Dukla Praha – Chrudim 1:0 (kon.) | Opava – Táborsko 0:1 (kon.) | Líšeň – Sparta B 4:2 (kon.)
Kroměříž – Varnsdorf 1:2 (kon.)
konec
SK Hanácká Slavia Kroměříž
1:2 (0:0)
FK Varnsdorf
Sobota 21.10.2023, 15:30 • Stadion Jožky Silného • FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA • 13. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:30.
     
    Všem fanynkám a fanouškům fotbalu přeju krásné sobotní odpoledne. Vítám vás při sledování 13. kola FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY, u zápasu mezi Kroměříží a Varnsdorfem.
     
    Hanácká Slavia Kroměříž

    Nováček soutěže si ve druhé nejvyšší české lize počíná obstojně, když ve dvanácti utkáních nasbíral čtrnáct bodů a na sestupové pásmo disponuje tříbodovým náskokem. Před reprezentační přestávkou odehrála Hanácká Slavia dva povedené zápasy, nejprve na domácí půdě gólem v závěru jako první pokořila Vlašim, o týden později urvala cenný bod v hlavním městě na hřišti rezervy pražské Sparty. Nejlepším střelcem týmu je Jakub Dočkal s pěti góly.
     
    FK Varnsdorf

    Jak to tak vypadá, Varnsdorf bude mít velké problémy s udržením se ve druhé nejvyšší české soutěži. Momentálně je nejhorším týmem, a to poměrně výrazně, protože se ziskem šesti bodů zaostává za Spartou B a Prostějovem o pět bodů. Holeňákova družina letos ještě nepoznala pocit vítězství, body zatím získala jenom za šest remíz, přičemž tři zaznamenala v předešlých čtyřech střetnutích, naposledy v gólově bohatém zápase hrála doma 3:3 s Jihlavou. Střelecké produktivitě mužstva vévodí sedmigólový Filip Firbacher.
     
    Úvodní sestavy:

    Hanácká Slavia Kroměříž: J. Dostál – Oulehla, Zavadil, Tiahlo, Stoklásek – Cupák (C), Houser – M. Jaroň, Kudela, Hrdlička – Chwaszcz.
    Náhradníci: Gergela – T. Matoušek, Surynek, Dočkal, Chukwudi, Vyhlíd, Gonçalves.
    Trenér: Bronislav Červenka

    FK Varnsdorf: Vaňák – Ambler, Kubista, Kouřil, Kosař – Zálešák, Osaghae – Kříž, Rudnytskyy (C), Švanda – Firbacher.
    Náhradníci: Pešl – Dufek, Stránský, Gembický, Hodek, Michal, Podzimek.
    Trenér: Miroslav Holeňák

    Rozhodčí: Ulrich – Slavíček, Mojžíš.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    Domácí vstoupili do utkání v tradičních červeno-bílých dresech. Fotbalisté Varnsdorfu pro dnešní ligové střetnutí oblékli dresy barvy zelené.
     
    3
    Středem postupoval do příležitosti Adam Houser, ale příliš daleko se nedostal, stopku mu vystavil Jakub Kosař.
     
    4
    Po pravé lajně nabral vysokou rychlost Solomon Osaghae a dostal se i k centru, který bez větších problémů pokryl Orest Tiahlo.
     
    5
    Zleva centroval do vnitra pokutového území Lukáš Hrdlička a propadený míč si našel Marek Jaroň, po zblokované ráně uvidíme rohový kop.
     
    6
    Vysoký míč do přehuštěného prostoru nebyl tím nejlepším řešením, Matěj Kubista zvládl kulatý nesmysl odklidit mimo velké vápno.
     
    7
    Kroměříž pokusila štěstí levou stranou. Lukáš Hrdlička si narazil s Adamem Houserem, pak centrem napálil prvního bránícího soka.
     
    8
    Tlak Hanácké Slavie pokračuje. Rohový kop obstaral Marek Jaroň, balón poslaný blízko šestnáctce měl Martin Kouřil pod kontrolou.
     
    9
    Pod tlakem si David Stoklásek nekomplikoval situaci a volil malou domů k brankáři, Jakub Dostál z první odkopával na útočnou polovinu.
     
    10
    Svěřenci trenéra Červinky zaútočili po levé lajně. V plném sprintu mířil do vápna Lukáš Hrdlička, Jakub Kosař ve skluzu poslal míč mimo hrací plochu.
     
    11
    S problémy, ale přece Martin Vaňák nadvakrát zaznamenal úspěšný zákrok, nedovoleně pak proti němu hrál Šimon Chwaszcz.
     
    12
    Varnsdorf s rozehrávkou nikam nespěchá. Dominik Kříž mohl hrát směrem dopředu, místo toho kombinaci uklidnil zpětnou nahrávkou na Amblera.
     
    13
    Výborně vystartoval z brány brankář Jakub Dostál a ve skluzu odkopával před Filipem Firbacherem, jenž si dělal zálusk na únik.
     
    14
    Rychlý protiútok Hanácké Slavie po pravém křídle nic zajímavého nepřinesl, protože Adam Houser přecenil rychlostní schopnosti Marka Jaroně.
     
    15
    Hosté chtěli uspět postupnou kombinací, ovšem finální kolmice středem byla hodně nepřesná, Jakub Dostál byl u míče před Filipem Firbacherem.
     
    16
    Hodně ostrým útočným faulem se v blízkosti soupeřova velkého vápna prezentoval Filip Firbacher, odměnou mu byl žlutý kartónek.
     
    17
    Ofenzivní snahy domácího mužstva zastavil zdviženým praporkem pomezní, v ofsajdovém postavení se nechal nachytat Lukáš Hrdlička.
     
    18
    Ze střední vzdálenosti vystřelil z nepřipravené pozice Pavlo Rudnytskyy, tvrdá rána levačkou proletěla vysoko nad břevnem.
     
    19
    Rohový kop pro Kroměříž. Pár metrů za velkým vápnem si výborně pokryl míč Michal Cupák, střílený centr trefil bránícího Kosaře.
     
    20
    Ne, centr na přední tyčku nebyl vůbec dobou volbou. V tomto prostoru úřadoval Jakub Kosař, když z první odkopával do bezpečí.
     
    21
    Osobnímu strážci po lajně utekl Lukáš Hrdlička, následně si na dalšího nevěřil a centroval přes něj, míč poslal do zámezí.
     
    22
    Domácí pokračují v aktivním pojetí hry. Po rychlé kombinaci vlevo na jeden dotek vyslal David Stoklásek balón přímo do rukavic gólmana.
     
    23
    Tentokráte to byl Lukáš Hrdlička, na nějž vyšel centr, ale sáhl k němu pozdě, balón hrál v momentě, kdy už byl mimo hrací plochu.
     
    24
    Rohový kop dostali k dispozici i hosté, ale nic zajímavého nevytvořili, Michal Cupák očekával přetažený míč a hlavou jej poslal pryč z šestnáctky.
     
    25
    Domácí brankář Jakub Dostál vyprodukoval dlouhý odkop, který ještě Šimon Chwaszcz prodlužoval za sebe, Jakub Kosař pak přetlačil Marka Jaroně.
     
    26
    Standardka pro Kroměříž. Ve středu si troufl na odvážnou kličku kapitán Michal Cupák, pozdě reagující Martin Kouřil ho podrazil.
     
    27
    Silnější levačkou provedl volný přímý kop David Stoklásek a nevedl si vůbec dobře, nízký balón poslal přímo do dobře postavení zdi.
     
    28
    Fanouškům se vůbec nelíbilo, že si dal Martin Vaňák pořádně načas s odkopem od brány, který nakonec dokázal adresovat volnému spoluhráči Amblerovi.
     
    29
    Fotbalisté Varnsdorfu rychle přesunuli míč na útočnou kombinaci a měli i náznak příležitosti, Orest Tiahlo zažehnával nebezpečí za cenu rohu.
     
    30
    Rohové kopy zatím nejsou silnou stránkou ani jednoho z týmů. Příliš vysoký míč od praporku měl pod kontrolou Petr Zavadil.
     
    31
    Příliš dlouho otálel s rozehrávkou Petr Zavadil, pod tlakem Dominika Kříže nakonec odkopával středem do země nikoho.
     
    32
    Zleva si rozběhnutý David Stoklásek natáhl balón do středu a v momentě, kdy se chystal vystřelit, mu míč vypíchl Matěj Kubista.
     
    33
    Přestože měla dvojice fotbalistů Varnsdorfu na pravém křídle poměrně dost místa, tak se nedomluvila vůbec dobře a kapitán Pavlo Rudnytskyy nahrál Josefu Švandovi daleko za paty.
     
    34
    Příznivci Kroměříže roztleskali stadion krátce před rohovým kopem, který k vedoucí trefě nevedl, střela pravačkou z první skončila na bránícím hráči.
     
    35
    Dlouho Martin Vaňák hledal, na koho by rozehrál, jenže neměl žádného volného spoluhráče, proto se rozhodl nakopnout středem naslepo.
     
    36
    Adam Houser vyslal příliš dlouhou průnikovou nahrávku na Šimona Chwaszcze, útočník jenom zvládl odvrátit odkop od brány, místo toho zařídil aut pro soupeře.
     
    37
    Přestože Michal Cupák disponoval velkým množstvím času, tak oblouček do pokutového území uspěchal, Šimon Chwaszcz za ním skákal bez úspěchu.
     
    38
    Marek Jaroň si přes konkurenta udělal prostor pro centr a podle všeho hledal Martina Kudelu, před nějž se Solomon Osaghae zkušeně natlačil tělem.
     
    39
    Roman Zálešák by mohl litovat faulu na pravé straně blízko pokutového území, za který inkasoval kartu žluté karty a Kroměříži zajistil slibný volný přímý kop.
     
    40
    Domácí kapitán Michal Cupák umí i lépe. Chtěl kroutit hrací předmět přes zeď, ale dal mu malou výšku, trefil hlavu ve zdi stojícího soka.
     
    41
    Do kroměřížské kombinace se zapojil také gólman Jakub Dostál, pro balón si vyběhl mimo velké vápno a z první přenášel k levé lajně na volného Stokláska.
     
    42
    Hosté umí zahrozit. Už to vypadalo, že se Filip Firbacher proháčkuje až do pokutového území, nakonec mu před nosem odkopl míč Petr Zavadil.
     
    43
    Dlouho poslední tým tabulky na balónu nezůstal, neboť centr od praporku měl pod kontrolou Orest Tiahlo a hlavou navíc zvládl míč sklepnout pro Housera.
     
    44
    Od levé lajny centroval z poměrně velké vzdálenosti do vápna Pavlo Rudnytskyy, pozorný Jiří Oulehla nepustil míč k číhajícímu Firbacherovi.
     
    45
    Hlavní rozhodčí nastavuje nad rámec prvního poločasu jednu minutu.
     
    45+1
    V závěru úvodního dějství zahrozili hosté. Střílený centr zprava trefil hlavou Dominik Kříž, ovšem přímo do středu brány, kde Jakub Dostál zareagoval včas.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    První poločas zápasu mezi Kroměříží a Varnsdorfem gól nepřinesl. Více ze hry má domácí favorit, ale kýžený efekt se zatím nedostavil. Nutno podotknout, že k vidění zatím nebyla ani žádná vyložená gólovka, spíše jen náznaky. Hanácká Slavia měla dvakrát slibnou standardku, ale v obou případech její hráči napálili zeď, aby v závěru půle zahrozili i hosté, s hlavičkou z nadějné pozice si Dostál věděl rady.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 16:31.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Střídání v týmu FK Varnsdorf:
    ze hřiště odchází Filip Firbacher, přichází Jakub Hodek.
     
    47
    Zatímco domácí kouč ponechal původní jedenáctku, tak hostující trenér jednu změnu udělal, Firbachera nahradil Hodek.
     
    48
    Varnsdorf právě vstřelil branku!
    Studená sprcha pro domácí mužstvo, důležité vedení na svou stranu totiž strhávají hosté! Centr zleva byl lehce prodloužen, načež přišla přízemní nahrávka pod sebe do prostoru, kde se nacházel kapitán PAVLO RUDNYTSKYY, za jehož skvěle mířenou střelou do levé šibenice se bezmocný Dostál jenom podíval.
     
    50
    S rychlou odpovědí chtěl přispěchat Lukáš Hrdlička, ale až do pokutového území se nedostal, tělem konkurenta zastavil Solomon Osaghae.
     
    51
    Po rozehrávce rohu na krátkou vzdálenost přišel centr na přední tyčku, kde Martin Ambler odkopával před Petrem Zavadilem.
     
    52
    Za dalekým obranným odkopem Josefa Švandy vystartoval Jakub Dostál, po rychlém zpracování nahrával na útočnou polovinu Oulehlovi.
     
    53
    Varnsdorf podnikl zajímavý útok levou lajnou, kýženého navýšení náskoku se však nedočkal. Střílený centr do malého vápno Tiahlo odkopl do bezpečí doslova za pět minut dvanáct před Hodkem.
     
    54
    Rychlý protiútok hostujícího celku hasil Maek Jaroň jenom za cenu faulu, žluté kartě se nedivil a také neměl proč.
     
    55
    Pavlo Rudnytskyy si myslel na druhý vstřelený gól. Střelu ze standardky kroutil šikovně přes zeď, míč nakonec rozvlnil jen boční síť.
     
    56
    Střídání v týmu Hanácká Slavia Kroměříž:
    ze hřiště odchází Jiří Oulehla, přichází Tomáš Matoušek.
     
    56
    Střídání v týmu Hanácká Slavia Kroměříž:
    ze hřiště odchází Šimon Chwaszcz, přichází Jakub Dočkal.
     
    56
    Střídání v týmu Hanácká Slavia Kroměříž:
    ze hřiště odchází Marek Jaroň, přichází Stanley Chukwudi.
     
    57
    Za nahrávkou středem hřiště se Jakub Dočkal rozběhl příliš pozdě, před nově příchozím útočníkem míč sebral Martin Vaňák.
     
    58
    Kroměříž podnikla útočný výpad pravou lajnou. Tomáš Matoušek se dostal k centru, Jakub Dočkal na něj ovšem těsně nedoskočil.
     
    59
    Střídání v týmu FK Varnsdorf:
    ze hřiště odchází Jakub Kosař, přichází Vojtěch Stránský.
     
    60
    Sprintujícího konkurenta Tomáš Matoušek podrazil těsně za vápnem nataženou nohou, arbitr Ulrich neváhal a sáhl do kapsičky pro žlutou kartu.
     
    61
    Zajímavé rozestavení domácích fotbalistů. Pavlo Rudnytskyy mířil do prostoru bránu, kde se zničehonic objevil Orest Tiahlo a hlavou hrál těsně před Dostálem.
     
    62
    Nákop doleva mířil na do brejku postupujícího Pavla Rudnytskyyho, jehož Petr Zavadil nestíhal, a proto soupeř zezadu podrazil, máme tu další žlutou kartu.
     
    63
    Dominik Kříž vyslal nadýchaný centr do vnitra pokutového území, Orest Tiahlo v hlavičkovém souboji překonal Vojtěcha Stránského.
     
    64
    Kroměříž právě vstřelila branku!
    Máme vyrovnáno! Postaral se o něj žolík a nejlepší střelec mužstva JAKUB DOČKAL, za zakončením k pravé tyčce se Vaňák natahoval bez úspěchu.
     
    66
    Hosté po znovuobnovení zápasu obsadili útočnou polovinu a hledali cestičku do vápna soupeře, pas Amblera do něj nepustil Tiahlo.
     
    67
    Z dvaceti metrů natáhl k zajímavé přízemní ráně Dominik Kříž a Jakub Dostál měl štěstí, že hrací předmět proskákal těsně vedle levé tyčky.
     
    68
    Na polovině hřiště si při souboji jeden na jednoho faulem pomohl Michal Cupák, domácí kapitán neunikl žlutému napomenutí.
     
    68
    Střídání v týmu FK Varnsdorf:
    ze hřiště odchází Pavlo Rudnytskyy, přichází Dominik Gembický.
     
    69
    Od inkasovaného gólu jsou hosté aktivnějším celkem. Zleva centroval do vápna Vojtěch Stránský, spoluhráče Dominika Gembického nenašel.
     
    70
    Po obranném zákroku Tomáš Matoušek udržel tělo před Jakubem Hodkem, jímž se nechal šikovně poslat k zemi.
     
    71
    Od pravé lajny centroval do soupeřova vápna Dominik Kříž, ale ani v tomto případě šance k vidění nebyla, nejvýše se vyšplhal Orest Tiahlo.
     
    72
    Z pravého křídla si Stanley Chukwudi navedl balón přes dva protihráče do středu, slabou střelu doprostřed Martin Vaňák bez problémů udržel v rukavicích.
     
    73
    Už to vypadalo, že by Lukáš Hrdlička mohl postupovat sám na bránu, v posledním okamžiku míč před nosem Solomon Osaghae odkopl na roh.
     
    74
    Hosté se ubránili a podnikli zajímavý výpad, který byl završen křižným pasem doleva na hranici šestnáctky, slabý pokus Hodka byl snadným soustem pro Dostála.
     
    75
    Individuálně si věřil Adam Houser. Středem proběhl mezi dvěma protihráči, potom mu nevyšla klička po pravé ruce na Osaghaeho.
     
    76
    Standardka pro Varnsdorf. Na malém prostoru udělal kličku hostující záložník a posléze šikovně přepadl přes nastavenou nohu konkurenta.
     
    77
    Varnsdorf právě vstřelil branku!
    Poslední tým tabulky je znovu o krok napřed! Střelu z přímého kopu k levé tyči Dostál vyrazil před sebe, kam k míči nejrychleji přiběhl útočící ROMAN ZÁLEŠÁK a z bezprostřední blízkosti bez problémů rozvlnil síť.
     
    78
    Střídání v týmu Hanácká Slavia Kroměříž:
    ze hřiště odchází Adam Houser, přichází Matheus Gonçalves.
     
    78
    Střídání v týmu Hanácká Slavia Kroměříž:
    ze hřiště odchází David Stoklásek, přichází Šimon Vyhlíd.
     
    80
    Hanácká Slavie plánovala srovnat z volného přímého kopu, ale neuspěla, defenziva Varnsdorfu si s centrem na přední tyč věděla rady.
     
    81
    Je jasné, že fotbalisté v černých dresech už nikam spěchat nebudou. Solomon Osaghae se nenechal zatlačit pod tlak, prostě odkopl na útočnou polovinu do země nikoho.
     
    82
    Kroměříži se nedaří získat potřebný tlak. Průnikový pas Michala Cupáka středem hřiště zastavil dobře pracující Roman Zálešák.
     
    83
    Vysoký balón z levého křídla nebezpečí pro hostující defenzivu nepřinesl, na malém prostoru se nejlépe zorientoval Martin Kouřil.
     
    84
    Znovu domácí vyzkoušeli štěstí vzduchem, ale soupeř znovu odolal, byl to jmenovitě Vojtěch Stránský, kdo hrací předmět odklidil pryč z velkého vápna.
     
    85
    Po rychlém zpracování Tomáš Matoušek centroval druhým dotekem na úroveň penalty, kam vyběhl Martin Vaňák a míč ze vzduchu stáhl pro sebe.
     
    86
    Stanley Chukwudi si přes osobního strážce nenašel prostor ke střele, akci zpomalil pasem k pravé lajně na Matouška, jemuž vůbec nevyšla klička.
     
    87
    Střílený centr byl lehkou kořistí pro brankáře Martina Vaňáka, k němuž nedokázal včas přiběhnout sprintující Matheus Gonçalves.
     
    88
    Nepovedený nákop vyslal Orest Tiahlo. Martin Vaňák počkal, až k němu přiběhne Hrdlička do těsní blízkosti, potom balón sebral do rukavic.
     
    89
    Vteřinky navíc soupeři daroval Šimon Vyhlíd zbytečným faulem u levé lajny. Varnsdorf samozřejmě s rozehrávkou nikam spěchat nebude.
     
    90
    Střídání v týmu FK Varnsdorf:
    ze hřiště odchází Martin Ambler, přichází Ladislav Dufek.
     
    90
    Střídání v týmu FK Varnsdorf:
    ze hřiště odchází Dominik Kříž, přichází Ondřej Podzimek.
     
    90+1
    Hlavní rozhodčí nastavuje nad rámec základní hrací doby tři minuty.
     
    90+2
    Dlouhý nákop brankáře Dostála doputoval až k pokutovému území soupeřova vápna, kde Solomon Osaghae nepustil do šance Cupáka.
     
    90+3
    Příliš si věřil Stanley Chukwudi, jenž podnikl výpad po pravé lajně, utekl jednomu soupeři, ale zakřižoval jej druhý, Ondřej Podzimek na jistotu odkopával do zámezí.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    Hanácká Slavia na domácím hřišti nepotvrdila roli favorita, poslednímu Varnsdorfu podlehla těsným výsledkem 1:2.

    Góly padaly až ve druhém poločasy. Skóre střetnutí otevřel ve 48. minutě kapitán mužstva Pavlo Rudnytskyy, o čtvrt hodiny později se o vyrovnání zasloužil žolík Jakub Dočkal. Rozhodující moment střetnutí nastal v 77. minutě, kdy k vyraženému míči nejrychleji přiběhl Roman Zálešák a bez problémů ho poslal do sítě.

    Svěřenci trenéra Holeňáka se konečně dočkali prvního vítězství v sezóně, s devíti body nicméně zůstávají na posledním místě tabulky. Kroměříž je se čtrnácti body jedenáctá. (17:28:50)

    Milan Huppert

    Branky: 64. Dočkal – 48. Rudnytskyy, 77. Zálešák

    Karty:   54. M. Jaroň (KRO), 60. T. Matoušek (KRO), 62. Zavadil (KRO), 68. Cupák (KRO) – 16. Firbacher (VDF), 39. Zálešák (VDF)


    SK Hanácká Slavia Kroměříž: J. Dostál – Oulehla (56. T. Matoušek), Zavadil, Tiahlo, Stoklásek (78. Vyhlíd) – Cupák (C), Houser (78. Gonçalves) – M. Jaroň (56. Chukwudi), Kudela, Hrdlička – Chwaszcz (56. Dočkal).
    Náhradníci: Gergela – Surynek.

    Trenér: Bronislav Červenka

    FK Varnsdorf: Vaňák – Ambler (90. Dufek), Kubista, Kouřil, Kosař (59. Stránský) – Zálešák, Osaghae – Kříž (90. Podzimek), Rudnytskyy (C) (68. Gembický), Švanda – Firbacher (46. Hodek).
    Náhradníci: Pešl – Michal.

    Trenér: Miroslav Holeňák

    Rozhodčí: Ulrich – Slavíček, Mojžíš

    Diváci: 637
    bahis siteleri