Winnipeg – Florida 6:4 (kon.) | Boston – Nashville 3:2 (kon.) | Columbus – NY Rangers 5:3 (kon.)
Detroit – Tampa 6:4 (kon.) | Pittsburgh – Calgary 5:2 (kon.) | Toronto – Minnesota 7:4 (kon.)
Montreal – Chicago 3:2 (kon.) | NY Islanders – Buffalo 3:2 (kon.) | St. Louis – Seattle 2:1 (1:0 po s.n.)
San Jose – Colorado 1:2 (0:1 po s.n.) | Vegas – Anaheim 4:1 (kon.) | Edmonton – Vancouver 3:4 (kon.)
Los Angeles – Carolina 5:6 (2:3 po s.n.)
konec
Boston Bruins
3:2 (1:1, 1:1, 1:0)
Nashville Predators
Neděle 15.10.2023, 01:00 • TD Garden, Boston • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    58:52
    Andrew Brunette (NSH) si bere svůj oddechový čas.
     
    58:02
    Saros míří na střídačku a hosté zkusí hru v šesti!
     
    54:19
    Domácí obrana si nyní bude moci chvíli odpočinout a naopak by Boston mohl odskočit na rozdíl dvou branek, protože Colton Sissons (NSH) podrazil Pastrňáka, a tak si Bruins zahrají svou pátou přesilovou hru.
     
    52:08
    Nicméně poté z toho vznikají nebezpečné přečíslení, když domácí jeli ve dvou na jednoho, ale Marchandovu přihrávku skvěle zastavil Carrier.
     
    49:00
    Tak nyní měl Swayman obrovské štěstí, protože střela Glasse mu prošla jeho výstroji a kotouč se poté klouzal za jeho zády, kde zřejmě skončil na tyči!
     
    45:31
    Tak tohle byl hodně zbytečný faul od Jakova Trenina (NSH), který zcela mimo hru sestřelil Marchanda, jenž předtím čistě poslal k ledu O´Reillyho.
     
    43:28
    Málem však mohlo být hned srovnáno, protože Josi parádně křižně nahrával Novakovi, který kdyby trefil touš, tak měl před sebou zcela prázdnou klec, ale bohužel pro Nashville se tak nestalo.
    42:52 James van Riemsdyk - 3:2
     
    42:52
    Boston právě vstřelil branku!
    Bruins využívají přesilovou hru! Domácí vyhráli následné vhazování a Pastrňák poslal kotouč na modrou k McAvoyovi, jehož následnou střelu skvěle tečoval JAMES VAN RIEMSDYK, který poslal touš zcela mimo dosah Sarose. Asistence: Charlie McAvoy, David Pastrňák.
     
    42:10
    Boston bude hrát přesilovou hru, protože dvě minuty za hrubost dostává Jeremy Lauzon (NSH).
    36:54 Colton SISSONS - 2:2
     
    36:54
    Nashville právě vstřelil branku!
    A tak osmá přesilová hra Predators ani nepřichází, protože hosté využívají ponechanou výhodu. Forsberg poslal kotouč na modrou čáru k Josimu, jenž vypálil příklepem a jeho střelu před Swaymanem skvěle tečoval COLTON SISSONS, jenž se tak vstřeluje i druhou branku Nashvillu. Asistence: Roman Josi, Filip Forsberg.
    34:46 David PASTRŇÁK - 2:1
     
    34:46
    Boston právě vstřelil branku!
    DAVID PASTRŇÁK to provedl zcela nekompromisně, když Sarosovi nedal vůbec žádnou šanci se svou rychlou střelou do pravého rohu hostující klece.
     
    34:46
    Pastrňák jel znova sám na Sarose, který jeho zakončení opět zastavil, avšak český útočník byl faulován, a tak je nařízeno trestné střílení!
     
    34:25
    V samotném závěru přesilové hry se do obrovské příležitosti dostal Novak, jenže hostující útočník z bezprostřední blízkosti Swaymana nepřekonal.
     
    32:23
    A další zbytečné vyloučení na domácí straně, které obstaral Brad Marchand (BOS), který po odpískání krosčekoval Nyquista.
    31:27
     
    31:27
    Tak nyní chybělo opravdu hodně málo k druhé brance Nashvillu. Swayman si nejprve poradil se zakončením Forsberga, které skončilo někde pod ním a touš poté vyplaval znova do hry. Preds ihned zkoušeli střílet, když Barrieho střela byla sražena před bránu, kde se po přiťuknutí spoluhráče dostal do obrovské šance O´Reilly, ale domácí brankář jej vychytal!
     
    30:28
    Boston se v tomto utkání hodně sráží vyloučeními, když navíc tohle nedovolené bránění Hampuse Lindholma (BOS) patří do kategorie zcela zbytečných trestů.
     
    27:50
    Obrana Nashvillu nyní totálně zapomněla na Pastrňáka, který obdržel pas na útočnou modrou a jel zcela sám na Sarose, ale se svou forhendovou kličkou si na finského brankáře nepřišel.
     
    24:38
    Domácí nyní skvěle odvrátili hned dvě velké šance hostí, když ani jednu ze dvou zakončení nemusel likvidovat Swayman, ale v obou případech mu pomohli jeho spoluhráči, kteří zneškodnili nebezpečné střely Evagelisty a Novaka.
     
    23:19
    Boston čeká další dlouhé oslabení, protože hned dvojnásobný trest za vysokou hůl dostává Jakub Lauko (BOS), který zasáhl svou holí do obličeje Josiho.
    22:09 Slibnou šanci van Rimsdyka zastavil betonem Saros.
     
    22:09
    Zacha velmi dobře posunul puk na pravou stranu van Riemsdykovi, který zde byl zcela volný a domácí útočník se poté pokoušel Sarose obkroužit a zakončit zpoza jeho klece, ale finský brankář zde parádně dal svůj beton, kterým tak zabránil brance.
    17:49 Boston mohl jít do vedení, ale Saros byl proti.
     
    17:49
    Tak to byly obrovské zákroky Sarose! Domácí trochu nevinně jen poslali puk před bránu Nashvillu, kde ho skvěle mezi kruhy poslal Frederic na Poitrase, jehož zakončení Saros vyrazil před sebe a zde se k dorážce dostal Geekie, ale ani on finského brankáře nepřekonal.
    14:48 James van Riemsdyk - 1:1
     
    14:48
    Boston právě vstřelil branku!
    Bruins využívají přesilovou hru! McAvoyova střela z modré čáry skončila v rohu kluziště, kde si kotouč sebral Marchand, který následně nahrával k bráně JAMESI VAN RIEMSDYKOVI, jenž chtěl nahrát mezi kruhy, ale tento pas si do vlastní sítě srazil obránce Fabbro. Asistence: Brad Marchand, Charlie McAvoy.
     
    13:49
    Dvě minuty za hrubost si tedy odpyká Kiefer Sherwood (NSH).
    10:51 Swayman společně se svými hráči udržel puk před brankovou čárou.
     
    10:51
    Tak nyní bylo před bránou Boston pořádné horko. Forsbergovu střelu totiž Swayman vyrazil jen před sebe, kde se následně pokoušel dorážet Glass, ale kotouč nakonec skončil někde pod tělem Swaymana, kterému ještě pomáhali i jeho obránci.
     
    10:18
    Tak to tedy dlouho nevydrželo, protože na trestnou lavici opět míří domácí hráč. Tentokrát si dvě minuty za hákování odsedí Derek Forbort (BOS).
     
    07:38
    Thomas Novak (NSH) je prvním vyloučeným na hostující straně, jelikož si odsedí dvě minuty za sekání.
     
    06:08
    Jenže přichází další trest na domácí straně, a to hodně zbytečné přidržení hole Charlieho McAvoye (BOS), který svůj tým posílá na čtrnáct vteřin do tří.
     
    04:21
    Hosté si navíc ihned zahrají i první přesilovou hru v utkání, protože na trestnou lavici míří Brad Marchand (BOS), jenž si odpyká dvě minuty za vysokou hůl.
    03:29 Colton SISSONS - 0:1
     
    03:29
    Nashville právě vstřelil branku!
    Predátoři se ujímají vedení! Hosté se vydali do rychlého protiútoku, kde nakonec Sherwood nahrával pod sebe najíždějícímu COLTONU SISSONSOVI, jehož okamžitá rána letěla přesně do vzdálenější šibenice domácí klece. Zde byl Swayman zcela bezmocný. Asistence: Kiefer Sherwood, Tyson Barrie.

    Jan Matúš

    Branky a nahrávky: 15. J. van Riemsdyk (Marchand, McAvoy), 35. Pastrňák (TS), 43. J. van Riemsdyk (McAvoy, Pastrňák) – 4. Sissons (Sherwood, Barrie), 37. Sissons (Josi, F. Forsberg)


    Boston Bruins: Swayman (Ullmark) – Grzelcyk, McAvoy (A), H. Lindholm, Carlo, Forbort, Shattenkirk – Marchand (C), Coyle, DeBrusk – J. van Riemsdyk, Zacha, Pastrňák (A) – Frederic, Poitras, Geekie – Lučić, Beecher, Lauko.
    Trenér: Jim Montgomery

    Nashville Predators: Saros (Lankinen) – Josi (C), Fabbro, McDonagh (A), A. Carrier, Lauzon, Barrie – F. Forsberg, O'Reilly (A), Pärssinen – Nyquist, Glass, Co. Smith – Tomasino, Novak, Evangelista – Trenin, Sherwood, Sissons.
    Trenér: Andrew Brunette

    Rozhodčí: Rank, MacDougall – Galloway, Jackson

    Diváci: 17 850
    bahis siteleri