St. Louis – Montreal 6:3 (kon.) | Detroit – Boston 5:4 (kon.) | Ottawa – Tampa 4:6 (kon.)
Toronto – Buffalo 4:6 (kon.) | Washington – Columbus 2:1 (kon.) | Philadelphia – Los Angeles 0:5 (kon.)
NY Islanders – Carolina 3:4 (po pr.) | Chicago – Florida 5:2 (kon.) | Minnesota – NY Rangers 5:4 (2:1 po s.n.)
Seattle – Calgary 3:6 (kon.) | San Jose – Pittsburgh 2:10 (kon.) | Vancouver – Dallas 2:0 (kon.)
Vegas – Colorado 7:0 (kon.)
konec
Toronto Maple Leafs
4:6 (1:1, 1:2, 2:3)
Buffalo Sabres
Neděle 05.11.2023, 00:00 • Scotiabank Arena, Toronto • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Ode mě je to pro dnešek vše, přeji vám krásný den a někdy zase u onlajnu na počtenou! (02:59:18)
    Toronto nestačilo na svém ledě na Buffalo
     
    Dnešní utkání sledovalo 18,902 diváků!
     
    Statistika
    Střely na bránu: 29 – 40 | Přesilová hra: 1/4 – 1/3 | Trestné minuty: 6 – 8

    Kdo se postavil do brankoviště?
    Joseph Woll (TOR) – 34 zákroků, 5 OG, úspěšnost 87,2 %, odchytal 59:23.
    Devon Levi (BUF) – 25 zákroků, 4 OG, úspěšnost 86,2 %, odchytal 60:00

    Česká a slovenská stopa
    David Kämpf (TOR) – 0+0, -1 účast, 0 střel na bránu, TM 2, čas na ledě 15:02.

    Tři hvězdy utkání
    1. Alex Tuch (BUF) 2+0
    2. Auston Matthews (TOR) 3+0
    3. John Peterka (BUF) 1+1
     
    Je konec! Poslední třetina nám přinesla nejvíce branek, konkrétně rovnou pět! Torontu se povedlo hned na začátku poslední třetiny vyrovnat, když se trefil Auston Matthews. Buffalo na tuto branku záhy odpovědělo, když se trefil Jordan Greenway. Domácí se nevzdávali a znovu srovnali, když se potřetí v utkání trefil Auston Matthews, jenž tak zapsal hattrick. Poté se ale ještě hosté prosadili dvakrát zásluhou Alexandra Tucheho, který definitivně přiřkl dva body hostům.
     
    Konec zápasu.
    58:54 Alex TUCH - 4:6
     
    58:54
    Buffalo právě vstřelilo branku! A tady je definitivně rozhodnuto, Buffalo si odveze z kanadského ledu dva body za výhru 6:4! ALEX TUCH si nyní odvedl celou práci... Nejprve zastavil pokus od modré, následně přešel přes dva napadající hráče a dostal kotouč až di prázdné branky. Bez asistence.
     
    58:08
    Toronto to zkouší se šesti muži v poli!
     
    57:23
    Joseph Woll se musel pořádně natáhnout na své čáře! To byl hodně důležitý zákon a domácí hokejisté tak ještě mají nějaké šanci na zisk bodů.
     
    56:57
    Čas domácím nyní utíká neúprosně rychle... Hráči v modrém sice měli puk na hokejkách, ale nedokázali ho dostat pořádně pod kontrolu v útočném pásmu.
     
    56:11
    Až nyní se dostali domácí hokejisté ke kotouči! Ten se po několika okamžicích dostal jen mimo hrací plochu a před námi je tak poslední komerční přestávka.
     
    55:40
    Sabres se navíc drží v útočném pásmu, což jim samozřejmě naprosto vyhovuje...
     
    54:55
    Posledních pět minut nám chybí do konce základní hrací doby! Hostující hráči jsou zase vepředu o jednu branku, povede se jim udržet tento těsný náskok?
    52:45 Alex TUCH - 4:5
     
    52:45
    Buffalo právě vstřelilo branku! Buffalo si bere ztracené vedení zpět a znovu je o krok napřed! Rasmus Dahlin vypálil tvrdou ránu od modré, když doslova trefil ALEXE TUCHEHO do ruky, od které se kotouč odrazil nechytatelně za záda gólman Toronta. S tímhle opravdu nemohl nic dělat. Asistence: Rasmus Dahlin a Connor Clifton.
     
    52:21
    Joseph Woll se musel v brance ale pořádně ohánět! Vznikla před ním hodně nepřehledná situace, ale kotouč si po velké šanci Peterky cestu do branky nenašel.
     
    51:43
    Max Domi se musel vrátit pro kotouč až na obrannou modrou, ale Maple Leafs se následně nepovedla rozehrávka, a tak je pískáno zakázané uvolnění.
     
    51:07
    Další akce domácích končí u mantinelu, kde došlo k několika osobním soubojům. V těch si vedli lépe hosté, kteří míří do ofenzívy po pravé straně.
     
    50:24
    John Tavares se dostal do klene e'mezi dva hráče, jenže z akce domácích vznikla jen protiakce hostů. Joseph Woll ale tomuto nájezdu nakonec odolal!
     
    49:41
    Devon Levi pomohl spoluhráčům s rozehrávkou, ale hostům se nyní směrem dopředu moc nedaří... I proto musel gólman Sabres vytáhnout zákrok lapačkou.
     
    49:06
    Ryan Reaves si málem kotouč zpracoval dokonce v otočce, k tomu ještě zády k brance. O puk posléze sice přišel, ale Buffalo ho vlastně jenom odevzdalo.
     
    48:27
    Ofenzivní podívaní tedy pokračuje, což je pro fanoušky hokeje jen a jen dobře. Tak uvidíme, jestli jeden z týmů rozhodně ještě v základní hrací době.
     
    47:26
    Chvilku to vypadalo, že si hosté vezmou výzvu na vysokou hůl... To by ale bylo zbytečné a přišel by jen dvouminutový trest. Matthews zasáhl puk nízko.
    47:26 Auston MATTHEWS - 4:4
     
    47:26
    Toronto právě vstřelilo branku! Nebyla to sice nijak promyšlená akce, ale to nevadí. Domácí totiž srovnávají stav duelu! Mark Giordano nahazoval puk od modré, který ještě tečoval AUSTON MATTHEWS, který dnes zapisuje dokonce hattrick! Asistence: Mark Giordano a Mitchell Marner.
     
    47:11
    Tyler Bertuzzi se dostal před hostujícího obránce, takže byl u kotouče u mantinelu jako první. Toronto se ovšem ke kotouči na dlouho nedostalo.
     
    46:46
    Toronto se ale o několik vteřin později nepovede rozehrávka a je z toho jenom icing.
     
    46:14
    První komerční přestávka této periody je za námi, tak můžeme zase pokračovat v hokeji. Jordan Greenway musel odehrát puk rychle před dotírajícím sokem.
     
    45:57
    Hokejisté v modrém, především tedy první lajna, jsou ale ještě hodně aktivní. Calle Järnkrok si nyní najížděl na střed, ale nikdo ze spoluhráče jej nenašel.
     
    45:16
    John Klingberg předvedl jednoduché naznačení, kterým se zbaví napadajícího soupeře. Toronto se okamžitě obrací a míří směrem dopředu.
     
    44:27
    Buffalo navíc kombinuje v útočném pásmu a dnes se výhry prostě nebude chtít vzdát...
    43:11 Jordan GREENWAY - 3:4
     
    43:11
    Buffalo právě vstřelilo branku! Hosté si ale berou ztracené vedení zase rychle zpět! Střela hostujícího hráče z ideální pozice sice ještě gólovou nebyla. Joseph Woll ale odrazil kotouč jen před sebe, kde byl nejrychlejší JORDAN GREENWAY, který přehodil beton brankáře. Asistence: Casey Mittelstadt a John Peterka.
     
    42:58
    Střely na branku: 25 – 28!
     
    42:20
    Mark Giordano ještě rozehrál do strany jde pravdou, že jeho střela by byla hodně riskantní. Domácí hráči přesto nedokázali udržet útočné pásmo.
     
    41:43
    Joseph Woll se musel mít na pozoru na druhé straně, ale neposedný kotouč odpálil hokejkou daleko od své branky. Toronto tak může znovu dopředu.
    40:18 Auston MATTHEWS - 3:3
     
    40:18
    Toronto právě vstřelilo branku! Tak to je raketový start v podání domácích! Mitchell Marner odvedl obrovská kus práce za brankou. Poté si ještě všiml najíždějícího AUSTONA MATTHEWSE, kterému puk okamžitě předl. Domácí kanonýr vystřelil z první a střelou na zadní tyč nedal gólmanovi šanci. Asistence: Mitchell Marner.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
    Buffalo vede před poslední třetinou o gól!
     
    Už jsou za námi dvě třetiny dnešního duelu, po kterých bude rozhodně spokojenější hostující celek, který o jeden gól vede! Buffalo se dostalo do vedení poněkud paradoxně, totiž ve vlastním oslabení. Tage Thompson obral o puk Marnera na útočné modré a jel sám na gólmana. Toho sice překonal s trochou štěstí, ale branka to byla, tak co... Domácím se povedlo srovnat v přesilové hře, když se po práci celé pětky radoval Auston Matthews. Odpověď Buffala na sebe ale nenechala dlouho čekat. Jeff Skinner dostal přihrávku duo jízdy a tvrdou ranou nedal góimanovi šanci.

    Další část začne přibližně ve 2:06.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:00
    Minuta do konce třetiny!
     
    38:33
    Morgan Rielly ukázal své ofenzivní choutky a probojoval se s pukem až do útočného pásma. Neměl ale žádnou podporu spoluhráčů, tak zase musel puk vyvézt.
     
    37:55
    Což se opakovalo i o několik sekund později. Jacob Bryson se doslova probíjel k zakončení, které nakonec obstaral jeho spoluhráč. Woll znovu chytá.
     
    37:27
    Toronto vybojovalo vhazování v útočné pásmu, jenže to vyhráli hosté, kteří se hnali do protiútoku. Joseph Woll si musel pohlídat svojí přední tyčku.
     
    36:32
    Nic celého se jim ale nepovedlo vymyslet, takže se budou muset nejspíše zase bránit.
     
    35:58
    TJ Brodie musel kotouč odehrát hodně rychle před napadajícím soupeřem. To sice zvládl, ale hosté se k puku dostali.
     
    35:21
    Po další reklamní pauze už můžeme pokračovat ve hře. Tato třetina je poměrně bohatá na góly, dočkáme se ještě nějakých přesných zásahů?
     
    34:31
    Toronto by samozřejmě chtělo co nejdříve srovnat... Navíc se drží v útočném pásmu. Morgan Rielly měl dobrou pozici, ale trefil jen gólmana v bráně.
     
    33:40
    Pojďme si říct také statistickou zajímavost. Při poslední gólu Buffala totiž bodoval Ryan Johnson, pro kterého je to první bod v NHL při prvním startu!
    31:56 Jeff SKINNER - 2:3
     
    31:56
    Buffalo právě vstřelilo branku! Jenže vyrovnaný stav dlouho nevydržel, hosté znovu odskakují na rozdíl jedné branky! JEFF SKINNER dostal krásnou nahrávku na levou stranu a využil prostoru, který se před ním otevřel. Následně vyslal tvrdou bombu na přední šibenici, kterou zastavila až síť! Asistence: Ryan Johnson.
    31:22 Auston MATTHEWS - 2:2
     
    31:22
    Toronto právě vstřelilo branku! Domácí využívají přesilovou hru a srovnávají stav tohoto duelu! Mitchell Marner zavezl kotouč do útočného pásma a přenechal jej Nylanderovi. Ten si všiml najíždějícího AUSTONA MATTHEWSE, který prudkou ranou mezi betony nedal gólmanovi šanci. Asistence: William Nylander a Mitchell Marner.
     
    30:53
    Vyloučení v týmu Buffalo Sabres:
    Jordan Greenway – 2 min., hákování.
     
    30:12
    TJ Brodie sice vyhrál souboj v obranném pásmu, ale letící kotouč podél mantinelu sebrali hosté. Ti se ale o několik vteřin provinili jen nedovoleným zákrokem.
     
    29:43
    Hraje se hodně útočný hokej, který musí fanoušky celkem bavit. Škoda jen, že jsme neviděli více branek!
     
    28:32
    John Peterka projel do útočného pásma jako nůž máslem a Joseph Woll se musel mít na pozoru Nakonec si asi i připsal úspěšný zákrok do statistik.
     
    27:59
    Victor Olofsson je na ledě!
     
    27:44
    Toronto je navíc evidentně naskočené inkasovanou brankou a v útočném pásmu se mu nyní vůbec nedaří... Devon Levi musel přesto nakonec zasahovat.
    26:28 Tage THOMPSON - 1:2
     
    26:28
    Buffalo právě vstřelilo branku! Přesilovou hru sice hosté nevyužili, v oslabení se ale prosazují! Mitchell Marner ztratil kotouč na obranné modré. Sebral mu ho TAGE THOMPSON, který s trochou štěstí překonal domácí brankáře. Na to se však historie ptát nebude.
     
    25:59
    Vyloučení v týmu Buffalo Sabres:
    Victor Olofsson – 2 min., sekání.
     
    25:28
    Buffalo tak nedokázalo využít obrovskou možnost na vstřelení druhé branky. Sice mělo celkem solidní tlak v útočném pásmu, ale branku nevstřelilo.
     
    24:42
    Mitchell Marner už je take na ledě!
     
    24:22
    Tage Thompson si chce odčinit své dva tresty. Nyní dostal krásnou pobídku na vrcholek kruhu, ale proti jeho bombě z první se dokázal domácí gólman přesunout včas!
     
    24:16
    David Kämpf je na ledě!
     
    23:34
    Šavle se to snaží dohrát skoro až do prázdné branky, což jim trochu škodí, jelikož ty kombinace nejsou přesné. Woll nyní navíc po zákroku přerušuje hru.
     
    23:01
    Hostující hokejisté mají obrovskou možnost na otočku ve skóre, mají dlouhou dvojnásobnou přesilovou hru! S novou akcí ale musí začít od svého brankáře.
     
    22:42
    Vyloučení v týmu Toronto Maple Leafs:
    Mitchell Marner – 2 min., sekání.
     
    22:16
    Vyloučení v týmu Toronto Maple Leafs:
    David Kämpf – 2 min., držení.
     
    21:54
    Tage Thompson to po svém návrat z trestné zkusil chytře. Odražený kotouč chtěl nacpat na přední tyčku, ale Joseph Woll tam žádné místečko nenechal.
     
    21:25
    Tage Thompson je na ledě!
     
    20:58
    Maple Leafs se ještě nedokázali ani pořádně usadit v útočném pásmu, naopak Buffalu se daří zastavovat kontry soupeřů nejdále na obranné modré
     
    20:07
    A už se zase hraje! Domácí celek má k dispozici ještě velkou část přesilové hry z pevné periody. Povede se jim dostat zpět jednobrankové vedení?
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
    Po první třetině je stav 1:1!
     
    Je za námi první perioda, po které je stav vyrovnaný 1:1. Toronto mělo první šance, když hrálo přesilovou hru, v té se ale prosadit nedokázalo. Přesto se nakonec do vedení dostal právě domácí celek. Po chybě v hostující rozehrávce se do samostatného úniku dostal Mitchell Marner, jenž ho zakončil povedenou střelou pod horní tyčku. Buffalu se ale povedlo srovnat v přesilové hře. John Jason Peterka dostal přihrávku na levý kruh, trochu si ještě popojel a trefil se parádně na bližší tyč.

    Další část začne přibližně v 1:10.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:25
    Vyloučení v týmu Buffalo Sabres:
    Tage Thompson – 2 min., hákování.
     
    19:00
    Minuta do konce třetiny!
     
    18:32
    John Tavares odvedl skvělou práci v útočném pásmu, kde nakonec soupeře o puk obral. Jeho spoluhráč se ke střele dostal, ale Devon Levi na ní celou dobu viděl.
     
    17:59
    Victor Olofsson měl nyní obrovské problémy na útočné modré a vlastně mel obrovské štěstí, že ho jeden z domácích hráčů o puk neobral a nevydal se dopředu.
     
    17:29
    První třetina se nám pomalu ale jistě blíží ke svému konci a na nudu si rozhodně stěžovat zatím nemůžeme. Uzme ještě jeden z týmů vedení?
    16:13 John PETERKA - 1:1
     
    16:13
    Buffalo právě vstřelilo branku! Hosté se ale nakonec v přesilové hře prosazují a srovnávají stav tohoto duelu! Owen Power posunul kotouč na levý kruh, kde byl přípravený JOHN JASON PETERKA, jehož parádní rána na přední tyč se zatřepotala v síti. Kyle Okposo odvedl před bránou skvělou práci a Joseph Woll toho moc neviděl. Asistence: Owen Power a Victor Olofsson.
     
    15:55
    Domácím se znovu povedlo vyhodit kotouč přes všechny čáry a zatím se brání celkem dobře.
     
    15:01
    Buffalo má nyní ideální šanci na odpověď, jelikož si vybojovalo vyloučení soupeře. Se svou akcí ale musí začít po vyhození až od svého gólmana.
     
    14:39
    Vyloučení v týmu Toronto Maple Leafs:
    HL – příliš mnoho hráčů na ledě.
     
    14:30
    Mark Giordano se musel mít na pozoru, jelikož se ho vydal napadat jeden ze soupeřů. Domácí obránce s číslem pětapadesát se tím ale nechal nijak rozhodit.
     
    13:55
    Asi nebude překvapením, že vstřelená branka domácím ještě pomohla ke zvýšení tlaku. Naopak hostující hráče přece jen trochu položila dolu.
    12:05 Mitchell MARNER - 1:0
     
    12:05
    Toronto právě vstřelilo branku! Obrovská chyba v rozehrávce hostu znamená vedoucí branku na domácí straně! Prachbídnou rozehrávku zachytil Morgan Rielly, jenž kotouč ještě posunul na Callea Järnkroka. Ten parádně z první našel najetého MITCHELLA MARNERA, který se dostal do samostatného úniku a gólmana překonal střelou do šibenice. Asistence: Morgan Rielly a Calle Järnkrok.
     
    11:25
    Tyson Jost si najížděl do dobré pozice, kam na něj také mířila přihrávka. Tu na poslední chvíli stačil srazit obránce domácích mimo to největší nebezpečí.
     
    10:51
    Jinak zatím sledujeme poměrně vyrovnanou podívanou, který je bez nějakých větších šancí. Trochu více ze hry mělo Toronto, ale tomu hodně pomohla přesilovka.
     
    10:06
    Podobně kvalitní napadání ovšem předvedli také hokejisté Buffala. Victor Olofsson si následně sjel mezi kruhy, ale přihrávku zpoza branky ani netrefil.
     
    09:40
    Tyler Bertuzzi se vydal napadat hodně vysoko rozehrávku soupeřů. Ke kotouči se sice nedostal, avšak donutil hostující hráče vlastně jen odevzdat puk.
     
    09:08
    Tentokrát se Sabres nepovedla rozehrávka, vhazovat se však bude jen ve středovém kruhu.
     
    08:37
    Joseph Woll zastavil kotouč za svou brankou a pomohl tak spoluhráčům s rozehrávkou. Po chvilce je hra přerušena a máme zde první komerční přestávku.
     
    07:53
    Toronto má už první přesilovou hru utkání za sebou. Sice bylo celkem nebezpečné v útočném pásmu, ale skóre se prozatím nijak neměnilo.
     
    07:14
    Tage Thompson je na ledě!
     
    06:41
    Tentokrát se už kotouč hodně nebezpečně odrážel před bránu Leviho a zakončit se snažil John Tavares. ten však letící puk nedokázal zasáhnout.
     
    06:03
    Mitchell Marner už byl připravený před gólmanem na dorážku, jenže se k ní nakonec nedostalo. Hráči v modrém se ale nadále drží v tlaku v útočném pásmu.
     
    05:38
    William Nylander si sjel s kotoučem na holi na vrcholek kruhu a vyslal tvrdou ránu, která ale minula branku. O chvilku později navíc Buffalo kotouč vyhodilo.
     
    05:14
    Vyloučení v týmu Buffalo Sabres:
    Tage Thompson – 2 min., podrážení.
     
    04:49
    Jinak se ale zatím moc nepřerušuje, takže hra má celkem spád. To je pro diváky rozhodně dobrou zprávou, snad se brzy dočkáme také nějaké branky.
     
    04:04
    Tyler Bertuzzi se snažil prosadit individuálně, jelikož jeho spoluhráči zamířili na střídačku. Domácí útočník se dostal až ke střele, ale ta zadní tyč minula.
     
    03:27
    Casey Mittelstadt neměl s kým kombinovat, tak prostě nahodil kotouč do útočného pásma. Tam si už domácí poradili, takže mohou také konečně zaútočit.
     
    02:41
    Rasmus Dahlin to vymyslel skvěle a hosté si připsali asi první gólovou možnost! Alex Tuch dostal parádní nahrávku mezi obránce, jenže jeho svižná střela zápěstím nešla mezi tři tyče!
     
    02:05
    Matthew Knies pelášil za nahozeným pukem, ale je tu jen další zakázané uvolnění na straně Toronta. Každopádně hráči ještě určitě mají sil dost...
     
    01:26
    Domácí hokejisté nemohli vystřídat, jelikož před několika okamžiky zahráli puk jen na icing. Hosté se navíc dostali ke střele, tu ale Joseph Woll kryje.
     
    00:46
    A ještě si pojďme říct, kdo hraje v jakých dresech, než uvidíme nějakou pořádnou šanci. Domácí nastupují v modrých, zatímco hosté v bílých svršcích.
     
    00:12
    A duel mezi Torontem a Buffalem před několika okamžiky začal! Favoritem jsou rozhodně domácí hokejisté. Povede se jim tyto předpoklady naplnit?
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Toronto Maple Leafs: Woll (Samsonov) – Brodie, Rielly (A), Klingberg, Giordano, Lajoie, Lagesson – Marner, Matthews (A), Järnkrok – Nylander, Tavares (C), Bertuzzi – Domi, Kämpf, Knies – Reaves, Holmberg, Gregor.
    Trenér: Sheldon Keefe.

    Buffalo Sabres: Levi (Luukkonen) – Jokiharju, Dahlin (A), Clifton, Power, E. Johnson, Bryson, R. Johnson – Tuch, T. Thompson, J. Skinner – V. Olofsson, Mittelstadt, Peterka – Jost, Greenway, Okposo (C) – Krebs, Girgensons (A).
    Trenér: Don Granato.

    Rozhodčí: Hebert, Lambert – Deschamps, Baker.
     
    Dobrý den, chtěla bych vás přivítat u dnešního duelu v rámci Národní hokejové ligy! Spolu se podíváme na duel mezi domácím Torontem a hostujícím Buffalem. Úvodní buly je naplánované na 00:00 a my u toho nebudeme chybět.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 00:00.

    Denisa Józsová

    Branky a nahrávky: 13. Marner (Järnkrok, Rielly), 32. Matthews (Nylander, Marner), 41. Matthews (Marner), 48. Matthews (Giordano, Marner) – 17. Peterka (Power, V. Olofsson), 27. T. Thompson, 32. J. Skinner (Johnson), 44. Greenway (Mittelstadt, Peterka), 53. Tuch (Dahlin, Clifton), 59. Tuch


    Toronto Maple Leafs: Woll (Samsonov) – Brodie, Rielly (A), Klingberg, Giordano, Lajoie, Lagesson – Marner, Matthews (A), Järnkrok – Nylander, Tavares (C), Bertuzzi – Domi, Kämpf, Knies – Reaves, Holmberg, Gregor.
    Trenér: Sheldon Keefe.

    Buffalo Sabres: Levi (Luukkonen) – Jokiharju, Dahlin (A), Clifton, Power, E. Johnson, Bryson, Johnson – Tuch, T. Thompson, J. Skinner – V. Olofsson, Mittelstadt, Peterka – Jost, Greenway, Okposo (C) – Krebs, Girgensons (A).
    Trenér: Don Granato.

    Rozhodčí: Hebert, Lambert – Deschamps, Baker

    Diváci: 18,902
    bahis siteleri