Buffalo – Boston 4:1 (kon.) | Carolina – Tampa 5:2 (kon.) | Detroit – Pittsburgh 4:3 (kon.)
NY Rangers – NY Islanders 4:2 (kon.) | Dallas – Minnesota 6:1 (kon.) | San Jose – Anaheim 2:4 (kon.)
konec
San Jose Sharks
2:4 (0:3, 1:0, 1:1)
Anaheim Ducks
Středa 27.09.2023, 04:00 • SAP Center, San Jose • Příprava NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 04:00.
     
    Všem fanynkám a fanouškům hokeje přeju krásné brzké ráno. Vítám vás při sledování přípravy NHL, u zápasu mezi San Jose a Anaheimem.
     
    San Jose Sharks

    San Jose odstartovalo přípravu na nový ročník tím nejlepším možným způsobem, úřadujícího mistra z Vegas porazilo s přehledem 5:2. Žraloci rozhodně mají co napravovat, protože v minulém ročníku patřili k nejhorším týmům celé soutěže, nakonec obsadili čtrnáctou příčku Západní konference s propastným mankem pětatřiceti bodů na poslední postupový Winnipeg. Rovněž bude zajímavé sledovat, jak se Sharks vyrovnají se ztrátou nejproduktivnějšího hráče loňska Erika Karlssona, švédský zadák přestoupil do Pittsburghu.
     
    Anaheim Ducks

    Rovněž Anaheim zahájil přípravu dvoubodovým ziskem, v napínavém utkání s Los Angeles uspěl 3:2 v prodloužení gólem LaCombea. Podobně jako Sharks, tak i Kačeři skončili daleko za postupovými branami, dokonce obsadili na Západě poslední šestnácté místo. Zajímavá je i skutečnost, že Ducks odešli poražení z posledních třinácti střetnutí uplynulého ročníku, podobně nelichotivé sérii se letos určitě pokusí vyhnout.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:10
    Utkání mezi San Jose a Anaheimem odstartovalo! První útok patřil domácímu celku, Alex Stalock zatím zasahovat nemusel.
     
    00:41
    Na druhé polovině hřiště došlo k nahození od pravého mantinelu, jeden z bránících hokejistů touš rukavicí srazil vedle pravé tyče.
     
    01:06
    Vysokou rychlost nabral po levém mantinelu Sam Carrick, skrze dvojici konkurentů do příležitost projet nezvládl.
     
    01:47
    Ethan Cardwell přecenil rychlostní schopnosti Kevina Labanca, kus černé gumy poslal mim jeho dosah na zaakázané uvolnění.
     
    02:20
    Z poměrně ostrého úhlu pokusil střelecké štěstí Frank Vatrano, MacKenzie Blackwood zakročil včas vykopnuvším levým betonem.
     
    02:46
    Při rozehrávce Mario Ferraro nepůsobil úplně jistým domem, nakonec po mantinelu přenesl hru doprava na Robinse.
     
    03:15
    Aktivně presující Ryan Strome vyvinul velký tlak na Leona Gawankeho, německý bek bekhendem vyhodil alespoň do střední třetiny.
     
    03:47
    Středem zkusil projet až do útočné třetiny Tanner Kaspick, což se mu nepovedlo, klička na beka Ilju Ljubuškina byla příliš krátká.
     
    04:21
    Alex Stalock nezahálel a po zákroku betonem puk zbytečně nedržel, vyrážečkou rozehrál k levému mantinelu na připraveného Leasona.
     
    04:53
    Vyhození Knyžova by znamenalo zakázané uvolnění, ovšem ruský obránce touš šťastně poslal na bránu, takže znovu musel hrát Stalock.
     
    05:16
    Zatím sledujeme rychlé střetnutí bez zbytečného přerušování, nahození od levého mantinelu chrániči zblokoval Brayden Tracey.
     
    05:55
    O zklidnění situace se postaral Šakir Muchamadullin, když zabrzdil ve vlastní třetině v momentě, kdy oba celky střídaly.
     
    06:31
    Po levém mantinelu Fabian Zetterlund odvážnou kličkou vyřadil ze hry Vatrana, následně pod tlakem Harringtonu jen naslepo nahazoval po mantinelu.
     
    06:57
    Zpoza levého kruhu vypálil zajímavý projektil Sam Carrick, Mackenzie Blackwood střelci změnil úhel a zasáhl levým betonem.
     
    07:26
    Anaheim právě vstřelil branku!
    Domácí přišli o puk ve středním pásmu a soupeř trestal. Perreault vyslal dvojici svých spoluhráčů do přečíslení, bekhendový pas Sama Carricka doprava prošel přes Knyžova k BRETTU LEASONOVI, jenž zakončoval podél levého betonu marně se přesunujícího Blackwooda. Asistence: Sam Carrick a Jacob Perreault.
    07:26 Brett LEASON - 0:1
     
    08:08
    Anaheim právě vstřelil branku!
    Kačeři okamžitě odskakují na rozdíl dvou branek! Nejprve si OLEN ZELLWEGER nahození zakončil, aby se stáhl na střed a odtud již do přehuštěného prostoru nahazoval, domácí gólman neviděl vůbec nic a puk spatřil až k síti, bek se trefil parádně do levé šibenice. Asistence: Ilja Ljubuškin a Sam Carrick.
    08:08 Olen ZELLWEGER - 0:2
     
    09:15
    Tlak hokejistů v bílých dresech pokračuje. Zpoza obránce střílel příklepem Frank Vatrano, cílové zařízení přestřelil o velký kus.
     
    09:45
    Spoluhráčům se vydal pomoci s rozehrávkou MacKenzie Blackwood a nevedl si vůbec zle, po pravém mantinelu našel osamoceného Knyžova.
     
    10:17
    Hrozbu zakázaného uvolnění zrušil Kevin Labanc, jenž přebruslil Ljubuškina, přes téhož hráče vzápětí neprošel forhendovou kličkou.
     
    10:52
    Pod tlakem Šakir Muchamadullin nevymýšlel žádné složitosti, odjel za vlastní bránu a odtud poslal puk doleva na volného Petersona.
     
    11:16
    První přesilovou hru si zahrají hokejisté Anaheimu. Jacob Peterson při presinku až příliš zapojoval hokejku, rozhodčí mu odpískal hákování proti Hindsovi.
     
    11:44
    Křižný pas si v pravém kruhu našel Frank Vatrano, MacKenzie Blackwood se stihl přemístit a tvrdou střelu bez přípravy podržel ve výstroji.
     
    12:17
    V pravém kruhu párkrát zakvedlal s kotoučem Ryan Strome, aby následně vyzkoušel střelu na přední tyčku, přičemž o kousek přestřelil.
     
    12:28
    Anaheim právě vstřelil branku!
    Croninova družina disponuje po využité přesilovce tříbrankovým vedením. Pavol Regenda bekhendovou nahrávkou zpoza brány našel na hraně brankoviště nepokrytého ANDREWA AGOZZINA a ten uspěl tváří v tvář Blackwoodovi, jemuž tedy obrana zatím příliš nepomáhá. Asistence: Pavol Regenda a Olen Zellweger.
    12:28 Andrew AGOZZINO - 0:3
     
    13:28
    Ještě zvýraznit rozdíl mezi týmy Colton White, ze zápěstí zamířil o kousek nad horní část brankové konstrukce. Hraje Knyžov.
     
    13:54
    Konečně zaútočili i domácí. Kevin Labanc se od pravého mantinelu prodral až před bránu, na dlouhou hokejku však střílel forhendem nepřesně.
     
    14:30
    Od modré nahazoval na teč Olen Zllweger. Ryan Strome reagoval pozdě, hokejku mu navíc zablokoval Muchamadullin.
     
    14:59
    Za bránu se vydal Alex Stalock, ovšem puk se odrazil od volné hokejky před bránu a gólman měl velké štěstí, že ke kotouči přijel jako první spoluhráč Luneau.
     
    15:27
    Další útok Sharks byl i zakončený. Do mezikruží dostal ideální nahrávku do hokejky Oskar Lindblom, vzápětí vypálil přímo do středu brány, kde byl gólman.
     
    15:49
    Nikolaj Knyžov zkusil vysoký oblouček za obranu na Tannera Kaspicka, kanadského útočníka do úniku nepustilo nepovedené zpracování.
     
    16:20
    Tvrdou střelou od modré se prezentoval Šakir Muchamadullin, Alex Stalock na ni velmi dobře viděl a bezpečně zakročil vyrážečkou.
     
    16:37
    Snadná práce po MacKenzieho Blackwooda při nahození Ryana Stromea od pravého mantinelu, brankář kus černé gumy skryl v lapačce.
     
    17:12
    Střelu z první vyzkoušel zpoza pravého kruhu Btrett Leason, ovšem puk mu vůbec nesedl na hokejku, ten tak doputoval o velký kus vedle levé tyče.
     
    17:50
    Nečekaně hodně starostí MacKenziemu Blackwoodov nadělala střela Franka Vatrana ještě ze středního pásma, brankář zkrotil touš až nadvakrát.
     
    18:32
    Přes osobního strážce střílel Ilja Ljubuškin a domácí gólman měl velké štěstí, že ho hrací předmět trefil do masky.
     
    18:54
    Tlak Ducks pokračuje. Napříč kruhy dostal pas do toho levého Jacob Perreault a zadní tyčku minul o pár čísel.
     
    19:26
    Po dobré práci Knyžova, jenž odstavil Vatrana, dojel k volnému kotouči Leon Gawanke a bekhendem ho poslal do střední třetiny. Oba týmy střídají.
     
    19:55
    Hostující mužstvo ještě zkusilo štěstí středem hřiště, ovšem Sam Carrick nedokázal proskočit mezi dvojící konkurentů ve složení Peterson, Robins.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Úvodní dvacetiminutovka zápasu mezi San Jose a Anaheimem rozhodně nenudila. Přinesla tři góly, přičemž o všechny se postaralo hostující mužstvo. Důležitý vedoucí gól vstřelil v 8. minutě Brett Leason, o pouhou půl minutu později navýšil náskok Olen Zellweger. Současnou podobu výsledku určuje 13. minuty, kdy přečíslení dvou na jednoho vyřešil gólovou střelou bekhendem Andrew Agozzino.
     
    Střely na bránu po 1. třetině: 6 – 8.
     
    Další třetina začne přibližně ve 4:59.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:10
    Druhé dějství je v plném proudu, tak pojďme na něj! Na buly uspěl Nico Sturm, Nick Cicek vzápětí nepřesně přihrával Petersonovi.
     
    20:42
    Až příliš dopředu si kotouč posunul Judd Caulfield, Šakir Muchamadullin tento fakt zpozoroval a před soka natlačil tělo.
     
    21:29
    Situaci dvou proti dvěma řešil Kevin Labanc individuálně, tvrdou forhendovou střelu napálil o pár čísel vedle levé části brankové konstrukce.
     
    21:45
    Zakázané uvolnění domácího mužstva. Ethan Cardwell zabral příliš pozdě a na dlouhou nahrávku Knyžova těsně nedosáhl.
     
    22:12
    Od pravého mantinelu se až před bránu procpal Andrew Agozzino, z bezprostřední blízkosti vypálil do Blackwoodova pravého betonu.
     
    22:39
    O pozornosti si nyní řekl slovenský forvard Pavol Regenda, jenž se utrhl za osobního strážce a brankáři udělal forhendovou kličku, tu nezvládl dotáhnout do zdárného konce.
     
    23:14
    Moc nechybělo! Blake McLauglin si v levém kruhu popojel s pukem blíže do středu, bekhendem pak zajímavě zvedal pod břevna a Blackwooda zachránila od čtvrtého inkasovaného gólu právě horní tyč.
     
    23:53
    Od modré vyslal tvrdou ránu Olen Zellweger, brankář reagoval v poslední chvíli a touš vykopl do bezpečí koncem levého betonu.
     
    24:20
    Přehuštěným středem se San Jose do slibnější příležitosti nedostalo, Fabian Zetterlund ztroskotal na pozičně dobře stojícím Harringtonovi.
     
    24:47
    Oblouček Ilji Ljubuškina stíhal Brayden Tracey neúspěšně, tělo před ním udržel Kasper Halttunen a rozhodčí odpískal icing.
     
    25:23
    Ránu Vlasica bez přípravy do otevřeného prostoru měl Alex Stalock pod kontrolou, včas šel do kolen a hrací předmět udržel mezi betony.
     
    25:39
    San Jose je v dosavadním průběhu prostřední části aktivnějším týmem. Mezi kruhy dostavil nabito Kevin Labanc, ani on zatím nepřerušil nulu v kolonce vstřelených branek.
     
    26:00
    K odvážnému průniku zavelel Judd Caulfield a zvládl se přes tři protihráče prodrat až do úniku, bekhendovou střelou si však na Blackwooda nepřišel.
     
    26:00
    P přerušení hry se strhla potyčka u mantinelu, v níž byli nejaktivnější Tanner Kaspick a Pavol Regenda, oba inkasovali dvě minuty a hrát se tak bude čtyři na čtyři.
     
    26:43
    Jeden na jednoho si Sam Carrick nevěřil, proto nahazoval k protějšímu pravému mantinelu, kde úřadoval konkurent Leon Gawanke.
     
    27:04
    Pozornost na sebe strhl Andrew Agozzino, jenž od levého mantinelu dojel až před bránu, bekhendovým pokusem pak hledal mezeru mezi betony brankáře neúspěšně.
     
    27:12
    San Jose si vyzkouší početní převahu. Důvodem je prohřešek Ryana Stromea, který v útočném pásmu nebezpečně krosčekoval na mantinel Gawankeho.
     
    27:23
    San Jose právě vstřelilo branku!
    Žraloci v početní převaze snižují na odstup dvou branek! Na závěr pohledné a rychlé kombinace Labanc posunul puk na modrou k Muchamadullinovi, ruský bek ještě vylepšil palebnou pozici pro WILLIAMA EKLUNDA, forhendová rána švédského útočníka z první propadla Stalockovi mezi betony. Asistence: Šakir Muchamadullin a Kevin Labanc.
    27:23 William EKLUND - 1:3
     
    28:38
    Další krosček v útočné třetině, budou Ducks pykat i v tomto případě? Na hranici brankoviště Brayden Tracey tímto prohřeškem poslal k ledu Turka Ciceka.
     
    29:03
    Po levém mantinelu úspěšně vyhazoval Frank Vatrano. Za vlastní bránu okamžitě vyrazil Blackwood a rychle rozehrál na Lindbloma.
     
    29:44
    Na modré čáře si neodpustil zaváhání Šakir Muchamadullin, o kus černé gumy jej obral Ryan Strome a i on dokázal bez problémů vyhodit.
     
    30:12
    Svižnou střelu zápěstím skryl Oskar Lindblom za obránce, pozorný Alex Stalock vyprodukoval povedený zákrok pravým ramenem.
     
    30:43
    Z trestné lavice se navrátivší Brayden Tracey zkusil počkat za obrannou linií Sharks, pas na jeho osobu nepustil Leon Gawanke.
     
    31:15
    Pas Vlasica protečoval Tanner Kaspick jenom k Alexi Stalockovi, sám gólman odrazem o mantinel vyhodil do středního pásma.
     
    31:58
    Rozehrávku si vyzkoušel rovněž MacKenzie Blackwood a také si vedl velmi dobře, po levé straně zapojil do hry osamoceného Knyžova.
     
    32:27
    U střídačky San Jose se v minisouboji utkali Tristen Robins s Colinem Whitem, puk nakonec opustil hrací plochu odrazem od domácího útočníka.
     
    32:48
    Nick Cicek pod tlakem raději zacouval až do obranného pásma, odtud volil křižnou přihrávku na jistotu ke kolegovi Ferrarovi.
     
    33:24
    Přečíslení tří proti dvěma řešil Andrew Agozzino střílenou nahrávku, na kterou Vatrano nedosáhl, Blackwood proto snadno zasáhl betonem.
     
    33:52
    Jacob Peterson vydoloval hrací předmět za bránou soupeře a na hranici brankoviště hledal Nica Sturma, toho pohlídal Josh Lopina.
     
    34:28
    Fabian Zetterlund musel pořádně zabrat, aby při plnění defenzivních povinností udržel na zádech Zellwegera, následně úspěšně vyhazoval do střední třetiny po levém mantinelu.
     
    34:49
    Napodruhé už se Olen Zellweger k zakončení dostal, kousek za kruhy pálil zápěstím do levého Blackwoodova ramene.
     
    35:28
    Delší dobu se hraje bez přerušení. Scott Harrington odjel za vlastní bránu, kde počkal na vystřídání čtveřice spoluhráčů.
     
    35:59
    Se slabým nahozením Ilji Ljubuškina od levého mantinelu neměl MacKenzie Blackwood žádné starosti, kotouč schoval do lapačky.
     
    36:27
    Kevin Labanc podnikl neúspěšný výpad za kontaktním gólem, když se zbavil osobního strážce, ale Olen Zellweger už byl nad jeho možnosti.
     
    36:50
    Na zteč se vydal slovenský forvard Pavol Regenda, do útočného pásma ho tvrdou, ale čistou hrou hitem nepustil Vlasic.
     
    37:13
    Jacob Peterson ukázal, že umí zabrat i dozadu, za vlastní bránou zpacifikoval příliš dlouho otálejícího Leasona.
     
    37:47
    Ve dvou proti třem se Žraloci snížení nedočkali, zajímavý oblouček Oskara Lindbloma nedokázal zpracovat Tanner Kaspick.
     
    38:20
    Nico Sturm nabral vysokou rychlost po pravém mantinelu, následnou kličku do středu mu Ryan Strome vypíchl ukázkovým způsobem.
     
    38:54
    Talentovaný osmnáctiletý Fin Kasper Halttunen ve velké rychlosti dojel až do útočné třetiny, odtud z velkého úhlu zakončoval bekhendem vysoko nad břevno.
     
    39:19
    Ve změti hokejek Pavol Regenda dokázal kotouč poslat na modrou čáru Tysonu Hindsovi, ostrý projektil Blackwood vyrazil levým betonem.
     
    39:54
    I poslední útok druhé části patřil Kačerům z Anaheimu, ovšem k zakončení nedošlo, Tristan Luneau neuspěl jeden na jednoho proti Cicekovi.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Druhá třetina přípravného zápasu mezi San Jose a Anaheimem nabídla jedinou branku, kterou se domácí Žraloci postarali o snížení. Stalo se tak ve 28. minutě, kdy pěknou přesilovkou kombinaci završil William Eklund střelou z pravého kruhu mezi betony pozdě reagujícího Stalocka. Hokejisté Sharks byli v prostřední dvacetiminutovce aktivnějším týmem, naznačili, že poslední dějství by mohlo být ještě napínavé.
     
    Střely na bránu po 2. třetině: 12 – 18.
     
    Další třetina začne přibližně v 5:53.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:10
    Třetí třetina má za sebou první vteřiny. Na buly znovu uspěl Nico Sturm a do útočného pásma zavezl puk Halttun, ten vzápětí nevyzrál kličkou na Agozzina.
     
    40:39
    Benoit Groulx vyslal dlouhý křižný pas na Tristana Luneaua, jemuž nevyšla od levého mantinelu klička pro změnu na Sabourina.
     
    41:23
    Tanner Kaspick vyzkoušel zajímavý oblouček za obranu, před Zetterlundem sebral kus černé gumy do rukavice pozorný Leason.
     
    41:55
    Zpoza levého kruhu vystřelil bez přípravy Pavol Regenda, MacKenzie Blackwood zůstal koncentrovaný a zasáhl levým betonem.
     
    42:29
    P zmatku v předbrankovém prostoru Sharks měl domácí gólman obrovské štěstí protože po ráně z mezikruží jej zachránila branková konstrukce.
     
    42:47
    Na druhé straně úřadoval Oskar Lindblom, zbavil se dvou protihráčů, ale pak ze slibného postavení střílel příliš vysoko.
     
    43:23
    San Jose právě vstřelilo branku!
    Žraloci jsou na kontakt! Ofenzivní složku mužstva podpořil zadák MARC-ÉDOARD VLASIC, jenž nikým neatakovaný dojel až do pravého kruhu, odtud prostřelil Stalocka rychlou střelou zápěstím na zadní tyčku. Asistence: Nico Sturm.
    43:23 Marc-Édouard VLASIC - 2:3
     
    44:16
    Oskar Lindblom vyslal dlouhou přihrávku na Maria Ferrara, kanadský obránce nezkoušel těžké zpracování a touš jenom protečoval do útočného pásma.
     
    44:44
    Téměř z nulového úhlu chtěl brankáře zaskočit Jacob Perreault, to by ovšem nejprve musel cílové zařízení trefit, což se mu nepovedlo.
     
    45:21
    Střetnutí pokračuje v rychlém tempu. Tyson Hinds středem nastartoval Franka Vatrana, jehož zastavila dvojice dobře pracujících zadáků.
     
    45:53
    Na vyrovnání si dělal zálusk Marc-Édouard Vlasic, ale druhého gólu se zatím nedočkal, nahazoval do přehuštěného prostoru a zasáhl Stalockovu výstroj.
     
    46:01
    Krátce po buly vypálil svižnou střelu zápěstím turecký hokejista Nick Cicek, Alex Stalock dobře reagoval a zapsal úspěšný zákrok lapačkou.
     
    46:20
    Po vyhraném buly spoluhráče v obranném pásmu vystartoval dopředu Frank Vatrano, dojel až do levého kruhu, odkud tvrdou forhendovou střelou zaměstnal Blackwooda, brankář nenechal mezeru mezi betony.
     
    47:05
    Zpoza levého kruhu pálil zápěstím Šakir Muchamadullin, za brankáře odvedl veškerou práci obětavě blokující Blake McLaughlin.
     
    47:43
    Leon Gawanke udělal oblouk v obranném pásmu a vyrazil dopředu, načež mu nevyšla výměna puku s Labancem, zpětný pas dostal za brusle.
     
    48:23
    Nahození od modré čáry MacKenzie Blackwood levým betonem pouze vykopl před sebe, následně si poradil i s dorážkou Lopiny.
     
    48:48
    William Eklund hledal od levého mantinelu křižnou nahrávkou krajana Fabiana Zetterlunda, toho nepustil do zakončení Ilja Ljubuškin.
     
    49:25
    Leon Gawanke volil nahození od modré čáry, lehce tečující Kasper Halttunen nasměroval touš o kousek vedle pravé části brankové konstrukce.
     
    49:51
    Jako další zaútočil Žralok Jacob Peterson, zakončení švihem z levého kruhu prosvištělo o kousek vedle levé tyčky.
     
    50:10
    Rozběhla se závěrečná desetiminutovka základní hrací doby. Anaheim disponuje už pouze jednobrankovým náskokem, více ze hry navíc má soupeř.
     
    50:57
    Nicméně ani Kačeři nezapomněli útočit. Blake McLauglin vypálil z pravého kruhu přes obránce a zasáhl právě clonícího Vlasica.
     
    51:30
    Nick Cicek správně očekával, že Pavol Regenda vyzkouší průnik po levém mantinelu, protihráče přišpendlil na mantinel a nechal hrát Lindbloma.
     
    51:56
    Spíše z nouze nahazoval od pravého mantinelu slabě Šakir Muchamadallin, ovšem vybojoval buly v útočné třetině, protože Stalock si po snadném zákroku netroufl na rozehrávku.
     
    52:12
    Mario Ferraro viděl rozjíždějícího se Kaspera Halttunena, avšak přecenil jeho rychlostní schopnosti, Fin na nahrávku nedosáhl.
     
    52:40
    S rozehrávkou vypomohl spoluhráčům MacKenzie Blacwood. Nevymýšlel nic složitého, jen za bránou puk zastavil a nechal hrát Vlasica.
     
    53:08
    Pravou stranou vyzkoušel štěstí Scott Sabourin, který si pěkně obhodil Luneaua, pak ale nevyzrál jeden na jednoho na Lindbloma.
     
    53:54
    Kevin Labanc zpoza brány přihrál doprava Leonovi Gawankemu, tvrdý projektil z ostrého úhlu minul prostor brány výrazně.
     
    54:19
    Tlak San Jose pokračuje. William Eklund na sebe natáhl dva hráče a na modrou nabil Nicku Cicekovi, ostrý projektil prosvištěl vedle pravé tyčky.
     
    54:44
    Odvážně se Alex Stalock vydal za vlastní bránu, nicméně poradil si perfektně, podél forčekujícího Kaspicka přihrál osamocenému Harringtonovi.
     
    55:15
    Na útočné modré čáře párkrát zakvedlal s kotoučem Nikolaj Knyžov, aby nakonec nahodil na bránu, po bloku bránícího hokejisty touš zavítal do ochranné sítě.
     
    55:55
    Před bránu mířil puk do přehuštěného prostoru na Nica Sturma, německý forvard se přes tři konkurenty k zakončení neprotlačil.
     
    56:12
    Olen Zellweger mohl střílet, ale ještě vlil přihrávku doleva na Traceyho, zakončení ze zápěstí kryl Blackwood vyrážečkou.
     
    56:39
    Už to vypadalo, že by do úniku mohl postupovat Brett Leason, ale výborně mu zakřižoval cestu Turek Nick Cicek a k puku dojel nejrychleji.
     
    57:21
    Z pod tlaku se ruský zadák Ilja Ljubuškin dostal pouze za cenu vyhození přes všechny čáry po levém mantinelu. Zakázané uvolnění, tlak Sharks se stupňuje.
     
    57:40
    Velká komplikace pro San Jose, které míří do čtyř. Sekáním proti Samu Carrickovi se provinil Marc-Éduoard Vlasic, jemuž se rozhodnutí vůbec nelíbí, ale nic s ním nenadělá.
     
    58:15
    Není bez překvapení, že hosté se vůbec nikam neženou. V klidu kombinují i ve středním pásmu, jsou si vědomi, že v plném počtu jim v závěru stačí ubránit pouhých dvacet sekund.
     
    58:46
    Ve hře samozřejmě zůstává i trefa v oslabení. Po levém mantinelu nabral vysokou rychlost Kevin Labanc, proti dvěma soupeřům však neměl moc šancí na úspěch.
     
    59:001
    Že by přeci jen drama? Naprosto zbytečný faul vyrobil v útočném pásmu Colton White, když zezadu viditelně přidržel Muchamadullina. Hrát se tedy bude minutu před koncem základní hrací doby čtyři na čtyři.
     
    59:51
    Anaheim právě vstřelil branku!
    Je to jasné, zvítězí Anaheim! Jak se dalo očekávat, tak domácí vyzkoušeli powerplay, během níž si ale žádnou příležitost nevytvořili, naopak po levém mantinelu ujel SAM CARRICK a puk dovezl až do odkryté soupeřovy klece. Bez asistence.
    59:51 Sam CARRICK - 2:4
     
    Konec zápasu.
     
    Hokejisté Anaheimu zůstávají v přípravě neporažení i po druhém utkání, na stadiónu San Jose zvítězili 4:2.

    Kačeři zadělali na úspěch skvěle odehranou první dvacetiminutovkou, v níž si zásluhou Bretta Leasona, Olena Zellwegera a Andrewa Agozzina vybudovali tříbrankový náskok. Domácí se postupně dostali do hry a přiblížili se na kontakt trefami Williama Eklunda a Marca-Édouarda Vlasica. V závěru ještě Žraloci vyzkoušeli powerplay, ale kýženého vyrovnání se nedočkali, naopak do prázdné brány inkasovali čtvrtý gól z hole Sama Carricka.

    Oba celky si vzájemné měření sil zopakují hned zítra s tím rozdílem, že výhodou domácího prostředí budou mít hokejisté Ducks.
     
    Utkání přihlíželo 7 448 diváků.
     
    Statistika
    Střely na bránu: 17 – 25 | Přesilová hra: 1/2 – 1/2 | Trestné minuty: 8 – 8

    Česká a slovenská stopa
    Pavol Regenda (ANA) – 0+1

    Tři hvězdy utkání
    1. Olen Zellweger (ANA) – 1+1
    2. William Eklund (SJS) – 1+0
    3. Šakir Muchamadullin (SJS) – 0+1 (06:44:14)
    Anaheim ve druhém přípravném utkání zdolal San Jose 4:2

    Milan Huppert

    Branky a nahrávky: 28. Eklund (Muchamadullin, Labanc), 44. Vlasic (Sturm) – 8. Leason (S. Carrick, Perreault), 9. Zellweger (Ljubuškin, S. Carrick), 13. Agozzino (Regenda, Zellweger), 60. S. Carrick


    San Jose Sharks: Blackwood (G. Romanov) – Vlasic, Ferraro (A), Gawanke, Knyžov, Muchamadullin, Cicek – Cardwell, Carpenter, Eklund, Halttunen, Kaspick, Labanc, Lindblom, Peterson, Robins, Sabourin, Sturm (A), Zetterlund.
    Trenér: David Quinn

    Anaheim Ducks: Stalock (Clang) – Ljubuškin, Zellweger, White, Hinds, Luneau, Harrington – R. Strome (A), Agozzino, Vatrano (A) – Perreault, S. Carrick (A), Leason – Caulfield, Groulx, Regenda – Tracey, Lopina, McLauglin.
    Trenér: Greg Cronin

    Rozhodčí: Kozari – Gibbons, Mahon

    Diváci: 7 448
    bahis siteleri