BUTCHIS – Chodov 11:12 (kon.) | Pardubice – Karlovy Vary 9:5 (kon.) | Liberec – Ostrava 7:8 (1:3 po s.n.)
Česká Lípa – Královské Vinohrady 11:6 (kon.) | Mladá Boleslav – Bohemians 10:5 (kon.) | Black Angels – Sparta 5:6 (po pr.)
po s.n. (1:3)
FBC Liberec
7:8 (3:2, 2:2, 2:3 - 0:0)
FBC ČPP Bystroň Group Ostrava
Neděle 19.11.2023, 15:00 • SH Dukla Liberec • Livesport Superliga • 12. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:00.
     
    Všem fanynkám a fanouškům florbalu přeju krásné nedělní odpoledne. Vítám vás při sledování 12. kola české nejvyšší soutěže, u zápasu mezi Libercem a Ostravou.
     
    FBC Liberec

    Florbalisté Liberce podle všeho zabojují o přímý postup do čtvrtfinále, když zatím okupují poslední postupové šesté místo s mankem osmi bodů na vedoucí Střešovice a náskokem čtyř bodů na sedmé Bohemians. Severočeši v minulém zápase museli skousnout nepříjemný debakl, s Vítkovicemi padli vysoko 5:14.
     
    FBC ČPP Bystroň Group Ostrava

    V případě Ostravy se zdá, že hlavním cílem bude vůbec do play-off postoupit, neboť se momentálně nachází v tabulce na desáté příčce s náskokem jediného bodu na jedenácté Black Angels. Forma navíc vůbec není dobrá, protože hráči tohoto celku odcházeli poraženi z posledních šesti utkání, přičemž v tom posledním sahali po bodech, ovšem s favorizovanou Mladou Boleslaví padli těsně 5:6.
     
    Úvodní sestavy:

    FBC Liberec: Chlad (V. Dufek) – Kárník, Bitman, Janeček, Valeš, Fišera, Šoltys, Dolejš – Kopecký, Mádlo, Rozkovec, Korych, Smutný, Velc, Ferdan, Macháč, Wiener (C), Faksa, F. Kučera.
    Trenér: Petr Kološ

    FBC ČPP Bystroň Group Ostrava: Binder (Strakoš) – Šulc, Friedel, Pum, Mikoláš, Jakubec (C), Šubert, Kuczera, Košarišťan, Němec – Chatrný, Herblich, Daniš, Pešat, Bräuer, L. Kučera, Murín, Pobořil.
    Trenér: Robert Segeťa

    Rozhodčí: Monzer, Procházka.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:12
    Ostrava právě vstřelila branku!
    Tak to byla rychlovka! ŠIMON KUCZERA na polovině hřiště vůbec nic nevymýšlel a vypálil tvrdou střelu k pravé tyči, překvapený brankář Chlad poprvé kapituloval. Asistence: Patrik Němec.
     
    01:05
    Za bránou soupeře úřadoval Patrik Rozkovec, jenž nakonec nahrál pod sebe Radku Valešovi, jehož střelu zastavil výborným zákrokem Jan Binder.
     
    01:46
    Na útočnou polovinu vyvezl balónek Michal Fišera, leč nikým nepodporován jenom nahazoval po levém mantinelu. Oba týmy střídají.
     
    02:17
    Středem postupoval do příležitosti Richard Pum, ale příliš daleko se nedostal, rozhodčí mu odpískal hru vysokou holí.
     
    02:36
    Dlouho vymýšlel Jakub Kárník, aby nakonec vyzkoušel nástřel středem, nicméně trefil prvního clonícího konkurenta.
     
    03:02
    Liberec právě vstřelil branku!
    Vyrovnáno! Korych středem posunul balónek na VOJTĚCHA JANEČKA, jenž přes bránícího Daniše vypálil nekompromisní střelu k levé tyčce. Asistence: Marek Korych.
    03:02 Vojtěch JANEČEK - 1:1
     
    03:33
    S rychlou odpovědí chtěl přispěchat Adam Mikoláš, ovšem příliš daleko se nedostal, stopku mu vystavil Jakub Kárník.
     
    04:04
    Ostrava právě vstřelila branku!
    Hostující celek je znovu o krok napřed! Nahození Chatrného vyrážel Chlad jenom před sebe, proti dorážce RICHARDA PUMA do pravé šibenice již byl bezmocný. Asistence: Daniel Chatrný.
    04:04 Richard PUM - 1:2
     
    04:38
    Jakub Mádlo přenechal u levého mantinelu Jakubu Kopeckému, jehož zradilo zpracování, posléze střílel z krkolomné pozice nepřesně.
     
    05:12
    V útočení pokračuje Liberec. Jakub Kopecký tentokráte dostal míček od Dufka, svižnou střelu zápěstím nasměroval o kousek nad horní tyčku.
     
    05:44
    Liberec právě vstřelil branku!
    Parádní přestřelka pokračuje. Kopecký po zisku míčku vyvážel na útočnou polovinu, po naznačení střely nahrával doleva na Smutného, ten z první dával před bránu na VOJTĚCHA JANEČKA a tento forvard tváří v tvář brankáři bez problémů zaznamenal svou druhou trefu v utkání. Asistence: Filip Smutný.
    05:44 Vojtěch JANEČEK - 2:2
     
    06:67
    Zprava střílel na zadní tyčku Jakub Kopecký. Vyznamenal se Jan Binder, když pravou rukou vytěsnil balónek mimo tři tyče.
     
    07:22
    Vysokou rychlost nabral po levém mantinelu Jan Šoltys, jenž střílel z ostrého úhlu, cílové zařízení vysoko přestřelil.
     
    07:57
    Na druhé polovině hřiště zahrozil Lukáš Herblich, když těsně bráněný zvládl vystřelit forhendem, Petr Chlad také předvedl pěkný zákrok.
     
    08:31
    Na hattrick měl políčeno Votěch Janeček, leč těsně napadán si střeleckou pozici nenašel, forhendem vypálil příliš vysoko.
     
    08:43
    Spíše z nouze vypálil Marek Korych, jeho nepovedené a pomalé zakončení doputovalo výrazně vedle pravé části brankové konstrukce.
     
    09:15
    Od pravého mantinelu střílel forhendem zdvojený Richard Pum a Petr Chlad zasahovat nemusel, míček skončil v boční síťce.
     
    09:50
    Se střelou z velké dálky se Petr Chlad vypořádávat nemusel, protože proskákal o pár čísel vedle liberecké svatyně.
     
    10:22
    Jakub Mádlo proběhl kolem dvojice konkurentů, načež se chtěl natlačit až před bánu, v čemž mu zamezil důrazný David Friedel.
     
    10:30
    První přesilovou hru si zahraje tým Ostravy. Menší dvouminutový trest inkasoval Jan Šoltys za nedovolené vrážení soka na mantinel.
     
    11:13
    Přesilovka zatím hostujícímu celku vůbec nevychází. Nakonec z poloviny hřiště střílel Šimon Kuczera, leč hodně nepřesně.
     
    11:39
    Domácí florbalisté se dokonce vydali dopředu, ale Jakub Kárník daleko nedoběhl, při náběhu do dvou soupeřů jej obral Daniel Chatrný.
     
    12:13
    Doprava dostal přihrávku Lukáš Pešat, jemuž forhendový projektil z první vůbec nevyšel, hrací předmět usměrnil nad břevno.
     
    12:40
    Už při hře obou týmů v plném počtu se před bránu natlačil Lukáš Kučera, tvrdou střelu Petr Chlad zdárně vykopl pravou nohou.
     
    13:08
    Jakub Mádlo se pokusil překvapit brankáře tvrdou střelou zleva na přední tyč, Jan Binder zakročil pravou rukou v poslední chvíli.
     
    13:31
    Početní převahu si vyzkouší i florbalisté Liberce. Důvodem je hrubost, příliš ostře si ve středu hřiště počínal Lukáš Herblich.
     
    14:02
    Jakub Kopecký vymýšlel zajímavou ránu zápěstím na zadní tyčku. Jan Binder reagoval pozdě, naštěstí pro něj míček prosvištěl nad břevnem.
     
    14:33
    Přestože už mohl střílet, tak Filip Smutný ještě volil nahrávku doprava, překvapený Prokop Ferdan promáchl naprázdno.
     
    15:04
    Znovu v akci Smutný, když tentokráte sklepával křižný pas doprava na Jakuba Kopeckého, tomu střela z první nesedla ideálně.
     
    15:29
    S koncem Herblichova trestu si vytvořil nadějnou palebnou pozici Vojtěch Wiener, i tento florbalista ale mířil jenom mimo tři tyče.
     
    16:16
    Domácí vystartovali do přečíslení čtyř proti třem. Patrik Rozkovec přihrával do přehuštěného středu, kde úřadoval bránící Richard Pum.
     
    16:50
    Středem si klestil cestu směrem k soupeřově bráně Filip Šubert, s pokusem doprostřed brány neměl Petr Chlad výraznější problémy.
     
    17:26
    Rozehrávku obstaral Patrik Němec. Nakonec si ovšem nahrávku rozmyslel a věřil si individuálně, neuspěl proti Valešovi.
     
    17:55
    Dopředu vyrazil i Liberec. Jakub Mádlo nabral vysokou rychlost po levém mantinelu, prakticky z minusového úhlu potom střílel hodně nepřesně.
     
    18:30
    Vysoko vysunul forčekink Vojtěch Wiener, nátlak na Daniela Chatrného nicméně rozhodčí posoudil jako nedovolený.
     
    18:45
    Velkou příležitostí pohrdl jeden z hostujících útočníků, na nějž zívala úplně prázdná brána, tu ovšem zástupce ostravského florbalu trestuhodně minul, napálil jenom břevno.
     
    19:04
    V závěru úvodní dvacetiminutovky dostávají domácí výhodu přesilové hry, bráněním ve hře si vykoledoval trest na dvě minuty Marcel Jakubec.
     
    19:31
    Liberec právě vstřelil branku!
    Florbalisté domácího týmu dávají gól do šatny! Kopecký zprava sklepl do středu na napřaženého PROKOPA FERDANA, jeho dělovka z první doputovala nechytatelným způsobem po pravé ruce gólmana. Asistence: Jakub Kopecký.
    19:31 Prokop FERDAN - 3:2
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    První třetina zápasu mezi Libercem a Ostravou rozhodně nenudila, nabídla pět branek, přičemž o jednu více vstřelilo domácí mužstvo. Hosté se dvakrát dostali do vedení, ovšem na trefy Šimona Kuczery i Richarda Puma našel odpověď jeden hráč, a sice Vojtěch Janeček. V závěru úvodní části domácí poprvé strhli vedení na svou stranu, přesilovou hru přetavil v třetí branku mužstva Prokop Ferdan.
     
    Střely na bránu po 1. třetině: 11 – 6.
     
    Další třetina začne přibližně v 15:44.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:10
    Prostřední dějství je v plném proudu. Bleskově zahrozili hosté, s pokusem Lukáše Pešata si ovšem Petr Chlad věděl rady.
     
    20:39
    Z ostrého úhlu se pokusil vysokým obloučkem překvapit gólmana Jakub Kopecký, úspěšným blokem se prezentoval Richard Pum.
     
    21:11
    Na hattrick má už od brzkých minut políčeno Vojtěch Janeček, ovšem neuspěl ani teď, když se nechal příliš lacině obrat Jakubcem.
     
    21:38
    Hosté brzy otočili hru a tvrdou forhendovou střelu vyprodukoval Daniel Chatrný, balónek prosvištěl o kousek vedle pravé tyčky.
     
    22:06
    Individuální dovednosti ukázal Filip Smutný, jenž na malém prostoru fantasticky vymíchal trojici protihráčů, sám před brankářem nakonec mířil do pravé tyčky.
     
    22:40
    Na druhé straně si o pozornost řekl Richard Pum, jehož slabou střelu Petr Chlad sebevědomě vyrazil pravou horní končetinou.
     
    23:14
    Defenzivní povinnosti si na jedničku odvedl Vojtěch Wiener, který počkal do posledního okamžiku na kličku Lukáše Herblicha a čistým způsobem soka odstavil.
     
    23:42
    Ostrava právě vstřelila branku!
    Je znovu srovnáno! Za libereckou obranou se ukryl LUKÁŠ PEŠAT, jenž si v zakončení poradil jako zkušený mazák, po bekhendové kličce poslal puk nad levou nohu Chlada. Asistence: Šimon Kuczera.
     
    24:48
    Na pravé straně úřadoval Vojtěch Murín, jemuž se povedlo přehodit si míček z bekhendu na forhend, leč střela se s přesností nesetkala.
     
    25:05
    Za Liberec zaútočil Jakub Mádlo, jemuž se zprava povedlo strhnout hru do středu, táhlou střelu forhendem potom vyslal příliš vysoko.
     
    25:45
    Ostrava právě vstřelila branku!
    Ostravští hráči dokonávají rychlý obrat! Němec přihrávkou vybídl ke skórování LUKÁŠE PEŠATA, který se ani napodruhé nenechal dlouho pobízet a dobře mířenou střelou vyzrál na gólmana. Asistence: Patrik Němec.
     
    26:17
    Jan Bitman si všiml za obranu zabíhajícího Patrika Rozkovce a zkusil ho najít vysokým obloučkem, ten měl pod kontrolou David Friedel.
     
    26:23
    Nejprve Filip Kučera naznačil střelu, načež od pravého mantinelu překvapivě vystřelil, nicméně cílové zařízení o kus minul.
     
    27:12
    Domácí vyzkoušeli štěstí postupnou kombinací, na jejímž konci Prokop Ferdan cpal nahrávku na Michala Fišeru, toho zablokoval Richard Pum.
     
    27:39
    Jeden proti dvěma si věřil Patrik Rozkovec, nicméně až před brankáře se nenatlačil, stopku mu čistým zákrokem vystavil Lukáš Pobořil.
     
    28:06
    Dlouho si dal načas s rozehrávkou Filip Šubert, nakonec si vybral Jakuba Košarišťana, jehož forhendová rána měla k úspěchu hodně daleko.
     
    28:40
    Nahození z poloviny hřiště se pokusil těsně před bránou tečovat Jakub Mádlo a hrací předmět usměrnil jen o pár čísel vedle levé tyče.
     
    29:23
    Středem hřiště postoupil až na útočnou polovinu Patrik Rozkovec, dělovou ránu vyslal o několik čísel nad horní tyčku.
     
    29:51
    Výbornou orientaci na brankové čáře ukázal Petr Chlad, perfektně se přemístil k levé tyčce a tvrdou střelu kryl tělem.
     
    30:05
    Liberec podnikl rychlý protiútok, který úspěchem neskončil, protože pas doprava zastavil dobře pozičně stojící Filip Šubert.
     
    30:31
    Odražený balónek si v blízkosti soupeřovy brány našel Radek Valeš, z otočky poslal těžkou střelu o kus vedle Binderovy svatyně.
     
    31:28
    Pěkná podívaná pokračuje. Michal Fišera dlouhým křižným pasem vybídl k zakončení Patrika Rozkovce, forhendovému projektilu chyběla přesnost.
     
    31:58
    Špatné střídání odpískáno Ostravě a domácí celek tak zadarmo získává výhodu přesilové hry, trest jde odpykat Jan Daniš.
     
    32:12
    Ani teď se aktivně hrající liberečtí florbalisté nedočkali kýženého vedoucího gólu, střelu ze středu kryl gólman Jan Binder.
     
    32:56
    Skoro z poloviny hřiště vyprodukoval tvrdou ránu Michal Fišera, nicméně i v tomto případě kraloval Jan Binder se svým zákrokem levou rukou.
     
    33:06
    Liberec právě vstřelil branku!
    Svěřenci trenéra Kološe dnes podruhé využívají přesilovku a skóre střetnutí opět ukazuje vyrovnaný výsledek. Faksa našel nikým neatakovaného JAKUBA KOPECKÉHO, jeho střela rozvlnila síť. Asistence: Jakub Faksa.
     
    33:31
    Liberec právě vstřelil branku!
    Severočeši střílí druhý gól v rozmezí pětadvaceti vteřin a vedení tedy putuje na jejich stranu! Fišera s hlavou nahoře nahrál MATYÁŠI VELCOVI, dobře mířený projektil Binder neudržel před brankovou čárou. Asistence: Michal Fišera.
     
    33:49
    Domácí jsou při chuti a hned chtěli přidat další trefu, avšak Jakub Mádlo vystřelil svižnou střelu zápěstím těsně nad břevno.
     
    34:24
    Lukáš Herblich na sebe navázal dva konkurenty, načež středem uvolnil Marcela Jakubce, jenže toho zradilo nepovedené zpracování.
     
    34:55
    Po pravém mantinelu sprintoval Lukáš Pobořil a ve finále se chtěl natlačit před bránu, v čemž mu zamezil Jakub Kopecký.
     
    35:29
    Liberečtí florbalisté v ofenzivně rovněž neuspěli. Lukáš Dolejš vymýšlel dlouhý pas na Marka Korycha, rána forhendem proletěla vedle levé tyčky.
     
    35:57
    Domácí Jakub Kopecký u brány soupeře nedokázal vyhrát buly, míček získal brankář Jan Binder a rukou ho poslal k volnému Šubertovi.
     
    36:29
    Daniel Chatrný vyzval k souboji jeden na jednoho Jakuba Kárníka, přičemž se za jeho záda prodrat nedokázal, uspěl domácí zadák.
     
    36:40
    Pokračuje aktivní hra domácího celku. Na teč od pravého mantinelu nahazoval Vojtěch Wiener, Marek Korych těsně promáchl.
     
    37:25
    Adam Mikoláš si pod tlakem poradil znamenitě, když zvládl rozvinout akci po pravém mantinelu, Marcel Jakubec z ostrého úhlu minul.
     
    37:35
    Srovnat na 5:5 mohl z nařízeného trestného střílení Daniel Chatrný. Nic složitého nevymyslel a prostě vystřelil, leč síť nerozvlnil, ztroskotal na dobře postaveném brankáři Chladovi.
     
    37:48
    Za defenzivní linií hostujícího celku čekal Prokop Ferdan a už se zdálo, že k němu balónek doskáče, nakonec těsně před ním sebral hrací předmět do ruky Binder.
     
    38:22
    Marek Bräuer vyslal zajímavou forhendovou střelu přes osobního strážce, pokus zápěstím prosvištěl vedle levé části brankové konstrukce.
     
    38:57
    Richard Pum naznačil střelu, kterou nakonec skutečně vyslal, hodně nepovedený forhendový projektil se vynesl vysoko nad horní tyč.
     
    39:11
    V probíhající poslední minuty druhé třetiny Liberec udržuje těsný jednogólový náskok, Ostrava zatím neúspěšně útočí na další srovnání.
     
    39:45
    Brankář Petr Chlad po úspěšném zákroku dlouhým výhozem vyslal dopředu Jakuba Mádla, jehož v rozletu zbrzdilo nepovedené zpracování.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Prostřední část zápasu mezi Libercem a Ostravou přinesla po dvou gólech na každé straně. Ostravský obrat zařídil dvěma úspěšnými zásahy Lukáš Pešat, ovšem domácí celek zůstal koncentrovaný a vrátil se do těsného náskoku zásluhou Jakuba Kopeckého a Matyáše Velce. K vidění je velká bitva, ve třetí části můžeme očekávat dramatickou podívanou až do úplného závěru.
     
    Střely na bránu po 2. třetině: 20 – 15.
     
    Další třetina začne přibližně v 16:32.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:10
    Třetí třetina odstartovala. Míček vybojoval Liberec, který však v prvním útoku části neuspěl, forhendová střela zleva se mezi tři tyče nevešla.
     
    40:54
    Ostrava právě vstřelila branku!
    A ta udeřilo na druhé straně! Pešat přihrál k levému mantinelu LUKÁŠI HERBLICHOVI a byla to právě jeho střela, jež doputovala až za Chladova záda. Asistence: Lukáš Pešat.
     
    41:25
    Florbalisté v černých dresech se pokusili o bleskovou odpověď, leč táhlá rána zápěstím měla k úspěchu hodně daleko.
     
    41:58
    Sledujeme opravdu svižný florbal. Útočila zase pro změnu Ostrava, forhendový projektil ze středu hřiště kontroloval Petr Chlad.
     
    42:15
    Krátce po buly v útočné třetině vystřelil Patrik Rozkovec, leč střeleckou listinu nerozšířil, mířil totiž poměrně výrazně nepřesně.
     
    42:49
    Ze středu strhl hru doleva Vojtěch Wiener, silnou ránu zápěstím schytal gólman Jan Binder do oblasti břicha.
     
    43:08
    Ostrava právě vstřelila branku!
    Třetí třetina zatím vychází lépe Ostravě, která přebírá vedení! Tvrdou střelu Chatrného zleva ještě Chlad dokázal vyrazit, ovšem na bekhendovou dorážku LUKÁŠE PEŠATA již neměl nárok, střelec šestého ostravského gólu kompletuje hattrick. Asistence: Daniel Chatrný.
     
    43:21
    Osamocený Marek Korych otálel příliš dlouho se zakončením, nakonec se nechal dostihnout i obrat dobře pracujícím Chatrným.
     
    44:08
    Adam Mikoláš nahazoval na teč od levého mantinelu. S drobnou tečí přispěchal Richard Pum, mezi tři tyče ale míček nenasměroval.
     
    44:44
    Liberci se zatím ve třetí části směrem dopředu nedaří. Jakub Kárník vyslal tvrdou střelu zápěstím, ta však měla k přesnosti hodně daleko.
     
    45:29
    Severočeši zaútočili na vyrovnání Markem Korychem, tvrdá střela od pravého mantinelu se do prostoru brány nevměstnala.
     
    45:58
    Situaci dvou proti dvěma nevyřešili hosté vůbec dobře. Marcel Jakubec hledal Lukáše Herblicha, jemuž nevyšlo zpracování.
     
    46:17
    Oblouček za obranu vymýšlel Michal Fišera. Adresátem byl zcela jistě Jakub Mádlo, jemuž se nepovedlo přetlačit Daniela Chatrného.
     
    46:54
    Liberec kontroluje balónek, ale zatím mu to není vůbec nic platné, marně se snaží dostat do gólových pozic. Ostrava udržuje těsný náskok.
     
    47:26
    Vlevo číhal Marek Bräuer a dočkal se nahrávky přesně do florbalky, ostrá rána z první se mezi tři tyče o pár čísel nevešla.
     
    47:55
    Radek Valeš se zbavil osobního strážce a vyprodukoval svižný projektil ze zápěstí, hrací předmět proletěl vysoko nad břevnem.
     
    48:17
    Přes obránce vypálil tvrdou střelu Daniel Chatrný, leč Chlad zasahovat nemusel, protože ji schytal právě clonící Korych.
     
    48:50
    S balónkem Ostravští nikam nespěchají, což je vzhledem k výsledku pochopitelné, pomalu, ale jistě se blíží koncovka základní hrací doby.
     
    49:12
    Jakub Mádlo dostával velmi pěknou přihrávku doleva, jenže domácí útočník si neporadil vůbec dobře a poskakující balónek úplně minul.
     
    49:53
    Aby toho nebylo málo, tak domácí florbalisté pohrdli další nadějnou příležitostí, když Michal Fišera vypálil zprava a místo odkryté brány mířil nad horní tyč.
     
    50:10
    Rozběhla se druhá desetiminutovka třetí třetiny. Ostrava zuby nehty udržuje těsný náskok vědoma si faktu, že vítězství z horké liberecké půdy by bylo velmi cenné.
     
    50:44
    Liberec právě vstřelil branku!
    Je opět srovnáno! Janeček ukázal, že kromě střílení gólů je umí velmi kvalitně i připravovat, neboť oslovil JAKUBA FAKSU a tento útočník propálil vše, co mu stálo v cestě. Asistence: Vojtěch Janeček.
     
    50:56
    Ostrava právě vstřelila branku!
    Jenže uběhlo dvanáct vteřin a blíže třem bodů jsou zase hosté! Pum našel dobře myšleným pasem ADAMA MIKOLÁŠE, který trefil prostor brány, kam Chlad nedosáhl. Asistence: Richard Pum.
     
    51:17
    Komplikace Liberce nekončí, protože pár vteřin po inkasovaném gólu míří do oslabení, dvě minuty za hru vysokou florbalkou vyfasoval
     
    51:55
    Domácí mužstvo ovšem zvládlo zahrozit i při vlastním oslabení, leč kýžený efekt tento útok nepřinesl, Mádla odzbrojil Pum.
     
    52:20
    Domácí se nikam neženou a šetří cenné vteřinky v oslabení, zároveň však ubývají i vteřiny, které by mohly chybět v honbě za vyrovnávací trefou.
     
    53:05
    Chytře si na malém prostoru počínal Jakub Faksa, dal tělo před míček a nechal se zfaulovat, avšak z rozehrávky domácí nic nevytěžili.
     
    54:01
    Domácí jsou v plném počtu a nyní tedy zase mohou pomýšlet i na útočení, času na poslání utkání aspoň do prodloužení mají stále dost.
     
    55:02
    Liberec právě vstřelil branku!
    Parádní přestřelka pokračuje! Nahrávku Faksy převzal MAREK KORYCH a střelu poslal za brankovou čáru, oba celky mají znovu stejně blízko, ale zároveň i stejně daleko k vítězství. Asistence: Jakub Faksa.
     
    56:47
    Tvrdou forhendovou střelou se prezentoval Daniel Chatrný, leč gólmana nezaměstnal, cílové zařízení vysoko přestřelil.
     
    57:23
    Na druhé polovině hřiště zahrozil Lukáš Herblich, ostrý projektil ze zápěstí sice rozvlnil síťku, ale pouze tu boční.
     
    58:30
    Důležitý osmý gól měl na florbalce domácí hráč Patrik Rozkovec, forhendovou střelu bez přípravy nasměroval vysoko nad.
     
    59:43
    Oddechový čas pro tým FBC ČPP Bystroň Group Ostrava.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    60:50
    Vyloučení v týmu FBC ČPP Bystroň Group Ostrava:
    Adam Mikoláš – 2 min., Nesportovní chování.
     
    61:21
    Liberci se zatím v přesilovce nedaří, soupeři se povedlo dvakrát v krátkém časovém sledu bez problémů vyhodit.
     
    62:26
    Tvrdou forhendovou střelou se prezentoval Jakub Kopecký. Dělový projektil doputoval jenom do boční síťky, následně vyhodil Martin Šulc.
     
    63:31
    Velkou příležitostí pohrdl Filip Šubert, na něž zívala úplně prázdná brána, ostravský forvard ji však trestuhodně minul.
     
    64:36
    Na rozuzlení v prodloužení to nevypadá. Oba týmy nechtějí zbytečně riskovat a spíše se čeká na trestná střílení.
     
    65:00
    Prodloužení skončilo.
     
    Samostatné nájezdy začínají.
     
    1. série
    0:1
    Lukáš POBOŘIL proměňuje.
     
    1. série
    1:1
    Jakub FAKSA proměňuje.
     
    2. série
    1:2
    Lukáš PEŠAT proměňuje.
     
    2. série
    1:2
    Jakub KOPECKÝ neproměňuje.
     
    3. série
    1:3
    Patrik NĚMEC proměňuje.
     
    65:00
    V samostatných nájezdech zvítězil tým FBC ČPP Bystroň Group Ostrava.
    Autorem vítězné branky je LUKÁŠ PEŠAT.
     
    Konec zápasu.
     
    Zápas mezi Libercem a Ostravou přinesl parádní přestřelku, z níž nakonec vyšli jak vítězové hosté výsledkem 8:7 po nájezdech.

    Gólově bohaté utkání se zprvu vyvíjelo lépe pro Severočechy, kteří po první i druhé třetině vedli o jeden gól. Ve třetí části se hostům povedlo dokonat rychlý obrat, ovšem soupeř dokázal dvakrát srovnat a střetnutí proto nakonec dospělo až do samostatných nájezdů, v nichž uspěli všichni tři ostravští exekutoři, zatímco na straně Liberce zaváhal Kopecký.

    Ostravští florbalisté se dvoubodovým vítězstvím alespoň dočasně dostali na deváté místo před Českou Lípu. Liberec zásluhou zisku jednoho bodu poskočil na pátou příčku před pražskou Spartu.
     
    Branky a nahrávky: 4. Janeček (Korych), 6. Janeček (Smutný), 20. Ferdan (Kopecký), 34. Kopecký (Faksa), 34. Velc (Fišera), 51. Faksa (Janeček), 56. Korych (Faksa) – 1. Kuczera (Němec), 5. Pum (Chatrný), 24. Pešat (Kuczera), 26. Pešat (Němec), 41. Herblich (Pešat), 44. Pešat (Chatrný), 51. Mikoláš (Pum), rozh. náj. Pešat. Vyloučení: 2:4. Využití: 2:0. Zásahy brankářů: 15:26. Diváci: 180. Rozhodčí: Monzer, Procházka. (20:35:10)

    Milan Huppert

    Branky a nahrávky: 4. Janeček (Korych), 6. Janeček (Smutný), 20. Ferdan (Kopecký), 34. Kopecký (Faksa), 34. Velc (Fišera), 51. Faksa (Janeček), 56. Korych (Faksa) – 1. Kuczera (Němec), 5. Pum (Chatrný), 24. Pešat (Kuczera), 26. Pešat (Němec), 41. Herblich (Pešat), 44. Pešat (Chatrný), 51. Mikoláš (Pum), rozh. náj. Pešat

    Samostatné nájezdy:

    1. série:
    0:1   Lukáš Pobořil (BGR)
    1:1   Jakub Faksa (LIB)
    2. série:
    1:2   Lukáš Pešat (BGR)
    1:2   Jakub Kopecký (LIB)
    3. série:
    1:3   Patrik Němec (BGR)


    Využití: 2:0. Zásahy brankářů: 15:26.
    FBC Liberec: Chlad (V. Dufek) – Kárník, Bitman, Janeček, Valeš, Fišera, Šoltys, Dolejš – Kopecký, Mádlo, Rozkovec, Korych, Smutný, Velc, Ferdan, Macháč, Wiener (C), Faksa, F. Kučera.
    Trenér: Petr Kološ

    FBC ČPP Bystroň Group Ostrava: Binder (Strakoš) – Šulc, Friedel, Pum, Mikoláš, Jakubec (C), Šubert, Kuczera, Košarišťan, Němec – Chatrný, Herblich, Daniš, Pešat, Bräuer, L. Kučera, Murín, Pobořil.
    Trenér: Robert Segeťa

    Rozhodčí: Monzer, Procházka

    Diváci: 180
    bahis siteleri