Třinec – Zlínsko 1:2 (kon.) | Frýdek-Místek – Uh. Brod 1:1 (kon.) | Rosice – Start Brno 1:2 (kon.)
Hodonín – Znojmo 0:1 (kon.) | Frýdlant n/O – Ostrava B 2:1 (kon.)
konec
FC Slovan Rosice
1:2 (0:1)
TJ Start Brno
Sobota 11.11.2023, 14:00 • Hřiště FC Slovan • Moravskoslezská fotbalová liga • 15. kolo
Předzápasové kurzy
     
    90+6
    Konec zápasu. (15:56:33)
     
    90+6
    Skrze skrumáž se do padajícího balonu opřel Michael Kršák, druhou trefu v utkání ale nezapsal. Pomalý balon se po zemi dokutálel jen k Chmielovi.
     
    90+5
    Hosté už si hlasitě žádají konec, Rosice ale budou mít ještě jednu standardku. Aktéři se stěhují do brněnského vápna, a to včetně brankáře Zádrapy.
     
    90+4
    Střídání v týmu TJ Start Brno:
    ze hřiště odchází Simon Vantuch, přichází Josef Jonáš.
     
    90+3
    Brněnští pelášili do dalšího rychlého přečíslení. Jozef Halcin dal na pokyny lavičky a zavezl balon k rohovému praporku. Následuje ještě jedno střídání Startu.
     
    90+2
    Polovina nastaveného času je téměř minulostí. Startu se rýsovalo přečíslení po pravé straně. Utnul ho zdvižený praporek pomezního rozhodčího, jenž signalizoval ofsajd.
     
    90+1
    Druhý poločas bude nastaven minimálně o čtyři minuty.
     
    90
    Střídání v týmu TJ Start Brno:
    ze hřiště odchází Lukáš Kaláb, přichází Jozef Halcin.
     
    89
    Žlutá karta pro tým FC Slovan Rosice (Pavel Novák).
     
    88
    Lukáš Kaláb aktivně napadal domácí rozehrávku. Na pomoc mu přiběhl Šimon Šumbera, při zisku balonu se ovšem prezentoval útočným faulem.
     
    87
    Je to tak. Brankář Startu vzápětí vyfasoval za otálení s rozehrávkou žlutou kartu.
     
    86
    Akce Rosic vedená po levém okraji hřiště končí pouze odkopem od branky Františka Chmiela. A ten se pochopitelně nikde hnát nebude.
     
    84
    Střídání v týmu FC Slovan Rosice:
    ze hřiště odchází Tomáš Praks, přichází Filip Němeček.
     
    84
    Dnešní utkání sleduje 250 diváků.
     
    83
    Patrik Goj si střihl sprint po pravém křídle, jenže v závěru akce znovu pokazil přihrávku, a tak se Rosice do zakončení nedostaly.
     
    80
    Po pasu z levé strany upadl po kontaktu s protihráčem ve vápně Tomáš Dobrovodský. Rosice si žádaly penaltu, ta se ale nepíská!
     
    79
    Rosice se tlačí za vyrovnáním. Nadějná akce středem hřiště ztroskotala na nepřesné přihrávce Patrika Goje.
     
    77
    Za domácí obranu se dostala hned dvojice hráčů v červených dresech. Lukáš Kaláb mířil s hvizdem rozhodčího do rukavic Zádrapy. Byl to ofsajd.
     
    75
    Start podnikl rychlou akci po levé straně. Střídající Dominik Havlín centroval pouze do bloku.
    72. Michael KRŠÁK - 1:2
     
    72
    Rosice právě vstřelily branku!
    Slovan zadělává na drama! Prodloužený centr od levého rohového praporku zavíral na zadní tyči hlavou důrazný MICHAEL KRŠÁK.
     
    70
    Žlutá karta pro tým TJ Start Brno (Lukáš Rogožan).
     
    69
    Hosté zahrozili prudkou ranou z pravé strany. Skončila nad břevnem. Bylo to s tečí, takže se kopal ještě roh. Po něm musel sáhnout hlavní arbitr Cieslar do kapsičky.
     
    67
    Střídání v týmu TJ Start Brno:
    ze hřiště odchází Martin Zikl, přichází Dominik Havlín.
     
    66
    Žlutá karta pro tým TJ Start Brno (Simon Vantuch).
     
    64
    Střídání v týmu FC Slovan Rosice:
    ze hřiště odchází Erik Sedláček, přichází Daniel Přerovský.
     
    64
    Standardní situace Rosic ztroskotala na útočném faulu v šestnáctce. Rozehrávat bude Chmiel.
     
    58
    Tomáš Praks si vykoledoval na pravé straně faul. Následnou standardku sám rozehrál centrem na zadní tyč. Slabé zakončení skončilo v rukavicích Františka Chmiela.
     
    57
    Střídání v týmu FC Slovan Rosice:
    ze hřiště odchází Matěj Novotný, přichází Tomáš Dobrovodský.
     
    57
    Střídání v týmu FC Slovan Rosice:
    ze hřiště odchází Fabian Matula, přichází David Kotásek.
    54. Lukáš ROGOŽAN - 0:2
     
    54
    Start Brno právě vstřelil branku!
    Rázem je vše úplně jinak! Hosté podnikli akci po pravém křídle. Simon Vantuch se parádně prosmýkl podél postranní a následně i brankové čáry. V závěru sóla přihrával proti noze LUKÁŠI ROGOŽANOVI, který z vápna prostřelil Zádrapu. To je pro Rosice hodně velká rána.
     
    52
    Slovan vstoupil do druhého poločasu aktivně. Na domácích fotbalistech je vidět velká touha po vyrovnání. Obrana Startu se musí mít neustále na pozoru.
     
    48
    Rosice měly obrovskou šanci na vyrovnání! Obrana Startu si k velké nevoli kouče Frimmela nepohlídala před brankou volného Adama Filu. Ten střílel ve velké příležitosti těsně vedle levé tyčky!
     
    47
    Petr Duda na poslední chvíli vrátil balon na brankáře Chmiela před dvojicí dotírajících dravců. Byli jimi Erik Sedláček a Adam Fila.
     
    46
    Střídání v týmu FC Slovan Rosice:
    ze hřiště odchází Karel Kulík, přichází Michael Kršák.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 15:03.
     
    Úvodní poločas příliš zajímavých momentů nenabídl. Mírně aktivnějším týmem byl hostující Start, který díky domácí brance vede nejtěsnějším rozdílem 1:0. Uvidíme, co nám přinese druhá půle.
     
    45+3
    První poločas skončil.
     
    45+2
    Oba týmy srážejí v závěru poločasu nepřesnosti. Diváci už se jistě těší na hvizd a poločasové občerstvení.
     
    45+1
    Ondřej Cieslar nastaví první dějství o dvě minuty.
     
    45
    Oba brankáři se v krátkém sledu postarali o odkopy od svých svatyní. Žádný zákrok předvést nemuseli. Hraje se daleko od obou šestnáctek.
     
    42
    Rosice ubránily rohový kop a vrhly se po nákopu Zádrapy do rychlého protiútoku. Do zakončení se dral Erik Sedláček, včas se mu ale vrhl pod nohy František Chmiel.
     
    40
    Teď už ano. Karel Kulík fauloval na okraji středového kruhu Šimona Šumberu a bude si na své další zákroky muset dávat zvýšený pozor.
     
    39
    Matěj Novotný se snažil zasáhnout balon, kolíky však trefil nevybíravě pouze Martina Zikla, jenž se s bolestivým výkřikem skácel k zemi. Rozhodčí Cieslar kartu nevytasil.
     
    36
    Tomáš Praks adresoval vzdušný balon na malé vápno. Obránce Startu ho vyhlavičkoval ven. Následně byl Matěj Novotný u postranní čáry zastaven skluzem.
     
    34
    V krátkém sledu dva rohové kopy Rosic z pravé strany. První centr vyboxovával František Chmiel do zámezí, druhý byl přetažený.
     
    32
    Šimon Šumbera rozehrál standardku Startu centrem z pravé strany. Balon propadl na zadní tyč k Martinu Sedlovi. Při pokusu o jeho zpracování mu odskočil od nohy, zakončení do odkryté části branky tak z toho nebylo.
     
    30
    Simon Vantuch nabral rychlost na pravé stráně. Slibnou akci Startu zazdil přetaženým centrem na zadní tyč.
     
    29
    Za svůj skluz u půlící čáry vidí první žlutou kartu tohoto utkání Lukáš Kaláb. Zastavil jím rozjíždějící se protiútok Rosic.
     
    25
    Matěj Novotný odcentroval z levé strany na střed vápna, kde číhal Adam Fila. Ten si pomohl útočným faulem, když od sebe rukama odhodil protihráče v červeném dresu.
     
    21
    Lukáš Rogožan si potáhl balon středem hřiště. Místo přihrávky do strany zkusil přízemní střelu zpoza šestnáctky. Míč zamířil hodně vedle levé tyče.
    17. Tadeáš ZEZULA - 0:1
     
    17
    Start Brno právě vstřelil branku!
    Hosté ze své aktivity vytěžili vedoucí gól! Balon si po nákopu z levé strany nešťastně srazil do sítě hlavou kapitán Rosic TADEÁŠ ZEZULA.
     
    15
    Rosice zahrávaly z pravé strany rohový kop. Po kratším centru přišlo zblokované zakončení. Aktuálně zakládají domácí novou kombinaci až od svého brankáře Zádrapy.
     
    12
    Start převzal v posledních minutách taktovku a je v těchto chvílích o poznání aktivnějším týmem. Hraje se výhradně na polovině Rosic, kde byl po kličce faulován Šimon Šumbera. Následuje standardka.
     
    9
    Nebezpečná nebyla ani brněnská standardní situace. Centr z levé strany mířil na vzdálenější tyč, kde jej Martin Sedlo hlavou před branku nevrátil. Rozehrávat bude Jan Zádrapa.
     
    7
    Hosté se zatím marně prodírají do pokutového území Rosic. Nákop Šimona Šumbery se snažil prodloužit hlavou do šestnáctky Martin Zikl, ale bez úspěchu. Následoval ještě přetažený centr z pravé strany.
     
    3
    V krátkém sledu přilétly do brněnského vápna hned tři centry. Po tom posledním se do odraženého balonu opřel bez přípravy Erik Sedláček. Rána mu nesedla a letěla dost mimo branku.
     
    2
    Rosice hrají ve žluto-černé kombinaci dresů, Brno v červených.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    FC Slovan Rosice: Zádrapa – Zezula (C), Kulík, Praks, Novák, Buchta, Fila, Novotný, Sedláček, Goj, Matula
    Náhradníci: Drobek – Kršák, Přerovský, Němeček, Dobrovodský, Kotásek, Oborný
    Trenér: Petr Čuhel

    TJ Start Brno: Chmiel – Kaláb, Avdić (C), Papež, Pařízek, Duda, Rogožan, Sedlo, Vantuch, Zikl, Šumbera
    Náhradníci: Špelda – Halcin, Jonáš, Havlín, Fraňo
    Trenér: Milan Frimmel

    Rozhodčí: Cieslar – Řezníček, Ehrenberger.
     
    Nováček soutěže z Brna posbíral od začátku sezony 24 bodů, což mu aktuálně stačí na sedmou pozici. Start vykazuje aktivní gólové skóre 29:24. V minulém kole doma zdolal poměrem 2:1 rezervu prvoligového Slovácka. Nejlepším střelcem týmu je Martin Zikl. Čtyřiadvacetiletý útočník je odchovancem Zbrojovky, ve Startu je ovšem na hostování z Líšně. Během aktuálního soutěžního ročníku se zapsal mezi střelce už sedmkrát.
     
    Rosice jsou v osmnáctičlenné tabulce se ziskem 18 bodů na jedenácté pozici, a to při vyrovnaném skóre 21:21. Hned 13 bodů z této porce získal Slovan na domácím stadionu. V minulém kole prohrály Rosice 1:2 na půdě Hlučína. Zápas ovlivnila červená karta Koláčného, po níž dohrávaly Rosice od 40. minuty v deseti. Nejlepším klubovým kanonýrem je se šesti letošními brankami čtyřiadvacetiletý záložník Adam Fila. V minulosti odehrál v dresu Líšně osm zápasů ve FORTUNA:NÁRODNÍ LIZE.
     
    Hezké sobotní odpoledne. V rámci 15. kola Moravskoslezské fotbalové ligy se spolu poprvé v historii utkají týmy FC Slovan Rosice a TJ Start Brno. Roli mírného papírového favorita přisuzují bookmakeři sázkových kanceláří domácímu mužstvu.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 14:00.

    Filip Lefenda

    Branky: 72. Kršák – 17. Zezula (vla.), 54. Rogožan

    Karty:   40. Kulík (ROS), 89. Novák (ROS) – 29. Kaláb (SBO), 66. Vantuch (SBO), 70. Rogožan (SBO), 87. Chmiel (SBO)


    FC Slovan Rosice: Zádrapa – Zezula (C), Kulík (46. Kršák), Praks (84. Němeček), Novák, Buchta, Fila, Novotný (57. Dobrovodský), Sedláček (64. Přerovský), Goj, Matula (57. Kotásek)
    Náhradníci: Drobek – Kršák, Přerovský, Němeček, Dobrovodský, Kotásek, Oborný

    Trenér: Petr Čuhel

    TJ Start Brno: Chmiel – Kaláb (90. Halcin), Avdić (C), Papež, Pařízek, Duda, Rogožan, Sedlo, Vantuch (90.+4 Jonáš), Zikl (67. Havlín), Šumbera
    Náhradníci: Špelda – Halcin, Jonáš, Havlín, Fraňo

    Trenér: Milan Frimmel

    Rozhodčí: Cieslar – Řezníček, Ehrenberger

    Diváci: 250
    bahis siteleri