Švédsko – Finsko 3:0 (kon.) | Česko – Slovensko cz 3:1 (kon.)
konec
Švédsko
3:0 (1:0, 0:0, 2:0)
Finsko
Sobota 16.12.2023, 11:00 • ROCKNET ARÉNA, Chomutov • Turnaj čtyř (ženy U18)
Partner:
     
    Švédská osmnáctka v severském souboji tahala za delší konec provazu, finské soupeřky porazila po velmi dobrým týmovém výkonu 3:0.

    Důležitý vedoucí gól obstarala v 5. minutě kapitánka Ebba Hedqvistová, jež uspěla dorážkou v přesilové hře. Další dvě trefy si reprezentace Tre Kronor schovala do závěrečného dějství, střeleckou listinu doplnily Hilda Svenssonová a Lovisa Engströmová. Finky v závěru vyzkoušely hru bez gólmanky, ale nedočkaly se ani alespoň čestného úspěchu.

    Svěřenkyně trenéra Karlssona si po Slovensku vyšláply i na Finky a o prvenství na turnaji se utkají s domácími Češkami, s nimiž Finsko v prvním klání prohrálo těsně 2:3. (13:07:00)
     
    Konec zápasu.
     
    59:51
    Ještě jeden pokus o zakončení do prázdné brány. Opět neúspěšný, rozhodčí znovu nařídila zakázané uvolnění. Každopádně už je jasné, že ze zápasu vyjdou jako vítězky Švédky.
     
    59:12
    Z levého mantinelu se chtěla Eva Lambergová trhnout před bránu, jenže výborně proti ní zapracovala Stella Sjöbergová, použila tělo a soupeřka skončila na ledě.
     
    58:45
    Střela téměř přes celé hřiště do prázdné brány nevyšla, puk letěl o velký kus vedle levé tyče. Píská se icing a hra se vrací před Helgeovou.
     
    58:11
    Rozruch v brankovišti Švédska brankou neskončil. Maja Helgová se roztáhla na brankové čáře a hrací předmět schovala pod tělem.
     
    57:55
    Švédské oslabení je u konce. Finsko ovšem boj nevzdává a nadále zkouší zdramatizovat koncovku střetnutí při hře bez brankářky.
     
    57:16
    Finský tlak pokračuje. Do přehuštěného prostoru vypálila Tinja Tapaniová a Maja Helgeová měla velké štěstí, že puk schytala do výstroje.
     
    56:52
    Velkou příležitostí pohrdla Julia Kuusistová, do pravého kruhu dostala perfektní pas, jenže místo odkryté levé části brány trefila brankářku do betonu.
     
    56:25
    Od modré čáry vyslala tvrdou střelu Emmi Loponenová, ovšem výrazně nepřesnou, puk prosvištěl o kus vedle pravé části brankové konstrukce.
     
    55:57
    Krátce po buly vypálila Aino Lehikoinenová. Maja Helgeová zareagovala včas a v pokleku zaznamenala úspěšný zákrok lapačkou.
     
    55:49
    Nedovolený zásah tělem, trest, který je k vidění pouze v ženském hokeji. Tímto způsobem se právě provinila Nellie Svenssonová a posílá tak Švédsko do čtyř.
     
    54:22
    Po levém mantinelu zavezla puk do útočného pásma Sara Holopainenová a nabila křižnou přihrávkou Evě Lambergová, jež mířila na vzdálenější tyč a těsně minula.
     
    53:26
    Dozadu musela zabrat Eerika Siekkinenová. Zvládla situaci na jedničku, kolem dotírající Söbergová rozehrála na osamocenou Siivonenovou.
     
    52:51
    Sara Holopainenová podpořila ofenzivu a úřadovala s kotoučem za bránou, posléze nahrála prudký pas mimo dosah Nurmistové.
     
    52:22
    Finská osmnáctka by ráda získala tlak, ale skvěle bruslícím konkurentkám nestačí. Švédky pokračují v ofenzivě a dělají si zálusk na čtvrtý kousek do sbírky.
    51:07 Lovisa ENGSTRÖMOVÁ - 3:0
     
    51:07
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    S největší pravděpodobností je rozhodnuto! LOVISA ENGSTRÖMOVÁ se za finskou bránou s pukem dlouho nemohla skamarádit, ale nakonec nad ním přeci jen kontrolu převzala, vyjela s ním před cílové zařízení a svižnou ránu zápěstím poslala nechytatelně k levé tyči. Asistence: Isabelle Leijonhielmová.
     
    50:43
    Se dvěma konkurentkami se musela popasovat Leia Erikssonová. Poradila si na jedničku, dojela za bránu, odtud nabila Milforsové, která přestřelila.

    Milan Huppert

    Branky a nahrávky: 5. Hedqvistová (Hallinová, Leijonhielmová), 45. H. Svenssonová (Leijonhielmová), 52. Engströmová (Leijonhielmová)


    Švédsko: Helgeová (Leiderö Palmlövová) – Natt och Dagová (A), N. Svenssonová, Abergová, Georgnyová, Erikssonová, Hollströmová – Danielssonová, Hedqvistová (C), Hallinová, Hellmanová (A), H. Svenssonová, Leijonhielmová, Engströmová, Rehnová, Bergeby Hallbecková, Sjöbergová, Johannessonová, Utbultová, Milforsová.
    Trenér: Andreas Karlsson

    Finsko: Kuja-Halkolaová (Huovinenová) – Tallinenová (C), Ojalaová, Holmbergová, Pohjanahová, Anderssonová, Timonenová, Holopainenová – Stenová, Lehikoinenová, Kuusistová, Ekoluomaová (A), Byskataová (A), Tapaniová, Loponenová, Julkunenová, Kankkunenová, Siivonenová, Lambergová, Siekkinenová, Nurmistová.
    Trenér: Mira Kuismaová

    Rozhodčí: Čamaneová, Svobodová – Kostersová, Monardová

    Diváci: 50
    bahis siteleri