého kruhu z voleje netrefil bližší tyč.
     
    62:44
    Radovan Pavlík už je na ledě dlouho, i tak vytáhl rychlý sprint na druhou stranu, kde vystřelil na Novotného a ještě tam pak držel kotouč, aby spoluhráči mohli vystřídat!
     
    63:07
    Ondřej Roman pálil zprava a Bartošák srazil puk před sebe a nebezpečně se po kotouči natahoval další z hostů, o vteřinku dříve ho skokem a lapačkou stihl přikrýt brankář.
     
    63:09
    Východočeši v plném počtu, mohou zase pomýšlet na útok.
     
    63:56
    Oliver Okuliar se snažil o nahrávku kolem protihráče, tam ale místo nebylo.
     
    64:34
    Tomáši Pavelkovi ujel kotouč a ke střele z levé strany modré čáry se tak nedostal.
     
    65:00
    Prodloužení skončilo.
     
    Prodloužení je u konce a vítěze stále neznáme, rozhodnou tedy samostatné nájezdy! V prodloužení se dostala na koně díky přesilovce Mladá Boleslav, po vyrovnání počtu hráčů na ledě převzal iniciativu znovu Hradec. Oba gólmani ale nadále předvádějí výborné výkony, a tak gól nepřipustili.
     
    Střely na branku v prodloužení (celkem):

    Hradec Králové – 3 (42)
    Mladá Boleslav – 3 (30)
     
    Samostatné nájezdy začínají.
     
    1. série
    0:0
    Juhamatti Aaltonen mířil mezi betony, Bartošák chytil.
     
    1. série
    0:0
    Alex Tamáši zkoušel střelu na vyrážečku, tam místo nebylo.
     
    2. série
    0:0
    Róbert Lantoši zase mířil na lapačku, taky neúspěšně.
     
    2. série
    1:0
    Aleš Jergl se rozjel pomaleji a prostřelil brankáře mezi betony!
     
    3. série
    1:1
    Sebastián Malát se ale nenechal zastrašit a střelou k tyči vyrovnává!
     
    3. série
    1:1
    David Šťastný ani nezakončil, v samém závěru mu ujel puk z hole.
     
    4. série
    1:2
    Tomáš Šmerha si položil brankáře a potom jej obloučkem přehodil!
     
    4. série
    2:2
    Oliver Okuliar se rozjel velmi pomalu a udělal to velmi mazácky – natáhl si brankáře do bekhendu a pak stáhl puk do kličky do forhendu!
     
    5. série
    2:3
    David Bernad se naopak rozjel rychle a s ničím se nepáral, rychlým blafákem do bekhendu se trefil!
     
    5. série
    2:3
    Matěj Chalupa se snažil o kličku do bekhendu, nezamíří ale přesně a je rozhodnuto!
     
    V samostatných nájezdech zvítězil tým BK Mladá Boleslav.
    Rozhodující nájezd připadl DAVIDU BERNADOVI, který se rozjel do slušné rychlosti a brankáře překonal svižnou kličkou do bekhendu – 1:2sn.
     
    Konec zápasu.
     
    Mladá Boleslav bere v sezoně nejen první body, ale také první výhru. A že byla tedy vydřená! V první třetině sice Bruslaře svého soupeře střelecky předčili, pak už ale byl vidět na ledě hlavně Hradec, který na Středočechy vyslal dohromady přes 40 pokusů. Oba celky využily v prostřední třetině dvojnásobné přesilovky, výborně chytající gólmani ale další zásahy nepovolili. A tak dospěl duel až k nájezdům, kde o boleslavské výhře rozhodl v 5. sérii David Bernad.
     
    Ocenění pro nejlepší hráče utkání si odnesli domácí útočník Oliver Okuliar a hostující brankář Filip Novotný.
     
    A teď už je to z mé strany opravdu vše. Přeji vám příjemně strávený první podzimní víkend a u přenosů z dalších hokejových mačů se těším na počtenou! (20:58:13)
    Marken.cz

    Klára Petrásková

    Branky a nahrávky: 38. Okuliar (Lalancette, Blain) – 31. Järvinen (Pyrochta), rozh. náj. Bernad

    Samostatné nájezdy:

    1. série:
    0:0   Juhamatti Aaltonen (MBL)
    0:0   Alex Tamáši (HKM)
    2. série:
    0:0   Róbert Lantoši (MBL)
    1:0   Aleš Jergl (HKM)
    3. série:
    1:1   Sebastián Malát (MBL)
    1:1   David Šťastný (HKM)
    4. série:
    1:2   Tomáš Šmerha (MBL)
    2:2   Oliver Okuliar (HKM)
    5. série:
    2:3   David Bernad (MBL)
    2:3   Matěj Chalupa (HKM)


    Mountfield HK: Bartošák (Kiviaho) – Blain (A), Kalina, Pavelka, Jank, F. Pavlík, Freibergs, Marcel – Eberle (C), Miškář, R. Pavlík – Jergl (A), Tamáši, Okuliar – Chalupa, Lalancette, Perret – Jasper, Zachar, Šťastný.
    Trenér: Tomáš Martinec

    BK Mladá Boleslav: Novotný (J. Růžička) – Osburn, Pyrochta (A), Čech, Jánošík (A), Štibingr, R. Jeřábek, Bernad – Aaltonen, Järvinen, Skalický – Lantoši, O. Roman, Malát – Šmerha, Fořt, Suchý – Stránský (C), Hradec, Dvořáček.
    Trenér: Jiří Kalous

    Rozhodčí: Pražák, Pilný – Ondráček, Klouček

    Diváci: 4 042
    bahis siteleri