Tampa – Edmonton 6:4 (kon.) | Calgary – NY Islanders 4:5 (1:2 po s.n.) | Winnipeg – Arizona 5:2 (kon.)
Boston – Montreal 5:2 (kon.) | Carolina – Pittsburgh 4:2 (kon.) | New Jersey – NY Rangers 3:5 (kon.)
Washington – Columbus 4:3 (kon.) | Dallas – Colorado 3:6 (kon.) | Vancouver – Seattle 3:4 (kon.)
Los Angeles – St. Louis 5:1 (kon.) | Minnesota – Toronto 3:4 (po pr.) | Philadelphia – Columbus 5:2 (kon.)
konec
Washington Capitals
4:3 (0:0, 3:1, 1:2)
Columbus Blue Jackets
Neděle 19.11.2023, 01:30 • Capital One Arena, Washington • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    Capitals zdolali Columbus a zaznamenali čtvrtou výhru v řadě
     
    Statistiky
    Střely na bránu: 26 – 36 | Přesilová hra: 0/2 – 0/3 | Trestné minuty: 8 – 6

    Kdo se postavil do brankoviště?
    Charlie Lindgren (WSH) – 33 zákroků, 3 OG, úspěšnost 91,7 %, odchytal 60:00
    Elvis Merzlikins (CBJ) – 22 zákroků, 4 OG, úspěšnost 84,6 %, odchytal 58:47

    Česká a slovenská stopa
    David Jiříček (CBJ) – 0+0, 0 účast, 3 střely na bránu, TM 0, čas na ledě 13:42

    Tři hvězdy utkání
    1. Hendrix Lapierre (WSH) – 1+2
    2. Alexej Protas (WSH) – 1+2
    3. Johnny Gaudreau (CBJ) – 1+0 (04:36:10)
     
    Utkání přihlíželo 18 573 diváků.
     
    Hokejisté Washingtonu v domácí aréně potvrdili roli favorita, Columbus přestříleli v pěkném zápase 4:3.

    Vedoucí gól vstřelili ve druhé třetině hosté, nicméně domácí ještě před sirénou ukončující druhou část třemi trefami dokonale stav otočili. Ve třetí třetině se Modrokabátníci dvakrát dostali na dostřel, když na zásah Ivana Provorova našel odpověď Hendrix Lapierre, načež síť za Lindgrenem potřetí rozvlnil Justin Danforth, ovšem kýženého vyrovnání už se hostující celek nedočkal ani při závěrečné powerplay, která chvíli probíhala i proti čtyřem bránícím soupeřům.

    Svěřenci trenéra Caberyho zvítězili počtvrté v řadě a v tabulce Východní konference poskočili na skvělé čtvrté místo, přičemž manko na vedoucí Boston čítá osm bodů. Trápící se Columbus prohrál poosmé za sebou a s dvanácti body zůstává poslední.
     
    Konec zápasu.
     
    59:57
    Je to jasné, Washington zvítězí! Calsonovi se povedlo vyhodit do středního pásma, hosté pak už neměli dostatek času a rychlá střela od modré bez přípravy skončila na prvním clonícím konkurentovi.
     
    59:06
    Oddechový čas pro tým Columbus Blue Jackets.
     
    59:06
    Před bránu dostal žabičku Johnny Gaudreau a zvládl se za ní natáhnout bekhendem, na dobře postaveného brankáře nicméně recept nenašel.
     
    58:29
    Hosté už hrají v šesti bez gólmana! Do pravého kruhu dostal pobídku Adam Fantilli, dělovku z první Charlie Lindgren pokryl pravým betonem.
     
    57:50
    Hosté udržují útočnou třetinu, ale zatím čekáme na střelecký pokus. Čtveřice statečných a Lindrgen statečně odolávají náporu soupeře.
     
    57:26
    Další komplikace pro Washington, neboť v útočném pásmu si pomohl proti Jiříčkovi útočným faulem Trevor van Riemsdyk, českého beka pravou rukou stáhl na led.
     
    56:24
    Columbus cítí šanci. Po pravém mantinelu vyvinul vysokou rychlost Johnny Gaudreau, tělem ho čistě přišpendlil na mantinel Nick Jensen.
    55:48 Justin DANFORTH - 4:3
     
    55:48
    Columbus právě vstřelil branku!
    Ještě to bude drama! Nahození Werenskiho se od zadního mantinelu odrazilo ke Kuralymu, který nezištně přihrál před bránu JUSTINU DANFORTHOVI, proti jehož zakončení pod břevno nemohl Lindgren udělat vůbec nic. Asistence: Sean Kuraly a Zach Werenski.
     
    55:20
    Nepřipravená střela Kirilla Marčenka domácího brankáře neohrozila, clonící Rasmus Sandin ji úspěšně zblokoval mimo hrací plochu.
     
    55:03
    Defenzivní povinnosti si Joel Edmundson splnil na jedničku. Do posledního okamžiku počkal, co Adam Fantilli vymyslí, při kličce mu čistým způsobem puk vypíchl z pod hole.
     
    54:49
    Domácí brankář si může odškrtnout další úspěšný zákrok, když bez větších problémů kontroloval střelu zápěstím v podání Werenskiho, puk schoval mezi betony.
     
    54:11
    K rychlé odpovědi moc nechybělo. Tvrdou dělovku vyslal od modré čáry Damon Severson a Lindgren v rozkleku s problémy zasáhl pravým betonem, poté i s notnou dávkou štěstí kotouč zalehl.
    53:34 Hendrix LAPIERRE - 4:2

    Milan Huppert

    Branky a nahrávky: 26. Milano (Protas, Lapierre), 34. Protas (T. van Riemsdyk, Lapierre), 36. Ovečkin (D. Strome), 54. Lapierre (Milano, Protas) – 24. J. Gaudreau (Jenner, Severson), 48. Provorov (Sillinger), 56. Danforth (Kuraly, Werenski)


    Washington Capitals: C. Lindgren (Kuemper) – Carlson (A), L. Johansen, T. van Riemsdyk, Sandin, Jensen, Edmundson – Wilson (A), D. Strome, Ovečkin (C) – Oshie, McMichael, Milano – Mantha, Lapierre, Protas – Aube-Kubel, Dowd, Malenstyn.
    Trenér: Spencer Carbery

    Columbus Blue Jackets: Merzlikins (S. Martin) – Gudbranson (A), Werenski (A), Severson, Provorov, Jiříček, Bean – Marčenko, Fantilli, Voronkov – Olivier, Laine, J. Gaudreau – Činachov, Jenner (C), Sillinger – Danforth, Kuraly, Texier.
    Trenér: Pascal Vincent

    Rozhodčí: Brenk, MacDougall – Smith, Murray

    Diváci: 18 573
    bahis siteleri