Philadelphia – Vancouver 2:0 (kon.) | Montreal – Minnesota 2:5 (kon.) | Buffalo – Tampa 3:2 (po pr.)
NY Islanders – Arizona 1:0 (kon.) | Nashville – Edmonton 1:6 (kon.) | Winnipeg – Los Angeles 1:5 (kon.)
Seattle – Colorado 1:4 (kon.) | San Jose – Carolina 3:6 (kon.) | Vegas – Dallas 3:2 (2:1 po s.n.)
konec
Montreal Canadiens
2:5 (0:2, 1:2, 1:1)
Minnesota Wild
Středa 18.10.2023, 01:00 • Bell Centre, Montreal • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    58:34
    Montreal si alespoň vyzkouší hru šesti proti čtyřem!
     
    58:15
    A tak tu máme ještě jedno vyloučení. Na trestnou lavici míří Marcus Foligno (MNS), který dostává dvě minuty za podrážení.
    57:35 Alex NEWHOOK - 2:5
     
    57:35
    Montreal právě vstřelil branku!
    Habs se ještě v závěru utkání dočkávají kosmetické branky. Caufield zvládl souboj na modré čáře a následně nahrál do levého kruhu Savardovi, jenž místo střely volil ještě křižnou přihrávku na ALEXE NEWHOOKA, a ten už okamžitou střelou prostřelil přesunujícího se Fleuryho. Asistence: Denis Savard, Cole Caufiled.
     
    54:08
    Nicméně poté se před bránou Minnesoty strhla další potyčka, která nakonec znamená předčasný konec pro Joela Eriksson Eka (MNS), jenž obdržel deset minut za nesportovní chování a dvě minuty za hrubost. Dvě minuty ha hrubost dostal Mats Zuccarello (MNS). Na domácí straně poté obdržel dvě minuty a osobní desetiminutový trest Josh Anderson (MTL).
     
    54:08
    Caufield měl na své holi druhou branku domácích, když ihned střílel po křižné přihrávce od Monahana, ale Fleury se fantasticky přesunul a kotouč má ve své moci.
     
    53:15
    Když to Montrealu nejde ve hře, tak to aspoň Michael Pezzetta (MTL) ničí v bitkách, když sestřelil jednoho z hráčů Minnesoty, kterého šel ihned potrestat Jon Merill (MNS). Nicméně dvě minuty navíc za vyprovokování bitky dostává právě obránce Minnesoty.
    45:20 Joel Eriksson Ek - 1:5
     
    45:20
    Minnesota právě vstřelila branku!
    Wild využívají další přesilovou hru! Tlak Minnesoty pokračoval dále až si Kaprizova najel mezi kruhy, odkud poslal přesnou přihrávku k bráně JOELU ERIKSSON EKOVI, který se vytočil směrem k Montembeaultovi a zakončil k vzdálenější tyči. Asistence. Kirill Kaprizov, Mats Zuccarello.
     
    43:41
    Jenže vše končí zase zcela zbytečný faul Tannera Pearsona (MTL), který za bránou Minnesoty trefil vysokou holí Middletona.
    41:08 Fleury parádně vychytal Kovacevice!
     
    41:08
    Tak to byl fantasticky zákrok Fleuryho! Před hostujícím brankářem se totiž při vlastním oslabení objevil Kovacevic, jehož Fleury vychytal "oldschoolově", když vykopl své betony do vzduchu!
     
    40:35
    Tak nakonec je z toho trest na obou stranách, ikdyž tedy Joel Eriksson Ek (MNS) je v tom zcela nevinně, protože dostává trest za sekání, které vůbec neudělal. Na domácí straně je na dvě minuty vyloučen Michael Matheson (MTL).
     
    40:00
    V závěru druhé třetiny ještě dostává dvě minuty za hrubost Arber Xhekaj (MTL).
    39:58 Fleury v závěru druhé třetiny podržel svůj tým.
     
    39:58
    V samotném závěru přesilové hry Slafkovský nahrál mezi kruhy Newhookovi, jehož střelu Fleury vyrazil vedle sebe a následně si fantastickým zákrokem poradil i s dorážkou Pearsona.
     
    38:00
    Brandon Duhaime (MNS) se po uplynutí svého pětiminutového trestu opět vrací na trestnou lavici, když dostává dvě minuty za hákování.
    37:22 Kirill KAPRIZOV - 1:4
     
    37:22
    Minnesota právě vstřelila branku!
    Wild využívají přesilovou hru! Tak to byl parádní pas z hole Zuccarella, který přesně našel hůl KIRILLA KAPRIZOVA, jenž pohotovou střelou z úhlu prostřelil Montembeaulta. Asistence: Mats Zuccarello, Addison.
     
    35:46
    Tak přesilová hra Montrealu nakonec končí předčasně, protože Juraj Slafkovský (MTL) znova usedá na trestnou lavici, když vysekl hůl z ruk Johanssona.
     
    34:10
    Nicméně během zakončení Johanssona došlo k faulu Joela Eriksson Eka (MNS), který si odsedí dvě minuty za nedovolené bránění.
     
    31:14
    Ve středu hřiště došlo k bitce, kterou proti sobě svedli Michael Pezzetta (MTL) a Brandon Duhaime (MNS), kterou nakonec vcelku rychle vyhrál domácí hráč. Oba si nyní pět minut odpočinou na trestné lavici.
    29:47 Tanner PEARSON - 1:3
     
    29:47
    Montreal právě vstřelil branku!
    TANNER PEARSON zblokoval další střelecký pokus Kaprizova, a tak se díky tomu domácí dostali do přečíslení dvou na jednoho, kde celý útok řešil PEARSON přímou střelou do bližší šibenice Fleuryho klece. Bez asistence.
     
    25:46
    A navíc je tu další zbytečné vyloučení domácích, když Cole Caufield (MTL) za bránou Minnesoty podrazil Fabera a dostává tedy dvě minuty.
    22:17 Joel Eriksson Ek - 0:3
     
    22:17
    Minnesota právě vstřelila branku!
    Wild bleskově využívají dvojnásobnou přesilovku! Kaprizov za bránou nahrál Zuccarellovi, který chvíli počkal a poté přihrál mezi kruhy na JOELA ERIKSSON EKA, jehož střela nakonec proletěla až do domácí klece. Asistence: Mats Zuccarello, Kirill Kaprizov.
     
    22:01
    Montreal jde do tří! Kaiden Guhle (MTL) v rohu kluziště vysekl hůl Johanssonovi a za své počínání dostává dvě minuty.
     
    21:25
    Nicméně vylučovat se bude na druhé straně, protože dvě minuty za podrážení dostává Juraj Slafkovský (MTL).
     
    14:24
    Addison poslal puk před bránu Habs, kde do něj lehce ťukl Rossi a díky tomu se dostal přímo na hůl Foligna, jenž opět orazítkoval tyč domácí klece!
     
    11:34
    Po nepřesné rozehrávce Montrealu se k velmi nebezpečné střele z mezikruží dostal Rossi, ale Montembeault svůj tým podržel.
    09:45 Connor DEWAR - 0:2
     
    09:45
    Minnesota právě vstřelila branku!
    Tak tohle se tedy jen tak nevidí, protože Wild se ve stejném oslabení prosazují znova! Duhaime opět vyvezl puk do útočného pásma, kde Montembeault jeho střelu vyrazil před sebe a zde následně parádně zabojoval CONNOR DEWAR, jenž zde zvládl souboj s dvojicí domácích a kotouč se poodrážel až do klece Montrealu! Bez asistence.
    09:20 Brandon DUHAIME - 0:1
     
    09:20
    Minnesota právě vstřelila branku!
    Wild vstřelují gól v oslabení! Middleton dokázal zastavit útok Montrealu hned na modré čáře, kde si následně kotouč sebral BRANDON DUHAIME, jenž s ním ihned zamířil do útoku, kde jeli Wild dva na jednoho a útočník hostí vše řešil přesnou střelou k vzdálenější tyči! Asistence: Jacob Middleton.
     
    08:43
    Nicméně Habs se z něj dokázali vymanit a ihned šli do protiútoku, kde si dokonce vybojovali svou první přesilovou hru, protože na trestnou lavici usedá Ryan Hartman (MNS) na dvě minuty za podrážení.
     
    06:25
    Tak to byla další velká šance hostí! Johanssson velmi dobře přenechal kotouč v pravém kruhu Kaprizovovi, jehož okamžitá střela končí ve výstroji Montembeaulta.
     
    06:10
    Minnnesota si zahraje první přesilovou hru, když na trestnou lavici míří domácí Josh Anderson, který si odsedí dvě minuty za hrubost.
    04:38 Domácí brankář má zatím své tyče velmi dobře postavené.
     
    04:38
    A znovu branková konstrukce domácí klece! Foligno se dokázal nacpat před Montembeaulta, který mu sice holí vysekl touš z hokejky, ale ten se odrazil mezi kruhy, kam rychle dojel Brodin, jenž nastřelil břevno!
    03:30 Montembeaulta od první inkasované branky zachránila tyč!
     
    03:30
    Tak hosté se málem radovali hned ze své první střely, když Wild velmi dobře sehráli rychlý útok, kde nakonec Maroon nahrál na střed pásma Dewarovi, jehož střela byla tečována do protipohybu Montembeaulta, ale domácího brankáře zachránila jeho tyč! K dorážce se zde ještě tlačil Duhaime, ale u touše byli dřív obránci Montrealu.

    Jan Matúš

    Branky a nahrávky: 30. Pearson, 58. Newhook (Savard, Caufield) – 10. Duhaime (Middleton), 10. Dewar, 23. Eriksson Ek (Zuccarello, Kaprizov), 38. Kaprizov (Zuccarello, Addison), 46. Eriksson Ek (Kaprizov, Zuccarello)


    Montreal Canadiens: Montembeault (Allen) – Matheson, Savard, Guhle, Kovacevic, Xhekaj, Harris – Caufield, Suzuki, Harvey-Pinard – Pearson, Newhook, Slafkovský – J. Anderson, Monahan, Gallagher – Pezzetta, Evans, Ylönen.
    Trenér: Martin St. Louis

    Minnesota Wild: M. Fleury (Gustavsson) – Brodin, Addison, Faber, Middleton, Merrill, Mermis – Kaprizov, Hartman, Zuccarello – M. Foligno, Rossi, F. Gaudreau – Maroon, Dewar, Duhaime – Eriksson Ek, M. Johansson.
    Trenér: Dean Evason

    Rozhodčí: O´Rourke, Markovic – Cormier, Smith

    Diváci: 21 105
    bahis siteleri