Finsko – Švédsko 2:3 (kon.) | Švýcarsko – Česko cz 2:3 (po pr.)
po prodl.
Švýcarsko
2:3 (0:0, 0:2, 2:0 - 0:1)
Česko
Sobota 16.12.2023, 18:00 • Swiss Life Arena, Curych • Švýcarské hokejové hry
Partner:
    61:57 Michal KEMPNÝ - 2:3
     
    61:57
    Česko právě vstřelilo branku!
    O vítězi je rozhodnuto, porazitelnost nakonec přeci jen uhájil český tým! Své zkušenosti nyní prokázal MICHAL KEMPNÝ, když s kotoučem na holi vyčkal na soupeřovu reakci a následně z prostoru levého kruhu vyslal nechytatelnou střelu ke vzdálenější tyčce. Bez asistence.
     
    58:58
    Situaci dva na jednoho z pohledu Švýcarů nyní vzal Bertschy na sebe, to byla na štěští pro český tým špatná volba, jelikož si v zakončení vylámal zuby na skvělém Josefu Kořenářovi!
     
    56:52
    Chvíli před koncem mohl utkání dost možná rozhodnout Voženílek, ani vícerými dorážkami se mu však z bezprostřední blízkosti Genoniho překonat nepodařilo!
     
    53:01
    Vyloučení v týmu Česko:
    Jakub Rychlovský – 2 min., hrubost.
     
    48:40
    Po Kukanově nabití kotouče na střelu nyní Andrighetto ranou z první z prostoru pravého kruhu orazítkoval levou tyčku české branky!
     
    47:15
    Vyloučení v týmu Česko:
    Martin Jandus – 2 min., podrážení.
    43:00 Tristan SCHERWEY - 2:2
     
    43:00
    Švýcarsko právě vstřelilo branku!
    Podobně jako Češi ve druhé třetině i Švýcaři nyní rychle přidávají druhou trefu a skóre je tak vyrovnané! Herzog šikovným prostrčením vyslal TRISTANA SCHERWEYHO do samostatného úniku, aby následně švýcarský útočník Kořenáře překonal prostrčením kotouče mezi betony. Asistence: Fabrice Herzog.
    41:11 Tyler MOY - 1:2
     
    41:11
    Švýcarsko právě vstřelilo branku!
    Trvalo to pouhé čtyři vteřiny a Švýcaři nabídnutou přesilovou hru využívají! Do levého kruhu kotouč od Biascy obdržel zcela osamocený TYLER MOY, počkal si na Kořenářovu reakci a následně zakončil přesně ke vzdálenější tyčce. Asistence: Attilio Biasca.
     
    41:07
    Vyloučení v týmu Česko:
    Michal Kempný – 2 min., sekání.
     
    34:48
    Po delší době rovněž velká šance pro Švýcary, v pro Čechy nebezpečném prostoru se kotouče zmocnil Malgin a předal jej následně před branku Bertschymu, proti jehož následnému zakončení lapačkou čaroval Kořenář!
     
    34:24
    Prudkou přihrávku před branku přizvedl Rychlovský tak, že kotouč málem kuriózním způsobem skončil v brance! Švýcarská obrana nyní měla velké štěstí.
     
    30:50
    Parádní zákrok si nyní proti Kousalovi připsal brankář Genoni, když jeho střelu vyslanou z bezprostřední blízkosti bleskovým reflexním zákrokem lapačkou zlikvidoval!
    27:03 David TOMÁŠEK - 0:2
     
    27:03
    Česko právě vstřelilo branku!
    Češi bleskově využívají přesilovou hru a jdou tak v zápase do trháku! Svůj důraz na brankovišti nám nejprve předvedl Voženílek, po jehož dvou neúspěšných zakončeních se kotouč odrazil na levé křídlo příhodně pro DAVIDA TOMÁŠKA, který svou střelou Genonimu nedal již žádnou šanci. Bez asistence.
     
    26:34
    Vyloučení v týmu Švýcarsko:
    Romain Loeffel – 2 min., hrubost.
    25:15 Jakub RYCHLOVSKÝ - 0:1
     
    25:15
    Česko právě vstřelilo branku!
    Michal Kovařčík stejně jako předtím Beránek objel soupeřovu branku a předložil kotouč do předbrankového prostoru, tentokrát však situace přinesla gólový happy end, když se puk dostal k cela osamocenému JAKUBU RYCHLOVSKÉMU, který jej tak již jen dorazil do zcela odkryté branky soupeře! Asistence: Michal Kovařčík.
     
    24:23
    Fantastický Beránek v rychlosti objel branku soupeře a kotouč předložil před brankovištěm postavenému Ondřeji Kovařčíkovi, tomu se však ani tak nepodařilo jej protlačit za Genoniho!
     
    19:55
    Vyloučení v týmu Česko:
    Libor Zábranský – 2 min., vysoká hůl.
     
    17:33
    Situace dva na jednoho také na před švýcarskou brankou, Voženílek z levého křídla nalezl zakončujícího Stránského, jehož střelu skvěle levým betonem vyrazil Genoni!
     
    15:53
    První velká šance také pro Čechy, Zábranského střela od modré čáry trefila Červenkovu pravou brusli a Genoni měl co dělat, aby proti této neočekávané teči dokázal zasáhnout!
     
    14:19
    Švýcaři si i nadále tvoří kvantum neproměněných velkých šancí, tentokrát z levého křídla nalezl Thurkauf na pravém křídle připravenou Malginovu hokejku, která však kotouč nasměrovala pouze do boční síťky!
    12:10 Švýcaři mohli udeřit ve vlastním oslabení
     
    12:10
    Do situace dva na jednoho se nyní ve vlastním oslabení dostali Thurkauf s Riatem, druhý jmenovaný po předložení před zcela odkrytou branku kriticky selhal, když zakončením minul!
     
    11:53
    Vyloučení v týmu Švýcarsko:
    Denis Malgin – 2 min., vysoká hůl.
     
    09:04
    Corvi kotouč skvěle obdržel na levém křídle a následně se snažil najít před odkrytou branku najíždějícího Moye, ten ve velké příležitosti kotouč těsně promáchl!
     
    04:46
    Švýcaři byli blízko vstřelení prvního gólu v zápase, když se po neúspěšné střele Thurkaufa před branku odražený kotouč nadvakrát neúspěšně dorážel Frick!

    Jakub Houžvička

    Šimon Kuběna

    Branky a nahrávky: 42. Moy (Biasca), 43. Scherwey (Herzog) – 26. Rychlovský (M. Kovařčík), 28. Tomášek, 62. Kempný


    Švýcarsko: Genoni (van Pottelberghe) – Kukan, Glauser, Marti, Loeffel, Frick, Heldner, Berni, Aebischer – Thürkauf (C), Malgin, Andrighetto (A) – Corvi, Herzog, Biasca – Jäger, Riat, Scherwey (A) – Richard, Bertschy, Künzle – Moy.
    Trenér: Patrick Fischer

    Česko: Kořenář (Pavlát) – Kempný (A), Hovorka, Pyrochta, Jandus, Mašín, Zábranský, Král, Ticháček – Červenka, Špaček (C), Flek – Voženílek, Kodýtek, Stránský (A) – Rychlovský, Tomášek, Kousal – O. Kovařčík, M. Kovařčík, Beránek – Lenc.
    Trenér: Radim Rulík

    Rozhodčí: Heikkinnen, Holm – Nikulainen, Špůr

    Diváci: 7 125
    bahis siteleri