Chlumec n/C – Brozany 1:1 (kon.) | Hr. Králové B – Teplice B 2:1 (kon.) | Ml. Boleslav B – Velvary 1:1 (kon.)
Liberec B – Č. Lípa 1:1 (kon.)
konec
Slovan Liberec B
1:1 (0:1)
FK Arsenal Česká Lípa
Neděle 05.11.2023, 10:15Česká fotbalová liga (B) • 14. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítám všechny fanoušky třetiligového fotbalu! Nedělní program ČFL nám nabídne také severočeskou bitvu mezi Libercem a Českou Lípou, která startuje v 10:15.
     
    Favoritem bude Liberec, který má skvělou formu a od září neprohrál šest zápasů v řadě s bilancí tří výher a tří remíz. Slovanu to na domácím hřišti šlape, díky čemuž se vyšvihl na deváté místo s náskokem tří bodů právě na Arsenal.

    Česká Lípa Lípa se po špatném úvodu zvedla, naposledy doma rozstřílela Hradec Králové i díky hattrickům Halbicha a Šimona jasně 6:3, ale Českolipské může trápit zejména venkovní bilance. Na hřištích soupeřů totiž v aktuálním ročníku ještě nevyhráli.
     
    Vzájemná bilance se s výjimkou přípravných zápasů rozroste po více než jedenácti letech! Oba týmy se potkaly v ČFL naposledy v březnu 2012, kdy Česká Lípa doma zvítězila 2:1.

    V letní přípravě se pak obě mužstva rozešla smírně 1:1.
     
    Úvodní sestavy:

    Slovan Liberec B: Hasalík – Govaers, Hadaščok, Kocka, Kok, Kytka, Lehoczki, Lexa, Polyák, Winkler, Juzvak (C)
    Náhradníci: Musil – Bartoš, Horňáček, Lupoměský, Machotka, Málek, Meškij, Musil
    Trenér: J. Harant

    FK Arsenal Česká Lípa: Král – Baláž, Brejcha, Černý, Filip (C), Hajdo, Halbich, Kazda, Penc, Šimon, Vít
    Náhradníci: Kadlec – Beránek, Bulejko, Ješeta, Kaňkovský, Nemšovký, Pajkrt
    Trenér: P. Hradiský

    Rozhodčí: Tryzna – Vojtěch, Svoboda.
     
    Oba týmy už jsou nachystané, za pár vteřin začínáme!
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Liberec začal dlouhým nákopem z hloubky vlastní poloviny, ale centrovaný míč letí jen do zámezí. Na druhé straně se hnal za zakrouceným centrem z pravé strany Halbich, ale Hasalík byl u míče rychleji.
     
    2
    Liberec se tentokrát zkoušel prosadit po pravé straně, ale vysoká finální přihrávka za obranu mířila do ofsajdové pasti.
     
    3
    Slovan využil příležitosti brejku, na jehož konci stál Juzvak, ale jeho centr na malé vápno dokázala hostující defenziva ustát.
     
    4
    Liberečtí jsou aktivnější, snaží se zatlačit hosty do jejich vápna, ale Král se svým parťáky prozatím úspěšně odolává.
     
    5
    Obléhání vápna skončilo přetaženým centrem, který se nepodařil zakončit Kytkovi. Domácí borec se po souboji dožadoval faulu a penalty, jenže to bylo z jeho strany příliš naivní.
     
    6
    Česká Lípa z protiútoku nezahrozila a musí znovu bránit svou branku po brejku domácích – rohový kop.
     
    7
    Přízemní centr na přední tyč obrana Arsenalu odvrací, přesto Liberec vzápětí vhazoval a po dlouhém autu zakončuje Hadaščok jen nad branku!
     
    8
    V akci byl znovu Kytka, když k němu na rohu velkého vápna propadl centr z pravé strany, ale svou střelu poslal jen do zad Brejchy. Rohový kop.
     
    9
    Liberec z rohu nezahrozil, následně ukončil svou kombinaci přihrávkou do zámezí a Král může rozehrávat od své branky.
     
    10
    Česká Lípa se poprvé v utkání dostává do souvislé kombinace před vápnem Slovanu, jenže se jí zatím nedaří dostat do střelecké pozice.
     
    12
    Domácí ofenzivu soupeře odrazili. Přesun ze strany na stranu ukončil Šimonův důrazný zákrok u postranní čáry na útočné polovině, kde si od rozhodčího vysloužil ráznou domluvu.
     
    13
    Kytka má na levé straně dostatek prostoru, ale tentokrát ho Českolipští dobře dostoupili a jeho centr zablokovali na rohový kop. Následně defenziva Arsenalu posílá míč hlavičkou ven z vápna.
     
    14
    Liberec je v první čtvrthodině více na míči, má herně navrch, ale nutno říct, že Česká Lípa ho zatím do výrazné šance nepustila.
     
    15
    Nic na tom nezměnila ani standardka od postranní čáry, jelikož prudký centr do vápna jeden z domácích usměrnil hodně vedle – rozehrávka od branky.
     
    16
    Česká Lípa si sama komplikuje situaci lacinými ztrátami a fauly. Liberec toho využívá a drží hru na útočné polovině.
     
    18
    Další odražený útok České Lípy nastartoval brejk Liberce, který však končí jen pár metrů za půlící čárou. Fotbalová kvalita zatím schází.
     
    19
    Uvidíme, zda Lípě nepomůže standardka na útočné polovině, kde jeden z domácích hráčů vletěl pozdě do souboje a fauloval.
     
    20
    Centr do vápna našel jen soupeře, přesto Arsenal dobře zavřel vápno a donutil domácí odvrátit míč jen na autové vhazování.
     
    21
    Rychlý kontr Liberce po pravé straně mohl po přízemní přihrávce spoluhráče zakončit Hadaščok, ale obránce mu na přední tyči nedovolil zpracovat míč a vystřelit. Slovan nadále drží míč.
     
    23
    První poločas kouskují fauly a nepřesnosti, které zápasu ubírají na kvalitě. Vyloženou gólovku jsme prozatím neviděli ani na jedné straně.
     
    25
    Liberec se po krátké pauze vydal s míčem opět do útoku, a přestože nedokázal ohrozit branku, centrem z pravé strany si vybojoval alespoň roh.
     
    26
    Nízký centr na přední tyč dokázal Hadaščok usměrnit jen do bránícího hráče, načež druhý vysoký míč defenziva České Lípy odvrátila ven ze své šestnáctky.
     
    26
    Útočný faul Matyáše Kazdy (CLI) je odměněn žlutou kartou.
     
    27
    Liberec zkusil postupnou rozehrávku, po které využil na levé straně nehlídaného Kytku, ale jeho nepřesný centr letí jen vedle branky.
     
    29
    Liberec se opět nastěhoval na útočné polovinu, kde se pokusil otevřít obranu Lípy, a protože se mu to nepodařilo, zkusil uspět vzduchem. Vysoký míč však sbírá ze vzduchu Král.
     
    30
    Rychlý kontr Arsenalu po pravé straně zastavuje obranný faul, po němž Šimon pěkně zakroutil míč na zadní tyč, kde jeden z hostů skóroval, ale sudí přerušil hru kvůli ofsajdu.
     
    31
    To, kdyby vyšlo... Rezerva prvoligového celku zaútočila opět po pravé straně, odkud přiletěl přízemní centr na přední tyč. Tam znovu pracoval Hadaščok, jenž zkoušel usměrnit míč patičkou, ale netrefil ho ideálně.
     
    32
    Na levé straně se hnal kupředu Halbich, ale byl zastaven bránícím hráčem. Stížnosti hostů na neodpískaný faul jsou marné.
     
    33
    Arsenal však získal míč rychle zpátky, a přestože byla jeho střela zpoza vápna zablokována, rozehraje rohový kop.
     
    33
    Česká Lípa právě vstřelila branku!
    První výraznější ohrožení branky přináší vedoucí trefu! Centr na přední tyč si našel VÁCLAV PENC, který usměrnil svou hlavičku přesně do zadní části branky, kam se Hasalík nemohl natáhnout.
    33. PENC - 0:1
     
    35
    Uvidíme, jak Liberec zareaguje. Doposud byl opticky lepším a aktivnějším týmem, jenže finální řešení situací mu příliš nejde.
     
    36
    Na levé straně se pokusili prosadit Kytka s Kokem, ale kombinace jim nakonec nesedla podle představ a míč končí v zámezí.
     
    38
    Šimon si na vlastní polovině dobře pokryl míč před napadajícím Milanem Lexou (LBB), který za svůj tvrdý zákrok vidí žlutou kartu.
     
    39
    U pravé postranní čáry zůstává tentokrát ležet po souboji se soupeřem Juzvak, ale zdá se, že domácí kapitán bude v pořádku.
     
    41
    Liberec je stále více na míči, ale marně se pokouší přenést hru na polovinu Arsenalu. Česká Lípa využívá špatné koncovky domácích, je efektivní, a proto v závěru poločasu drží těsné vedení.
     
    42
    Když už se Slovan dostane na útočnou polovinu a k blízkosti vápna, pod tlakem defenzivy Arsenalu se sám zbytečně připraví o dobrou pozici nepřesnou kombinací.
     
    43
    Z trpělivého útoku po pravé straně Liberec vytěžil další rohový kop.
     
    44
    Centr na přední tyč nedokázal domácí hráč prodloužit ideálně, jelikož jeho hlavička letí jen k bránícímu borci v modrém dresu.
     
    45
    U levé postranní čáry musel zatáhnout za ručku Dominik Hajdo (CLI), který po faulu vidí žlutou kartu.
     
    45+1
    Exekuce přímého kopu však domácím nevyšla podle představ a Česká Lípa na startu nastavení odvrací míč daleko od své šestnáctky.
     
    45+1
    Slovan se rychle vrátil a vybojoval si ještě jeden dlouhý aut, ale Koka nepustili na přední tyči k zakončení hostující hráči.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    Sudí Tryzna ukončuje první poločas, který nám příliš fotbalové krásy nenabídl. V podstatě žádnou. Slovan měl většinu poločasu územní převahu, jenže byl nebezpečný v podstatě jen k vápnu. Česká Lípa dobře sbírá vysoké míče, brání svou šestnáctku a dokáže být efektivní, jelikož využila jedinou zajímavou šanci ke skórování.

    I díky úspěšné hlavičce Václava Pence si tak českolipští fotbalisté vytvořili těsné vedení, které se ve druhé půli pokusí ideálně navýšit, anebo alespoň udržet.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Střídání v týmu FK Arsenal Česká Lípa:
    ze hřiště odchází Černý, přichází Bulejko.
     
    46
    Střídání v týmu Slovan Liberec B:
    ze hřiště odchází Kytka, přichází Málek.
     
    46
    Česká Lípa zkusila zkraje poločasu zahrozit vzduchem, ale Hasalík vysoký míč sbírá ze vzduchu.
     
    47
    Vydařený aktivní nástup České Lípy! Šimon se hnal po levé straně od vápna, ale na jeho levé straně nedokázal soupeře přetlačit.
     
    48
    Liberec měl příležitost z brejku, po němž si vybojoval rohový kop, ale centr na přední tyč mu vůbec nevyšel.
     
    49
    Slovan měl vzápětí druhou příležitost, ale nevedl si nikterak lépe. Kombinace domácích na útočné polovině však pokračuje.
     
    50
    Zpoza šestnáctky zkoušel vrátit míč do vápna hlavičkou Polyák, ale bohužel pro domácí ho usměrnil jen do míst, kde stál bránící hráč.
     
    51
    Zajímavá akce v podáních domácích! Lexa poslal z pravé strany přízemní centr na penatlu, kde však nikdo v bílém nestál.
     
    52
    Vzápětí zastavil snahu Slovanu útočný faul, po němž se Liberec rychle zmocnil míče, ale následný centr z pravé strany sbírá Král.
     
    54
    Liberec B právě vstřelil branku!
    Slovan se přece jen dočkal vyrovnání! Na konci ofenzivní akce stál aktivní VOJTĚCH HADAŠČOK, který překonal Krále a jeho tým se dočkal trefy, jenž si alespoň za svou snahu zasloužil.
    54. HADAŠČOK - 1:1
     
    55
    Liberec po gólu výrazně ožil! Ze dvou útoků po pravé straně však vytěžil jen centr do Králových rukavic.
     
    56
    Kontr České Lípy po pravé postranní čáře končí nepřesnou přihrávkou do zámezí. Liberec může znovu zaútočit.
     
    57
    Nepříjemný vysoký míč nadělal České Lípě problémy, Kytka dokonce na přední tyči zakončil, leč snaha byla marná – ofsajd.
     
    58
    Vít před vápnem hezky uvolnil Šimona, ale kombinaci s ním zakončuje faulem před velkým vápnem.
     
    59
    Za svůj přehnaný důraz vidí Matěj Vít (CLI) žlutou kartu.
     
    60
    Moc pěkná kombinace Slovanu! Na jejím konci se zjevil na hranici vápna Winkler, který si posunul míč a zajímavou střelu posílá těsně nad branku.
     
    61
    Střídání v týmu FK Arsenal Česká Lípa:
    ze hřiště odchází Halbich, přichází Ješeta.
     
    62
    Liberec pokračuje ve druhé půli ve své aktivitě, od vyrovnání Českou Lípu k ničemu nepustil a snaží se přidat druhý gól.
     
    63
    Arsenal na své polovině stále odolává, ale Liberec přitahuje otěže.
     
    64
    Když už se ale Liberec dostane k blízkosti vápna, často se sám zažene nepřesnou přihrávkou do zámezí. Slovan by potřeboval zkvalitnit finální koncovku, pokud chce uspět.
     
    66
    Česká Lípa odráží jeden domácí pokus za druhým. Směrem do ofenzivy je bezzubá, ale na své polovině pracuje zatím dobře.
     
    67
    Hru kouskují drobné fauly i nepřesné přihrávky, tudíž se hra v posledních minutách spíše vleče.
     
    68
    Obrovská šance České Lípy! Šimon s Balážem utíkali do přečíslení dvou na jednoho, přičemž první jmenovaný možná trošku zbrkle centroval příliš brzy a druhý byl na vápně u míče později, než Hasalík.
     
    69
    Střídání v týmu Slovan Liberec B:
    ze hřiště odchází Kočka, přichází Lupoměský.
     
    69
    Žlutou kartu za poznámky k sudímu dostává Vojtěch Hadaščok (LBB), kterému se nelíbil Balážův souboj s Hasalíkem.
     
    70
    Šimon se tentokrát nenechal na středu hřiště ukvapit, a když viděl, že nabíhající Ješeta už je zavřený, raději počkal na své spoluhráče.
     
    71
    K ničemu to ale nebylo, protože Česká Lípa záhy fauluje na útočné polovině a vrací míč Liberci.
     
    72
    Podobný scénář na druhé straně. Liberec si vybojoval autové vhazování, po němž vznikl závar ve vápně, který ukončil až útočný faul Slovanu.
     
    73
    Z velké dálky zkoušel na levé straně střílet jeden z domácích hráčů, ale Krále nemohl zaskočit, protože pálí jen nad branku!
     
    74
    Střídání v týmu FK Arsenal Česká Lípa:
    ze hřiště odchází Kazda, přichází Pajkrt.
     
    75
    To vypadalo slibně! Polyák chytrým lobem za obranu zkoušel pobídnout rozběhnutého Lupoměského, před nímž ale stihl na poslední chvíli zasáhnout bránící hráč.
     
    76
    Matěj Šimon (CLI) byl na polovině hřiště příliš důrazný a po svém útočném faulu vidí žlutou kartu. Tady jde spíše o součet více drobných zákroků.
     
    78
    Liberec se natlačil na útočnou polovinu, kde kontroloval míč, ale nedokázal se dostat do míst, odkud bych mohl zahrozit. Arsenal si svou část hřiště úspěšně brání.
     
    79
    Tvrdá střela Polyáka ze středu hřiště končí jen na bránícím hráči! Vzápětí se tlačil do zakončení Lexa, ale s individuální akcí po pravé straně nepochodil.
     
    80
    Ofenzivní snahu Slovanu ukončuje útočný faul Lupoměského u pravé postranní čáry, po němž ale Česká Lípa dlouhým nákopem odevzdává míč zpátky do moci Libereckých.
     
    81
    Střídání v týmu Slovan Liberec B:
    ze hřiště odchází Lexa, přichází Bartoš.
     
    81
    Arsenal s útokem po pravé straně nepochodil, hra se přesouvá do středu hřiště, kde oba týmy bojují o míč.
     
    82
    Ojedinělá ofenzivní snaha Arsenalu skončila centrem z levé strany, který si bez váhání našel Hasalík a rychle rozehrává.
     
    83
    Rozhodčí Tryzna nechal hostům výhodu po faulu ve středu hřiště, načež Pajkrt vysunul na levé lajně Bulejka, jemuž centr nevyšel.
     
    84
    Vzápětí hosté zaútočili podruhé, tentokrát už Vít zakončoval z levé strany, ale střela mu nesedla. Liberec rozehrává.
     
    85
    Liberec zasypává českolipské vápno centry z obou stran, ale pokus o nůžky v podání jednoho z domácích borců úspěch neslavil.
     
    86
    Česká Lípa důsledně brání svou šestnáctku, kam málokdy projde přihrávka. Když už se přece jen domácí dostanou k míči, okamžitě u sebe mají bránícího hráče.
     
    86
    Střídání v týmu FK Arsenal Česká Lípa:
    ze hřiště odchází Šimon, přichází Kaňkovský.
     
    86
    Střídání v týmu Slovan Liberec B:
    ze hřiště odchází Hadaščok, přichází Meškij.
     
    87
    Domácí po střídání rozehráli dlouhý aut, a přestože vypadal velmi zajímavě, nakonec nikdo v bílém ve vápně nezakončil.
     
    88
    Slovan vedl protiútok po pravé straně, který však zhatil nepovedený centr Lupoměského hodně vedle branky.
     
    89
    Liberec se zlobí, protože po souboji s Králem leží na přední tyči jeden z domácích hráčů. Slovan se dožadoval penalty, ale sudí jen přerušuje hru.
     
    90
    Kok už je v péči lékařů, ale přestože se postavil na své, zase si sedl na trávník. Zdá se, že závěr zápasu bude pokračovat bez něj.
     
    90+1
    Arsenal se v nastavení nepříjemně usadil na útočné polovině, ale Slovanu se podařilo vytlačit jeho rozehrávku alespoň za půlící čáru.
     
    90+2
    Vzápětí se hosté dopouští ofsajdu a Slovan zakládá jednu z posledních útočných akcí zápasu.
     
    90+2
    Česká Lípa na hranici vápna odvrací centr do bezpečí a zdá se, že se bude moci radovat z bodového zisku.
     
    90+2
    Konec zápasu.
     
    Už je tomu tak! Česká Lípa si musí na venkovní výhru počkat, přesto bude spokojenější, jelikož Liberec měl většinu zápasu územní převahu. Bohužel byl na rozdíl od soupeře neefektivní, skóroval jen jednou a vinou špatné finální koncovky si připisuje další bodovou ztrátu.
     
    Tímto se s vámi loučím, děkuji vám za pozornost a přeji příjemný zbytek neděle! (12:13:06)

    Daniel Ryl

    Branky: 54. Hadaščok – 33. Penc

    Karty:   38. Lexa (LBB) – 26. Kazda (CLI), 45. Hajdo (CLI), 76. Šimon (CLI)


    Slovan Liberec B: Hasalík – Govaers, Hadaščok (86. Meškij), Kočka (69. Lupoměský), Kok, Kytka (46. Málek), Lehoczki, Lexa (81. Bartoš), Polyák, Winkler, Juzvak (C)
    Náhradníci: Musil – Bartoš, Horňáček, Lupoměský, Machotka, Málek, Meškij, Musil

    Trenér: J. Harant

    FK Arsenal Česká Lípa: Král – Baláž, Brejcha, Černý (46. Bulejko), Filip (C), Hajdo, Halbich (61. Ješeta), Kazda (74. Pajkrt), Penc, Šimon (86. Kaňkovský), Vít
    Náhradníci: Kadlec – Beránek, Bulejko, Ješeta, Kaňkovský, Nemšovký, Pajkrt

    Trenér: P. Hradiský

    Rozhodčí: Tryzna – Vojtěch, Svoboda

    Diváci: 120
    bahis siteleri