Ottawa – Florida 4:2 (kon.) | Arizona – Anaheim 4:5 (kon.) | Colorado – Dallas 4:3 (po pr.)
Detroit – Chicago 6:1 (kon.)
konec
Detroit Red Wings
6:1 (2:0, 3:0, 1:1)
Chicago Blackhawks
Pondělí 02.10.2023, 01:00 • Little Caesars Arena, Detroit • Příprava NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 01:00.
     
    Příprava na nový ročník NHL má na programu další zápas, Detroit Red Wings nastoupí v Little Caesars Areně proti Chicagu Blackhawks.
    Pozvánka k utkání
     


    Chicago Blackhawks

    1. zápas:
    Chicago – St. Louis 2:1pp (0:0, 1:0, 0:1 – 1:0)
    Branky a nahrávky:
    31. Kurashev (Bedard, Korchinski), 65. Athanasiou (Bedard, S. Jones) – 49. Thomas (Bučněvič).
    Průběh: 1:0, 1:1, 2:1.

    Blackhawks se na první výhru v přípravě nadřeli, Hofera poprvé překonal až v 31. minutě Kurashev. Hostující ofenziva se opírala o dvojici Robert Thomas a Pavel Bučněvič, kteří společně vyrovnali na 1:1. Tento stav vydržel až do konce třetí třetiny, v prodloužení pak ve prospěch Chicaga rozhodl Andreas Athanasiou. U obou domácích gólů asistoval Connor Bedard, jenž v prvním zápase mezi dospělými patřil mezi nejlepší hráče na ledě. Bezchybný Petr Mrázek odchytal první polovinu utkání a připsal sedm zákroků.

    2. zápas:
    Minnesota – Chicago 3:2 (2:1, 0:0, 0:1 – 1:0)
    Branky a nahrávky:
    13. O'Rourke (Petan, Lambos), 19. Beckman (Walker, Lettieri), 61. Dewar (Duhaime, Goligoski) – 2. Entwistle (Katchouk, Phillips), 59. Johnson (Raddysh, Katchouk).
    Průběh: 0:1, 2:1, 2:2, 3:2.

    Ačkoliv mělo Chicago výborný vstup do úvodní třetiny, Minnesota postupem času převzala iniciativu, získala herní i střeleckou převahu a dokonce otočila vývoj ve svůj prospěch. Druhá třetina změnu ve skóre nepřinesla. Wild sice dali gól, ale ten kvůli Khairyho kopnutí puku do sítě neplatil. Blackhawks se v průběhu druhé třetiny zranil útočník Savoie, který při pádu během souboje narazil v rychlosti nohou do mantinelu a musela pro něj povolána nosítka. 63 sekund před koncem Minnesota ztratila jednobrankový náskok, ale v prodloužení nakonec strhla zápas na svou stranu.
    Soupiska Blackhawks pro nadcházející zápas
     


    Detroit Red Wings

    1. zápas:
    Detroit – Pittsburgh 4:3 (1:1, 2:2, 1:0)
    Branky a nahrávky:
    18. Danielson (Hirose, Berggren), 27. Larkin (DeBrincat, Gostisbehere), 32. Seider (Gostisbehere, DeBrincat), 47. Rasmussen (Edvinsson, Wallander) – 7. Zohorna (Puustinen, Hajek), 31. Puustinen (Zohorna), 34. Poulin (Hinostroza, Pitlick).
    Průběh: 0:1, 2:1, 2:2, 3:2, 3:3, 4:3.

    Dramatický duel zvládl lépe Detroit, vítězství mu trefou ze 47. minuty zajistil Michael Rasmussen. Výhru Red Wings lze hodnotit jako zaslouženou, domácí přestříleli Pittsburgh 33:22. Penguins doplatili na nedisciplinovanost, v oslabení inkasoval dvakrát.

    2. zápas:
    Washington – Detroit 4:3 (0:0, 2:1, 2:2)
    Branky a nahrávky:
    28. Backstrom (Ovečkin, Mirošničenko), 33. Wilson (Kuzněcov), 48. Sandin (Cristall, Wilson), 57. Carlson (Sgarbossa, Mirošničenko) – 24. Sprong (Edvinsson), 57. Fabbri (Sprong, Maatta), 59. Fabbri.
    Průběh: 0:1, 4:1, 4:3.

    Po dobrém vstupu do druhé třetiny Detroit neudržel těsný náskok a v dalším průběhu nechal svého soupeře odskočit na tříbrankový rozdíl. Jenže Washington se o svou výhru nakonec musel strachovat. A to pořádně. Robby Fabbri se totiž dvakrát prosadil při hře bez brankáře a nebyl daleko od toho, aby dokonce zkompletoval hattrick a srovnal na 4:4. To se však nestalo a z výhry se tak radovali Capitals.

    3. zápas:
    Detroit – Washington 5:2 (2:0, 2:2, 1:0)
    Branky a nahrávky:
    8. Czarnik (Hanas), 14. Seider (Raymond, Fabbri), 23. Larkin (DeBrincat, Raymond), 34. Hanas (Copp, Danielson), 46. Larkin (DeBrincat, Holl) – 29. Strome (Frank, Phillips), 35. Phillips (Milano, Strome).
    Průběh: 3:0, 3:1, 4:1, 4:2, 5:2.

    Washington dorazil k odvetě do Detroitu bez svých hvězd a na jeho výkonu to bylo znát. Po první části se do šaten lépe odcházelo domácím, kteří si díky trefám Czarnika a Seidera vybudovali dvougólový náskok. Druhá třetina se zvrtla v zajímavou přestřelku, při které padly na každé straně dva góly. V závěrečné tercii Detroit zvýšil náskok a po velmi dobrém výkonu dokázal svému soupeři vrátit dva dny starou porážku.
    Soupiska Red Wings pro nadcházející zápas
     
    Brány stadionu se otevřely a do Little Caesars Arena vstoupili první návštěvníci. Co nevidět se na ledovém "jevišti" ukážou při rozbruslení hráči.
     
    Úvodní sestavy:

    Detroit Red Wings: Lyon (Reimer) – Määttä Johansson, Tuomisto, Gostisbehere, Petry, Edvinsson – Hirose, Rasmussen, Danielson, Fischer, Compher, Berggren, Perron, Lombardi, Söderblom, Sprong, Veleno, Kasper.
    Trenér: Derek Lalonde.

    Chicago Blackhawks: Commesso (Stauber) – Crevier, Del Mastro, Kaiser, Roos, Vlasic, Zajcev – Anderson, Athanasiou, Bedard, Dach, Dickinson, Entwistle, Hayes, Katchouk, Ludwinski, Raddysh, Reichel, Rolston.
    Trenér: Luke Richardson.

    Rozhodčí: Syvret, Furlatt – Flemington, Brisebois.
    Dobrá zpráva pro Chicago: Samuel Savoie podstoupil úspěšnou operaci pravé stehenní kosti, týmový lékař Michael Terry očekává jeho plné zotavení
     
    Rozbruslení je za námi, diváci už netrpělivě čekají na oficiální nástup, ten proběhne za několik minut.
     
    Hymny dohrály, hráči jsou připraveni. Své hlavy nad středovým kruhem sklánějí J.T. Compher a Connor Bedard.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:06
    První přerušení už po šesti vteřinách hry.
     
    01:26
    Detroit vstoupil do zápasu aktivně, když zasypal Stauberovu branku a její okolí kulometem střel, brankář Blackhawks ale horké chvíle hned v úvodu ustál.
     
    02:46
    Detroit právě vstřelil branku!
    Skóre brzy otevírá Detroit. DANIEL SPRONG vyvezl puk z útočného rohu, nikým neotravován sjel přes levý kruh pro vhazování před branku a tam nasadil Stauberovi elegantní jesle. Jak jednoduché. Asistence: Nate Danielson a Jonatan Berggren.
    02:46 Daniel SPRONG - 1:0
     
    03:14
    Wyatt Kaiser usiloval o vyrovnání zápěstím, James Reimer byl ovšem na správném místě.
     
    04:48
    Zápěstím to na druhé straně zkusil taky Antti Tuomisto, na Jaysona Staubera si nepřišel.
     
    05:15
    James Reimer si přiipsal dva důležité zákroky. Nejprve na něj pálil Joey Anderson, potom Lukas Reichel.
     
    05:48
    Zakázané uvolnění Red Wings.
     
    07:00
    Hra nahoru-dolů se divákům zamlouvá. Colton Dach při ní hitem atakoval Comphera.
     
    09:21
    Nate Danielson vyhrál v útočném levém kruhu vhazování pro Spronga a ten z první trefil Stauberovu hruď.
     
    10:44
    Connor Bedard se zmocnil puku v neutrální zóně a podél pravého mantinelu s ním pronikl do pásma. Následnou střelu zablokoval obránce.
     
    11:57
    Detroit právě vstřelil branku!
    Domácí navyšují náskok! Määttä přenesl hru zleva doprava, Compher zpětnou nahrávkou nabil spoluhráči a od vnitřní části kruhu pro vhazování zakončující MICHAEL RASMUSSEN poslal puk mezi dvěma soupeři nechytatelně nad Stauberovo pravé rameno. Asistence: J.T. Compher a Olli Määttä.
    11:57 Michael RASMUSSEN - 2:0
     
    12:13
    Vyloučení v týmu Detroit Red Wings:
    Christian Fischer – 2 min., podrážení.
     
    12:58
    V početní převaze se jako první o snížení pokusil Lukas Reichel, domácí gólman se stihl přesunout.
     
    13:46
    Přesilovka Blackhawks vzala za své.
     
    13:46
    Vyloučení v týmu Chicago Blackhawks:
    Colton Dach – 2 min., podrážení.
     
    14:48
    Jason Dickinson při vlastním oslabení obral Gostisbehereho v neutrální zóně o puk a sám upaloval na branku! Reimerovi chtěl v samostatném úniku nasadit jesle, ale detroitský gólman svůj tým podržel.
     
    14:48
    Vyloučení v týmu Detroit Red Wings:
    David Perron – 2 min., zdržování hry / porušení postupu vhazování.
     
    15:11
    Při vlastním oslabení se do zakončení probil Shayne Gostisbehere, Jaxson Stauber připraven.
     
    16:30
    Na konci přesilovky konečně přišla střela Blackhawks. Na svědomí ji měl Connor Bedard, ale s nepříznivým skóre pro Chicago nepohnul.
     
    16:48
    Detroit hraje v plném počtu.
     
    18:24
    Elmer Söderblom uspěl proti dvojnásobné přesile a za pravým kruhem pro vhazování ohrozil Staubera střelou po ledě.
     
    18:35
    Výstřel padl i na druhé straně. Na Reimera to zkoušel Boris Katchouk, ale vyšel naprázdno.
     
    19:49
    Stejně jako na druhé straně kluziště Simon Edvinsson a Alex Vlasic, kteří v poslední minutě vylepšili střelecké statistiky Red Wings.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Střely na branku: 14:9.
     
    Detroit hned v úvodu zasypal Stauberovu branku kulometem střel a jeho aktivní přístup byl už ve 3. minutě po zásluze odměněn. Daniel Sprong vyvezl puk z útočného rohu, nikým neotravován sjel přes levý kruh pro vhazování před branku a tam nasadil Stauberovi elegantní jesle – 1:0. Ve 12. minutě bylo v Little Caesars Areně ještě veseleji, Compher zpětnou nahrávkou nabil spoluhráči a od vnitřní části kruhu pro vhazování zakončující Michael Rassmussen zavěsil puk nechytatelně nad Stauberovo pravé rameno – 2:0. Při vlastním oslabení mohl snížit Dickinson, v samostatném úniku mířil Reimerovi mezi nohy, ale gólman Red Wings se na rozdíl od svého protějšku zesměšnit nenechal.
    Detroit si v první třetině vybudoval dvoubrankový náskok
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    21:12
    Zatímco vstup do první třetiny měl jednoznačně lepší Detroit, na začátku druhé části dominuje Chicago. James Reimer čelil třem střelám, které na něj postupně vyslali Connor Bedard, Lukas Reichel a Colton Dach. Za shlédnutí stála hlavně samostatná akce Bedarda, vycházející kanadská hvězda pronikla za couvajícího beka super stahovačkou, ale z těsné blízkosti už nedokázala prostrčit brankáři puk mezi betony.
     
    23:24
    Detroit právě vstřelil branku!
    Red Wings jdou zničehonic do trháku! Lombardi za bránou obral soupeře o puk, do jeho zpětné přihrávky se na ose opřel ELMER SÖDERBLOM a jeho pumelice prosvištěla kolem Stauberovy lapačky. Asistence: Amadeus Lombardi.
    23:24 Elmer SÖDERBLOM - 3:0
     
    24:52
    Detroit právě vstřelil branku!
    Klub z Michiganu vede už 4:0 a zápas připomíná exhibici. Valenovu zpětnou přihrávku od mantinelu dostal ANTTI TUOMISTO a jeho nápřah z pozice pravého beka prolétl Stauberovi kolem vyrážečky. Asistence: Joe Valeno a Marco Kasper.
    24:52 Antti TUOMISTO - 4:0
     
    27:44
    Detroit právě vstřelil branku!
    Demolice Chicagské defenzivy nebere konce. Parádní svižná kombinace, Compher obdržel přihrávku na krátký mantinel, zpoza branky nabil MICHAELU RASMUSSENOVI a ten se z mezikruží nemýlil – 5:0. Blackhawks jsou zralí na ručník. Asistence: J.T. Compher a David Perron.
    27:44 Michael RASMUSSEN - 5:0
     
    29:43
    Vyloučení v týmu Detroit Red Wings:
    Simon Edvinsson – 2 min., sevření puku rukou.
     
    29:43
    Střídání v týmu Detroit Red Wings:
    ze hřiště odchází James Reimer, přichází Alex Lyon.
     
    30:06
    Obrana Red Wings odvádí vskutku dobrou práci, v krátkém čase zblokovala dvě střely.
     
    30:53
    Teprve teď na Alexe Lyona, jenž před chvílí střídal Reimera, mířil Andreas Athanasiou.
     
    31:43
    Detroit přečkal oslabení bez úhony, během posledních dvou minut nemusel řešit nic složitého.
     
    32:54
    Po ataku Määtty se u střídaček strhla mela několika hráčů, Corey Syvret a Eric Furlatt měli s jejím rozpuštěním plné ruce práce.
     
    32:54
    Vyloučení v týmu Detroit Red Wings:
    Olli Määttä – 2 min., hrubost.
     
    32:54
    Střídání v týmu Chicago Blackhawks:
    ze hřiště odchází Jaxson Stauber, přichází Drew Commesso.
     
    33:20
    Vyloučení v týmu Detroit Red Wings:
    Simon Edvinsson – 2 min., podrážení.
     
    33:20
    Dvojnásobná přesilovka je jedinečnou šancí hokejistů Blackhawks na snížení.
     
    33:45
    Chicago potřebuje střelbu. Filip Roos mířil doprostřed branky, kde se nacházel pozorný Alex Lyon, a Taylor Raddysh v pokračující akci mimo.
     
    34:43
    Hosté přispěchali s dalšími dvěma pokusy. Gavin Hayes ani Boris Katchouk však Lyona nepřekonali. Právě gólmani jsou dnes pro Red Wings jistota.
     
    36:13
    Alex Lyon si připsal další úspěšný zákrok, tentokrát proti ráně Jasona Dickinsona.
     
    36:56
    Chicago zpátky v pásmu. Gavin Hayes vyjel zpoza branky a počkal na správnou chvíli ke střele. Lyon se přitiskl k přední tyči a nenechal tam ani centimetr místa.
     
    38:05
    Kdosi z Detroitských překročil modrou čáru dřív než puk. Pravidla zní jasně: ofsajd.
     
    38:35
    Další ofsajd Red Wings.
     
    39:05
    Napotřetí bylo s přechodem do útoku vše v pořádku a díky tomu mohl střílet Albert Johansson, jeho rána z pozice levého beka se odrazila o mantinel.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Střely na branku: 22:23 (14:9, 8:14).
     
    I druhá třetina patřila Red Wings, v rozmezí 24. a 28. minuty spustili domácí hokejisté gólovou smršť. Postupně se prosadili Elmer Söderblom, Antti Tuomisto a Michael Rasmussen, pro něhož to byl druhý přesný zásah v utkání. Zato Blackhawks hledali recept na gól marně, nepomohl jim ani větší počet střel, ani změna na postu domácího brankáře a dokonce ani dvojnásobná přesilovka.
    Red Wings si na vlastním stadionu otevřeli střelnici
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    41:12
    První střela v závěrečné části pro Detroit. Shayne Gostisbehere to po diagonálním pasu zkoušel z pravého kruhu, jeho bekhend Drew Commesso vyrazil.
     
    42:40
    Antti Tuomisto chtěl překvapit střelou z úhlu.
     
    43:48
    Ve třetí částí zatím střílí pouze Detroit. Škoda pro něj, že bekhendem zakončující Nate Danielson neměl u levé tyče přesnou mušku.
     
    45:04
    Chicago právě vstřelilo branku!
    Blackhawks se probrali až ve třetí třetině. Dickinson si sjel od pravého mantinelu na střed a zadovkou oslovil LOUISE CREVIERA. Ten z pozice pravého beka udělal pár kroků vpřed, zvedl hlavu a prostřelil vše, co mu stálo v cestě. Dobrou práci odvedl i před brankářem clonící Connor Bedard. Asistence: Jason Dickinson.
    45:04 Louis CREVIER - 5:1
     
    45:56
    Vyloučení v týmu Chicago Blackhawks:
    Alex Vlasic – 2 min., hrubost + 5 min., faul kolenem.
     
    45:56
    Vyloučení v týmu Detroit Red Wings:
    Simon Edvinsson – 2 min., hrubost.
     
    45:56
    Vyloučení v týmu Chicago Blackhawks:
    Andreas Athanasiou – 2 min., hrubost.
     
    46:17
    Detroit právě vstřelil branku!
    Po svižné kombinaci má Detroit pětigólový náskok zpět. Přihrávka z úrovně brankové čáry mezi kruhy a tam pozdě pokrytý J.T. COMPHER zakončující nad pravý beton. Asistence: Michael Rasmussen a David Perron.
    46:17 J.T. COMPHER - 6:1
     
    47:43
    Detroit vytvořil zámek, zleva střílejícího Berggrena přesunující se Drew Commesso vychytal.
     
    48:07
    Gólman Blackhawks se zapotil při střelách Shaynea Gostisbehera a Davida Perrona.
     
    50:39
    Další střelecké pokusy. Zápěstím to na něj zkoušel třeba Amadeus Lombardi, ale Drew Commesso obstál.
     
    50:56
    Chicago je kompletní.
     
    51:06
    Ani puk vyslaný z Lombardiho hole do sítě neprošel, Detroit je každopádně na koni a od úvodní třetiny směřuje za vítězstvím.
     
    52:26
    Detroitské nahození na branku neprošlo.
     
    53:02
    Jonatan Berggren po stahovačce v levém kruhu trefil jen bránícího Ludwinskiho.
     
    53:19
    Po delší době šli do útoku hosté a v hledáčku kamery byl Nikita Zajcev. Poprvé při střele zápěstím a poté při bodyčeku na autora dvou gólů Rasmussena. Ten dnes hokejistům Blackhawks leží v žaludku.
     
    54:11
    Sprongovu ránu z pozice levého beka tečoval Christian Fischer do Commessa.
     
    55:18
    Teď dal o sobě vědět Connor Bedard! Dach ho poslal do šance, kanadský mladík si ze spousty variant zakončení vybral použití síly a nápřahem provětral Lyonovu lapačku.
     
    57:08
    Blackhawks uspěli na vhazování v útočném pásmu, ale vzápětí se do něj museli probít zpět. Zleva zkusil střelu Wyatt Kaiser, ale chyběla mu přesnost.
     
    57:56
    Vyloučení v týmu Detroit Red Wings:
    Olli Määttä – 2 min., vysoká hůl.
     
    58:40
    Chicagu se nedaří udržet pásmo.
     
    58:58
    Nate Danielson úspěšně vyvezl puk daleko od domácí branky a v útočném rohu hřiště se ještě zkusil prosadit v souboji jeden na jednoho.
     
    59:09
    Svého spoluhráče přijel podpořit Simon Edvinsson a společnými silami puk vydolovali. Následnou ránu od mantinelu pokryl Jaxson Stauber.
     
    59:56
    Detroit je kompletní a může slavit.
     
    Konec zápasu.
     
    Střely na branku: 34:29.
     
    Tři hvězdy utkání
    1. Michael Rasmussen (DET) – 2+1
    2. J.T. Compher (DET) – 1+2
    3. David Perron (DET) – 0+2
    Detroit v přípravě deklasoval Chicago 6:1
     
    Detroit hned v úvodu zasypal Stauberovu branku kulometem střel a jeho aktivní přístup byl už ve 3. minutě po zásluze odměněn. Daniel Sprong vyvezl puk z útočného rohu, nikým neotravován sjel přes levý kruh pro vhazování před branku a tam nasadil Stauberovi elegantní jesle – 1:0. Ve 12. minutě bylo v Little Caesars Areně ještě veseleji, Compher zpětnou nahrávkou nabil spoluhráči a od vnitřní části kruhu pro vhazování zakončující Michael Rassmussen zavěsil puk nechytatelně nad Stauberovo pravé rameno – 2:0. Při vlastním oslabení mohl snížit Dickinson, v samostatném úniku mířil Reimerovi mezi nohy, ale gólman Red Wings se na rozdíl od svého protějšku zesměšnit nenechal.

    I druhá třetina patřila Red Wings, v rozmezí 24. a 28. minuty spustili domácí hokejisté gólovou smršť. Postupně se prosadili Elmer Söderblom, Antti Tuomisto a Michael Rasmussen, pro něhož to byl druhý přesný zásah v utkání. Zato Blackhawks hledali recept na gól marně, nepomohl jim ani větší počet střel, ani změna na postu domácího brankáře a dokonce ani dvojnásobná přesilovka. Po dvou třetinách tak platil stav 5:0.

    Blackhawks se probrali až ve třetí části, kdy Louis Crevier prostřelil mezi vrcholy obou kruhů vše, co mu stálo v cestě. Poslední slovo však patřilo Detroitu, jeho drtivou výhru 6:1 pečetil ve 47. minutě J.T. Compher. (03:41:52)

    Lukáš Jasoněk

    Branky a nahrávky: 3. Sprong (Danielson, Berggren), 12. Rasmussen (Compher, Määttä), 24. Söderblom (Lombardi), 25. Tuomisto (Veleno, Kasper), 28. Rasmussen (Compher, Perron), 47. Compher (Rasmussen, Perron) – 46. Crevier (Dickinson)


    Detroit Red Wings: Reimer (od 30. Lyon) – Määttä Johansson, Tuomisto, Gostisbehere, Petry, Edvinsson – Hirose, Rasmussen, Danielson, Fischer, Compher, Berggren, Perron, Lombardi, Söderblom, Sprong, Veleno, Kasper.
    Trenér: Derek Lalonde.

    Chicago Blackhawks: Stauber (od 33. Commesso) – Crevier, Del Mastro, Kaiser, Roos, Vlasic, Zajcev – Anderson, Athanasiou, Bedard, Dach, Dickinson, Entwistle, Hayes, Katchouk, Ludwinski, Raddysh, Reichel, Rolston.
    Trenér: Luke Richardson.

    Rozhodčí: Syvret, Furlatt – Flemington, Brisebois.
    bahis siteleri