Litvínov – Sparta 4:2 (kon.) | Vítkovice – Liberec 5:2 (kon.) | Motor ČB – K. Vary 2:3 (0:2 po s.n.)
Olomouc – Mountfield HK 1:2 (1:3 po s.n.) | Pardubice – Mladá Boleslav 3:1 (kon.)
konec
HC VERVA Litvínov
4:2 (1:0, 1:1, 2:1)
HC Sparta Praha
Pátek 13.10.2023, 17:30 • Zimní stadion Ivana Hlinky, Litvínov • Tipsport extraliga • 10. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:30.
     
    Hezký páteční večer přeji všem příznivcům hokeje. Na programu je další kolo extraligy a my v jeho rámci budeme sledovat prostřednictvím tohoto textového online přenosu duel mezi týmy HC VERVA Litvínov a HC Sparta Praha.
     
    HC VERVA Litvínov

    Litvínovští hokejisté nadále pokračují ve skvělém startu do nové sezóny. V tabulce je najdeme na druhém místě s třiadvaceti body. Za sebou mají dlouhou výherní šňůru, která čítá osm zápasů v řadě za sebou. Prohráli hned v prvním utkání s Pardubicemi, od té doby ale jdou od výhry k výhře. A i dnes doma by rádi tuto úspěšnou sérii natáhli. Naposledy se hráči Litvínova utkali doma s Českými Budějovicemi, které porazili těsně 4:3. Poradí si dnes i se Spartou?
     
    HC Sparta Praha

    Také Pražané jsou na tom velmi dobře. V tabulce se nacházejí v těsném závěsu za druhým Litvínovem a dosud nasbírali devatenáct bodů. Sparťané měli od úvodního kola také skvělou formu, když vyhráli šestkrát po sobě. Poté prohru vystřídala výhra. V posledním odehraném duelu však Sparta zase padla. A to na svém ledě, když prohrála s Bílými Tygry 1:4. Na sever Čech se tak sparťané vydávají s cílem urvat zde nějaké body.
     
    Vzájemná utkání

    V uplynulé sezóně se oba celky utkaly čtyřikrát, dvakrát vyhrála Sparta a dvakrát zase Litvínov.
     
    Úvodní sestavy:

    HC VERVA Litvínov: M. Tomek (Zajíček) – Demel (A), Zile, Jaks, Šalda, Zeman, Czuczman, Strejček – Koblasa, Sukeľ (C), Kudrna – O. Kaše (A), D. Kaše, Hlava – Abdul, Kirk, Válek – Havelka, Gut, Jurčík.
    Trenér: Karel Mlejnek

    HC Sparta Praha: J. Kovář (Kořenář) – Irving, Kempný, Mozík, Krejčík, Moravčík, Němeček, Mikliš – Kestner, Horák, P. Kousal (A) – Řepík (C), O. Najman, Forman (A) – Hauser, Lajunen, Buchtele – D. Vitouch, M. Vitouch, Konečný.
    Trenér: Pavel Gross

    Rozhodčí: Sýkora, Šindel – Brejcha, Thuma.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:41
    Zápas začal svižně, hned se do akce dostali hosté a Aaron Irving vyzkoušel Tomkovu pozornost, proti svému bývalému týmu se ale neprosadil.
     
    01:14
    Matej Tomek pokryl u levé tyče pokus Michala Řepíka a poté raději přerušil hru. Bude se vhazovat po jeho levé ruce.
     
    01:52
    První velká šance zápasu. Liam Kirk se dostal na pravou stranu a tvrdou ránou pak mířil mezi tři tyče, proti ale byla brusle Jakuba Kováře, který tak zabránil gólu!
     
    02:41
    Další akce na domácí straně, Michal Gut to zkusil z pravého kruhu, jeho pokus zablokovala obrana pražské Sparty a dostala puk do bezpečí.
     
    03:23
    Matúš Sukeľ ve spolupráci s dalšími spoluhráči jel do přečíslení, jeho svižné zakončení pak zastavilo zadní hrazení.
     
    04:03
    Svižná hra pokračuje dále, nyní se do útočného pásma prodrali opět hosté, ale na Mateje Tomka si nepřišli.
     
    04:20
    Vyloučení v týmu HC Sparta Praha:
    Michal Řepík – 2 min., vysoká hůl.
     
    04:46
    Přesilovka pro Litvínov, domácí se natlačili před Jakuba Kováře, ale střela ze slotu nebyla úspěšná. Následně pak se Pražané osvobozují.
     
    05:24
    Michal Kempný zavezl touš za domácí klec a šetří cenné vteřiny z početní nevýhody hostů.
     
    06:20
    Michal Řepík je na ledové ploše a to znamená, že Pražané zvládli své první oslabení v tomto duelu.
     
    06:39
    Sparťané vyrazili do další útočné akce, domácí obrana jejich rozehrávku napadá a průchod do pásma jim komplikuje.
     
    07:41
    David Kaše poslal dobrou přihrávku na Denise Zemana, který napřáhl ke střele a hned pálil, jenže jen do připravené obrany pražské Sparty.
     
    08:18
    Aaron Irving, který to na litvínovském ledě velmi dobře zná, obehrál protihráče a dostal puk do útočné třetiny, ovšem tam poté Najmanova střela šla jen vedle Tomkovy branky.
     
    09:13
    Necelých pět minut se hrálo bez přerušení a hra byla znovu hodně svižná. Až nyní je hra zastavena a následovat bude první komerční přestávka zápasu.
     
    09:13
    Pauza se trošičku protáhne, protože v rohu obranného pásma Sparty se objevila nerovnost v ledu a už probíhá jeho náprava.
     
    09:45
    Litvínovští udrželi útočné pásmo a stále se snaží o kombinaci před sparťanskou brankou, která by mohla vést k otevření stavu skóre. Ovšem hosté to nedovolují.
     
    10:07
    Zakázané uvolnění Sparty a hra se stěhuje zpět před branku hostů, kde se za chvíli bude vhazovat po pravé ruce Jakuba Kováře.
     
    10:25
    Petr Koblasa se po levém křídle prodral znovu do pásma soupeře, kde ale neměl nikoho, komu by přihrál a rázem tak skončil další náznak akce chemiků.
     
    11:01
    Radim Šalda si sjel k modré čáře pro puk, který poté protáhl do teritoria Sparty, kde znovu Verva nebyla více důrazná.
     
    11:55
    V obrovské šanci se ocitl Jakub Konečný, který střílel zblízka z prostoru mezi kruhy, jeho pokus ale vystihl Matej Tomek, jenž roztáhl betony a kotouč se od nich odrazil ven.
     
    12:09
    Další komerční přestávka.
     
    12:21
    Kevin Czuczman bojoval o puk s Vojtěchem Mozíkem uvnitř pásma Sparty, ten získali domácí a snažili se ho udržet, ale hokejka jednoho z hostujících beků byla proti a kotouč směřuje do neutrální zóny.
     
    13:21
    Kotouč končí na ochranném plexiskle a hra je zastavena, buly ve středním pásmu.
     
    14:01
    Sparťané podrželi puk v obranném pásmu a po chvilce se vydali ven. Do litvínovského území se však nedostali a i oni nedotáhla slibnou akci do zdárného konce.
     
    14:50
    Jindřich Abdul vyčkával s rozehrávkou tak dlouho, až mu touš sebral soupeř a dostal ho znovu mimo ohrožení Kovářovy branky.
     
    15:22
    Hosté se drali do útočného pásma, ale zastavilo je postavení mimo hru, která se přestěhovala zpět do středního pásma, kde se bude vhazovat.
     
    16:10
    Jakub Krejčík vyvezl kotouč z obranného pásma a Sparta tak mohla jí do útoku. Jenže i litvínovští beci zakročili a nic takového nedopustili.
     
    16:51
    Ondřej Mikliš napřáhl na modré čáře a jeho pumelice proletěla až k Mateji Tomkovi, jenž ale předvedl další přesný zákrok a po něm je hra přerušena.
     
    17:12
    Ondřej Najman nadvakrát podržel puk ve středním pásmu, následně ho hosté ztratili a do akce šli domácí. Liam Kirk se znovu prezentoval pohotovou střelou, po níž se vyznamenal Jakub Kovář.
     
    18:14
    Puk mají Litvínovští, mezitím Sparta dostřídává kompletní pětku.
     
    18:38
    Před Matejem Tomkem se zjevil Michal Kempný, jeho dorážka ale za jeho zády neskončila. Na druhé straně se neprosadil v dobré šanci Radim Šalda.
     
    19:00
    Hraje se poslední minuta první třetiny.
     
    19:04
    Závar před hostující brankou, ale domácí nedokázali dostat puk za záda Jakuba Kováře. Poté byla k vidění ještě jedna dorážka, kterou už Kovář podržel pod svým tělem a hra je zastavena.
     
    19:28
    Litvínov právě vstřelil branku!
    Dvaatřicet vteřin před koncem úvodního dějství otevírají skóre domácí hokejisté. Z levé strany pálil Matúš Sukeľ, následovala dorážka ANDREJE KUDRNY, který dostal kotouč za záda Jakuba Kováře – 1:0. Asistence: Andrej Kudrna a Matúš Sukeľ.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    První třetina je minulostí. V ní to vypadalo, že se nedočkáme úvodní branky, ale opak byl pravdou. Na konci úvodního dějství se prosadil Andrej Kudrna a rozvlnil síť za zády Jakuba Kováře. Verva tak má v zádech jednobrankový náskok a hosté se ve druhé třetině budou snažit o vyrovnání, aby se vrátili zpět do hry.
     
    Střely na branku: 8 – 6
     
    Další třetina začne přibližně v 18:23.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:26
    Hosté se na úvod druhé třetiny dostali do útočné akce, ale obrana soupeře ji zneškodnila.
     
    21:15
    Jakub Krejčík vyslal přízemní střelu, která končí mimo tři tyče, následně pak David Kaše ohrozil Jakuba Kováře, který jeho pokus kryl a poté hru zastavil.
     
    22:05
    Z otočky vyslal od hrazení přihrávku Lukáš Válek, ale nenašel adresáta. Akce ale pokračovala dále a přišel další hostující faul, takže se bude vylučovat.
     
    22:05
    Vyloučení v týmu HC Sparta Praha:
    Vojtěch Mozík – 2 min., podrážení.
     
    22:26
    Najman s Formanem získali puk v obranném pásmu a poté ho zavezli až před branku Mateje Tomka, hned tak pošetřili cenné vteřiny z oslabení.
     
    22:55
    Od svého brankáře zakládají další akci domácí a pádí útočit. Zatím se jim nedaří využít přesilovou hru i díky tomu, že hosté dobře brání a nedovolují soupeři nic.
     
    23:30
    Matúš Sukeľ napřáhl nad levým kruhem, jeho svižné zakončení pak kryje Jakub Kovář.
     
    24:05
    Sparta je kompletní a i druhé vyloučení zvládla.
     
    24:43
    Domácí napadali hosty v jejich pásmu a snažili se získat puk, ale to se jim nepovedlo. Na druhé straně pak zahrozil Josh Kestner, ale jeho pokus lapil Matej Tomek.
     
    25:20
    Jindřich Abdul dostal puk ven z pásma a na Jakuba Kováře mířil pokus Kevina Czuczmana, který hostující brankář pokryl a znovu svůj tým podržel.
     
    26:33
    Další pokus Czuczmana a znovu se dalším pozorným zákrokem prezentoval Jakub Kovář, jenž stále drží Spartu ve hře.
     
    27:55
    Vyloučení v týmu HC Sparta Praha:
    Vojtěch Mozík – 2+2, vysoká hůl.
     
    27:55
    Vojtěch Mozík nedovoleně vysokou holí zastavil Davida Kašeho, který skončil v pádu u zadního hrazení. Mozík tak znovu oslabil Spartu a nabídl Litvínovu další početní výhodu. A trest to bude dvojnásobný, jelikož domácí hráč utrpěl krvavé zranění v nosu.
     
    28:27
    Domácí tak mají dlouhou přesilovou hru a už se natlačili před branku soupeře, kde se snaží o první přesilovkovou kombinaci.
     
    28:55
    Jani Lajunen se v oslabení zjevil před Tomkem, ale ten skákavý kotouč zkrotil a má ho ve své moci. Následně pak je hra přerušena.
     
    29:19
    A nyní už byl Lajunen v dobré šanci v oslabení a jeho nebezpečné zakončení končí na Tomkovi, puk se ale ještě zjevil za jeho zády, kam ho doklepl soupeř. Ale na řadě je zkoumání videa, zda měl Tomek puk ve své moci.
     
    29:19
    Sparta právě vstřelila branku!
    Tak nakonec je branka uznána a hosté vyrovnávají ve vlastním oslabení. Kotouč vypadl Tomkovi a byl v pohybu a poté zaplul za brankovou čáru z dorážky DAVIDA VITOUCHA – 1:1. Bez asistence.
     
    30:33
    Irvin zachytil rozehrávku soupeře a hned poslal puk až před branku Litvínova, Sparta se tak znovu osvobozuje.
     
    31:05
    Matúš Sukeľ se natlačil až před Jakuba Kováře, zblízka chtěl napálit puk do sítě, ale domácí útočník ho minul!
     
    31:21
    Další výhoz Sparty a její oslabení se chýlí ke konci.
     
    31:24
    Vyloučení v týmu HC VERVA Litvínov:
    Matúš Sukeľ – 2 min., nedovolené bránění.
     
    31:55
    Sparta je v plném počtu a začíná její zkrácená přesilová hra.
     
    32:07
    Ta ale velmi rychle končí, protože byl faulován litvínovský hráč a bude se tak vylučovat znovu na sparťanské straně.
     
    32:07
    Poté došlo na potyčku mezi hráči obou táborů a i to zřejmě bude potrestáno.
     
    32:07
    Vyloučení v týmu HC VERVA Litvínov:
    Denis Zeman – 2 min., hrubost.

    Vyloučení v týmu HC Sparta Praha:
    Ondřej Mikliš – 5 min. + OK, nedovolený zásah do hlavy nebo krku + 2 min., hrubost.
     
    33:24
    Litvínov je v plném počtu a bude hrát přesilovku.
     
    34:35
    David Kaše byl připraven zakončit, ještě ale celou situaci vyšperkoval na Nicolase Hlavu, který ale přestřelil, na druhé straně pak zahrozil Lajunen, ale proti němu zakročil Tomek.
     
    34:52
    Litvínovští se stále drží v útočném pásmu, ale znovu se jim nedaří dostat se do vážnějšího zakončení před hostující klecí.
     
    35:59
    Jindřich Abdul dostal přihrávku na pravý kruh, jeho pokus ale končí mimo. Následně pak vznikla mela před Kovářem, který musel opět zasahovat.
     
    36:14
    Následuje další komerční přestávka.
     
    36:27
    Litvínov právě vstřelil branku!
    Domácí využívají přesilovou hru a strhávají opět vedení na svou stranu. JANIS JAKS napřáhl ke střele a kotouč se zastavil až za zády Jakuba Kováře. Ještě se na teč chystal Nicolas Hlava, ale nemusel – 2:1. Asistence: Ondřej Kaše.
     
    38:08
    Vyloučení v týmu HC VERVA Litvínov:
    Patrik Demel – 2 min., podrážení.
     
    38:25
    Hosté mají v závěru druhé třetiny k dispozici přesilovou hru, podaří se jim znovu vyrovnat?
     
    38:46
    Aaron Irvin mířil z levé strany na bližší tyč, ale Tomek byl pozorný a nebezpečné zakončení hostujícího obránce pokryl a poté zastavil hru.
     
    39:00
    Hraje se poslední minuta druhé třetiny.
     
    39:45
    Hosté se natlačili před domácí branku, ale nedokázali ohrozit Mateje Tomka, ten má další zákrok a pomalu končí i prostřední část hry.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Také druhá třetina je u konce. Hostům se povedlo vyrovnat ve vlastním oslabení a začínalo se znovu od začátku. V sedmatřicáté minutě ale využil početní výhodu a strhl tak vedení znovu na svou stranu. Nic ale není rozhodnutého, domácí mají těsný náskok a hosté jsou stále ve hře a v poslední dvacetiminutovce se pak pokusí opět srovnat se soupeřem krok.
     
    Střely na branku: 17 – 17
     
    Další třetina začne přibližně v 19:30.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:08
    Litvínov je v plném počtu.
     
    40:21
    Matúš Sukeľ jel sám na branku Sparty, jeho táhlá střela ale končí na Jakubu Kovářovi. Hned na začátku třetí třetiny tak měli domácí velkou šanci na zvýšení náskoku.
     
    40:51
    Hosté se protahovali do útočného pásma, vystavili se ale postavení mimo hru a je přerušeno. Buly ve středním pásmu.
     
    41:29
    Vhazovalo se po pravé ruce Jakuba Kováře, hned na to střílel na jeho branku po přihrávce Liama Kirka Jindřich Abdul, ale tu pokryl právě gólman Sparty.
     
    43:06
    Petr Koblasa se na pravé straně zjevil v další velké šanci Litvínova, ale Jakuba Kováře nepřekonal.
     
    43:36
    Zakázané uvolnění Litvínova a hra se stěhuje před branku Mateje Tomka.
     
    44:38
    Jani Lajunen si vyměnil puk s Moravčíkem a druhý jmenovaný pak nebezpečně zakončil před Matejem Tomkem, který vytasil další bleskový zákrok.
     
    45:11
    Spartě se nepovedla akce, v pásmu soupeře rychle ztratila puk a domácí ho pak dostávají do středního pásma.
     
    45:43
    Vojtěch Mozík zachytil puk a ještě udržel pásmo pro spoluhráče. Následně to pak zkusil Jakub Krejčík, jeho pokus šel jen vedle Tomkovy branky.
     
    47:16
    Abdul sebral puk po vykopnutí Mateje Tomka a domácí tak mají znovu kotouč ve své moci, nedaří se jim však dostat ho do neutrální zóny.
     
    48:03
    Po nepřesném zakončení Litvínova se opačným směrem vydali hosté, ale i oni si počínali podobně, jako před malou chvilkou domácí.
     
    48:46
    Pavel Kousal napřáhl na pravém kruhu a nechal opět vyznamenat Mateje Tomka, jenž zakročil a poté hru přerušil. Následuje komerční přestávka a po ní se bude vhazovat před jeho svatyní.
     
    49:11
    Litvínovští vyhodili puk z pásma šikovně tak, aby z toho nebylo zakázané uvolnění. Hosté začínají více kousat a tlačí se za vyrovnáním.
     
    49:28
    Sparta právě vstřelila branku!
    A nyní se jim to povedlo a je vyrovnáno! P sehrané kombinaci Sparty se ke střele dostal PAVEL KOUSAL, když dorazil za Tomkova záda jeho odražení kotouče – 2:2. Začíná se tak znovu od začátku. Asistence: Jakub Krejčík.
     
    50:26
    Polovina třetí třetiny je pryč a na litvínovském stadionu na ukazateli skóre svítí nerozhodný stav. Dokáže jeden z týmů rozhodnout, nebo se dočkáme prodloužení?
     
    51:40
    Litvínov právě vstřelil branku!
    Netrvalo dlouho a domácí si znovu berou vedení zpátky. Po několika dorážkách se kotouč dostal na levou stranu, kde ho doklepl do odkryté sítě NICOLAS HLAVA – 3:2. Asistence: Kevin Czuczman a Ondřej Kaše.
     
    52:27
    Sparťané tak znovu musejí dotahovat jednobrankovou ztrátu. Nyní se dostali do útoku, kde ale sklepnutí kotouče zastavil pozorný Matej Tomek.
     
    53:09
    David Němeček nabídl kotouč Andreji Kudrnovi, druhý jmenovaný se ale nedokázal dostat k zakončení před Jakubem Kovářem.
     
    54:13
    David Kaše nahodil puk před branku soupeře, tam ho tečoval Nicolas Hlava, ale Jakub Kovář si poradil a má kotouč ve své moci.
     
    54:40
    Vhazovat se bude po pravé ruce Jakuba Kováře, Litvínovští tak stále drží útočné pásmo.
     
    55:25
    Zakázané uvolnění domácích a hra se stěhuje před branku Mateje Tomka, vhazovat se bude po jeho pravé ruce. Sparťané tak získali zadarmo útočné pásmo.
     
    55:34
    Hned ho ohrozil Michal Řepík, ale jeho pokus za zády domácího brankáře neskončil.
     
    56:09
    Hosté se stále tlačí do zakončení před Tomkem, domácí se ale v tlaku soupeře nedokáží dostat na kotouč, aby ho vyhodili ven do neutrální zóny.
     
    56:42
    Až nyní se to povedlo a unavená pětice pádí rychle vystřídat.
     
    57:28
    Petr Koblasa se dostal do zakončení před Kovářem, byl ale faulován a Litvínov si v závěru třetí třetiny zahraje přesilovou hru.
     
    57:28
    Vyloučení v týmu HC Sparta Praha:
    Miroslav Forman – 2 min., držení.
     
    58:00
    Hrají se poslední dvě minuty třetí třetiny.
     
    58:27
    Nicolas Hlava si narovnal puk a vystřelil, ale pozorný obranný zákrok jednoho z hostů mu nedovolil ohrozit Jakuba Kováře.
     
    59:05
    Ondřej Kaše protáhl puk do útočného pásma, kde si ho sebrali hosté a Kovář míří na střídačku!
     
    59:28
    Hosté jsou v plném počtu.
     
    59:44
    Litvínov právě vstřelil branku!
    A je hotovo. Andrej Kudrna nahazoval puk před zcela prázdnou hostující branku, kde ho ze vzduchu sklepl PETR KOBLASA a Litvínov tak vede 4:2. Tohle už si domácí pohlídají a zapíší devátou výhru v řadě za sebou! Asistence: Andrej Kudrna.
     
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno. Hosté sice vyrovnali na 2:2 a vypadalo to, že by zápas mohl jí do prodloužení. Litvínov však našel odpověď a strhl vedení znovu na svou stranu. V závěru pak pečetil tři body Petr Koblasa, jenž trefil úplně prázdnou branku soupeře. Verva dále válí a natahuje už tak dlouhou vítěznou šňůru.
     
    Dnešní utkání sledovalo 5944 diváků.
     
    Střely na branku: 26 – 31
     
    Díky za pozornost a u dalších online přenosů se budu těšit opět na shledanou. (20:09:50)
    Marken.cz

    Vendula Zdražilová

    Branky a nahrávky: 20. Kudrna (Sukeľ), 37. Jaks (O. Kaše), 52. Hlava (Czuczman, O. Kaše), 60. Koblasa (Kudrna) – 30. D. Vitouch (Lajunen), 50. P. Kousal (Krejčík)


    HC VERVA Litvínov: M. Tomek (Zajíček) – Demel (A), Zile, Jaks, Šalda, Zeman, Czuczman, Strejček – Koblasa, Sukeľ (C), Kudrna – O. Kaše (A), D. Kaše, Hlava – Abdul, Kirk, Válek – Havelka, Gut, Jurčík.
    Trenér: Karel Mlejnek

    HC Sparta Praha: J. Kovář (Kořenář) – Irving, Kempný, Mozík, Krejčík, Moravčík, Němeček, Mikliš – Kestner, Horák, P. Kousal (A) – Řepík (C), O. Najman, Forman (A) – Hauser, Lajunen, Buchtele – D. Vitouch, M. Vitouch, Konečný.
    Trenér: Pavel Gross

    Rozhodčí: Sýkora, Šindel – Brejcha, Thuma

    Diváci: 5944
    bahis siteleri