Olomouc – Ostrava 0:3 (kon.) | Zlín – Č. Budějovice 1:1 (kon.) | Jablonec – Slovácko 2:0 (kon.)
Karviná – Liberec 5:2 (kon.) | Sparta – Plzeň 2:1 (kon.)
konec
MFK Karviná
5:2 (3:1)
FC Slovan Liberec
Sobota 30.09.2023, 15:00 • Městský stadion Karviná, Karviná • FORTUNA:LIGA • 10. kolo
Předzápasové kurzy
    83. Aboubacar TRAORE - 5:2
     
    83
    Karviná právě vstřelila branku!
    Tak to bylo rychlé! Chaluš podskočil nákop do pokutového území, Memič se dostal k míči, přihrál Bartlovi, který akci vyšperkoval ještě lepším pasem na ABOUBACARA TRAOREHO, který se rázem zjevil před odkrytou bránou a střelou po zemi popáté rozvlnil libereckou síť – 5:2!
    70. Amar MEMIĆ - 4:2
     
    70
    Karviná právě vstřelila branku!
    Domácí znovu odskakují na dvougólový rozdíl! Bartl rozjel krátkou přihrávkou průnik Ivána pravým křídlem. Domácí hráč následně odcentroval balón na zadní tyč, kde vyplaval AMAR MEMIČ, který střelou z první uklidil míč do liberecké brány – 4:2!
    47. Ľubomír TUPTA - 3:2
     
    47
    Liberec právě vstřelil branku!
    Slovan hned v úvodu reaguje na poločasový výsledek. Višinský vypustil kolmici do pokutového území, Kulenović přenechal balón ĽUBOMÍRU TUPTOVI, který rychle vystřelil po zemi a prudkým pokusem trefil volné místo mezi nohama gólmana Holce – 3:2!
    41. Adeleke AKINYEMI - 3:1
     
    41
    Karviná právě vstřelila branku!
    Tady je ještě veseleji! Iván vysunul na levé straně k centru Fleišmana, jeho dlouhý míč do pravé části šestnáctky hlavičkoval Čavoš na branku, před Vliegenem se dostal k balónu jako první ADELEKE AKINYEMI, který změnil směr střely a potřetí rozradostnil domácí publikum – 3:1!
    38. Lukáš BUDÍNSKÝ - 2:1
     
    38
    Karviná právě vstřelila branku!
    Slezané jdou znovu do vedení! Moses přihrávkou na pravou stranu nechal rozběhnout Memiče, který si naběhl vedle šestnáctky a zpětnou přihrávkou do pokutového území vybídl ke střele LUKÁŠE BUDÍNSKÉHO. Karvinský záložník se opřel do míče a střelou pod břevno vstřelil druhý gól domácích v dnešním utkání – 2:1!
    14. Jan MIKULA - 1:1
     
    14
    Liberec právě vstřelil branku!
    Slovan bleskově vyrovnává. Hosté rozehráli rohový kop nakrátko, Tupta následně odcentroval z pravé strany do pokutového území, kde našěl hlavu Prebsla. Prebsl svou hlavičkou místo střely pouze přiblížil míč k brance, kam si naběhl JAN MIKULA, který z bezprostřední blízkosti dorazil míč do branky – 1:1!
    11. Alex IVÁN - 1:0
     
    11
    Karviná právě vstřelila branku!
    Slezané jdou do vedení! Fleišmanův centr z levé strany odhlavičkoval Fukala pouze na hranici šestnáctky, kde se na pravé straně opřel do míče ALEX IVÁN a skákavou střelou prostřelil brankáře Vliegena – 1:0!

    Igor Mainka

    Branky: 11. Iván, 38. Budínský (Memić), 41. Akinyemi (Čavoš), 70. Memić (Iván), 83. Traore (Bartl) – 14. Mikula (Prebsl), 47. Tupta (Višinský)

    Karty:   2. Čurma (KAR), 27. D. Moses (KAR), 90+3. Memić (KAR) – 68. Červ (LIB)


    Držení míče: 50 % : 50 %.
    Střely na branku: 6:4. Střely mimo: 2:5. Rohy: 3:5. Ofsajdy: 0:1. Fauly: 16:9.
    MFK Karviná: Holec – Čurma, Krčík, Svozil (46. Bederka), Fleišman – Čavoš (82. Traore), D. Moses (65. Boháč) – Memić, Budínský (C) (55. Bartl), Iván (82. Antovski) – Akinyemi.
    Náhradníci: Ciupa – Papalelé, Ražnatović, D. Žák, Ezeh, Doležal.

    Trenér: Jarábek.

    FC Slovan Liberec: Vliegen – Prebsl, Chaluš, Fukala (46. Preisler) – Mikula (C) (64. Horský), Žambůrek (46. Višinský), Červ, Ghali, Doumbia (74. Frýdek) – Kulenović (80. Okoh), Tupta.
    Náhradníci: Bačkovský – Varfolomejev, Rabušic, Hudák, Lehoczki, Pourzitidis.

    Trenér: Kozel.

    Rozhodčí: Klíma – Dobrovolný, Černoevič.

    Diváci: 2212
    bahis siteleri