Plzeň – Vítkovice 1:0 (kon.) | Mladá Boleslav – Kladno 3:4 (kon.) | Sparta – Liberec 1:4 (kon.)
Třinec – K. Vary 5:1 (kon.) | Kometa Brno – Olomouc 3:2 (po pr.) | Litvínov – Motor ČB 4:3 (kon.)
Mountfield HK – Pardubice 2:4 (kon.)
konec
Mountfield HK
2:4 (0:1, 1:2, 1:1)
HC Dynamo Pardubice
Neděle 08.10.2023, 19:20 • ČPP Aréna, Hradec Králové • Tipsport extraliga • 9. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 19:20.
     
    Krásný nedělní večer ze sportovní kulturou nabité východočeské metropole! Necelých čtyři a půl hodiny po začátku fotbalu Hradec vs. Sparta se část fanoušků přesune do ČPP Arény, kde budou svědky 45. východočeského hokejového derby!

    Tentokrát se dá čekat opravdová podívaná. Oba týmy sbírají body poměrně pravidelně, lépe je na tom však Dynamo, které ještě neprohrálo v základní hrací části a s 20 body celkově vede tabulku. Hradec je na pátém místě se šestibodovou ztrátou.

    Utkání začíná v 19:20, příjemnou zábavu!
     
    HC DYNAMO PARDUBICE
    1. místo, 20 bodů, skóre 33:18, bilance 6-0-2-0

    Že by loňská sezona skončila pro Dynamo neúspěšně, to se říct nedá. Loňský zisk bronzových medailí propadák nebyl, přesto došlo ke změně na trenérské pozici. Radima Rulíka vystřídal Václav Varaďa, což byla ve finále dost možná největší změna kádru. Ten se totiž jinak vyjma odchodu Matýse a Frodla povedlo udržet pohromadě.

    A Pardubicím to lepí. Do Hradce přijedou v roli nejofenzivnějšího týmu extraligy, stejně tak jsou jediné, které neprohrály v základní hrací době. Připsaly si jenom dvě porážky. Jedna byla v nájezdech na Spartě, druhá taktéž v nájezdech v Liberci. Na druhou stranu budou čelit nejlepší přesilovce v soutěži a faktu, že z posledních šesti derby prohráli pod Bílou věží pět.
     
    MOUNTFIELD HK
    5. místo, 14 bodů, skóre 24:17, bilance 3-1-3-1

    Hradec byl oproti Dynamu v odlišné pozici, po loňském stříbru však nemá žádné vysoké cíle. Stále je jeho klíčem k sezoně postup do čtvrtfinále a od začátku se snaží pohybovat ve vyšších patrech tabulky. To se mu také daří nejen s přispěním Olivera Okuliara, který je třetí nejproduktivnější hráč ligy.

    Přestože Lvi prohráli už zápas třetího kola, reálně vyšli bodově naprázdno až v sedmém. Během necelého týdne před svátečním víkendem totiž padli ve třech duelech v řadě (Boleslav, Motor a Litvínov), vždy ale brali jeden bod za prohru v nájezdech či prodloužení. S nulou odcházeli jenom proti Karlovým Varům právě první říjnový den. Poslední duel odehráli na ledě Kladna a vítězně, i když za dva body. Navíc přepsali historické tabulky, Adam Novotný se prosadil jako nejmladší extraligový střelec.
    Zvítězí dnes Pardubice?
     
    -15
    Úvodní sestavy:

    Mountfield HK: Bartošák (Kiviaho) – Jank (A), Blain (C), Kalina, F. Pavlík, Pavelka, Freibergs, Marcel – R. Pavlík, Pilař, Šťastný – Okuliar, Tamáši, Jasper – Perret, Lalancette, Jergl (A) – Chalupa, Moravec, A. Novotný.
    Trenér: Tomáš Martinec

    HC Dynamo Pardubice: Will (Klouček) – Čerešňák, D. Musil, T. Dvořák, Bučko, Vála, Kolář, Hrádek – Říčka, Sedlák (C), Hyka – R. Kousal, Zohorna (A), Radil – Kaut, Cienciala, Paulovič – Mandát, Poulíček (A), Vondráček.
    Trenér: Václav Varaďa

    Rozhodčí: Šír, Ondráček – Rampír, Bohuněk.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:02
    45. východočeské derby začíná! Úvodní buly vyhráli po nepřehledné situaci domácí, kteří ihned nahodili kotouč na Willa. Ten rychle přikryl, stejně tak rychle rozehrál.
     
    00:33
    Bartošák odrazil nahození betonem přímo k Sedlákovi, který přebruslil Janka a z úhlu se snažil domácího brankáře prostřelit. Puk ale šel těsně vedle tyče!
     
    01:19
    Tamáši jenom prohodil kotouč do středního pásma, kde si jej opět vzali pod správu hosté. Zatím vstoupili do utkání s velmi svižným pohybem.
     
    01:52
    Při rozehrávce se ale beci Dynama trochu neshodli, Lalancette zachránil útočné pásmo a střílel z vrcholku levého kruhu. Jeho pokus na bližší tyč však Will přikryl betonem.
     
    02:26
    Pavelka bruslí zastavil nahození od modré, Lalancette ale při přechodu dopředu dostal puk na paty. Lvi na problémech s přihrávkami nakonec i ztroskotali, neboť se znovu hraje v jejich obranném pásmu.
     
    03:16
    Novotný po delší době vytáhl puk po levé straně a nahrál Moravcovi mezi kruhy. Ten se sice do zakončení nedostal, přesto alespoň přesunuli hru za Willa.
     
    04:09
    Dvořák našel Říčku, který posunul podél mantinelu hlouběji do pásma. Puk proletěl až na opačnou stranu a Sedlák zkusil z nulového úhlu překvapit Bartošáka na bližší tyči. To se nepovedlo, přesto domácí brankář raději přerušuje hru.
     
    04:43
    Kousal prostrčil pod bruslemi na Zohornu, který pokračoval v útoku. O chvíli později na tom byl Kousal ještě lépe, křížnou přihrávkou na pravý kruh našel zcela volného Radila, jenž ale v tutovce promáchl!
     
    05:35
    Hradec vyhodil jenom na zakázané uvolnění, proto se tak hra stěhuje znovu před Bartošáka. Tam je také po většinu času, Pardubice rozhodně výrazně lépe chytly start duelu.
     
    06:19
    Novotný měl oproti Mandátovi delší hůl a dosáhl na puk, na vlastní obranné modré si na něj ale vyšlápl Vála, který jej čistým, ale tvrdým hitem vzal. To se logicky nelíbilo Chalupovi a snažil se Válu umravnit, to už je ale na řadě komerční přestávka.
     
    06:47
    Kalina měl za zády o dost rychlejšího Hyku, což byl základ všeho. Pod tlakem jenom odevzdal puk a Sedlák připravil palebnou pozici pro Hyku, jenž zůstal sám mezi kruhy. Neudělal ani nic špatně, zakončoval mimo dosah Bartošáka. Od gólové radosti však Hyku dělila nastřelená tyčka!
     
    08:06
    Po vyhraném buly našel Jergl z levé strany rozjetého Lalancettea, který zůstal navíc sám před Willem. Byl ale zároveň tísněn a pod tlakem zakončil jenom do brankáře!
     
    08:58
    Blain chtěl nahazovat do útočného pásma, trefil ale brusle napadajícího Poulíčka. Od nich se puk odrazil zpět k domácí střídačce, Mountfield to ale napodruhé zase zvládnul.
     
    09:46
    Čtvrtá formace Lvů se dostala pod tlak, ze kterého je vysvobodil Patrik Bartošák. David Musil se napřáhl na modré, clona před domácím brankářem se ale rozestoupila. Bartošák tak bral puk jenom do lapačky.
     
    10:19
    Na začátku druhé desetiminutovky zápasu se dostala ke slovu první pardubická formace a své kvality výrazně ukazuje. Opět zavřela domácí v pásmu, nahození Hrádka od modré skončilo sraženo v ochranné síti.
     
    10:35
    Okuliar přišel o puk proti Radilovi, načež přišla další šance pro Pardubice! Radil posunul kotouč mezi kruhy pro Zohornu z druhé vlny, který nestřílel, nýbrž nahrával doprava na Kousala. Ten to vzal z jedničky, ale o vrchní oblouk branky do ochranné sítě!
     
    11:04
    Poprvé je také vidět Martin Kaut. Najel si nad kruhy pro přihrávku z oblouku a střílel za jízdy, jeho pokus ale skončil opět zablokován nad mantinelem.
     
    11:27
    Patrik Bartošák (MHK) je prvním vyloučeným zápasu. V předbrankovém prostoru podrazil Poulíčka, za což dostává menší trest. Dvojku za něj odsedí Matěj Chalupa.
     
    11:39
    Vyhrané buly Pardubic značí pořádný tlak Dynama. Navíc Jank přišel o hůl, a tak to nějakou dobu hrají domácí v nekompletní čtyřce.
     
    12:25
    Blain poté ale vyhodil a bezmála minutu trvající nápor, kdy byla obrana Lvů naprosto rozházená, domácí přežili. Alespoň prozatím.
     
    12:59
    Tamáši vyhodil po vyhraném souboji u mantinelu a Chalupa už netrpělivě vyhlíží nástup na led.
     
    13:35
    Hradečtí první oslabení přežili, stejně tak jako akci Mandáta na levé straně. Bartošák jeho pokus vytáhl efektně lapačkou a následuje komerční brejk.
     
    13:51
    Po komerční přestávce vyjel dopředu Jergl. Podél modré dostal přihrávku a nabruslil si až na pravý kruh, odkud přišlo zakončení. To bylo přizvednuto do ochranné sítě.
     
    14:08
    Okuliar si ve středním pásmu stáhl dva hráče a vytvořil tím příležitost pro Pavelku, který mezitím naskočil ze střídačky do druhé vlny. Jeho pokus Will udržel pod betonem.
     
    14:39
    Blain zajel s pukem až za branku a pak vracel zpět na modrou. Našel tam připraveného Janka, jenž ale trefil jenom prvního blokujícího hráče před sebou.
     
    16:02
    Na modré si našel prostor Dvořák a pálil na branku. Pokus si navíc našel Sedlák a tečoval jej, pro Bartošáka se vzhledem k jeho postavení ale nic moc navíc neměnilo.
     
    16:36
    Dynamo právě vstřelilo branku!
    Dynamo jde do vedení necelé tři a půl minuty před koncem! Kousal zavezl kotouč do pásma a vrátil jej podél mantinelu na modrou. Tam stál připravený Vála a na nic nečekal, rovnou střílel na branku. Letící puk navíc šikovně tečoval TOMÁŠ ZOHORNA mimo dosah Bartošáka. Přestože ještě rozhodčí na základě upozornění z kukaně šli na video, po delší době verdikt jenom potvrdili – 0:1! Asistence: Ondřej Vála, Robert Kousal.
     
    17:39
    Jerglovi se zavřela cesta, proto jenom nahodil do útočného pásma, i tak se ale Mountfield dostal do zakončení. Perret tlačil v závaru puk z ostrého úhlu na bližší tyč a Will vykopnul na opačnou stranu, na dorážku ale nikdo nebyl.
     
    18:32
    Tamáši vybojoval na levém křídle puk a jal se situaci 3 na 2 řešit sólo. Střelu přikryl Will na výstroji a vhazovat se bude po jeho pravici.
     
    19:09
    Radovan Pavlík projel s trochou štěstí do útočného pásma, kde byl ale zastaven Davidem Musilem. Dynamo pak otočilo hru, Radil by ale byl v ofsajdu, proto nemohl pokračovat v akci.
     
    19:41
    Tak či tak ale domácí vyhodili na zakázané uvolnění, proto se samotný závěr třetiny pravděpodobně odehraje před Bartošákem.
     
    19:51
    Sedlák z otočky nahodil puk před brankoviště a Bartošák jej neměl plně pod kontrolou. Proto doráželi Říčka se Sedlákem, to už do hry vstoupil rozhodčí, neboť neměl puk plně pod kontrolou.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    V první třetině byli Pardubičtí aktivnější jak střelecky, tak herně. Dynamo trávilo velkou část třetiny před Bartošákem a vypracovalo si několik zajímavých příležitostí, které ale gólem dlouho nekončily. Po pár pěkných kombinacích se Pardubice do vedení dostaly v polovině 17. minuty, kdy Válovu střelu tečoval mimo dosah Bartošáka Tomáš Zohorna.

    Střely na branku: 10 – 12
     
    Další třetina začne přibližně ve 20:18.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:10
    Jank nevyhodil z pásma zcela přesvědčivě a Říčka ze středního pásma vracel hru zpátky. Došlo ale k teči, což mělo za následek puk na pardubické střídačce.
     
    20:28
    Druhé vyloučení pro domácí. Filip Pavlík (MHK) krosčekoval před trestnými Sedláka, za což kasíruje menší trest.
     
    20:47
    Jank ale vyhazuje napříč celým kluzištěm. Will se musel při rozehrávce potýkat s vodou za vlastní brankou, nakonec se mu to ale povedlo.
     
    21:26
    Dva závary před brankou domácí obrana vyřešila, navíc se poté povedlo Jankovi vyhodit alespoň do středního pásma. Hradec jede střídat.
     
    21:55
    Bartošák to vyřešil skvěle. Sedláka s hokejkou zablokoval čistě Freibergs, odražený puk se ale už hezky rýsoval pro Čerešňákovu dorážku. Domácí gólman ale do situace skočil po hlavě a kotouč hodil pod sebe.
     
    22:23
    Sedlák se střelou z levého kruhu neuspěl, Okuliar posléze vyhodil z mezikruží. Zbytek oslabení asi už Hradec zvládne.
     
    22:51
    Zvládl, navíc si po jeho konci vypracoval Okuliar střeleckou příležitost. Jeho střela zápěstím z prostoru nad kruhy ale rozduněla jenom plexisklo za Willovou kasou.
     
    23:53
    Novotný natlačil Koláře k mantinelu, zároveň byl ale tlačen Válou. Situace tak nebyla nijak optimální, Dynamo navíc získalo kotouč a mohlo jet dopředu.
     
    25:24
    Lvi začínají získávat herní jistotu a mohou to zúročit v první přesilovce. David Musil (PCE) jde totiž na trestnou za nedovolené bránění.
     
    25:30
    Nejlepší přesilovku ligy mohl využít hned Christopher Lalancette, z levého kruhu ale vyprášil Willovi jenom betony. Po osobním souboji šel poté puk na střídačku domácích, ti v pásmu zůstanou.
     
    25:54
    1:30 5 na 3 pro Hradec! Tamáši sice dostal špatnou nahrávku na brusle, Ondřej Vála (PCE) mu ale bez skrupulí přepůlil hokejku. Velký moment zápasu.
     
    26:18
    Hradec právě vstřelil branku!
    Přesilovka využita během 23 sekund a máme srovnáno! Pavelka s Blainem zůstávali jako obránci na modré a vyměnili si puk, načež Blain dostal nabito do hokejky. Přestože netrefil ideálně, respektive napálil jenom mantinel za brankou, puk se odrazem od brankové konstrukce dostal přímo k CHRISTOPHERU LALANCETTEOVI. Ten zvolil odvážné zakončení z úhlu a puk nakonec prošel Willovi přes teploměr – 1:1! Asistence: Jeremie Blain, Tomáš Pavelka.
     
    26:55
    Přesně minutu před předpokládaným nástupem Vály na led přichází přerušení z důvodu krvavého zranění čárového rozhodčího. Ten rovnou zamířil do kabiny, a tak se bude hrát chvilku v režimu dvou hlavních a jednoho čárového.
     
    27:33
    Druhá část přesilovky již ale není taková. Hosté dvakrát za sebou vyhodili a Lvi se do útočného pásma vrátili, avšak jenom za cenu ofsajdu.
     
    27:59
    Perret na konci početní výhody dostal puk a z otočky u mantinelu napálil kotouč na branku. Lalancette před ním uhnul na poslední chvíli a stejně tak reagoval Will, ramenem nakonec vytěsnil puk mimo tři tyče!
     
    29:09
    Vyhození Hradce zachytil David Musil zcela zřejmě vysokou holí, rozhodčí však nechali hru pokračovat dál a chvilku se nevědělo, co se bude dít. Logicky se nepřerušovalo a po levém křídle domácí zaútočili, Will však zasáhl a následuje komerční přestávka.
     
    29:50
    Rychlá výměna kotouče na levé straně přinesla pokus pro Bohumila Janka z modré. Will ale dobře viděl a reagoval zákrokem, který přerušil hru.
     
    31:03
    Říčka si klepl o kotouč a dostal jej nad levý kruh. Počkal si, až mu lehce cukne první bek, posléze vystřelil, leč jeho sražená střela skončila v ochranné síti.
     
    31:19
    Radovan Pavlík vytáhl hru po pravém křídle a střílel, Will reagoval betonem na protější stranu. Freibergs byl blízko brance, puk si ještě přikopnul do jízdy, ale zblízka Willa neprostřelil!
     
    32:00
    Dynamo právě vstřelilo branku!
    Tohle je návrat do Pardubic! Dynamo jde osm minut před koncem druhé třetiny do vedení. Cienciala zavezl podél mantinelu kotouč do útočného pásma a na úrovni kruhů jej prostrčil pro MARTINA KAUTA. Pardubický útočník mohl situaci řešit mnoha způsoby, rozhodl se však pro přímé zakončení. Jankovi poslal puk mezi nohama a o břevno zametl kotouč do vinglu. Bartošák byl tady zcela bez šance – 1:2! Asistence: David Cienciala.
     
    32:25
    Lalancette získal puk ve středním pásmu a vydal se do rozhozené pardubické obrany. Mohl už zakončovat, místo toho ale nahrával na hůře postaveného spoluhráče, který se ke střele ani nedostal.
     
    33:47
    Zatímco mezi domácí tribunou na stání a hostujícím sektorem probíhá klasická kelímková výměna, do které se zapojila armáda sekuriťáku a situace přerostla ve rvačku, na ledě mohlo jít Dynamo do vedení 3:1! Po chybě na modré jel na kasu sám Vondráček, položil si Bartošáka a puk tlačil do horní části branky, domácí gólman ale vytáhl skvěle lapačku!
     
    35:05
    Přihrávka rukou z hostující strany lehce uleví emocím, přesto je to však teď hodně vyhrocené. Vhazovat se bude ve středním pásmu, blíže brance Bartošáka.
     
    35:39
    Radovan Pavlík si dojel dlouhou přihrávku do útočného pásma, jenže neměl žádnou podporu od spoluhráčů. Také byl zanedlouho zbaven kotouče a Dynamo otáčí hru.
     
    36:26
    Nahození na Bartošáka raději domácí gólman přikryl, vhazovat se bude po jeho levici.
     
    36:48
    Perret proti třem vracejícím se obráncům nemohl příliš uspět, na druhou stranu ale dokázal nahodit puk na Willa. Tím vybojoval domácím barvám vhazování v pásmu.
     
    37:09
    Marcel se elegantně otočil za vlastní brankou a rozehrál, pak navíc dohrál na mantinel Sedláka. Na hru směrem dopředu to však velký vliv nemělo, poté totiž následovala nepřesná nahrávka na pravou stranu.
     
    38:33
    Lalancette vybojoval puk v souboji na prknech a posunul nad kruhy pro zcela osamoceného Pavelku, jenž pálil z čisté pozice. Will ale nemusel ani zasahovat, střela šla totiž vedle!
     
    39:52
    Dynamo právě vstřelilo branku!
    Osm sekund před sirénou odskakuje Dynamo na dvougólový náskok! TOMÁŠ VONDRÁČEK celou akci zpoza branky i rozjel, našel nalevo Mandáta, který předal na modrou pro Hrádka. Vondráček mezitím přejel před brankoviště a pokusil se o první dorážku Hrádkova nahození, což Bartošák ještě udržel před čárou, posléze ještě vypíchl puk na tyčku. Přes Pavelku se ale pardubický útočník dostal do šance podruhé, to už kotouč za lajnu dostal – 1:3! Asistence: Michal Hrádek, Jan Mandát.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Ve druhé třetině už to byl trochu jiný obrázek. Hrál se vyrovnaný hokej se spoustou šancí na obou stranách. Hradec srovnal v přesilovce 5 na 3, když se prosadil Christophe Lalancette a v následujících minutách měl i herně navrch, druhá trefa však nemohla přijít. A tak šlo do trháku Dynamo. Premiérová trefa navrátilce Martina Kauta dala Pardubicím vedení 2:1, průběžné skóre pak zajistil důrazný Tomáš Vondráček v čase 39:52.
     
    Další třetina začne přibližně v 21:20.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:09
    Šťastný to hned po vyhraném buly zkusil po pravém křídle. Dostal se až do zakončení, hostujícího brankáře ale neprostřelil. Stejně tak se nikomu ze spoluhráčů nepovedlo v závaru snížit na 2:3!
     
    40:48
    Po vyhraném buly se jeden z hradeckých obránců snažil nahazovat puk po mantinelu, nechtěně jej ale poslal na pardubickou střídačku. Milan Klouček ukázal, že to v sobě stále má, neboť ostře letící puk zalepil do lapačky.
     
    41:41
    Lalancette to chtěl strhnout na sebe a zbavil se Jana Koláře (PCE), který celou akci hasil hákováním zezadu. Proto míří na trestnou a Hradec může snížit.
     
    42:12
    Šťastný nepřetlačil Davida Musila, který na to konto mohl vyhodit. Bartošák se aktivně zapojil do rozehrávky a Lvi míří znovu dopředu.
     
    43:19
    Hradec právě vstřelil branku!
    Podruhé gól z přesilovky a Hradec se vrací do hry! Nejednalo se přitom o žádnou složitost. Klasickou kombinací se od Jergla na pravém kruhu dostal kotouč na JEREMIEHO BLAINA, jenž operoval klasicky na modré. Blain signalizoval nápřah, opřel se do puku, který navíc proletěl až do branky. Will přes clonu nemohl nic vidět – 2:3! Asistence: Tomáš Pavelka.
     
    45:06
    Hradečtí se ale po vstřelení branky nechali poměrně na dlouho zavřít v pásmu a byli pod tlakem. Všechny těžké momenty ale ustáli a Radovan Pavlík vyhodil do středního pásma, čímž tak mohli Lvi prostřídat.
     
    46:18
    Blain sprintoval pro vyhozený kotouč zpět do pásma a přes Janka jej nahazoval dopředu. Celá tahle akce ale skončila ofsajdem, tudíž je prostor pro komerční brejk.
     
    46:59
    Zakázané uvolnění Dynama, Hradec tak může pokračovat ve svém náporu z posledních minut.
     
    47:21
    A další. Tentokrát to bylo o poznání rychlejší, Hradec může prostřídat formace.
     
    47:49
    Jergl zastavil nahození ve středním pásmu a posunul na Okuliara, který počkal na prostřídání ostatních. Následně přepustil kotouč pro Janka, jehož tvrdé poslání puku na branku nedělalo Willovi problém.
     
    49:06
    Filip Pavlík zadržel čistým způsobem Radila a nahodil do útočného pásma. Hradec zjednodušil hru a nahazuje puky na Willa.
     
    49:35
    Díky tomu si vybojoval i vhazování po pravici brankářské jedničky Dynama. Ještě má na případné srovnání poměrně hodně času.
     
    50:32
    Přes půlminutu byli domácí v signalizované výhodě. Jan Mandát (PCE) tlačil na mantinel Jergla a bránil mu v dalším pohybu dopředu. Proto má dvě minuty za držení.
     
    50:49
    Souboj o puk v oblouku k ničemu nevede, rozhodčí ale stále vidí puk a nechává hrát. To více rozhodně vyhovuje Pardubicím.
     
    51:20
    Téměř 40 vteřin dlouhá situace má nakonec řešení. Ven jde Jordann Perret (MHK), stejně tak jako Peter Čerešňák (PCE) za zašlapování puku. Hraje se tak dále 5 na 4.
     
    51:56
    Dynamo oslabení v poklidu zvládá, dvakrát za sebou vyhodilo a Mandát poměrně v klidu může vstávat.
     
    52:37
    Poslední nápor zhatilo postavení Tamášiho v brankovišti, a tak se hra vykazuje do středního pásma. Následuje poslední komerční přestávka v duelu.
     
    52:59
    Radovan Pavlík taženou nahrávkou našel na pravé straně Pilaře, který za to taktéž tahem vzal. Střela sice měla razanci, ale chyběla jí o něco větší přesnost.
     
    54:13
    Pavelka si zpracoval puk ze vzduchu a hodil ho na Lalancettea, což neušlo pozornému rozhodčímu, jenž přerušuje hru. Kvalita hry častým přerušováním v posledních minutách poměrně trpí.
     
    54:43
    Cienciala dostal krátkou nahrávku od Vály a pálil vkleče, neboť při otočce upadl. Bartošák v klidu sebral puk do lapačky.
     
    55:29
    Dvořák dostal od Sedláka křížem nabito na modrou. Rozhodl se tak pro razantní pokus, pro Bartošáka to byl ale další z rutinních zákroků. Hradci se čas na srovnání začíná krátit.
     
    56:38
    Freibergs povalil na zem Kousala, což už bylo možná nad rámec toho, co lze ještě brát v rámci souboje o puk. Hra ale pokračuje bez intervence dále.
     
    57:12
    Tamáši nechal na ose hřiště puk pro Bohumila Janka, který si sjel nad kruhy a ostře vypálil. Will vyrazil maskou a Pardubice vyhodily jenom na zakázané uvolnění.
     
    57:46
    Šťastný kličkou vyřadil ze hry napadajícího Pauloviče a z vrcholku levého kruhu střílel Willovi na betony. Ten si celou situaci pohlídal a přerušil hru. Patrik Bartošák v přerušení jede na střídačku, Hradec jde do rizika!
     
    58:09
    První momenty ale nevyšly. Kaut vyhodil alespoň do středního pásma, Hradec musí dobývat znovu.
     
    58:48
    Dynamo právě vstřelilo branku!
    72 sekund před koncem je hotovo. Domácím se zamýšlená kombinace příliš nepovedla, prudká přihrávka na pravé křídlo dala Dynamu možnost vybojovat kotouč. DAVID CIENCIALA od vlastní střídačky trefil opuštěnou branku, čímž tak rozhodnul. Bez asistence.
     
    59:06
    Lvi to dohrávají sympaticky až do konce. Bartošák jede znovu na střídačku a berou si oddechový čas.
     
    59:20
    Hra se soustřeďuje u mantinelu a Dynamo má utkání pod kontrolou. Tady zřejmě žádný mocný obrat nepřijde.
     
    59:52
    Šťastný nepřesně vracel z levého křídla za sebe a je hotovo, herně se již nic víc nestane!
     
    Konec zápasu.
     
    Kromě pár náznaků strkanic se skutečně nic víc nestane. 45. východočeské derby tak pro sebe utrhlo Dynamo, které přežilo snížení Hradce v přesilové hře ze začátku 44. minuty. Lvi poté měli několik solidních náznaků, všechny ale bez problémů pochytal Roman Will. Domácí to pak ještě zkusili v šesti, definitivní tečku výsledku ale dal v čase 58:48 do prázdné David Cienciala. Pardubice tak stále zůstávají neporaženy v základní hrací době a zůstávají na prvním místě tabulky, Hradec je aktuálně šestý.
     
    Z mé strany je to dnes již vše. Mějte pohodový – i když velmi krátký – zbytek víkendu a někdy příště se budu těšit opět z východočeské metropole na počtenou!
     
    Dnešní utkání sledovalo 6 533 diváků. (22:07:48)
    Marken.cz

    Tomáš Kalas

    Branky a nahrávky: 27. Lalancette (Blain, Pavelka), 44. Blain (Pavelka) – 17. Zohorna (Vála, R. Kousal), 32. Kaut (Cienciala), 40. Vondráček (Hrádek, Mandát), 59. Cienciala


    Mountfield HK: Bartošák (Kiviaho) – Jank (A), Blain (C), Kalina, F. Pavlík, Pavelka, Freibergs, Marcel – R. Pavlík, Pilař, Šťastný – Okuliar, Tamáši, Jasper – Perret, Lalancette, Jergl (A) – Chalupa, Moravec, A. Novotný.
    Trenér: Tomáš Martinec

    HC Dynamo Pardubice: Will (Klouček) – Čerešňák, D. Musil, T. Dvořák, Bučko, Vála, Kolář, Hrádek – Říčka, Sedlák (C), Hyka – R. Kousal, Zohorna (A), Radil – Kaut, Cienciala, Paulovič – Mandát, Poulíček (A), Vondráček.
    Trenér: Václav Varaďa

    Rozhodčí: Šír, Ondráček – Rampír, Bohuněk

    Diváci: 6 533
    bahis siteleri