Švýcarsko – USA 3:11 (kon.) | Německo – Švédsko 0:5 (kon.)
konec
Švýcarsko
3:11 (1:5, 0:4, 2:2)
USA
Čtvrtek 28.12.2023, 17:00 • Frölundaborg, Švédsko • Mistrovství světa do 20 let • Skupina B
Partner:
     
    S konstatováním, že se americký výběr namlsal před zítřejším zápasem s českou reprezentací, se loučím a přeji vám příjemný zbytek čtvrtečního večera. (19:33:56)
     
    Americký výběr si otevřel střelnici a jedenácti góly soupeře zdemoloval. Až po desáté trefě zámořská reprezentace trochu polevila a pustila Švýcarsko do hry. S konečným výsledkem 3:11 nebude evropský mančaft spokojený a bude se muset po dvou porážkách rychle oklepat.

    Střely na branku: 24:40.
     
    Konec zápasu.
     
    59:45
    V poslední minutě se Švýcarsko usadilo v pásmu, ale dlouho nepřicházela střela. Až v posledních vteřinách bylo k vidění nahození, s nímž si Jacob Fowler bez problémů poradil.
     
    58:06
    Zatímco Quinn Finley se vydal do akce, tak jeho spoluhráč naskočil z trestné lavice zpátky na ledovou plochu.
     
    57:06
    Endo Meier ztratil u hrazení kotouč, který pak přes všechny čáry vyhodil Frank Nazar. Blížíme se ke konci gólově bohatého zápasu.
     
    56:06
    Vyloučení v týmu USA:
    Zeev Buium – 2 min., držení.
     
    55:20
    Odraženého puku se za brankou Švýcarska zmocnil Rutger McGroarty, který se snažil rychle vykroutit před branku a zasunout puk k tyči. Jenomže Ewan Huet byl dostatečně rychlý a puk zastavil betonem před brankovou čárou.
    54:28 Eric POHLKAMP - 3:11
     
    54:28
    Spojené státy právě vstřelily branku!
    Americká přesilová hra je znovu využitá! Frank Nazar přihrál přes osu do levého kruhu, odkud dělovku pod horní tyčku poslal ERIC POHLKAMP. Ewan Huet si na černou gumu sice sáhl, ale už jí nedokázal vyrazit. Asistence: Frank Nazar a Quinn Finley.
     
    54:21
    Vyloučení v týmu Švýcarsko:
    Rodwin Dionicio – 2 min., hákování.
     
    53:54
    Na levé stran se krásně uvolnil Rico Gredig, který viděl před brankou Simona Meiera. Ovšem puk od jeho brusle zamířil jen těsně vedle levé tyče.
     
    53:13
    Po rychlé přihrávce od levého mantinelu byl na zadní tyči Frank Nazar, jemuž se nepovedlo vsítit jedenáctou trefu zámořského mužstva.
     
    52:55
    Před branku se snažil nacpat Drew Fortescue, jehož do nebezpečné pozice obránci nepustili. A tak to střelou nad ledem vyzkoušel Isaac Howard, jenomže Ewan Huet byl připravený zasáhnout.
     
    52:13
    Na ose hrací plochy se nacházel Timo Jenni, jehož pokus zacinkal na levou tyčku. Švýcarsko je ve třetí třetině vyrovnaným partnerem USA, které naopak výrazně polevilo.
     
    51:54
    Jonas Taibel objel branku na pravou stranu, kde se rychle otočil, ale zakončením trefil jen nohu soupeře.
    49:30 Thierry SCHILD - 3:10
     
    49:30
    Švýcarsko právě vstřelilo branku!
    Evropská reprezentace sice neproměnila přečíslení, ale její akce pokračovala dál. Leon Muggli nahodil puk před branku, kde se odrazil k THIERRYMU SCHILDOVI, jenž už měl před sebou snadnou pozici ke vsítění gólu. Asistence: Leon Muggli a Jonas Taibel.
     
    48:21
    Ihned po vyhraném vhazování vystřelil po ledu Quinn Finley, jehož ránu vyrazil Ewan Huet betonem.
     
    47:50
    Mezi kruhy byl sice obsazený Gavin Hayes, který se znovu k zakončení dostal. Ovšem jeho snažení bylo nepřesné a mířilo pouze do zadního mantinelu.
    47:09 Quinn FINLEY - 2:10
     
    47:09
    Spojené státy právě vstřelily branku!
    Vteřinu po vypršení švýcarského trestu přichází desátá branky Ameriky! Eric Pohlkamp trefil jen obránce a následně se kotouče zmocnil Frank Nazar. Jeho přihrávka směřovala přes osu do pravého kruhu, odkud se z jedné k bližší tyči prosadil QUINN FINLEY. Asistence: Frank Nazar.
     
    45:29
    Středem hrací plochy se před branku proháčkoval Gavin Brindley, který poté nepřesně přihrával na zadní tyčku.
     
    45:08
    Vyloučení v týmu Švýcarsko:
    Julien Rod – 2 min., nedovolený zásah do hlavy nebo krku.
     
    43:59
    Přečíslení desátou brankou Ameriky nekončí! Frank Nazar přihrával na zadní tyčku, kde se nacházel pohotový Gavin Brindley. Ovšem skvělým způsobem se přesunul Ewan Huet, jenž lapačkou zasáhl.
     
    43:16
    Americký výběr už nikam nespěchá, navíc na led pomalu přestává chodit první formace. Uvidíme, jakým výsledkem toto střetnutí skončí.
     
    42:24
    Eric Pohlkamp vyslal střelu od modré čáry, kterou Ewan Huet vyrazil před sebe. Po puku se pak marně natahoval Isaac Howard.
     
    42:00
    Švýcarsko se snaží zmírnit vysokou nálož branek. Evropský celek je ve třetí dvacetiminutovce zatím aktivnější.
    41:18 Gaël CHRISTE - 2:9
     
    41:18
    Švýcarsko právě vstřelilo branku!
    Louis Füllemann přihrál přes celou šířku třetiny do pravého kruhu pro vhazování. Tam si kotouč zpracoval GAËL CHRISTE, který svůj pokus schoval za obráncem a zamířil přesně nad brankářovu lapačku. Asistence: Louis Füllemann a Grégory Weber.
     
    40:16
    Švýcarské zakončení vyslal od modré čáry Rodwin Dionicio, ovšem Jacob Fowler kotouč dobře viděl. Za čtyři vteřiny se na hrací plochu vrátí z trestné lavice autor hattricku.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Americká družina dál demoluje švýcarskou reprezentaci, která je už je značně otrávená. Hlavní rozdílem je pohyb a obsazování hráčů před vlastní brankou. Zámořská reprezentace je při chuti a jistě bude chtít vsítit také desátou trefu v duelu.

    Střely na branku: 13:29.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:30
    Střelu od modré čáry vyslal Rodwin Dionicio, jehož pokus byl sražený k zadnímu mantinelu. Po chvíli ještě nemířil přesně Miles Müller.
     
    38:36
    Grégory Weber viděl na druhé straně útočného pásma spoluhráče. Ovšem jeho přihrávka byla sražená, a tak Miles Müller nemohl zakončovat.
     
    38:19
    Vyloučení v týmu USA:
    Jimmy Snuggerud – 2 min., vysoká hůl.
     
    37:08
    Další pokus od modré čáry vyslal Eric Pohlkamp, jehož snažení bylo brankářem vyražené.
     
    36:35
    Ve středním pásmu nabral velkou rychlost Rutger McGroarty, jehož pokus byl skryt přes obránce. Ovšem černá guma mířila jen nad branku Švýcarska.
     
    35:10
    Po vhazování se před americkou branku protáhl Thierry Schild, jenž mířil na první tyčku. Avšak hostující brankář byl znovu dobře postavený a puk vyrazil.
    34:55 Isaac HOWARD - 1:9
     
    34:55
    Spojené státy právě vstřelily branku!
    Mezi kruhy se nacházel ISAAC HOWARD, jehož pokus vyrazil Ewan Huet k mantinelu. Stejný útočník si k puku dojel a z levého strany zamířil přesně do vzdálenější šibenice branky – 1:9. Bez asistence.
     
    34:05
    Americký výběr zápasu dominuje a otázkou už je spíše o kolik vyhraje. Švýcarsko bude odvracet dvouciferný příděl gólů.
     
    33:14
    U levého mantinelu se soupeře nemohl zbavit Gabe Perreault, který znovu nahazoval puk před branku, kde byl dotírající Ryan Leonard.
     
    32:30
    Drew Fortescue netrefil kotouč, který ve vlastní třetině posunul jen před sebe. Do pravého horního ruku mířil Julien Rod, avšak brankářova lapačka byla na správném místě.
     
    32:06
    Další přihrávku před branku směřoval Jimmy Snuggerud, který viděl svého kapitána. Ovšem Rutger McGroarty bekhendem mířil jen do Ewana Hueta.
     
    31:10
    Švýcarsko se po delší době nacházelo před brankou soupeře. Ovšem pokus z levého kruhu pro vhazování byl nepřesný.
    30:04 Gavin BRINDLEY - 1:8
     
    30:04
    Spojené státy právě vstřelily branku!
    Zámořský celek stále nemá dost! Závar před brankou vyrazil Jacob Fowler tak, že USA vyjelo do přečíslení. Po přihrávce z levé strany pak z jedné mířil přesně GAVIN BRINDLEY. Asistence: Frank Nazar a Jacob Fowler.
    29:33 Ryan LEONARD - 1:7
     
    29:33
    Spojené státy právě vstřelily branku!
    V přesilové hře přihrál Gavin Brindley vedle branky, odkud se RYAN LEONARD protáhl na hranici brankoviště a vsítil sedmou trefu amerického výběru. Asistence: Gavin Brindley a Seamus Casey.
     
    29:15
    Vyloučení v týmu Švýcarsko:
    Jonas Taibel – 2 min., sekání.
     
    28:27
    Dvakrát od modré čáry vystřelil Seamus Casey, jehož první rána mířila nad branku a druhou vyrazil Ewan Huet. Hostující celek na hrací ploše dominuje.
     
    27:27
    Quinn Finley znovu přihrával na osu hrací plochy, kde se nacházel napřažený Gavin Hayes. Jehož pokus proletěl jen vedle levé tyče.
     
    26:43
    Evropská reprezentace posunula puk do středního pásma, odkud pak černá guma zamířila na americkou střídačku.
     
    26:03
    Mezi kruhy byl znovu osamocený Lane Hutson, jehož pokus vyrazil Ewan Huet před sebe. Stejný útočník se natahoval po dorážce, leč marně.
    25:06 Gavin BRINDLEY - 1:6
     
    25:06
    Spojené státy právě vstřelily branku!
    V rohu hrací plochy se rychlou otočkou zbavil soupeře Frank Nazar, který za obráncem viděl najetého spoluhráče. GAVIN BRINDLEY se nacházel v jasné pozici, kterou vstřelenou brankou potvrdil. Asistence: Frank Nazar.
     
    24:35
    Na ose hrací plochy se puku zmocnil Rico Gredig, jenž se zbavil soupeře a pak střílel mezi ruku a tělo. Ovšem Jacob Fowler mezeru rychle utěsnil a puk schoval pod lapačku.
     
    24:00
    Jimmy Snuggerud přihrával před branku, kde se pohyboval Rutger McGroarty, jemuž v klíčovém momentu byla hokejka zablokovaná.
     
    23:07
    Quinn Finley přihrával před branku, kam si najížděl rozjetý Isaac Howard. Ten do kotouče jenom praštil, čímž ho poslal nad horní tyčku.
     
    22:07
    Zprava až před branku si najel Gabe Perreault, který se snažil po dlouhé kličce umístit kotouč do branky. Jenomže už byl z úhlu, a tak nemířil přesně.
     
    21:29
    Na pravé straně se snažil něco vymyslet Mattheo Reinhard, ke kterému se sjel dvojice soupeřů a v rohu ho o kotouč připravila.
     
    20:46
    Rychlým přejetím se do útočného pásma řítil Rutger McGroarty, který sice rychle vystřelil. Ovšem byl mu odpískaný ofsajd, a tak by případný gól stejně neplatil.
     
    20:09
    Amerika se hnala do útoku, ale Švýcarsku se povedlo vyhodit tak, aby se zakázané uvolnění nepískalo. Navíc s rozehrávkou jel pomoct Jacob Fowler.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Sledovali jsme gólově bohatou první třetinu, po níž Amerika vede 5:1. Zámořští hráči jsou při chuti, hokejem se baví a na ledové ploše si dělají téměř co chtějí. Navíc hattrickem už se prezentoval Jimmy Snuggerud, jenž je hlavní postavou zápasu. Pokud nechce Švýcarsko odejít s debaklem, musí zlepšit pohyb a hrát rychleji z vlastního pásma.

    Střely na branku: 5:14.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:50
    Ve střelecké pozici už se nacházel Gabe Perreault, jenž ale ještě volil přihrávku, kterou bránící hráč srazil do bezpečných míst.
    18:29 Zeev BUIUM - 1:5
     
    18:29
    Spojené státy právě vstřelily branku!
    Při přechodu do útočného pásma si ZEEV BUIUM narazil se spoluhráčem, čímž se objevil až na pravém kruhu pro vhazování. Jeho zadovka mířila před branku, odkud si kotouč do vlastní branky kopl Leon Muggli. Bez asistence.
     
    17:40
    Zatímco se hrálo na pravé straně útočného pásma Švýcarska, tak na druhé straně zůstal Simon Meier, jenž nezpracoval těžkou přihrávku.
     
    17:10
    Rodwin Dionicio se u modré čáry zbavil soupeře a sjel si až za branku, kde mu ale cestu zamezil další ze soupeřů.
     
    15:48
    V dobré pozici na ose hrací plochy se nacházel jeden ze zámořských hráčů, jenž mířil do protipohybu brankáře. Avšak střídající Ewan Huet dobře reagoval.
     
    15:29
    Z vrcholu pravého kruhu vystřelil Cutter Gauthier, jenž trefil soupeře do brusle. Puk vyletěl do vzduchu a americký hráč přihrál spoluhráči rukou – přerušuje se.
     
    14:54
    Mezi kruhy už byl napřažený Isaac Howard, jenž si skvěle odstoupil od obránců. Jeho zakončení ale zamířilo pouze do zadního mantinelu.
     
    14:38
    Vyloučení v týmu Švýcarsko:
    Daniil Ustinkov – 2 min., podrážení.
     
    13:53
    Amerika se cpe znovu před branku soupeře. Od modré čáry vystřelil Drew Fortescue, ovšem trefil jen prvního bránícího hráče.
     
    12:36
    Střídání v týmu Švýcarsko:
    ze hřiště odchází Lorin Grüter, přichází Ewan Huet.
    12:36 Jimmy SNUGGERUD - 1:4
     
    12:36
    Spojené státy právě vstřelily branku!
    Čepice na led, máme tu třetí trefu jednoho z hráčů! Po vhození puku se oba centři do sebe zaklesli, a tak se puku zmocnil Cutter Gauthier. Ten ho posunul na vrchol kruhu, odkud k přední tyči zamířil JIMMY SNUGGERUD, jenž završil hattrick!. Asistence: Cutter Gauthier.
     
    12:13
    Už to vypadalo, že před švýcarským brankářem bude osamocený Cutter Gauthier, jemuž černá guma odskočila k zadnímu mantinelu. Evropský tým zatím předvádí hodně laciných ztrát, na čemž potřebuje zapracovat.
     
    11:22
    Nepřesnou rozehrávku domácího mužstva zachytil Gavin Brindley, jehož pokus znovu mířil pod horní tyčku. Ovšem Lorin Grüter zasáhl ramenem.
     
    10:15
    První třetina teprve vstoupila do své druhé poloviny a už jsme viděli čtyři branky. Amerika vedla o tři trefy, ovšem po pěkné akci snížil Grégory Weber.
    09:17 Grégory WEBER - 1:3
     
    09:17
    Švýcarsko právě vstřelilo branku!
    Gólové hody pokračují! Individuální akcí se prezentoval GRÉGORY WEBER, jenž si od levého mantinelu najel až na osu hrací plochy, odkud zamířil přesně mezi brankářovy betony – 1:3. Asistence: Louis Füllemann a Mattheo Reinhard.
    08:11 Jimmy SNUGGERUD - 0:3
     
    08:11
    Spojené státy právě vstřelily branku!
    Po vyhraném vhazování vyplaval mezi kruhy JIMMY SNUGGERUD, který zamířil přesně do levé šibenice branky. Asistence: Cutter Gauthier.
     
    08:06
    Po přihrávce od levého mantinelu zůstal před brankou zcela osamocený Jimmy Snuggerud, jenž střelou mezi betony neuspěl.
     
    07:42
    Po vyhraném vhazování přišla střela od modré čáry, kterou vyslal na branku Louis Füllemann. Jenomže Jacob Fowler byl připravený zasáhnout.
     
    07:27
    Přečíslení se snažil přihrávkou na spoluhráče vyřešit Frank Nazar, ovšem těžká nahrávka zamířila jen do rohu hrací plochy.
     
    06:08
    Na levé kruhu se nacházel najetý Gabe Perreault, jehož pokus zápěstím do prostoru švýcarské branky nezamířil.
     
    05:36
    Američané znovu kombinují v útočném pásmu, kde dlouhou dobu tahali kotouč po mantinelech. Tentokrát na střelecký pokus nedošlo.
     
    04:57
    Na útočné modré čáře se nacházel Rutger McGroarty, který byl v útočném pásmu dříve nežli puk, a tak mu byl odpískaný ofsajd.
    03:21 Jimmy SNUGGERUD - 0:2
     
    03:21
    Spojené státy právě vstřelily branku!
    Zakončení amerického kapitána mířilo jen do brusle soupeře, od kterého se puk odrazil před JIMMYHO SNUGGERUDA. Ten se nacházel v ostrém úhlu, přesto mezeru mezi brankářem a tyčkou našel. Bez asistence.
     
    02:57
    Domácí celek poslal přihrávku po prknech, kterou ale na modré čáře nezachytil ani Daniil Ustinkov.
     
    02:10
    Simon Meier neměl rychlost a patrně ani síly, a tak nahodil černou gumu jen za soupeřovu branku. Amerika se vydala na druhou stranu, avšak střelecký pokus nepřišel.
    01:20 Will SMITH - 0:1
     
    01:20
    Spojené státy právě vstřelily branku!
    Zámořská reprezentace se velmi rychle ujala vedení! Zeev Buium přihrál od modré čáry na levý kruh, odkud po ledě mířil mezi brankářovy betony WILL SMITH. Asistence: Zeev Buium a Gabe Perreault.
     
    01:09
    Od modré čáry až mezi kruhy si nabruslil Seamus Casey, jenž se snažil využít clony. Jenomže mířil do míst, kde byl připravený domácí brankář.
     
    00:30
    Přihrávku za branku zastavil Lorin Grüter, který přenechal puk svému obránci. Švýcarsko rozehrávku nezvládlo, avšak ani USA nevystřelilo.
     
    00:12
    Na úvodní vhazování se postavili Jonas Taibel a Cutter Gauthier. Úspěšnější byl domácí centr, avšak švýcarská přihrávka skončila na zakázaném uvolnění.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Švýcarsko: Grüter (Beglieri) – Dionicio, Terraneo, Füllemann, Muggli, Ustinkov, Bünzli, Christe – Müller (A), Taibel (C), Schild (A) – Rod, Reinhard, G. Weber – Braillard, E. Meier, Reber – S. Meier, Gredig, Jenni.
    Trenér: Marcel Jenni.

    USA: Fowler (Augustine) – Hutson, Chesley, Fortescue, Casey, Buium, Rinzel, Pohlkamp – McGroarty (C), Gauthier, Snuggerud – Howard, Nazar, Brindley (A) – Perreault, Smith, Leonard – Finley, D. Nelson, Hayes.
    Trenér: David Carle.

    Rozhodčí: Kova (FIN), Pearce (CAN) – Rampír (CZE), Thomann (FIN).
     
    Ještě jednou vás vítám u dnešního souboje, který odstartuje zhruba za padesát minut. Obě realizační týmy představily sestavy, a tak se na ně za pár okamžiků podíváme.
     
    Obě reprezentace vstoupily do šampionátu jiným způsobem. Zatímco jedna zvítězila, druhá prohrála. kartami ve skupině B zatím míchá Slovensko, které porazilo českou reprezentaci, ale také Švýcarsko. To sice bylo v utkání s našimi sousedy aktivnější, ale nenašlo recept na překonání skvělého brankáře. navíc v závěru zápasu přišly dvě trefy soupeře do prázdné klece. Reprezentace s helvétským křížem tak čeká na první body a dnes jí nečeká rozhodně nic snadného. V odpoledním souboji může pouze překvapit, protože proti ní bude stát silné USA. Zámořský celek měl co dělat v prvním střetnutí na turnaji, kdy se mu postavilo Norsko, které nastoupilo fyzickou hrou. Amerika přesto potvrdila roli favorita a zapsala do tabulky tři body.

    Úvodní zápasy obou týmů na turnaji

    Slovensko – Švýcarsko 3:0
    USA – Norsko 4:1
     
    Dobré čtvrteční odpoledne, mistrovství světa juniorů nabízí pouze dva zápasy. V jednom z nich budeme sledovat Švýcarsko a USA. Soubojem vás provede Michal Luxa a úvodní buly bude vhozeno krátce po 17 hodině.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.
    Marken.cz

    Michal Luxa

    Branky a nahrávky: 10. G. Weber (Füllemann, Reinhard), 42. Christe (Füllemann, G. Weber), 50. Schild (Muggli, Taibel) – 2. Smith (Buium, Perreault), 4. Snuggerud, 9. Snuggerud (Gauthier), 13. Snuggerud (Gauthier), 19. Buium, 26. Brindley (Nazar), 30. Leonard (Brindley, Casey), 31. Brindley (Nazar, Fowler), 35. Howard, 48. Finley (Nazar), 55. Pohlkamp (Nazar, Finley)


    Švýcarsko: Grüter (13. Huet) – Dionicio, Terraneo, Füllemann, Muggli, Ustinkov, Bünzli, Christe – Müller (A), Taibel (C), Schild (A) – Rod, Reinhard, G. Weber – Braillard, E. Meier, Reber – S. Meier, Gredig, Jenni.
    Trenér: Marcel Jenni

    USA: Fowler (Augustine) – Hutson, Chesley, Fortescue, Casey, Buium, Rinzel, Pohlkamp – McGroarty (C), Gauthier, Snuggerud – Howard, Nazar, Brindley (A) – Perreault, Smith, Leonard – Finley, D. Nelson, Hayes.
    Trenér: David Carle

    Rozhodčí: Kova (FIN), Pearce (CAN) – Rampír (CZE), Thomann (FIN)

    Diváci: 1458
    bahis siteleri