Přerov – Olomouc 3:0 (kon.) | Mountfield HK – Jihlava 5:0 (kon.) | Tábor – HC Litvínov 2:10 (kon.)
Pardubice – Poruba 6:3 (kon.) | Třinec – Kometa Brno 3:5 (kon.) | Vítkovice – Zlín 2:0 (kon.)
Plzeň – Kladno 6:1 (kon.) | Sparta – Č. Budějovice 3:2 (kon.) | Mladá Boleslav – Slavia 1:4 (kon.)
Liberec – K. Vary 1:2 (1:2 po s.n.)
konec
HC Škoda Plzeň
6:1 (3:0, 1:0, 2:1)
Rytíři Kladno
Sobota 30.09.2023, 13:00 • LOGSPEED CZ Aréna • Extraliga dorostu • Skupina A
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 13:00.
     
    Hezké sobotní odpoledne z Plzně!

    Vítám všechny hokejové fanynky a fanoušky, kteří se rozhodli si na sobotní den dopřát trochu mládežnického hokeje. Od jedné hodiny se totiž v plzeňské LOGSPEED CZ Aréně odehraje již osmé kolo Extraligy dorostu, ve kterém domácí HC Škoda Plzeň přivítá na svém ledě tým Rytíři Kladno.

    Škoda Plzeň měla v létě povedenou přípravu, avšak sezóna je zcela jiná soutěž. Po sedmi odehraných kolech mají na svém kontě indiáni deset bodů Aktuálně mají nicméně svěřenci Michala Straky v zádech sérii tří porážek, kterou by rádi dnes proti Kladnu přerušili. Indiáni se naposledy představili na ledě Českých Budějovic, kde se dokázali na konci druhé periody vrátit do zápasu, avšak nakonec musely zkousnout porážku 3:6.

    Rytíři Kladno jsou zatím otloukánkem ve skupině A, všech sedm zápasů totiž Středočeši prohráli, na svém kontě mají jediný bod, to když s Libercem padli až po samostatných nájezdech. Navíc ani produktivita není kdoví jaká, Kladno v sedmi zápasech vstřelilo jen patnáct branek. Ve čtvrtek nicméně svedli vyrovnanou bitvu s Litvínovem, když až do posledních vteřin bojovali o bodový zisk, Verva však těsnou 4:3 uhájila až do konce.

    Dámy a pánové, pohodlně se usaďte a užijte si příjemné odpoledne s doprovodem našeho textového přenosu, tím vás provede Jakub Štěrba.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Škoda Plzeň: Šátava (Beran) – M. Černý (C), Mašek, Šulan, Reisnecker, Kamas, Maty. Fiala – Slačík, Úbl, Klatovský (A) – Maxa, Fodor, Tománek – Slováček, Bělík, Fehér – Křepel, Chasák.
    Trenér: Michal Straka.

    Rytíři Kladno: Šrámek (Voráček) – Krása (A), Borkovec, Müller, Raulič, Dörfl, Hausner, Háž – Kulich, Pytlík (C), Topol – Beran (A), B. Novák, Valuš – Pěch, Rambousek, Halfar – Klempíř.
    Trenér: Radek Hlavatý

    Rozhodčí: Turhobr – Charvát, Uhlík.
     
    Obě mužstva se již zdraví na modrých čarách, utkání začne každým okamžikem.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:30
    Hned po půl minutě hry hostům nevyšla rozehrávka z vlastní třetiny, vhazovat se bude po pravé ruce brankáře Šrámka.
     
    00:59
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Škodovka jde velmi brzo do vedení. Za záda obránců se dostal DAVID SLAČÍK, který svůj únik proměnil fantastickou ranou pod horní tyčku. Asistence: Antonín Klatovský, Jiří Kamas.
    00:59 David SLAČÍK - 1:0
     
    01:50
    Plzeň se žene za další brankou, tentokrát ale indiáni v útočném pásmu nevystřelili, hosté se pokoušejí obrátit hru.
     
    02:45
    Jakub Slováček ve středním pásmu dostal hodně těžkou přihrávku, navíc na ledě překáží helma Jiřího Maxy, který ji po osobní souboji ztratil.
     
    03:49
    Matyáš Úbl se zmocnil za brankou soupeře kotouče, poté ho ale nepřesně předal před branku, kde číhal na kotouč jeho spoluhráč.
     
    04:34
    Hraje se dlouho bez přerušení, což jedinému hráči, kterému to jistě vadí je Jiří Maxa, který stále čeká, až si bude moci sebrat z ledu ztracenou přilbu.
     
    05:47
    Antonín Klatovský vystřelil nebezpečně z osy hřiště, brankář Šrámek podržel kotouč u své levé tyče. Vhazovat se bude po jeho levici.
     
    07:03
    Škoda je v zápase zatím jasně lepším celkem, Kladno branku Františka Šátavy prakticky neohrozilo.
     
    07:27
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Indiáni zdvojnásobují své vedení. Matěj Tománek tělem odmítl protihráče, následně zpětnou přihrávkou od zadního mantinelu zmátl všechny, JAN FODOR poté zasunul puk do prázdné brány, jelikož brankář Šrámek byl u své druhé tyče. Asistence: Matěj Tománek.
    07:27 Jan FODOR - 2:0
     
    08:20
    Krátce po vyhraném buly Škoda znovu zaměstnala hostujícího brankáře, ten nejprve kotouč neudržel, až na druhý pokus se mu to povedlo.
     
    08:38
    Simon Raulič dostal kotouče na modrou čáru, se svou střelou si nicméně dával na čas a domácí ji nakonec dokázali zablokovat do rohu ledové plochy.
     
    09:25
    Při další snaze zastavuje indiány ofsajd.
     
    09:48
    Domácí se dostali do rychlého brejku, který táhl na pravé straně Matyáš Úbl, ten se posléze snažil oslovit svého spoluhráče, což se mu ale nepovedlo.
     
    10:14
    Stejný hráč měl ale krátce na to velkou šanci, když tečoval na hraně brankoviště pobídku jeho spoluhráče, branku soupeře ale o malý kousek minul.
     
    11:34
    Matěj Tománek byl v další velké příležitost, když na něho zcela zapomněla hostující obrana, sám před Šrámkem nicméně puk do sítě nepropasíroval.
     
    12:06
    Na druhé straně kryje František Šátava lehkou střelu od modré čáry. Hrát tak mohou znovu domácí.
     
    13:20
    Kladno nadále v zápase hraje spíše druhé housle, není divu, že jsou Rytíři na poslední místě tabulky. V další šanci se ocitl na pravém kruhu Antonín Klatovský, střelou na bližší tyč ovšem minul zařízení.
     
    13:55
    Jan Chasák nic složitého nevymýšlel, krátce za modrou čárou vyslal tvrdou ránu směrem na Šrámka, ten konečky své výstroje puk vyrazil za svou branku.
     
    14:21
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Plzeňané po zásluze přidávají třetí gól! ANTONÍN KLATOVSKÝ si nabruslil do útočné třetiny, mezi kruhy udělal rychlou kličku doleva a následnou ranou se trefil přesně mezi betony Šrámka. Asistence: Marek Šulan, Ben Reisnecker.
    14:21 Antonín KLATOVSKÝ - 3:0
     
    15:32
    Domácí stále na dobré cestě, znovu se nastěhovali do útočného pásma, tentokrát ale Kladno Plzeň vystřelil nenechalo.
     
    16:09
    Adam Fehér si dovolil drzou kličku v situaci jeden na jednoho, jeho následný pokus bekhendem ale nebyl příliš nebezpečný.
     
    16:52
    Hostující obránce Karel Müller odchází předčasně do kabin, bek Kladna inkasoval ve hře ostrou ránu a zřejmě dnešní utkání pro něj skončilo předčasně.
     
    17:11
    František Šátava zastavil tvrdou ránu z levého kruhu svou maskou, hlavní rozhodčí poté raději přerušil hru, jelikož maskovaný muž indiánů byl lehce otřesen.
     
    17:35
    Ben Reisnecker zavezl kotouč do útočného pásma, vzápětí se domácí dostali ke střele od modré čáry, avšak ta skončila jen na prvním bránicím hráči Kladna.
     
    18:05
    Zakázané uvolnění hostujícího Kladna, hra se znovu přesune před branku, kterou stráží Daniel Šrámek.
     
    18:38
    Matouš Mašek se prezentoval krásnou kličkou u modré čáry, jeho střela už nicméně tak ideální nebyla.
     
    19:01
    Začala poslední minuta první třetiny.
     
    19:36
    Vyloučení v týmu Rytíři Kladno:
    Jakub Kulich – 2 min., vysoká hůl.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Je za námi první třetina, která byla v jasné režii domácího celku. Plzeň po zásluze vede o tři branky a to je pro Rytíře tento stav ještě milosrdný. Hostům se chvílemi nedá upřít snaha, dnes je to nicméně zatím málo. František Šátava se v plzeňském brankovišti po většinu času spíše nudil. Uvidíme co se stane v prostředním dějství. Po krátké přestávce jsme zpět.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:01
    Střídání v týmu Rytíři Kladno:
    ze hřiště odchází Daniel Šrámek, přichází Adam Voráček.
     
    20:20
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Tak to bylo bleskurychlé přivítání Voráčka v brankovišti Kladna, Škoda využívá početní výhodu a vede již o čtyři branky. Matyáš Úbl zavezl puk do pásma, od zadního mantinelu následně oslovil před brankou ANTONÍNA KLATOVSKÉHO, který nadvakrát dostal puk do sítě. Asistence: Matyáš Úbl, David Slačík.
    20:20 Antonín KLATOVSKÝ - 4:0
     
    21:05
    Krátce na to měl další velkou možnost Jiří Maxa, který si našel ideální střeleckou pozici mezi kruhy, Voráček tentokrát stačil zasáhnout svou vyrážečkou.
     
    22:08
    Hosté se drali do rychlého brejku po levé straně, avšak rána po ledě minula plzeňskou klec.
     
    22:44
    Jakub Kulich měl možnost mírně poupravit skóre, když byl sám před Šátávou, ten ho ale v rozhodující chvíli dokázal vychytat.
     
    23:33
    Daniel Křepel inkasoval puk po přihrávce od Kamas, v signalizované výhodě ale z levého kruhu minul hostující branku.
     
    24:44
    Velký zámek plzeňských indiánů, dobrou minutu drží v kleštích obranu Kladna, všechny pokusy ale zatím dokázal pokrýt gólman Voráček.
     
    25:37
    Vyloučení v týmu Rytíři Kladno:
    David Dörfl – 2 min., podrážení.
     
    26:09
    Rána Fehéra z pravého kruhu byla přizvednuta nad branku Voráčka. Hosté se posléze konečně dostali ke kotouči, který vyhodili přes všechny čáry.
     
    26:54
    Jiří Maxa to myslel dobře, avšak nevyšla mu klička dle představ, Rytíři tak znovu poslali puk až za branku Šátavy.
     
    27:37
    Hosté v plném počtu.
     
    27:52
    Osvědčená spolupráce znovu zafungovala. Úbl oslovil před brankou Antonína Klatovského, který měl na hokejce hattrick, ale trefil jen beton brankáře.
     
    28:42
    Dálnici volného místa měl před sebou obránce Jiří Kamas, svou ostrou ránu nicméně vyslal jen do pravé tyče.
     
    29:03
    Hosté se nadále brání plzeňskému tlaku, puk tak raději zahráli na jistotu na zakázané uvolnění.
     
    29:15
    Krátce po vyhraném buly pálil z otočky Adam Fehér, avšak chybělo jediné a to trefit bránu.
     
    29:57
    Dominik Pytlík se zmocnil odraženého kotouče, po jeho ráně si Šátava nebyl vůbec jistý a to po právu, puk mu vypadl, ale naštěstí pro něj těsně vedle brány.
     
    30:13
    Vyloučení v týmu HC Škoda Plzeň:
    Daniel Křepel – 2 min., podrážení.
     
    30:44
    Škoda se zatím brání v relativním klidu, puk se nachází daleko od branky, kterou stráží František Šátava.
     
    31:27
    Jakub Borkovec se snažil ohrozit plzeňskou branku, což se mu povedlo, ale Šátava dával pozor a puk v pohodě vyrazil mimo tři tyče.
     
    31:59
    Hosté mají velký problém, aby se znovu usadili v útočném pásmu, Škoda se nadále brání velice dobře.
     
    32:13
    Domácí v plném počtu.
     
    32:52
    Jakub Slováček ve velké rychlosti nabruslil do pásma, tam o kotouč přišel, naštěstí pro něj si ho vzal pod svá bedra jeho spoluhráč Šimon Bělík, ten ale trefil jen připravenou lapačku Voráčka.
     
    33:59
    Antonín Klatovský měl další velkou možnost, z osy hřiště nicméně trefil jen beton brankáře. Záhy to zkoušel od modré čáry Martin Černý, na jeho pokus si zase Voráček počkal se svou lapačkou.
     
    34:23
    Barnabáš Novák se pokoušel vstřelit alespoň čestný úspěch Kladna, z pravého kruhu ale minul vzdálenější tyč.
     
    35:30
    Denis Beran si na šel na hraně brankoviště odražený puk, bekhendem nicméně nechal vyniknout jen plzeňského brankáře.
     
    36:13
    Na druhé straně servíroval puk na brankoviště Jiří Maxa, Jan Fodor se pokoušel vstřelit svou druhou branku v zápase, avšak Voráček si znovu našel puk ve své rukavici.
     
    36:26
    Nejspíše největší šance Kladna v tomto zápase. Hosté táhli rychlý brejk tří na jednoho, z pravého kruhu na sebe vzal zodpovědnost Dominik Pytlík, na plzeňského brankáře si ovšem nepřišel.
     
    37:13
    Těsný, ale přece jenom to byl těsný ofsajd. Voráček tentokrát mohl zůstat v klidu, vhazovat se bude ve středním pásmu.
     
    37:57
    Jan Chasákl se hezky uvolnil za modrou čárou, čímž se dostal až před brankáře, toho rychlou kličkou do bekhendu ale nepřekonal.
     
    38:40
    Matyáš Fiala získal u mantinelu zdánlivě ztracený kotouč, poté od zadního mantinelu našel hokejku Jiřího Maxy, ten ale dneska nemá v zakončení potřebné štěstí.
     
    39:18
    A to platí dvojnásobek, jelikož Jiří Maxa se dostal do další slibné příležitosti, tentokrát z levého kruhu ale trefil jen tyč.
     
    39:27
    Vyloučení v týmu HC Škoda Plzeň:
    Matouš Mašek – 2 min., držení.
     
    39:37
    Antonín Klatovský se snažil zaútočit i ve vlastním oslabení, od levého mantinelu avšak trefil jen rukavici brankáře Kladna.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Čtyřicet minut hry je milostí, po druhé třetině vede Škoda již rozdílem čtyř branek. V prostředním dějství padla jediná trefa, tu hned zkraje zaznamenal Antonín Klatovský, který využil nabídnutou početní výhodu. Už i hosté z Kladna měli zajímavé příležitosti, na Františka Šátavu to bylo zatím ale málo.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:19
    Plzeň se zmocnila kotouče a ten hned vyhodila až na druhou stranu, Kladno stále dohrává ze druhé třetiny přesilovou hru.
     
    40:37
    Vyloučení v týmu HC Škoda Plzeň:
    Matyáš Fiala – 2 min., hákování.
     
    40:37
    49 vteřin početní výhodě pět na tři pro Rytíře.
     
    40:59
    Antonín Klatovský mohl dokonce sám ohrozit branku soupeře, když se dostal až do útočného pásma, tam o kotouč ale přišel.
     
    41:27
    Škoda již ve čtyřech, Kladno v přesilové hře o dva muže ani jednou nevystřelilo.
     
    42:01
    Adam Fehér mohl vyhodit puk, avšak příliš se s ním mazlil. To se nakonec povedlo až jeho spoluhráči.
     
    42:23
    Propagační střelu od modré čáry kryje v pohodě František Šátava.
     
    42:37
    Domácí v plném počtu.
     
    43:05
    Jan Valuš mohl dorazit puk u pravé tyče, avšak proti jeho dorážce se skvěle přesunul František Šátava, to byla pro hosty velká možnost.
     
    44:04
    Plzeň si vypracovala znovu dobrou možnost, ale zakončit nedokázala. Rytíři se nakonec ubránili jen za cenu zakázaného uvolnění.
     
    44:22
    Voráček toho tentokrát moc neviděl, proto byl jistě rád, když tečovaná rána od modré čáry skončila vedle jeho svatyně.
     
    45:06
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Domácí zasazují Kladnu nepopulárního "bůra". Adam Fehér si nabruslil na vrchol kruhů a jeho ránu následně usměrnil mezi tři tyče JAKUB SLOVÁČEK. Asistence: Adam Fehér, Marek Šulan.
    45:06 Jakub SLOVÁČEK - 5:0
     
    46:30
    Dominik Pytlík byl faulován v úniku a hosté dostanou možnost trestného střílení.
     
    46:30
    K němu se rozjel sám faulovaný Dominik Pytlík, ten zkusil rychlou kličku do forhendu, František Šátava se nicméně roztáhl na brankové čáře a betonem nepustil puk do sítě.
     
    46:51
    Zakázané uvolnění hostujícího týmu, hra se znovu vrátí před branku Voráčka.
     
    47:24
    Vyloučení v týmu Rytíři Kladno:
    Simon Raulič – 2 min., hákování.
     
    47:40
    Jedovatá rána z levého kruhu, puk ovšem skončil těsně nad brankou.
     
    48:00
    Hosté se následně dokázali osvobodit, domácí musí znovu začít až od své branky.
     
    48:24
    A opět puk alespoň pro hosty ve středním pásmu.
     
    49:24
    Hosté v plném počtu.
     
    50:02
    Matyáš Úbl v pozici ležící spící dokázal najít svého spoluhráče před brankou, skóre se ale ani tentokrát nezměnilo.
     
    50:58
    Antonín Klatovský si šikovně uvolnil za brankou, poté se snažil zasunout puk do sítě, ten ovšem skončil jen pod rukavicí brankáře Voráčka.
     
    52:07
    Ben Reisnecker si našel na modré čáře odražený kotouč, jeho ránu ale dokázal Voráček vyrazit svou vyrážečkou.
     
    52:35
    Vyloučení v týmu Rytíři Kladno:
    Kryštof Krása – 2 min., krosček.
     
    53:23
    Plzeň v přesilové hře tlačí, zatím ale všechny pokusy končí jen u brankáře Kladna, ten své mužstvo v těchto okamžicích drží.
     
    53:44
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Škoda přesto přesilovou hru využívá a domácí vedou již rozdílem šesti branek. JAKUB SLOVÁČEK dostal puk ideálně na levý kruh, odkud se rychlým švihem trefil přesně ke vzdálenější tyči. Asistence: Adam Fehér, Martin Černý.
    53:44 Jakub SLOVÁČEK - 6:0
     
    54:25
    Současné vyloučení:
    Vyloučení v týmu HC Škoda Plzeň:
    Matěj Tománek – 2 min., hrubost.

    Vyloučení v týmu Rytíři Kladno:
    Kryštof Krása – 2 min., hrubost.
     
    55:30
    Utkání se prakticky pouze jen dohrává, o vítězí dnešního utkání je již od první třetiny rozhodnuto.
     
    56:26
    Eliáš Hausner se snažil na levé straně probít až do střely, k tomu měl obránce Kladna ale příliš daleko.
     
    57:11
    Kladno právě vstřelilo branku!
    František Šátava dnes čisté konto neudrží. Plzeňský brankář sice pokryl ránu z pravé strany, avšak puk se rychle dostal před branku, kde ho dorazil do sítě DOMINIK PYTLÍK. Asistence: Matyáš Pěch.
    57:11 Dominik PYTLÍK - 6:1
     
    58:01
    Začaly poslední dvě minuty třetí třetiny.
     
    58:32
    Šimon Bělík se pokoušel znovu zvýšit na rozdíl šesti branek, z pravého kruhu jeho rána ale až k brankáři nedolétla.
     
    59:27
    Plzeň útočí i v poslední minutě, avšak Úbl se přesného pasu před branku nedočkal.
     
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno, Škoda Plzeň na svém ledě zničila bezmocné Kladno vysoko 6:1. Indiáni byli v zápase jasně lepším celkem a vítězství je tudíž naprosto zasloužené. Kladno se v závěru dočkalo pouze čestného úspěchu.
     
    To je ode mě pro dnešek vše, s přáním hezkého zbytku sobotního odpoledne se s vámi loučím, mějte se fajn. (15:00:33)
    Marken.cz

    Jakub Štěrba

    Branky a nahrávky: 1. Slačík (Klatovský, Kamas), 8. Fodor (Tománek), 15. Klatovský (Šulan, Reisnecker), 21. Klatovský (Úbl, Slačík), 46. Slováček (Fehér, Šulan), 54. Slováček (Fehér, M. Černý) – 58. Pytlík (Pěch)


    HC Škoda Plzeň: Šátava (D. Beran II) – M. Černý (C), M. Mašek, Šulan, Reisnecker, Kamas, Maty. Fiala – Slačík, Úbl, Klatovský (A) – Maxa, Fodor, Tománek – Slováček, Bělík, Fehér – Křepel, Chasák.
    Trenér: Michal Straka.

    Rytíři Kladno: D. Šrámek (21. Voráček) – Krása (A), Borkovec, Müller, Raulič, Dörfl, Hausner, Háž – Kulich, Pytlík (C), Topol – D. Beran I (A), B. Novák, Valuš – Pěch, Rambousek, Halfar – Klempíř.
    Trenér: Radek Hlavatý

    Rozhodčí: Turhobr – Charvát, Uhlík.

    Diváci: 55
    bahis siteleri