Třinec – Blansko 3:1 (kon.)
konec
FK Třinec
3:1 (2:1)
FK Blansko
Pátek 13.10.2023, 15:00 • Stadion Rudolfa Labaje, Třinec • Moravskoslezská fotbalová liga • 11. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:00.
     
    Blansko, město ležící nedaleko Černé Hory, má na svém území mladý fotbalový klub s druholigovou minulostí. Ta se psala v sezóně 2020/2021, kdy světem řádil Covid. To se projevilo na finanční stránce, klub začal mít problémy a nakonec z třinácté pozice zamířil zpět do Moravskoslezské fotbalové ligy.

    Blanenští v následujících dvou sezónách se drželi ve středu tabulky. Po jedenáctém a devátém místě jsou letos až třináctí, když v jedenácti kolech získali dvanáct bodů. V posledních čtyřech zápasech tým trenéra Vorlického neprohrál, Zlínsko porazil 1:0, Znojmo 3:2 a remizoval v Uherském Brodě 2:2 a proti béčku Baníku Ostrava 0:0.

    Teď je čeká souboj v Třinci. Ten poslední skončil vítězstvím Slezanů 2:0. Trenérem Blanska byl tehdy Martin Pulpit, který bude v pátečním utkání stát na lavičce Třince.

    Ani bývalý trenér Plzně, Olomouce, Mladé Boleslavi nebo Baníku Ostrava neprožívá pod Javorovým příliš povedené období. Třinci se trenérská změna po šestém kole vůbec nevydařila. Zatímco trenér West ztratil v šesti zápasech sedm bodů, Pulpit stihl v pěti kolech přijít už o deset.

    Tyto nezdary se projevily i na postavení domácích v tabulce. Třinec se propadl až na deváté místo s devítibodovou ztrátou na vedoucí rezervu Baníku Ostrava.

    Slezané mají problém v závěrech zápasů. V poslední čtvrthodinách mají skóre 2:8. V tomto časovém období zcela selhali v Hranicích, kde ztratili vedení 1:0 a nakonec odjeli domů bez bodu.

    Uvidíme, jak tomu bude dnes. Zápas se hraje netradičně v pátek, protože už v neděli se na trávníku Rudolfa Labaje představí česká reprezentace do 18 let v přátelském utkání proti stejně starým Švédům.
     
    Úvodní sestavy:

    FK Třinec: Adamuška (C) – Vlachovský, Maksić, Straňák, Omasta – Machuča, Samiec – Bouguetouta, Zinhasovič, Clement – Barkov.
    Náhradníci: Fabisz – Vučičevič, Brak, Bartůněk, Dedič, Brodziansky.
    Trenér: Pulpit.

    FK Blansko: Nešetřil – Feik, Smrčka (C), Kamenský, Porč – Jambor, Kocůrek, Jaroš, Holman – Gimsay, Sedlák.
    Náhradníci: Kubica – Tulajdan, Černý, Foltýn, Studený, Němec, Psota.
    Trenér: Vorlický.

    Rozhodčí: Zapletal – Grečmal, Lukašík.
     
    Hráči vstoupili na hrací plochu. Hosté jsou celí v tmavě modré kombinaci, domácí odehrají zápas v červených barvách dresů a šortek.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    Chyba třinecké defenzívy v rozehrávce, míč se dostal na kopačku Sedláka, ten jej před šestnáctkou přenechal Gimsayovi, který vběhl do pokutového území, ale svou střelou po zemi nevystřašil gólmana Adamušku.
     
    2
    Mnohem větší šanci měl na druhé straně po centru Samiece z levé strany rozběhnutý Zinhasovič, který se zjevil sám v pokutovém území, ale z první poslal míč slabě do rukou gólmana Nešetřila.
     
    5
    Sedlák dostal dlouhý míč k levému kraji, před pokutovým územím si sběhl do středu, odkud lehkou nadzemní střelou vypustil míč na branku. Gólman Adamuška dobře viděl pokus soupeře a balón chytil do koše.
     
    6
    Po další ofenzivní akci si hosté vybojovali roh z levé strany.
     
    7
    Blansko právě vstřelilo branku!
    Jihomoravané se radují z prvního gólu! Po centru od rohového praporku míč propadl na zadní tyč, kde si jej v souboji se soupeřem srazil do vlastní branky ONDŘEJ MACHUČA – 0:1!
     
    8
    Omasta dostal chuť na střelu ze střední vzdálenosti, ale jeho pokus prolétl nad blanenskou brankou.
     
    9
    Po centru Bouguetouty z pravé strany míč zamířil na zadní tyč, kde si jej zpracoval blanenský Feik a odkopl balón mimo šestnáctku.
     
    10
    Vlachovský byl blízko vyrovnání, když dostal míč na pravou stranu, vběhl do pokutového území a střelou na vzdálenější tyč protáhl brankáře Nešetřila, který se prolétl vzduchem, jenže míč letící vedle tyče nezasáhl. Následuje odkop od brány.
     
    11
    Svou prací na pravé straně a průnikem k praporku vybojoval rohový kop Bouguetouta.
     
    12
    Vlachovského centr od rohového praporku hosté odvrátili k Bougetoutovi, ten vybídl k centru svého spoluhráče, který ale nedokázal odcentrovat přesv Kamenského.
     
    14
    Třinec právě vstřelil branku!
    Slezané vyrovnávají! Omasta z pravé strany vybídl přihrávkou k penaltovému puntíku ke střele Zinhasoviče, jeho pokus k pravé tyči brankář Nešetřil vyrazil pouze před sebe, kam si doběhl k míči ADAM BOUGUETOUTA a rychlou dorážkou vyrovnal na 1:1!
     
    15
    Clementův centr z levé strany našel na zadní tyči hlavu Bouguetouty, ale třinecký záložník nedokázal uklidit míč do sítě.
     
    17
    Jaroš z pravé strany procedil kolmici na Gimsaye, který se k míči dostal v pokutovém území, ale střelou z první zřejmě chtěl přelobovat gólmana Adamušku, jenže ten na jeho pokus do středu brány dobře zareagoval a míč chytil.
     
    19
    Omasta dlouhým balónem našel na pravé straně Vlachovského, který následně odcentroval míč před malé vápno, kde se ke střele dostal Bouguetouta, ale z bezprostřední blízkosti napálil překvapeného brankáře Nešetřila, který míč odrazil zpět do hry.
     
    20
    Následoval rohový kop, který obrana Blanska dokázala odvrátit.
     
    22
    Omastův nákop do pokutového území doběhl na kraj šestnáctky před Barkovem Nešetřil.
     
    22
    Třinečtí zachytili nepřesné rozehrávky soupeře. První šanci zahodil střelou z levé strany Clement, který poslal míč nad břevno. O pár sekund později byl Barkov s míčem v pokutovém území, ale z otočky trefil jen nohy bránícího Holmana.
     
    25
    Vlachovský se proběhl po pravé straně a zkusil odcentrovat do pokutového území, jenže při pokusu o centr podklouzl a míčem trefil střechu správní budovy za blanenskou brankou.
     
    27
    Clement na levé straně vykličkoval Feika a odcentroval na zadní tyč, kde balón zalétl přesně mezi dvojici Bouguetouta, Zinhasovič, kdy ani jeden míč nezasáhl.
     
    29
    Omasta přihrál na levém kraji do běhu Clementovi, který zkusil odcentrovat přes Feika, ale obránce Blanska odkopl míč do zámezí. Rohový kop pro Třinec.
     
    30
    Domácí měli několik střeleckých pokusů po rohovém kopu, ale míč do malého vápna nedolétl, obránci Blanska byli dobře ustavení.
     
    32
    Třinečtí mají v těchto chvílích více ze hry, ale nepřesnostmi zabíjejí své útočné akce.
     
    33
    Sedlák zajímavou kolmicí vysunul do běhu Jambora, který se chystal odcentrovat do pokutového území, jenže k němu přilétl Omasta, kterého fauloval.
     
    33
    Barkov na levé straně přihrál do šestnáctky Clementovi, který svedl souboj s obráncem, vyhrál jej a chtěl přihrát na Bouguetoutu, ale jeho úmysl vystihl Smrčka, který vložil nohu do přihrávky a zmařil tím třineckou gólovku.
     
    36
    Tempo hry trochu opadlo, rychlý fotbal nahoru – dolů už není k vidění, místo toho domácí kombinují mezi šestnáckami.
     
    38
    Centr Straňáka na Bouguetoutu si druhý jmenovaný nepohlídal, protože míč dostal do ofsajdu.
     
    39
    Clement z levé strany pustil míč na přední tyč, kam si naběhl Barkov, ale balón odrazil vedle brány.
     
    41
    Třinec právě vstřelil branku!
    Obrovská chyba obrany Blanska, která nechala projít Straňáka od středové čáry před šestnáctku, třinecký obránce následně vypustil přihrávku mezi dva stopery, na kterou si doběhl NEDŽAD ZINHASOVIČ a střelou nad zemí k levé tyči poslal domácí do vedení – 2:1!
     
    43
    Porč hledal přihrávkou po zemi z levé strany na přední tyči Jaroše, ale míč před ním odkopl do autu Maksić.
     
    44
    Aktivní Clement chtěl centrem z levé strany najít před malým vápnem rozběhnutého Zinhasoviče, ale míče se zmocnil brankář Nešetřil.
     
    45
    Gimsay se dostal na levé straně k centru do pokutového území, ale svůj pokus hodně přetáhl. Balón zamířil až do autu.
     
    45+1
    Rozhodčí v prvním poločase přidá minimálně jednu minutu.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    Chtěl jsem napsat, že mnohem lákavější jsou nedaleké Zabíjačkové hody, ale první poločas byl celkem pohledný. Více než stovka diváků viděla v úvodním dějství několik zajímavých příležitostí na obou stranách a také tři góly. O všechny tři se postarali domácí hráči. V 7. minutě to odstartoval vlastním gólem Machuča, na něj později navázala dvojice Bouguetouta, Zinhasovič, která otočila výsledek na aktuálních 2:1.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Domácí mohli vstřelit gól už po 12 sekundách druhého poločasu, Omasta dostal míč na levou stranu, rychlou přihrávkou po zemi vybídl do šance Bouguetoutu, který ve skluzu usměrnil míč jen vedle pravé tyče!
     
    46
    Porč zasáhl míčem do obličeje Vlachovského, ten dostal pořádnou pecku do zubů. Rozhodčí raději přerušil hru.
     
    48
    Vlachovský pokračuje v zápase, který rozhodčí obnovil vhozením míče před třineckého hráče.
     
    49
    Na trávníku zůstal ležet Straňák. Do akce nejspíš budou muset zdravotníci.
     
    49
    Masér René Raszka byl připraven, ale nakonec vyběhnout na trávník nemusel.
     
    51
    Omasta nakopl míč na Zinhasoviče do středu pole, kde třinecký hráč vyhrál hlavičkový souboj. Následně Bouguetouta přihrál ze vzduchu balón rozběhnutému Barkovovi, který vběhl do pokutového území a prudkou střelou po zemi zkusil pokořit Nestrašila, ale blanenský gólman balón vyrazil vedle brány!
     
    52
    Následný rohový kop skončil faulem třineckého hráče.
     
    53
    Trojité střídání na straně Blanska: Hřiště opustili Holman, Kocůrek a Gimsay, místo nich vyběhli Černý, Tulajdan a Studený.
     
    55
    Jambor našel povedenou přihrávkou v pokutovém území Studeného, který zkusil z otočky vystřelit, ale trefil jen brnakáře Adamušku, který stihl přiběhnout k soupeři.
     
    57
    Domácí Clement vybojoval svou individuální akcí na levé straně rohový kop.
     
    57
    Centr Vlachovského na zadní tyč prodloužil do autu hlavičkující Porč.
     
    58
    Zajímavý přihrávka Porče na Jambora, kterou na poslední chvíli přerušil vyběhnutý brankář Adamuška.
     
    58
    Na druhé straně se do protiútoku vydal Clement, už si to namířil středem pole do šestnáctky, ale zhruba na dvacátém pátém metru byl faulován Smrčkou, který za svůj zákrok uviděl žlutou kartu.
     
    59
    Zinhasovič načechral míč do levé strany šestnáctky, kam si zaběhl Samiec, který střelou z první po zemi poslal míč k tyči, kam stihl na čas dorazit brankář Nešetřil, aby zkrotil střelu třineckého hráče.
     
    60
    Na trávníku se také ukázal Tulajdan, který v pokutovém území zkoušel vběhnout mezi dvojici třineckých hráčů, ale po přiblížení se k Maksićovi upadl. Rozhodčí situaci dobře viděl a ocenil pád Tulajdana jako nafilmovaný. Následovat musela také žlutá odměna.
     
    61
    Hra se rychle přestěhovala na druhou stranu, kde bude zahrávat rohový kop Vlachovský.
     
    62
    Hosté se sérií hlaviček vymanili z pokutového území. Po levém křídle zamířil na útočnou polovinu Tulajdan, který byl faulován Omastou. Třinecký obránce rovněž viděl žlutou kartu.
     
    64
    Barkov vysunul na levé straně Clementa, který vběhl s míčem do pokutového území a prudkou střelou k bližší tyči nechal vyniknout brankáře Nešetřila, který jeho ránu vyrazil.
     
    64
    Třinec právě vstřelil branku!
    Na tuto střelu už Nešetřil nedosáhl! Po centru Omasty z levé strany se do zakončení v pravé části šestnáctky dostal ADAM BOUGUETOUTA a střelou ke vzdálenější tyči poslal míč do brány – 3:1!
     
    66
    Porč hledal skákanou přihrávkou v pokutovém území Studeného, ale Samiec se rychle vrátil a odkopl míč nad ochrannou síť za třineckou brankou.
     
    67
    Jambor přetaženým rohovým kopem založil protiútok na druhé straně, ale ten skončil u středové čáry.
     
    68
    Barkov zkusil štěstí střelou z hranice šestnáctky k pravé tyči, ale brankář Nešetřil se vyznamenal a střelu k tyči vyrazil.
     
    69
    Samiec nedovoleně zastavil soupeřův protiútok ve středovém kruhu a za svůj faul uviděl žlutou kartu.
     
    69
    Domácí střídají, Barkova nahradil Vučičevič.
     
    70
    Porč hledal přihrávkou z levé strany před brankou Studeného, který už si chystal nohu na středlu, jenže ve skluzu k brance přicestoval Samiec a odkopl míč daleko od blanenského hráče.
     
    72
    Samiec vysunul kolmicí do střelecké pozice Vučičeviče, ten si počkal na soupeře, udělal mu kličku a vystřelil. Brankář Nešetřil jeho ránu vyrazil, stejně tak si poradil s dorážkou Clementa, který letěla pod břevno. Nešetřil natáhl ruku a míč odrazil nad horní tyč.
     
    73
    Třinečtí tlačí, v krátké době budou zahrávat druhý rohový kop. Na ten se chystá Vlachovský.
     
    74
    Vlachovský rozehrál rohový kop na přední tyč, kde byl Vučičevič, ale od jeho nohou se míč odrazil do zámezí.
     
    74
    Sedlák dostal přihrávku do běhu, vlétl do pokutového území, ale jeho sprintu sekundoval Omasta, který nakonec hráče Blanska připravil o dobrou střeleckou pozici. Balónu se následně zmocnil brankář Adamuška.
     
    75
    Za faul na Jambora, který se chystal proběhnout na útočnou polovinu, uviděl žlutou kartu třinecký Zinhasovič.
     
    76
    Za nevhodná slova na adresu rozhodčího uviděl žlutou kartu náhradní brankář Blanska Kubica.
     
    78
    Kamenský přihrál po čáře na levou stranu Studenému, který z velkého úhlu zkusil dostat míč do branky. První střelu vyrazil brankář Adamuška, druhou odkopl z brankové čáry Omasta.
     
    79
    Hosté budou mít výhodu přímého kopu z nějakých dvaceti metrů.
     
    79
    K přímému kopu se rozběhl Jambor, ale vysokou střelou přestřelil břevno třinecké branky o nějaký ten metr.
     
    80
    Centr Vlachovského z pravé strany se v pokutovém území odrazil od některého z hráčů k Omastovi, který si prsy zpracoval míč a následně vypálil balón nad soupeřovu branku.
     
    82
    Další zahozená šance domácích, když po levé straně vběhl do vápna Vučičevič, ale tísněný Kamenským v pádu přestřelil blanenskou branku.
     
    83
    Kamneský zahrál míč z levé strany do pokutového území, kde jej před Jamborem odkopl jeden z domácích obránců do autu.
     
    84
    Centr Jambora z pravé strany sklepl Sedlák ke Studenému, který se rozhodl z kroku vystřelit, ale jeho skákavá střela minula pravou tyč.
     
    85
    Brankář Adamuška si myslel, že jeho tým bude střídat a otálel s rozehrávkou. Za to uviděl od rozhodčího žlutou kartu.
     
    86
    Domácí střídají, hřiště opustili Zinghasovič s Clementem, místo nich přišli Dedič s Brodzianskym.
     
    87
    Střídala také blanenská lavička. Ze hřiště odešli Jambor s Jarošem a nahradili je Foltýn s Psotou.
     
    90
    Tulajdan přišel o míč při kombinaci, domácí rozjeli rychlý protiútok, který na pravé straně pozdržel Bouguetouta. Domácí získali aspoň rohový kop.
     
    90+1
    Rozhodčí přetáhnou druhou půli minimálně o 3 minuty.
     
    90+2
    Porč zkusil vystřelit z otočky zpoza šestnáctky, ale míč příliš podebral a navíc jej poslal vedle branky.
     
    90+2
    Taktické střídání na třinecké straně. Hřiště opustil střelec dvou branek Bougetouta, místo něj naskočil Bartůněk.
     
    90+3
    Dedič přihrál na levou stranu Vučičevičovi, který si zaběhl s míčem k rohovému praporku a nákopem o soupeře získal rohový kop. Domácí se asi k závěrečnému hvizdu takticky prozdržují.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    Třinečtí fotbalisté tentokrát dokázali otočit nepříznivě vyvíjející zápas proti Blansku a ve druhém poločase ještě svůj náskok navýšili, když se podruhé v utkání prosadil Bouguetouta. Slezané získali důležité tři body, kvůli kterým se v tabulce posunuli na čtvrté místo. Zbytek týmů má ale zápas 12. kola k dobru. Blansko zůstává aktuálně třinácté.
     
    Z dnešního utkání je to vše, ale už za dva dny, v neděli se zde od 15 hodin představí reprezentace Česka a Švédska do 18 let. I z tohoto utkání proběhne online přenos. Pro tuto chvíli vám děkuji za pozornost a přeji příjemný zbytek dne. (16:58:38)

    Igor Mainka

    Branky: 14. Bougetouta, 41. Zinhasovič, 64. Bouguetouta – 7. Machuča (vla.)

    Karty:   62. Omasta (TRI), 69. Samiec (TRI), 75. Zinhasovič (TRI), 85. Adamuška (TRI) – 58. Smrčka (BLA), 60. Tulajdan (BLA), 76. Kubica (BLA)


    FK Třinec: Adamuška (C) – Vlachovský, Maksić, Straňák, Omasta – Machuča, Samiec – Bouguetouta (90+2. Bartůněk), Zinhasovič (86. Dedič), Clement (86. Brodziansky) – Barkov (69. Vučičevič).
    Náhradníci: Fabisz – Brak.

    Trenér: Pulpit.

    FK Blansko: Nešetřil – Feik, Smrčka (C), Kamenský, Porč – Jambor (87. Foltýn), Kocůrek (53. Tulajdan), Jaroš (87. Psota), Holman (53. Černý) – Gimsay (53. Studený), Sedlák.
    Náhradníci: Kubica – Němec.

    Trenér: Vorlický.

    Rozhodčí: Zapletal – Grečmal, Lukašík.

    Diváci: 197
    bahis siteleri