Tampa – Edmonton 6:4 (kon.) | Calgary – NY Islanders 4:5 (1:2 po s.n.) | Winnipeg – Arizona 5:2 (kon.)
Boston – Montreal 5:2 (kon.) | Carolina – Pittsburgh 4:2 (kon.) | New Jersey – NY Rangers 3:5 (kon.)
Washington – Columbus 4:3 (kon.) | Dallas – Colorado 3:6 (kon.) | Vancouver – Seattle 3:4 (kon.)
Los Angeles – St. Louis 5:1 (kon.) | Minnesota – Toronto 3:4 (po pr.) | Philadelphia – Columbus 5:2 (kon.)
konec
Washington Capitals
4:3 (0:0, 3:1, 1:2)
Columbus Blue Jackets
Neděle 19.11.2023, 01:30 • Capital One Arena, Washington • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    Capitals zdolali Columbus a zaznamenali čtvrtou výhru v řadě
     
    Statistiky
    Střely na bránu: 26 – 36 | Přesilová hra: 0/2 – 0/3 | Trestné minuty: 8 – 6

    Kdo se postavil do brankoviště?
    Charlie Lindgren (WSH) – 33 zákroků, 3 OG, úspěšnost 91,7 %, odchytal 60:00
    Elvis Merzlikins (CBJ) – 22 zákroků, 4 OG, úspěšnost 84,6 %, odchytal 58:47

    Česká a slovenská stopa
    David Jiříček (CBJ) – 0+0, 0 účast, 3 střely na bránu, TM 0, čas na ledě 13:42

    Tři hvězdy utkání
    1. Hendrix Lapierre (WSH) – 1+2
    2. Alexej Protas (WSH) – 1+2
    3. Johnny Gaudreau (CBJ) – 1+0 (04:36:10)
     
    Utkání přihlíželo 18 573 diváků.
     
    Hokejisté Washingtonu v domácí aréně potvrdili roli favorita, Columbus přestříleli v pěkném zápase 4:3.

    Vedoucí gól vstřelili ve druhé třetině hosté, nicméně domácí ještě před sirénou ukončující druhou část třemi trefami dokonale stav otočili. Ve třetí třetině se Modrokabátníci dvakrát dostali na dostřel, když na zásah Ivana Provorova našel odpověď Hendrix Lapierre, načež síť za Lindgrenem potřetí rozvlnil Justin Danforth, ovšem kýženého vyrovnání už se hostující celek nedočkal ani při závěrečné powerplay, která chvíli probíhala i proti čtyřem bránícím soupeřům.

    Svěřenci trenéra Caberyho zvítězili počtvrté v řadě a v tabulce Východní konference poskočili na skvělé čtvrté místo, přičemž manko na vedoucí Boston čítá osm bodů. Trápící se Columbus prohrál poosmé za sebou a s dvanácti body zůstává poslední.
     
    Konec zápasu.
     
    59:57
    Je to jasné, Washington zvítězí! Calsonovi se povedlo vyhodit do středního pásma, hosté pak už neměli dostatek času a rychlá střela od modré bez přípravy skončila na prvním clonícím konkurentovi.
     
    59:06
    Oddechový čas pro tým Columbus Blue Jackets.
     
    59:06
    Před bránu dostal žabičku Johnny Gaudreau a zvládl se za ní natáhnout bekhendem, na dobře postaveného brankáře nicméně recept nenašel.
     
    58:29
    Hosté už hrají v šesti bez gólmana! Do pravého kruhu dostal pobídku Adam Fantilli, dělovku z první Charlie Lindgren pokryl pravým betonem.
     
    57:50
    Hosté udržují útočnou třetinu, ale zatím čekáme na střelecký pokus. Čtveřice statečných a Lindrgen statečně odolávají náporu soupeře.
     
    57:26
    Další komplikace pro Washington, neboť v útočném pásmu si pomohl proti Jiříčkovi útočným faulem Trevor van Riemsdyk, českého beka pravou rukou stáhl na led.
     
    56:24
    Columbus cítí šanci. Po pravém mantinelu vyvinul vysokou rychlost Johnny Gaudreau, tělem ho čistě přišpendlil na mantinel Nick Jensen.
    55:48 Justin DANFORTH - 4:3
     
    55:48
    Columbus právě vstřelil branku!
    Ještě to bude drama! Nahození Werenskiho se od zadního mantinelu odrazilo ke Kuralymu, který nezištně přihrál před bránu JUSTINU DANFORTHOVI, proti jehož zakončení pod břevno nemohl Lindgren udělat vůbec nic. Asistence: Sean Kuraly a Zach Werenski.
     
    55:20
    Nepřipravená střela Kirilla Marčenka domácího brankáře neohrozila, clonící Rasmus Sandin ji úspěšně zblokoval mimo hrací plochu.
     
    55:03
    Defenzivní povinnosti si Joel Edmundson splnil na jedničku. Do posledního okamžiku počkal, co Adam Fantilli vymyslí, při kličce mu čistým způsobem puk vypíchl z pod hole.
     
    54:49
    Domácí brankář si může odškrtnout další úspěšný zákrok, když bez větších problémů kontroloval střelu zápěstím v podání Werenskiho, puk schoval mezi betony.
     
    54:11
    K rychlé odpovědi moc nechybělo. Tvrdou dělovku vyslal od modré čáry Damon Severson a Lindgren v rozkleku s problémy zasáhl pravým betonem, poté i s notnou dávkou štěstí kotouč zalehl.
    53:34 Hendrix LAPIERRE - 4:2
     
    53:34
    Washington právě vstřelil branku!
    Carberyho družina dělá velký krok směrem k vítězství! Milano načasovanou přihrávkou zleva vyslal do úniku HENDRIXE LAPIERREA, jenž se nenechal dostihnout Provorovem a bekhendem zakončil nekompromisně mezi Merzlikinsovu pravou ruku a tělo. Asistence: Sonny Milano a Alexej Protas.
     
    53:16
    S jediným forčekujícím Stromem neměli Modrokabátníci výraznější problémy, ale Laine potom přes Carlsona neprotlačil kotouč na Sillingera.
     
    52:43
    Hostujícímu celku se nepovedlo usadit v útočné třetině. Od pravého mantinelu nahazoval Justin Danforth, cílové zařízení poměrně výrazně minul.
     
    52:18
    Beck Malenstyn si jeden na jednoho nevěřil, proto po levém mantinelu jenom nahodil a odjel na střídačku, zpoza vlastní brány začíná akci Damon Severson.
     
    51:43
    Zpoza pravého kruhu vypálil svižný projektil ze zápěstí Dylan Strome, Elvis Merzlikins na něj dobře viděl a zakročil lapačkou.
     
    51:12
    Zajímavou individuální akci podnikl Justin Danforth. Těsně bráněný vystřelil zprava forhendem vedle levé tyče, odražený puk od zadního mantinelu si však skvěle našel a pro změnu bekhendem mířil do vnější strany tyče.
     
    50:38
    Z otočky vypálil forhendem z levého kruhu Nicolas Aube-Kubel, Elvis Merzlikins šel včas do pokleku a puk schoval do výstroje.
     
    50:10
    Rozběhla se závěrečná desetiminutovka základní hrací doby. Washington nadále vede, ale už jenom o jeden gól, závěr slibuje napínavou podívanou.
     
    49:31
    Navrátilec z trestné lavice Sonny Milano si prodloužil střídání a vydal se dopředu po pravém mantinelu, jeden na jednoho proti Werensimu neuspěl.
     
    49:12
    V mezikruží si vytvořil palebnou pozici Dmitrij Voronkov a domácí gólman zasáhl se štěstím, přes lapačku puk zamířil nad břevno.
     
    48:29
    Adam Fantilli dostal puk k Jakeu Beanovi, ale rukou, což pravidla nepovolují. Rozhodčí proto přerušili hru a nařídili buly ve středovém kruhu.
     
    48:04
    Do levého kruhu dostal nabito Patrik Laine. Charlie Lindgren se skvěle přemístil proti ráně z první a sebral ji do lapačky.
     
    47:36
    První nebezpečné chvilky domácí celek přestál bez úhony. Po úspěšném bloku dokázal volným středem vyhodit Connor McMichael.
     
    47:01
    Gól zůstává v platnosti! Modrokabátníci se tedy dostávají na dostřel a zahrají si přesilovou hru, týmový trest za neúspěšnou výzvu míří odpykat Sonny Milano.
     
    47:01
    Ale pozor! Domácí kouč Carbery si bere coach challenge a řešit se bude, zda náhodou Mathieu Olivier nebránil brankáři Lindgrenovi v pohybu. Finální rozhodnutí bude mít velkou váhu, protože buď Washington nadále povede o dva góly, nebo se Columbus dostane na kontakt a navíc dostane výhodu přesilové hry.
    47:01 Ivan PROVOROV - 3:2
     
    47:01
    Columbus právě vstřelil branku!
    Modrokabátníci snižují! Rozehrávka se nepovedla Carlsonovi, čehož mohl využít už Sillinger, jenže střelu napálil pouze do levé tyče. Nicméně akce pokračovala, volný hrací předmět si našel IVAN PROVOROV a bekhendem jej zvládl propasírovat do sítě. Asistence: Cole Sillinger.
     
    46:37
    Přečíslení dvou proti jednomu úspěchem neskončilo. Alexej Protas se rozhodl zakončovat zápěstím, puk napálil nad břevno.
     
    46:20
    Justin Danforth nahodil bekhendem před bránu, kde se pohyboval Dmitrij Voronkov, tomu zabránil v zakončení Nick Jensen.
     
    45:55
    Po levém mantinelu se rozjel Sonny Milano a odvedl svou práci, když za bránou pošetřil cenné vteřinky, nakonec o kotouč přišel proti dvěma.
     
    45:31
    Čas jde proti Columbusu, který ve třetí třetině je o něco aktivnějším týmem, ale nedokáže si zatím vytvářet dostatečně dobré příležitosti, při nichž by mohl pomýšlet na pokoření Lindgrena.
     
    44:42
    Po kolenou se na střídačku doplazil, protože ho zradil nůž na brusli, takže na nich nemohl nadále pokračovat. Domácí ubránění soupeřova ataku ve čtyřech bez problémů zvládli.
     
    44:25
    Mezi kruhy dostal nahrávku Johnny Gaudreau, srovnal si puk a pálil zápěstím, hrací předmět napálil těsně vedle levé tyče.
     
    43:58
    Nic Dowd bekhendem nahazoval před bránu, kde číhal Hendrix Lapierre, tomu však smolně přeskočil puk přes čepel hole.
     
    43:22
    Vysokou rychlost vyvinul po levém křídle Alexandre Texier, nahození do předbrankového prostoru kontroloval Joel Edmundson.
     
    42:53
    Hokejisté Columbusu ukazují, že nedají kůži lacino. Znovu získali útočné pásmo, leč nic zajímavého nevymysleli, Werenskimu nakonec na modré nevyšlo zpracování.
     
    42:23
    Mathieu Olivier před bránou viděl čekajícího Patrika Laineho, ovšem nahrávku přes dobře postaveného Trevora van Riemsdyka nepropasíroval.
     
    41:35
    Výměna puku mezi Connorem McMichaelem a Anthonym Manthou nezafungovala, protože první jmenovaný se zpětným pasem nepočítal a nezvládl jeho zpracování.
     
    41:16
    Z poměrně velké vzdálenosti vypálil Kirill Marčenko a Charlie Lindgren byl v pozoru, americký gólman předvedl zákrok lapačkou.
     
    40:49
    Přečíslení dvou na jednoho čtvrtá zářez domácího celku nepřineslo, překvapivou střelu Malenstyna bekhendem kryl Merzlikins levým betonem.
     
    40:10
    Třetí třetina má za sebou první vteřiny. Domácí ihned vyrazili dopředu a získali útočné pásmo, Rasmus Sandin nicméně svým nahozením našel prvního bránícího Činachova.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Další třetina začne přibližně ve 3:37.
     
    Střely na bránu po 2. třetině: 17 – 20.
     
    Prostřední dvacetiminutovka byla o poznání záživnější než ta úvodní. Důležitý vedoucí gól obstarali ve 24. minutě Johnny Gaudreau, ovšem přesto Modrokabátníci přesto odcházeli do kabiny s dvoubrankovou ztrátou, když obrat dokonali Sonny Milano s Alexejem Protasem a současnou podobu dal výsledku Alexandr Ovečkin. Domácí tedy mají situaci pevně ve svých rukou, ve třetí třetině se mohou více zaměřit na defenzivu a počkat, s čím přijde soupeř.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:23
    Po rychlé kombinaci vyslal nahození od modré čáry Trevor van Riemsdyk. Hostující brankář si našel místečko, odkud na touš viděl a sebral ho do lapačky.
     
    39:10
    Nahození Sandina zastavil za vlastní bránou Merzlikins, načež před blížícím se Dowdem poslal puk po levém mantinelu, kde touš zachytil Jensen, takže domácí pokračují v útočné třetině.
     
    38:45
    Ruský forvard Kirill Marčenko zajímavě skryl střelu zápěstím za obránce a Charlie Lindgren měl velké štěstí, že zamířila doprostřed, rychle zareagoval a touš podržel ve výstroji.
     
    38:24
    Dylan Strome zprava nahrával do předbrankového prostoru obsazenému Alexandru Ovečkinovi, který do puku plácl bekhendem a toto zakončení bylo rovněž hodně nepřesné.
     
    37:52
    Z mezikruží střílel Sean Kuraly spíše z nouze, protože neměl komu nahrát, puk proletěl poměrně výrazně vedle levé tyče.
     
    37:17
    Nahození Milana hrál Lapierre vysokou holí, a protože jako další se kotouče dotknul Alexej Protas, tak rozhodčí přerušil hru.
     
    36:30
    Do pravého kruhu si nabruslil Johnny Gaudreau a vyzkoušel tvrdou střelu zápěstím, která Lindgrenovi vypadla z lapačky, naštěstí pro něj vedle pravé tyče.
    35:47 Alexandr OVEČKIN - 3:1
     
    35:47
    Washington právě vstřelil branku!
    V domácím táboře je ještě o něco veseleji! Strome za bránou soupeře obral váhajícího Werenskiho a v těsném obležení tří konkurentů poslal puk před bránu přesně do prostoru, kde se nacházel kapitán ALEXANDR OVEČKIN, proti střele k pravé tyči byl gólman bezmocný. Asistence: Dylan Strome.
     
    35:20
    Na vyrovnání útočil český zadák David Jiříček, který si pro přihrávku sjel do levého kruhu, křižnou střelu Lindgren vykopl betonem.
     
    35:04
    Dovednosti znovu ukázal Johnny Gaudreau, když na malém prostoru vymíchal dva protihráče, ale pak prováhal krátkou možnost ke střele, tu nakonec nasměroval do blízko stojícího Sandina.
     
    34:18
    Po přerušení hry došlo k potyčce, při níž byli nejaktivnější T. J. Oshie a Sean Kuraly. Oba dostali dvě minuty za hrubost, hrát se bude čtyři na čtyři.
     
    34:18
    Naopak mohlo znovu udeřit na druhé polovině ledové plochy, kde po propadnutí Provorova mířil sám na brankáře Anthony Mantha, bekhendovým blafákem však na Merzlikinse nevyzrál.
     
    34:02
    S rychlou odpovědí chtěl přispěchat Johnny Gaudreau, jenže kotouč se mu zamotal mezi bruslemi, takže na svou druhou trefu v utkání prozatím nezaútočil.
    33:16 Alexej PROTAS - 2:1
     
    33:16
    Washington právě vstřelil branku!
    Obrat dokonán, mužstvo z hlavního města USA je o krok napřed! Van Riemsdyk rozjel akci středem, po levé ruce našel najetého ALEXEJE PROTASE a běloruský forvard z kruhu zaznamenal druhou trefu v sezóně dokonale mířenou střelou zápěstím na bližší tyč nad rameno Merzlikinse. Asistence: Trevor van Riemsdyk a Hendrix Lapierre.
     
    33:00
    Columbus znovu získal útočnou třetinu a za pravý kruh dostal nabito talentovaný Adam Fantilli. Charlie Lindgren měl štěstí, že v přesunu dostal kotouč přímo do výstroje.
     
    32:30
    Columbus obsadil útočné pásmo, ovšem celou akci zazdil Kirill Marčenko, jenž dlouho otálel, pomalou nahrávku po levém mantinelu navíc vystihl Trevor van Riemsdyk.
     
    32:00
    O pozornost se u pravého mantinelu přihlásil John Carlson tvrdou křižnou střelou po ledě, tu hostující brankář vyrážel betonem.
     
    31:47
    Z ostrého úhlu vyprodukoval svižnou ránu ze zápěstí Anthony Mantha, dobře postavený Elvis Merzlikins zaznamenal úspěšný zákrok maskou.
     
    31:11
    O slibně vypadající příležitost připravil Washington Connor McMichael, jenž se vydal střídat v útočném pásmu, ale příliš pomalu, mezitím modrou přejel Hendrix Lapierre, takže čárový rozhodčí musel odpískat ofsajd.
     
    30:48
    Ukázkový bodyček předvedl ve středním pásmu Nic Dowd, přes jeho tělo se pěkně proletěl vzduchem Cole Sillinger, naštěstí se jednalo o kontrolovaný pád.
     
    30:13
    Přečíslení dvou na jednoho Columbusu opětovné vedení nevrátilo, neboť Cole Sillinger vystřelil přes obránce o kus vedle levé tyče.
     
    29:37
    Tvrdou střelu těsně nad ledem vyslal od modré čáry Jake Bean, clonící Alexej Protas bruslí zvedl hrací předmět až do ochranné sítě.
     
    29:26
    Adam Fantilli vymyslel z mezikruží zajímavou zadovku do levého kruhu na Ivana Provorova, toho ovšem dobře pracující Hendrix Lapierre nepustil ke střele.
     
    28:46
    Středem vyvinul vysokou rychlost Connor McMichael, ovšem ke střele se nedostal, do ofsajdového postavení jej vystavil Sonny Milano.
     
    28:29
    Primární úkol Rasmus Sandin splnil, dostal touš pryč z obranné třetiny, posléze neuspěl odvážnou kličkou proti Gaudreauovi.
     
    27:59
    Alexandr Ovečkin je vidět, zatím mu ale není střelecky přáno, ostrá dělovka z vrcholku levého kruhu se mezi tři tyče nevešla.
     
    27:28
    Chvilku francouzský útočník Alexandre Texier kličkoval v levém kruhu, načež vyzkoušel křižný pas, ten Dylan Strome zachytil těsně před Danforthem.
     
    26:57
    Patrik Laine projel mezi dvěma konkurenty do levého kruhu, tvrdou ránu mířenou na bližší tyčku uschoval gólman opět ve své lapačce.
     
    26:23
    Na střelu Kuralyho od modré čáry Lindgren velmi dobře viděl a zaváhání nepřipustil, zdárně zakročil nastavenou lapačkou.
    25:05 Sonny MILANO - 1:1
     
    25:05
    Washington právě vstřelil branku!
    Tlak Caps pokračoval a odměnou je srovnání skóre! Protas vymyslel povedenou přihrávku napříč kruhy a v tom levém číhal SONNY MILANO, jemuž se z nelehkého úhlu povedlo trefit odkrytou bránu. Asistence: Alexej Protas a Hendrix Lapierre.
     
    24:37
    Vyrovnání bylo blízko! Hendrix Lapierre si našel mezi dvěma soupeři prostor ke střele v mezikruží, ta skončila na pravé tyči.
     
    24:23
    A hosté jsou při chuti. Dmitrij Voronkov se krásně proháčkoval přes dva konkurenty, zleva potom vyslal nepřesnou křižnou ránu.
    23:27 Johnny GAUDREAU - 0:1
     
    23:27
    Columbus právě vstřelil branku!
    Důležitý vedoucí gól střílí hosté! Při ponechané výhodě obdržel od Jennera přihrávku JOHNNY GAUDREAU, který se zprava stáhl do středu a z místa kousek za kruhy vypálil parádní forhendovou dělovku do pravé šibenice. Asistence: Boone Jenner a Damon Severson.
     
    23:14
    Po levém mantinelu nabral vysokou rychlost Cole Sillinger, dojel až do kruhu a vyslal svižnou ránu přes obránce, která zamířila vedle pravé části brankové konstrukce.
     
    22:47
    Nahození od pravého mantinelu až k Elvisi Merzlikinsovi nedoputovalo, úspěšným blokem se prezentoval Kirill Marčenko.
     
    22:32
    Tom Wilson vysunul forčekink, leč nebylo mu to nic platné, Jake Bean pěknou zadovkou uvolnil za vlastní bránou Oliviera.
     
    21:55
    Početní převaha Caps je minulostí. Navrátilec Damon Severson se zkusil schovat za defenzivní linií, ale Nick Jensen se k němu včas stáhl.
     
    21:22
    Hosté nepříjemnost ustáli a po nepřesné ráně Johna Carlsona od modré úspěšně vyhodil po levém mantinelu Zach Werenski.
     
    20:54
    A byl to právě Alexandr Ovečkin, kdo vypálil tak tvrdou ránu, že Gudbransenovi zlomila hokejku, ten tak musí hrát bez ní.
     
    20:10
    Washington vstupuje do druhé části v přesilovce a nepřekvapí, že na ledě je elitní přesilovková formace i s obávaným Alexandrem Ovečkinem.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Další třetina začne přibližně ve 2:37.
     
    Střely na bránu po 1. třetině: 7 – 9.
     
    Úvodní dvacetiminutovka zápasu mezi Washingtonem a Columbusem branku nepřinesla. Nejblíže vstřelenému gólu byl domácí kapitán Alexandr Ovečkin, jenž ostrou dělovkou zpoza pravého kruhu orazítkoval protější tyčku. Jinak sledujeme vyrovnané střetnutí, v němž budou podle všeho rozhodovat maličkosti.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:43
    Washington nejspíše vstoupí do druhé části v přesilovce, pokud ji nestihne rychle využít ještě v té první. Damon Severson odjel za katr z důvodu krosčeku na Milana.
     
    19:21
    Nick Jesen s hlavou nahoře přihrál do levého kruhu Becku Malenstynovi, ostrou ránu zápěstím Erik Gudbranson zblokoval nohou.
     
    18:42
    Spíše z nouze střílel od pravého mantinelu Zach Werenski, rána na zadní tyč měla k přesnosti opravdu hodně daleko.
     
    18:11
    Za nahozením Činachova po pravém mantinelu se vydal Charlie Lindgren, v tomto případě na jistotu jen zastavil puk pro blížícího se Jensena.
     
    17:36
    Zvoní tyč! Alexandr Ovečkin si narazil s Tomem Wilsonem, aby potom vypálil ostrou dělovku z pravého kruhu na zadní tyč, na níž Merzlikins nedosáhl, zachránila ho však právě branková konstrukce.
     
    17:21
    Alexandr Ovečkin si počkal na krajana v dresu soupeře Kirilla Marčenka, jehož počastoval hitem, což diváci ocenili hlasitým potleskem.
     
    16:38
    Domácí gólman vzápětí drobné zaváhání napravil kvalitním zákrokem, nahození do přehuštěného prostoru od levého mantinelu schoval pod beton.
     
    16:25
    Spoluhráčům se vydal za bránu vypomoci s rozehrávkou Charlie Lindgren, ovšem nástřelem po pravém mantinelu našel jenom Kuralyho.
     
    15:47
    Kdo vypálil, tak Ivan Provorov od modré čáry. Charlie Lindgren se stihl srovnat a kus černé gumy uschoval do lapačky.
     
    15:30
    Patrik Laine natlačil protihráče do Lindgrena, čehož posléze hosté nevyužili, protože Johnny Gaudreau pozdržel akci příliš dlouho u levého mantinelu.
     
    14:59
    Jeden na jednoho postupoval Tom Wilson, Zach Werenski kličkujícího protihráče za svá záda nepustil. Hraje právě Werenski.
     
    14:20
    Domácí vystartovali do nadějného přečíslení dvou proti jednomu, avšak Beck Malenstyn přejel dobře provedenou nahrávku před bránu, zpracování bruslemi nezvládl.
     
    13:47
    Zdvojený Alexandre Texier si neporadil úplně nejlépe, když neuspěl odvážnou kličkou do středu, zpacifikoval ho Trevor van Riemsdyk.
     
    13:24
    Washington je v plném počtu. Tlak soupeře ještě chvíli pokračoval, tvrdou střelu Fantilliho opět pohlídal zatím bezchybný a stoprocentní Charlie Lindgren.
     
    12:54
    Zpoza levého kruhu vypálil ostrý forhendový projektil Kirill Marčenko, Charlie Lindgren jej ramenem úspěšně vytáhl mimo tři tyče.
     
    12:09
    Vlastní vinou se hokejisté v bílých dresech připravili o útočné pásmo. Patrik Laine vyslal příliš prudký pas po mantinelu, Zach Werenski kotouč zachytil až za útočnou modrou.
     
    11:19
    Ihned po buly vyzkoušel střelecké štěstí Johnny Gaudreau, jeho rána z pravého kruhu Lindgrenovi moc starostí nenadělala.
     
    11:15
    Premiérovou početní převahu si vyzkouší i Columbus. Na lavici hanby usedl Nic Dowd, ten při forčekinku v útočné třetině podrazil Oliviera.
     
    10:52
    Ofenzivní složku mužstva podpořil Rasmus Sandin, jenž vypálil od levého mantinelu, Hendrix Lapierre tečoval o kousek vedle cílového zařízení.
     
    10:29
    Zajímavou žabičku dostal do předbrankového prostoru Alexandr Ovečkin, nepovedená střela proskákala těsně vedle levé části brankové konstrukce.
     
    09:53
    Protože Nick Jensen neměl komu nahrát, tak udělal ještě jeden oblouk za bránu, aby si poté vybral u pravého mantinelu Stromea.
     
    09:21
    Přečíslení dvou na jednoho úspěchem neskončilo. Jegor Činachov před bránou viděl Colea Sillingera, nahrávku ale přes Carlsona nepropasíroval.
     
    08:35
    Od modré čáry nahazoval Zach Werenski. Charlie Lindgren toho moc neviděl, naštěstí pro něj touš zamířil vedle levé tyčky.
     
    08:09
    Na malém prostoru vyzkoušel Beck Malenstyn forhendový blafák, jímž překvapil Merzlikinse, jenže dostal se do minusového úhlu, z nějž bylo prakticky nemožné skórovat.
     
    07:45
    Zakázané uvolnění Blue Jackets. Alexej Protas se marně natahoval za dlouhým pasem Hendrixe Lapierrea, následně se neúspěšně snažil přetlačit Provorova.
     
    07:12
    Sean Kuraly se pravou stranou prohnal jako blesk kolem osobního strážce, ovšem kýženého prvního gólu utkání se nedočkal, bekhendovou střelu těsně nad ledem Lindgren kontroloval.
     
    06:53
    Zleva vzápětí slabě nahazoval Rasmus Sandin, Elvis Merzlikins bezu problémů nastavil lapačku a hrací předmět v ní uschoval.
     
    06:28
    Od modré čáry nahodil Joel Edmundson a s přispěním drobné teče bránícího hokejisty kotouč zamířil vedle levé tyčky.
     
    05:57
    Aktivní Sonny Milano se vydal vysoko forčekovat Jakea Beana, ale nebylo mu to nic platné, protože mu rozhodčí odpískal ofsajd.
     
    05:03
    Krátce před Laineho návratem zkusil Lindgrena překvapit střelou od modré čáry Cole Sillinger, domácí gólman se zaskočit nenechal a úspěšně zasáhl.
     
    04:27
    Na druhý pokus už Sonnyho Milana nikdo nezastavil, ten dobruslil do levého kruhu a do mezikruží nabil Anthonymu Manthovi, jeho tvrdou ránu pokryl Elvis Merzlikins ve výstroji.
     
    04:16
    Na hranici faulu atakoval Sean Kuraly rozjetého Sonnyho Milana, rozhodčí hraniční zákrok hostujícího forvarda jako podrážení nevyhodnotili.
     
    03:40
    Nahození od modré způsobilo rozruch v předbrankovém prostoru Capitals, ovšem skóre zůstává bezbrankové, Zach Werenski odpálil touš před číhajícím Ovečkinem.
     
    03:06
    John Carlson vzápětí vybojoval pro Washington přesilovou hru. Produktivní zadák si znovu hledal prostor ke střele a zezadu jej zahákoval Patrik Laine.
     
    02:57
    Další zblokovaná rána, tentokráte obětavost prokázal český zadák David Jiříček, jenž zaklekl do tvrdé rány Carlsona.
     
    02:23
    Od levého mantinelu vyzkoušel tvrdou střelu Beck Malenstyn, za gólmana odvedl veškerou práci blokující Erik Gudbranson.
     
    01:55
    Volnějším středem plánoval projet Dmitrij Voronkov, ale příliš daleko se nedostal, stopku mu čistým hitem vystavil Nick Jensen.
     
    01:23
    Situaci dvou proti dvěma Tom Wilson nevyřešil úplně ideálně, neboť nahodil za bránu soupeře, kam potom dojel až po Seanu Kuralym.
     
    00:43
    Modrokabátníci přestáli i druhý útok soupeře, načež Zach Werenski nic nevymýšlel a za bránou počkal na prostřídání řad.
     
    00:10
    Zápas mezi Washingtonem a Columbusem odstartoval! První útok patřil hostujícímu celku, Jake Bean úspěšně zastavil Alexandra Ovečkina.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Washington Capitals: C. Lindgren (Kuemper) – Carlson (A), L. Johansen, T. van Riemsdyk, Sandin, Jensen, Edmundson – Wilson (A), D. Strome, Ovečkin (C) – Oshie, McMichael, Milano – Mantha, Lapierre, Protas – Aube-Kubel, Dowd, Malenstyn.
    Trenér: Spencer Carbery

    Columbus Blue Jackets: Merzlikins (S. Martin) – Gudbranson (A), Werenski (A), Severson, Provorov, Jiříček, Bean – Marčenko, Fantilli, Voronkov – Olivier, Laine, J. Gaudreau – Činachov, Jenner (C), Sillinger – Danforth, Kuraly, Texier.
    Trenér: Pascal Vincent

    Rozhodčí: Brenk, MacDougall – Smith, Murray.
     
    Columbus Blue Jackets

    Modrokabátníci naopak prožívají mizernou první čtvrtinu sezóny, se ziskem dvanácti bodů v sedmnácti utkáních figurují na samém chvostu Východu. Co víc, svěřenci trenéra Vincenta prohráli už sedmkrát v řadě, v nichž získali aspoň dva body za porážky v nastaveném času, v doposud posledním střetnutí padla po těsném souboji 2:3 s Kojoty z Arizony. Týmové produktivitě vévodí dvojice obránců Ivan Provorov, Zach Werenski, oběma se povedlo posbírat již deset kanadských bodů.
     
    Washington Capitals

    Hokejisté Washingtonu mohou být s dosavadním průběhem letošní sezóny spokojení, když v dosavadních čtrnácti utkáních posbírali osmnáct bodů a v tabulce Východní konference se nachází na postupovém šestém místě s mankem osmi bodů na vedoucí Boston. Capitals navíc aktuálně disponují velmi dobrou formou, když z posledních třech střetnutí odešli jako vítězové, naposledy doma porazili přesvědčivě 3:0 silné Vegas. Nejproduktivnějším hráčem týmu je Alexandr Ovečkin s jedenácti body.
     
    Všem fanynkám a fanouškům hokeje přeju krásnou pozdní noc. Vítám vás při sledování nejlepší ligy světa, u zápasu mezi Washingtonem a Columbusem.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 01:30.

    Milan Huppert

    Branky a nahrávky: 26. Milano (Protas, Lapierre), 34. Protas (T. van Riemsdyk, Lapierre), 36. Ovečkin (D. Strome), 54. Lapierre (Milano, Protas) – 24. J. Gaudreau (Jenner, Severson), 48. Provorov (Sillinger), 56. Danforth (Kuraly, Werenski)


    Washington Capitals: C. Lindgren (Kuemper) – Carlson (A), L. Johansen, T. van Riemsdyk, Sandin, Jensen, Edmundson – Wilson (A), D. Strome, Ovečkin (C) – Oshie, McMichael, Milano – Mantha, Lapierre, Protas – Aube-Kubel, Dowd, Malenstyn.
    Trenér: Spencer Carbery

    Columbus Blue Jackets: Merzlikins (S. Martin) – Gudbranson (A), Werenski (A), Severson, Provorov, Jiříček, Bean – Marčenko, Fantilli, Voronkov – Olivier, Laine, J. Gaudreau – Činachov, Jenner (C), Sillinger – Danforth, Kuraly, Texier.
    Trenér: Pascal Vincent

    Rozhodčí: Brenk, MacDougall – Smith, Murray

    Diváci: 18 573
    bahis siteleri