Ottawa – Florida 4:2 (kon.) | Arizona – Anaheim 4:5 (kon.) | Colorado – Dallas 4:3 (po pr.)
Detroit – Chicago 6:1 (kon.)
konec
Detroit Red Wings
6:1 (2:0, 3:0, 1:1)
Chicago Blackhawks
Pondělí 02.10.2023, 01:00 • Little Caesars Arena, Detroit • Příprava NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Detroit hned v úvodu zasypal Stauberovu branku kulometem střel a jeho aktivní přístup byl už ve 3. minutě po zásluze odměněn. Daniel Sprong vyvezl puk z útočného rohu, nikým neotravován sjel přes levý kruh pro vhazování před branku a tam nasadil Stauberovi elegantní jesle – 1:0. Ve 12. minutě bylo v Little Caesars Areně ještě veseleji, Compher zpětnou nahrávkou nabil spoluhráči a od vnitřní části kruhu pro vhazování zakončující Michael Rassmussen zavěsil puk nechytatelně nad Stauberovo pravé rameno – 2:0. Při vlastním oslabení mohl snížit Dickinson, v samostatném úniku mířil Reimerovi mezi nohy, ale gólman Red Wings se na rozdíl od svého protějšku zesměšnit nenechal.

    I druhá třetina patřila Red Wings, v rozmezí 24. a 28. minuty spustili domácí hokejisté gólovou smršť. Postupně se prosadili Elmer Söderblom, Antti Tuomisto a Michael Rasmussen, pro něhož to byl druhý přesný zásah v utkání. Zato Blackhawks hledali recept na gól marně, nepomohl jim ani větší počet střel, ani změna na postu domácího brankáře a dokonce ani dvojnásobná přesilovka. Po dvou třetinách tak platil stav 5:0.

    Blackhawks se probrali až ve třetí části, kdy Louis Crevier prostřelil mezi vrcholy obou kruhů vše, co mu stálo v cestě. Poslední slovo však patřilo Detroitu, jeho drtivou výhru 6:1 pečetil ve 47. minutě J.T. Compher. (03:41:52)
    Detroit v přípravě deklasoval Chicago 6:1
     
    Tři hvězdy utkání
    1. Michael Rasmussen (DET) – 2+1
    2. J.T. Compher (DET) – 1+2
    3. David Perron (DET) – 0+2
     
    Střely na branku: 34:29.
     
    Konec zápasu.
     
    59:56
    Detroit je kompletní a může slavit.
     
    59:09
    Svého spoluhráče přijel podpořit Simon Edvinsson a společnými silami puk vydolovali. Následnou ránu od mantinelu pokryl Jaxson Stauber.
     
    58:58
    Nate Danielson úspěšně vyvezl puk daleko od domácí branky a v útočném rohu hřiště se ještě zkusil prosadit v souboji jeden na jednoho.
     
    58:40
    Chicagu se nedaří udržet pásmo.
     
    57:56
    Vyloučení v týmu Detroit Red Wings:
    Olli Määttä – 2 min., vysoká hůl.
     
    57:08
    Blackhawks uspěli na vhazování v útočném pásmu, ale vzápětí se do něj museli probít zpět. Zleva zkusil střelu Wyatt Kaiser, ale chyběla mu přesnost.
     
    55:18
    Teď dal o sobě vědět Connor Bedard! Dach ho poslal do šance, kanadský mladík si ze spousty variant zakončení vybral použití síly a nápřahem provětral Lyonovu lapačku.
     
    54:11
    Sprongovu ránu z pozice levého beka tečoval Christian Fischer do Commessa.
     
    53:19
    Po delší době šli do útoku hosté a v hledáčku kamery byl Nikita Zajcev. Poprvé při střele zápěstím a poté při bodyčeku na autora dvou gólů Rasmussena. Ten dnes hokejistům Blackhawks leží v žaludku.
     
    53:02
    Jonatan Berggren po stahovačce v levém kruhu trefil jen bránícího Ludwinskiho.
     
    52:26
    Detroitské nahození na branku neprošlo.
     
    51:06
    Ani puk vyslaný z Lombardiho hole do sítě neprošel, Detroit je každopádně na koni a od úvodní třetiny směřuje za vítězstvím.
     
    50:56
    Chicago je kompletní.
     
    50:39
    Další střelecké pokusy. Zápěstím to na něj zkoušel třeba Amadeus Lombardi, ale Drew Commesso obstál.

    Lukáš Jasoněk

    Branky a nahrávky: 3. Sprong (Danielson, Berggren), 12. Rasmussen (Compher, Määttä), 24. Söderblom (Lombardi), 25. Tuomisto (Veleno, Kasper), 28. Rasmussen (Compher, Perron), 47. Compher (Rasmussen, Perron) – 46. Crevier (Dickinson)


    Detroit Red Wings: Reimer (od 30. Lyon) – Määttä Johansson, Tuomisto, Gostisbehere, Petry, Edvinsson – Hirose, Rasmussen, Danielson, Fischer, Compher, Berggren, Perron, Lombardi, Söderblom, Sprong, Veleno, Kasper.
    Trenér: Derek Lalonde.

    Chicago Blackhawks: Stauber (od 33. Commesso) – Crevier, Del Mastro, Kaiser, Roos, Vlasic, Zajcev – Anderson, Athanasiou, Bedard, Dach, Dickinson, Entwistle, Hayes, Katchouk, Ludwinski, Raddysh, Reichel, Rolston.
    Trenér: Luke Richardson.

    Rozhodčí: Syvret, Furlatt – Flemington, Brisebois.
    bahis siteleri