Olomouc – Ostrava 0:3 (kon.) | Zlín – Č. Budějovice 1:1 (kon.) | Jablonec – Slovácko 2:0 (kon.)
Karviná – Liberec 5:2 (kon.) | Sparta – Plzeň 2:1 (kon.)
konec
MFK Karviná
5:2 (3:1)
FC Slovan Liberec
Sobota 30.09.2023, 15:00 • Městský stadion Karviná, Karviná • FORTUNA:LIGA • 10. kolo
Předzápasové kurzy
     
    90+3
    Memič s Červem šli po míči skluzem, Memič si dle rozhodčího počínal nedovoleně, když šlápl na Červovu nohu. Za to také uviděl žlutou kartu.
     
    87
    Po centru z levé strany se v pokutovém území dostal k hlavičce Okoh, ale jeho nepříliš prudká hlavička zamířila kousek vedle levé tyče! Brankář Holec kontroloval míč pohledem.
    83. Aboubacar TRAORE - 5:2
     
    83
    Karviná právě vstřelila branku!
    Tak to bylo rychlé! Chaluš podskočil nákop do pokutového území, Memič se dostal k míči, přihrál Bartlovi, který akci vyšperkoval ještě lepším pasem na ABOUBACARA TRAOREHO, který se rázem zjevil před odkrytou bránou a střelou po zemi popáté rozvlnil libereckou síť – 5:2!
     
    82
    Dvojitá změna na karvinské straně. Hřiště opouští aktivní Iván, místo něj přišel Antovski. Odešel také Čavoš, kterého zastoupí Traore.
     
    80
    Střídání na straně Liberce. Nevýrazného Kulenoviće ve druhé půli nahradil Okoh.
     
    76
    Memič dostal na levou stranu míč od Boháče, vběhl do pokutového území, jednou naznačil střelu a podruhé vypustil přízemní pokus, který Vliegen vyrazil vedle brány.
     
    74
    Liberec střídá, Doumbia pro dnešní den dohrál, místo něj přišel na trávník Frýdek.
    70. Amar MEMIĆ - 4:2
     
    70
    Karviná právě vstřelila branku!
    Domácí znovu odskakují na dvougólový rozdíl! Bartl rozjel krátkou přihrávkou průnik Ivána pravým křídlem. Domácí hráč následně odcentroval balón na zadní tyč, kde vyplaval AMAR MEMIČ, který střelou z první uklidil míč do liberecké brány – 4:2!
     
    68
    Čavoš chtěl běžet do protiútoku, ale Červ jej skluzem nedovoleně zastavil. Liberecký hráč uviděl za svůj čin žlutou kartu.
     
    65
    Zdravotně indisponovaného Mosese nahradil Boháč.
     
    64
    Zatímco jeden z karvinských hráčů sedí na trávníku, v libereckém celku dochází ke změně. Kapitána Mikulu nahradil Horský.
     
    59
    Fleišman chyboval při převzetí míče, nechal jej projít k Višinskému, který se rozběhl do pokutového území a střelou na vzdálenější tyč těsně minul levou tyč karvinské branky.
     
    55
    Domácí znovu střídají, Budínský zamířil na lavičku, místo něj přišel Bartl.
    47. Ľubomír TUPTA - 3:2
     
    47
    Liberec právě vstřelil branku!
    Slovan hned v úvodu reaguje na poločasový výsledek. Višinský vypustil kolmici do pokutového území, Kulenović přenechal balón ĽUBOMÍRU TUPTOVI, který rychle vystřelil po zemi a prudkým pokusem trefil volné místo mezi nohama gólmana Holce – 3:2!
     
    46
    Oba týmy sáhly po střídání, na druhou půli už nevyšli Žambůrek se Svozilem, místo nich přišli Višinský a Bederka. Ještě jedno střídání na liberecké straně, Fukalu nahradil Preisler.
     
    43
    Pár sekund po rozehrávce mohl padnout další gól, když Tupta sklepl nakopnutý míč před Kulenoviće, ten udělal pár kroků dopředu, vběhl do šestnáctky a prudkou střelou nastřelil břevno karvinské branky!
    41. Adeleke AKINYEMI - 3:1
     
    41
    Karviná právě vstřelila branku!
    Tady je ještě veseleji! Iván vysunul na levé straně k centru Fleišmana, jeho dlouhý míč do pravé části šestnáctky hlavičkoval Čavoš na branku, před Vliegenem se dostal k balónu jako první ADELEKE AKINYEMI, který změnil směr střely a potřetí rozradostnil domácí publikum – 3:1!
    38. Lukáš BUDÍNSKÝ - 2:1
     
    38
    Karviná právě vstřelila branku!
    Slezané jdou znovu do vedení! Moses přihrávkou na pravou stranu nechal rozběhnout Memiče, který si naběhl vedle šestnáctky a zpětnou přihrávkou do pokutového území vybídl ke střele LUKÁŠE BUDÍNSKÉHO. Karvinský záložník se opřel do míče a střelou pod břevno vstřelil druhý gól domácích v dnešním utkání – 2:1!
     
    34
    Dvě velké šance Liberce. Prebsl dlouhou přihrávkou vysunul na pravé straně Kulenoviće, ten poslal zpětnou přihrávku do pokutového území, kterou jeden z libereckých hráčů minul, jenže za sebou měl Žambůrka, jehož gólovou střelu v pádu vyrazil domácí Čavoš. Pár sekund na to po centru Žambůrka hlavičkoval před malým vápnem Kulenović, ale jeho střela minula levou tyč karvinské branky.
     
    29
    Zajímavá akce Liberce po pravé straně, kdy Kulenović našel prudkou přízemní přihrávku na přední tyči Tuptu, ale slovenský útočník střelou z první pouze vypráskal reklamní panel vedle karvinské branky.
     
    27
    Za předchozí zákrok na Červa uviděl druhou žlutou kartu zápasu domácí Moses.
    14. Jan MIKULA - 1:1
     
    14
    Liberec právě vstřelil branku!
    Slovan bleskově vyrovnává. Hosté rozehráli rohový kop nakrátko, Tupta následně odcentroval z pravé strany do pokutového území, kde našěl hlavu Prebsla. Prebsl svou hlavičkou místo střely pouze přiblížil míč k brance, kam si naběhl JAN MIKULA, který z bezprostřední blízkosti dorazil míč do branky – 1:1!
    11. Alex IVÁN - 1:0
     
    11
    Karviná právě vstřelila branku!
    Slezané jdou do vedení! Fleišmanův centr z levé strany odhlavičkoval Fukala pouze na hranici šestnáctky, kde se na pravé straně opřel do míče ALEX IVÁN a skákavou střelou prostřelil brankáře Vliegena – 1:0!
     
    2
    Čurma ostrým zákrokem poslal na zem Prebsla a od rozhodčího Klímy uviděl už ve druhé minutě žlutou kartu.

    Igor Mainka

    Branky: 11. Iván, 38. Budínský (Memić), 41. Akinyemi (Čavoš), 70. Memić (Iván), 83. Traore (Bartl) – 14. Mikula (Prebsl), 47. Tupta (Višinský)

    Karty:   2. Čurma (KAR), 27. D. Moses (KAR), 90+3. Memić (KAR) – 68. Červ (LIB)


    Držení míče: 50 % : 50 %.
    Střely na branku: 6:4. Střely mimo: 2:5. Rohy: 3:5. Ofsajdy: 0:1. Fauly: 16:9.
    MFK Karviná: Holec – Čurma, Krčík, Svozil (46. Bederka), Fleišman – Čavoš (82. Traore), D. Moses (65. Boháč) – Memić, Budínský (C) (55. Bartl), Iván (82. Antovski) – Akinyemi.
    Náhradníci: Ciupa – Papalelé, Ražnatović, D. Žák, Ezeh, Doležal.

    Trenér: Jarábek.

    FC Slovan Liberec: Vliegen – Prebsl, Chaluš, Fukala (46. Preisler) – Mikula (C) (64. Horský), Žambůrek (46. Višinský), Červ, Ghali, Doumbia (74. Frýdek) – Kulenović (80. Okoh), Tupta.
    Náhradníci: Bačkovský – Varfolomejev, Rabušic, Hudák, Lehoczki, Pourzitidis.

    Trenér: Kozel.

    Rozhodčí: Klíma – Dobrovolný, Černoevič.

    Diváci: 2212
    bahis siteleri