Slavia – Třemošná 4:2 (kon.) | Havlíčkův Brod – Chomutov 3:2 (kon.) | Vsetín – Poruba 2011 3:5 (kon.)
konec
VHK ROBE Vsetín
3:5 (2:3, 1:1, 0:1)
HC RT TORAX Poruba 2011
Pátek 22.09.2023, 20:00 • Vsetín, Zimní stadion Na Lapači • Liga juniorů • 3. kolo
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:00.
     
    Úvodní sestavy:

    VHK ROBE Vsetín: Pytel (Uhrin) – Mošnička, Šedlbauer, Hamřík (C), Fojtík, Herman, Zedek, M. Stodůlka – L. Stodůlka, Smetana, Juráň, Cakl, Ostrčil, Matějíček, Hrdý, Heinrich (A), Kovář, Ürge, Žárský, Pozděna.

    HC RT TORAX Poruba 2011: Mareček (Sobol) – Ševčuk, Bodnar, Činčala, Janeček (A), Telnov, Kosina – Šťastný, Šindler, Hansel, Skřipčák (C), Koida, Graněčný, Martiňák, Svoboda, Chromyšyn, Šrubař, Sobol, Rigo.

    Rozhodčí: Lukáš Janda — Martin Tvrdý, Michal Frais.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:55
    První vážnější situaci musel řešit Pytel, ale v protiútoku přebruslil všechny bránící hráče Hrdý a z pravého křídla zakončil. Jeho rána šla vysoko nad.
     
    02:36
    Kromě šancí v úvodní minutě jsme zatím nic zajímavějšího neviděli. Oba celky především bojují ve středním pásmu o kotouč. Naposledy se souboj podařilo vyhrát Činačalovi, který nahazuje do pásma.
     
    03:15
    Heinrich v přečíslení tři na dva hledal Ürgeho, přihrávku zblokoval jeden z bránících hráčů Poruby.
     
    03:44
    Heinrich byl ve středním pásmu těsně bráněn, a tak jen nahazuje puk do rohu kluziště a vydává se střídat.
     
    04:07
    Fojtík svou střelu od modré čáry schoval za bránícího hráče. Mareček si nicméně připisuje úspěšný zákrok a kotouč ukrývá ve své lapačce.
     
    05:00
    Vsetínští dobře cloní hostujícímu gólmanovi, který si výhled na střely od modré musí pracně hledat. Využít toho chtěl Herman, jeho první střela skončila v chumlu hráčů, ta druhá v Marečkově výstroji.
     
    05:35
    Od modré to zkusil také Hamřík. Jeho střela směřovala k pravé tyči, ale cestou ještě jemně změnila směr, takže nakonec skončila mimo branku.
     
    06:05
    Poruba právě vstřelila branku!
    Hosté otevírají skóre po chybě Vsetína před vlastní brankou. Domácímu obránci napřed vypíchl puk Graněčný, a než se vsetínský bek vzpamatoval, tak se kotouče na druhé straně chopil PETR SOBOL, jenž využil situaci a poslal puk k pravé tyči. Asistence: Bez asistence.
     
    06:31
    Vsetín právě vstřelil branku!
    Jenže vedení Poruby trvalo přesně 26 sekund. Domácí vybojovali kotouč v rohu za brankou soupeře a LUKÁŠ STODŮLKA prostřelil přemísťujícího se gólmana přesnou a schovanou střelou mezi betony. Asistence: Bez asistence.
     
    07:45
    Střelu Šťastného vykopl Pytel pravým betonem. Hostující útočník už se natahoval také po dorážce, ale v té mu domácí obrana zamezila.
     
    08:23
    Vyloučení v týmu VHK ROBE Vsetín:
    Hamřík – 2 min., držení.
     
    08:59
    V ostravské přesilovce jde zatím vidět hlavně Koida, který nejprve zahrozil z pravého kruhu a následně se dostal také ke střele z druhé straně kluziště, kam se dostal po několika výměnách kotouče.
     
    09:29
    Petr Sobol ještě na hranici brankoviště tečoval Hanselovu střelu od modré čáry. Kotouč letěl vysoko nad.
     
    09:58
    Domácím se teď dvakrát podařilo vyhodit, přičemž podruhé dokázali podržet kotouč daleko za svou brankou a chvíli to vypadalo, že se pokusí ve vlastním oslabení také zahrozit.
     
    10:23
    Domácí v plném počtu. Hamřík je zpátky, do hry se ovšem nezapojil a při útoku svého celku jel ihned na střídačku. Mezitím vyslal nebezpečnou střelu na porubskou branku Juráň.
     
    11:01
    Heinrichova tvrdá rána z mezikruží nebyla přesná a jen orazítkovala zadní mantinel. Domácí hrají navíc v signalizované výhodě.
     
    11:45
    Vyloučení v týmu HC RT TORAX Poruba 2011:
    Ševčuk – 2 min., podrážení.
     
    11:52
    Hrdý vystřelil krátce po buly na pravém kruhu útočného pásma. Mareček ukrývá puk ve své výstroji.
     
    12:14
    Cakl ještě v předbrankovém prostoru tečoval Hamříkovu střelu od modré. Kotouč končí za brankou a hosté vyhazují.
     
    12:44
    Hrdý se prosmýkl mezi bránící čtveřicí hostů a sám zkusil bekhendové zakončení nad lapačku. Pro domácí bohužel neúspěšně.
     
    13:18
    Vsetínská přesilovka vypadá opravdu dobře. Na vrcholu levého kruhu je aktivní Heinrich, jehož první střela skončila za brankou a do druhé se položil jeden z bránících hráčů Poruby. Hra je přerušena po zákroku Marečka proti střele Ürgeho z pravého kruhu.
     
    13:39
    Ostrčil trefuje boční síť.
     
    13:45
    Hosté v plném počtu.
     
    13:55
    Poruba právě vstřelila branku!
    Radek Martiňák vypíchl kotouč domácímu celku a vydal se střídat. DMYTRO ŠEVČUK, který se právě vrátil z trestné lavice, si počkal na útočné modré čáře, vyměnil si kotouč s Danielem Šindler a z přečíslení dva na jednoho skóroval do odkrytého prostoru nad pravým betonem vsetínského brankáře. Asistence: Daniel Šindler.
     
    14:26
    Vsetín právě vstřelil branku!
    A máme tady naprosto stejný scénář jako v případě první branky hostů. Také nyní Valaši bleskově odpovídají a opět srovnávají skóre. Kombinaci domácích v útočném pásmu zakončil střelou z mezikruží DAVID HEINRICH, na jehož střelu gólman Mareček vůbec neviděl. Asistence: Matěj Juráň, Tomáš Herman.
     
    15:52
    Vsetínští byli nuceni rozehrát zpoza vlastní branky, ale chybují. Šindler mířil mimo, střelu Janečka posílá Pytel zpátky do hry.
     
    16:06
    Poruba právě vstřelila branku!
    Poruba to přes neúspěch nevzdala a opět se prosazuje. DANIEL ŠINDLER nejprve tečoval střelu Valentyna Telnova od modré čáry. Tento pokus Pytel vykopl pravým beton opět jen na hokejku Šindlera, který neměl problém napodruhé dopravit kotouč k odkryté pravé tyči. Asistence: Valentyn Telnov.
     
    17:17
    Domácí chtějí odpovědět i na tuto branku, ale to se jim nedaří. Hamříkovu střelu ztečoval jeden z bránících hráčů do rohu kluziště.
     
    18:08
    Caklovu střelu z levého kruhu ukrývá hostující gólman v lapačce. Domácí útočník byl však při svém zakončení ještě atakován, což se mu pochopitelně nelíbí.
     
    18:21
    Vsetín se drží v útočném pásmu. Od modré pálil Mošnička, Mareček opět úspěšně zasahuje.
     
    18:58
    Valaši nahodili kotouč z vlastního pásma přesně na Marečkovu branku. Hostující brankář kotouč přikrývá lapačkou a vhazovat se bude po jeho pravici.
     
    19:12
    Poruba to zkusila ve dvou proti třem, ale neuspěla. Valaši se opět dostávají do útočného pásma.
     
    19:48
    Heinrich s Žárským bojují v útoku sami proti peti hráčům Poruby. Pásma ale udrželi a mohou tak i oni střídat.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    První třetina juniorského utkání mezi Vsetínem a Porubou přinesla hned pět gólových situací. Některé z nich dělilo jen pár sekund, protože hosté se dostali do vedení 1:0 i 2:1, ale domácí velice záhy srovnali krok. Nepovedlo se jim to až napotřetí, a proto ostravský celek nyní drží vedení 3:2. Opticky byl ale Vsetín lepším týmem, vypracovával si více šancí, hlavně v závěru třetinu, ale ostravské protiútoky byly zkrátka efektivnější.
    Druhá třetina začne cca v 20:49.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:21
    Vsetín se do útoku nahnal hned po buly ve středovém kruhu. Samuel Sobol zasahuje proti střele Juráně z levého kruhu.
     
    21:11
    Vsetínští se s tím na startu druhé třetiny nemazlí a posílají na porubskou branku jednu střelu za druhou. Většina z nich ovšem končí mimo prostor třech tyčí.
     
    21:59
    Vsetín právě vstřelil branku!
    Vsetínským se aktivita na startu druhého dějství velice vyplatila. DAVID POZDĚNA v mezikruží tečoval střelu Lukáše Stodůlky od modré čáry přesně pod betony přemisťujícího se gólmana a srovnal tak na 3:3. Asistence: Lukáš Stodůlka, Tobiáš Mošnička.
     
    23:35
    Oproti tempu v úvodních minutách druhé třetiny se hra zklidnila a přestěhovala se do útočného pásma Poruby.
     
    24:47
    Kosina nahazuje kotouč ze středního pásma do útočného. Vyrovnávacím gólem Vsetína jako by hra obou celků utichla.
     
    25:22
    Žárský vybojoval kotouč za brankou soupeře, nabruslil si na pravý kruh a vystřelil k bližší tyči. Jeho rána končí na zadním mantinelu. Mezitím má hlavní sudí zdviženou pravici, bude se vylučovat.
     
    25:22
    Vyloučení v týmu HC RT TORAX Poruba 2011:
    Šťastný – 2 min., podrážení.
     
    25:35
    Poruba zkraje svého oslabení získala buly v útočné třetině.
     
    25:56
    Ürge prošel sám přes celé kluziště, nakonec obešel i poslední dva bránící hráče Poruby, ale nezakončil, protože mu jeden z vracejících se beků bložil do střely hokejku.
     
    26:35
    Samuel Sobol likviduje střelu od modré čáry a Poruba se osvobozuje.
     
    26:58
    Hamříkova střela od modré zaduněla o Sobolův pravý beton. Kovář z vrcholu levého kruhu mířil nad.
     
    27:12
    Hamříkova střela od mantinelu nebyla přesná a mířila spíš do boční sítě. Samuel Sobol proti ní přesto raději vytasil svou lapačku.
     
    27:22
    Hosté v plném počtu.
     
    27:33
    Poruba už sice hraje s pěti hráči na ledě, herní projev Vsetína ovšem stále připomíná přesilovou hru. Valaši mají rozestavěnou formaci a kombinují.
     
    28:08
    Fojtík pálil od modré čáry. Matějíček byl u levé tyče připravený na teč, ale kotouč netrefil ideálně.
     
    28:30
    Vyloučení v týmu HC RT TORAX Poruba 2011:
    2 min. – příliš mnoho hráčů na ledě, odpyká Rigo.
     
    28:45
    Hosté vyhazují kotouč přes všechny čáry, Uhrin rozehrává.
     
    29:15
    Lukáš Stodůlka měl zakončení z bezprostřední blízkosti porubského brankoviště těžké, protože mu hned dva hráči soupeře blokovali hokejku. Střela šla nad a hosté se osvobozují.
     
    29:58
    Hamříkovo nahození od modré čáry se po Sobolově vyrážečce svezlo k Matějíčkovi, který mohl zakončovat za přemisťujícího se gólmana. Kotouč ale netrefil ideálně.
     
    30:30
    Hosté v plném počtu.
     
    30:46
    Samuel Sobol ukrývá v lapačce vsetínské nahození od útočné modré čáry. Vhazovat se bude po jeho pravici.
     
    32:08
    Zmatky v porubském brankovišti! Kotouč je zřejmě někde pod ležícím Sobolem. Hra je přerušena, tady už domácí žádnou dorážku nevymyslí.
     
    32:18
    Od modré čáry vypálil Zedek. Jeho ránu vykopl Samuel Sobol pravým betonem zpět do hry.
     
    33:00
    Pozděna po přihrávce od Lukáše Stodůlky z pravého křídla tečoval kotouč v mezikruží zpoza bránícího hráče. Hostující gólman na zakončení vůbec neviděl a měl štěstí, že jej puk trefil.
     
    35:26
    Poruba se drží v útočném pásmu a snaží se dostat výsledek zase na dvou stranu. Pokusy hostujícího celku jsou však nepřesné.
     
    35:56
    Koida s Skřipčákem neuspěli v předbrankovém prostoru a nezadařilo se ani Kosinovi od modré čáry. Nyní bude mít Poruba ovšem opět možnost skórovat. Bude totiž hrát přesilovou hru.
     
    35:56
    Vyloučení v týmu VHK ROBE Vsetín:
    Hamřík – 2 min., krosček.
     
    36:00
    Vsetínští se osvobozují.
     
    36:21
    Domácí celek opět vyhazuje, Porubě se nedaří usadit v útočném pásmu.
     
    36:39
    Až nyní zahajují hosté přesilovkovou kombinaci.
     
    36:54
    Poruba zatím nic nevymyslela. Valaši svého soupeře obrali u mantinelu o kotouč a dostávají jej do středního pásma.
     
    37:24
    Skvělý zákrok Uhrina. Činčala nahodil kotouč od modré čáry do předbrankového prostoru. Tam první střela Petra Sobola mířila do Uhrinova levého betonu a druhá k odkryté levé tyči, kam stačil vsetíský brankář včas přemístit svou brusli.
     
    37:36
    Vyloučení v týmu VHK ROBE Vsetín:
    Zedek – 2 min., vražení na hrazení.
     
    37:51
    Poruba hraje v pěti proti třem. Telnovovu ránu od modré čáry má domácí brankář pod kontrolou.
     
    37:56
    Domácí kapitán Hamřík je zpět na ledě. Vsetín hraje ve čtyřech.
     
    38:29
    Juráň zablokoval Janečkovu střelu od modré a okamžitě se s kotoučem vydal dopředu. Od červené čáry nahazuje za soupeřovu branku.
     
    39:12
    Poruba právě vstřelila branku!
    Poruba v poslední minutě druhé třetiny využivá přesilovou hru a jde opět do vedení. Nejdůležitější ze strany Ostravanů bylo vyhrané buly, PETR SVOBODA následně po kombinaci tečoval střelu Michala Činčaly přesně do levého horního rohi vsetínské branky. Asistence: Michal Činčala, Rodion Koida.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Vsetínští zásluhou povedeného vstupu do třetiny vyrovnali, ale před třetím dějstvím je v opětovném jednobrankovém vedení Poruba. Závěr dějství totiž patřil právě Ostravě, a to díky přesilové hře, kterou využil Petr Svoboda.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:17
    Heinrich dostal přihrávku zpoza branky na hranici modrého půlkruhu, odkud z otočky vypálil. Hostující brankář zakročil pravým betonem a poradil si i s následnou dorážkou Heinricha.
     
    42:39
    Ani jednomu celku se teď příliš nedaří přechod přes střední pásmo. Na kotouči je ale častěji Poruba.
     
    43:24
    Ostravané mají puk na svých hokejkách, ale nemohou se dostat do útoku. Povedlo se jim to až nyní, a to díky zakázanému uvolnění soupeře.
     
    44:00
    Martiňák dostal na pravé křídlo nahrávku pro střelu bez přípravy. Hostující útočník ovšem promáchl a přečíslení dva na jednoho tak nezakončil.
     
    45:42
    Vyloučení v týmu HC RT TORAX Poruba 2011:
    Šrubař – 2 min., sevření puku rukou.
     
    46:13
    Hansel získal v mezikruží obranného pásma kotouč od Lukáše Stodůlky a okamžitě vyhazuje. Valaši jsou ale mrknutím oka zpátky ve třetině.
     
    46:47
    Juráň se natahoval po vyražené střele Lukáše Stodůlky. Ke kotouči se domácí útočník dostal, ale už nedokázal zvednout kotouč nad pravž beton Samuela Sobola.
     
    47:26
    Střela Hrdého z vrcholu pravého kruhu letěla vysoko nad. Po mantinelu se pak kotouč sklouzl až do středního pásma.
     
    47:42
    Hosté v plném počtu.
     
    48:28
    Porubské přečíslení dva na jednoho zastavila až tyčka vsetínské branky. Petr Sobol byl po přihrávce Hansela na ose kliziště zcela sám a nikým nebráněn. Napřáhl se a jeho rána se dvakrát odrazila od brankové konstrukce a skončila na levém kruhu.
     
    49:06
    Další přečíslení ostravského celku. Rigo nebyl v úplně ideální pozici, a tak poslal kotouč za sebe, kde nebyl nikdo z jeho spoluhráčů. Nakonec se ke kotouči pžece jen dopracoval Koida, který obešel bránácího hráče a zakončil k levé tyči.
     
    50:00
    Mošničkova střela z vrcholu pravého kruhu šla mimo. Valaši se snaží vyrovnat, přečíslení a rychlé protiútoky Poruby jsou však mnohem nebezpečnější než vsetínské pobyty před Samuelem Sobolem.
     
    50:26
    Další individuální akce na straně Poruby. Šindler vystřelil z levého kruhu ke vzdálenější tyči, Uhrin ukrývá kotouč v lapačce.
     
    50:49
    Rána Heinricha, který si do třetiny nabruslil sám po pravém křídle, zaduněla o výstroj hostujícího brankáře.
     
    51:22
    Matějíčkova přihrávka z vrcholu pravého kruhu byla příliš dlouhá, než aby našla najíždějícího Lukáše Stodůlku. Hraje se rychle nahoru dolů, nyní už oba týmy hrozí z protiútoků.
     
    52:30
    Na přihrávku Hrdého ještě čekal Mošnička, ale domácímu útočnékovi kotouč z hokejky sjel a jen pomalu doklouzal k Sobolovu levému betonu. Zde jej hostující gólman přikryl lapačkou.
     
    52:48
    Petr Sobol překvapil domácího brankáře, když vybojoval puk v souboji za jeho bránou a okamžitě zahrozil. Jeho střela přeletěla vzdálenější horní roh.
     
    53:31
    Mošnička obral v obranném pásmu o puk Šťastného. Založení útoku se ovšem domácím nedaří.
     
    54:04
    Hamřík už kroutí hlavou. Jeho střela od modré čáry skončila v lapačce hostujícího gólmana.
     
    55:27
    Vsetín se usadil v útočném pásmu a kombinuje. Obrana Poruby je ale zatím precizní a všechny střely blokuje. Samuel Sobol nemá vůbec žádnou práci.
     
    55:55
    Poruba pod vsetínským tlakem vyhazuje kotouč na zakázané uvolnění. Do konce třetí třetiny zbývá něco málo přes tři minuty.
     
    56:10
    Matějíček s Hamříkem vybojovali kotouč v útočném pásmu, ale ke střele se domácí nedostali. Poruba zaváží puk za Uhrinovu branku.
     
    56:38
    Ostravané znovu vyhazují. Tentokrát šikovně, zakázané uvolnění se nepíská.
     
    56:48
    Zedek nabruslil do pásma a okamžitě vystřelil. Samuel Sobol má po jeho pokusu puk ve své výstroji. Na dorážku čekal ještě Žárský, ale kotouč nikde nevyplaval.
     
    56:48
    Oddechový čas pro tým VHK ROBE Vsetín.
     
    56:48
    Vhazuje se v útočném pásmu Vsetína. Uhrin už zůstává na střídačce.
     
    57:11
    Neskutečný závar před hostující brankou. Všech šest hráčů Vsetína se nahrnulo do brankoviště a domácí byli velice blízko vyrovnání.
     
    57:36
    Poruba vyhazuje kotouč na zakázané uvolnění.
     
    58:11
    Juráň vybojoval kotouč, ale nikdo ze spoluhráčů se mu výhodně nenabízel. A tak se ke kotouči dostali hosté, kteří s vidinou střely do prázdné branky nabrusili do střední třetiny. V zakončení jim zabránil Mošnička.
     
    58:40
    A teď to byl právě Mošnička, kdo mohl srovnat. Vsetínský bek si po levém křídle nabruslil do útočného pásma a bekhendem zakončil k bližší tyči.
     
    58:40
    Oddechový čas pro tým HC RT TORAX Poruba 2011.
     
    59:10
    Vsetínský tlak stále neupadá. Hosté opět vyhazují kotouč jen na zakázané uvolnění.
     
    59:15
    Hamříkova rána od modré letí mimo. Valaši mají ovšem při power play opravdu spoustu šancí.
     
    59:36
    Další vsetínská rána míří jen na zadní mantinel.
     
    59:50
    Asi poslední možnost na útok. Mošnička zaváží puk do pásma.
     
    59:59
    Poruba právě vstřelila branku!
    Vyrovnání nebylo daleko, ale místo toho přichází trefa do prázdné brány v poslední sekundě třetí třetiny, o kterou se postaral PETR SOBOL. Asistence: Tomáš Šťastný.
     
    Konec zápasu. (22:09:24)

    Helena Hegeďová

    Branky a nahrávky: 7. Stodůlka L., 15. Heinrich (Juráň, Herman), 22. Pozděna (Stodůlka L., Mošnička) – 7. Sobol P., 14. Ševčuk (Šindler), 17. Šindler (Telnov), 40. Svoboda (Činčala, Koida), 60. Sobol P. (Šťastný)


    VHK ROBE Vsetín: Pytel (21. Uhrin) – Mošnička, Šedlbauer, Hamřík (C), Fojtík, Herman, Zedek, M. Stodůlka – L. Stodůlka, Smetana, Juráň, Cakl, Ostrčil, Matějíček, Hrdý, Heinrich (A), Kovář, Ürge, Žárský, Pozděna.
    Trenér: Rostislav Vlach

    HC RT TORAX Poruba 2011: Mareček (21. S. Sobol) – Ševčuk, Bodnar, Činčala, Janeček (A), Telnov, Kosina – Šťastný, Šindler, Hansel, Skřipčák (C), Koida, Graněčný, Martiňák, Svoboda, Chromyšyn, Šrubař, P. Sobol, Rigo.
    Trenér: Tomáš Potěšil

    Rozhodčí: Lukáš Janda — Martin Tvrdý, Michal Frais

    Diváci: 84
    bahis siteleri