Tampa – Edmonton 6:4 (kon.) | Calgary – NY Islanders 4:5 (1:2 po s.n.) | Winnipeg – Arizona 5:2 (kon.)
Boston – Montreal 5:2 (kon.) | Carolina – Pittsburgh 4:2 (kon.) | New Jersey – NY Rangers 3:5 (kon.)
Washington – Columbus 4:3 (kon.) | Dallas – Colorado 3:6 (kon.) | Vancouver – Seattle 3:4 (kon.)
Los Angeles – St. Louis 5:1 (kon.) | Minnesota – Toronto 3:4 (po pr.) | Philadelphia – Columbus 5:2 (kon.)
konec
Washington Capitals
4:3 (0:0, 3:1, 1:2)
Columbus Blue Jackets
Neděle 19.11.2023, 01:30 • Capital One Arena, Washington • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    57:26
    Další komplikace pro Washington, neboť v útočném pásmu si pomohl proti Jiříčkovi útočným faulem Trevor van Riemsdyk, českého beka pravou rukou stáhl na led.
    55:48 Justin DANFORTH - 4:3
     
    55:48
    Columbus právě vstřelil branku!
    Ještě to bude drama! Nahození Werenskiho se od zadního mantinelu odrazilo ke Kuralymu, který nezištně přihrál před bránu JUSTINU DANFORTHOVI, proti jehož zakončení pod břevno nemohl Lindgren udělat vůbec nic. Asistence: Sean Kuraly a Zach Werenski.
    53:34 Hendrix LAPIERRE - 4:2
     
    53:34
    Washington právě vstřelil branku!
    Carberyho družina dělá velký krok směrem k vítězství! Milano načasovanou přihrávkou zleva vyslal do úniku HENDRIXE LAPIERREA, jenž se nenechal dostihnout Provorovem a bekhendem zakončil nekompromisně mezi Merzlikinsovu pravou ruku a tělo. Asistence: Sonny Milano a Alexej Protas.
     
    47:01
    Gól zůstává v platnosti! Modrokabátníci se tedy dostávají na dostřel a zahrají si přesilovou hru, týmový trest za neúspěšnou výzvu míří odpykat Sonny Milano.
     
    47:01
    Ale pozor! Domácí kouč Carbery si bere coach challenge a řešit se bude, zda náhodou Mathieu Olivier nebránil brankáři Lindgrenovi v pohybu. Finální rozhodnutí bude mít velkou váhu, protože buď Washington nadále povede o dva góly, nebo se Columbus dostane na kontakt a navíc dostane výhodu přesilové hry.
    47:01 Ivan PROVOROV - 3:2
     
    47:01
    Columbus právě vstřelil branku!
    Modrokabátníci snižují! Rozehrávka se nepovedla Carlsonovi, čehož mohl využít už Sillinger, jenže střelu napálil pouze do levé tyče. Nicméně akce pokračovala, volný hrací předmět si našel IVAN PROVOROV a bekhendem jej zvládl propasírovat do sítě. Asistence: Cole Sillinger.
    35:47 Alexandr OVEČKIN - 3:1
     
    35:47
    Washington právě vstřelil branku!
    V domácím táboře je ještě o něco veseleji! Strome za bránou soupeře obral váhajícího Werenskiho a v těsném obležení tří konkurentů poslal puk před bránu přesně do prostoru, kde se nacházel kapitán ALEXANDR OVEČKIN, proti střele k pravé tyči byl gólman bezmocný. Asistence: Dylan Strome.
     
    34:18
    Po přerušení hry došlo k potyčce, při níž byli nejaktivnější T. J. Oshie a Sean Kuraly. Oba dostali dvě minuty za hrubost, hrát se bude čtyři na čtyři.
     
    34:18
    Naopak mohlo znovu udeřit na druhé polovině ledové plochy, kde po propadnutí Provorova mířil sám na brankáře Anthony Mantha, bekhendovým blafákem však na Merzlikinse nevyzrál.
    33:16 Alexej PROTAS - 2:1
     
    33:16
    Washington právě vstřelil branku!
    Obrat dokonán, mužstvo z hlavního města USA je o krok napřed! Van Riemsdyk rozjel akci středem, po levé ruce našel najetého ALEXEJE PROTASE a běloruský forvard z kruhu zaznamenal druhou trefu v sezóně dokonale mířenou střelou zápěstím na bližší tyč nad rameno Merzlikinse. Asistence: Trevor van Riemsdyk a Hendrix Lapierre.
    25:05 Sonny MILANO - 1:1
     
    25:05
    Washington právě vstřelil branku!
    Tlak Caps pokračoval a odměnou je srovnání skóre! Protas vymyslel povedenou přihrávku napříč kruhy a v tom levém číhal SONNY MILANO, jemuž se z nelehkého úhlu povedlo trefit odkrytou bránu. Asistence: Alexej Protas a Hendrix Lapierre.
     
    24:37
    Vyrovnání bylo blízko! Hendrix Lapierre si našel mezi dvěma soupeři prostor ke střele v mezikruží, ta skončila na pravé tyči.
    23:27 Johnny GAUDREAU - 0:1
     
    23:27
    Columbus právě vstřelil branku!
    Důležitý vedoucí gól střílí hosté! Při ponechané výhodě obdržel od Jennera přihrávku JOHNNY GAUDREAU, který se zprava stáhl do středu a z místa kousek za kruhy vypálil parádní forhendovou dělovku do pravé šibenice. Asistence: Boone Jenner a Damon Severson.
     
    19:43
    Washington nejspíše vstoupí do druhé části v přesilovce, pokud ji nestihne rychle využít ještě v té první. Damon Severson odjel za katr z důvodu krosčeku na Milana.
     
    17:36
    Zvoní tyč! Alexandr Ovečkin si narazil s Tomem Wilsonem, aby potom vypálil ostrou dělovku z pravého kruhu na zadní tyč, na níž Merzlikins nedosáhl, zachránila ho však právě branková konstrukce.
     
    11:15
    Premiérovou početní převahu si vyzkouší i Columbus. Na lavici hanby usedl Nic Dowd, ten při forčekinku v útočné třetině podrazil Oliviera.
     
    03:06
    John Carlson vzápětí vybojoval pro Washington přesilovou hru. Produktivní zadák si znovu hledal prostor ke střele a zezadu jej zahákoval Patrik Laine.

    Milan Huppert

    Branky a nahrávky: 26. Milano (Protas, Lapierre), 34. Protas (T. van Riemsdyk, Lapierre), 36. Ovečkin (D. Strome), 54. Lapierre (Milano, Protas) – 24. J. Gaudreau (Jenner, Severson), 48. Provorov (Sillinger), 56. Danforth (Kuraly, Werenski)


    Washington Capitals: C. Lindgren (Kuemper) – Carlson (A), L. Johansen, T. van Riemsdyk, Sandin, Jensen, Edmundson – Wilson (A), D. Strome, Ovečkin (C) – Oshie, McMichael, Milano – Mantha, Lapierre, Protas – Aube-Kubel, Dowd, Malenstyn.
    Trenér: Spencer Carbery

    Columbus Blue Jackets: Merzlikins (S. Martin) – Gudbranson (A), Werenski (A), Severson, Provorov, Jiříček, Bean – Marčenko, Fantilli, Voronkov – Olivier, Laine, J. Gaudreau – Činachov, Jenner (C), Sillinger – Danforth, Kuraly, Texier.
    Trenér: Pascal Vincent

    Rozhodčí: Brenk, MacDougall – Smith, Murray

    Diváci: 18 573
    bahis siteleri