Ambri-Piotta – Frölunda 0:5 (kon.) | Team Canada – Kuopio 6:3 (kon.)
konec
HC Ambri-Piotta
0:5 (0:0, 0:2, 0:3)
Frölunda HC
Pátek 29.12.2023, 15:10 • Eisstadion Davos (Davos) • Spengler Cup • Čtvrtfinále
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:10.
     
    Hezké páteční odpoledne přeji všem příznivcům hokeje. Prestižní vánoční turnaj Spengler Cup je v plném proudu a my prostřednictvím tohoto textového online přenosu budeme sledovat duel mezi týmy HC Ambri-Piotta a Frölunda HC. Půjde tedy o konfrontaci švýcarského a švédského hokeje.
     
    HC Ambri-Piotta

    Švýcarský celek hrál ve skupině 2, kde obsadil druhé místo ze ziskem čtyř bodů. Díky tomu musí absolvovat čtvrtfinále, kdyby skupinu vyhrál, šel by rovnou do semifinále, které si zahraje pardubické Dynamo, jenž skončilo právě na první pozici. Právě s Pardubicemi na úvod turnaje Ambri-Piotta padla, a sice 2:3 po prodloužení. Pak ale vyhrála 5:2 nad finskou Kalpou a zajistila si druhé místo ve skupině. Dnes tak bude bojovat o postup do semifinále, lehká cesta však hokejisty Ambri-Piotty nečeká.
     
    Frölunda HC

    V cestě bude švýcarskému týmu stát švédská Frölunda. Ta hrála nejprve s kanadským výběrem, na který ale nestačila. Po výsledku 0:4 tak hráči Frölundy nezískali ani bod. A nebodovali ani v duelu s Davosem. Ten v domácím chrámu Frölundu přehrál po výsledku 4:1 a odsoudil švédský tým k poslednímu místu. Ač Frölundští ještě nebodovali, přesto mají šanci hrát o cennou trofej na Spenglerově poháru. Musí ale ve čtvrtfinále zdolat houževnatý celek z Ambri-Piotty.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Ambri-Piotta: Juvonen (Conz) – Honka, Virtanen, Heed, Pezzullo, Fohrler, Dotti, Würthrich – Mueller, Dauphin, Lilja – Bürgler (A), Špaček, Kneubuehler- Pestoni (A), Heim, Formenton – Zwerger, Eggenberger, Grassi (C) – Douay
    Trenér: Luca Cereda

    Frölunda HC: L. Johansson (Tuohimaa) – F. Hasa, Tömmernes, Heens, Folin, T. Nilsson, Högberg, P. Johansson – Strömwall, Nässén, Friberg – Halbgewachs, Borg, Innala – Klingberg, Lasu, N. Nilsson – Künzle, Öberg, N. Hasa
    Trenér: Roger Rönnberg.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:17
    Hned po úvodním vhazování se do akce dostali hráči Ambri-Piotty, ale pokus Petera Muellera končí mimo tři tyče. Následně pak otáčejí hru na druhou stranu hráči Frölundy.
     
    01:11
    Christian Folin střílel od modré čáry a v dobré šanci přestřelil. Následoval ještě další pobyt indiánů v teritoriu soupeře, ale opět z toho nebylo nic.
     
    01:55
    Alex Formenton je na tomto turnaji hodně produktivní a aktivní, nyní to jen potvrdil, ale jeho švih se za záda Larse Jonahssona nedostal.
     
    02:06
    Vhazovalo se před brankou Janneho Juvonena, indiáni se pak natlačili před něho a byla z toho pořádná mela. Ale v ní nejlépe vyšel právě brankář Ambri a hra je přerušena!
     
    02:47
    Dominic Zwerger protečoval puk do útočného pásma a domácí tak mohli zaútočit. Nakonec ale na Larse Johanssona nevyslali žádnou střelu a navíc i přicházejí o puk.
     
    03:34
    V další akci byli zase hráči Frölundy, ale zblízka na Janneho Juvonena nevyzráli.
     
    04:01
    Dario Bürgler si najel do pravého kruhu a jeho pohotová střela z první ohrozila Larseho Johanssona a ten má zatím nejtěžší zákrok za sebou. Hra je zastavena, buly po jeho levé ruce.
     
    04:21
    Noah Nilsson poslal puk do prostoru mezi kruhy a byla z toho obrovská šance pro Frölundu. Henrik Tömmernes pálil z první a jeho jedovku chytá Janne Juvonen!
    04:21 Velká šance Tommernese
     
    04:52
    První přesilovou hru si zahrají hráči Frölundy, když André Heim se provinil hákováním a už sedí na trestné lavici.
     
    05:44
    Hosté byli hodně aktivní, ale jejich pokus pokryla obrana Ambri a hned na to pak hráči švýcarského týmu kotouč vyhazují až před Larse Johanssona.
     
    06:30
    Hráči Ambri hrají tohle oslabení velmi dobře a znovu se dostali k výhozu až před klec Frölundy. Vypadá to, že ho zvládnou bez úhony.
     
    06:52
    Ambri-Piotta je v plném počtu.
     
    07:34
    Daniele Grassi se dostal na vrchol pravého kruhu a poté z nápřahu vyslal pokus na Larse Johanssona, ten ale nemusel zakročit, protože mu výrazně pomohla obrana indiánů.
     
    08:29
    Michal Špaček udržel útočnou třetinu, ale rychle pak jeho tým o puk přišel. Nakonec na druhé straně se do střely nedostali frölundští indiáni.
     
    09:05
    Janne Juvonen se musel mít na pozoru, protože na něho mířil odražený kotouč z hole Erika Thorella. Pro Ambri to ale dobře dopadlo a má puk.
     
    09:22
    Na řadě je první komerční přestávka.
     
    09:39
    Nyní zase byli nebezpeční hráči Frölundy, kdy z pravého kruhu pálil Filip Hasa, ovšem další dobrý zákrok zapsal Janne Juvonen a raději pak přerušuje hru.
     
    10:01
    Jsme za polovinou první třetiny a stále čekáme na úvodní branku. Oba celky k ní ale už několikrát neměly daleko.
     
    10:44
    Jayden Halbgewasch si najel do prostoru pravého kruhu a zvednutou střelou nechal vyniknout Janneho Juvonena, který jeho nebezpečnou ránu chytá!
     
    11:02
    Max Friberg si najel před branku Ambri a chtěl vystřelit, ale rána mu nesedla a kotouč končí na Jannem Juvonenovi.
     
    11:45
    Švýcarský celek se dostal do akce, z rohu útočného pásma z ničeho nic vyplaval Peter Mueller, americký útočník si poté sjel až před Larse Johanssena a jeho pokus končí na jeho betonu.
     
    12:48
    A přesilovku si zahrají také domácí hráči. Pykat na trestnou míří na dvě minuty Henrik Tömmernes a bude si přát, aby na lavici hanby vydržel celé dvě minuty.
     
    13:15
    Ambri se usadilo v pásmu soupeře, z pravého kruhu švihem pálil Inti Pestoni, ale jeho pokus byl sražen obranou Frölundy jen do rohu obranného pásma indiánů.
     
    13:49
    Johansson předvedl další důležitý zákrok a hosté se poté osvobozují a vyhazují puk až před branku Larse Johanssona.
     
    14:20
    Peter Mueller vyslal další střelu na branku soupeře, ale opět to byl Lars Johansson, kdo nedovolil, aby hráči Ambri skórovali.
     
    14:48
    Frölunda je v plném počtu.
     
    15:11
    Pontus Johansson poslal kotouč před branku, kde ale nebyl nikdo, kdo by ho dorazil za záda Janneho Juvonena. Nicméně nadále trvá akce Frölundy.
     
    15:42
    Z obranného pásma se pomalu dostávali do akce hráči Frölundy, ale nakonec je v neutrální zóně o touš připravili hokejisté Ambri. Ti poté směřovali před Johanssona, ale ten zakročit nemusel.
     
    16:31
    Do další akce se dostávali indiáni, ovšem vystavili se ofsajdové pasti a to čárovým sudím neuniklo. Je pískáno a hra se přesouvá do středního pásma, kde se bude vhazovat.
     
    16:44
    Michael Špaček poslal puk na pravou stranu pro Daria Bürglera, která poté v těsné blízkosti Larse Johanssona neuspěl! To byla velká šance na úvodní gól!
    16:44 Bürgler v těsné blízkosti Johanssona neuspěl
     
    17:26
    Indiáni se dostali do útočné akce, ale obrana Ambri-Piotty zakročila a dostala brzy puk k sobě. Následoval další útok, ale tentokráte se Lars Johansson nemusel ve svém brankovišti činit.
     
    18:11
    Erik Borg nahodil od zadního mantinelu puk před branku Ambri, kde ale byl dobře postaven Julius Honka a odpálil ho ven tak, aby z toho nebylo zakázané uvolnění.
     
    19:00
    Hraje se poslední minuta první třetiny.
     
    19:13
    Malte Strömwal se pokoušel překonat Janneho Juvonena, ale jeho švih šel jen vedle jeho branky.
     
    19:45
    Carl Klingberg dostal pas na pravou stranu, ovšem jeho svižná rána byla zastavena obranou Ambri a znovu se tak skóre nemění.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    První třetina je minulostí. Sice v ní nepadla žádná branka, ale k vidění byl pěkný útočný hokej z obou stran. I několik šancí, kdy se klidně mohlo měnit skóre. Ovšem oba gólmani jsou zatím zkrátka neprůstřelní a drží svá čistá konta. Uvidíme, co nám nabídne prostřední část hry, která začne přibližně v 16:00.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:15
    Druhou třetinu začali domácí hráči v pásmu soupeře, ale na Larse Johanssona nevyslali žádnou střelu.
     
    20:50
    Od modré čáry měl napřáhnuto Julius Honka, ovšem nesedlo mu to a kotouč mu z čepele pouze sjel. Následoval protiútok Frölundy, který byl bleskurychle zastaven.
     
    21:48
    Do akce se opět dostávali hráči Ambri-Piotty, ale Formenton se nedostal k dobrému zakončení a rázem tak bylo po další akci.
     
    22:12
    Po levém křídle pláchl Mike Künzle, ale stahovačkou pak na vyjetého Janneho Juvonena nevyzrál.
     
    24:05
    Noah Nilsson neuspěl, když střílel z levého kruhu, na druhé straně pak obraně Frölundy zatápěl Jakob Lilja, ale nakonec se mu nepovedlo protlačit kotouč za záda Larse Johanssona.
     
    26:18
    Vhazovalo se ve středním pásmu blíže domácí brance. Hosté poté udrželi útočnou třetinu, ale před Juvonenem opět neuspěli.
     
    26:39
    Inti Pestoni se jal ke střele na levé straně, ale ta byla obranou Frölundy zablokována.
     
    27:38
    Nyní sledujeme hlušší pasáž hry, ani jeden celek se nedostal do výraznější šance. A fanouškům se to asi moc nelíbí, protože prakticky nejsou vůbec slyšet.
     
    28:29
    Další nepřesnost na hokejkách hráčů Ambri. Teim Heed pak zatáhl puk do útočného pásma, ale domácí tam nevyslali žádný střelecký pokus na Larse Johanssona.
     
    29:23
    Juvonen nyní čelil nebezpečné střele Isaca Heense, který to měl dobře na hokejce, ale jeho pokus nakonec končí na pozorném Jannem Juvonenovi.
     
    29:47
    Dalekonosná přihrávka na Dominica Zwergera, který poté sjel až před Larse Johanssona, ale jeho švih končí na jeho připraveném betonu, který přilepil k ledu.
     
    30:21
    Jsme za polovinou řádné hrací doby a stále jsme se nedočkali úvodní přesné trefy. Oproti první třetině ale tempo hry nyní opadlo a je z toho spíše nezáživný hokej.
     
    31:17
    Frölunda právě vstřelila branku!
    A už se mění skóre, a to na straně Frölundy. Po chybě Ambri vybruslili dva hráči indiánů směrem na Janneho Juvonena a zblízka ho pak z bekhendu prostřelil u bližší tyče LINUS ÖBERG – 0:1. Asistence: Mike Künzle.
    31:17 Linus ÖBERG - 0:1
     
    32:23
    Na řadě je komerční přestávka.
     
    33:34
    Další hezky sehraná kombinace a v ní zase Linus Öberg, ale nakonec na levé straně na prudký kotouč nedosáhl.
     
    34:35
    Lars Johansson raději před dotěrným soupeřem zastavuje hru a vhazovat se tak bude po jeho pravé ruce.
     
    35:33
    Švýcarský celek zvyšuje tlak před brankou indiánů, ale kýžené ovoce v podobě vyrovnání to nepřineslo. Rázem pak hru na druhou stranu otáčejí zase hosté.
     
    36:30
    Kneubuehler poslal puk na pravou stranu pro Danieleho Grassiho, ale druhý jmenovaný před Larsem Johanssonem jenom promáchl.
     
    36:58
    Carl Klingberg byl v obrovské šanci před Juvonenem, jeho střela k tyči ale končí na nataženém betonu domácího brankáře, který notně svůj tým podržel.
     
    37:24
    Alex Formenton se dostal k zakončení na pravé straně, ale jeho švih zastavil pozorný Lars Johansson, který se v brankovišti natáhl a i za pomoci obrany akci soupeře zneškodnil.
     
    38:30
    Další souboj o puk vyhráli domácí hráči a měli další snahu vyrovnat před brankou Frölundy. Ovšem nebylo z toho zase nic.
     
    38:49
    Vyloučení v týmu HC Ambri-Piotta:
    Zaccheo Dotti – 2 min., podrážení.
     
    39:00
    Hraje se poslední minuta druhé třetiny.
     
    39:18
    Frölunda právě vstřelila branku!
    Přesilovka je využita a hosté jdou do dvoubrankového náskoku. K odraženému kotouči se těsně před Juvonenem dostal MAX FRIBERG a bleskově ho pověsil za záda brankáře Ambri – 0:2. Asistence: Henrik Tömmernes.
    39:18 Max FRIBERG - 0:2
     
    39:50
    Druhá třetina se už jen dohrává, ještě se ale bude vhazovat před brankou Ambri-Piotty.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Také druhá třetina je minulostí. V ní jsme opět dlouho čekali na první branku, ale ta nepřicházela. Až v závěru se dvakrát prosadili hráči Frölundy a jsou tak před třetím dějstvím ve vedení o dva góly. Domácí tak mají před sebou jasný cíl, a sice ztrátu dorovnat a vrátit se zpět do zápasu.
     
    Další třetina začne přibližně v 16:53.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:16
    Před branku Ambri se opět dostali hráči Frölundy a operovali před Juvonenem, ale ten své místo v brance uhájil.
     
    41:17
    Noah Dower Nilsson se ocitl mezi kruhy, ale ke střele před Juvonenem se nedostal. Následoval protiútok domácích, ale ti před Johanssonem neuspěli.
     
    42:32
    Obrana indiánů byla pozorná při dalším obléhání jeho klece soupeřem. Hráči Ambri-Piotty znovu ustáli menší tlak před svou brankou.
     
    43:02
    Linus Nässén se utrhl a dostal se do prostoru mezi kruhy, kde osamocen pálil tváří v tvář Juvonenovi, ale ten vytasil další přesný zákrok!
     
    44:11
    Frölunda právě vstřelila branku!
    Hosté jdou do tříbrankového trháku a jsou tak o něco blíže postupu do semifinále turnaje. Z levé strany pálil FILIP HASA a kotouč si pak proklestil cestu až za brankovou čáru – 0:3. Asistence: Jere Innala a Erik Borg.
    44:11 Filip HASA - 0:3
     
    44:55
    Vyloučení v týmu HC Ambri-Piotta:
    Rocco Pezzullo – 2 min., hákování.
     
    45:23
    Frölunda právě vstřelila branku!
    Bleskově využitá přesilová hra a indiáni vedou už o čtyři góly. Henrik Tömmernes poslal puk na pravý kruh pro JEREHO INNALU, který se z první opřel do střely a prostřelil Juvonena – 0:4. Asistence: Henrik Tömmernes a Malte Strömwall.
    45:23 Jere INNALA - 0:4
     
    47:00
    Hosté jsou na koni a drali se do další akce, ale obrana Ambri je zastavila v rozletu a šla do akce.
     
    48:12
    Zakázané uvolnění Frölundy a hra se stěhuje před její klec. Vhazovat se bude v blízkosti Janneho Juvonena.
     
    48:27
    Na řadě je další komerční přestávka.
     
    48:27
    Vyloučení v týmu Frölunda HC:
    Erik Borg – 2 min., držení.
     
    49:07
    Šance pro Ambri, které mají k dispozici přesilovou hru, hosté se ale zatím dobře brání a vyhazují puky pryč.
     
    49:55
    Michael Špaček to zkusil z pravého kruhu z mírného úhlu, puk šel do brankoviště, kde ho ale zachytil holí Lars Johansson a dostal ho do bezpečí.
     
    50:27
    Hosté jsou v plném počtu.
     
    50:48
    A hned po ubráněném oslabení střílel z levého kruhu Jere Innala, ale jeho pokus bezpečně pokryl připravený Janne Juvonen a hra je přerušena.
     
    51:02
    Lars Johansson čelil dalšímu domácímu pokusu, ale kotouč dostal do bezpečí a poté raději hru zastavuje. Buly po jeho pravé ruce.
     
    51:11
    Frölunda právě vstřelila branku!
    Tak tohle už domácí jen těžko doženou. Do akce se hnal NOAH DOWER NILSSON, jenž poté z pravého kruhu svižnou ranou dostal kotouč za záda Juvonena a tan už popáté loví kotouč ze své sítě – 0:5. Asistence: Christian Folin a Nicklas Lasu.
    51:11 Noah DOWER NILSSON - 0:5
     
    53:16
    Hosté ztratili puk a toho využili hráči Ambri k protiútoku před branku Larse Johanssona, ten ale proti jedovce Laurenta Dauphina uspěl semaforem a hra je zastavena.
     
    54:38
    Znovu to před brankou Janneho Juvonena vřelo, ale brankář Ambri to ustál a společně s beky dostal kotouč do bezpečí.
     
    55:36
    Hosté se už příliš nikam neženou, stále mají luxusní náskok, a to necelých pět minut před koncem třetí třetiny.
     
    56:22
    Michael Špaček znovu ohrozil branku soupeře, jeho muška ale opět nebyla přesná. Nicméně Ambri stále kombinuje před Larsem Johanssonem.
     
    56:50
    Linus Nässén na pravém kruhu vyslal hodně tvrdou ránu, proti které vytasil další přesný zákrok Janne Juvonen a znovu hru zastavuje.
     
    57:31
    Domácí to znovu zkusili, čestného úspěchu se ale stále nedočkali.
     
    57:33
    Vyloučení v týmu HC Ambri-Piotta:
    Alex Formenton – 2 min., hrubost.

    Vyloučení v týmu Frölunda HC:
    Linus Högberg – 2 min., krosček,
    Linus Högberg – 2 min., hrubost.
     
    58:00
    Hrají se poslední dvě minuty třetí třetiny.
     
    58:50
    Vyloučení v týmu HC Ambri-Piotta:
    Laurent Dauphin – 2 min., zdržování hry / vystřelení nebo vyhození puku mimo hrací plochu.
     
    59:35
    Poslední vteřiny zápasu, který se už opravdu jen dohrává. Hosté pomalu mohou začít slavit postup do semifinále Spenglerova poháru.
     
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno. Frölunda nakonec poráží Ambri-Piottu 5:0 a postupuje do semifinále Spenglerova poháru. Švýcarský celek tak neobhájí loňskou účast právě v semifinále.
     
    Díky za pozornost a u dalších online přenosů se budu těšit opět na shledanou. (17:33:47)

    Vendula Zdražilová

    Branky a nahrávky: 32. Öberg (Künzle), 40. Friberg (Tömmernes), 45. F. Hasa (Innala, Borg), 46. Innala (Tömmernes, Strömwall), 52. Nilsson (Folin, Lasu)


    HC Ambri-Piotta: Juvonen (Conz) – Honka, Virtanen, Heed, Pezzullo, Fohrler, Dotti, Würthrich – Mueller, Dauphin, Lilja – Bürgler (A), Špaček, Kneubuehler- Pestoni (A), Heim, Formenton – Zwerger, Eggenberger, Grassi (C) – Douay
    Trenér: Luca Cereda

    Frölunda HC: L. Johansson (Tuohimaa) – F. Hasa, Tömmernes, Heens, Folin, T. Nilsson, Högberg, P. Johansson – Strömwall, Nässén, Friberg – Halbgewachs, Borg, Innala – Klingberg, Lasu, N. Nilsson – Künzle, Öberg, N. Hasa
    Trenér: Roger Rönnberg
    bahis siteleri