Vsetín – Prostějov 2:3 (kon.) | Litoměřice – Znojmo 4:2 (kon.) | Jihlava – Zlín 1:0 (kon.)
Poruba 2011 – Frýdek-M. 4:2 (kon.) | Přerov – Třebíč 1:3 (kon.) | Pardubice B – Sokolov 1:3 (kon.)
Slavia – Kolín 3:1 (kon.)
konec
VHK ROBE Vsetín
2:3 (1:1, 1:1, 0:1)
LHK Jestřábi Prostějov
Středa 18.10.2023, 17:00 • Zimní stadion Na Lapači • Chance liga • 13. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.
     
    VHK ROBE Vsetín:

    Vsetínský tým má produktivitu rozloženou do všech útočných formací. Podobně jako v minulých ročnících tým opět táhne Luboš Rob (4+9), hned za ním je jeho parťák z elitní formace Vít Jonák (4+6). Nejlepším střelcem je i díky poslední vítězné brance v Kolíně kapitán Erik Hrňa (5+5).

    Valaši se aktuálně chlubí sérii čtyř vítězství v řadě, na Lapači navíc neslavili pouze jednou, to když si všechny body odvezla ostravská Poruba, tehdy ale Vsetín nenastoupil vůbec v ideální sestavě. V dalším šlágru s Prostějovem už budou Valaši v téměř kompletním složení co se týče útočných řad, problémy ale stále visí v obranných řadách. I tak má ale Vsetín kvalitní a široký kádr, což v první čtvrtině potvrdil a v tabulce je pouze o skóre horší než vedoucí Poruba. Speciální utkání bezesporu čeká zadáka Robina Staňka (3+1) a také útočníka Tomáše Janduse (4+3), oba totiž ještě v jarním semifinále oblékali prostějovský dres.
     
    LHK Jestřábi Prostějov:

    Prostějovskou produktivitu vede trochu překvapivě obránce Tomáš Hanousek, který se pyšní na chlup stejnou bilancí jako vsetínský útočník Luboš Rob, tedy 4+9, díky čemuž uzavírá elitní pětici hráčů v rámci celé soutěže. Síla prostějovské ofenzívy je obrovská. Tým zatím táhnou posily, Zdeněk Doležal zaznamenal 6 branek a stejný počet asistencí, do práce se pustil také Marek Račuk (2+5), tahounem bude i Jakub Illéš (2+5) a mezi střelci vyčnívá Jiří Fronk (4+2), jde vidět, že Jestřábi se v posilách trefili a to ani zdaleka není veškerá ofenzivní síla, kterou prostějovský tým disponuje.

    Není náhoda, že Prostějov je silný v přesilových hrách. Na ty si budou muset dát Vsacané pozor, Hanáci dokáží využít přes 22 % početních výhod, což je po Litoměřicích nejlepší hodnota v Chance lize. Prostějov navíc během jedenácti duelů vyprodukoval průměrně nejvíc střel ze všech prvoligových týmů, aktuálně sídlí na 3. místě, na vedoucí duo Poruba – Vsetín ztrácí 6 bodů, ale nutno dodat, že Jestřábi mají zápas k dobru. Další útok na vedoucí pozici v tabulce podnikne jestřábí letka ve středu na Lapači.
     
    VSETÍN vs. PROSTĚJOV

    Hezkou středu z Valašska! První čtvrtina základní části Chance ligy míří ke svému konci, ještě než přijdou na pořad dne první odvety, budeme svědky šlágru mezi Vsetínem a Prostějovem. Oba celky mají pro letošní ročník nastaveny jen ty nejvyšší ambice. Aktuálně se jedná o tabulkové sousedy a jejich první letošní vzájemný souboj bude okořeněn i faktem, že oba celky spolu v posledních dvou play-off svedly semifinálové bitvy, obě skončily triumfem vsetínského týmu. Jak tomu bude dnes při první konfrontaci v novém ročníku?
     
    Úvodní sestavy:

    VHK ROBE Vsetín: Romančík (Žukov) – Staněk, Larsen, Smetana (A), Š. Jenáček, Petrovický, Kojo, Ďurkáč – Jonák, Bērziņš, Rob (A) – Půček, Klhůfek, Hrňa (C) – Hořanský, Kern, Jandus – Holec, Dědek, Kratochvil.
    Trenér: Weintritt

    LHK Jestřábi Prostějov: Štipčák (Pavelka) – Hanousek, Šidlík, Kloz, Drtil, Krejčí, Forman, Pěnčík – Jiránek (A), Venkrbec (C), Maruna – J. Veselý, Račuk, Illéš – Slanina, Pitule, Z. Doležal – Fronk, V. Burian (A), Antoníček.
    Trenér: Štrba

    Rozhodčí: Ondráček, Mejzlík – Hanzlík, Tvrdý.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:11
    Vsetín uspěl na vhazování a jeho elitní formace ihned podnikla první návštěvu prostějovské třetiny, Jonák přenechal puk na levém křídle Robovi a ten prověřil pozornost Štipčáka, prostějovský brankář reagoval betonem.
     
    00:46
    Prostějov už se také ozval, zpoza branky to zkusil bekhendem Venkrbec, Romančík připraven zasahovat u bližší tyče.
     
    00:58
    Slibná akce Prostějova! Do útočného pásma postupoval Račuk, v přečíslení mohl uvolnit Illéše, ale nakonec vzal zakončení na sebe, Romančík si připsal důležitý zákrok, když jeho střelu zneškodnil!
     
    01:55
    Hosté špatně střídali a mohlo je to mrzet! Kern ve středním pásmu přenechal puk rozjetému Jandusovi, který z pravého křídla nakonec přestřelil branku Jestřábů.
     
    02:04
    V další slibné pozici se ocitl Holec, Štipčák jeho ránu vyrazil špičkou lapačky, v úvodu sledujeme otevřený hokej z obou stran.
     
    02:38
    Dědek nabídl puk na modrou čáru Staňkovi, vsetínský obránce přízemní střelou mířil mezi betony prostějovského brankáře, ale Štipčák dokázal včas zasáhnout.
     
    03:08
    Hanáci otočili hru a bojují o prostor ve vsetínském pásmu.
     
    03:29
    Petrovický obdržel výzvu od Roba, dobrým obranným zákrokem se prezentoval hostující Račuk, když lehl do rány vsetínského zadáka.
     
    04:16
    Hrňa se zmocnil puku v obranném pásu a rychle vyrazil směrem do toho útočného, dokázal za záda dostat bránícího Jestřába, ale jeho zakončení zneškodnil připravený Štipčák!
     
    05:15
    Jandus hledal na prostějovském brankovišti připraveného Hořanského, úmysly vystihl bránící Jestřáb Hanousek, pak se po přihrávce Dědka dostal Jandus k ráně z voleje, Štipčák vyrazil.
     
    05:50
    Rušno před brankou Prostějova! Kde se nejprve dostal k zakončení Kratochvil a následně se po dorážce natahoval ještě Holec, puk skákal před brankou Štipčáka, ale nikdo ze Vsetínských jej neuklidil do branky.
     
    06:18
    Nápor Vsetína zakončil střelou Larsen, jeho pokus vyrazil Štipčák a puk se od horní tyče odrazil do ochranné sítě!
     
    06:41
    Vsetín po komerční pauze pokračuje v tlaku, slibnou přihrávku poslal Jenáček Jonákovi, ale vsetínskému útočníkovi zakončení z první nesedlo dle představ.
     
    07:35
    Vsetín se nadále tlačí do útoku, ale prostějovská obrana přeci jen více zpozorněla a nechce Valachy pouštět do zakončení jako v předcházejících momentech.
     
    07:48
    Burian s Fronkem se vydali do útoku, akci Jestřábů zakončoval ještě prudkou ránou Hanousek, také Romančík předvádí pozorné zákroky.
     
    08:09
    Hanousek v další slibné pozici, tentokrát pálil z pravého kruhu, Romančík znovu připraven.
     
    08:24
    Na druhé straně zahrozili Hořanský s Jandusem, druhý jmenovaný chtěl zakončovat z voleje, ale střela mu vůbec nesedla.
     
    08:48
    Vsetínský obránce Smetana si teď neporozuměl se spoluhráči a píská se zakázané uvolnění, jedno z mála přerušení, kterého jsme byli v první třetině zatím svědky.
     
    09:25
    Pro změnu se teď rozehrávka nepovedla prostějovskému Šidlíkovi, jakoby se oba celky trochu zklidnily po bláznivém úvodu, kdy bylo k vidění hned několik slibných příležitostí.
     
    09:48
    Burian předal puk na pravé křídlo Fronkovi, jeho prudkou ránu musel Romančík vyrazit před sebe, kde naštěstí pro domácí nebyl dorážet nikdo v červeném dresu.
     
    10:39
    Od modré čáry zkusil zahrozit Forman, ale branku Vsetína zcela minul.
     
    11:18
    K vidění jsou nyní tuhé souboje o puk v prostějovském pásmu.
     
    11:32
    Jandus nahazoval puk na branku Prostějova, kde clonil Kern, Štipčák ale nakonec vůbec zasahovat nemusel.
     
    12:09
    Vsetínu se podařilo na chvíli sevřít Prostějovské v obranném pásmu, ale Kojo příležitost pro střelu prováhal, nakonec nápor domácího týmu zakončil lehkým nahozením od modré čáry Petrovický. Následuje komerční přestávka.
     
    12:17
    Kratochvil obkroužil prostějovskou branku a nabil Staňkovi, ten ale minul.
     
    12:33
    Na druhou stranu vedl prostějovský protiútok Illéš, ale rovněž netrefil branku soupeře.
     
    13:22
    Prostějovští teď marně bojovali o prostor ve vsetínském pásmu hřiště, obrana domácích včas přistupovala k útočícím Jestřábům.
     
    13:52
    Vsetínští znovu otočili hru do prostějovské třetiny, Štipčák nejprve řešil nahození Jenáčka, aby pak pokryl střelu Berzinše, kterou mírně tečoval Rob. Vhazuje se před brankou Jestřábů.
     
    14:20
    Krejčí udržel puk ve vsetínském pásmu a okamžitě nahodil puk na branku Vsetína, před Romančíkem se jej ještě snažil sklepnout Antoníček, ale domácí brankář byl rychlejší.
     
    15:15
    Vsetínská čtvrtá formace teď dělala vrásky prostějovské obraně, Veselý nakonec vše vyřešil lehkým vyhozením, které neskončilo na zakázaném uvolnění.
     
    15:37
    Vsetínští se okamžitě vrátili do útočného pásma a na vrcholek levého kruhu obdržel puk Holec, nejprve jeho střelu zablokovala prostějovská obrana, tentýž hráč dostal druhou příležitost, ale trefil pouze připraveného Štipčáka!
     
    16:03
    Jenáček se pomazlil s pukem mezi kruhy, jeho prudká rána nakonec zaměstnala Štipčáka, který vyrazil.
     
    16:42
    Poprvé v utkání se bude vylučovat, Jestřábi hrají v signalizované výhodě, což na Lapači vzbudilo vlnu nevole z tribun, které hlasitě dávají nesouhlas s plánovaným verdiktem rozhodčích.
     
    16:58
    Vyloučení v týmu VHK ROBE Vsetín:
    Roman Půček – 2 min., sekání.
     
    17:06
    Jestřábi právě vstřelili branku!
    Pouhých osm vteřin stačilo Prostějovu k využití přesilové hry! Rašuk poslal puk na Fronka, který pálil z levého kruhu, Romančík puk vyrazil a před brankou Vsetína předvedl potřebný důraz JAN VESELÝ. Asistence: Tomáš Jiránek.
    17:06 Jan VESELÝ - 0:1
     
    18:37
    Vsetín se snaží o rychlou odpověď, Larsen na pravém kruhu uvolnil Klhůfka, který to zkusil na Štipčáka bekhendem, prostějovský brankář ale včas zareagoval a zatím drží stoprocentní úspěšnost.
     
    18:58
    Vyloučení v týmu LHK Jestřábi Prostějov:
    Petr Šidlík – 2 min., držení.
     
    19:10
    Střelu Larsena zablokoval Burian, následně pálil Rob, Štipčák zasáhl.
     
    19:26
    Vsetín právě vstřelil branku!
    Přesilovou hru využívá také domácí tým! Střelu Luboše Roba z pravé strany ještě Štipčák vyrazil, ale na dorážku VÍTA JONÁKA už se natahoval marně. Asistence: Luboš Rob,
    19:26 Vít JONÁK - 1:1
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Máme za sebou úvodní dějství šlágru mezi Vsetínem a Prostějovem a nutno říct, že se jedná opravdu o atraktivní duel. Brankové příležitosti se rodily na obou stranách, ale první branky padaly až v závěru první dvacetiminutovky a obě situace vznikly díky přesilovým hrám. Nejprve udeřil Prostějov, potřebný důraz před brankou prokázal Jan Veselý. Vsetín odpověděl v poslední minutě první třetiny, střelu Roba dorazil za Štipčáka Vít Jonák. Druhá třetina odstartuje na Lapači v 17:51, a pokud bude pokračovat hokejové tempo z úvodu, mají se diváci nač těšit.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:35
    Vsetínským se zatím nedaří ideálně přejít přes střední pásmo, nyní to zkusí druhá útočná formace domácích.
     
    21:20
    Hořanský nyní vystavil důraznou stopku Illéšovi za brankou domácích, dopředu postupoval Jandus, ale skrz bránícího hráče nedokázal zakončit.
     
    22:01
    Prostějov mohl jít do vedení! Puk dobruslil za brankou Vsetína Doležal a předložil jej před branku Slaninovi, ten byl nikým nepokrytý, ale na Romančíka nevyzrál!
     
    22:21
    Valaši se budou podruhé v utkání bránit, v obranném pásmu to s důrazem přehnal Markus Kojo a putuje na trestnou lavici za nedovolené bránění.
     
    22:39
    Račuk znovu poslal přihrávku přes šíří pásma na Fronka, ten pálil ihned z voleje, ale puk pouze proletěl předbrankovým prostorem Vsetína, následně ve vlastním oslabení vyrazil vpřed Berzinš, jeho střela na vzdálenější tyč skončila mimo.
     
    23:13
    Romančík vyrazil další slibný pokus z hole Fronka, jenž znovu pálil z voleje na levém kruhu.
     
    23:39
    Po přihrávce Hanouska napřáhl na pravém kruhu Illéš, branku přestřelil, ale Jestřábi stále drží pásmo.
     
    24:02
    Jandus narušil kombinaci Jestřábů a se svými spoluhráči chytře sbírá cenné vteřinky.
     
    24:14
    Nakonec Jandus dopravil puk až do útočného pásma, kde přinutil Štipčáka k přerušení hry.
     
    24:21
    Vsetín hraje v plném počtu.
     
    24:35
    Staněk ihned nahazoval puk od modré čáry, před Štipčákem ještě číhal Kratochvil, ale vsetínskému útočníkovi se nepodařilo letící kotouč usměrnit.
     
    24:58
    Nepřesná rozehrávka Vsetína zamířila na zakázané uvolnění, hra se stěhuje před Romančíka.
     
    25:47
    Rob nyní obdržel přihrávku od Jonáka ve středním pásmu, měl dostatečnou rychlost a mezi dvěma bránícími prostějovskými hráči se dostával do úniku, puk mu sice sjel do úhlu, ale i tak dokázal zakončit, Štipčák však jeho pokus na vzdálenější tyč řešit nemusel.
     
    26:30
    Půček postupoval do přečíslení s Hrňou, nakonec se vsetínský prvně jmenovaný rozhodl zakončit na bližší tyč, Štipčák zasáhl, ale vůbec si nebyl jistý, kde se kotouč nachází, naštěstí mu přispěchal na pomoc obránce!
     
    27:06
    Jestřábi jsou pod tlakem Valachů, osvobodili se jen za cenu zakázaného uvolnění.
     
    27:19
    Dobrá práce vsetínského juniora Dědka, jeho střelu nejprve zablokovala obrana Prostějova, vsetínský útočník si ale pro puk dobruslil a z mezikruží jej poslal na pravou stranu, odkud zakončoval Holec, Štipčák puk přizvedl do ochranné sítě, následuje komerční přestávka.
     
    28:30
    Hořanský nyní postupoval skrz prostějovskou obranu s Kernem, druhý jmenovaný chtěl zakončit bekhendem, ale podjely mu brusle. Vsetín ale drží pásmo.
     
    29:21
    Po delší době musel zasahovat vsetínský brankář Romančík, když zlikvidoval střelu Formana, prostějovský obránce si srovnal puk na holi a vypálil z hranice pravého kruhu.
     
    30:15
    Berzinš přijal přihrávku od Petrovického a najel si s pukem na levý kruh, jeho střelu pokryl Štipčák a vhazovat se bude po pravici prostějovského brankáře.
     
    31:02
    Valaši mohli ztrestat špatné střídání Prostějova! Přečíslení vedl Jonák a předložil puk na Roba, tomu ale kotouč ujel až do příliš ostrého úhlu.
     
    31:34
    Vsetín právě vstřelil branku!
    Vsetín z náporu přeci jen těží rozdílovou branku! Larsen dokázal poslat puk před branku Prostějova, kde byl připraven do odkrytého prostoru zakončovat domácí kapitán ERIK HRŇA. Asistence: Mads Larsen, Vít Jonák.
    31:34 Erik HRŇA - 2:1
     
    31:59
    Smetana vyzýval Hrňu k další brance, ale rána z voleje tentokrát vsetínskému kapitánovi nesedla.
     
    32:06
    Vsetínský nápor pokračuje a nekončí, Prostějov vyhazuje jen za cenu zakázaného uvolnění.
     
    32:29
    Prostějovu se ale podařilo otočit hru a nyní jsou to Valaši, kdo poslal puk na icing.
     
    32:52
    Jandus připravil palebnou pozici Hořanskému, ten se do kotouče opřel vší silou, ale branku Jestřábů těsně minul.
     
    34:18
    Vsetín znovu uzamkl Jestřáby v obranném pásmu, ale Kratochvil trefil clonícího Jiránka a puk se ke štěstí Jestřábů odrazil až do obranné třetiny domácích.
     
    34:31
    Následuje komerční přestávka.
     
    35:03
    Puk teď lítá ze strany na stranu, oběma obranám se to daří tak šikovně, že se ani nepřerušuje hra pro zakázané uvolnění.
     
    35:36
    Nyní jsou to Jestřábi, kteří se snaží uzamknout domácí tým v obranném pásmu.
     
    35:59
    Klhůfek teď nerozehrál přesně a ke střele z levého kruhu se dostal Venkrbec, vsetínského brankáře ale překonat nedokázal!
     
    36:15
    Prostějov utahuje šrouby, zpoza branky zkoušel bekhendem zasunout puk Račuk, po něm pálil prudce Fronk, Romančík zatím drží.
     
    36:32
    Valaši vyrazili do protiútoku a znovu se zrodilo přečíslení dva na jednoho, které opět proběhlo mezi členy druhého útoku, Hrňa se nakonec rozhodl vzít zakončení na sebe, ale skulinku mezi Štipčákovými betony nenašel.
     
    37:03
    Prostějov znovu usazen v útočném pásmu, puk si na modré čáře srovnal Drtil, Romančík ač měl výhled zakrytý, dokázal puk najít ve své lapačce.
     
    38:08
    Dlouze a tuze se bojuje o puk v prostějovské třetině, nakonec kotouč získávají Jestřábi.
     
    38:27
    Jestřábi právě vstřelili branku!
    Je vyrovnáno! Slaninovi se podařilo na ose hřiště najít ZDEŇKA DOLEŽALA a prostějovský útočník výstavní trefou překonal Romančíka. Asistence: Jan Slanina, Marek Račuk.
    38:27 Zdeněk DOLEŽAL - 2:2
     
    39:25
    Petrovického nahození skončilo ve skrumáži hráčů před prostějovskou brankou, Valaši ještě stále drží puk v útočném pásmu.
     
    39:52
    Vsetín v závěru tlačí na vedoucí branku! Skákavý puk poslal na Štipčáka Staněk, o dorážku se pokoušel ještě Jandus, ale prostějovský brankář nakonec dokázal puk ukrýt ve své výstroji!
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Atraktivní bitva mezi dvěma předními celky Chance ligy pokračovala i ve druhé třetině. Vsetínu se nejprve podařilo zužitkovat nápor, který korunoval přesnou trefou z mezikruží Erik Hrňa. Zdálo se, že Vsetín je na koni a svůj náskok i navýší, ale z dalších šancí se neprosadil. Prostějov se probral v závěru prostředního dějství a také Jestřábům se podařilo na vsetínskou obranu přitlačit. Nakonec se z vyrovnávací branky radoval po výzvě Slaniny Zděněk Doležal, jehož výstavní trefa vymetla pavučinky ve vsetínské brance. Třetí třetina slibuje zajímavé rozuzlení dnešního šlágru, na Lapači odstartuje v 18:46.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:54
    Obrany obou celků teď zamezily útočníkům dostat se na dostřel brankářů, v první minutě jsme tak sledovali poctivou defenzivní práci jak na straně Valachů tak i Hanáků.
     
    41:39
    Hořanský posílal puk z levé strany do brankoviště Prostějova, kde tečoval Jandus, Štipčák zareagoval včas.
     
    41:45
    Petrovický i na modré čáře vylepšil pozici a vypálil, Štipčák vytáhl další důležitý zákrok hokejkou.
     
    42:24
    K individuálnímu průniku se odhodlal Dědek, vsetínský junior se dostal i do bekhendového zakončení, ale prostějovského brankáře nepřekonal.
     
    43:15
    Rob pronásledoval Kloze, kterého přinutil k chybě, ihned naslepo hledal Jonáka, ale přihrávka postrádala přesnost.
     
    43:50
    Klhůfek připravoval tutovou příležitost Hrňovi, ten byla ale faulován Petrem Krejčím, prostějovský obránce míří na trestnou lavici za sekání.
     
    44:05
    Vsetínská kombinace končí střelou Luboše Roba, jehož rána z pravého kruh zamířila do připraveného Štipčáka.
     
    44:13
    Jestřábům se podařilo osvobodit.
     
    44:34
    Dobrá práce Formana, jehož vyhození osvobozuje Jestřáby.
     
    44:52
    Vsetínu se zatím v přesilové hře příliš nedaří, Jestřábi dokonce zkusili i zaútočit, ale zastavil je ofsajd.
     
    45:29
    Jestřábi právě vstřelili branku!
    Jestřábi se prosazují ve vlastním oslabení! Berzinšova střela se od mantinelu svezla na hokejku Venkrbce, který ve středním pásmu uvolnil JANA MARUNU a prostějovský útočník se dostal k úniku, po kterém překonal Romančíka. Asistence: Matouš Venkrbec.
    45:29 Jan MARUNA - 2:3
     
    45:50
    Prostějov hraje v plném počtu, ve vlastním oslabení se dokonce dostal znovu do vedení.
     
    46:27
    Vsetínští jsou po inkasované brance rozhozeni, jejich snaha o založení útoku skončila zakázaným uvolněním.
     
    47:31
    Jestřábi kroužili v útočném pásmu, ale k výraznější šanci se nedostali.
     
    48:36
    Po Burianově střele se k dorážce snažil dostat Fronk, byl ale faulován a Prostějov si zahraje po komerční přestávce přesilovou hru.
     
    48:43
    Vyloučení v týmu VHK ROBE Vsetín:
    Jan Kern – 2 min., hákování.
     
    48:59
    Prudká rána Illéše se po hrazení svezla až do středního pásma.
     
    49:15
    Vsetín vyhazuje.
     
    49:40
    Fronkovu přihrávku zachytil Petrovický a ihned vyhodil.
     
    50:16
    Račuk vyzval ke střele od modré čáry Drtila, jeho slibný pokus končí pohotovým zákrokem Romančíka, který vytasil svou lapačku.
     
    50:25
    Fronk vypálil ihned po vhazování, jeho pokus skončil mimo, ale hosté nadále kombinují.
     
    50:43
    Přesilovku Prostějova zakončil prudkou ránou od modré Drtil, Romančík vyrazil a Vsetín už je kompletní.
     
    51:25
    Valaši se ihned nastěhovali do útočného pásma, kde operuje druhá formace domácích.
     
    51:48
    Slanina poslal pas na Doležala, ten si na vsetínskou branku najížděl z pravé strany, ale tentokrát Romančíka neprostřelil.
     
    51:48
    Dnešní utkání sleduje 2044 diváků.
     
    52:36
    Prostějovské obraně se teď podařilo odrazit snahu vsetínské třetí útočné formace o usazení před Štipčákem.
     
    53:28
    Valachy teď sráží nepřesnost v kombinacích, jakoby s ubývajícím časem stoupala nervozita domácích.
     
    54:41
    Prostějov dobře brání, Valaši se teď dlouze zdrželi s přechodem přes neutrální zónu.
     
    55:00
    Možnost pro Vsetín, který si podruhé ve třetí třetině zahraje přesilovou hru. Dvě minuty za nedovolené bránění nafasoval Tomáš Drtil.
     
    55:26
    Jenáček se po přihrávce Holce dlouho odhodlával ke střele, nakonec tak učinil, ale Štipčák měl pohodlný výhled a stejným způsobem také zasáhl.
     
    55:52
    Staněk poslal puk na volej Larsenovi, po jeho střele se ještě po dorážce natahoval Půček, ale Štipčák byl dostatečně rychlý a dostal puk pod kontrolu.
     
    56:09
    Ránu Luboše Roba srazil Forman a Jestřábi vyhazují.
     
    56:37
    Vsetínští se srazili u střídačky a díky tomu měl Maruna dostatek prostoru, aby šetřil čas pro hanácký tým.
     
    56:52
    Slibná pozice pro Larsena, který měl před sebou po přihrávce Janduse už jen Štipčáka, jeho bekhendové zakončení však výstavním zákrokem prostějovský brankář zneškodnil!
     
    57:00
    Prostějov hraje v plném počtu.
     
    57:50
    Klhůfek zpoza branky poslal puk Hrňovi, ten se snažil procpat puk za Štipčáka, prostějovský brankář se ale včas zorientoval a podržel hosty ve vedení.
     
    58:00
    Ohlášeny poslední dvě minuty třetí třetiny.
     
    58:30
    Komplikace pro Prostějov, ten byl pod tlakem a Jan Maruna vyhodil puk mimo ledovou plochu, za což následuje trest za zdržování hry.
     
    58:37
    Romančík míří na střídačku, Vsetín v šesti!
     
    58:55
    Robovu střelu Štipčák vyrazil, Valaši stále na puku v útočném pásmu.
     
    59:12
    Staňkovo nahození od modré čáry s notnou dávkou štěstí kryje Štipčák v lapačce, na prostějovském brankář ale bylo patrné, že vůbec netuší, kam se puk odrazil.
     
    59:12
    Oddechový čas pro tým LHK Jestřábi Prostějov.
     
    59:25
    Po střele Roba se po puku natahoval Larsen, na vsetínského hráče zívala prázdná branka, ale puk promáchl!
     
    59:46
    Valaši jsou v drtivém tlaku, ale puk za Štipčáka jim není přáno dostat, prostějovský brankář opět dostal puk pod kontrolu a Jestřábi mohou vydechnout.
     
    59:57
    Rob si srovnal puk na holi na pravém kruhu, jeho střela ale byla přizvednuta do ochranné sítě, ještě se bude vhazovat před brankou Prostějova.
     
    Konec zápasu.
     
    Je konec! Atraktivní bitvu a šlágr kola nakonec získává na svou stranu Prostějov, který ustál závěrečný nápor Vsetína a stává se druhým dobyvatelem Lapače v základní části. Domácí mohou litovat inkasování rozdílové branky při vlastní přesilové hře, kdy ujel Jan Maruna a prostřelil Romančíka. Vsetín i přes drtivý tlak v závěru na vyrovnání už nedosáhl. Z mé strany je to pro dnešek vše, děkuji vám za pozornost při sledování přenosu a ze Vsetína vám přeji příjemný zbytek večera.

    Nejlepšími hráči byli vyhlášeni:

    Marek Štipčák (PRO)

    Vít Jonák (VSE) (19:22:25)
    Marken.cz

    Jan Tajzler

    Branky a nahrávky: 20. Jonák (Rob), 32. Hrňa (Larsen, Jonák) – 18. J. Veselý (Jiránek), 39. Z. Doležal (Slanina, Račuk), 46. Maruna (Venkrbec)


    VHK ROBE Vsetín: Romančík (Žukov) – Staněk, Larsen, Smetana (A), Š. Jenáček, Petrovický, Kojo, Ďurkáč – Jonák, Bērziņš, Rob (A) – Půček, Klhůfek, Hrňa (C) – Hořanský, Kern, Jandus – Holec, Dědek, Kratochvil.
    Trenér: Weintritt

    LHK Jestřábi Prostějov: Štipčák (Pavelka) – Hanousek, Šidlík, Kloz, Drtil, Krejčí, Forman, Pěnčík – Jiránek (A), Venkrbec (C), Maruna – J. Veselý, Račuk, Illéš – Slanina, Pitule, Z. Doležal – Fronk, V. Burian (A), Antoníček.
    Trenér: Štrba

    Rozhodčí: Ondráček, Mejzlík – Hanzlík, Tvrdý

    Diváci: 2044
    bahis siteleri