Boston – Florida 3:2 (po pr.) | Philadelphia – Carolina 2:3 (kon.) | Pittsburgh – Anaheim 3:4 (kon.)
Tampa – Seattle 3:4 (po pr.) | Winnipeg – NY Rangers 2:3 (po pr.) | NY Islanders – Detroit 3:4 (po pr.)
Dallas – Columbus 5:3 (kon.) | Arizona – Chicago 8:1 (kon.) | Vegas – Montreal 3:2 (2:1 po s.n.)
konec
Pittsburgh Penguins
3:4 (1:1, 1:1, 1:2)
Anaheim Ducks
Úterý 31.10.2023, 00:00 • PPG Paints Arena, Pittsburgh • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    59:55
    Hned po buly vyrazil okamžitě dopředu Sidney Crosby. Dostála ale nepropálil!
    59:47 Mason MCTAVISH - 3:4
     
    59:47
    Anaheim právě vstřelil branku!
    To je neuvěřitelný závěr! Domácí nevyužili dlouhou přesilovku 5 na 3, když Malkin v jejím závěru napálil tyčku, a poté si ještě nepohlídali MASONA MCTAVISHE, který naskočil na led z trestné lavice. Vyčerpaný Adam Henrique poslal McTavishe z posledních sil do samostatného úniku a mladý střední útočník, kterého marně stíhal Erik Karlsson, vše vyřešil ranou nad lapačku. Asistence: Adam Henrique.
     
    59:32
    Malkin nabil na pravý kruh Sidneymu Crosbymu. Dostál se skvěle přesunul!
     
    57:52
    Sam Carrick poslal puk do hlediště. Teč tam nebyla a hosté jdou do tří! Obrovská šance pro Pittsburgh!
     
    57:47
    Malkin nahrál před branku Sidneymu Crosbymu, který do jeho nabídky vložil hůl. Dostál ukázal rychlý přesun a drží naděje Ducks!
     
    57:41
    Na konci oslabení vyrazil dopředu Lars Eller. V situaci 2 na 1 se rozhodl nepřihrávat Rustovi a sám si to namířil k brance. Puk si stáhl na bekhend a nechal se faulovat. Za 3 sekundy tak naopak začne přesilovka Pens!
     
    55:44
    Nepříjemnost pro Pittsburgh! Marcus Pettersson přibrzdil háčkem McTavishe a Anaheim bude hrát v závěrečné fázi zápasu přesilovku.
     
    50:18
    Lars Eller pálil v momentě, kdy Dostálovi clonil výhled Radim Zohorna. Kotouč těsně minul tyčku!
     
    43:47
    Dostál drží Anaheim! Karlsson připravil šanci pro Rickarda Rakella, který mířil mezi betony. Dostál byl na ledě včas!
    43:01 Mason MCTAVISH - 3:3
     
    43:01
    Anaheim právě vstřelil branku!
    Hosté rychle vyrovnávají! Ryan Strome zachytil vyhození Sidneyho Crosbyho a poslal puk před branku, kde byl MASON MCTAVISH. Ten si poradil, když zblízka zamířil mezi Jarryho betony. Asistence: Ryan Strome a Pavel Mintjukov.
    41:25 Radim ZOHORNA - 3:2
     
    41:25
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Teď už se RADIM ZOHORNA raduje! Nyní střílel na Dostála z mezikruží Drew O'Connor. Brankář Ducks jeho zakončení vyrazil a odolal i několika dorážkám. Kotouč ale nakonec vyjel před Radimem Zohornou a ten ho poslal do již odkryté klece – 3:2. Asistence: Drew O'Connor a Lars Eller.
     
    41:01
    Drew O'Connor našel od zadního mantinelu Radima Zohornu, který ze slotu nedokázal překonat Lukáše Dostála. Ten to zvládl skvěle pozičně a Zohorna neměl moc kudy ho prostřelit!
     
    40:00
    Po nahrávce Malkina od zadního mantinelu si málem dal vlastní gól Radko Gudas! Kotouč srážel bruslí na branku, ovšem Dostál stačil zasáhnout levým betonem!
    39:25 Jevgenij MALKIN - 2:2
     
    39:25
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Lukáš Dostál dělal, co mohl, ale nakonec ve dvojnásobném oslabení kapituluje! Dělovka JEVGENIJE MALKINA zapadla k jeho pravé tyčce. To se chytat nedalo – 2:2. Asistence: Erik Karlsson a Sidney Crosby.
     
    38:20
    Hostům nebyl uznán gól a ještě budou muset bránit dvouminutové oslabení 3 na 5! Kromě trestu za neúspěšnou challenge dostala dvě minuty za nesportovní chování také hráčská lavice. Kouč Cronin totiž dával až příliš důrazně najevo svou nespokojenost.
    38:20 Neuznaný gól hostí pro nedovolené bránění brankáři.
     
    38:20
    Gól definitivně neplatí! Carrick bránil Jarrymu v chytání a lavička Ducks tak dostane dvouminutový trest za neúspěšnou challenge.
     
    38:20
    Hosté vstřelili gól, ale rozhodčí okamžitě rozpažil. Po nahrávce zpoza branky zamířil k levé tyčce Ross Johnston. Domácího brankáře však obtěžoval v brankovišti Sam Carrick a podle rozhodčích si počínal již proti pravidlům. Kačeři si ale ještě berou challenge...
     
    35:15
    Nyní byli blízko navýšení skóre hosté! Frank Vatrano uvolnil zadovkou Ryana Stromea, který si kličkou do forhendu položil Jarryho, ale za toho zaskočil spoluhráč Rust, jenž se postavil za svého gólmana. Následovaly dorážky Pavla Mintjukova, ovšem ani on nedokázal dostat kotouč do klece Tučňáků, kam se mezitím naskládala celá domácí pětice!
     
    34:40
    Lukáš Dostál zatím chytá výborně! Sidney Crosby dostal puk na levý kruh, kde byl sám. Gólman Kačerů se rychle přesunul a střelu kapitána Pens vytěsnil!
    31:51 Frank VATRANO - 1:2
     
    31:51
    Anaheim právě vstřelil branku!
    Skvělou střeleckou formu potvrzuje FRANK VATRANO! Hostující útočník dostal přihrávku na levý kruh od Cama Fowlera a vymetl bližší horní růžek Jarryho svatyně. Parádní střela a pro Vatrana už devátý gól v tomto ročníku – 1:2. Asistence: Cam Fowler a Mason McTavish.
     
    31:16
    Sidney Crosby je vyloučen za držení, byť bych řekl, že fauloval spíše Jake Guentzel. Každopádně přesilovka pro hosty.
     
    29:28
    Po posunutí od Zohorny měl před brankou velkou šanci Drew O'Connor. Zblízka kotouč neuklidil přes betony Dostála!
     
    25:31
    Nápor Pittsburghu pokračoval i po skončení přesilovky! Po obrovském závaru nedostal puk za Dostálova záda ani krajan Radim Zohorna.
     
    24:45
    Jevgenij Malkin trefil z vrcholu pravého kruhu tyčku! Poté to ještě zkoušel Reilly Smith a tentokrát zasáhl Dostál lapačkou.
     
    23:17
    Adam Henrique je potrestán za držení. Další přesilovka Pittsburghu.
     
    20:01
    John Gibson se v závěru první třetiny opravdu zranil a nemůže pokračovat! Do branky se staví Lukáš Dostál.
     
    19:59
    Domácí se ještě vrátili do útočné třetiny a málem i skórovali! Sidney Crosby střílel z pravé strany už do odkryté branky, ale John Gibson zabránil jasnému gólu zřejmě brankářskou hokejkou, kterou proti kotouči máchl!
     
    18:37
    Za držení je vyloučen Cam Fowler. Přesilovka pro Penguins.
     
    17:50
    Závar před domácí brankou! Nejprve tam byl Trevor Zegras a po něm to zkoušeli i Leo Carlsson s Troyem Terrym. Jarry uhájil své brankoviště!
     
    08:40
    Domácí si mohli rychle vzít vedení zpět! Crosby poslal do šance rozjetého Bryana Rusta, který to zkoušel mezi betony Gibsona, ale ten je dal k sobě včas!
    08:28 Jakob SILFVERBERG - 1:1
     
    08:28
    Anaheim právě vstřelil branku!
    Hosté vyrovnávají! Max Jones posunul před branku puk k JAKOBOVI SILFVERBERGOVI. Ten hrací předmět před padajícím Jarrym nejprve netrefil ideálně. Kotouč však prošel pod tělem domácího gólmana a zastavil se vedle bočního oblouku, odkud si ho Silfverberg vytáhl zpět a zasunul do již odkryté klece. Asistence: Max Jones a Pavel Mintjukov.
     
    03:26
    Dvě minuty za podrážení dostal Ryan Graves. Také Kačeři budou zkoušet početní výhodu.
    02:55 Erik KARLSSON - 1:0
     
    02:55
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Domácí přesilovku využívají! Jevgenij Malkin poslal kotouč na hůl ERIKA KARLSSONA. Ten měl napřaženo kousek za pravým kruhem a dělovkou ke vzdálenější tyčce nedal Gibsonovi šanci na zákrok. Asistence: Jevgenij Malkin a Reilly Smith.
     
    02:06
    Hned po buly přišla střela Letanga, kterou tečoval Sidney Crosby. Puk těsně minul tyčku Gibsonovy branky!
     
    02:00
    Radko Gudas vyloučen za podražení Jevgenije Malkina. První přesilovka pro Pens.

    Martin Augustin

    Branky a nahrávky: 3. E. Karlsson (Malkin, R. Smith), 40. Malkin (E. Karlsson, Crosby), 42. Zohorna (D. O'Connor, Eller) – 9. Silfverberg (Max Jones, Mintjukov), 32. Vatrano (Fowler, McTavish), 44. McTavish (R. Strome, Mintjukov), 60. McTavish (Henrique)


    Pittsburgh Penguins: Jarry (Hellberg) – Letang (A), Graves, E. Karlsson, M. Pettersson, Ruhwedel, Shea – Rust, Crosby (C), Guentzel – Rakell, Malkin (A), R. Smith – Zohorna, Eller, D. O'Connor – Carter, Acciari, Nieto.
    Trenér: Mike Sullivan

    Anaheim Ducks: Gibson (21. Dostál) – LaCombe, Fowler (A), Ljubuškin, Mintjukov, Gudas, Vaakanainen – Terry (A), Carlsson, Zegras – R. Strome, McTavish, Vatrano – Silfverberg, Henrique (A), Max Jones – Leason, Carrick, R. Johnston.
    Trenér: Greg Cronin

    Rozhodčí: L'Ecuyer, Blandina – Murray, Daisy

    Diváci: 16 903
    bahis siteleri