Minnesota – Dallas 3:8 (kon.) | Montreal – Vancouver 2:5 (kon.) | NY Rangers – Columbus 4:3 (1:0 po s.n.)
Anaheim – San Jose 4:1 (kon.)
konec
Anaheim Ducks
4:1 (2:1, 0:0, 2:0)
San Jose Sharks
Pondělí 13.11.2023, 02:00 • Honda Center, Anaheim • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 02:00.
     
    Všem fanynkám a fanouškům přeju krásnou pozdní noc. Vítám vás při sledování nejlepší ligy světa, u zápasu mezi Anaheimem a San Jose.
     
    Anaheim Ducks

    Kačeři z Anaheimu prožívají poměrně solidní vstup do sezóny. Ve třinácti zápasech nasbírali solidní porci čtrnácti bodů a v tabulce atakují příčky pro play-off, z devátého místa ztrácí na osmou Arizonu jediný bod. Svěřenci trenéra Cronina ještě nedávno drželi parádní sérii šesti výher v řadě, nicméně momentálně táhnou šňůru dvou proher za sebou, prohráli 0:2 s Pittsburghem a naposledy doma v divoké přestřelce 3:6 s Philadelphií. Nejproduktivnějším hráčem týmu je Mason McTavish se čtrnácti body.
     
    San Jose Sharks

    Žraloci ze San Jose mají nálepku nejhoršího týmu celé soutěže, když v dosavadních čtrnácti utkáních zvítězili pouze dvakrát a na kontě mají pouhých pět bodů. Quinnova družina se po úvodních jedenácti prohrách konečně dočkala výhry, a to dokonce dvou za sebou, nicméně třetí nepřidala, v aréně obhájce titulu z Vegas padla jasným výsledkem 0:5. Týmové produktivitě vévodí český forvard Tomáš Hertl, ten doposud nasbíral devět kanadských bodů.
     
    Úvodní sestavy:

    Anaheim Ducks: Gibson (Dostál) – LaCombe, Fowler (A), Ljubuškin, Mintjukov, Gudas, Vaakanainen – Terry (A), Carlsson, Killorn – R. Strome, McTavish, Vatrano – Silfverberg, Henrique (A), Max Jones – Leason, Carrick, Groulx.
    Trenér: Greg Cronin

    San Jose Sharks: Blackwood (Kähkönen) – Addison, Ferraro (A), Burroughs, M. Vlasic, Ochoťuk, Rutta, Knyžov – Zetterlund, Hertl (A), Eklund – Kunin, Granlund, Zadina – Labanc, Sturm, Hoffman – Carpenter, G. Smith.
    Trenér: David Quinn

    Rozhodčí: Luxmore, Hebert – Mills, Johnson.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:10
    Zápas mezi Anaheimem a San Jose odstartoval! Hosté jej zahájili útokem po levém mantinelu, Mikaela Granlunda zastavil Urho Vaakanainen.
     
    00:43
    I další útok Žraloků domácí hokejisté bez problémů pohlídali, průnik Tomáše Hertla středem kluziště pokryl dobře pozičně pracující Cam Fowler.
     
    01:17
    Dvojka draftu Leo Carlsson z pravého kruhu nabízel kotouč před bránu, kde na něj Troy Terry bekhendem těsně nedosáhl.
     
    01:45
    Slibně vypadající protiútok Sharks ukončil svým hvizdem čárový rozhodčí, Givani Smith vystavil do ofsajdu Kevina Labanca.
     
    02:31
    Příliš dlouhou nahrávku obdržel Mason McTavish a nedosáhl na ni ani na dlouhou hokejku, z klidné pozice rozehrával Kyle Burroughs.
     
    02:39
    Dlouho hráči v bílých dresech na puku nepobyli, protože hned Kyle Burroughs nepovedenou žabičkou hledal za obranou Filipa Zadinu.
     
    03:20
    Pod tlakem napadajícího Granlunda si Cam Fowler pomohl přihrávkou k druhému mantinelu na Jacksona LaCombeho, ten vyvezl touš do středního pásma.
     
    03:46
    Jakob Silfverberg nabral rychlost po pravém mantinelu a z vrcholku pravého kruhu nahazoval před bránu, kde Calen Addison přetlačil Adama Henriquea.
     
    04:15
    Vysokou rychlost nabral po pravém křídle Filip Zadina a místo očekávaného zakončení ještě nahrával pod sebe Lukeovi Kuninovi, leč zasáhl jenom Fowleovy brusle.
     
    04:49
    Anaheim právě vstřelil branku!
    Kačeři se ujímají brzkého vedení! Po vyhraném buly Strome posunul puk na modrou čáru, kde byl připravený Ljubuškin a jeho střelu zápěstím FRANK VATRANO perfektně ztečoval mezi betony překvapeného Blackwooda. Asistence: Ilja Ljubuškin a Ryan Strome.
    04:49 Frank VATRANO - 1:0
     
    05:31
    A nechybělo moc, aby to bylo o dva góly! Leo Carlsson našlápl a ujel Janu Ruttovi, z bezprostřední blízkosti ovšem zvedl puk přímo do výstroje brankáře.
     
    05:54
    Brejk San Jose měl daleko k úspěchu, protože Jackson LaCombe přečetl oblouček za obranu a kus černé gumy ze vzduchu s přehledem stáhl do rukavice.
     
    06:22
    Leo Carlsson opět na ledě a u pravého mantinelu vybojoval kotouč pro Troye Terryho, tomu následně nevyšla klička jeden na jednoho proti Ochoťukovi.
     
    06:48
    Nebezpečí před vlastní bránou zamezil Nikolaj Knyžov vystižením přihrávky mezi kruhy na Masona McTavishe, vzápětí ovšem poslal touš mimo hrací plochu, naštěstí pro něj s odrazem o tvrzené sklo, takže se nevylučuje.
     
    07:13
    Do mezikruží si najel Troy Terry a do tohoto prostoru také dostal hrací předmět, k zakončení nicméně soka nepustil Mario Ferraro.
     
    07:42
    Vlastní vinou se Anaheim připravil o útočné pásmo, příliš prudkou nahrávku Terryho na modrou totiž Jackson LaCombe zpracoval až ve střední třetině.
     
    08:18
    Netrvalo dlouho a domácí znovu zahrozili, když Adam Henrique z levého křídla nahrával do středu ofenzivu podpořivšímu Camu Fowlerovi, toho udržel na uzdě Nikita Ochoťuk.
     
    08:57
    Dopředu se vydali i hosté, avšak John Gibson mohl zůstat v klidu, Mikael Granlund nahazoval zleva spíše z nouze a výrazně vedle brány.
     
    09:21
    Kdo už mezi tři tyče mířil, to byl Ryan Carpenter, svižnou střelu zápěstím John Gibson i s notnou dávkou štěstí vyhlavičkoval do ochranné sítě.
     
    09:59
    V plné rychlosti Brett Leason dobruslil až do pravého kruhu, táhlou střelu ze zápěstí nasměroval o kousek vedle bližší tyčky.
     
    10:28
    Po levém mantinelu si věřil Mike Hoffman, avšak u útočné modré čáry soka čistým hitem zpacifikoval český pořízek Radko Gudas.
     
    10:58
    Situaci dvou proti dvěma řešil Brett Leason ránou zápěstím doprostřed brány, Mackenzie Blackwood podržel hrací předmět ve výstroji.
     
    11:21
    Urho Vaakanainen přečetl úmysl konkurenta Zetterlunda v podobě nájezdu za Gibsonovu svatyni, kde jej tělem odstavil od kotouče.
     
    11:52
    Útoky Žraloků zatím nejsou nikterak nebezpečné. Na vlastní pěst se dopředu vydal Tomáš Hertl, proti LaCombemu s Fowlerem neuspěl.
     
    12:23
    Nahození Burroughse od modré čáry John Gibson levým betonem pouze vyrážel před sebe, Adam Henrique následně zamezil v dorážce Kuninovi.
     
    12:44
    Hokejisté Ducks založili rychlý brejk, který neměl dlouhého trvání, protože Troy Terry nedosáhl na dlouhou přihrávku Mintjukova.
     
    13:05
    San Jose právě vstřelilo branku!
    Vyrovnáno! Po zblokované střele Eklunda z pravého kruhu zakončoval Hertl do pravého betonu Gibsona, načež si volného puku všiml LUKE KUNIN a ze vzduchu jej šikovně sklepl za záda bezmocného brankáře. Asistence: Tomáš Hertl a William Eklund.
    13:05 Luke KUNIN - 1:1
     
    14:06
    Zpoza levého kruhu vypálil přes obránce Mason McTavish. Mackenzie Blackwood reagoval v poslední chvíli a předvedl povedený zákrok lapačkou.
     
    14:39
    Pod tlakem si Mason McTavish sjel z kruhu až k modré čáře, odtud vystřelil zápěstím z otočky poměrně výrazně vedle pravé tyče.
     
    15:01
    Na teč od levého mantinelu cíleně nahazoval Ryan Carpenter, Givani Smith ze vzduchu usměrnil kus černé gumy těsně nad břevno.
     
    15:36
    Tomáš Hertl počkal na doplnění od obránců a na modrou nabil Mariu Ferrarovi, jenž tvrdou forhendovou střelou napálil prvního bránícího soka.
     
    16:02
    Znovu v akci Tomáš Hertl, jenž se v pravém kruhu obtočil kolem Mintjukova a vypálil z pravého kruhu, John Gibson včas srazil betony k sobě.
     
    16:36
    Do přehuštěného prostoru vypálil ruský obránce Ilja Ljubuškin, úspěšným blokem se prezentoval zakleknuvší Fabian Zetterlund.
     
    17:06
    První přesilovou hru v zápase si vyzkouší domácí Kačeři, na útočné modré čáře Nikolaj Knyžov poslal nedovoleným bráněním k ledu Maxe Jonese.
     
    17:34
    Po pěkné kombinaci se puk dostal až do pravého kruhu na Lea Carlssona, jehož pokus Mackenzie Blackwood vyrazil pravým ramenem.
     
    18:00
    Z druhého, tedy z levého kruhu pálil zápěstím Troy Terry a znovu připravený Mackenzie Blackwood touš odpálil vyrážečkou do ochranné sítě.
     
    18:13
    Puk si po sklepnutí od McTavishe našel Alex Killorn, rychle si ho stáhl před bránu a hledal volné místečko u levé tyčky, kam gólman včas přirazil beton.
     
    18:22
    Anaheim právě vstřelil branku!
    Přesilovka využita a hlavní pozornost na sebe zase strhl FRANK VATRANO, který si vyměnil kotouč s Fowlerem a z pravého kruhu potom zamířil parádně do bližšího víka, střelu dokonale schoval za bránícího Vlasica, proto brankář reagoval příliš pozdě. Asistence: Cam Fowler a Jakob Silfverberg.
    18:22 Frank VATRANO - 2:1
     
    19:23
    Na okamžité vyrovnání zaútočil Mikael Granlund a vedl si velmi dobře, když se prokličkoval až do mezikruží a střelu zápěstím Gibson s problémy vyrážel vedle pravé tyčky.
     
    19:48
    Ještě jednou se pokusili zahrozit domácí, ovšem nebezpečí pro Blackwwodovu svatyni nezpůsobili, Lea Carlssona vystavil do ofsajdu Troy Terry.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Úvodní dvacetiminutovka zápasu mezi Anaheimem a San Jose nabídla tři první trefu Franka Vatrana našel odpověď Luke Kunin, aby si v 19. minutě vzal Frank Vatrano slovo znovu, v přesilovce skóroval ránou z pravého kruhu do bližší šibenice. Vedení Ducks je zasloužené, mají více ze hry, každopádně náskok činí jedinou branku, takže Sharks nemusí klesat na mysli, stále živí naděje na bodový zisk.
     
    Střely na bránu po 1. třetině: 15 – 8.
     
    Další třetina začne přibližně ve 3:10.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:10
    Druhá třetina je v plném proudu, tak pojďme na ni! Hosté bleskově získali útočnou třetinu, Kyle Burroughs vypálil od modré vedle levé části brankové konstrukce.
     
    20:48
    Přečíslení dvou na jednoho zbrzdil Max Jones, aby nakonec vypálil zprava a z ostrého úhlu, přičemž na Blackwooda nevyzrál.
     
    21:23
    Spoluhráčům vypomohl s rozehrávkou John Gibson, když prudké nahození zastavil za bránou pro kolemjedoucího LaCombeho.
     
    21:47
    Domácí celek dělily od navýšení náskoku centimetry! Troy Terry strhl hru do pravého kruhu, odkud mířil zápěstím na zadní tyč a právě branková konstrukce zachránila Blackwooda od třetí inkasované branky.
    21:47 Křižná střela Terryho skončila na pravé tyči
     
    22:35
    Na druhé polovině ledové plochy zahrozil Kevin Labanc, pokus zápěstím z vrcholku levého kruhu Gibson uschoval do výstroje.
     
    22:51
    Mason McTavish vymyslel střílný pas do prostoru, kde se pohyboval Urho Vaakanainen, finský hokejista usměrnil touš o kousek vedle pravé tyčky.
     
    23:09
    Z pod tlaku se San Jose alespoň na pár vteřin vymanilo za cenu zakázaného uvolnění, Fabian Zetterlund nedosáhl na dlouhý pas Kevina Labanca.
     
    23:42
    Tvrdou střelu z pravého kruhu se prezentoval Mikael Granlund, John Gibson neměl úplně ideální výhled, přesto zasáhl pravým betonem.
     
    24:00
    Jako další vypálil mezi tři tyče Marc-Édouard Vlasic a i s jeho pokusem si John Gibson věděl rady, touš schoval pod betony.
     
    24:16
    Na nedostatek práce si John Gibson v posledních chvílích stěžovat nemůže, nyní si lapačkou sáhl pro střelu Ferraa od modré.
     
    25:09
    Z velkého úhlu střílel Frank Vatrano, nicméně kýženého hattricku prozatím nedosáhl, touš usměrnil výrazně vedle cílového zařízení.
     
    25:42
    Odrazem o mantinel dostal nahrávku na modrou čáru Leo Carlsson, nepovedenou ránu schytal v blízkosti levého kruhu se pohybující Ferraro.
     
    26:01
    Tlak elitní útočné lajny Ducks pokračoval a Terry na závěr propasíroval puk do předbrankového prostoru na Alexe Killorna, jenž si tváří v tvář vylámal zuby na Blackwoodovi, brankář v rozkleku neudělal mezeru mezi pravým betonem a rukou, kam soupeř střílel.
     
    26:55
    Mason McTavish na sebe navázal dva protihráče, aby následně žabičkou přenesl hru doprava na Bretta Leasona, který promáchl naprázdno.
     
    27:24
    V mezikruží si našel odražený puk Sam Carrick a vystřelil bekhendem těsně nad ledem, Mackenzie Blackwood i s notnou dávkou štěstí zakročil pravým betonem.
     
    27:55
    Z pod tlaku San Jose dostal Jan Rutta, když puk vybojoval u levého mantinelu a vysokým obloučkem jej poslal do středního pásma.
     
    28:22
    Hokejisté v černých dresech zase obsadili útočnou třetinu a po zblokované střele Ljubuškina střílel Jakob Silfverberg z otočky pouze do gólmanova betonu.
     
    28:37
    Domácí budou hrát přesilovku. Vše odstartovala hra vysokou holí v podání Kylea Burroughse, načež se po přerušení hry do sebe pustili Max Jones a Luke Kunin. Incident vyvrcholil v bitku, v níž měl navrch domácí útočník. Aktéři bitky dostali pětiminutové tresty, zadák Burroughs inkasoval trest dvouminutový.
     
    29:23
    Pěknou akci završil Mason McTavish střelou zápěstím z mezikruží, Mackenzie Blackwood šel včas do pokleku a levým betonem odrazil puk do rohu mantinelu.
     
    29:52
    Troy Terry z levého křídla přihrál do předbrankového prostoru, kde si Leo Carlsson udělal prostor přes Vlasica, leč bekhendem nepřehodil brankářův beton.
     
    30:13
    Vzápětí se Leo Carlsson vydal do levého kruhu, kam také dostal nahrávku, křižnou střelu Blackwood vyrazil ramenem.
     
    30:54
    Anaheim pokračoval v tlaku i po skončení přesilovky, nahození Cama Fowlera tečoval vedle pravé části brankové konstrukce Jakob Silfverberg.
     
    31:20
    Početní převahu si poprvé vyzkouší hostující mužstvo. Na lavici hanby usedl Benoit-Olivier Groulx, jenž zastavil rozjetého Eklunda pouze za cenu držení.
     
    31:44
    Fabian Zetterlund dostal kotouč do mezikruží, kde si našel prostor, v nekomfortní pozici však zakončoval mimo tři tyče.
     
    32:11
    Eklundovu nahrávku před bránu lehce tečoval bránící Jackson LaCombe, puk potom sebral do lapačky včas reagující John Gibson.
     
    32:51
    Přesilovka Sharks končí předčasně. Frank Vatrano si dělal naděje na hattrick v oslabení, načež mu strom vystavil do cesty Fabian Zetterlund, přestože protihráč nebyl v držení puku. Rozhodčí vylučuje za nedovolené bránění.
     
    33:25
    Trest Groulxe je minulostí, startuje tedy přesilovka Ducks, kteří již obsadili útočné pásmo a hledají cestičku ke třetímu vstřelenému gólu.
     
    33:58
    V pravém kruhu zakvedlal s pukem Mason McTavish, aby nakonec vyzkoušel střelu zápěstím na zadní tyč, ta těsně minula cílové zařízení.
     
    34:23
    Kde se vzal, tu se vzal za defenzivní linií Sharks ruský obránce Pavel Mintjukov, Mackenzie Blackwood však konkurenta výborně vystál a forhendovou střelu pokryl!
     
    34:47
    Nebezpečí i na druhé straně! Do úniku obdržel nahrávku Mikael Granlund, který vyzkoušel forhendovou, ovšem dostal se příliš blízko Gibsonovi, nakonec ztroskotal na jeho vyrážečce.
     
    35:28
    Místo nahození na bránu Urho Vaakanainen přihrával po levém mantinelu Alexi Killornovi, ten se přes Maria Ferrara před Blackwooda nevytočil.
     
    35:59
    Na tvrdý projektil Cama Fowlera zpoza levého kruhu Mackenzie Blackwood velmi dobře viděl, kotouč schoval do výstroje a počkal na přerušení hry.
     
    36:08
    Anaheim míří do čtyř. Ryan Strome tak dlouho osekával Kevina Labanca, až jej poslal k ledu, což muže v pruhovaném přimělo zvednout pravici.
     
    36:49
    Za levým kruhem natáhl k ráně zápěstím Mikael Granlund. John Gibson si našel místečko, odkud na touš viděl a předvedl pěkný zákrok lapačkou.
     
    37:02
    Zase střílel Mikael Granlund, tentokráte zleva. Gólman zasahovat nemusel, situaci za něj vyřešil jeden z bránících spoluhráčů.
     
    37:33
    V plné rychlosti se William Eklund prokličkoval až mezi kruhy, aby ve finále vypálil zápěstím do v těsné blízkosti stojícího soka.
     
    38:15
    Početní převaha hostujícího mužstva je minulostí. Dopředu se okamžitě vydal Brett Leason, bez podpory spoluhráčů však sám proti dvěma neuspěl.
     
    38:56
    Troy Terry ze hry vyřadil dva protihráče a doprava přihrál Leu Carlssonovi, svižný projektil z pravého kruhu zblokoval Marc-Édouard Vlasic.
     
    39:26
    V poslední chvíli Mackenzie Blackwood na teč při nahození od modré čáry, nejhoršímu zabránil nataženým pravým betonem.
     
    39:57
    Poslední útok prostřední dvacetiminutovky táhl Mason McTavish, který nakonec vyzkoušel střelu zápěstím po ledě na zadní tyč, opět úřadoval Blackwoodův pravý beton.
     
    40:00
    Po siréně oznamující konec druhé třetiny ještě došlo k potyčce, v níž byli nejaktivnější Ryan Strome a Jan Rutta, oba vyfasovali dvě minuty za hrubost.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Druhá třetina se stavem střetnutí nepohnula, Anaheim tedy zůstává o gól napřed. Kačeři mají i nadále herně navrch, v prostředním dějství jim ale zvlhnul střelecký prach. Terry mířil do tyče, Killorn s Mintjukovem zase tváří v tvář neuspěli proti Blackwoodovi. Na druhé polovině ledové plochy zahrozil v úniku Granlund, Gibson jeho forhendový pokus kryl vyrážečkou.
     
    Střely na bránu po 2. třetině: 32 – 21.
     
    Další třetina začne přibližně ve 4:05.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:10
    Pro připomenutí, třetí část začíná ve čtyřech na obou stranách bez vyloučených Rutty a Stromea. Úvodní buly vyhrál švédský talent Leo Carlsson.
     
    40:36
    Právě Leo Carlsson čekal na přihrávku v pravém kruhu a Troy Terry se jej pokusil najít, ovšem dobře v obraně zapracoval Nikita Ochoťuk.
     
    41:02
    Anaheim bude hrát čtyři na tři. Dnes podruhé usedl za katr Fabian Zetterlund, když v útočné třetině zahákoval Ljubuškina.
     
    41:52
    Anaheim právě vstřelil branku!
    Croninova družina podruhé využívá početní převahu a odskakuje na rozdíl dvou branek! MASON MCTAVISH přihrál doprava Carlssonovi, najel si před bránu, kam dostal zpětný pas a Blackwooda prostřelil forhendovou střelou z první na vyrážečku. Asistence: Leo Carlsson a Pavel Mintjukov.
    41:52 Mason MCTAVISH - 3:1
     
    42:41
    Anaheim právě vstřelil branku!
    Kuriózní trefa svátečního českého střelce RADKA GUDASE! Obránce Ducks vystřelil od modré a hokejka Hofmanna zvedla puk vysoko do vzduchu, kde na něj před bránou Vlasic nedoskočil a dezorientovaný Blackwood vůbec nereagoval na oblouček, který mu spadl za záda. Asistence: Ryan Strome a Frank Vatrano.
    42:41 Radko GUDAS - 4:1
     
    43:25
    Přerušení hry způsobili Sam Carrick s Givani Smithem, kteří se do sebe pustili pěstmi. Oba dostali pět minut za bitku, ovšem hostující útočník ještě navíc dvě minuty za hrubost, takže domácí budou hrát přesilovku.
     
    43:52
    Adam Henrique sjel do pravého kruhu, kde mu střela vyšla na bekhend, dobře provedené zakončení nasměroval do boční síťky.
     
    44:31
    Od modré vypálil Cam Fowler, Mackenzie Blackwood šel včas do pokleku a koncem pravého betonu zabránil páté inkasované brance.
     
    44:44
    Jako další se o slovo přihlásil Frank Vatrano, který střílel z vrcholku pravého kruhu do připravené vyrážečky gólmana Sharks.
     
    45:29
    Leo Carlsson vyzkoušel oblouček za obranu, jehož adresátem byl Troy Terry, tohoto hokejistu však zradilo zdánlivě snadné zpracování.
     
    45:58
    Už při hře pět na pět vystřelil zápěstím od modré čáry Kyle Burroughs, John Gibson vyrážel touš vyrážečkou za bránu.
     
    46:20
    Další rána od modré, tentokráte Marc-Édouard Vlasic pálil od levého mantinelu a domácí brankář v tomto případě schoval puk ve výstroji.
     
    46:57
    V pravém kruhu si vytvořil palebnou pozici český forvard Tomáš Hertl, zápěstím potom střílel do obětavě blokujícího Fowlera.
     
    47:20
    Další ofenzivní akci Sharks rozjel Nikolaj Knyžov, jehož nahození do útočné třetiny Brett Leason přizvedl do ochranné sítě.
     
    47:54
    Do přehuštěného prostoru vystřelil zápěstím Alex Killorn, přičemž zasáhl brusle dobře clonícího Kylea Burroughse.
     
    48:18
    Zakázané uvolnění Žraloků. Fabian Zetterlund vyvinul velký tlak na Radka Gudase, ten však soka před sebe nepustil.
     
    48:36
    Adam Henrique si na střelu z velkého úhlu nevěřil a přihrával před bránu, kde kotouč zalehl Calen Addison, takže Strome nemohl střílet.
     
    49:15
    Kačeři pošetřili cenné vteřinky v početném souboji o puk za bránou soupeře, z nějž navíc vyšel jako vítěz Jakob Silfverberg a svižnou střelu zápěstím obránce srazil mimo hrací plochu.
     
    49:51
    Parádní zpracování naslepo předvedl Sam Carrick, za což si vysloužil obdiv u fanoušků, bekhendem potom přes Granlunda nemířil mezi tři tyče.
     
    50:12
    Pod tlakem Kunina odjel Radko Gudas za vlastní bránu, odtud si jako cíl rozehrávky vybral ve středním pásmu čekajícího Terryho.
     
    50:59
    Do útočného pásma zavítal Filip Zadina, ale opravdu jen na chvilku, proti dvěma protihráčům neuspěl a kotouč získal Cam Fowler.
     
    51:21
    Zajímavé nahození Vlasica od pravého mantinelu zvládl tečovat německý útočník Nico Sturm, puk zavítal do boční síťky.
     
    51:47
    Na tvrdou střelu od modré Mackenzie Blackwood dobře viděl a vyrážečkou touš poslal do ochranné sítě, vhazování proběhne po jeho pravici.
     
    52:25
    Zakázané uvolnění Sharks. Nikolaj Knyžov přecenil rychlostní schopnosti Fabiana Zetterlunda, Švéd neúspěšně natahoval hokejku za prudce letícím pukem.
     
    52:54
    Brett Leason si věřil jeden na jednoho a Knyžova se chtěl zbavit po pravém mantinelu, narazil ovšem na tvrdý hit od ruského zadáka.
     
    53:16
    Povedenou zadovku vymyslel před bránu Sam Carrick, Benoit-Olivier Groulx z bezprostřední blízkosti nezvedl puk přes levý Blackwoodův beton.
     
    53:52
    V situaci dvou proti dvěma se Mason McTavish zachoval sobecky a zkusil kličku na Kylea Burroughse, kterou zadák přečetl a hrací předmět získal do vlastního držení.
     
    54:22
    Anaheim už nikam nespěchá. Urho Vaakanainen se mohl pokusit založit rychlý protiútok, místo toho odjel za bránu a zde počkal na prostřídání řad.
     
    54:58
    Frank Vatrano nadále živí naděje na hattrick. Před sebou měl posledního konkurenta, Calen Addison vytlačil Američana z palebné pozice.
     
    55:26
    Příliš pozdě sáhl Brett Leason ke křižné nahrávce doleva, Maxi Jonesovi navíc přihrál za brusle a spoluhráč vzdal snahu být u puku dříve než Vlasic.
     
    55:55
    Žraloci po zisku kotouče podnikli rychlý protiútok, ovšem Gibsonovu svatyni neohrozili, protože Kevin Labanc způsobil ofsajd.
     
    56:17
    Se střelou zpoza levého kruhu neměl John Gibson vážnější problémy, na kotouč dobře viděl a včas proti němu vystrčil levý beton.
     
    56:48
    Urho Vaakanainen v rychlostním souboji nedal Ryanu Carpenterovi žádnou šanci, pod tlakem potom zvládl posunout hru do středního pásma.
     
    57:23
    Pavel Mintjukov se rozhodl neriskovat a udělal ještě jeden oblouk do obranného pásma, odtud pak nahazoval a Adam Henrique šikovně protečoval do útočné třetiny.
     
    57:45
    Z pravého kruhu se Max Jones prokličkoval až do předbrankového prostoru, odkud mířil k pravé tyči a Blackwood se zaskvěl vyrážečkou.
     
    58:12
    Zmírnit porážku mohl Luke Kunin, ovšem v úniku neuspěl. Podobně jako Jones mířil k pravé tyčce a i John Gibson úřadoval připravenou vyrážečkou.
     
    58:53
    Nahození kousek za levým kruhem Blackwoodovi příliš starostí nenadělalo, pozorný brankář bezpečně schoval kus černé gumy ve výstroji.
     
    59:26
    Mezi kruhy si sjel Mikael Granlund a dostal pobídku od Zetterlunda, forhendový projektil namířil o pár čísel vedle pravé části brankové konstrukce.
     
    59:44
    Hosté podnikli ještě jeden poslední útok, při němž se ale Ryan Carpenter nechal vytlačit z ideálního postavení, nakonec vůbec nevystřelil.
     
    60:00
    Po konci zápasu to vypadalo, jako kdyby si Sam Carrick a Givani Smith chtěli zopakovat bitku, nicméně rozhodčí je od sebe včas roztrhli a spokojili se s dvouminutovými tresty pro oba hokejisty.
     
    Konec zápasu.
     
    Hokejisté Anaheimu v domácí aréně potvrdili roli favorita, trápící se San Jose porazili přesvědčivě 4:1.

    Dvě třetiny se Žraloci drželi statečně, prohrávali o jediný gól. Kačeři definitivně zlomili odpor soupeře v úvodu závěrečné dvacetiminutovky, kdy během 51 vteřin skórovali Mason McTavish a s notnou dávkou štěstí se mezi střelce zapsal i český obránce Radko Gudas. Zbývající minuty si domácí pohlídali s přehledem, soupeře už k ničemu nepustili.

    Croninova družina díky vítězství poskočila v Západní konferenci na postupové šesté místo, San Jose zůstává s pěti body beznadějně poslední.
     
    Utkání přihlíželo 16 471 diváků.
     
    Statistiky
    Střely na bránu: 44 – 26 | Přesilová hra: 2/5 – 0/2 | Trestné minuty: 18 – 24

    Kdo se postavil do brankoviště?
    John Gibson (ANA) – 25 zákroků, 1 OG, úspěšnost 96,2 %, odchytal 59:50
    Mackenzie Blackwood (SJS) – 40 zákroků, 4 OG, úspěšnost 90,9 %, odchytal 60:00

    Česká a slovenská stopa
    Radko Gudas (ANA) – 1+0, +1 účast, 1 střela na bránu, TM 0, čas na ledě 20:18
    Jan Rutta (SJS) – 0+0, -1 účast, 0 střel na bránu, TM 2, čas na ledě 19:45
    Tomáš Hertl (SJS) – 0+1, +1 účast, 4 střely na bránu, TM 0, čas na ledě 20:22
    Filip Zadina (SJS) – 0+0, 0 účast, 0 střel na bránu, TM 0, čas na ledě 14:44

    Tři hvězdy utkání
    1. Frank Vatrano (ANA) – 2+1
    2. Radko Gudas (ANA) – 1+0
    3. Mason McTavish (ANA) – 1+0 (05:00:45)
    Frank Vatrano je po utkání se Sharks třetím nejlepším střelcem soutěže

    Milan Huppert

    Branky a nahrávky: 5. Vatrano (Ljubuškin, R. Strome), 19. Vatrano (Fowler, Silfverberg), 42. McTavish (Carlsson, Mintjukov), 43. Gudas (R. Strome, Vatrano) – 14. Kunin (Hertl, Eklund)


    Anaheim Ducks: Gibson (Dostál) – LaCombe, Fowler (A), Ljubuškin, Mintjukov, Gudas, Vaakanainen – Terry (A), Carlsson, Killorn – R. Strome, McTavish, Vatrano – Silfverberg, Henrique (A), Max Jones – Leason, Carrick, Groulx.
    Trenér: Greg Cronin

    San Jose Sharks: Blackwood (Kähkönen) – Addison, Ferraro (A), Burroughs, M. Vlasic, Ochoťuk, Rutta, Knyžov – Zetterlund, Hertl (A), Eklund – Kunin, Granlund, Zadina – Labanc, Sturm, Hoffman – Carpenter, G. Smith.
    Trenér: David Quinn

    Rozhodčí: Luxmore, Hebert – Mills, Johnson

    Diváci: 16 471
    bahis siteleri