Zlín – Mladá Boleslav 5:9 (kon.) | Pardubice – Olomouc 1:1 (kon.) | Karviná – Hr. Králové 1:0 (kon.)
Liberec – Plzeň 3:0 (kon.) | Slavia – Slovácko 2:0 (kon.)
konec
MFK Karviná
1:0 (0:0)
FC Hradec Králové
Sobota 21.10.2023, 15:00 • Městský stadion Karviná, Karviná • FORTUNA:LIGA • 12. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:00.
     
    Fortuna liga je na přelomu první a druhé třetiny sezóny. Tabulka se pomalu krystalizuje, dnešní účastníci se nacházejí v dolní polovině.

    Karviná neprožívá příliš povedený vstup do sezóny. Trochu doplatili na pravidlo první vyhrání z kapsy vyhání, když po vítězství nad Zlínem 4:1 získala v dalších sedmi zápasech jeden bod. To stálo místo trenéra Tomáše Hejduška, kterého o zápas později následoval Lubomír Luhový.

    V domácím zápase proti Liberci už vedl tým staronový kouč Juraj Jarábek, který se do Karviné vrátil po dvou letech. Nové koště smetlo Slovan a Karviná se radovala z vítězství 5:2.

    Další důležité utkání už hráči z východu republiky nezvládli a v Českých Budějovicích prohráli po gólu Alliho 0:1. Navíc čtvrtou žlutou kartu inkasoval Amar Memič, který bude trenéru Jarábkovi chybět v tomto utkání.

    Trenéra vyměnil i soupeř Karviné z Hradce Králové. Trenérskou židličku musel opustit po prohře 1:5 v Mladé Boleslavi. Pod novým trenérem Václavem Kotalem Votroci nejprve vyhráli nad Jabloncem, poté remizovali v derby v Pardubicích a před dvěma týdny doma podlehli Spartě 1:1.

    Aktuálně je hradecký celek na desáté pozici s jedenácti body, ale chce výš. Pomoci jim k tomu měla i reprezentační přestávka, kde tým měl zlepšit taktické dovednosti. Ty zkusí předvést právě v Karviné. Jak dopadne tento souboj? To můžete sledovat přímo na stadionu, nebo formou našeho online přenosu.
     
    Úvodní sestavy:

    MFK Karviná: Holec – Čurma, Krčík, Svozil, Fleišman – Čavoš, D. Moses – Iván, Budínský (C), Antovski – Akinyemi.
    Náhradníci: Ciupa – Traore, Boháč, Papalelé, D. Žák, Franko, Bederka, Bartl, Ezeh.
    Trenér: Jarábek.

    FC Hradec Králové: Bajza – Ja. Klíma, Čihák, Leibl, Horák – Kučera, Kodeš (C) – Pilař, Harazim, Krejčí st. – Vašulín.
    Náhradníci: Vízek, Zadražil – Pudhorocký, Dancák, Hais, P. Juliš, O. Ševčík, Rada, Čech, Šašinka.
    Trenér: Kotal.

    Rozhodčí: Volek – Paták, Žurovec.
     
    Na soupisce Hradce Králové ani dnes nechybí jako vedoucí mužstva bývalý ligový rozhodčí Jiří Jiřík. Východočeský klub je známý ze zaměstnávání bývalých profesionálních sudích, v roli sekretáře klubu pracuje Patrik Filípek, v minulosti na pozici tiskového mluvčího seděl Milan Šedivý.
     
    Když jsme u rozhodčích, pro Stanislava Volka je dnešní utkání jubilejní desáté v nejvyšší soutěži.
     
    Před utkáním proběhla minuta ticha za všechny zemřelé z posledních tragických událostí v Izraeli a Belgii.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    Hráči ve žlutých dresech jsou v úvodních minutách častěji u míče, ale před pokutové území se nemohou dostat.
     
    5
    Dlouhý balón z kopačky Čurmy zamířil na pravou stranu na Ivána, který zkusil vyslat střílený pas před branku, ale tam se míče zmocnil brankář Bajza.
     
    6
    Pilař zkusil odcentrovat od pravé postranní čáry na zadní tyč, kam si nabíhal Krejčí, ale míč byl pro něj příliš vysoký a skončil v zámezí.
     
    8
    Iván dostal krásný balón od Budínského na hranici šestnáctky, kličkou do středu se zbavil Horáka a kroucenou střelou vyslal balón těsně vedle spojnice levé tyče a břevna.
     
    10
    Čavoš fauloval u postranní čáry hradeckého Harazima, následně hosté zahráli míč nakrátko, po kterém se balónu zmocnili domácí.
     
    11
    Zajímavý centr Akinyemiho z pravé strany prolétl hradeckým vápnem kolem skluzujícího Čavoše, ten o pár decimetrů minul balón.
     
    12
    Moses poslal na zem hradeckého Pilaře. Hosté budou zahrávat přímý kop z nějakých pětadvaceti metrů od karvinské branky.
     
    13
    Krejčí vzal přímý kop na sebe, vybral si pravou stranu, kam zakroutil míč, ale balón prolétl kolem tyče vedle brány, kde narazil do reklamního panelu.
     
    15
    Čavoš hledal dlouhým nákopem v pokutovém území Adelekeho, toho v hlavičkovém souboji připravil o míč Leibl.
     
    17
    Akinyemi zkoušel na levé straně projít individuálně kolem soupeře, ale ten jej připravil o míč. Následuje autové vhazování.
     
    18
    Fleišman zahrál centr z levé strany na přední tyč, kde balón odhlavičkoval mimo šestnáctku obránce Čihák. Hra se následně přestěhovala na polovinu Karviné, kde jsou domácí u míče.
     
    19
    Iván vysunul na pravé straně Čurmu, který se chystal odcentrovat po zemi do pokuzového území, ale tam se míče zmocnil Horák a odkopl balón z šestnáctky.
     
    20
    Antovski vypustil z levé strany zajímavý centr na zadní tyč, ale opět tomu chyběla trocha přesnosti.
     
    20
    Rohový kop pro Karvinou, poté co míč na hranici šestnáctky dostal od Antovskiho Akinyemi, který udělal pár kroků dopředu a vystřelil míč do bránícího soupeře.
     
    21
    Zajímavý signál! Fleišman rozehrál rohový kop na hranici šestnáctky, kam si naběhl Antovski, ale střelou ze záklonu po zemi poslal balón jen do hradeckých nohou.
     
    22
    Iván přišel o míč při kličkované pravou stranou, následně se k míči dostal Kučera, který se rozběhl ke karvinské bráně a byl nedovoleně zastaven Čavošem. Karvinský hráč uviděl žlutou kartu.
     
    23
    Z následného přímého kopu Hradec nezazlobil. Karviná je u míče.
     
    25
    Akinyemi se vytančil na pravé straně kolem Leibla, ale následný centr poslal za hradeckou branku.
     
    25
    Budínský dlouhou přihrávkou vybídl do akce Ivána, který si seběhl z pravé strany blíž k ose hřiště, zakličkoval před Harazimem a střelou do levé části brány donutil k zásahu brankáře Bajzu, který skákavou střelu chytil do rukou.
    25. Iván z individuální akce Bajzu nepřekonal
     
    29
    Další střelecký pokus v podání karvinského celku. Čavoš zpětnou přihrávkou z levé strany vybídl ke střele z hranice šestnáctky Budínského, který se opřel do míče, ale střelou po zemi nevyzrál na brankáře Bajzu!
     
    30
    Harazim mohl Hradec poslat do vedení, když využil zaváhání Fleišmana, kterého obral o míč, naběhl si před Holce, ale střelou po zemi trefil karvinského brankáře, od kterého se míč odrazil vedle brány!
    30. Harazim spálil šanci Hradce Králové
     
    31
    Jeden z karvinských hráčů nakopl míč o bránícího hráče, od kterého se balón odrazil k Akyniemimu do pokutového území, karvinský útočník se zkoušel obtočit kolem Čiháka, ale upadl a nechal míč proskákat vedle branky.
     
    32
    Harazim zezadu kopl do Čavoše, který si kryl míč u postranní čáry. Diváci po pádu karvinského hráče mohutně zakřičeli a vykoledovali pro soupeře žlutou kartu.
     
    34
    Krčík ve vzdušném souboji zahrál míč rukou. Následuje přímý kop z nějakých pětadvaceti metrů.
     
    35
    Pilař nakopl přímý kop na zadní tyč, kam si naběhl Leibl, který ze vzduchu nohou poslal balón pouze do reklamního panelu vedle karvinské brány.
     
    36
    Nepřesný nákop Pilaře z levé strany do pravé části šestnáctky vylétl mimo hřiště. Od branky bude rozehrávat gólman Holec.
     
    37
    Antovski obral o míč na levém kraji Klímu, zamířil dopředu a následně zkusil odcentrovat po zemi na Akinyemiho, jenže jeho pokus odrazil vedle branky Čihák.
     
    38
    Rohový kop Karviné nedopadl příliš dobře, Hradečtí odvrátili míč daleko za šestnáctku, přesto se ke střele ze střední vzdálenosti dostal Moses, ale trefil jen střed brány, kde byl připraven gólman Bajza, který chytil míč letící pod břevno.
     
    39
    Rohový kop na druhé straně, poté co z pravé straně odcentroval do Fleišmana Harazim.
     
    40
    Harazimův centr z pravé strany odhlavičkoval mimo pokutové území Svozil, následně Iván odkopem trefil Leibla.
     
    42
    Akinyemi si v souboji pomohl rukou, když u středové čáry přistrčil Leibla. Hradec se vrací k míči.
     
    43
    Karvinští vysoko zapresovali soupeře, míč se na hranici vápna dostal k Budínskému, který z kroku vystřelil na bránu, brankář Bajza míč dobře viděl a následně jej chytil do rukavic.
     
    45
    Karvinští se snažili s výsledkem ještě něco udělat, Iván zkusil projít z pravé strany do pokutového území, ale byl zbaven balónu.
     
    45+1
    Tečovaný centr Horáka z pravé strany odhlavičkoval od přední tyče domácí Krčík, následně rozhodčí naposledy zapískal v tomto poločase.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    První poločas je minulostí. Karviná byla v úvodním dějství o něco lepším celkem, ale gólově to nedokázala vyjádřit. Hradec měl za to jednu velkou šanci, kterou vychytal Harazimovi vynikajícím zákrokem gólman Holec. Po první půli tak máme stejný výsledek jako na začátku zápasu. Snad se něco změní po přestávce.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Karvinští se hned v úvodu druhé půle dostali do dobré možnosti, ale Akinyemiho střela z levé strany minula hradeckou branku.
     
    47
    Krčík povalil na zem Vašulína, který upadl ve vzdálenosti zhruba dvaceti metrů od karvinské branky. K míči se chystá duo bývalých reprezentantů Krejčí s Pilařem.
     
    48
    Krejčí přeběhl míč, následně Pilař vystřelil míč nad zeď i nad bránu.
     
    49
    Antovski se uvolnil na pravé straně kolem svého soupeře a prudce vypálil směrem k bráně. Míč zkusil hlavičkovat Leibl, ale dostal tvrdý direkt od balónu. Na trávník vyběhli zdravotníci.
     
    51
    Leibl je po ošetření zpátky na trávníku.
     
    51
    Budínský fauloval soupeře u středové čáry a od rozhodčího uviděl žlutou kartu.
     
    51
    Následný přímý kop Hradce domácí odhlavičkovali mimo šestnáctku.
     
    52
    Iván byl faulován na levé straně, akce pokračovala, Čavoš našel centrem na pravé straně Budínského, ale jeho střela zamířila vedle brány.
     
    53
    Hradečtí zdravotníci jsou znovu na hřišti, poté co Moses zajel do Harazima. Harazim musí po ošetření mimo hřiště.
     
    54
    Čihák se zkoušel vymotat z obležení dvou karvinských hráčů v soupeřově šestnáctce, prvního zvládl ukličkovat, ale druhý jej zastavil.
     
    55
    Svozil hledal nákopem na levé straně Akinyemiho, ten se dostal k balónu, ale při pokusu o centr jej dobře netrefil a míč mu uskočil do zámezí.
     
    56
    Kučera naremploval zezadu Budínského, rozhodčí nechal akci hrát, jenže Antovski nakopl příliš dlouhý míč na Ivána, který doskákal do zámezí.
     
    58
    Žlutou kartu za zdržování hry uviděl domácí Jaroslav Svozil, který bránil soupeři v rozehrávce rohového kopu.
     
    59
    Domácí utekli do brejku, Akinyemi zahrál míč z levé strany na volného Čavoše, jenže míč zachytil Leibl, který si při zákroku přivodil nějaký zdravotní problém. Na trávník musel hradecký masér.
     
    60
    Dvojité střídání na straně Karviné. Ze hřiště odešli Budínský s Antovskim, jejich místa zaujali Ezeh a Bartl.
     
    61
    Střídá také Hradec, zraněného Leibla nahradil Ševčík.
     
    62
    Akinyemi si naběhl vedle šestnáctky, odkud zkusil odcentrovat přes Čiháka, ale ten jeho pokus zblokoval na rohový kop.
     
    63
    Fleišman zahrál rohový kop na zadní tyč, kam si pro míč zaběhl Iván, ten svedl souboj s bránícím hráčem, když chtěl vběhnout do pokutového území, jenže rozhodčí viděl jeho faul.
     
    64
    Další rychlá akce Karviné, Bartl nakopl míč na přední tyč, kam si naběhl Akinyemi, který z první napálil balón vedle bližší tyče!
     
    66
    Karviná útočí, tvrdou ránu do Horáka vypustil z druhé vlny Bartl, karvinský záložník dělovkou sestřelil hradeckého hráče, který zůstal klečet na zemi.
     
    68
    Na dnešní zápas si našlo cestu 2270 diváků.
     
    71
    Harazim se zkoušel uvolnit po pravém kraji kolem bránících hráčů, ale získal pro svůj tým jen aut.
     
    72
    Dlouhý aut z rukou Kučery karvinská obrana odvrátila z pokutového území.
     
    72
    Kodeš zezadu zastavil domácího Ivána, který už se chystal utéct po levé straně. Hradecký hráč za svůj zákrok uviděl žlutou kartu.
     
    74
    Iván si tělem odstavil na levé straně Klímu, vběhl vedle šestnáctky, odkud odcentroval na zadní tyč. Tam Akinyemi míč odrazil k Čavošovi, následoval prudký centr Čurmy z pravého kraje, který prolétl kolem Akinyemiho a Ezeha a zamířil mimo hřiště.
     
    75
    Moses chytil za dres pronikajícího soupeře a i on už je držitelem žluté karty.
     
    76
    Pilařův centr z pravé strany odhlavičkoval do zámezí Akinyemi. Hradec zůstává na útočné polovině.
     
    77
    Karvinští vysoko napadali a Bartl připravil o míč Klímu.
     
    78
    Karviná právě vstřelila branku!
    Domácí jdou do vedení! Centr Fleišmana z levé strany nedokázal v pokutovém území zkrotit brankář Bajza, když o něj zavadili Čihák se Svozilem, míč se odrazil k Čurmovi, jeho střelu vyrazil brankář Bajza před sebe a z následné dorážky dopravil míč do branky LUCKY EZEH – 1:0!
    78. Lucky EZEH - 1:0
     
    78
    Žlutou kartu za protesty uviděl hradecký Václav Pilař.
     
    81
    Karviná se rozhodla bránit výsledek.
     
    82
    Trenér Kotal sáhl k dvojité změně. Ze hry stáhl zkušené duo Krejčí, Pilař, na trávník naopak zamířili Hais se Šašinkou.
     
    83
    Vašulín se zkoušel protáhnout kolem Svozila na pravé straně, to se mu povedlo, jenže následně mu Čurma odkopl míč vedle brány. Rohový kop pro Hradec.
     
    84
    Po rohovém kopu Horáka se k hlavičce dostal Hais, ale jeho slabá střela nemohla překvapit brankáře Holce.
     
    86
    Střídání na obou stranách. V domácím celku Ivána zastoupil Žák a místo Harazima naskočil Juliš.
     
    87
    Akinyemi pozlobil hradeckou obranu, když se rozběhl na vysoký odkop a málem získal míč na svou stranu.
     
    87
    Holec musel do akce, když vyrazil střelu Kodeše ze střední vzdálenosti letící k levé tyči.
     
    88
    Před karvinskou brankou to znovu hořelo, když centr Juliše z pravé strany hlavičkoval z malého vápna vedle brány Ševčík.
     
    89
    Karvinští zahořeli v obraně jako papír, Hradec utekl po levé straně, následovala zpětná přihrávka na hranici vápna, odkud Kučera místo odkryté brány trefil břevno!
     
    90+1
    Rozhodčí prodlouží druhý poločas minimálně o tři minuty.
     
    90+1
    Ještě jeden rohový kop pro Hradec, poté co Čihák zkoušel zpětnou přihrávkou dostat míč na spoluhráče, ale balón odkopl jeden z karvinských hráčů mimo šestnáctku.
     
    90+2
    Domácí netradičně střídají při rohovém kopu soupeře. Bederka nahradil Svozila.
     
    90+2
    Po rohovém kopu se k odraženému míči za šestnáctkou dostal Klíma, ale jeho střelu srazil jeden z karvinských hráčů vedle brány.
     
    90+3
    Po rohovém kopu Kučery míč chytil do rukou brankář Holec, jenže vzápětí jej naremploval za brankovou čáru Ševčík. Kotel Hradce se pár sekund radoval, ale sudí odpískali míč mimo hřiště, kam zaplul po centru Kučery. Brankář Holec je ošetřován.
     
    90+5
    Karvinští se vydali do protiútoku, Akineymi chtěl projít po pravé straně přes Horáka, ale ten jej čistě odstavil od míče.
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    Dramatický závěr zápasu nakonec dopadl dobře pro karvinský celek, který udržel těsný jednogólový náskok a nyní může slavit zisk tří bodů. O jediný gól utkání se postaral střídající Lucky Ezeh, který se nejlépe zorientoval před brankou v závaru a dokopl míč do brány vedle ležícího gólmana. Hradečtí také měli své šance, ale brankáře Holce nedokázali překonat, jednou karvinského gólmana zachránilo břevno.
     
    Karviná se dnešním vítězstvím posunula v tabulce na dvanácté místo o bod za svého dnešního soupeře u Hradce Králové, který se propadl na pozice znamenající boj o udržení.

    Slezané v dalším zápase cestují do Plzně, kde sehrají svůj zápas v neděli. O den dříve nastoupí Hradec Králové doma proti Teplicím.
     
    Držení míče: 53 % : 47 %.
    Střely na branku: 6:3. Střely mimo: 3:5. Rohy: 3:6. Ofsajdy: 1:0. Fauly: 12:11.
     
    Z karvinského fotbalového stadionu je to pro dnešní den vše. Já vám děkuji za pozornost a přeji příjemný zbytek dne. Od klávesnice se s vámi loučí Igor Mainka. (17:06:44)

    Igor Mainka

    Branky: 78. Ezeh

    Karty:   22. Čavoš (KAR), 51. Budínský (KAR), 58. Svozil (KAR), 75. D. Moses (KAR) – 32. Harazim (HKR), 72. Kodeš (HKR), 78. Pilař (HKR)


    Držení míče: 53 % : 47 %.
    Střely na branku: 6:3. Střely mimo: 3:5. Rohy: 3:6. Ofsajdy: 1:0. Fauly: 12:11.
    MFK Karviná: Holec – Čurma, Krčík, Svozil (90+2. Bederka), Fleišman – Čavoš, D. Moses – Iván (86. D. Žák), Budínský (C) (60. Ezeh), Antovski (60. Bartl) – Akinyemi.
    Náhradníci: Ciupa – Traore, Boháč, Papalelé, Franko.

    Trenér: Jarábek.

    FC Hradec Králové: Bajza – Ja. Klíma, Čihák, Leibl (61. O. Ševčík), Horák – Kučera, Kodeš (C) – Pilař (82. Šašinka), Harazim (86. P. Juliš), Krejčí st. (82. Hais) – Vašulín.
    Náhradníci: Vízek, Zadražil – Pudhorocký, Dancák, Rada, Čech.

    Trenér: Kotal.

    Rozhodčí: Volek – Paták, Žurovec.

    Diváci: 2270
    bahis siteleri