Plzeň – Vítkovice 1:0 (kon.) | Mladá Boleslav – Kladno 3:4 (kon.) | Sparta – Liberec 1:4 (kon.)
Třinec – K. Vary 5:1 (kon.) | Kometa Brno – Olomouc 3:2 (po pr.) | Litvínov – Motor ČB 4:3 (kon.)
Mountfield HK – Pardubice 2:4 (kon.)
konec
Mountfield HK
2:4 (0:1, 1:2, 1:1)
HC Dynamo Pardubice
Neděle 08.10.2023, 19:20 • ČPP Aréna, Hradec Králové • Tipsport extraliga • 9. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    58:48
    Dynamo právě vstřelilo branku!
    72 sekund před koncem je hotovo. Domácím se zamýšlená kombinace příliš nepovedla, prudká přihrávka na pravé křídlo dala Dynamu možnost vybojovat kotouč. DAVID CIENCIALA od vlastní střídačky trefil opuštěnou branku, čímž tak rozhodnul. Bez asistence.
     
    57:46
    Šťastný kličkou vyřadil ze hry napadajícího Pauloviče a z vrcholku levého kruhu střílel Willovi na betony. Ten si celou situaci pohlídal a přerušil hru. Patrik Bartošák v přerušení jede na střídačku, Hradec jde do rizika!
     
    51:20
    Téměř 40 vteřin dlouhá situace má nakonec řešení. Ven jde Jordann Perret (MHK), stejně tak jako Peter Čerešňák (PCE) za zašlapování puku. Hraje se tak dále 5 na 4.
     
    50:32
    Přes půlminutu byli domácí v signalizované výhodě. Jan Mandát (PCE) tlačil na mantinel Jergla a bránil mu v dalším pohybu dopředu. Proto má dvě minuty za držení.
     
    43:19
    Hradec právě vstřelil branku!
    Podruhé gól z přesilovky a Hradec se vrací do hry! Nejednalo se přitom o žádnou složitost. Klasickou kombinací se od Jergla na pravém kruhu dostal kotouč na JEREMIEHO BLAINA, jenž operoval klasicky na modré. Blain signalizoval nápřah, opřel se do puku, který navíc proletěl až do branky. Will přes clonu nemohl nic vidět – 2:3! Asistence: Tomáš Pavelka.
     
    41:41
    Lalancette to chtěl strhnout na sebe a zbavil se Jana Koláře (PCE), který celou akci hasil hákováním zezadu. Proto míří na trestnou a Hradec může snížit.
     
    40:09
    Šťastný to hned po vyhraném buly zkusil po pravém křídle. Dostal se až do zakončení, hostujícího brankáře ale neprostřelil. Stejně tak se nikomu ze spoluhráčů nepovedlo v závaru snížit na 2:3!
     
    39:52
    Dynamo právě vstřelilo branku!
    Osm sekund před sirénou odskakuje Dynamo na dvougólový náskok! TOMÁŠ VONDRÁČEK celou akci zpoza branky i rozjel, našel nalevo Mandáta, který předal na modrou pro Hrádka. Vondráček mezitím přejel před brankoviště a pokusil se o první dorážku Hrádkova nahození, což Bartošák ještě udržel před čárou, posléze ještě vypíchl puk na tyčku. Přes Pavelku se ale pardubický útočník dostal do šance podruhé, to už kotouč za lajnu dostal – 1:3! Asistence: Michal Hrádek, Jan Mandát.
     
    38:33
    Lalancette vybojoval puk v souboji na prknech a posunul nad kruhy pro zcela osamoceného Pavelku, jenž pálil z čisté pozice. Will ale nemusel ani zasahovat, střela šla totiž vedle!
     
    33:47
    Zatímco mezi domácí tribunou na stání a hostujícím sektorem probíhá klasická kelímková výměna, do které se zapojila armáda sekuriťáku a situace přerostla ve rvačku, na ledě mohlo jít Dynamo do vedení 3:1! Po chybě na modré jel na kasu sám Vondráček, položil si Bartošáka a puk tlačil do horní části branky, domácí gólman ale vytáhl skvěle lapačku!
     
    32:00
    Dynamo právě vstřelilo branku!
    Tohle je návrat do Pardubic! Dynamo jde osm minut před koncem druhé třetiny do vedení. Cienciala zavezl podél mantinelu kotouč do útočného pásma a na úrovni kruhů jej prostrčil pro MARTINA KAUTA. Pardubický útočník mohl situaci řešit mnoha způsoby, rozhodl se však pro přímé zakončení. Jankovi poslal puk mezi nohama a o břevno zametl kotouč do vinglu. Bartošák byl tady zcela bez šance – 1:2! Asistence: David Cienciala.
     
    31:19
    Radovan Pavlík vytáhl hru po pravém křídle a střílel, Will reagoval betonem na protější stranu. Freibergs byl blízko brance, puk si ještě přikopnul do jízdy, ale zblízka Willa neprostřelil!
     
    27:59
    Perret na konci početní výhody dostal puk a z otočky u mantinelu napálil kotouč na branku. Lalancette před ním uhnul na poslední chvíli a stejně tak reagoval Will, ramenem nakonec vytěsnil puk mimo tři tyče!
     
    26:18
    Hradec právě vstřelil branku!
    Přesilovka využita během 23 sekund a máme srovnáno! Pavelka s Blainem zůstávali jako obránci na modré a vyměnili si puk, načež Blain dostal nabito do hokejky. Přestože netrefil ideálně, respektive napálil jenom mantinel za brankou, puk se odrazem od brankové konstrukce dostal přímo k CHRISTOPHERU LALANCETTEOVI. Ten zvolil odvážné zakončení z úhlu a puk nakonec prošel Willovi přes teploměr – 1:1! Asistence: Jeremie Blain, Tomáš Pavelka.
     
    25:54
    1:30 5 na 3 pro Hradec! Tamáši sice dostal špatnou nahrávku na brusle, Ondřej Vála (PCE) mu ale bez skrupulí přepůlil hokejku. Velký moment zápasu.
     
    25:24
    Lvi začínají získávat herní jistotu a mohou to zúročit v první přesilovce. David Musil (PCE) jde totiž na trestnou za nedovolené bránění.
     
    20:28
    Druhé vyloučení pro domácí. Filip Pavlík (MHK) krosčekoval před trestnými Sedláka, za což kasíruje menší trest.
     
    16:36
    Dynamo právě vstřelilo branku!
    Dynamo jde do vedení necelé tři a půl minuty před koncem! Kousal zavezl kotouč do pásma a vrátil jej podél mantinelu na modrou. Tam stál připravený Vála a na nic nečekal, rovnou střílel na branku. Letící puk navíc šikovně tečoval TOMÁŠ ZOHORNA mimo dosah Bartošáka. Přestože ještě rozhodčí na základě upozornění z kukaně šli na video, po delší době verdikt jenom potvrdili – 0:1! Asistence: Ondřej Vála, Robert Kousal.
     
    12:25
    Blain poté ale vyhodil a bezmála minutu trvající nápor, kdy byla obrana Lvů naprosto rozházená, domácí přežili. Alespoň prozatím.
     
    11:27
    Patrik Bartošák (MHK) je prvním vyloučeným zápasu. V předbrankovém prostoru podrazil Poulíčka, za což dostává menší trest. Dvojku za něj odsedí Matěj Chalupa.
     
    10:35
    Okuliar přišel o puk proti Radilovi, načež přišla další šance pro Pardubice! Radil posunul kotouč mezi kruhy pro Zohornu z druhé vlny, který nestřílel, nýbrž nahrával doprava na Kousala. Ten to vzal z jedničky, ale o vrchní oblouk branky do ochranné sítě!
     
    08:06
    Po vyhraném buly našel Jergl z levé strany rozjetého Lalancettea, který zůstal navíc sám před Willem. Byl ale zároveň tísněn a pod tlakem zakončil jenom do brankáře!
     
    06:47
    Kalina měl za zády o dost rychlejšího Hyku, což byl základ všeho. Pod tlakem jenom odevzdal puk a Sedlák připravil palebnou pozici pro Hyku, jenž zůstal sám mezi kruhy. Neudělal ani nic špatně, zakončoval mimo dosah Bartošáka. Od gólové radosti však Hyku dělila nastřelená tyčka!
     
    04:43
    Kousal prostrčil pod bruslemi na Zohornu, který pokračoval v útoku. O chvíli později na tom byl Kousal ještě lépe, křížnou přihrávkou na pravý kruh našel zcela volného Radila, jenž ale v tutovce promáchl!
     
    00:33
    Bartošák odrazil nahození betonem přímo k Sedlákovi, který přebruslil Janka a z úhlu se snažil domácího brankáře prostřelit. Puk ale šel těsně vedle tyče!
    Marken.cz

    Tomáš Kalas

    Branky a nahrávky: 27. Lalancette (Blain, Pavelka), 44. Blain (Pavelka) – 17. Zohorna (Vála, R. Kousal), 32. Kaut (Cienciala), 40. Vondráček (Hrádek, Mandát), 59. Cienciala


    Mountfield HK: Bartošák (Kiviaho) – Jank (A), Blain (C), Kalina, F. Pavlík, Pavelka, Freibergs, Marcel – R. Pavlík, Pilař, Šťastný – Okuliar, Tamáši, Jasper – Perret, Lalancette, Jergl (A) – Chalupa, Moravec, A. Novotný.
    Trenér: Tomáš Martinec

    HC Dynamo Pardubice: Will (Klouček) – Čerešňák, D. Musil, T. Dvořák, Bučko, Vála, Kolář, Hrádek – Říčka, Sedlák (C), Hyka – R. Kousal, Zohorna (A), Radil – Kaut, Cienciala, Paulovič – Mandát, Poulíček (A), Vondráček.
    Trenér: Václav Varaďa

    Rozhodčí: Šír, Ondráček – Rampír, Bohuněk

    Diváci: 6 533
    bahis siteleri