Havlíčkův Brod – Chrudim 6:5 (po pr.)
po prodl.
BK Havlíčkův Brod
6:5 (3:2, 1:3, 1:0 - 1:0)
HC Chrudim
Neděle 03.12.2023, 12:30 • Zimní stadion Kotlina • Liga dorostu • 19. kolo
Partner:
     
    Hezké nedělní odpoledne! Srdečně vás vítám ze zimního stadionu v Kotlině u sledování online přenosu zápasu BK Havlíčkův Brod – HC Chrudim, který se odehraje v rámci 19. kola Ligy dorostu. Utkání začíná ve 12:30.
     
    BK Havlíčkův Brod

    Mladí Bruslaři v poslední době válí, když z pěti předešlých zápasů hned čtyřikrát vyhráli! Nejdříve vyloupili Třebíč po výhře 3:1, následně po fantastickém obratu porazili venku první Vsetín 4:3 po samostatných nájezdech a v domácím prostředí si poradili 4:2 s Technikou Brno.

    Vzápětí však svěřenci trenéra Lukáše Bureše zaváhali, když na ledě Kotliny překvapivě podlehli 0:2 polské sedmnáctce. V pátek soubor z Kotliny splnil povinnost a na svém ledě zdolal poslední Břeclav 5:3. Havlíčkův Brod dosud získal 38 bodů a v tabulce drží 2. příčku.
     
    HC Chrudim

    Chrudim měla do soutěže slibný vstup, ale v posledních pěti zápasech se jí moc nedařilo. Černé Orlice vyhrály jen dvakrát a musely skousnout tři porážky. Po domácí prohře 1:3 s Technikou Brno si Východočeši sice spravili chuť, když si poradili s polskou sedmnáctkou (3:1) a doma rozstříleli Břeclav (8:1), ale potom na svém ledě padli s Třebíčí 2:4 a s prázdnou se vraceli po porážce 4:6 z ledu Šumperka. Chrudim má na kontě 28 bodů a v tabulce je čtvrtá.
     
    První vzájemný zápas:

    BK Havlíčkův Brod – HC Chrudim 8:3 (2:0, 4:2, 2:1)


    Branky a nahrávky: 12. Čapek (Duben), 17. Frantl (Vaněček), 22. Vaněček, 28. Vaněček (Lédl), 29. Chromý (Teml), 39. Čapek (Chromý), 44. Čapek (Chromý), 56. Teml (Chromý) – 26. Štěpnička (Mandys), 29. Mandys (Dvořák, Štěpnička), 46. Štěpnička (Kopecký).
    Rozhodčí: Lukáš Hort – Ondřej Polák, Patrik Augusta.
    Vyloučení: 4:6.
    Využití: 5:1. V oslabení: 0:0.
    Diváci: 159.
    Průběh utkání: 3:0, 3:1, 5:1, 5:2, 7:2, 7:3, 8:3.
     
    Úvodní sestavy:

    BK Havlíčkův Brod: Humplík (Štáfl) – Konvalina, Duben, Rasocha, M. Kopecký, Frantl, Teml (C) – Čech, Chromý (A), Čapek (A), Hrodek, Kraučuk, Makovec, O. Suchý, Lédl, Kouba, Brožek, Vaněček
    Trenér: Lukáš Bureš

    HC Chrudim: Etflaiš (Friml) – Raďák, Šurc, Valkoun, Koudelka, Šanc – S. Kopecký (C), Kafka, Kačírek, Mandys (A), Smékal, Katzer, Novák, Prostřední, Paulus, Dvořák, Vaško
    Trenér: Petr Čáslava

    Rozhodčí: Martin Kratochvíl – Patrik Landsmann, Martin Hlaváček.
     
    Hráči obou týmu už se rozcvičují při předzápasovém rozbruslení.
     
    Domácí Bruslaři nastoupí do zápasu v bílých dresech, hosté z Chrudimi budou hrát v červeném.
     
    Na hrací ploše máme už i trojici delegovaných rozhodčích. Zápas každou chvíli začne!
     
    Vše je připraveno, začínáme!
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:05
    Úvodní buly ve středovém kruhu vyhrála Chrudim, který hned nahodila kotouč do útočného pásma.
     
    00:39
    Chromý sebral puk ve středním pásmu a v útočném území si hezky narazil hrací předmět s Kraučukem. Na prudkou nahrávku před brankoviště ale o kousek nedosáhl.
     
    01:00
    Východočeši se usadili po vhazování v útočném pásmu, ale nedokázali se dostat k ohrožení brankáře Humplíka. Havlíčkův Brod tak může v klidu rozehrát od své brány.
     
    01:06
    Hra je teď přerušena kvůli problémům s časomírou.
     
    01:19
    Chvíli po vhazování se Bruslaři zabydleli s kotoučem na dostřel chrudimské brány a nakonec prověřil pozornost brankáře Etflaiše útočník Čapek, který z osy hřiště pálil do připravené lapačky.
     
    01:46
    Brožek nahodil z pravého křídla kotouč před bránu, kde se ještě snažil tečovat Hrodek, jenže brankář Etflaiš letící kotouč dobře viděl a v pohodě zasáhl svými betony.
     
    02:33
    Chrudim se probila do útočného pásma a kotouč nakonec skončil v moci gólmana Humplíka, který před dojíždějícími soupeřovými útočníky raději přerušil hru.
     
    02:54
    Domácí mladíci už si probili cestu do útočné třetiny, kde se snaží s pukem na holích něco nebezpečného vymyslet.
     
    03:29
    Havlíčkův Brod aktivně napadal rozehrávku soupeře a získal puk! Sám na bránu se hnal Makovec, ale z levého kruhu vyprášil jen Etlaišovyy betony! Slibná šance!
     
    03:29
    Vyloučení v týmu HC Chrudim:
    Valkoun – 2 min., držení.
     
    03:56
    Brankář Etflaiš přerušil hru po střele ze strany. Vhazovat se bude v kruhu po jeho pravé ruce.
     
    04:23
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku! Bruslaři přesilovku využili a jdou do těsného vedení! Pavel Konvalina z pravého křídla přihrál na modrou čáru Dominiku Chromému, který vypálil zápěstím od modré čáry a kotouč krásně tečoval v předbrankovém prostoru clonící MATYÁŠ LÉDL přesně pod horní tyčku! Asistence: Dominik Chromý, Pavel Konvalina.
     
    05:35
    Havlíčkobrodská družina je na koni a dál diktuje tempo hry. Častěji se drží u kotouče a kombinuje s ním blízko chrudimské brány.
     
    06:21
    Východočeši se horko těžko dostávají ke kotouči, mladí Bruslaři jejich rozehrávku skvěle napadají.
     
    06:55
    Obrovská šance černých Orlic! Novák dostal nádhernou nahrávku přes celou délku hřiště a hnal se sám na bránu! Skvěle ho však ještě před zakončením vytlačil do rohu pásma obránce Frantl!
     
    07:14
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku! Parta z Kotliny jde do trháku a vede v Kotlině už o dvě branky! Jan Rasocha vypálil od modré čáry a gólman Etflaiš vyrazil jeho střelu před sebe. Dobrou práci před brankovištěm odvedl důrazný Dominik Chromý, který ještě vrátil puk před brankoviště na osamoceného DENISE KRAUČUKA, který zblízka doklepl kotouč do odkryté brány! Asistence: Dominik Chromý, Jan Rasocha.
     
    08:40
    Obrázek hry se nám v Kotlině nemění. Mladí Bruslaři i nadále tahají za delší konec pomyslného provazu a Východočeši se teď těžko dostávají do herního tempa.
     
    09:35
    Mandys se ujal kotouče při útočných choutkách Chrudimi a z otočky nepříjemně vypálil. Letící puk ještě tečoval jeden z bránících hráčů Bruslařů, ale gólman Humplík byl pozorný a úspěšně zasáhl.
     
    10:02
    Chrudim právě vstřelila branku! Východočeši teď zamkli svého soka v jeho pásmu a vstřelili kontaktní branku! Samuel Kopecký se ujal na pravém křídle po nahrávce Františka Pauluse puku, vybruslil si s ním na okraj kruhů a zápěstím vystřelil. Před bránou hlídkoval tísněný ŠTĚPÁN SMÉKAL a jemnou tečí usměrnil kotouč mimo dosah brankáře Humplíka! Asistence: František Paulus, Samuel Kopecký.
     
    11:18
    Vyloučení v týmu HC Chrudim:
    Novák – 2 min., hákování.
     
    11:44
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku! Parta z Kotliny bleskově odpověděla a díky využité přesilovce znovu vede o dvě branky! Matyáš Lédl přiťukl kotouč na modrou čáru Matějovi Kopeckému, který se opřel do puku a brankář Etflaiš jen vyrazil kotouč před sebe, kde hlídkoval urostlý obránce PAVEL KONVALINA a zblízka propasíroval kotouč za brankovou čáru! Asistence: Matěj Kopecký, Matyáš Lédl.
     
    12:24
    Vyloučení v týmu BK Havlíčkův Brod:
    Kopecký – 2 min., hákování.
     
    13:07
    Hosté se usadili při hře v početní převaze v útočném pásmu a dostali se k zakončení. Od modré čáry vypálil obránce Valkoun, ale trefil jen prostředek brány, kde schoval puk do náruče gólman Humplík.
     
    13:30
    Broďáci sice dokázali vyhodit, ale už jsou znovu v obranném bloku u své brány, zatímco Čáslavovi svěřenci kombinují.
     
    13:52
    Domácí hráči opět dokázali dostat puk ze svého pásma, ale už mají znovu plné ruce práce při defenzivní činnosti, hosté se drží na dostřel havlíčkobrodské brány.
     
    14:21
    Hosté dlouho kombinovali v útočném pásmu, ale jeden z domácích hráčů předvedl dobrý blok střely od modré čáry a Havlíčkův Brod se díky tomu osvobodil.
     
    14:54
    Domácí soubor už je v plném počtu, oslabení zvládl velmi dobře.
     
    15:21
    Havlíčkův Brod je teď pod velkým tlakem! Paulus vypálil od modré čáry a zblízka ještě dorážel těsně vedle volný Smékal! Tentýž hráč potom dostal nabito před bránu z pravé strany, ale úplně sám před odkrytou bránou pálil z voleje nad břevno!
     
    15:42
    Vyloučení v týmu BK Havlíčkův Brod:
    Lédl – 2 min., napadení.
     
    16:41
    Broďáci sice znovu získali puk a odpálili ho ke chrudimské bráně. Východočeši už opět sídlí u brodské brány a hledají si prostor ke střele.
     
    17:11
    Havlíčkobrodská družina se ujala kotouče a odpálila ho do útočného pásma.
     
    17:35
    Šanc si najel k modré čáře, kam dostal puk, ale jeho prudká rána postrádala větší přesnost a proletěla daleko vedle pravé Humplíkovy tyčky.
     
    17:42
    Havlíčkův Brod přečkal další oslabení a už se hraje 5 na 5.
     
    18:27
    Chromý si udělal kolem sebe prostor v levém kruhu a z nadějné palebné pozice okamžitě vystřelil. Brankář Etflaiš těžil ze svého dobrého postavení a u bližší tyčky úspěšně zasáhl.
     
    18:43
    Chrudim právě vstřelila branku! Tak tohle je velká nepříjemnost pro Bruslaře, kteří těsně před první sirénou inkasovali kontaktní gól! Skvělou práci odvedl v obranném pásmu Ondřej Kačírek, který ještě v pádu stihl přihrát do jízdy ONDŘEJI VAŠKOVI, který nabral rychlost, protáhl se na pravé straně kolem protihráče a z mírného úhlu na pravé straně skóroval hezkou střelou ke vzdálenější tyčce! Asistence: Ondřej Kačírek, Filip Koudelka.
     
    19:15
    Černé Orlice jsou teď aktivnější. Je vidět, že vstřelená branka na 2:3 jim dodala hodně energie a elánu. Havlíčkobrodská defenziva náporu odolává.
     
    19:44
    Hosté se hnali v hojném počtu do útočného pásma, ale jejich rychlý postup zastavil hvizd sudího kvůli postavení mimo hru. Buly proběhne ve středním pásmu.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Úvodní dvacetiminutovka je v Kotlině za námi. Lépe ji začali domácí, kteří se po trefách Matyáše Lédla a Denise Kraučuka dostali do dvoubrankového vedení. Za hosty snížil šikovnou tečí Štěpán Smékal, a i když Bruslařům vrátil z dorážky při přesilovce dvoubrankový náskok Pavel Konvalina, Chrudim se vrátila na dostřel hezkou individuální akcí Ondřeje Vaška. Před druhou třetinou, jež začne přibližně ve 13:19, platí v Kotlině stav 3:2.
     
    Hráči i rozhodčí už jsou zpět na hrací ploše, můžeme pokračovat.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:25
    Chrudim nahodila puk do útočného pásma, kde bylo na obou stranách vidět u hrazení několik důrazných, ale čistých soubojů. Hrát teď mohou s pukem Bruslaři.
     
    20:49
    Vyloučení v týmu BK Havlíčkův Brod:
    Kraučuk – 2 min., podrážení.
     
    20:49
    Vypadá to, že mladým Bruslařům se už v průběhu první třetiny zranil kapitán Martin Teml, který zamířil do kabiny a ve druhé třetině ho s týmem zatím nevidíme.
     
    21:18
    Z levé strany vyzkoušel Humplíkovu pozornost zápěstní střelou Šurc. Maskovaná opora Bruslařů vyrazil od bližší tyčky puk betony, ale Chrudim zůstává u kotouče.
     
    21:59
    Před bránou Bruslařů číhal Dvořák, ale kotouč hezkým obranným zákrokem dostal alespoň do středního pásma po obětavé rybičce M. Kopecký.
     
    22:30
    Domácí hráči zvládli lépe situaci po vhazování, u své modré čáře vybojovali puk a dostali ho až do útočného pásma.
     
    22:57
    Havlíčkův Brod už je kompletní, ale dál si musí počínat ostražitě při defenzivní činnosti, protože hosté manévrují na dostřel jeho brány.
     
    23:12
    Brankář Humplík si připsal na konto další úspěšný zákrok, když zlikvidoval ránu z pravého kruhu a podržel kotouč ve výstroji až do hvizdu sudího.
     
    23:43
    Chrudim právě vstřelila branku! A pozor, v Kotlině máme vyrovnáno! Ondřej Vaško přiťukl kotouč na modrou čáru Dominiku Raďákovi, jehož nahození se ještě otřelo o projíždějícího Víta Katzera a našlo u pravé Humplíkovy tyčky volného ONDŘEJE KAČÍRKA, který pohotově usměrnil hrací kotouč do brodské brány! Asistence: Vít Katzer, Dominik Raďák.
     
    24:26
    Východočeši jsou teď aktivnější. Mají o něco lepší pohyb a hlavně se jim daří držet se na dostřel havlíčkobrodského brankáře Humplíka. Havlíčkův Brod se teď musí soustředit hlavně na obrannou činnost.
     
    25:24
    Havlíčkův Brod sice na chvíli dostal puk do útočného pásma, ale zde byl o něj svým sokem z východních Čech hodně rychle odzbrojen.
     
    26:08
    Po delší době se probili do koncovky i mladí Bruslaři. Z pravého kruhu vypálil zápěstím přízemní střelou Makovec, ale gólman Etflaiš byl pozorný a vyrazil betony kotouč do rohu pásma.
     
    26:21
    Hra je přerušena, buly proběhne v chrudimském pásmu.
     
    26:40
    Orlice přesunuly hru do útočného území a brzy se protlačily do zakončení. Od modré čáry zakončoval Šurc, ale nesešteloval si dobře mířidla a minul pravou Humplíkovu tyčku.
     
    27:12
    Vyloučení v týmu BK Havlíčkův Brod:
    Lédl – 2 min., hrubost.

    Vyloučení v týmu HC Chrudim:
    Koudelka – 2 min., hrubost.
     
    27:24
    Vyloučení v týmu BK Havlíčkův Brod:
    Konvalina – 2 min., nedovolené bránění.
     
    27:34
    Chrudim sice vyhrála vhazování v útočném pásmu, ale než stihla zakončit, Bruslaři jí vypíchli puk a hosté pro něj musejí pelášit až ke svému brankáři Etflaišovi.
     
    28:00
    A znovu odvedla obranná čtyřka Havlíčkova Brodu skvělou práci a posunula kotouč až do soupeřovy třetiny.
     
    28:20
    Hosté se snaží rozehrát od své brány, ale Havlíčkův Brod se prezentuje velmi dobrým forčekingem a Chrudimi hodně znepříjemňuje rozehrávku.
     
    29:03
    Východočeši se zatím v přesilové hře hodně trápí. Mají problémy s tím, aby se udrželi na kotouči, natož aby zaměstnali brodského brankáře Humplíka.
     
    29:33
    Čáslavova družina sice přesilovku sehrála mizerně, ale hosté i nadále mačkají Bruslaře u jejich brány.
     
    29:40
    S dalším střeleckým projektilem se prezentoval z levého strany Šurc, ale brankář Humplík si poradil a přerušil hru.
     
    29:45
    Chrudim právě vstřelila branku! To, o co si Bruslaři v prostřední části už dlouho koledovali, nakonec přichází! Chrudim udeřila počtvrté a poprvé v zápasu se ujímá vedení! Tomáš Šanc v tísni posunul puk na Víta Katzera, jenž z mezikruží přiklepl kotouč do pravého kruhu ONDŘEJI KAČÍRKOVI. Chrudimský kanonýr si srovnal puk na hůl a nádhernou zápěstní střelou vyhnal všechny pavouky z protější šibenice brodské brány! Asistence: Vít Katzer, Tomáš Šanc.
     
    29:53
    Vyloučení v týmu HC Chrudim:
    Smékal – 2 min., podrážení.
     
    30:26
    Havlíčkův Brod se drží na dostřel chrudimské brány, ale brankář Etflaiš zatím proti jeho střeleckým pokusům předvádí dobré zákroky.
     
    31:15
    S. Kopecký po obrovské chybě havlíčkobrodské defenzivy mohl zblízka poslat hosty do trháku, jenže z bezprostřední blízkosti vůbec netrefil bránu!
     
    31:44
    Havlíčkův Brod sice operuje s kotoučem ve své moci, ale v přesilovce se zatím opravdu hodně trápí. Naopak Východočeši se brání na jedničku.
     
    32:34
    Hosté se dokázali ubránit a udrželi nejtěsnější náskok, ale sami se teď horko těžko probíjejí do útočného území.
     
    33:10
    Až teď se hosté dostali na dostřel brodské brány, ale než stihli něco nebezpečného vymyslet, o hrací předmět je obrala havlíčkobrodská obrana.
     
    33:39
    Havlíčkův Brod se hnal dopředu, ale vystavil se do postavení mimo hru a musel vyklidit útočné území. Hrát tak může Chrudim.
     
    34:10
    Východočeši zkusili štěstí z blízkosti modré čáry, ale jejich zakončení bylo hodně nepřesné.
     
    34:29
    Chrudim právě vstřelila branku! Tak tohle už je pro Bruslaře hodně svízelná situace, vůbec se jim herně nedaří a Chrudim jim odskočila do dvoubrankového trháku! Tadeáš Valkoun předal z levé strany kotouč mezi kruhy volnému SAMUELU KOPECKÉMU, který nic složitého nevymýšlel, po převzetí puku okamžitě vypálil zápěstím a moc dobře udělal, protože brankář Humplík na jeho dělovku nestihl včas zareagovat! Asistence: Tadeáš Valkoun.
     
    35:21
    Chrudim stále nemá dost a i nadále pokračuje v útočné aktivitě. Havlíčkův Brod působí v prostřední části hodně špatným herním projevem, vůbec se mu nedaří v kombinaci a chybí mu i pohyb.
     
    36:10
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku! Tak jako kdybych to zakřikl! Bruslaři se z ojedinělé šance dostávají na dostřel! Matěj Makovec za bránou předal puk Dominiku Vaněčkovi, který na modré čáře našel MATĚJE KOPECKÉHO. Havlíčkobrodský obránce nevyslal ze své hole moc povedený projektil, ale brankář Etflaiš si vybral slabší chvilku a kotouč mu propadl betony k radosti domácích až za brankovou čáru! Asistence: Dominik Vaněček, Matěj Makovec.
     
    37:17
    Tak tohle je hodně zbytečná chyba Matyáše Lédla (HBR), který vyfasoval dvouminutový trest za hákování, neudržel nervy na uzdě a za zbytečné protesty směrem k hlavnímu rozhodčímu obdržel navíc dvouminutový trest za nesportovní chování.
     
    37:17
    Chrudim má teď k dispozici hodně dlouhou přesilovku pěti proti čtyřem. Dokáže ji ještě v prostřední části využít?
     
    37:41
    Makovec se při útočném napadání probil ke kotouči, vybruslil si na osu hřiště a vypálil z mezikruží, ale rána mu nesedla ideálně a kotouč proletěl daleko vedle levé Etflaišovy tyčky.
     
    38:13
    Havlíčkův Brod se i v oslabení drží daleko od své brány a Chrudim se horko těžko probíjí k hracímu předmětu. Domácí se teď dostali do postavení mimo hru.
     
    38:45
    Vyloučení v týmu BK Havlíčkův Brod:
    M. Kopecký – 2 min., hrubost.

    Vyloučení v týmu HC Chrudim:
    Valkoun – 2 min., hrubost.
     
    39:15
    Kafka pálil z mezikruží těsně vedle a vzápětí z podobné pozice zakončoval i S. Kopecký, ale jeho svižnou ránu zápěstím zneškodnil brankář Humplík betony.
     
    39:50
    Brankář Humplík teď raději podržel po zmatcích před svým brankovištěm kotouč ve své výstroji až do hvizdu sudího a vhazovat se bude u jeho brány.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Prostřední část je už v Kotlině minulostí a znovu přinesla štědrou gólovou nadílku! Hosté dokonali parádní obrat, když se dvakrát trefil chrudimský útočník Ondřej Kačírek a do dvoubrankového náskoku poslal svůj tým do vedení Samuel Kopecký. Mladým Bruslařům se ve druhé třetině nedařilo, ale i přesto skórovali, když na 4:5 upravil díky zaváhání brankáře Etflaiše Matěj Kopecký. Třetí perioda začne v Kotlině přibližně ve 14:09.
     
    Bruslaři budou ještě dohrávat minutu a 15 sekund oslabení 4 na 5.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:20
    Chrudim se dostala po úvodním vhazování k puku, ale nedaří se jí prodrat se přes napadající protihráče do útočného území.
     
    40:50
    Rasocha dojel kotouč v rohu havlíčkobrodského pásma a vyhodil ho až do chrudimského území.
     
    41:20
    Vyloučení v týmu HC Chrudim:
    Dvořák – 2 min., podrážení.
     
    41:20
    Hosté se provinili zbytečným útočným faulem. Dokážou to Bruslaři potrestat?
     
    41:40
    Kraučuk táhl havlíčkobrodský útočný výpad, najel si na osu hřiště a z mezikruží prověřil zápěstní střelou po ledě pravý Etflašův beton.
     
    42:06
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku! Soubor z Kotliny využil nabídnutou přesilovku a srovnal se svým soupeřem krok! Matěj Kopecký nabil pasem podél modré čáry puk napřaženému Dominiku Chromému, jehož bomba po mohutném nápřahu trefila před bránou clonícího PAVLA KONVALINU do ramene, brodský bek se rychle zorientoval a nadvakrát zblízka propasíroval puk z dorážky za Etflaišova záda! Asistence: Dominik Chromý, Matěj Kopecký.
     
    43:35
    Broďáci jsou očividně po vyrovnávací trefě na koni a dál dotírají na chrudimskou defenzivu v čele s gólmanem Etflaišem.
     
    44:10
    Mladí Bruslaři se nakonec neudrželi u kotouče v útočném pásmu a musejí začínat nový útočný výpad z blízkosti středového kruhu.
     
    44:39
    Hráči obou týmů dlouho bojovali o kotouč v chrudimském pásmu a z tohoto dlouhého souboje nakonec vyšli vítězně hosté, kteří rozehrávají.
     
    45:01
    Vyloučení v týmu HC Chrudim:
    Koudelka – 2 min., hákování.
     
    45:15
    M. Kopecký poslal těžkou nahrávku svému spoluhráči v útočném pásmu, ale nakonec ještě stihl na modré čáře udržet svůj tým v pásmu.
     
    45:47
    Havlíčkův Brod obléhá chrudimskou bránu, ale hosté hýří pohybem a hodně aktivně se zatím brání.
     
    46:07
    Východočeši nakonec získali kotouč a odstřelili ho až do blízkosti brodského brankáře Humplíka. Domácí zakládají nový útok.
     
    46:30
    Mladým Bruslařům se zatím v přesilovce zdaleka nedaří tak, jak by si představovali. O kotouč musejí svádět četné souboje a nemohou se probít do koncovky.
     
    47:00
    Vyloučení v týmu BK Havlíčkův Brod:
    Čech – 2 min., podrážení.
     
    47:00
    Hra v početní převaze se teď nabídla i Orlicím. Vezmou si při ní zpět ztracené vedení?
     
    47:25
    Bruslaři získali puk a vyhodili ho až za chrudimskou bránu.
     
    47:50
    Obrovskou šanci měl na holi brodský útočník Hrodek! Domácí dostali puk ven z pásma, kotouč dojel jako první Hrodek a pelášil sám na bránu. Před brankovištěm si chtěl rozhýbat kličkami gólmana Etflaiše, ale nedokázal zvednout puk do horní části brány!
     
    48:09
    Vyloučení v týmu HC Chrudim:
    Smékal – 2 min., podrážení.
     
    48:38
    Mladí Bruslaři přesunuli děj hry do útočného území a posílají na led ze střídačky čerstvé síly. Chrudim se řítí vpřed s pukem na holích.
     
    49:20
    Čapek se dostal ke kotouči na pravém křídle, vybruslil si až do kruhu a prudce vypálil. Netrefil však svou jedovkou zařízení.
     
    49:40
    Havlíčkobrodská družina už se zabydlela v útočném pásmu a kombinuje.
     
    50:10
    Broďáci teď způsobili velký zmatek před chrudimskou bránou a ke kotouči se mohl dostat Konvalina, ale urostlý obránce tentokrát zblízka netrefil bránu!
     
    50:40
    Východočeši ustáli i další oslabení bez úhony a mohou rozehrát ze zákrytu brány gólmana Etflaiše.
     
    51:15
    Hra se nám rychle přesunula na stranu Bruslařů, kteří teď musejí držet na uzdě kombinující hráče Chrudimi.
     
    51:40
    Čech v útočném pásmu přiklepl zadovkou puk do tandemu O. Suchému, který z kruhu vystřelil zápěstím, ale minul vzdálenější tyčku.
     
    52:15
    Hra se nám hodně vyrovnala a sledujeme teď svižný hokej. Hraje se nahoru – dolů, ale na ledě teď dominují obě pozorné defenzivy.
     
    52:58
    Hosté mají kotouč v držení, jenže nemohli jít do útočného pásma kvůli postavení mimo hru.
     
    53:20
    Bruslaři si teď neporozuměli při útočném snažení a ztratili kotouč. Chrudim toho okamžitě využila a přesunula těžiště hry do brodského pásma.
     
    53:46
    Hráči teď urputně bojovali o puk v neutrální zóně. Nakonec tento minisouboj vyhráli domácí, kteří nahodili do útočného pásma.
     
    54:17
    Vyloučení v týmu BK Havlíčkův Brod:
    Chromý – 2 min., hákování.
     
    54:20
    Teď měli Bruslaři i pořádné štěstí! Šanc vystřelil od modré čáry a letící puk zasáhl před bránou jednoho z Bruslařů, ale naštěstí pro gólmana Humplíka se odrazil vedle jeho pravé tyčky!
     
    55:05
    Východočeši se usadili v útočném pásmu a kombinují.
     
    55:19
    Chrudimský brankář Etflaiš (CHR) vyjel proti nahozenému puku a chtěl ho odpálit do bezpečí, ale vyhodil ho jen na tribunu. Trest odpyká Paulus (CHR).
     
    55:40
    Konvalina se znovu díky své urostlé postavě dostal k puku před bránou, ale nedokázal zblízka prostřelit připravené betony brankáře Etflaiše!
     
    56:18
    Broďákům už začala zkrácená přesilovka. Mají kotouč na svých holích a drží se na dostřel chrudimské brány.
     
    56:29
    Konvalina se opět protlačil k puku a vystřelil z blízkosti pravého kruhu, ale jen do výstroje brankáře Etflaiše, který podržel svůj tým v těžké chvíli.
     
    57:00
    Bruslaři přesunuli hru do útočné pásma, jenže u hrazení hrací předmět ztratili.
     
    57:23
    Hosté už jsou kompletní, ale i nadále jsou zatlačeni do defenzivy. Havlíčkův Brod má teď o něco více ze hry.
     
    58:10
    Brankář Etflaiš toho teď asi moc neviděl proti střele Chromého z mezikruží, ale projektilu scházela větší přesnost, když proletěl vedle chrudimské brány.
     
    58:46
    Tak tohle byla tutovka Broďáků! Po hodně nepřehledné situaci před chrudimským brankovištěm vyplaval puk před Hrodka, který však v gólové pozici trestuhodně netrefil odkrytou bránu hostů, když gólman Etlaiš ležel na ledě!
     
    59:35
    Kotouč je v pásmu Bruslařů. Vypadá to, že už se nic nestane a půjdeme do prodloužení.
     
    59:52
    Postavení mimo hru Chrudimi rozhodčí dobře viděl a odpískal. Do třetí sirény nám chybí už jen 8 sekund.
     
    59:56
    Orlice ještě získaly puk a nahodily do útočného pásma.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    Třetí perioda vyšla lépe Bruslařům, kteří dokázali smazat nejtěsnější ztrátu, když se při přesilové hře trefil Pavel Konvalina. Za stavu 5:5 nás po krátké přestávce čeká pětiminutové prodloužení. Dokáže si v něm někdo připsat bonusový bod, nebo budou muset rozhodnout až samostatné nájezdy?
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    60:20
    Chrudim získala puk a zavezla ho do útočného pásma.
     
    60:44
    Chrudim se zatím více drží na kotouči, ale nedokázala z toho zatím vymyslet nic nebezpečného.
     
    61:00
    Bruslaři získali puk v obranném pásmu a mohou rozehrát.
     
    61:22
    Novák hledal za obranu najíždějícího Kafku, kterému chyběl jen kousek k tomu, aby sebral nahozený puk. Kdyby se mu to povedlo, mohl ujíždět sám na brodskou bránu.
     
    62:00
    Východočeši jsou v prodloužení aktivnější, ale zatím se jim nedaří probít se ke střele.
     
    62:41
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku! No tak to byla neskutečná paráda, kterou teď vykouzlil PAVEL KONVALINA, který zkompletoval hattrick a vystřelil svému týmu bonusový bod! Oliver Čech předal puk Matěji Makovcovi, jenž přiťukl hrací předmět do jízdy právě havlíčkobrodskému obránci, který elegantně prokličkoval kolem dvou protihráčů až do předbrankového prostoru a nádhernou střelou zápěstím z mírného úhlu na levé straně zavěsil přesně pod víko! Asistence: Matěj Makovec, Oliver Čech.
     
    Konec zápasu.
     
    V hodně napínavém, vyrovnaném a pohledném zápasu nakonec zvítězil Havlíčkův Brod nad Chrudimí 6:5 po prodloužení! Hrdinou zápasu se stal havlíčkobrodský obránce Pavel Konvalina, který rozhodl prodloužení a završil svůj hattrick! Ode mě je to pro dnešek vše, moc vám děkuji za pozornost a ze zasněžené Vysočiny vám přeji příjemný zbytek víkendu. Na počtenou! (14:45:21)

    Ladislav Vácha

    Branky a nahrávky: 5. Lédl (Chromý, Konvalina), 8. Kraučuk (Chromý, Rasocha), 12. Konvalina (M. Kopecký, Lédl), 37. M. Kopecký (Vaněček, Makovec), 43. Konvalina (Chromý, M. Kopecký), 63. Konvalina (Makovec, Čech) – 11. Smékal (S. Kopecký, Paulus), 19. Vaško (Kačírek, Koudelka), 24. Kačírek (Katzer, Raďák), 30. Kačírek (Katzer, Šanc), 35. S. Kopecký (Valkoun)


    BK Havlíčkův Brod: Humplík (Štáfl) – Konvalina, Duben, Rasocha, M. Kopecký, Frantl, Teml (C) – Čech, Chromý (A), Čapek (A), Hrodek, Kraučuk, Makovec, O. Suchý, Lédl, Kouba, Brožek, Vaněček
    Trenér: Lukáš Bureš

    HC Chrudim: Etflaiš (Friml) – Raďák, Šurc, Valkoun, Koudelka, Šanc – S. Kopecký (C), Kafka, Kačírek, Mandys (A), Smékal, Katzer, Novák, Prostřední, Paulus, Dvořák, Vaško
    Trenér: Petr Čáslava

    Rozhodčí: Martin Kratochvíl – Patrik Landsmann, Martin Hlaváček

    Diváci: 62
    bahis siteleri