Plzeň – Sparta 2:4 (kon.) | Mladá Boleslav – K. Vary 4:1 (kon.) | Olomouc – Třinec 1:2 (kon.)
Liberec – Kladno 4:8 (kon.) | Mountfield HK – Litvínov 1:5 (kon.) | Kometa Brno – Motor ČB 2:5 (kon.)
konec
HC Škoda Plzeň
2:4 (2:1, 0:0, 0:3)
HC Sparta Praha
Čtvrtek 28.12.2023, 17:30 • LOGSPEED CZ Aréna • Tipsport extraliga • 31. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:30.
     
    Krásný čtvrteční podvečer z plzeňské LOGSPEED CZ Arény! Tipsport extraliga nepolevuje ze svého tempa ani na přelomu roku a čeká nás tak jednatřicáté kolo české nejvyšší soutěže. Plzeňskou Škodovku prověří v posledním domácím utkání roku ve formě hrající pražská Sparta.
     
    HC Sparta Praha zatím zcela naplňuje předsezónní očekávání a patří do užší extraligové špičky. Družině trenéra Pavla Grosse aktuálně patří druhé místo v tabulce s dvaašedesáti body. Pražané našli po lehce kostrbatém začátku ideální herní pohodu a jejich mašina šlape na výbornou. V posledních pěti duelech pokaždé vyhráli včetně úterního vítězství 5:3 nad Kladnem. Nyní je čeká výjezd do Plzně, kde je nebude čekat nic lehkého. Z posledních deseti vzájemných zápasů hraných na plzeňském ledě vyhrála Sparta jen čtyři. V této sezoně ale Pražané v obou duelech s Plzní uspěli. Povede se jim to i do třetice?
     
    HC Škoda Plzeň naopak střídá lepší momenty s těmi horšími a nedaří se jí najít delší sérii výher. Západočeši dokážou potrápit či dokonce porazit silnější týmy, poté jsou ale schopni zaváhat s papírově horšími celky. I kvůli velké nestabilitě ve výkonech patří Škodovce jedenáctá příčka tabulky. Postupně ale výkony Plzně stoupají a začíná sbírat více bodů, než na začátku sezony. V posledním utkání indiáni ale nestačili na Karlovy Vary 1:4, když doplatili zejména na slabou produktivitu. Povede se jim vrátit na vítěznou vlnu v utkání se Spartou?
    Zvítězí dnes Indiáni?
     
    Výsledky posledních zápasů

    HC Energie Karlovy Vary – HC Škoda Plzeň 4:1
    (1:0, 2:1, 1:0)
    Branky a nahrávky: 2. Gríger (O. Procházka, Kangasniemi), 26. Gríger (Kangasniemi), 39. Gríger (O. Procházka), 59. O. Beránek (Redlich) – 39. Pour (Laakso, Holešinský).
    HC Škoda Plzeň: Hlavaj (Pavlát) – Malák, Zámorský, Laakso, Dujsík, Piskáček (A), Kvasnička, Houdek – Pour, Lev (A), Rekonen – Söderlund, Indrák, Matýs – Holešinský, Jansa, Schleiss (C) – Hrabík, Straka.


    HC Sparta Praha – Rytíři Kladno 5:3
    (1:0, 3:0, 1:3)
    Branky a nahrávky: 19. Sobotka (Kempný, Řepík), 25. P. Kousal (Řepík, Krejčík), 26. Chlapík (Forman), 36. Sobotka (Kestner, Kempný), 47. Krejčík (Forman, Chlapík) – 47. M. Procházka (Ticháček), 48. Kusý (Hejda, Klepiš), 49. Smoleňák (M. Procházka)
    HC Sparta Praha: Kořenář (Cichoň) – Moravčík, Krejčík, Němeček, Irving, Kempný, Mikliš, T. Tomek – Řepík, Sobotka, P. Kousal – Forman, Horák, Chlapík – Buchtele, Lajunen, Kestner – Mužík, Konečný, Hauser.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Škoda Plzeň: Pavlát (Hlavaj) – Malák, Zámorský, Laakso, Dujsík, Piskáček (A), Kvasnička, Houdek – Pour, Lev (A), Rekonen – Söderlund, Indrák, Matýs – Holešinský, Jansa, Schleiss (C) – Hrabík, Straka.
    Trenér: Petr Kořínek

    HC Sparta Praha: Kořenář (Cichoň) – Krejčík, Moravčík, Mikliš, Kempný, Němeček, Irving, T. Tomek – Řepík (C), Sobotka (A), P. Kousal (A) – Chlapík, Horák, Forman – Sihvonen, Konečný, Buchtele – Hauser, M. Vitouch, Mužík.
    Trenér: Pavel Gross

    Rozhodčí: Hradil, Jaroš – Šimánek, Tůma.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:17
    Úvodní buly vyhráli hosté a okamžitě vyrazili do útoku. O první střelecký pokus utkání se postaral Pavel Kousal, ale mířil vedle.
     
    01:25
    I druhá lajna Pražanů strávila střídání v útočném pásmu. Dominik Pavlát zasahovat nemusel.
     
    02:47
    Odchovanec Plzně v barvách Sparty Petr Hauser nabil na modrou Moravčíkovi, ten ale bránu svým pokusem netrefil.
     
    02:59
    První šance i na druhé straně. Ondřej Matýs si vybruslil na vrcholek pravého kruhu a prověřil Kořenáře, ten zasahuje.
     
    03:40
    Nahození Michala Kempného od modré Pavlát kryje.
     
    04:25
    Filip Chlapík si vyměnil kotouč s Horákem a vystřelil. Jeho rána byla ovšem sražena a Dominik Pavlát ji tak pohodlně skryl pod lapačku.
     
    04:45
    Další z Chlapíkových střel skončila tentokrát na zadním hrazení.
     
    06:00
    Petr Zámorský hledal dalekonosným pokusem na druhé modré Söderlunda. Dobře ho dostoupil Ondřej Mikliš a plzeňský forvard se tak k zakončení nedostal.
     
    07:08
    Jakub Lev našel zpoza brány volného Houdka, který to zkusil z první. Kořenář byl připraven.
     
    07:34
    Na druhé modré zůstal zcela osamocený Tim Söderlund. Švédský šikula se rozhodl pro střelu golfákem, kterou Josef Kořenář dokázal udržet ve výstroji.
     
    08:36
    A další velká šance indiánů! Před Laaksem se otevřela hotová dálnice a finský obránce to zkusil tvrdou ranou. Josef Kořenář ho výborným zákrokem vychytal.
     
    09:37
    Výborné střídání elitního útoku Škodovky! Jakub Lev dělal Spartě velké problémy a největší šance vznikla po jeho pasu na Rekonena a jeho následné střele. Josef Kořenář však branku opět bravurně kryl.
     
    10:15
    S nahozením Tomáše Tomka od modré si Pavlát poradil a vyrazil ho do rohu.
     
    11:08
    Po zaváhání na modré mohl chybu domácích potrestat Forman. Z levého kruhu to zkusil svižnou střelou na zadní tyč, Pavlát ho vychytal.
     
    11:25
    6/6
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Autorem branky je JAKUB POUR. Domácí družina jde zaslouženě do vedení! Sparťané Jakubu Pourovi chybou v rozehrávce doslova nabídli střeleckou příležitost a plzeňský útočník se z blízkosti nemýlil a vymetl horní růžek Kořenářovy svatyně. Bez asistence.
    Pour J., Piskáček J., Pavlát D., Rekonen A., Lev J., Houdek M.
    Kořenář J., Buchtele J., Němeček D., Konečný J., Mikliš O., Sihvonen R.
     
    12:30
    Aktivní hra domácího celku pokračuje a indiáni jsou opět v útočném pásmu. Tim Söderlund se ale dopustil útočného faulu a Plzeň půjde co čtyř.
     
    13:11
    Vyloučení v týmu HC Škoda Plzeň:
    Tim Söderlund – 2 min., podrážení.
     
    13:20
    6/5
    Sparta právě vstřelila branku!
    Autorem branky je AARON IRVING. Sparta rychle využívá přesilovou hru a vyrovnává! Pavel Kousal vybídl ke střele Aarona Irvinga a kanadský obránce svou pumelicí nedal Pavlátovi žádnou šanci. Asistence: Pavel Kousal a Roman Horák.
    Irving A., Kousal P., Sihvonen R., Krejčík J., Horák R., Irving A.
    Pavlát D., Rekonen A., Piskáček J., Lev J., Houdek M.
     
    13:48
    Söderlund hledal mezi beky si najíždějícího Matýse. Jeho hůl však o kousek minul a Matýs se do samostatného nájezdu nedostal.
     
    15:39
    Velký tlak Škodovky v útočném pásmu! Její elitní útok zamotal sparťanskou pětici a nedal jim šanci vystřídat. Největší šanci měl Jakub Pour, ale Kořenáře nepřekonal.
     
    16:51
    I druhý útok Plzně mohl vstřelit branku. Söderlund našel před bránou Matýse, který se však neprosadil.
     
    17:44
    6/6
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Autorem branky je PETR ZÁMORSKÝ. Škodovka si bere své vedení zpět! Zámorského střela od modré skončila i díky cloně před Kořenářem až v síti a domácí publikum podruhé hlasitě bouří. Asistence: Aleksi Rekonen a Daniel Malák.
    Zámorský P., Holešinský A., Pavlát D., Malák D., Rekonen A., Lev J.
    Kořenář J., Irving A., Horák R., Forman M., Chlapík F., Kempný M.
     
    18:02
    Sparta ale mohla rychle odpovědět! Román Horák vyřešil přečíslení dvou na jednoho střelou, kterou vyrazil Pavlát jen kousek vedle.
     
    18:57
    Velká šance Jana Schleisse! Plzeňský kapitán pořádně našlápl po pravé straně a prohnal se až před Kořenáře, kterého však kličkou do bekhendu nepřekonal.
     
    19:24
    A další tutovka domácího kapitána! Tentokrát vyřešil Jan Schleiss přečíslení stahovačkou na střed a následnou střelou, na Kořenáře však nevyzrál.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Úvodní část zápasu je za námi a k vidění byl opravdu parádní hokej s velkým množstvím šancí na obou stranách kluziště. Skóre otevřel Jakub Pour, ale o necelé dvě minuty bylo vyrovnáno. Přesilovou hru rychle využil Aaron Irving. V 18. minutě ale dostal indiány zpět do vedení pěknou ranou od modré Petr Zámorský. Druhá část začne v 18:23
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:10
    Hned z úvodu druhého dějství vybídl Sobotka ke střele z první Řepíka, kapitána hostí vychytal Dominik Pavlát.
     
    21:09
    Filip Chlapík poslal svou ránu z levého kruhu vysoko nad a vyhání Spartu z útočného pásma.
     
    22:20
    Nenápadné nahození Aarona Irvinga tečoval před bránou Jakub Konečný a naštěstí pro Plzeňské skončilo jen za bránou.
     
    23:44
    Michal Řepík se snažil dobruslit nahozený kotouč a obrat o něj Kvasničku. Na toho si však nepřišel a Plzeň vyváží puk do středního pásma.
     
    24:25
    Holešinský si vyměnil hrací předmět se Zámorským a pálil z pravého kruhu. Kořenář vyráží.
     
    24:40
    Ostrou ránu Daniela Maláka od modré lapil Kořenář bez větších potíží.
     
    25:33
    Vyloučení v týmu HC Sparta Praha:
    David Němeček – 2 min., hrubost.
     
    25:37
    Tvrdý pokus Zámorského vyráží Kořenář nad a Sparta se záhy osvobozuje.
     
    26:55
    Hosté se velmi dobře brání a nedovolují Západočechům delší pobyt v útočném pásmu.
     
    27:35
    Jakub Pour hledal v závěru přesilovky na druhé tyči Jana Piskáčka a zkušenému obránci chyběl jen kousek, aby kotouč usměrnil do branky.
     
    28:25
    Icing domácích.
     
    28:31
    Po buly si na střed s pukem najel Michal Kempný a ihned vystřelil. Pavlát vyráží do ochranné sítě.
     
    28:36
    Pavel Kousal skvěle poslal puk na teč před bránu Řepíkovi, který ho jen usměrnil na Pavláta. Ten ale skvěle zasáhl a ukryl černý nesmysl do lapačky.
     
    28:56
    I s tvrdou ránou Horáka si maskovaný muž Plzně poradil a vyrazil ho nad.
     
    30:35
    Dlouhý tlak třetího útoku Pražanů ukončil vyhozením Laakso a Plzeň vyráží do útoku.
     
    32:09
    Hra obou celků je nyní plná nepřesností a špatných přihrávek. Zejména domácím začala lehce váznou rozehrávka.
     
    32:38
    Icing Plzně.
     
    33:03
    Po nahození Konečného od modré vyplaval kotouč těsně před Pavlátem a dělala si na něj zálusk hned dvojice Sparťanů. Dominik Pavlát stihl rychle zareagovat a přikryl puk lapačkou.
     
    33:33
    A skrumáž i na druhé straně. Po střele Jana Schleisse byli Plzeňští aktivní s následnými dorážkami, což se nelíbilo hostům a rozhodli se jít nastolit pořádek. Vylučovat se ale nebude.
     
    34:12
    Po nepovedené příhře Lva na Houdka plzeňský obránce přišel o puk a hosté vyrazili do protiútoku. Filip Chapík s pukem na holi však zakončit nedokázal.
     
    34:49
    Vyloučení v týmu HC Škoda Plzeň:
    Jan Piskáček – 2 min., vysoká hůl.
     
    35:19
    Výborná defenzivní práce Tima Söderlunda. Švédský šikula při oslabení ušetřil drahé vteřiny, když hned dvakrát obral soupeře o puk.
     
    35:37
    Petr Straka mohl při vlastním oslabení navýšit vedení Plzeňských! Zkušený útočník obdržel pas od Hrabíka na levý kruh a tváří v tvář Kořenářovi trefil jen jeho beton.
     
    36:54
    V závěru početní převahy pálil nebezpečně z mezikruží Fin Sihvonen, Pavlát zasahuje.
     
    37:36
    Domácí kapitán Schleiss nevyřešil situaci dva na dva vůbec ideálně a nechal puk za sebou. Zaútočit může Sparta.
     
    38:28
    Adrián Holešinský už se připravoval, jak vyřeší samostatný únik, ale na poslední chvíli mu byl odpískán ofsajd.
     
    39:27
    Vyloučení v týmu HC Sparta Praha:
    Pavel Kousal – 2 min., sekání.
     
    39:55
    Sparta vyhazuje kotouč přes všechny čáry a více už se v druhém dějství nestane.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Druhá perioda branku nenabídla a skóre je tak stále 2:1 pro Škodovku. Oba týmy už hrály mnohem opatrněji než v první třetině a ubylo tak i na šancích. Tu vůbec největší měl při vlastním oslabení Petr Straka, ale Kořenáře nepřekonal. Třetí část začne v 19:20.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:34
    Střelu Petra Zámorského stihl těsně před Kořenářem tečovat Kryštof Hrabík a puk následně poskakoval jen těsně vedle branky.
     
    41:40
    Mezi kruhy dostal pas Filip Jansa a střelou z první pořádně zaměstnal Kořenáře, ten vyráží nad.
     
    42:16
    Nahození Mikliše od modré lapil Dominik Pavlát do lapačky.
     
    42:34
    Vyloučení v týmu HC Sparta Praha:
    Jan Buchtele – 2 min., hákování.
     
    43:10
    Sparta se dobře brání a nedovoluje domácím prostor ke kombinaci. Nyní vyhazuje puk Konečný.
     
    43:33
    Ofsajd indiánů.
     
    44:05
    Ani druhá polovina početní výhody nevychází Škodovce podle představ. Jakub Lev si neporozuměl se Schleissem a hosté vyhazují.
     
    44:30
    Nečekané nahození Michala Moravčíka viděl Pavlát až na poslední chvíli a musel vytasit rychlý zákrok lapačkou.
     
    44:36
    Při přečíslení dvou proti jednomu Roman Horák nedokázal najít hokejku Filipa Chlapíka a velká šance je tak zažehnána.
     
    45:09
    Na druhé straně z protiútoku zakončoval bekhendem Petr Straka, Kořenář drží puk v lapačce.
     
    47:02
    Hosté doslova zamkli soupeře v obranné třetině a posílali si jednu přihrávku za druhou. Po střele od modré vypadl kotouč na hranici brankoviště, kde se ho snažil dorazit Jan Buchtele, ale Dominik Pavlát byl se svou lapačkou rychlejší a kotouč získal do své moci.
     
    47:17
    Icing Sparty.
     
    48:08
    Pavel Kousal nedokázal využít Kempného chytré příhry a z levého hrazení puk pouze ometl, což způsobilo vyhnání Pražanů z útočného pásma.
     
    48:15
    Chlapíkovu střelu z pravého kruhu vyrazil Dominik Pavlát do bezpečí a hraje opět Plzeň.
     
    49:36
    Po pravém hrazení se prohnal Jan Buchtele a své počínání zakončil střelou přes obránce. Ta však skončila pouze v rohu.
     
    49:56
    Jan Buchtele se rozhodl pro střelu od modré, avšak dobře proti němu vystoupil Jakub Lev a zblokoval puk do ochranné sítě.
     
    50:22
    Kombinaci první lajny hostí zakončoval Němeček pokusem od modré. Jeho střela se ještě odrazila k Vladimíru Sobotkovi, ale ten minul bránu.
     
    50:46
    Jansa nabil mezi kruhy Schleissovi a plzeňský kapitán provětral Kořenářovu lapačku.
     
    52:18
    Po střele Michala Moravčíka mohla hned dvojice Sparťanů dorážet. Plzeňská obrana odvedla dobrou práci a veškerou snahu hostí rychle utnula a vyhodila puk do bezpečí.
     
    52:52
    Dvě superšance Škodovky zůstávají nevyužity! Odkrytou bránu Aleksi Rekonen trestuhodně přestřelil a Adrián Holešinský střelu z první poslal pouze do zadního plexiskla.
     
    53:33
    Na pravé straně dostal hodně prostoru Michal Řepík a rozhodl se pro střelu na zadní tyč. Svůj pokus však nasměroval nad.
     
    54:09
    6/6
    Sparta právě vstřelila branku!
    Autorem branky je AARON IRVING. Z ničeho nic máme vyrovnáno! Svou druhou branku střílí Aaron Irving. Ten pálil od modré z první po přihrávce Davida Němečka a propálil vše, co mu stálo v cestě. Asistence: David Němeček a Filip Chlapík.
    Irving A., Němeček D., Kořenář J., Forman M., Němeček D., Horák R.
    Pavlát D., Piskáček J., Rekonen A., Lev J., Pour J., Houdek M.
     
    54:46
    Nejprve to zkoušel na ose číhající Pour, ale přestřelil. Záhy zase pálil Schleiss, ale ani on se neprosadil.
     
    56:23
    Miklišovo nahození vyrazil Pavlát vedle brány, ale indiáni se následně nedokázali dostat z pásma, což vyřešili až vyhozením na zakázané uvolnění.
     
    57:04
    Michal Kempný nejprve minul Pavlátovu bránu. Krátce poté to zkoušel Řepík, ale ani on po bloku soupeře bránu netrefil.
     
    57:51
    6/6
    Sparta právě vstřelila branku!
    Autorem branky je FILIP CHLAPÍK. Obrat dokonán! Vše začalo, když Adrián Holešinský ztratil ve vlastním pásmu kotouč. Následně Horák našel Filipa Chlapíka a jeho sražené rána z pravého kruhu skončila až v síti. Asistence: Roman Horák.
    Chlapík F., Horák R., Kořenář J., Němeček D., Forman M., Irving A.
    Pavlát D., Piskáček J., Laakso A., Holešinský A., Indrák M., Rekonen A.
     
    58:23
    6/6
    Sparta právě vstřelila branku!
    Autorem branky je PAVEL KOUSAL. Naprostý kolaps Plzně v závěrečných minutách pokračuje! Michal Řepík našel před bránou neobsazeného Kousala, který prostřelil Pavláta na přední tyč. Asistence: Michal Řepík.
    Kousal P., Řepík M., Kořenář J., Moravčík M., Mikliš O., Sobotka V.
    Pavlát D., Kvasnička D., Lev J., Zámorský P., Rekonen A., Pour J.
     
    59:18
    Po nahození jednoho z obránců Škodovky několikrát dorážel Miroslav Indrák, ale kotouč za brankovou čáru procpat nedokázal.
     
    59:20
    Plzeň to ještě zkouší v šesti!
     
    59:40
    Jakubu Lvovi jeho pas při závěrečné powerplay vůbec nevyšel a po teči jednoho z hráčů Sparty končí puk až za plzeňskou bránou. Více už se toho v dnešním zápase nestane.
     
    60:00
    Vyloučení v týmu HC Sparta Praha:
    David Němeček – 2 min., faul loktem.
     
    Konec zápasu.
     
    Je tu konec! Před začátkem třetího dějství by jistě málokdo čekal, že Pražané dokáží zvítězit o dvě branky, ale opak je realitou. Ještě šest minut před koncem Škodovka vedla, ale nakonec prohrává 2:4. V závěru třetí třetiny Plzeň naprosto odpadla a trestem jí byly tři góly soupeře. O vyrovnání se postaral svou druhou dnešní brankou Aaron Irving. Do vedení dostal Spartu necelé dvě minuty před koncem Filip Chapík a na 4:2 vzápětí zvyšoval Pavel Kousal. Sparta Praha tak poráží plzeňskou Škodovku 4:2. Ode mne to je pro dnešek vše a budu se těšit u dalších hokejových online přenosů. (20:08:46)
    Marken.cz

    Jiří (PLZ) Beníšek

    Branky a nahrávky: 12. Pour, 18. Zámorský (Rekonen, Malák) – 14. Irving (P. Kousal, Horák), 55. Irving (Němeček, Chlapík), 58. Chlapík (Horák), 59. P. Kousal (Řepík)


    HC Škoda Plzeň: Pavlát (Hlavaj) – Malák, Zámorský, Laakso, Dujsík, Piskáček (A), Kvasnička, Houdek – Pour, Lev (A), Rekonen – Söderlund, Indrák, Matýs – Holešinský, Jansa, Schleiss (C) – Hrabík, Straka.
    Trenér: Petr Kořínek

    HC Sparta Praha: Kořenář (Cichoň) – Krejčík, Moravčík, Mikliš, Kempný, Němeček, Irving, T. Tomek – Řepík (C), Sobotka (A), P. Kousal (A) – Chlapík, Horák, Forman – Sihvonen, Konečný, Buchtele – Hauser, M. Vitouch, Mužík.
    Trenér: Pavel Gross

    Rozhodčí: Hradil, Jaroš – Šimánek, Tůma

    Diváci: 7232