Montreal – Boston 3:2 (po pr.) | Ottawa – Calgary 4:1 (kon.) | Tampa – Carolina 0:4 (kon.)
Toronto – Vancouver 5:2 (kon.) | NY Islanders – Washington 1:4 (kon.) | Pittsburgh – Buffalo 4:0 (kon.)
Nashville – Arizona 5:7 (kon.) | Colorado – St. Louis 2:8 (kon.) | Seattle – Edmonton 1:4 (kon.)
Los Angeles – Philadelphia 2:4 (kon.) | Florida – Chicago 4:3 (kon.)
po prodl.
Montreal Canadiens
3:2 (0:1, 0:0, 2:1 - 1:0)
Boston Bruins
Neděle 12.11.2023, 01:00 • Bell Centre, Montreal • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    62:13 Kaiden GUHLE - 3:2
     
    62:13
    Montreal právě vstřelil branku!
    Habs přeci jen dotahují zápas do vítězného konce! Anderson se prokličkoval mezi kruhy, kde jeho bekhendové zakončení trefilo spoluhráče Newhooka, ale touš poté hostující útočník Poitras nevědomky posunul mezi kruhy, kde zrovna projížděl KAIDEN GUHLE, jenž už ho poslal do sítě Bostonu. Bez asistence.
     
    60:32
    Matheson hodně jednoduše projel mezi hráči Bostonu a tváří v tvář Swaymanovi mířil mezi betony, ale hostující brankář svůj tým podržel.
     
    55:43
    Tak nyní měl Swayman obrovské štěstí! Hned po vhazování totiž přišlo nahození z modré čáry, které bylo několikrát tečováno a kotouč nakonec přesně zasáhl hostujícího brankáře. Následně se ještě před bránou Bostonu strhla solidní potyčka.
    52:58 Brad MARCHAND - 2:2
     
    52:58
    Boston právě vstřelil branku!
    Bruins okamžitě využívají přesilovou hru! Pastrňák dostal přihrávku na levou stranu, odkud poslal touš před bránu Montrealu, kde se odrazil příhodně do brusle brzdícího BRADA MARCHANDA a od hostujícího útočníka už puk míří do zcela odkryté brány Montrealu. Asistence: David Pastrňák, Charlie McAvoy.
     
    52:49
    Bruins budou hrát další přesilovou hru, protože dvě minuty za podrážení dostává Tanner Pearson (MTL).
     
    50:33
    Suzuki zavezl touš do útočného pásma, a následně přihrál mezi kruhy Andersonovi, jenže zakončení domácího hráče parádně chytá Swayman.
     
    46:19
    Tak nyní to domácí hráči hodně pokazili. V ofenzivním pásmu nejprve fauloval Alex Newhook (MTL) a při následném útoku Bostonu ještě přidal faul Brendan Gallagher (MTL). Oba pykají za hákování a Habs čekají horké chvíle.
     
    45:36
    Beecher zahrozil ve vlastním oslabení, když se dokázal natlačit až před domácího brankáře, kterého však z bezprostřední blízkosti nepřekonal.
     
    44:48
    Brad Marchand (BOS) zřejmě nezvládl své emoce, protože hostující kapitán dostává dvě minuty za nesportovní chování.
     
    42:05
    Martin St. Louis (MTL) se však domnívá, že zde došlo k nedovolenému bránění Montembeaulta.
    42:05 Neuznaná branka Steena.
     
    42:05
    Boston právě vstřelil branku!
    Bruins však rychle srovnávají stav tohoto utkání! Lauko zpoza hostující klece poslal kotouč na modrou Mitchellovi, jehož nahození dokázal tečovat OSKAR STEEN a jeho teč směřovala nad rameno domácího brankáře. Asistence: Mitchell, Jakub Lauko.
    40:51 Brendan GALLAGHER - 2:1
     
    40:51
    Montreal právě vstřelil branku!
    Habs okamžitě otáčejí stav tohoto utkání na svou stranu! Evans poslal kotouč na modrou čáru Guhlemu, jenž nad ničím nepřemýšlel a nahodil jej na Swaymana, který vyrazil puk vedle sebe a BRENDAN GALLAGHER zde skočil parádní rybičku a z dorážky poslal touš za záda hostujícího brankáře. Asistence: Kaiden Guhle, Jake Evans.
    40:24 Nick SUZUKI - 1:1
     
    40:24
    Montreal právě vstřelil branku!
    Habs využívají přesilovou hru! Tak přeci jen se hokejisté Montrealu dočkávají! Kotouč se dostal na modrou čáru, kde ho Matheson přihrál NICKU SUZUKIMU, jehož následná střela sice škrtla Swaymana do jeho ramene, ale i tak touš proletěl až do sítě Bruins. Asistence: Michael Matheson, Cole Caufield.
     
    38:33
    Jenže to hostům nevydrželo dlouho, protože na trestnou lavici míří David Pastrňák (BOS), jenž obdržel dvě minuty za vysokou hůl.
     
    36:20
    Bruins jdou na pětadvacet vteřin do tří! Na dvě minuty za podrážení je totiž vyloučen Pavel Zacha (BOS).
     
    34:45
    I Montreal si ve druhé třetině zahraje svou první přesilovou hru, protože na trestnou lavici míří Brandon Carlo (BOS) na dvě minuty za hákování.
    27:59 Marchand ve velké šanci odmítl navýšit vedení Bostonu.
     
    27:59
    Pastrňák znova křižně přihrál Marchandovi, který měl před sebou zcela odkrytou klec, jenže hostující útočník trefil vzdálenější tyč!
     
    27:11
    Boston bude hrát první přesilovou hru v utkání, protože na trestnou lavici míří Johny Kovacevic (MTL).
     
    26:15
    Pastrňák připravil parádní střeleckou pozici pro Marchanda, kterému křižně nahrál do pravého kruhu, avšak jeho pohotovou střelu skvěle vyrazil přesunující se Montembeault.
     
    16:13
    A znovu slyšíme zvuk brankové konstrukce, kterou však tentokrát na druhé straně nastřelil Monahan, jehož schovanou střelu Swayman vůbec neviděl.
     
    15:22
    Domácího brankáře nyní zachránila jeho branková konstrukce, kterou se svou střelou z hranice pravého kruhu orazítkoval DeBrusk!
    09:43 Domácí velkou příležitost k vyrovnání neproměnili.
     
    09:43
    Tak to byla obrovská šance domácích! Habs jeli ve dvou na jednoho a Monahan ještě před Swaymanem přibrzil, jenže svou střelu poslal přímo do brankáře Bostonu a touš se poté odrazil k Gallagherovi, jenž ho nastřelil do tyče hostující klece!
     
    05:28
    Domácí měli další velikou možnost vyrovnat, když Gallagher nahrál křižně do levého kruhu Pearsonovi, jehož následná střela však mířila těsně vedle brány Bostonu.
     
    01:05
    Slafkovský velmi dobře obral o kotouč jednoho z hostujících hráčů, a tak se k puku následně dostal Dvorak, který si najel skoro až k Swaymanovi, jehož však už z velké blízkosti nepřekonal.
    00:36 Pavel ZACHA - 0:1
     
    00:36
    Boston právě vstřelil branku!
    Tak to je bleskový úvod pro hostující Bruins! Marchand poslal z rohu kluziště kotouč na modrou McAvoyovi, jehož následné nahození parádně tečoval český útočník PAVEL ZACHA, který usměrnil touš do protipohybu Montembeaulta. Asistence: Charlie McAvoy, Brad Marchand.

    Jan Matúš

    Branky a nahrávky: 41. Suzuki (Matheson, Caufield), 41. Gallagher (Guhle, Evans), 63. Guhle – 1. Zacha (McAvoy, Marchand), 53. Marchand (Pastrňák, McAvoy)


    Montreal Canadiens: Montembeault (Allen) – Matheson, J. Barron, Guhle, Kovacevic, Xhekaj, Harris – Newhook, Suzuki, J. Anderson – Slafkovský, Dvorak, Caufield – Monahan, Pearson, Gallagher – Pezzetta, Evans, Harvey-Pinard.
    Trenér: Martin St. Louis

    Boston Bruins: Swayman (Ullmark) – Lohrei, McAvoy, H. Lindholm, Carlo, Forbort, Mitchell – Marchand, Zacha, Pastrňák – J. van Riemsdyk, Coyle, Frederic – Heinen, Poitras, DeBrusk – Lauko, Beecher, Steen.
    Trenér: Jim Montgomery

    Rozhodčí: Rooney, Lee – Nansen, Galloway

    Diváci: 21 105
    bahis siteleri