Liberec B – Chlumec n/C 3:0 (kon.) | Ml. Boleslav B – Č. Lípa 4:1 (kon.) | Pardubice B – Zápy 1:3 (kon.)
Hr. Králové B – Brozany 0:0 (kon.)
konec
FC Hradec Králové B
0:0 (0:0)
SK Sokol Brozany
Neděle 22.10.2023, 10:15 • stadion Orlická kotlina • Česká fotbalová liga (B) • 12. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 10:15.
     
    Vítám všechny příznivce poloprofesionálního fotbalu! Třetí nejvyšší soutěž se pomalu blíží ke konci podzimní části, zbývají k tomu poslední 4 kola. ČFL tak již je ve své druhé třetině a v tabulce skupiny B se začínají výrazně oddělovat celky, které čeká boj o záchranu. A jeden z nich budeme sledovat v hradecké Orlické kotlině. Domácí FC Hradec Králové B hostí soupeře ze středu tabulky, SK Sokol Brozany. V případě vítězství by se mohli posunout až na 12. místo vyrovnaného spodku tabulky. Brozany by potřebovaly 3 body k tomu, aby se jim boje o udržení nepřiblížily. Která touha se na hřišti ukáže jako silnější?
     
    FC Hradec Králové B

    Hradecká rezerva potvrzuje předsezónní očekávání a bojuje o přežití v ČFL. Potýká se s klasickými problémy B-týmů, do kterého navíc z juniorky postoupil ročník, který měl sám velké potiže a neprokazoval velkou kvalitu. A to se muselo projevit. Po katastrofálním vstupu do soutěže, kdy tým nestačil na soupeře nejen výsledkově, ale ani herně, začal pro některá utkání dostávat posily ze širšího kádru áčka a to je začalo na výsledcích projevovat. V posledních 7 kolech tak votroci pravidelně střídají porážky se zápasy, ve kterýh bojují. Podle tohoto schématu by však měli s Brozany prohrát a to se jim vůbec nehodí. Je tak načase posloupnost ukončit a třeba začít jinou, lepší. Navázat na první výhru v ročníku na hřišti soupeře, hodně překvapivou v okresním derby v Chlumci, i domácím vítězstvím, na něž čekají už více než měsíc a půl, by se jim velmi hodilo. Ale zda na to budou mít, to prozradí až sestava, přesněji tedy kdo všechno přijde béčku pomoct. Trenér Aleš Čvančara musí doufat, že to nebude otázka jednoho či dvou jednotlivců. Jinak hrozí, že diváci uvidí, proč rezerva dostává nejvíc branek v celé soutěži.

    Bilance Hradce B v sezoně:
    11 zápasů, 2 vítězství, 3 remízy, 6 porážek, skóre 12:27, 9 bodů a 14. místo v tabulce ČFL, skupiny B.

    Posledních 5 mistrovských utkání:
    Chlumec – Hradec B 1:2
    Hradec B – Liberec B 0:3
    Hradec B – Kolín 1:1
    Ml. Boleslav B – Hradec B 3:0
    Hradec B – Jablonec B 2:2
     
    SK Sokol Brozany

    Klub z městysu poblíž Litoměřic působí v ČFL sedmým rokem v řadě a celově osmým v historii. A je stále lepší a lepší. Ve dvou kompletně odehraných ročnících po covidu skončil na 5. a 3. místě. Kádr je složen z velké většiny z hráčů, kteří nějakým způsobem prošli teplickým fotbalem, což platí i pro dvě africké akvizice, Daniela Soungola z Nigeru a Chukwudiho Chukwumu z Nigérie. Třetí Afričan v týmu, Michael Ugwu, se pokoušel prosadit v Bohemce a přišel v létě z Přepeří. A vstup do sezony týmu vyšel na výbornou. Z úvodních 4 kol získal 10 bodů a zdálo se, že bude zase šlapat na paty silným Zápům a Velvarům. Jenže těsná domácí porážka s Teplicemi ve 2. kole MOL Cupu na konci srpna jako kdyby Brozany poznamenala a od té doby vyhrály pouhé dva zápasy, v Živanicích koncem září a před týdnem doma s rezervou Mladé Boleslavi. Spadly tak do středu tabulky a spíš než na čelo se musely začít dívat i dolů, aby se jim nepřiblížily záchranéřské boje. Pro udržení dostatečného odstupu musí v Hradci bodovat. Ovšem s výrazně nižší střeleckou produktivitou než v předchozích letech to bude těžké. Právě ona stojí za současným postavením v tabulce, neboť v celé sezoně platí jednoduché pravidlo. Při všech porážkách ani jednou neskórovaly. Dokážou se prosadit proti nejhorší obraně v soutěži?

    Bilance Brozan v sezoně:
    11 zápasů, 5 vítězství, 2 remízy, 4 porážky, skóre 14:15, 17 bodů a 7. místo v tabulce ČFL, skupiny B.

    Posledních 5 mistrovských utkání:
    Brozany – Ml. Boleslav B 3:1
    Jablonec B – Brozany 1:0
    Brozany – Most 0:3
    Živanice – Brozany 0:1
    Brozany – Pardubice B 1:1
     
    Vzájemné zápasy

    Historie vzájemných zápasů je krátká, začala se psát až na podzim roku 2019. Dosud tak bylo sehráno pouhých 6 utkání a o něco lépe si vedou votroci, kteří zvítězili 4×, Brozany 2×. Stále se čeká na premiérovou remízu. Pro Hradec se jedná o celkem oblíbeného soupeře, ovládl všechny souboje s ním v posledních 2 letech. V minulém ročníku nejprve v listopadu doma 2:1, když góly stříleli v klubu již nepřítomní David Doležal a Lukáš Hájek, červnovou odvetu v Brozanech pak dokonce 3:1, trefili se Valentyn Matyushenko, Matěj Hodač a Lukáš Hruška, všichni jsou v týmu i teď. Za Brozany stříleli na podzim obránce David Schettl, na jaře záložník Dominik Šup.

    Posledních 5 vzájemných zápasů:
    Brozany – Hradec B 1:3 (4. 6. 2023)
    Hradec B – Brozany 2:1 (6. 11. 2022)
    Brozany – Hradec B 0:1 (27. 3. 2022)
    Hradec B – Brozany 2:3 (15. 8. 2021)
    Brozany – Hradec B 3:1 (11. 10. 2020)
     
    Úvodní sestavy:

    FC Hradec Králové B: Zadražil – Hlaváč, Čech (C), Baloun – Čmelík, Dancák, Pudhorocký, Juliš – Koubek, Hais, Šašinka
    Náhradníci: Strnad – Mahr, Hypšman, Boniš, Hruška, Šimon, Holovatskyi
    Trenér: Pavel Krmaš

    SK Sokol Brozany: Kouba – Strada, Bechyně, Zárybnický, Bubeníček – Soungole – Krátký (C), Tichý, Schettl, Šup – Chukwuma
    Náhradníci: Dombrovskij – Jindráček, Stupka, Ugwu, Koča, Matoušek, Čada
    Trenér: Jiří Němec

    Rozhodčí: Melichar – Nejedlo, Zoufalý.
     
    Při pohledu na sestavy je jasné, proč u sázkových kanceláří postupně klesal kurs na domácí až na současných cca 1,5. Hradec vzal toto utkání velmi vážně a ve snaze zlepšit pozici béčka v tabulce ČFL poslal proti Brozanům hned 8 hráčů ze širšího kádru áčka do základní sestavy! Konkrétně Čecha, Čmelíka, Dancáka, Pudhorockého, Juliše, Koubka, Haise a Šašinku. To je na třetí ligu obrovská kvalita, která by se na hřišti měla projevovat. Přetlak na hřišti je tak velký, že obvyklý kapitán rezervy a často její nejlepší hráč Jan Mahr začíná jen na lavičce.
    Brozany nemají v základní jedenáctce žádná překvapení. Proti vítěznému utkání s béčkem Boleslavi v minulém týdnu chybí jen Krunert, a to nejen na hřišti, ale celkově v nominaci, místo něj vyběhne Zárybnický.
     
    Nádherná a na druhou polovinu října rekordně teplá sobota je zapomenuta. Po nočním přechodu frontálního systému je v Hradci Králové výrazně chladněji, v součanosti 12°C. Již sice neprší, ale stále je zataženo, navíc jsou poryvy docela silného větru od západu. V kombinaci s mokrým trávníkem, který už od září není zdaleka v nejlepší kondici, nepříjemné podmínky pro všechny.
     
    Aktéři utkání nastupují na hrací plochu. Pokřik o černých sviních by dnes měl poněkud jiný význam, jelikož v kompletně černé sadě nastupují domácí. Hosté v přesném protikladu, kompletně bílá sada dresů. Rozhodčí oblékli dresy v reflexní žluté barvě.
     
    Výkop do prvního poločasu provedou Brozany.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Hostům hned po 10 sekundách utekl míč do zámezí.
     
    2
    Do dobré střelecké pozice se v pokutovém území dostal Chukwuma, ale pravačkou z levé strany k zadní tyči netrefil, minul ji o 2 metry.
     
    3
    Po dost ostrém faulu mají domácí možnost trestného kopu téměř ze 30 metrů na středu hřiště. Míč si staví Pudhorocký.
     
    4
    Pudhorocký to nezkusil vůbec špatně, ale Koubův skok k pravé tyči byl nakonec zbytečný. Míč proletěl metr vedle.
     
    5
    Hradečtí podle očekávání v této sestavě drží míč a hledají okénka v obraně soupeře.
     
    6
    Odpískáno hraní rukou, trestný kop pro Hradec trochu z levé strany, 30 metrů od branky.
     
    7
    Po centru do vápna nedokázal Kouba míč v souboji ani zachytit, ani vyboxovat, po několika odrazech zakončoval z prostoru penalty Koubek, ale těsně přestřelil! Lavička hostů reklamuje faul na gólmana, rozhodčí měl jiný názor.
     
    8
    V dalším útoku si Kouba připisuje první zákrok. Sice musel na zem proti sřele zpoza vápna, ale jinak to pro něj příiš nebezpečné nebylo.
     
    9
    Šup má na svém kontě druhý hodně ostrý faul během tří minut, ale rozhodčí mu zatím ani nedomlouvá.
     
    10
    Soungole se hodně zlobí, ale jeho faul je odpískán zcela po právu. Další trestňák ze zhruba 30 metrů, přesně na středu.
     
    11
    Míč si vzal tentokrát Šašinka a vystřelil sice prudce, ale po zemi a přesně doprostřed. Kouba jen poklekl, nic víc udělat nemusel.
     
    12
    Dobé napadání Koubka donutilo soupeře k chybě v rozehrávce a Hradec vhazuje na levé straně.
     
    12
    Byla z toho střela Čmelíka z půlkruhu, mířila však mimo branku.
     
    14
    Dva drobné fauly Hradce v rychlém sledu, Brozany mají chvilku na to, aby si odpočinuly od trvalého bránění.
     
    15
    Nádherná přihrávka Čmelíka od lajny za obranu na penaltu, ale Hais míč v jasné pozici přeběhl!
     
    15
    Šašinka přihrával do levého křídla Julišovi, avšak asistent Nejedlo správně zdvihl praporek, ofsajd.
     
    16
    Hlaváč špatně zpracoval míč na pravém křídle a ani druhým dotykem ho neudržel na hrací ploše.
     
    17
    Chukwuma chtěl vyvézt míč z vlastní poloviny, v souboji inkasoval drobný úder do obličeje a je pískáno.
     
    17
    Baloun po následném dlouhém pasu nedal hlavou přesnou malou domů a Zadražil míč před lajnou nezachránil. Rohový kop.
     
    18
    Centr z rohového kopu sice obrana dostala mimo vápno, ale Brozany chvíli obléhaly území soupeře, až vypálil z 25 metrů Strada a jen ntěsně minul levou tyč.
     
    19
    Baloun opět chyboval a musel hasit požár stažením zezadu. Zcela jasná žlutá karta.
     
    20
    Míč si postavil Šup a z 25 metrů nejprve neprostřelil zeď, odražený míč poté z voleje napálil vedle branky.
     
    21
    Dancáik po vhazování výborně přenesl hru do volného středu, tam ale Baloun opět neprokázal fotbalovost a solidní pozici zazdil nepřesným pasem.
     
    22
    Obrana votroků začíná zmatkovat před vlastní šestnáctkou. Je z toho další faul a trestný kop z 25 metrů trochu z levé strany.
     
    23
    Nečekaně levačkou střílel z přímáku Schettl, ale ani on neprostřelil zeď. Míč se následně dostal k Soungolemu, jenž zpoza půlkruhu trefil druhým dotykem míč ve vzduchu a jeho utěšená rána spadla na síť za břevnem.
     
    24
    Soungole ztratil míč na půlce, ale obrana hostů se zvládla zformovat a rychlý kontr nepřipustila.
     
    25
    Soungole odstavil od míče Haise, následně zkomplikoval situaci Dancákovi, ale domácí pokračují v tlaku na útočné polovině.
     
    26
    Zárybnický v souboji ukopl míč tak, že votroci mají první roh v zápase.
     
    27
    Dancák centroval z rohu a Kouba na první dobrou míč odhadl špatně, ale stihl se natáhnout zpět a míč zachytit, než propadl na zem.
     
    28
    Po dlouhém autu napřahoval na 14 metrech Šašinka, ale do nápřahu mu skočil Šup a dostal míč z pokutového území.
     
    29
    Krátký s Tichým kombinovali na pravém křídle po vhazování, ale Krátký se zapomněl vepředu a poslední přihrávka tak šla do ofsajdu.
     
    30
    Obrovská šance Sokola! Po nakrátko rozehraném trestňáků na půlce poslal parádní pas na hranici vápna Soungole, zcela volný Chukwuma hrudí sklepával míč spíš pro sebe do běhu, ale vyšlo to lépe vedle běžícímu Šupovi, jenž se však k bližší tyči netrefil!
     
    31
    Rychlý kontr Brozan po pravé straně, Krátký spíše přihrával než střílel, ale míč sebral ze země připravený Zadražil.
     
    32
    Soungole se na půlce vymotal z obležení tří protihráčů a zakládá akci hostů.
     
    33
    Ta skončila opět u Soungola, jenž se nečekaně ocitl na pravém křídle u brankové čáry, ale přhrát před branku už nezvládl a navíc zůstal chvilku ležet na zemi.
     
    34
    Druhý roh Hradce, centrovat bude tentokrát Pudhorocký.
     
    34
    Pudhorockého centr na zadní ytči propadl až na zem, Dancák následně přihrával julišovi, jenž centrem trefil prvního protihráče.
     
    35
    Hais nešikovně a hlavně zcela viditelně fauloval v šestnáctce soupeře při snaze dostat se k dlouhému autu Hlaváče.
     
    36
    Na levé straně se rozbíhal Šup a byl mu adresován míč, ale byl příliš dlouhý a Zadražil měl k němu blíže. Vzápětí stejná situace i na druhé straně v podání Koubka a Kouby.
     
    37
    Rozhodčí Melichal domlouval Tichému po faulu, trestný kop z levé strany.
     
    38
    Centr z trestného kopu z levé strany perfektně přistál na hlavě Čecha, jenž zavíral zadní tyč a byl úplně sám, dobře hlavičkoval k přední tyči, ale Kouba skvěle zasáhl! Rohový kop.
     
    39
    Z rohu už domácí nezahrozili, naopak po Soungoleho vyvezení míče propadli a Sokol utíkal do situace 2 na 1! A sehrál ji dobře, mohl dát gól do prázdné branky, ale to by si Chukwuma musel pohlídat ofsajd.
     
    40
    Teď už domácí opět kombinují a hledají cestu skrz obranu protivníka. Teď to skončilo ofsajdem.
     
    41
    Bechyně skvěle zasáhl proti narážečce Haise s Dancákem a vyvezl míč až na půlku, kde byl faulován.
     
    42
    Po následné rozehrávce a akci z pravého křídla musel Baloun srážet přihrávku na Chukwumu a Zadražil na čáře zabránil rohu.
     
    43
    Přetažený centr Hlaváče z pravé strany vracel před branku Juliš, ale Haise přehodil a míč končí v rukavicích Kouby.
     
    44
    Chukwuma opět v ofsajdu v náběhu před vlastní lavičkou. Ta už poněkolikáté vyskakuje jako čertík z krabičky, hlavně trenér Jiří Němec dostává své pověsti.
     
    45
    Krátký postupoval po lajně a byl faulován. Nastavení se neukazuje, takže po rozehrání trestňáku bude poločas ukončen.
     
    45+1
    Je to tak. Zadražil lapil centr do rukavic a rozhodčí okamžiě píská.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    Jiří Němec si ještě neodpustil pár slov směrem k rozhodčím při jejich odchodu do šatny.
     
    Větrem zkřehlí diváci v prvním poločase i přes vytrvalý hradecký tlak a několik dobrých brejků Brozan branku neviděli. Votroci se dlouho nemohli dostat do větší šance a z trestných kopů z velké vzdálenosti nebyli příliš nebezpeční. Výjimkou byla příležitost Koubka po chybě brankáře Kouby, ale zblízka přestřelil. Brozany se s míčem na útočnou polovinu příliš nedostávaly, ale dokázaly zahrozit. Obrovskou šanci po přiťuknutí Chukwumy spálil Šup, krátce poté Chukwuma v brejku 2 na 1 dostal míč do prázdné branky, ale byl při tom v ofsajdu. Hradecké mohl poslat do vedení po standardní situaci zblízka hlavičkující Čech, proti němu se však blýskl Kouba, takže v opravdu nepříjemném studeném větru zatím diváci odměněni gólem nebyli.
     
    Statistiky prvního poločasu

    Střely na branku 3:0
    Střely mimo 3:6
    Zablokované střely 0:2
    Rohové kopy 3:1
    Ofsajdy 2:3
    Fauly 11:7
    Žluté karty 1:0
     
    Brozany do druhé půle střídají. Výkop provede Hradec.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Střídání v týmu SK Sokol Brozany:
    ze hřiště odchází Tichý, přichází Stupka.
     
    46
    Koubka v náběhu pokryl Bechyně a vytlačil ho k postranní čáře.
     
    47
    Juliš dokázal odcentrovat přes skluzujiícího Bechyněho, ale žádného spoluhráče nenašel.
     
    48
    Trenér Jiří Němec si dovoluje k rozhodčím stále víc.
     
    49
    Baloun odclonil v souboji Chukwumu a pustil nákop za sebe, kde byl připravený Čech.
     
    49
    Dancák perfektně přeskočil Soungola ve skluzu a vyslal do brejku koubka, ten si však 1 na 1 do kličky netroufl a nic z toho nebylo.
     
    50
    Jiliš v souboji přetlačil Krátkého a vybojoval roh. Krátký se hodně zlobí, asi by chtěl odpískaný faul.
     
    51
    Příliš nízký centr Pudhorockého z rohu odhalvičkoval Krátký na přední tyči, následně domácí faulovali.
     
    52
    Chukwuma v další velké šanci, ocitl se za Čechem a z první zakončoval pravačkou centr z levé strany, ale těsně minul branku!
     
    53
    Z protiútoku mohl trestat Šašinka, ale v momentě, kdy mohl ukázat, že umí dávat góly, z první levačkou trefil míč šajtlí a zblízka tak minul levou tyč!
     
    54
    Po výborném centru Krátkého z pravého křídla upadl nabíhající Stupka a hodně se rozčiluje, ale rozhodčí usoudil, že od Hlaváče bylo v souboji všechno v pořádku.
     
    55
    Krátký další výbornou přihrávkou vyslal do křídla Šupa a ač to na první pohled vypadalo na roh, nakonec se kope od branky Zadražila.
     
    56
    Baloun nepřesně přihrál Koubkovi k lajně, Sokol vhazuje.
     
    57
    Skvělý Soungole ovládá střed hřiště a hradečtí v soubojích s ním nedokáží uspět.
     
    57
    Nakonec se ale dostali k rohovému kopu zprava, ani na dva centry se však do žádné šance nedostali.
     
    58
    Chukwuma v náběhu nedokázal stihnout míč,následně si ho Baloun se Zadražilem pěkně vyťukali.
     
    59
    Za ostrý zákrok na Pudhorockého ve středu hřiště dostává žlutou kartu Soungole.
     
    60
    Následny trestný kop chtěli votroci rozehrát do pravého křídla, ale nabíhající hráči si nepohlídali ofsajd.
     
    61
    Hradečtí spalují neuvěřitelné šance! Parádní pas do vápna nedokázal pořádně zpracovat v jasné pozici Čmelík a vyhnal se až k brankové čáře, dobře se ale podíval a zpětnou přihrávkou nabil do tutovky dobíhajícímu Koubkovi, jenž sice vypálil tvrdě, ale těsně nad!
     
    62
    Pudhorocký před chvílí byl žlutě faulován, teď za podobný faul dostává kartu sám.
     
    63
    Hosté následně vybojovali roh a poslali míč do houfu před brankou, bránící hráči situaci pohlídali a dostali míč do bezpečí.
     
    64
    Strada si ukopl míč na pravém křídle, Juliš při snaze ho vyvézt dopadl stejně.
     
    64
    A byla z toho velká příežitost Brozan! Centr z levé strany skončio u nikým nehlídaného Soungola, jenž z nějakých 14 metrů pálil z první těsně vedle!
     
    65
    Teď už domácí obléhají branku soupeře.
     
    66
    Juliš si na levé straně vápna navedl míč na střelu pravačkou a zamířil prudce k bližší tyči, Kouba byl pozorný a vyráží.
     
    67
    Šup zajel do Juliše, oba hráči si hned situaci začali vyříkávat. Začíná se to hodně přiostřovat.
     
    68
    Chukwuma sice nabíhal do pravého křídla, ale v několikametrovém ofsajdu.
     
    69
    Schettl udržel míč před dotírajícím Dancákem a rozehrává akci po levé straně.
     
    69
    Tam však dobře pracoval Hlaváč, udržel protihráče na zádech a Zadražil bude kopat od branky.
     
    70
    Krátký si vyřval faul na půlce.
     
    70
    Střídání v týmu SK Sokol Brozany:
    ze hřiště odchází Chukwuma, přichází Ugwu.
     
    71
    Šup vytlačil Juliše do autu i s míčem a jde vhazovat.
     
    72
    Krátkému bylo sečteno chování v celém zápase a konečně dostává žlutou kartu.
     
    73
    Šašinka se vrátil se Soungolem a pokryl přihrávku na něj.
     
    73
    Ugwu sice doběhl nákop do pravého křídla, následně však nešikovně fauloval Balouna.
     
    74
    Hradečtí rozehráli nakrátko a měli velký problém s vysunutým presinkem soupeře.
     
    75
    Hosté v útoku 3 proti 7 zkoušeli přenést hru křížným pasem, ale Ugwu byl v ofsajdu.
     
    76
    Čmelík se zasekávačkou na pravém křídle zbavil obránce, jeho centr přizvedl Zárybnický, ale ač se následně k míči dostal Šašinka, žádná šance z toho nebyla.
     
    77
    Baloun poněkolikáté v utkání ukázal, že hra s míčem není jeho silná stránka. Teď úplně zbytečně zařídil vhazování pro soupeře.
     
    78
    Čech skvěle zbavil míče Ugwa, z následné protiakce mají domácí roh.
     
    79
    Dancákův centr z rohu padal za zadní tyč, kde na míč nedoskočil Šašinka.
     
    79
    Hais si u rohového praporku neporadil s Bechyněm, ale zařídil aspoň vhazování.
     
    80
    Krátce po něm je však Hradci máván ofsajd.
     
    81
    Ugwu s trochou štěstí přešel přes Balouna, jeho následnou přihrávku zastavil dobře postavený Čech.
     
    81
    Po následném vhazování Krátký dostal míč k nabíhajícímu Stradovi, avšak ten si ho ukopl za brankovou čáru.
     
    82
    Krátký si neporozuměl s Ugwem, který se rozběhl do vápna a utekl mu tak z prostoru pro přihrávku po zemi.
     
    83
    Soungole zastavil postupujícího Hlaváče, podle rozhodčího fauloval.
     
    84
    Čmelíkův centr na zadní tyč Zárybnický odhlavičkoval na roh.
     
    84
    Rohové kopy se však Hradci vůbec nedaří.
     
    84
    Hlaváč dokonce musel hasit brejk hostů faulem na půlce a po zásluze dostává žlutou kartu.
     
    85
    Strada při snaze udržet míč na hřišti překopl tribunu.
     
    86
    Dancákův pas do křídla Čmelík z voleje vracel obloučkem do vápna, ale Hais se k míči nedostal.
     
    87
    Ugwu sice udržel míč na hřišti, ale Schettl se vracel k přihrávce z ofsajdu.
     
    88
    Julišovu přihrávku Šašinka přeběhl, míč ale mířil na branku a Kouba musel zasahovat.
     
    88
    Střídání v týmu FC Hradec Králové B:
    ze hřiště odchází Baloun, přichází Holovatskyi.
     
    89
    Julišův přetažený centr z levého křídla Hlaváč před vápnem nechtěl zakončovat z první, ale než si nadvajrát míč zpracoval, byl u něj Soungole.
     
    90
    Hlavní rozhodčí nastavuje 2 minuty.
     
    90+1
    Pudhorocký se probíjel mezi třemi protihráči do šance a málem mu to vyšlo.
     
    90+2
    Šup si perfektně zaběhl za obranu, z velkého úhlu se pokusil překvapit Zadražila, olízl ale jen boční síť.
     
    90+2
    Střídání v týmu SK Sokol Brozany:
    ze hřiště odchází Šup, přichází Koča.
     
    90+2
    Konec zápasu.
     
    Druhý poločas se odehrával ve stejných kolejích jako dějství první. Hradečtí většinu doby tlačili protivníka, ale jen s malým množstvím šancí a střeleckých pokusů obecně. A bez střelby se góly dávají těžko. Hosté útočili převážně z brejků a dokázali být nebezpeční, jinak se ale soustředili hlavně na bránění prostoru před vlastní šestnáctkou, v čemž exceloval především Soungole, pro mě nejlepší hráč zápasu. Šance na vstřelení vítězného gólu na obou stranách byly, ale postupně v nich selhali Chukwuma, Šašinka, Koubek a Soungole, přičemž především Koubkova příležitost po zpětné přihrávce Čmelíka byla naprosto tutová, stačilo trefit branku. Jelikož však všem střelcům na mokrém trávníku hřiště hradecké Slavie evidentně střelný prach dokonale zvlhnul, diváci se žádné branky nedočkali a oba celky se rozešly smírně 0:0. Pro oba se jedná o první bezbrankovou remízu v sezoně.
     
    Diváků se nakonec sešlo 110.
     
    Statistiky druhého poločasu

    Střely na branku 2:0
    Střely mimo 2:3
    Zablokované střely 0:0
    Rohové kopy 4:1
    Ofsajdy 2:3
    Fauly 7:9
    Žluté karty 2:2
     
    Statistiky celého utkání

    Střely na branku 5:0
    Střely mimo 5:9
    Zablokované střely 0:2
    Rohové kopy 7:1
    Ofsajdy 4:6
    Fauly 18:16
    Žluté karty 3:2
     
    Vzhledem k sestavě a průběhu zápasu je výsledek jednoznačnou ztrátou pro Hradec, který tak na další domácí vítězství od začátku září nadále čeká. Bod ho udržel na 14. místě tabulky před Živanicemi. Na 10. pozici ztrácí 3 body. Brozany mohou být vzhledem k okolnostem s bodem spokojené a zůstávají na 7. příčce o bod před Kolínem, na jeden bod se přiblížily šestému Chlumci. V příštím kole, 13. v pořadí, zajíždí votroci k velmi důležitému záchranářskému souboji do České Lípy, Brozany doma přivítají rezervu Liberce. To je z Orlické kotliny vše, děkuji za pozornost. (12:16:16)

    Libor Štěpán

    Branky:

    Karty:   19. Baloun (HKB), 62. Pudhorocký (HKB), 84. Hlaváč (HKB) – 59. Soungole (BRO), 72. Krátký (BRO)


    FC Hradec Králové B: Zadražil – Hlaváč, Čech (C), Baloun (88. Holovatskyi) – Čmelík, Dancák, Pudhorocký, Juliš – Koubek, Hais, Šašinka
    Náhradníci: Strnad – Mahr, Hypšman, Boniš, Hruška, Šimon, Holovatskyi

    Trenér: Pavel Krmaš

    SK Sokol Brozany: Kouba – Strada, Bechyně, Zárybnický, Bubeníček – Soungole – Krátký (C), Tichý (46. Stupka), Schettl, Šup (90+2. Koča) – Chukwuma (70. Ugwu)
    Náhradníci: Dombrovskij – Jindráček, Stupka, Ugwu, Koča, Matoušek, Čada

    Trenér: Jiří Němec

    Rozhodčí: Melichar – Nejedlo, Zoufalý

    Diváci: 110
    bahis siteleri