Norsko – Slovensko 4:8 (kon.) | Lotyšsko – Finsko 0:4 (kon.) | Česko – USA cz 3:4 (1:2 po s.n.)
Kanada – Švédsko 0:2 (kon.)
konec
Kanada
0:2 (0:0, 0:2, 0:0)
Švédsko
Pátek 29.12.2023, 19:30 • Scandinavium, Göteborg • Mistrovství světa do 20 let • Skupina A
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    58:00
    Probíhají poslední dvě minuty třetí třetiny!
     
    57:54
    Kanadská naděje na body je zřejmě ta tam, jejich lavice totiž po špatném střídání inkasuje trest za příliš mnoho hráčů. Ten odpyká Carson Rehkopf.
     
    57:40
    Kanaďané hrají vabank, Rousseau mizí na střídačku! Hostující svatyně zeje prázdnotou!
     
    55:20
    Geekie měl obrovskou šanci snížit, z hranice brankoviště ale zakončil mimo tři tyče švédské branky! Hävelid měl znovu velké štěstí!
     
    54:17
    Kanada si přeci jen zahraje přesilovku, Axel Sandin-Pellikka (SWE) míří ven za hákování.
     
    52:53
    No tak pozor, tohle snad nečekal nikdo! Zaplněné Scandinavium je štěstím bez sebe, Forsfjäll totiž trestán nebude! Kanadský kouč Letang si pochopitelně žádá vysvětlení.
     
    52:53
    Tohle nevidíme rádi. Forsfjäll tvrdě přišpendlil na mantinel Becka, který nyní nehybně leží na ledě. Z toho možná kouká i vyšší trest...
     
    49:02
    Minten byl úplně sám na kruhu, po zachycení křižného pasu ale se střelou otálel a umožnil Hävelidovi se včas přesunout na opačnou stranu branky! Pryž končí v jeho výstroji!
     
    48:49
    Hävelida zachránila tyčka, Celebriniho od třetího zásahu na turnaji dělily jen milimetry!
     
    48:10
    Wagner se hned zkraje vlastního oslabení dostal do úniku, jenže v koncovce nebyl moc kreativní a Rousseau jeho pokus hravě zastavil betonem! Obrovská škoda pro Švédy!
     
    47:47
    Hosté mají šanci se vrátit zpět do hry, Elias Salomonsson (SWE) inkasuje dvě minuty za nedovolené bránění.
     
    44:32
    Je to tak. Conor Geekie (CAN) to u mantinelu přehnal s důrazem a Wagnera zasáhl do loktem do hlavy, za což dostává jen menší trest. Přesilovka pro Švédy.
     
    39:00
    Ohlášena poslední minuta druhé třetiny!
     
    32:23
    Ale pozor, zničehonic mohlo být sníženo! Jako blesk z čistého nebe se nyní do úniku dostal Savoie, kterému ale v bezprostřední blízkosti brankoviště ujel puk z hole!
    30:39 Noah ÖSTLUND - 0:2
     
    30:39
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Rousseau teď dobrých pár desítek sekund držel kanadskou reprezentaci na svých bedrech, přičemž nakonec velký nápor neustál! Na střeleckou listinu se zapisuje NOAH ÖSTLUND, který v předbrankovém prostoru vylovil odražený puk po střele z modré čáry a doťukl ho do velkého prázdného prostoru – 0:2! Asistence: Jonathan Lekkerimäki, Theo Lindstein.
     
    29:45
    Hosté následně vyrazili do přečíslení dva na jednoho, které ale nakonec ke větší šanci nevedlo! Švédsko míří do protiútoku.
     
    24:51
    To bylo pěkné! Geekie tentokrát na křídle ztratil balanc, jenže zvládl z posledních sil poslat puk dozadu na dojíždějícího Minten a ten v pěkné příležitosti přestřelil domácí svatyni!
    21:53 Tom WILLANDER - 0:1


     
    21:53
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Zaplněné Scandinavium je na nohou, jako první dnes nakonec jdou do vedení domácí borci! Lindstein od mantinelu nasměroval puk na modrou čáru na volného TOMA WILLANDERA, jehož zakončení zaplulo přesně mezi levou tyč a beton pozdě reagujícího Rousseaua – 0:1! Asistence: Theo Lindstein, Otto Stenberg.
     
    19:00
    Ohlášena poslední minuta první třetiny!
     
    14:51
    Öhgren číhal u zadní tyče a když dostal křižnou přihrávku, hned se pokusil puk uklidit mezi konstrukci a Rousseaův beton! Kanadský gólman ho ale vychytal a poradil si i s dorážkou!
     
    13:43
    Tady není o čem, Fraser Minten (CAN) se za vysokou hůl odebírá na trestnou lavici. Lekkerimäkiho zasáhl na modré do obličeje extrémně okatě a navíc mu způsobil tržné zranění v oblasti dolního rtu. Švédsko tak čeká hned čtyři minuty dlouhá přesilovka.
     
    12:59
    Obrovská příležitost na druhé straně! Hävelid vytáhl z rukávu další klíčový zákrok a zachoval chladnou hlavu během úniku Rehkopfa, na úvodné zásah duelu tak stále čekáme!
     
    12:38
    Edstrom se ocitl ve skvělé šanci v předbrankovém prostoru, jenže místo dorážky jen promáchl! Tak to je velká škoda pro švédského forvarda!
     
    11:46
    Kanada se po bídné domácí přihrávce dostala do přečíslení tři na jednoho, které překombinovala a nedokázala Hävelida jakkoliv ohrozit!
     
    09:19
    Savoie mohl potrestat chybnou rozehrávku Švédů a od mantinelu se pokusil puk posunout před brankoviště na úplně volného Cowana, ale jeho nabídce chyběla dávka přesnosti!
     
    05:36
    První větší šance utkání! Domácí obrana si nepohlídala křídlo, čehož využil Celebrini a vydal se sám proti Hävelidovi! Brankář nicméně kanadského útočníka vychytal!
    Marken.cz

    Vojtěch Martinek

    Branky a nahrávky: 22. Willander (Lindstein, Stenberg), 31. Östlund (Lekkerimäki, Lindstein)


    Kanada: Rousseau (St-Hilaire) – Lamoureux (A), Mateychuk, Furlong, Warren, Bonk, Donovan, T. Nelson – Minten (C), Dumais, Geekie – Poitras, Savoie, Cowan – Celebrini, Rehkopf, Yager – Beck (A), Danielson, Allard – Wood.
    Trenér: Alan Letang.

    Švédsko: H. Hävelid (Thelin) – E. Pettersson, M. Hävelid, Lindstein, Willander, Salomonsson, Sandin-Pellikka (A), Johansson – Östlund, Wahlberg, Lekkerimäki – Bystedt, Öhgren (C), O. Pettersson (A) – Edstrom, Unger Sörum, Stenberg – Born, Rudslätt, Forsfjäll – F. Wagner.
    Trenér: Magnus Hävelid.

    Rozhodčí: Björk (SWE), Pearce (CAN) – Heffner (GER), Thomann (FIN).

    Diváci: 11 512