Zlín – Přerov 2:5 (kon.) | Jihlava – Vítkovice 5:6 (1:3 po s.n.) | Č. Budějovice – Mladá Boleslav 3:2 (kon.)
Mountfield HK – Sparta 0:1 (kon.) | Třinec – Olomouc 4:5 (kon.) | Litvínov – Plzeň 5:1 (kon.)
K. Vary – Liberec 4:6 (kon.) | Pardubice – Kometa Brno 3:4 (kon.)
konec
HC Motor České Budějovice
3:2 (0:0, 0:1, 3:1)
BK Mladá Boleslav
Sobota 07.10.2023, 12:00 • Budvar aréna, České Budějovice • DHL Extraliga juniorů • Skupina Západ
Partner:
     
    Závěr, který si asi nikdo neuměl představit! Motor v posledních pěti minutách otočil skóre dnešního utkání. Jihočeši tak porážejí první tým tabulky, kde se mu výrazně přiblíží. Děkujeme za pozornost, z dnešního zápasu je to vše! (14:01:57)
     
    Konec zápasu.
    59:52 Richard PITEL - 3:2
     
    59:52
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    Obrovská smůla a na opačné straně obrovské štěstí! Kuriózní gól, který si bude Daniel Forst vyčítat i přesto, že dnes svůj tým dlouho držel a připsal si několik dobrých zákroků! RICHARD PITEL snad ještě od obranné modré čáry nahodil na branku, přičemž kotouč hostujícímu gólmanovi propadl a o osudu tohoto utkání je rozhodnuto! Bez asistence.
     
    59:21
    Bude se vhazovat po pravé ruce mladoboleslavského brankáře. Motor v posledních okamžicích působí velmi aktivním dojmem, což je pochopitelné. Uvidíme, jestli domácí ještě něco vymyslí.
     
    58:32
    Vojtěch Aulický využil nepřesné soupeřovy rozehrávky a vydal se do útoku! V rychlosti pak mohl zamířit na horní růžek branky. Daniel Forst proti němu povyjel a kotouč schoval v rukavici na první dobrou.
     
    58:00
    Hrají se poslední dvě minuty třetí třetiny.
     
    57:32
    Richard Pitel měl dostatek prostoru ke střele na pravém kruhu z gólmanova pohledu. Napřáhl a zkusil své štěstí. Jeho pokus Daniel Forst po celou dobu sledoval a následně puk drží bezpečně ve výstroji. Žádné komplikace.
     
    56:43
    Teď se domácí hráči museli rychle stáhnout zpět ke svému brankáři! Ten si ale poradil proti střele zblízka, kotouč schoval rychle pod rukavici.
    56:15 Tomáš BŘEZINA - 2:2
     
    56:15
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    Motor se nadechl po první brance a cítil šanci! Následně proměňuje i tu druhou! TOMÁŠ BŘEZINA si zpracoval kotouč na modré čáře, našel si střeleckou pozici a prostřelil z dálky vše, co mu stálo v cestě! Asistence: Marcel Kříž.
     
    55:56
    Štěpán Hoch si řekl svým pohybem o přihrávku a také ji dostal! Jeho následný pokus z první byl velmi razantní, ale prosvištěl jen těsně nad horní tyčkou!
    55:06 David PUTZ - 1:2
     
    55:06
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    Tak že bychom se dočkali ještě napínavého závěru? Filip Petrásek zkoušel střílet zhruba z mezikruží, jeho pokus ale neprošel. Nakonec kotouč vyplaval těsně před brankovištěm, kde se v chumlu hráčů zorientoval DAVID PUTZ a poslal puk, kam bylo třeba – 1:2. Asistence: Filip Petrásek.
     
    54:21
    Jan Půček dostal dobrou přihrávku, když si najížděl na vzdálenější tyč. Společně s ním se ale stihl vrátit jeden z domácích obránců, který nebezpečnou střelu do odkryté části klece zablokoval.
     
    53:48
    Vojtěch Aulický si se spoluhráčem vyměnil kotouč a tím se mu otevřela cesta ke střeleckému pokusu zblízka branky! Jeho rána z první ale končí pouze na výstroij připraveného Forsta, který zatím odmítá kapitulovat!
     
    53:21
    Němec nahodil kotouč za soupeřovu branku, tam se ho ale ujali domácí hokejisté. Vymyslí tak něco směrem dopředu?
     
    52:54
    Jan Půček si málem připsal druhou branku! Střílel ihned po vhazování a Matyáš Mařík měl co dělat, aby jeho pokus stihl vytěsnit!
     
    52:31
    Marcel Kříž vyslal další celkem slušný pokus na mladoboleslavskou svatyni! Mířil do vzdálenějšího horního růžku, ten ale kotouč těsně přeletěl.
     
    51:12
    Šimon Němec nahodil kotouč do útočného pásma, tam se ho ale chopil domácí Vojtěch Aulický a zavezl ho naopačnou stranu ledové plochy. Aulický následně sám střílel, jenže mimo brankovou konstrukci.
     
    50:12
    Domácím hráčům to dnes zkrátka nelepí. Mají sice dobře přechody do útočného pásma, v klíčových momentech ale přicházejí velmi často nepřesné přihrávky či zakončení.
     
    49:12
    Marcel Kříž nabral rychlost po přejetí útočné modré čáry a snažil se o první branku domácích. Jeho svižný pokus ale Daniel Forst vyráží a nemá s ním výraznější potíže.
     
    48:32
    Tomáš Březina založil další slibně se rozvíjející se akci! V rychlém přečíslení posílal kotouč na vzdálenější tyč, kam si sjížděl jeho spoluhráč. Přihrávku ale nepropustil poslední obránce, který se stihl vrátit.
     
    47:43
    Tomáš Březina se snažil dostat kotouč do pásma, což se mu nakonec podařilo. Z toho mohl těžit Daniel Kotous, který si sjel pro kotouč a střelu z první. Zařízení ale netrefil a puk končí mimo levou tyč z gólmanova pohledu.
     
    46:45
    Nyní už má kotouč ve své moci Mladá Boleslav. S rozehrávkou nikam nespěchá, ale spíše čeká na vhodnou situaci.
     
    45:43
    Štěpán Hoch ujel zcela sám hostující obraně a dostal se přd brankáře! Na něho si ale těsně nepřišel, trefil totiž Forstovu výstroj, od které se kotouč odrazil jen těsně vedle tyče.
     
    43:54
    Českobudějovičtí se stále drží v pásmu, ale obrázek hry je vesměs stejný. forst zasahovat nemusí. Navíc hosté mohou hrát v mnohem větší pohodě s dvoubrakovým náskokem v zádech.
     
    41:34
    Motor se pokoušel o rychlou odpověď. Rychlý přechod do pásma mu sice vyšel, jenže Forst potom žádnou práci nemá a zasahovat nemusí.
    40:54 Jan PŮČEK - 0:2
     
    40:54
    Mladá Boleslav právě vstřelila branku!
    Máme tu druhou branku utkání hned zkraje třetí třetiny! JAN PŮČEK se dostal do střelecké příležitosti a využil ji nejlépe, jak mohl! Asistence: Vojtěch Malínek a Šimon Němec.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Máme za sebou také druhou třetinu, která nám nabídla první branku. Motor měl opět o něco více příležitostí, ale na dobře chytajícího Daniela Forsta si zatím nepřišel. Naopak Mladá Boleslav se s blížícím se koncem periody trefila po sehrané akci a do poslední dvacetiminutovky půjde s výhodou.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    38:22
    Vyloučení v týmu BK Mladá Boleslav:
    Lukáš Strnad – 2 min., vražení na hrazení.
    38:15 Matěj GARDOŇ - 0:1
     
    38:15
    Mladá Boleslav právě vstřelila branku!
    Krásná akce hostujícího celku nám přinesla první branku tohoto utkání! V rychlém přečíslení vrátil Malínek kotouč před branku, kam si najížděl MATĚJ GARDOŇ. I přesto, že byl tísněn, dostal puk do branky – 0:1! Asistence: Vojtěch Malínek Jan Hurt.
     
    36:43
    Vojtěch Aulický nahodil kotouč od zhruba modré útočné čáry na připraveného Forsta, který ho napopvé uschoval ve své výstroji.
     
    35:32
    Mařík nyní musel být v pozoru, nakonec ale pokus z pravého kruhu nemusel krotit, letěl totiž mimo jeho svatyni. Boleslav se ale i tak drží v pásmu.
     
    33:54
    Po úspěšném Maříkově zákroku se bude vhazovat po jeho levé ruce.
     
    32:04
    Štěpán Hoch se stahovačkou zbavil obránce na modré útočné čáře a mohl pokračovat k soupeřově brance! Tam zkoušel puk dostat za brankovou čáru bekhendem, nakonec ale neúspěšně! Forst zasáhl včas.
     
    31:23
    Richard Pitel posílal velmi dobrou zadovku před branku na Matyáše Humeníka, který v rychlosti nestačil puk dostat do odkryté části klece! Tam by nemohl Forst být! Další dobrá příležitosti Motoru zak zůstává bez gólu.
     
    30:11
    Mařík musel nyní dávat velký pozor na nebezpečnou střelu od modré čáry. Ta prosvištěla jen těsně kolem jeho pravé tyče. Českobudějovičtí pak sbírají kotouč a míří s ním na opačnou stranu ledové plochy.
     
    29:23
    Jakub Hrouda si sjel z pozice obránce až do střelecké akce! Připisuje si střelu z levého kruhu z gólmanova pohledu. Jeho pokus šel ale výrazně mimo, zaduněl jen o zadní mantinel.
     
    28:43
    Opět vidíme pasáž, která nenese příliš střeleckých šancí. Oba týmy měly kotouč ve vlastních obranných pásmech ve své moci, trvalo jim však, než se dokázaly dostat skrze střední pásmo.
     
    27:45
    Nikita Mojsejev měl kotouč na pravém křídle a byl v pohybu. Zkusil tak prověřit Forstovu pozornost střelou na vzdálenější tyč. Mladoboleslavský gólman kotouč vyráží do ochranné sítě a bude se tak znovu vhazovat po jeho pravici.
     
    27:21
    Hra se pro změnu přestěhovala právě před Daniela Forsta. David Putz posílal kotouč před branku z otočky a už to vypadalo, že jeden z jeho spoluhráčů na puk dosáhne a bude moci střílet. Nakonec byl ale odstaven obráncem.
     
    26:43
    Následně českobudějovičtí zkusili rozehrávku na větší vzdálenost, kotouč ale končí za Forstovou brankou a rozhodčí pískají zakázané uvolnění.
     
    26:32
    Jakub Vítek se poměrně hezky dostal s kotoučem do útočného pásma! Prošel skrze obránce a následně vypálil razantně, ale z větší vzdálenosti. Mařík nakonec zasahovat nemusí, kotouč totiž letěl výrazně mimo.
     
    25:01
    Dominik Vachun přispěchal s dobrou střelou z nápřahu od modré čáry! Forst ji viděl a stilh ji betonem vyrazit, pak se před brnakovištěm ještě mihl jeden z domácích, který nebyl daleko od dorážky!
     
    24:32
    Vojtěch Polák se nyní hnal za kotoučem v útočném pásmu a napadal domácí hráče, kteří se snažili vymanit z obranné třetiny. Polák jim práci zkomplikoval, Motor už je ale v útoku a bude zkoušet vymyslet něco na opačné straně.
     
    23:19
    Trestného střílení se ujal David Putz, který si sjel k brance a chtěl střílet ze zápěstí. Puk mu ale sjel, následně tak Putz ještě zkoušel zblízka procpat puk za gólmanova záda, ale bez úspěchu.
     
    23:19
    Vyloučení v týmu BK Mladá Boleslav:
    Jan Kučera – TS, sekání.
     
    23:15
    Ze začátku druhé třetiny se toho prozatím příliš neudálo. Hra se stěhuje ze strany na stranu, ale bez střeleckých pokusů.
     
    21:23
    Po nepřesné rozehrávce Motoru v útočném pásmu se do rychlého úniku dostal Vojtěch Polák, jehož střela ale letěla mimo a Maříka v domácí brance nijak neohrozila.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Máme za sebou první dvacetiminutovka, která nabídla svižný hokej! Neviděli jsme zatím ani jedno vyloučení. O něco lepším týmem, respektive aktivnějším, byl domácí Motor, který si vytvořil minimálně dvě velmi dobré šance, ze kterých mohl skórovat. Matyáš Mařík v budějovické brance pak příliš práce neměl.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:54
    Hra se ještě naposledy v této třetině přestěhovala do útočného pásma Motoru. Hokejisté ve žlutých dresech ale střelu na branku nevymysleli a úvodní dějství už se dohraje klidně.
     
    19:32
    Matěj Gardoň si najel před soupeřovu branky, kam se k němu pomalu snášel kotouč ze vzduchu. Chtěl do něj plácnout a nasměrovat jej zblízka za záda domácího gólmana, ale na poslední chvíli promáchl.
     
    18:43
    Vojtěch Aulický raději vyvezl kotouč z nepřehledné situace z pásma, jeho formace tak může vystřídat a Jihočeši na led posílají čerstvé síly.
     
    17:23
    Českobudějovičtí hráči pokračují ve svém útočném tlaku. Soupeřova brankáře ale k dalšímu zákroku nepřinutili. Mladoboleslavští totiž v posledních okamžicích sice neútočí, ale zato dobře brání.
     
    16:23
    Mladá Boleslav vyhazuje kotouč na zakázané uvolnění. Hráči už se tak sjíždžějí před Forsta, kde se bude vhazovat.
     
    15:43
    Vojtěch Aulický se statečně popral o kotouč proti dvojnásboné přesile. Pro svůj tým ho nakonec udržel a Motor bude vymýšlet další akci v útočném pásmu.
     
    15:02
    Tadeáš Tůma nebyl daleko od první branky tohoto utkání! Sjel si od modré čáry s kotoučem do nebezpečnější pozice a zkusil to na vzdálenější tyč. Kotouč vedle ni ale jen těsně proletěl!
     
    14:23
    O něco aktivnějším dojmem prozatím působí českobudějovičtí hokejisté, kteří se sice dostali do více příležitostí, zatím je jim to ale nic platné. Forst si připsal minimálně dva velmi dobré zákroky.
     
    13:43
    Jan Hurt, nejproduktivnější hráč hostujícího celku, poslal kotouč z velké dálky na Maříka, kterýsi tak po vyražení kotouče do rohu ledové plochy připisuje zákrok.
     
    12:54
    Tadeáš Tůma nebyl sice v úplné střelecké pozici, přesto stihl plácnout do kotouče a zblízka ho poslat na branku. Forst neměl s tímto pokusem a vyrazil ho mimo nebezpečí.
     
    12:04
    Mladá Boleslav se po delší době přesunula do útočného pásma, jenže do šance se nedostala. Motor se poměrně v poklidu dostal ke kotouči a budou to domácí, kdo může znovu zaútočit.
     
    10:43
    Marcel Kříž dobře napdal hostující rozehrávku. Mnoho nechybělo k tomu, aby se přes dva obránce dostal až do zakončení! Nakonec ale hosté Kříže nepustili, kam by potřeboval.
     
    10:03
    Tohle měl být gól! Richard Pitel ujel s kotoučem po levém křídle, načez nasměroval kotouč před branku, kam si najel Matyáš Humeník. Ten v rychlosti střílel na vzdálenější tyči, tam se ale objevila Forstova lapačka! Mladoboleslavský gólman tak zmařil zatím největší šanci tohoto zápasu.
     
    09:45
    V uplynulých okamžicích se toho na ledové ploše příliš nedělo. Mladá Boleslav se akorát provinila dalším zakázaným uvolněním, které hru přesouvá do útočného pásma Motoru.
     
    09:11
    Mladá Boleslav se osvobozuje, byť jen za cenu zakázaného uvolnění. Bude se tak znovu vhazovat před Danielem Forstem.
     
    08:34
    Matyáš Humeník se natahoval po kotouči, který letěl směrem na bránu. Chtěl jej tečovat, nakonec se ale i kvůli dobrému bránění jednoho z hostů do zakončení, které by stížilo Forstovi práci, nedostal.
     
    08:02
    Šimon Němec počkal se střelou, sjel si od modré čáry blíže ke kruhu a následně vypálil do horních pater branky. Mařík jeho pokus dobře viděl, kotouč mu ale nakonec vypadl z lapačky. K dorážce nikdo v zeleném dresu připravený nebyl.
     
    07:34
    Zmatky na modré útočné čáře Mladé Boleslavi nakonec vyřešili lépe hosté, kteří se stihli rychleji zorientovat a udrželi pásmo.
     
    06:32
    Další akce domácího Motoru si vysloužila potlesk fanoušků, ale stejně tak si jej zaslouží mladoboleslavský brankář! Ten se nyní musel velmi natáhnout, aby zachytil střelu u své levé tyče. Nakonec se mu kotouč podařilo schovat v rukavici hned napoprvé.
     
    06:11
    Richard Pitel to udělal dobře a už to vypadalo, že se dostane do zakončení! Prošel skrze dva protihráče a poté zkoušel přihrávat na volnějšího spoluhárče, který si najížděl na vzdálenější tyč. Přihrávku ale v rychlosti nedokázal propasírovat přes posledního obránce.
     
    05:48
    Kotouč má v držení převážně českobudějovický tým, aktuálně se mu ale nepodařilo přejít skrze střední pásmo.
     
    05:12
    Pohledná akce domácího celku! Nikita Mojsejev dostal přihrávku na pravý kruh z gólmanova pohledu. Odtud vypálil z první a jeho pokus musel Forst vytěsnit svou vyrážečkou. To se mu povedlo a připisuje si tak další dobrý zákrok.
     
    04:23
    Vojtěch Polák si nyní dlouho podržel kotouč a hledal střeleckou pozici. Mezitím se mu ale nabídl spoluhráč na vzdálenější tyči, kam ale Polák poslal přihrávku nepřesně.
     
    03:45
    Tomáš Moravec zachytil nepřesnou soupeřovu rozehrávku a už zaváží kotouč zpět před Maříkovu svatyni.
     
    03:12
    A na opačné straně také poprvé zasahuje Mařík. Klouzající kotouč ukryl pod svou rukavici bez větších problémů.
     
    02:43
    Stále se hraje v pásmu hostujících hráčů. Daniel Kotous si připsal první střelu na branku. Byla velmi razantní a letěla z vrcholu mezikruží. Daniel Forst zaklapl své betony včas.
     
    01:56
    Filip Petrásek nahodil do útočného pásma a jeho formace mohla odjet střídat. Jeho spoluhráči, kteří přišli na led pak ale kotouč získali a viděli jsme střelu od modré čáry. Ta nebyla vůbec špatná, chybělo ji jen trochu přesnosti.
     
    01:02
    Nyní už se poprvé s soupeřově pásmu usazuje také Motor. Ke střeleckému pokusu se ale nedostal. Hra se přestěhovala zpět do středního pásma.
     
    00:18
    Richard Pitel a Vojtěch Malínek se utkali na úvodním buly, úspěšněší byl hostující hráč, který dostal kotouč do útočného pásma a viděli jsem první střelu, která ale byla zablokována a skončila výrazně mimo.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Oba celky už jsou nastoupeny na hrací ploše. Zápas za malý moment bude moci začít.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Motor České Budějovice: Mařík (Schacherl) – Placek, T. Tůma, Buzek, Březina, Vachun, Gřegořek – Humeník, Pitel, M. Kříž – Aulický, Hoch, Kusak – Šimon, Putz, Petrásek – Kotous, Pospíchal, Mojsejev.

    BK Mladá Boleslav: Forst (D. Hora) – A. Vlasák, Š. Němec, T. Moravec, Hrouda, Sypecký, Průšek – Hurt, Malínek, Gardoň – Půček, Polák, Strnad – Hruška, Kučera, Teplý – M. Vojáček, Šachl, Vítek – Dobner.

    Rozhodčí: Valenta, Hucl – Malý, Sýkora.
     


    BK Mladá Boleslav

    Boleslavští vstoupili do sezony ještě o něco lépe než jejich dnešní soupeř. V tabulce je najdeme na prvním místě, které si drží se ziskem 27 bodů! Po odehraných třinácti zápasech tak Mladoboleslavští ztratili pouhých dvanáct bodů. Zde se v týmu nejvíce bodově daří Jana Hurtovi, který má rozatím bilanci 7+7.
     


    HC Motor České Budějovice

    Motor nevstoupil do sezony vůbec špatně a aktuálně ho v tabulce najdeme na 4. místě, kde se drží se ziskem 22 bodů. Jihočeši by výhru proti Mladé Boleslavi potřebovali, v případě zisků tří bodů by se ji totiž v tabulce mohli výrazně přiblížit. Bodově se nejlépe z týmů daří Matyáši Humeníkovi, který má 17 bodů a od první pozice nejproduktivnějšího hráče ho dělí jen bod.
     
    Dobrý den, společně dnes budeme sledovat utkání mezi domácím Motorem a Mladou Boleslaví! Úvodní buly bude vhozena přesně v poledne.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 12:00.

    Adam Pavlíček

    Branky a nahrávky: 56. Putz (Petrásek), 57. Březina (M. Kříž), 60. Pitel – 39. Gardoň (Malínek, Hurt), 41. Půček (Malínek, Š. Němec)


    HC Motor České Budějovice: Mařík (Schacherl) – Placek, T. Tůma, Buzek, Březina, Vachun, Gřegořek – Humeník, Pitel, M. Kříž – Aulický, Hoch, Kusak – Šimon, Putz, Petrásek – Kotous, Pospíchal, Mojsejev.
    BK Mladá Boleslav: Forst (D. Hora) – A. Vlasák, Š. Němec, T. Moravec, Hrouda, Sypecký, J. Průšek – Hurt, Malínek, Gardoň – Půček, Polák, Strnad – Hruška, Kučera, Teplý – M. Vojáček, Šachl, Vítek – Dobner.

    Rozhodčí: Valenta, Hucl – Malý, Sýkora
    bahis siteleri