Havířov – Poruba 2011 7:3 (kon.) | Vsetín – Chrudim 7:1 (kon.)
konec
VHK ROBE Vsetín
7:1 (0:0, 3:0, 4:1)
HC Chrudim
Neděle 19.11.2023, 15:15 • Vsetín, Zimní stadion Na Lapači • Liga juniorů • 16. kolo
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:15.
     
    Zápasový harmonogram je dnes na Lapači mírně opožděn, proto i utkání juniorů začne později než v plánovaných 15:15.
     
    Oba týmy už nastupují na ledovou plochu.
     
    Úvodní sestavy:

    VHK ROBE Vsetín: Pavlíček (Pytel) – Machů, Fojtík, Mošnička (C), Hamřík, Šedlbauer, Herman, Kotala – Hrdý, Smetana, Juráň, Kovář, Cakl, Pozděna, Ostrčil, Matějíček, L. Stodůlka, Heinrich (A), Urbánek.
    Trenér: Rostislav Vlach

    HC Chrudim: Pithart (Filípek) – Valkoun, Kubišta, Vašek, Dvořák, Krejčík – Hemský, Novák (A), Štěpnička, Jirout, Bolehovský, Macas, Kubíček (A), Kantor, Kopecký, Matýs (C), Kafka, Turena.
    Trenér: Marek Dvořák

    Rozhodčí: Dominik Poláček — Tomáš Bezděk, Petr Přecechtěl.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:21
    Domácí začali velmi aktivně. Hne zkraje třetiny se ke střele odhodlal Kovář, střelu i dorážku vyslal i Hrdý. Hostující brankář má hned od začátku plné ruce práce.
     
    00:37
    Cakl vystřelil hned po vhazování po Pithartově pravici. Chrudimský brankář ukrývá kotouč v lapačce a hra je opěr přerušena.
     
    01:18
    Ofenzivu už předvedli také hosté. Novák se však ke střele přes bránícího hráče nedostal a Jiroutovo zakončení z levého kruhu zablokovala domácí obrana.
     
    02:46
    Vsetínští se nemohou prodrat přes střední pásmo, na útočné modré čáře je navíc velmi aktivní Štěpnička, který se snaží udržet pásmo.
     
    03:18
    Hrdý hledal zpoza branky Cakla, ale ten byl moc rychlý a už čekal u branky, a ne v mezikurží, kam přihrávka směřovala.
     
    03:56
    Pavlíček měl nyní velké problémy. Na Matýsovu střelu vůbec neviděl, i tak ale vykopl kotouč pravým betonem a poradil si i s dorážkou Macase. Matýs pak puk ještě vydoloval a měl ideální příležitost k zakončení do odkryté brány, protože domácí brankář byl úplně jinde. Teď se Pavlíček mohl spolehnout na obranu před sebou.
     
    04:51
    Vsetínské opět táhne duo Hrdý – Cakl. Prvně jmenovaný hledal Cakla za jízdy, teč na hranici brankoviště ovšem nevyšla.
     
    05:37
    Na druhé straně vytáhl ofenzivu obránce Dvořák, jehož střelu zablokoval Machů, jenž do střely skočil.
     
    06:18
    Po pravém křídle to teď zkusil Heinrich, ale neměl komu nahrát. Místo toho nahodil kotouč do zhuštěné obrany hostujícího celku.
     
    06:53
    Chrudim pouze nahazuje puk do útočného pásma. Oproti úplnému začátku zápasu teď nemají gólmani příliš práce.
     
    07:32
    Hosté si nepohlídali Pozděnu, který zůstal sám ve středním pásmu a dostal hodně prostoru. Vracející se obrana ale požár zažehnala a finální střelu zablokovala.
     
    07:51
    Vyloučení v týmu VHK ROBE Vsetín:
    Urbánek – 2 min., sekání.
     
    08:17
    Vsetínští drží kotouč za brankou soupeře.
     
    08:30
    Teď už jsou hosté v útočné třetiny a kombinují. Oslabení Valaši ovšem drží svého soka především u mantinelu a nedovolují mu žádnou nebezpečnější střelu.
     
    09:07
    Kovář to navíc chtěl zkusit sám proti bránícímu Matýsovi, úspěšnější byl hostující útočník.
     
    09:40
    Chrudim se v útočném pásmu stahuje víc a víc k brankovišti. Kubištovu střelu z pravého kruhu vytěsnil Pavlíček nad sebe, další střely z dobrých pozic letěly mimo.
     
    09:51
    Domácí v plném počtu.
     
    10:19
    Domácí hrají v pěti a hned se nastěhovali do útočného pásma. Najednou to vypadá, jako kdyby hrál přesilovku Vsetín, protože svého soupeře zamkl v pásmu.
     
    10:46
    Hosté se dostávali do přečíslení dva na jednoho, ve středním pásmu však ubrali na rychlosti a Kafka puk do třetiny pouze nahodil.
     
    11:22
    Matýs teď prováhal velkou šanci. Po jeho první střele z pravého kruhu Pavlíček skončil tak, že zůstal ležet na boku na kraji svého brankoviště. V tuto chvíli zakončoval hostující kapitán za bezmocného gólmana do téměř prázdné branky, ale minul.
     
    12:09
    Hosté byli na kotouči a chystali se rozehrát, když si puk přebral Pozděna. Ten vystřelil hned třikrát, vždy přes chumel bránících hráčů, kdy Pithart vůbec nic neviděl. Hostující brankář měl štěstí, protože kotouč jej pokaždé přesně trefil.
     
    13:26
    Stále platí, že Chrudim má puk pod kontrolou a snaží se o rozehrávku z vlastního pásma. Vsetínští aktivně napadají, ale zatím to nenese ovoce.
     
    14:03
    Domácí vyhráli vhazování ve vlastním pásmu, ale Kotalovi se nepovedla rozehrávka a nahrál jen Kubíčkovi. Ten poslal zadovku na Macase, který z první vystřelil. Jeho rána z vrcholu pravého kruhu proletěla kolem zadní tyče.
     
    14:55
    Macas je opět v akci, a to u pravé tyče, kde se snažil najít skulinku mezi rukou Pavlíčka a brankovou konstrukcí.
     
    15:14
    Rychlou vsetínskou protiofenzivu završil střelou z pravého kruhu obránce Hamřík, který po přechodu do pásma nic zbytečného nevymýšlel. Pithart ukrývá kotouč ve své výstroji.
     
    15:53
    Po zakázaném uvolnění se hra vrátila před Pavlíčka, kde domácí vyhráli vhazování, vyhodili kotouč lépe než předtím a vydali se střídat.
     
    16:34
    Kovář hledal po protiútoku Juráně, jenže jeho přihrávka neměla dostatečnou razanci. Juráň se pak ke kotouči přece jen dostal a zadovkou jej do dobré pozice vrátil Kovářovi, ten z první trestuhodně minul.
     
    17:11
    Při dalším střeleckém pokusu Vsetína zakročil Pithart lapačkou. Ne však dostatečně dobře a přesně, protože kotouč se o jeho výstroj pouze otřel a skončil v předbrankovém prostoru.
     
    17:34
    Přečíslení dva na jednoho zakončoval po Urbánkově přihrávce Stodůlka. Pithart se při přesunu až příliš opřel o pravou tyč a branka vypadla ze svého obvyklého postavení. Stodůlkovu střelu ale pravým betonem zastavil.
     
    18:37
    Kubišta rozehrával zpoza Pavlíčkovy branky a chtěl najít někoho ze svých spoluhráčů, ale puk se odrazil od bruslí jednoho z domácích a změnil směr. Pavlíček si s nenadálou situací poradil a zakročil.
     
    19:50
    Ke střele z levého křídla se dostal ještě Macas, jenž se rozhodl pro zakončení na bližší tyč. Pavlíček se proti jeho pokusu stačil včas přemístit.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    V první třetina branka nepadla, ale o něco blíže k otevření skóre byli hosté, kteří si vypracovali více jasných gólových příležitostí. Valaši hrozili hlavně z přečíslení, ale u chrudimského gólmana v první třetině stálo štěstí.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:25
    Dva vsetínští hráči propadli v obraně a Chrudim se tak dostala do přečíslení tři na dva. Po přihrávce Kubíčka zakončoval z mezikruží Macas, Pavlíček jeho střelu vykopl levým betonem.
     
    21:32
    Pozděna u pravé tyče promáchl. Hra se rychle přesouvá z jedné strany na druhou a vidíme také dobré střelecké přiležitosti.
     
    22:18
    Matějíček nahazuje kotouč do útočného pásma a vydává se střídat. Chrudim ovšem přidala na rychlosti a velmi svižně se hosté přesunuli před Pavlíčka.
     
    22:53
    Juráň vybojoval kotouč na obranné modré čáře a vydal se dopředu. Najednou byli Valaši v přečíslení tři na dva. Juráň předal puk Hermanovi, který obešel bránícího hráče a udělal si místo v mezikruží. Na poslední chvíli mu ale při střele zblokoval hokejku jeden z hostujících hráčů.
     
    24:01
    Na druhé straně si v mezikruží vyměnili kotouč Macas s Matýsem a předali jej na levém křídlo Kubíčkovi, který bez váhání zakončil. Pavlíček zasahuje pravým betonem.
     
    24:43
    Vsetín právě vstřelil branku!
    Tohle se hostům nepovedlo. DAVID HEINRICH vypíchl kotouč rozehrávajícímu hráči na pravém kruhu, nabruslil si na osu kluziště a z poměrně velké vzdálenosti ne příliš razantní střelou prostřelil hostujícího brankáře na lapačku. Asistence: Bez asistence.
     
    25:03
    Heinrich měl další velkou šanci, kdy se podobným způsobem dostal ke kotouči, obešel obránce a byl sám u levé tyče. Pithart mu kotouč ještě před zakončením vypíchl.
     
    26:47
    Valaši jsou stále v útočném pásmu a drží svého soupeře pod tlakem. Žádná střela však nepřichází.
     
    27:19
    Ani domácí ovšem nehrají bez chyb. Také ztratili kotouč ve vlastním pásmu a nejaktivnější chrudimská formace se opět ozvala. Sám před brankářem zakončoval Macas, ale minul.
     
    27:39
    Valaši jsou na kotouči, ale nedaří se jim dostat z vlastního pásma.
     
    27:58
    Vsetín právě vstřelil branku!
    Domácí přidávají druhou branku po střele z větší vzdálenosti. Po souboji v rohu kluziště doklouzal kotouč podél mantinelu na modrou čáru k TOMÁŠI HERMANOVI, který se opřel do střely. Puk letěl vzduchem a zapadl přesně nad levé rameno chrudimského brankáře. Asistence: David Heinrich, Matěj Juráň.
     
    29:31
    Obě vsetínské branky padly zničehonic, spíše po nahozeních od modré nebo z vrcholku kruhů. Nyní jsou Valaši opět na kotouči ve svém pásmu a rozehrávají zpoza vlastní branky.
     
    30:30
    Oba týmy teď jen pro získání pásma nahazují. Hra se přelévá z jedné strany na druhou.
     
    30:36
    Cakl zůstal po nárazu ležet u vsetínské střídačky, s problémy se zvedá a míří za svými spoluhráči.
     
    30:48
    Stodůlka vybojoval kotouč na vrcholu pravého kruhu útočného pásma a zamířil s ním do mezikruží. Ke střele se ale nedostal a nepovedlo se mu to ani o chvíli později, kdy se snažil zakončit z levého kruhu.
     
    31:27
    Valaši vyhráli buly v útočném pásmu, přičemž Machů od modré čáry rychle vystřelil. Pithart zasahuje levým betonem.
     
    32:05
    Hrdý čekal na přihrávku na útočné modré čáře, ale Cakl byl těsně bráněn, a tak jeho pas nebyl příliš přesný. Hrdý na kotouč nedosáhl a ze vsetínské ofenzivy nakonec nic nebylo.
     
    32:20
    Vsetín právě vstřelil branku!
    Ukázkovou střelu vyšvihl DAVID POZDĚNA, který si nabruslil na vrchol levého kruhu, se střelou vyčkal a poslal ji do bližšího horního rohu. Asistence: Ondřej Hrdý.
     
    32:51
    Macas Kovářovi v situaci tři na tři vypíchl kotouč a sám se vydal dopředu. Ani hostující útok ovšem nebyl úspěšný.
     
    33:27
    Teď už se Macas ke střele dostal, když se jeho spoluhráči vydali střídat, ale on si najel na pravý kruh a přes obránce vystřelil. Pavlíček zasahuje koncem pravého betonu.
     
    34:28
    Hra je teď plná soubojů u mantinelu. Většinou si v nich vedou lépe domácí.
     
    34:37
    Hrdému se na hranici brankoviště nabízel Cakl, prvně jmenovnaý to ale vzal na sebe a z vrcholu pravého kruhu vystřelil na bližší tyč. Pithart úspěšně zasahuje.
     
    34:55
    Zmatky v chrudimském brankovišti. Matějíček se pokusil zakončit ze vzduchu nad ležícího brankáře, ale kotouč netrefil.
     
    35:29
    Heinrich aktivně napadá chrudimskou rozehrávku za Pithartovou brankou. Úspěšný tentokrát není, ale jde vidět, že hosté značně znervózněli.
     
    36:15
    Cakl vybojoval puk za chrudimskou brankou a rád by rozehrál. U mantinelu je však těsně bráněn a nemá na přihrávku dost prostoru.
     
    36:52
    Kafka dostal puk za modrou čáru a nabídl se mu Štěpnička. Tomu pak na levém kruhu vypíchl kotouč vsetínský obránce.
     
    37:08
    Vyloučení v týmu VHK ROBE Vsetín:
    Pozděna – 2 min., podrážení.
     
    37:31
    Kubíčkovi nesedla střela z levého kruhu. Valaši se dostávají ke kotouči a vyhazují.
     
    37:56
    Chrudim je zpět v útočném pásmu a kombinuje.
     
    38:25
    Dlouhá chrudimská kombinace skončila střelou Bolehovského, kterou ovšem zastavila jedna ze vsetínských hokejek. Po tomto bloku se do brejku dostal Stodůlka, zakončení mířené mezi betony Pithart pokryl.
     
    39:08
    Domácí v plném počtu.
     
    39:18
    Vsetínští chtěli rychle zkusit ofenzivu, ale Cakla ve středním pásmu od kotouče odstavil Dvořák. Jako další se ale k puku dostal Hrdý, krerý obešel bránácího hráče a bekhendovým pokusem zakončil nad betony. Hostující brankář zasahuje.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Tempo hry se ani ve druhé třetiny výrazně nezměnilo, ale domácí gólově odskočili, když za Pithartova záda propadla dvě nahození Davida Heinricha a Tomáše Hermana. Třetí branku Vsetína pak přidal David Pozděna, který si našel místo na vrcholu levého kruhu a zakončil do bližšího horního rohu.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:28
    Kovář čekal na hranici brankoviště, kam taky dostal přihrávku. Se střelou si ale neporadil podle představ, trefil Pithartův levý beton.
     
    41:19
    Chrudim se usadila v útočném pásmu, ale trápí je nepřesnost přihrávek.
     
    41:46
    Vsetín právě vstřelil branku!
    Vsetínští obránci to zkoušeli od modré čáry a střelu Matěje Kotaly ještě těsně před brankovištěm tečoval do levého horního rohu ONDŘEJ CAKL. Na změnu směru letu kotouče už hostující brankář nestačil zareagovat. Asistence: Matěj Kotala.
     
    43:14
    Hra se drží v útočném pásmu Vsetína, ale domácí se ke kotouči ne a ne dostat.
     
    43:35
    Vsetín právě vstřelil branku!
    Povedlo se to až teď, když Filip Kovář našel ONDŘEJE CAKLA, který v krátkém časovém sledu přidal svou druhou branku bv utkání. Před gólmanem byl úplně sám a poslal puk mezi jeho betony. Asistence: Filip Kovář.
     
    44:15
    O slovo se hlásí také Chrudim, konkrétně Kubíček, který prošel přes střední pásmo a sám obešel i vsetínskou obrana. Defenziva ale pak nakonec střelu z levého kruhu zablokovala.
     
    44:56
    Na druhé straně trefil z pravého křídla boční síť chrudimské branky Stodůlka. Tentokrát se ale Vsetínským nedaří v pásmu udržet.
     
    45:36
    Heinrich v přečíslení dva na jednoho vyzval k zakončení Kováře. Ten také vystřelil, ale trefil jen pravý beton Pitharta.
     
    46:13
    Pavlíček pomáhá s rozehrávkou v rohu za svou brankou. Chrudim totiž kotouč jen vyhodila, před soupeřovu bránu se tak velmi rychle dostali Vsetínští.
     
    47:14
    Kubišta místo rozehrávky zpoza vlastní branky zvolil individuální akci, kdy projel celé kluziště a vystřelil z levého kruhu. Jeho ránu zablokoval Hamřík.
     
    48:00
    A právě Hamřík se teď dostal ke střele od modré čáry. Pithart u pravé tyče zasahuje.
     
    48:16
    Současné vyloučení:
    Vyloučení v týmu VHK ROBE Vsetín:
    Hamřík – 2 min., sekání.

    Vyloučení v týmu HC Chrudim:
    Macas – 2 min., sekání.
     
    49:07
    Turenova střela z osy kluziště byla mířená do pravého horního rohu vsetínské branky. Pavlíček zasahuje ramenem a vytěsnil kotouč před sebe, kde následně rozehrál.
     
    49:53
    Heinrich s vypětím všech sil vybojoval útočné pásmo, ale Valaši o něj velmi rychle zase přišli. Souboj u mantinelu totiž vyhrál Kopecký, jenž dostal puk zpět do prostoru mezi modrými čarami.
     
    50:48
    Teď už se Valaši usadili v útočném pásmu a kombinují. Zatím bez střely na branku.
     
    51:24
    Kafka obětavě brání. Nejprve zasáhl proti střele Matějíčka a pokusil se o vyhození, což se mu ale tentokrát nepovedlo. S osvobozením neuspěl ani po bloku střely od modré čáry.
     
    52:30
    Valaši jsou na kotouči, ale byli zatlačeni do hloubi vlastního pásma, odkud nyní rozehrávají.
     
    52:37
    Rozehrávka se úplně nepovedla a je odpískáno zakázané uvolnění. To také znamená, že se mohou do hry vrátit Macas s Hamříkem, kteří byli vyloučeni ve 49. minutě.
     
    53:22
    Vsetín právě vstřelil branku!
    Heinrich s FILIPEM KOVÁŘEM vybojovali útočné pásmo, ale první ofenziva se jim nepovedla. Poté však Ondřej Cakl získal kotouč u mantinelu a poslal jej na Kováře, který z mezikruží prostřelil hostujícího brankáře k levé tyči. Asistence: Ondřej Cakl.
     
    54:15
    Vyloučení v týmu VHK ROBE Vsetín:
    HL – příliš mnoho hráčů na ledě, odpyká Heinrich.
     
    54:25
    Chrudim právě vstřelila branku!
    V 55. minutě přichází Pavlíček o svou neprůstřelnost. Hosté velmi rychle rozehráli svou přesilovku a od modré čáry vystřelil MATĚJ DVOŘÁK. Domácí brankář na střelu po ledě příliš neviděl a u levé tyče mu propadla. Asistence: Josef Kubíček, Daniel Matýs.
     
    54:48
    Vsetín právě vstřelil branku!
    Valaši na inkasovanou branku velmi rychle odpovídají sedmým zásahem. Jan Hamřík našel ze středního pásma MATĚJE JURÁNĚ, který obešel obránce a v individuální akci z levého kruhu poslal kotouč na vzdálenější tyč. Asistence: Jan Hamřík, Jan Matějíček.
     
    55:46
    Mošničkovu střelu od modré čáry se ještě snažil zasáhnout Stodůlka, ale nepovedlo se. Protiútokem odpověděl Kubíček, jehož střela mířila vedle.
     
    57:05
    Nepřesné bylo také zakončení Jirouta z levého kruhu. Pavlíček se po jeho pokusu natahoval, ale nedosáhl na něj.
     
    57:16
    Vyloučení v týmu VHK ROBE Vsetín:
    Hrdý – 2 min., hrubost.
     
    57:32
    Chrudim kombinuje blízko brankoviště. Kubíčkovu střelu z levého kruhu zablokoval Fojtík, proti Kantorově střele z mezikruží zase vystoupil Machů.
     
    58:04
    Po dalším bloku už Valaší vyhazují až k Pithartově brance.
     
    58:33
    Chrudim je zpět v pásmu, na kotouči je na pravém křídle Kubišta, ale přes bránící hráče se nemůže dostat ke střele ani přihrávce.
     
    58:52
    Dvořákova střela od modré končí v Pavlíčkově lapačce. Hra je přerušena, vhazovat se bude po pravici vsetínského brankáře.
     
    59:16
    Domácí v plném počtu. Chrudim pokračuje ve svém tlaku, který si vytvořila v přesilovce.
     
    59:40
    Do konce utkání zbývá dvacet sekund, ale Vsetín nepolevuje. Po pravém křídle ještě unikl Juráň, jehož rána na zadní tyč letěla až příliš daleko.
     
    Konec zápasu. (17:32:46)

    Helena Hegeďová

    Branky a nahrávky: 25. Heinrich, 28. Herman (Heinrich, Juráň), 33. Pozděna (Hrdý), 42. Cakl (Kotala), 44. Cakl (Kovář), 54. Kovář (Cakl), 55. Juráň (Hamřík, Matjíček) – 55. Dvořák (Kubíček, Matýs)


    VHK ROBE Vsetín: Pavlíček (Pytel) – Machů, Fojtík, Mošnička (C), Hamřík, Šedlbauer, Herman, Kotala – Hrdý, Smetana, Juráň, Kovář, Cakl, Pozděna, Ostrčil, Matějíček, L. Stodůlka, Heinrich (A), Urbánek.
    Trenér: Rostislav Vlach

    HC Chrudim: Pithart (Filípek) – Valkoun, Kubišta, Vašek, Dvořák, Krejčík – Hemský, Novák (A), Štěpnička, Jirout, Bolehovský, Macas, Kubíček (A), Kantor, Kopecký, Matýs (C), Kafka, Turena.
    Trenér: Marek Dvořák

    Rozhodčí: Dominik Poláček — Tomáš Bezděk, Petr Přecechtěl
    bahis siteleri