Havířov – Žďár n/S 6:3 (kon.) | Ústí n/L – Písek 4:5 (kon.) | Šumperk – Vyškov 2:6 (kon.)
Val. Meziříčí – Havlíčkův Brod 4:3 (2:1 po s.n.) | Kopřivnice – SHKM Hodonín 1:2 (1:2 po s.n.) | Opava – Vel. Meziříčí 6:1 (kon.)
Hronov – Tábor 2:7 (kon.) | Letňany – Kobra 9:1 (kon.) | Příbram – Děčín 6:3 (kon.)
Nový Jičín – Technika Brno 6:1 (kon.) | Kralupy n. Vltavou – Řisuty 3:4 (kon.) | Vrchlabí – Cheb 11:0 (kon.)
konec
HC Baník Příbram
6:3 (3:1, 0:1, 3:1)
HC Děčín
Sobota 07.10.2023, 17:00 • Zimní stadion, Příbram • 2. liga skupina Západ • Skupina Západ
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.
     
    Hezké sobotní odpoledne přeji všem příznivcům hokeje. Na programu je páté kolo druhé hokejové ligy a my v jeho rámci prostřednictvím tohoto textového online přenosu budeme sledovat duel mezi týmy HC Baník Příbram a HC Děčín.
     
    HC Baník Příbram

    Hokejisté Příbrami i letos ukazují, že patří ke špičce druhé ligy ve skupině Západ. Najdeme je na prvním místě tabulky s jedenácti body z dvanácti možných. Od začátku nové sezóny tak ještě neprohráli, jediný bod ztratili v duelu s Letňany, kde zvítězili až v nastavené hrací době. Naposledy přivítali doma chomutovské Piráty, které porazili těsně 4:3 a upevnili si tak nejvyšší příčku tabulky této soutěže. Dnes je čeká další domácí duel, ve kterém vyzvou další tým ze severních Čech, a sice Děčín. Budou doma znovu úspěšní, nebo je Medvědi zaskočí a seberou jim nějaký ten bod?
     
    HC Děčín

    Děčínští hokejisté se po čtyřech odehraných utkáních nacházejí na osmém místě se šesti body, kam se vyhoupli po posledním odehraném zápasu, když se jim podařilo na domácí půdě srazit nováčka z Kralup po těsné výhře 2:1. Napravili tak prohru 4:8 s Chomutovem. Předtím zvítězili 6:4 v severočeském derby s nedalekým Ústím nad Labem. Medvědy v duelu s Kralupy držel brankář Lavinger, jenž týmu výrazně pomohl svými zákroky ke třem získaným bodům. V Příbrami se tak Medvědi pokusí na poslední výhru navázat, proti lídrovi tabulky to však nebudou mít jednoduché.
     
    Vzájemná utkání

    V uplynulé sezóně se oba celky utkaly dvakrát. Nejprve zvítězil Děčín v Příbrami 5:2, soupeř pak v Děčíně oplácel, když si připsal výhru 5:3.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Baník Příbram: Šorf (Jiroušek) – Krejčí, Havlín, Zdeněk, Jelínek (A), Havelka, Rajgl, Patzelt – Gengel, Dragoun, Kafka – Hasman, Kolda, Bečvář – Furch, Pětník, Pinkas – Mařík, Chlouba (C), Bednařík.
    Trenér: Radek Bělohlav

    HC Děčín: M. Petrásek (Lavinger) – Vl. Brož (A), Bartoň, D. Kučera, Zedek, A. Starý, Kaltenböck – D. Tůma (A), Nezbeda, Faigl (C) – O. Sýkora, Jursa, D. Černý – Smola, Parshakov, Macek – Fojt, Chovanec.
    Trenér: David Švagrovský

    Rozhodčí: Pastier – Sýkora, Pěkný.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:57
    Vyloučení v týmu HC Děčín:
    David Černý – 2 min., napadení.
     
    01:05
    Příbram právě vstřelila branku!
    Domácí hned využívají přesilovou hru a jdou do vedení. Kafka poslal puk na DANIELA KREJČÍHO, který ze střední vzdálenosti prostřelil Michaela Petráska – 1:0. Asistence: Petr Kafka a Michal Dragoun.
    01:05 Daniel KREJČÍ - 1:0
     
    03:40
    Domácí jsou znovu hodně aktivní a natlačili se před Petráska, na kterého nebezpečně vystřelil Tomáš Rajgl, ale hostující brankář kotouč přikryl pod lapačku a následně pak hru zastavil.
     
    03:50
    Tomáš Nezbeda vypíchl puk a nasměroval ho do útočného pásma, ale nakonec ho o něj obrala obrana Příbrami.
     
    04:05
    Příbram právě vstřelila branku!
    Baníci navyšují svůj náskok a vedou 2:0. Jeden z hostů podklouzl před vlastní brankou, toho využil PETR KAFKA a poté z pravé strany nasměroval touš do částečně odkryté klece – 2:0. Asistence: Michal Dragoun a Ondřej Havlín.
    04:05 Petr KAFKA - 2:0
     
    05:24
    Domácí se vystavili ofsajdové pasti a hra byla vykázána do středního pásma, kde se vhazovalo. Medvědi se pak chtěli prodrat do pásma soupeře, ale nepovedlo se jim to.
     
    05:59
    David Tůma se dostal do prostoru mezi kruhy, ale nedostal puk na hokejku. Následoval rychlý protiútok Příbrami, který zmařila obrana děčínského celku.
     
    06:01
    Děčín právě vstřelil branku!
    Hosté se prosadili v útočné akci a snižují na rozdíl jediné branky. Vladimír Brož poslal pas na TOMÁŠE NEZBEDU, který si sjel do prostoru mezi kruhy a svižnou ranou pak překonal Dominika Šorfa – 2:1. Asistence: Vladimír Brož a David Tůma.
    06:01 Tomáš NEZBEDA - 2:1
     
    07:15
    A hned po chvilce se do další akce dostali hosté, zblízka pak nepřekonal domácího brankáře Nikolaj Parshakov.
     
    07:59
    Dominik Havelka nahodil od modré čáry kotouč před děčínskou branku, kde ho ale nikdo netečoval. Hned na to na druhé straně z levé strany prověřil Šorfa Adam Bartoň, ovšem domácí brankář sklapl betony a podržel tým.
     
    08:43
    Pro postavení útočícího hráče v brankovišti Michaela Petráska byla hra vykázána znovu do středního pásma, vhazovat se tak bude právě tam.
     
    09:25
    David Zdeněk převzal puk na pravém kruhu, udělal pár kroků navíc a natlačil se před Petráska, svižnou ranou ale jeho branku jen přestřelil.
     
    11:01
    V polovině první třetiny na ukazateli skóre svítí stav 2:1. Medvědi už prohrávali o dva góly, ale dokázali snížit a vrátit se rychle zpět do hry. Nyní znovu ohrozili soupeřovu branku, když ji u protější tyče těsně minul Aleš Macek.
     
    12:35
    Josef Hasman dostal od zadního mantinelu před branku soupeře, kde poté sklepl puk, ale na Petráska si nepřišel. Ten ho má ve své moci a raději zastavuje hru.
     
    14:15
    Příbramští se málem dostali do úniku, ale Dominik Havelka u útočné modré čáry dobře nezpracoval puk a ten poté převzali znovu agilní Medvědi.
     
    14:58
    Mezi kruhy si sjel Jan Chovanec, ale přihrávky se nedočkal i díky tomu, že obrana příbramského Baníku dostala kotouč na hokejky a vyhodila ho do středního pásma tak, aby z toho nebylo zakázané uvolnění.
     
    15:21
    Vyloučení v týmu HC Děčín:
    Radek Fojt – 2 min., podrážení.
     
    16:15
    Medvědi se brání ve čtyřech a zatím velmi dobře. Nyní ale z pravého kruhu střílel Richard Pětník, proti jeho jedovce pak vytasil efektní semafor Michael Petrásek.
     
    16:59
    A další zákrok děčínského brankáře, který je pod tlakem soupeře.
     
    17:05
    Příbram právě vstřelila branku!
    Nyní už to ale hosté neustáli a inkasují v další přesilovce soupeře. Do prostoru mezi kruhy dostal nabito ONDŘEJ HAVLÍN, jenž poté přízemním pokusem překonal Petráska – 3:1. Asistence: Daniel Krejčí a Petr Kafka.
    17:05 Ondřej HAVLÍN - 3:1
     
    18:12
    Medvědi se dostali z dalšího tlaku domácích a mířili dopředu, ve střední třetině ale o kotouč přišli a rázem tak bylo po slibně se rodící akci.
     
    19:00
    Hraje se poslední minuta první třetiny.
     
    19:10
    Michael Petrásek se musel zase co otáčet ve své brance, z levé strany na něho mířila další střela, kterou fantasticky lapil do své lapačky a následně pak přerušuje hru. Buly po jeho levé ruce.
     
    19:20
    Vyloučení v týmu HC Baník Příbram:
    Lukáš Bednařík – 2 min., nedovolené bránění.
     
    19:48
    V závěru první třetiny mají výhodu přesilové hry hosté a snaží se o snížení, ale vypadá to, že gól do šatny nepřijde. Puk mají domácí a úvodní dějství pomalu končí.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    První třetina je minulostí a padly v ní čtyři branky. Domácí se brzy dostali do vedení 2:0, hosté ale snížili na rozdíl jediného gólu. Pak ale přišla přesilovka Příbrami a ta byla využita. Baník tak má před prostřední třetinou dvoubrankový náskok.
     
    Další třetina začne přibližně v 17:50.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:24
    Tomáš Faigl hledal přihrávkou Tomáše Nezbedu, který byl mezi kruhy, ale kotouč mu utekl okolo čepele a skončil u domácího brankoviště.
     
    21:20
    Příbram je v plném počtu.
     
    21:27
    Hned se do akce dostali hosté, ale Šorf zasáhl a hra je přerušena. Buly po jeho pravé ruce.
     
    21:35
    Medvědi se protáhli zpět do útočného pásma, na levém kruhu to zkusil Nikolaj Parshakov, ale jeho nebezpečné zakončení končí jen vedle branky Dominika Šorfa.
     
    22:31
    Josef Hasman nabral rychlost a dostal se do pásma Děčína, kde rychlou svižnou střelou nechal vyniknout Michaela Petráska, jenž kotouč srazil do bezpečí do rohu obranného pásma.
     
    23:21
    Příbramští se pokoušeli vyhodit puk z pásma ven, ale u hrazení ho zachytil Tomáš Faigl, který ještě vystřelil z pravé strany, ovšem jen do betonu Dominika Šorfa.
     
    23:57
    Ve středu pole vybojovali puk na svou stranu Medvědi a hned ho dovezli před Šorfa, ale před jeho klecí nezakončili a hned po zisku puku ho domácí dostávají daleko od svého brankáře.
     
    25:25
    Jan Zedek sebral touš za brankou Michaela Petráska a postupně ho pak Děčínští dostali před Dominika Šorfa. Nicméně ten si proti jejich dalšímu pokusu připsal úspěšný zákrok.
     
    25:59
    Vyloučení v týmu HC Baník Příbram:
    HL – hození hole nebo předmětu, odpyká Jakub Mařík.
     
    26:25
    David Tůma z prostoru mezi kruhy vyslal jedovatou střelu na branku domácích, kde ale zakročil opět pozorný Dominik Šorf a hned na to se domácí osvobozují.
     
    27:59
    Domácí celek je v plném počtu.
     
    28:45
    Domácí po ubráněném oslabení zajeli do pásma Děčína, kde se střelou prezentoval Michal Dragoun. Tou ale pouze vyprášil betony Petráska, které jen zaduněly.
     
    29:35
    Obrana Děčína zabránila dalšímu pokusu domácích a hned na to unikl David Tůma, ale do zakončení před Dominikem Šorfem se mezi kruhy nakonec vůbec nedostal.
     
    30:25
    Jsme za polovinou řádné hrací doby a domácí stále drží slibný dvoubrankový náskok. Nyní jdou do další akce před branku Michaela Petráska, který je už mezi třemi tyčemi připraven.
     
    31:54
    Domácí opět zatápěli obraně Děčína i Petráskovi, ale ke střele před jeho brankou se nedostali.
     
    32:47
    Příbram pokryla dobře střední pásmo a nepustila Medvědy do blízkosti branky Dominika Šorfa. Domácí se pak dostali naopak před Petráska, který kryl další pokus soupeře.
     
    33:31
    Aleš Macek si dojel odražený puk a chtěl na pravé straně vystřelit, ale jen promáchl. O chvilku později pak oba týmy svedly souboj o puk u zadního hrazení v pásmu Příbrami. Ten vybojoval domácí celek a už s ním míří dopředu.
     
    34:14
    Tomáš Rajgl se dostal do zakončení na levém kruhu a jeho švih končí nad břevnem Petráskovy svatyně.
     
    35:38
    Tomáš Furch se natlačil před Petráska, ale zblízka ho překonat nedokázal, následně pak si hostující brankář připsal další zákrok a po něm je hra přerušena.
     
    36:47
    Vyloučení v týmu HC Baník Příbram:
    Matěj Kolda – 2 min., podrážení.
     
    37:19
    Chvilku Medvědi obléhali branku Příbrami, poté ale domácí získali puk na svou stranu a hned ho odpálili až před Petráska.
     
    37:48
    Další výhoz puku a domácí se opět osvobozují.
     
    37:58
    Děčín právě vstřelil branku!
    Hosté využívají přesilovou hru a jdou soupeři zpět na dostřel jediné branky. Do prostoru mezi kruhy dostal přihrávku od Tomáše Nezbedy JAN ZEDEK a ten poté táhlou střelou rozvlnil síť za zády Dominika Šorfa – 3:2. Asistence: Tomáš Nezbeda a David Tůma.
    37:58 Jan ZEDEK - 3:2
     
    39:00
    Hraje se poslední minuta druhé třetiny.
     
    39:45
    Michael Petrásek natáhl ruku a vyrazil další střelu soupeře do bezpečí. Následně pak ještě do akce míří hosté.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Také druhá třetina je u konce. Hosté přidali na důrazu a dostávali se do slibných šancí. Domácí ale dlouho dvoubrankový náskok hájili. V závěru pak hráli Medvědi přesilovou hru, kterou využil střelou z prostoru mezi kruhy Jan Zedek a dostal tak Medvědy zpět do hry. Čeká nás tak ještě zajímavá třetí třetina, která začne přibližně v 18:32.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:35
    Domácí nahazovali puk od modré čáry před Petráskovu klec, ten natáhl pravý beton a dostal touš do bezpečí a mimo ohrožení své klece.
     
    41:42
    Nyní se vymanili z dalšího zámku soupeře hosté a nasměrovali hru dopředu, v blízkosti Šorfa ale nevyslali žádnou nebezpečnou střelu a záhy i puk ztrácejí.
     
    42:36
    Příbram právě vstřelila branku!
    Domácí na začátku třetího dějství udeřili a jdou znovu na dvoubrankový rozdíl. Do prostoru mezi kruhy poslal kotouč Richard Pětník a tam ho střelou z první a z bekhendu dostal za záda Petráska TADEÁŠ PINKAS – 4:2. Asistence: Richard Pětník a Dominik Havelka.
    42:36 Tadeáš PINKAS - 4:2
     
    43:52
    Zakázané uvolnění domácích a hra se stěhuje před Dominika Šorfa. Buly bude vhozeno po jeho pravé ruce.
     
    44:32
    Tomáš Furch se natahoval po puku, ten ale vypíchli hosté a šli dopředu. Tomáš Faigl na levém kruhu napřáhl ke střele, tu ale obrana Příbrami srazila do bezpečí.
     
    45:03
    Vyloučení v týmu HC Děčín:
    David Tůma – 2 min., podrážení.
     
    45:20
    David Tůma zbytečně oslabil svůj tým a ten nyní bude v obraně hasit nebezpečí před Petráskem.
     
    45:50
    Vyloučení v týmu HC Děčín:
    Dominik Kučera – 2 min., držení hole.
     
    45:50
    Domácí si vyžádali oddechový čas a po krátké pauze si zahrají dvojnásobnou přesilovou hru!
     
    46:23
    Daniel Krejčí Daniel Krejčí se dostal do zakončení na pravé straně, puk ale Petrásek srazil do bezpečí. Nicméně domácí se stále drží před jeho brankou.
     
    46:41
    A Baník se roztáhl v pásmu soupeře, kde operují před Petráskem, ten nyní vleže zastavil přízemní střelu a hosté se hned osvobozují.
     
    46:50
    Z levé strany vyslal pořádnou dělovku jeden z domácích a tu obětavě pokryl Michael Petrásek, který byl poté otřesen. Ale vypadá to, že je v pořádku a bude se vhazovat před jeho klecí.
     
    47:03
    Hosté jsou už ve čtyřech hráčích.
     
    47:50
    A nyní už i v plném počtu.
     
    48:35
    Michael Petrásek opět zasáhl u své levé tyče a po tom, co dostal puk do lapačky, raději hru před dotěrnými domácími hráči přerušil hru. Vhazovat se bude po jeho levé ruce.
     
    48:51
    Dominik Havelka si zpracoval puk u modré čáry a poté ho natáhl směrem k hostující kleci, ale pokus zablokovala obrana Děčína.
     
    49:38
    Hned na to pak prověřili Petráska zase příbramští útočníci a ten dalším zákrokem pomohl svému týmu a raději znovu zastavuje dění na ledě.
     
    50:47
    Čas začíná hostům velmi rychle utíkat a na to, aby se zápasem něco udělali, mají něco málo přes devět minut.
     
    51:23
    Po pravém křídle unikal Tomáš Faigl, ale toho dojela obrana domácích a hned na to otáčí hru.
     
    51:32
    Příbram právě vstřelila branku!
    Domácí jdou do tříbrankového trháku! K odraženému kotouči se mezi kruhy dostal RADEK JELÍNEK a pořádnou dělovkou z nápřahu vymetl v hostující síti doslova všechny pavučiny – 5:2. Asistence: Jan Bečvář.
    51:32 Radek JELÍNEK - 5:2
     
    52:13
    Zakázané uvolnění Medvědů a hra se stěhuje před Michaela Petráska. Buly bude vhozeno na levém kruhu.
     
    52:47
    Jedovka Kaltenböcka byla sražena mimo ohrožení Šorfovy branky.
     
    53:01
    A na druhé straně tvrdě střílel Daniel Krejčí, beci Děčína si pak počínali podobně, jako ti domácí na opačném konci kluzišti.
     
    53:45
    Vyloučení v týmu HC Baník Příbram:
    Lukáš Bednařík – 2 min., držení.
     
    54:38
    Vyloučení v týmu HC Děčín:
    Tomáš Faigl – 2 min., nesportovní chování.
     
    54:50
    Síly na ledě se rychle srovnaly a vidíme hru ve čtyřech hráčích na obou stranách. U puku jsou hosté a snaží se projít do útočného pásma.
     
    55:15
    Po potyčce hráčů na obou stranách se bude znovu vylučovat.
     
    55:15
    Vyloučení v týmu HC Baník Příbram:
    Tomáš Rajgl – 5 min., bitka,
    Jakub Mařík – 2 min., hrubost.

    Vyloučení v týmu HC Děčín:
    Dominik Kučera – 5 min., bitka.
     
    56:15
    Domácí zavřeli svého soupeře před domácí brankou, kde střílel David Tůma, ale jeho přízemní pokus našel Šorf pod lapačkou a hra je zastavena.
     
    56:35
    A znovu se hosté prodrali před klec soupeře, ale stále se jim nedaří snížit hrozivý náskok Příbrami, naopak se v oslabení dostali do šance Baníci.
     
    56:38
    Hosté jsou už v plném počtu.
     
    57:15
    Příbram je také kompletní.
     
    58:00
    Hrají se poslední dvě minuty třetí třetiny.
     
    58:20
    Petrásek opět zasahoval u své pravé tyče, když kotouč vykopl betonem do bezpečí. Hned na to jdou Medvědi znovu rychle útočit.
     
    58:58
    Tomáš Faigl na levém kruhu čekal na přihrávku, která se k němu nedostala, nicméně hosté stále operují před soupeřovou brankou.
     
    59:00
    Děčín právě vstřelil branku!
    Nyní se to hostům povedlo a snižují na rozdíl dvou branek. V blízkosti Šorfa se ocitl DAVID TŮMA, jenž poté prostřelil domácího brankáře – 5:3. Asistence: Jan Zedek a Tomáš Faigl.
    59:00 David TŮMA - 5:3
     
    59:14
    Příbram právě vstřelila branku!
    Hned po buly ale ujeli domácí a před Petráskem se prosadil přesnou ranou JOSEF HASMAN – 6:3. Domácí tak zcela jistě pečetí dnešní výhru a upevní si první pozici v tabulce – 6:3. Asistence: Matěj Kolda a Ondřej Havlín.
    59:14 Josef HASMAN - 6:3
     
    59:50
    Zápas se už jen dohrává, ani jeden tým se už nikam nežene.
     
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno. Hosté na svého soupeře nestačili a na jeho ledě prohrávají 3:6. Nenavázali tak na poslední výhru nad Kralupy. Příbram naopak získává další body do tabulky a nadále hájí první místo v druholigové tabulce.
     
    Díky za pozornost a u dalších online přenosů z hokeje se budu těšit opět na shledanou. (19:17:10)

    Vendula Zdražilová

    Branky a nahrávky: 2. Krejčí (Kafka, Dragoun), 5. Kafka (Dragoun, Havlín), 18. Havlín (Krejčí, Kafka), 43. Pinkas (Pětník, Havelka), 52. Jelínek (Bečvář), 60. Hasman (Kolda, Havlín) – 7. Nezbeda (Vl. Brož, D. Tůma), 38. Zedek (Nezbeda, D. Tůma), 59. D. Tůma (Zedek, Faigl)


    HC Baník Příbram: Šorf (Jiroušek) – Krejčí, Havlín, Zdeněk, Jelínek (A), Havelka, Rajgl, Patzelt – Gengel, Dragoun, Kafka – Hasman, Kolda, Bečvář – Furch, Pětník, Pinkas – Mařík, Chlouba (C), Bednařík.
    Trenér: Radek Bělohlav

    HC Děčín: M. Petrásek (Lavinger) – Vl. Brož (A), Bartoň, D. Kučera, Zedek, A. Starý, Kaltenböck – D. Tůma (A), Nezbeda, Faigl (C) – O. Sýkora, Jursa, D. Černý – Smola, Parshakov, Macek – Fojt, Chovanec.
    Trenér: David Švagrovský

    Rozhodčí: Pastier – Sýkora, Pěkný
    bahis siteleri