Buffalo – Chicago 3:0 (kon.) | Boston – Colorado 5:2 (kon.) | Ottawa – Montreal 6:2 (kon.)
Philadelphia – Dallas 5:1 (kon.) | Tampa – Minnesota 7:3 (kon.) | Washington – St. Louis 5:2 (kon.)
Calgary – Toronto 3:4 (kon.) | Edmonton – Seattle 4:2 (kon.) | Los Angeles – Nashville 1:2 (kon.)
Vancouver – Arizona 2:1 (kon.) | Vegas – NY Rangers 5:1 (kon.)
konec
Los Angeles Kings
1:2 (0:0, 1:2, 0:0)
Nashville Predators
Pátek 19.01.2024, 04:00 • Crypto.com Arena, Los Angeles • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    Nashville zvítězil v Los Angeles a přeskočil ho v tabulce na sedmém místě
     
    Statistika
    Střely na bránu: 34 – 33 | Přesilová hra: 1/5 – 1/3 | Trestné minuty: 6 – 10

    Kdo se postavil do brankoviště?
    David Rittich (LAK) – 31 zákroků, 2 OG, úspěšnost 93,9 %, odchytal 57:33
    Juuse Saros (NSH) – 33 zákroků, 1 OG, úspěšnost 97,1 %, odchytal 59:52

    Česká a slovenská stopa
    David Rittich (LAK) – 31 zákroků, 2 OG, úspěšnost 93,9 %, odchytal 57:33

    Tři hvězdy utkání
    1. Gustav Nyquist (NSH) – 1+0
    2. Adrian Kempe (LAK) – 0+1
    3. Juuse Saros (NSH) – 33 zákroků (06:52:26)
     
    Utkání přihlíželo 18 145 diváků.
     
    Hokejisté Nashvillu předvedli na ledě Los Angeles bojovný výkon a odměna se dostavila, v roli outsidera vyhráli na ledě Králů těsným výsledkem 2:1.

    Všechny tři góly padly v prostřední části. Vedoucí gól obstaral v přesilovce Ryan O'Reilly, načež za domácí rovněž v početní převaze reagoval Drew Doughty. Rozhodující trefu obstaral švédský forvard Gustav Nyquist, jenž úspěšně dorazil do volné pravé části brány Rittichem vyraženou ránu od modré. Domácí celek měl v závěrečné periodě herně navrch, ovšem na skvěle chytajícího Sarose už podruhé nevyzrál.

    Svěřenci trenéra Brunettea se díky vítězství posunuli v tabulce Západní konference na sedmé místo právě před dnešního soupeře, ten si porážkou pohoršil za Edmonton i právě Nashville.
     
    Konec zápasu.
     
    59:53
    Se střelou z velkého úhlu si Juuse Saros poradil bez problémů. Ještě uvidíme jedno buly, které Kopitar potřebuje vyhrát, jinak je definitivně po nadějích.
     
    59:20
    Již probíhá poslední minuta základní hrací doby a Los Angeles sice kontroluje puk, ale ve středním pásmu. Nashville je blízko cennému vítězství.
     
    58:32
    Kevin Fiala z pravé strany poslal puk do brankoviště, odkud nadvakrát zakončoval Anže Kopitar, avšak Juuse Saros i v tomto případě odolal!
     
    58:09
    Domácí hrají bez brankáře! A hned po nahození bojovali o vyrovnání na hraně brankoviště, puk nakonec schoval Saros pod lapačkou.
     
    57:45
    Hosté kontrolují kotouč daleko od vlastní brány, v útočném pásmu. Zde kombinují a dle očekávání se tolik do zakončení neženou.
     
    57:23
    Volného puku se za bránou soupeře chopil Adrian Kempe, ovšem přihrávku uspěchal, zachytil ji dobře postavený Luke Schenn.
     
    56:48
    Vysoký oblouček poslal Jérémy Lauzon a puk se zastavil v obranném pásmu Kings, takže se nepíská icing. Andreas Englund musel hrát.
     
    56:11
    Z levého kruhu vyslal slabou střelu zápěstím Vladislav Gavrikov, Juuse Saros včas srazil betony k sobě a prozatím tak zabránil vyrovnání.
     
    55:55
    Domácí celek zastavil v rozletu hvizd čárového rozhodčího, který správně zpozoroval, že Matt Roy hrál už ve středním pásmu. Ofsajd.
     
    55:22
    Po přejetí půlicí čáry volil nástřel Colton Sissons, Andreas Englund zblokoval hrací předmět mimo kluziště. Vhazování proběhne ve střední třetině.
     
    54:58
    Tvrdou dělovku od pravého mantinelu vyprodukoval Drew Doughty. Juuse Saros kontroloval kotouč letící vysoko nad břevno.
     
    54:23
    Domácí kapitán Anže Kopitar se zkusil proháčkovat skrze třemi konkurenty, což se mu nepovedlo, za bránou ho potom zpacifikoval Lauzon.
     
    53:47
    Juuso Pärssinen se v pravém kruhu krásně obtočil kolem Matta Roye, čímž se ale vytlačil z dobré palebné pozice, bekhendem potom z velkého úhlu minul.
     
    53:11
    Carl Grundström ztratil stabilitu a vzal přitom s sebou Thomase Novaka. Hosté požadovali vyloučení domácího forvarda, rozhodčí však byli proti.
     
    52:59
    Predátoři přežili oslabení, pokračují v pěti i s Lauzonem. Adrian Kempe postupoval proti dvěma konkurentům, puk mu vypíchl McDonagh.
     
    52:30
    Hosté v přečíslení vystartovali do přečíslení dvou na jednoho. Roman Josi vzal zodpovědnost na sebe, z pravého kruhu volil křižnou střelu a Rittich zakročil vyrážečkou.
     
    51:55
    Chybu si na útočné modré čáře neodpustil Jordan Spence, jemuž nevyšlo zdánlivě snadné zpracování a musel vycouvat do středního pásma.
     
    51:23
    Adrian Kempe tentokráte nahazoval po mantinelu do prostoru, kde viděl Anže Kopitara, toho však přetlačil Luke Schenn.
     
    50:49
    Vyrovnat zkoušel Adrian Kempe, ale střela z levého kruhu mu vůbec nevyšla, cílové zařízení minul o velký kus.
     
    50:39
    Velká šance pro Los Angeles, zahraje si přesilovku. Menší dvouminutový trest vyfasoval zadák Jérémy Lauzon za hákování Danaulta.
     
    49:55
    Tlak Kings pokračuje. Kevin Fiala vymyslel od levého mantinelu střílenou přihrávku, před Phillipem Danaultem zasahoval hokejkou Fabbro.
     
    49:21
    Nashville zuby nehty udržují těsné vedení. Jordan Spence vyslal tvrdou ránu zleva k protější tyči, tu o pár čísel minul.
     
    48:58
    Drew Doughty vyzkoušel oblouček za obranu, s čímž počítal Jaret Anderson-Dolan, odcouval s ním Jérémy Lauzon a puk schoval do lapačky.
     
    48:23
    Colton Sissons jel dva na dva. Vyzkoušel přihrávku na Jakova Trenina, pas zdárně vystihl připravený Matt Roy.
     
    47:49
    Zpoza levého kruhu vyslal svižnou ránu zápěstím Andreas Englund, Juuse Saros vyrážečkou poslal puk do rohu kluziště.
     
    47:22
    Úspěšný zákrok předvedl David Rittich, který si počkal na střelu Codyho Glasse a levým ramenem udržel svůj tým ve ztrátě jednoho gólu.
     
    46:53
    Od zadního mantinelu se puk nebezpečně odrazil před Sarose, kde Roman Josi odpálil kotouč před číhajícím Anže Kopitarem.
     
    46:11
    Přerušení hry způsobil puk mimo hrací plochu. Nahození Spence ze střední třetiny protečoval mezi diváky Ryan McDonagh.
     
    45:49
    Od pravého mantinelu se až před bránu protlačil Cole Smith, z velké blízkosti brankáře vystřelil do jeho připraveného levého ramene.
     
    45:23
    Icing Los Angeles. Přes všechny čáry poslal kotouč Andreas Englund, Trevor Moore následně neúspěšně stíhal Lukea Schenna.
     
    44:44
    Situaci dvou proti dvěma nevyřešil Phillip Danault vůbec dobře, věřil si individuálně, leč kličku skvěle přečetl Jérémy Lauzon.
     
    44:16
    Arthur Kaliyev přihrál po pravé ruce Carlu Grundströmovi, střelu z velkého úhlu na zadní tyč zvládl Juuse Saros vytlačit vyrážečkou.
     
    43:47
    Pravým křídlem se do útočné třetiny pokusil prodrat Denis Gurjanov, avšak tvrdě narazil, Andreas Englund mu vystavil stopku ukázkovým hitem.
     
    43:16
    Spíše z nouze nahazoval od modré směr brána Andreas Englund, Jérémy Lauzon puk bez větších problémů ztlumil levou rukavicí pod vlastní hokejku.
     
    42:50
    Z ostrého úhlu vypálil tvrdou střelu Filip Forsberg a viditelně vystrašil Davida Ritticha, který s problém zasáhl maskou, po přerušení hry potom zkontroloval, jestli vydržela.
     
    42:26
    Postavení mimo hru hostujícího celku. Jakov Trenin si nepohlídal své postavení a kus černé gumy převzal až za útočnou modrou čárou.
     
    41:50
    Vysoko vysunul forčekink Luke Evangelista, ovšem Vladislav Gavrikov s ním věděl rady, zpoza brány rozehrál doprava na Fialu.
     
    41:22
    Hrozící nebezpečí zažehnal Dante Fabbro, když za sebe nepustil dobře myšlenou žabičku, Adrian Kempe tedy čekal na puk marně.
     
    40:39
    Na druhé straně zase přichází zakázané uvolnění, pod tlakem po levém mantinelu vyhodil kapitán celku Roman Josi.
     
    40:10
    Třetí třetina má za sebou první vteřiny. Hokejisté v černých dresech okamžitě podnikli útok po levém mantinelu, leč Alex Laferriere způsobil ofsajd.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Další třetina začne přibližně v 6:02.
     
    Střely na bránu po 2. třetině: 21 – 22.
     
    Prostřední část už byla o góly o poznání bohatší a do třetí dvacetiminutovky půjdou s těsným vedením v zádech poněkud překvapivě hokejisté hostujícího celku. Skóre střetnutí otevřel v přesilovce šikovnou tečí Ryan O'Reilly, načež rovněž v početní převaze odpověděl parádní dělovkou Drew Doughty. Zatím rozhodující trefu má na svědomí Gustav Nyquist, který ve 34. minutě zdárně dorazil za brankovou čáru Rittichem vyraženou střelu Schenna.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:47
    Domácí se pokusili ještě jednou zahrozit a Anže Kopitar zajímavě nahazoval před bránu, zde však dominoval švýcarský zadák Roman Josi.
     
    39:18
    Z otočky Phillip Danault zřejmě nahrával bekhendem napříč kruhu do toho pravého, kde před Kevinem Fialou zažehnal nebezpečí Jérémy Lauzon.
     
    38:42
    K asistenci chtěl Roman Josi přidat i vstřelený gól, což se mu nepovedlo, tvrdou střelu forhendem kryl David Rittich pravým betonem.
     
    38:14
    Do útočného pásma protečoval puk Ryan O'Reilly, ale protože byl signalizovaný ofsajd, tak na rozehrávku dostal hodně času Matt Roy.
     
    37:42
    Zakázané uvolnění Nashvillu způsobené nedorozuměním, protože Gustav Nyquist si sjížděl doprostřed, ale krajan Filip Forsberg přihrával po mantinelu.
     
    37:25
    Philip Tomasino nahodil po levém mantinelu a vydal se na střídačku. David Rittich vyrazil za bránu a kotouč zastavil pro Englunda.
     
    36:45
    Hosté jeli dva na jednoho. Práci pro Ritticha nepřipustil Jordan Spence, jemuž se povedlo vystihnout nahrávku na Sissonse.
     
    36:04
    Zakázané uvolnění vrací hru před Davida Ritticha. Drew Doughty po zisku kotouče neměl moc času, proto pálil přes všechny čáry.
     
    35:43
    Filip Forsberg počkal, až se před Ritticha sjedou hokejisté, načež vyslal svižný projektil ze zápěstí, bránu o pár čísel minul.
     
    35:20
    Už to vypadalo, že by do úniku mohl postupovat Kevin Fiala, ovšem z brány skvěle vystartoval Saros a odehrál puk před švýcarským útočníkem.
     
    34:18
    Fanoušci ženou Krále za rychlým vyrovnáním. O to se pokusil Pierre-Luc Dubois, křižnou střelu těsně nad ledem zprava Saros vyrážel s velkými problémy.
    33:40 Gustav NYQUIST - 1:2
     
    33:40
    6/6
    Nashville právě vstřelil branku!
    Brunetteova družina je zase o krok napřed! V pokračujícím tlaku O'Reilly nahrál na modrou čáru Schennovi, jehož pokus Rittich smolně vyrazil přímo ke GUSTAVU NYQUISTOVI a tento švédský útočník neomylně dorážel do odkryté pravé části brány. Asistence: Luke Schenn a Ryan O'Reilly.
    Schenn L., Forsberg F., Nyquist G., McDonagh R., Saros J., O'Reilly R.
    Englund A., Kempe A., Kopitar A., Moore T., Spence J., Rittich D.
     
    33:29
    Z otočky vystřelil z levého kruhu Filip Forsberg, David Rittich tentokráte nebezpečí řešit nemusel, střela byla hodně nepřesná.
     
    32:57
    Po nepříjemném střetu s protihráčem a chvilkové absenci se do hry vrátil Quinton Byfield, jemuž nevyšla střela zápěstím, bránu výrazně minul.
     
    32:20
    Nebezpečí musel řešit David Rittich proti dělovce od levého mantinelu, na tu ale dobře viděl a připsal do statistik zákrok pravým betonem.
     
    31:43
    Protože neměl podporu spoluhráčů, tak musel Philip Tomasino kličkovat a ve finále ztroskotal na levé brusli Doughtyho.
     
    31:03
    Hosté převzali kontrolu nad útočným pásmem, ale ve finále se z něj sami vyhnali, Nyquist poslal příliš prudkou přihrávku na Josiho.
     
    30:45
    Sledujeme parádní hokej. Individuálně pokusil po levém mantinelu štěstí Adrian Kempe, stopku mu vystavil až Luke Schenn.
     
    30:24
    Kličku jeden na jednoho Gustav Nyquist nevyzkoušel, rozhodl se pro střelu zápěstím, tu David Rittich úspěšně vyrazil lapačkou mimo bezprostřední nebezpečí.
     
    29:26
    Zajímavým nahozením se prezentoval Jordan Spence, od mantinelu se puk odrazil před bránu, kde Jérémy Lauzon udržel na uzdě Kopitara.
    28:52 Drew DOUGHTY - 1:1
     
    28:52
    6/5
    Los Angeles právě vstřelilo branku!
    Přesilovka využitá i na druhé straně, je znovu srovnáno! Od Kempeho dostal nabito DREW DOUGHTY a nenechal se dvakrát pobízet, tvrdou dělovku napálil za Sarose nechytatelným způsobem o břevno. Asistence: Adrian Kempe a Kevin Fiala.
    Doughty D., Kempe A., Kopitar A., Fiala K., Rittich D., Grundström C.
    Lauzon J., Sissons C., Smith Co., Carrier A., Saros J.
     
    28:35
    Akce pokračovala a výsledkem je vyloučení Ryana McDonagha, ten ve snaze o zažehnání nebezpečí posunul bránu a vysloužil si dvě minuty za zdržování hry.
     
    28:27
    S rychlou odpovědí chtěl přispěchat Pierre-Luc Dubois, jehož střela se vznesla do vzduchu a padala směrem do brány, Saros v poslední chvíli vystrčil vyrážečku.
    27:56 Ryan O'REILLY - 0:1
     
    27:56
    6/5
    Nashville právě vstřelil branku!
    O pár vteřin později je RYAN O'REILLY hrdinou na druhé polovině kluziště! Právě tento Kanaďan se totiž postaral o zlomení bezbrankového skóre a využití přesilovky, když ze vzduchu perfektně tečoval mimo dosah Ritticha nahození kapitána Josiho od modré. Asistence: Roman Josi a Colton Sissons.
    Forsberg F., Sissons C., Nyquist G., Josi R., Saros J., O'Reilly R.
    Roy M., Danault P., Anderson-Dolan J., Rittich D., Gavrikov V.
     
    27:31
    A další příležitost Kings! Phillip Danault v přečíslení znovu hledal Trevora Moorea, proti němuž v poslední chvíli hokejkou skvěle zasáhl vracející se Ryan O'Reilly.
     
    27:00
    Domácí zvládli zahrozit v oslabení. Jeden na jednoho postupoval Trevor Moore, rychlou střelu zápěstím namířil nad horní tyč.
     
    26:25
    Los Angeles míří do čtyř. Důvodem je nedovolený zákrok Pierre-Luc Dubois, kanadský forvard v souboji jeden na jednoho podrazil Novaka.
     
    26:14
    Pod tlakem Saros rozehrával po levém mantinelu, kde byl Anže Kopitar, zdvojenému domácímu kapitánovi se potom nepovedlo nahrát Kempemu přes Schenna.
     
    25:46
    Odrazem o pravý mantinel se spoluhráčům pokusil přihrát Vladislav Gavrikov, avšak puk se odrazil k bránícímu Lauzonovi.
     
    25:20
    Přesilovka je minulostí. S koncem Fabbrova trestu ještě vypálil Carl Grundström šikovně tečoval střelu Lewise, leč přímo do prostoru, kde byl Saros.
     
    24:59
    Velkou rychlost vyvinul po pravém mantinelu Pierre-Luc Dubois, jenže prováhal ideální prostor k nahrávce a střílenou nahrávku pak poslal za brusle Danaulta.
     
    24:23
    Gólem nekončí ani zmatky v předbrankovém prostoru. Klečící Juuse Saros také chvíli nevěděl, kde je puk, nakonec doputoval pod jeho betony.
     
    23:38
    Z pravého kruhu vyslal ostrý projektil Quinton Byfield. Juuse Saros u levé tyče volné místečko nenechal a puk přesvědčivě schoval do výstroje.
     
    23:17
    Výsledkem pokračující tlaku Kings je přesilová hra. Proti pravidlům hrál Dante Fabbro, ujíždějícího Duboise nekompromisně podrazil.
     
    22:57
    Chyběly centimetry! Na vedoucí gól měl políčeno Alex Laferriere, jenž nikým neatakovaný dostal nahrávku mezi kruhy, svižnou ránu ale nasměroval do břevna.
     
    22:28
    Střetnutí zatím probíhá ve svižném tempu, příliš se nepřerušuje. Od modré vyslal nahození Roman Josi, puk proletěl vedle levé tyče.
     
    21:40
    Thomas Novak si udělal menší okružní jízdu, když začal ha bránou, vedl puk přes pravý kruh do levého a ve finále vystřelil do pravého Rittichova betonu.
     
    21:11
    Spoluhráčům se za bránu vydal pomoci s rozehrávkou Juuse Saros a vedl si na jedničku, když bekhendovou stranou vyrážečky nahrál přes Danaulta Carrierovi.
     
    20:47
    Přečíslení tří proti dvěma Los Angeles nevyšlo, neboť Kevin Fiala dostal těžkou nahrávku doprava na brusle a neporadil si se zpracováním.
     
    20:10
    Druhá třetina je v plném proudu, tak pojďme na ni! Začala rychlým útokem Kings, Luke Schenn po zisku puku vyhodil na zakázané uvolnění.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Další třetina začne přibližně v 5:04.
     
    Střely na bránu po 1. třetině: 8 – 12.
     
    Úvodní dějství zápasu mezi Los Angeles a Nashvillem branku nepřineslo. Dle očekávání jsou domácí hokejisté aktivnějším týmem, avšak zatím jim to není nic platné, protože Saros pochytal všech osm střel na něj směřujících. Největší příležitost měl ovšem hostující Gurjanov, jenž ujel obráncům, střelu se Rittichovi povedlo vyrazit pravým betonem.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:59
    V samotném závěru úvodní části se ještě hráči Nashvillu dopustili zakázaného uvolnění, každopádně soupeř už nemá čas na zakončení, leda přímo z buly.
     
    19:26
    S pomalou střelou od modré čáry neměl hostující brankář žádné starosti, počkal si na puk a s přehledem ho schoval do lapačky.
     
    18:57
    Až před bránu Predators se procpal Phillip Danault, avšak nebylo mu to nic platné, neboť v nadějné příležitosti vysoko přestřelil.
     
    18:26
    Vysoko se vydal napadat Jaret Anderson-Dolan a protihráčům nadělal velké problémy, nakonec si Gustav Nyquist pomohl obloučkem do střední třetiny.
     
    17:51
    Drew Doughty vyhodil takovým způsobem, aby nemohla být řeč o zakázazaném uvolnění. Do hry se zapojil Saros, puk zastavil pro Carriera.
     
    17:25
    Výborně se vrátil dozadu Roman Josi, do poslední chvíle vystál Adriana Kempeho a v pravý okamžik mu kus černé gumy vypíchl.
     
    16:52
    Přes dva protihráče se povedlo vystřelit Phillip Danault, pokus těsně nad ledem proletěl o kousek vedle levé tyče.
     
    16:30
    Domácí jsou kompletní. Pokračuje tlak Nashvillu, takže Matt Roy okamžitě zabral, aby pomohl spoluhráčům při plnění defenzivních úkolů.
     
    15:53
    A další nelehký zákrok pro Davida Ritticha, jemuž se povedlo přesunout k levé tyčce a betonem zakročit proti Codymu Glassovi.
     
    15:21
    Teď už se ale Rittich musel ohánět! Český gólman zvládl těžkou situaci na jedničku, pokryl obě střely z bezprostřední blízkosti.
     
    14:55
    Početní převaha byla dvacet vteřin dokonce proti třem, avšak Nashville si během této doby nedokázal vytvořit žádnou zajímavou příležitost.
     
    14:25
    Souboj o puk u mantinelu v blízkosti brány Los Angeles trval opravdu hodně dlouho. Nakonec ho ukončil hvizd rozhodčího, který vylučuje Matta Roye za krosček, takže Predátoři si vyzkouší první přesilovku v utkání.
     
    13:48
    Zdvojit se nechal Thomas Novak, přesto dokázal touš propasírovat do levého kruhu, odkud Jordan Spence zažehnal nebezpečí před Glassem.
     
    13:11
    Ryan O'Reilly ještě udržel útočné pásmo, ale ne na dlouho, Carrierovi totiž vzápětí nevyšla klička na malém prostoru proti Englundovi.
     
    12:48
    Síly na ledě se vyrovnávají. Proti pravidlům hrál Quinton Byfield, který vysokou hokejkou zasáhl do obličeje Alexandrea Carriera.
     
    12:05
    Drew Doughty se zalekl vysoko forčekujícího soka a zastavil se v polovině, zadovkou potom zahnal Danaulta až za Rittichovu svatyni.
     
    11:38
    Také druhé vyloučení míří do hostujících řad. Nespokojeně za katr usedl Colton Sissons, když si podrážením pomohl k puku proti Byfieldovi.
     
    11:12
    Situaci dvou proti dvěma nevyřešil Colton Sissons vůbec dobře. Otálel příliš dlouho, přihrávku doleva potom navíc vystihl Matt Roy.
     
    10:49
    Philip Tomasino vyzkoušel tvrdou ránu bez přípravy z pravého kruhu. Neuspěl, puk vyslal poměrně výrazně vedle levé části brankové konstrukce.
     
    10:00
    Hosté jsou kompletní, Filip Forsberg je zpátky na ledě. A hned se chtěl zapojit do hry, leč dlouhou nahrávku na jeho osobu vystihl Andreas Englund.
     
    09:47
    Phillip Danault si rozmyslel zakončení a z pravého kruhu ještě nahrával pod sebe, kde si Arthur Kaliyev nenašel prostor ke střele přes Carriera.
     
    09:06
    Těžkou nahrávku vyzkoušel Anže Kopitar, když posílal Byfieldovi mezi čtyři. Neuspěl, zdárně posléze vyhodil Ryan O'Reilly.
     
    08:40
    Tentokráte si řekl o pozornost Adrian Kempe, který vypálil tvrdou forhendovou ránu zpoza pravého kruhu, leč vysoko nad bránu.
     
    08:14
    Kopitar přihrál blízko k bráně Fialovi, který zleva vyzkoušel křižný pas, Quinton Byfield přiložil hokejku k ledu příliš pozdě.
     
    07:43
    První přesilovou hru si zahraje domácí mužstvo. Na trestnou lavici již usedl Filip Forsberg, jenž se provinil sekáním proti kličkujícímu Fialovi.
     
    07:26
    Na druhou stranu se vydal Adrian Kempe, jenže kýžené střely se nedočkal, perfektně ho tělem odclonil pozičně dobře pracující Luke Schenn.
     
    06:47
    Zničehonic se odrazil puk před bránu Los Angeles, kde byl Colton Sissons, nicméně z bezprostřední blízkosti na Ritticha nevyzrál.
     
    06:02
    Krátce po buly vypálil tvrdou střelu Jordan Spence, Juuse Saros šel včas do pokleku a úspěšný zákrok zaznamenal levým betonem.
     
    05:49
    Za nahozením po mantinelu vystartoval Filip Forsberg, načež zabojoval Gustav Nyquist, před Matta Roye ale tělo nenatlačil.
     
    05:20
    Jeden na jednoho si věřil Arthur Kaliyev, ale přes brankáře se neprocpal, stopku mu vystavil dobrým obranným zákrokem Jérémy Lauzon.
     
    04:53
    Přestože jsou zatím domácí jasně lepší, tak do vedení mohli jít domácí! Obraně ujel Denis Gurjanov, avšak ztroskotal na pravém Rittichově betonu.
     
    04:21
    Pierre-Luc Dubois v pravém kruhu naznačil střelu, aby následně ještě nahrával za sebe, odkud vypálil Vladislav Gavrikov do vyrážečky Sarose.
     
    03:50
    Ofenzivní složku mužstva se rozhodl podpořit Alexandre Carrier, ovšem daleko se nedostal, na mantinel ho přišpendlil Matt Roy.
     
    03:14
    Na teč nahazoval od levého mantinelu Kevin Fiala, Phillip Danault ve snaze o baseballové zakončení promáchl naprázdno.
     
    02:50
    V hledišti to jenom zašumělo. Trevor Moore v plné rychlosti dojel až do levého kruhu, odkud křižnou střelou těsně minul cílové zařízení.
     
    02:14
    Zpoza levého kruhu vypálil Jordan Spence a brankáři nadělal velké starosti, při zákroku dokonce na chvíli přišel o vyrážečku.
     
    01:40
    Se střelou od levého mantinelu neměl Juuse Saros moc starostí, na puk od začátku velmi dobře viděl a podržel ho ve výstroji.
     
    01:16
    Před bránu si najížděl Quinton Byfield a Adrian Kempe se jej pokusil najít, zakleknuvší Luke Schenn zblokoval nahrávku bruslí.
     
    00:36
    Na útočné modré čáře si hledal prostor pro zakončení Andreas Englund, přes hokejku Alexandrea Carriera touš zavítal do ochranné sítě.
     
    00:07
    Zápas mezi Los Angeles a Nashvillem odstartoval! Krátce po buly vyzkoušel střelu z větší vzdálenosti Kevin Fiala, Juuse Saros zákrok na rozehřátí zvládl.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Los Angeles Kings: Rittich (Talbot) – Doughty (A), M. Anderson, M. Roy, Gavrikov, Spence, Englund – Kempe, Kopitar (C), Byfield – Moore, Danault (A), Fiala – Anderson-Dolan, Dubois, Laferriere – Kaliyev, Lewis, Grundström.
    Trenér: Todd McLellan

    Nashville Predators: Saros (Lankinen) – Fabbro, Josi (C), L. Schenn, McDonagh (A), A. Carrier, Lauzon – Nyquist, O'Reilly (A), F. Forsberg – Tomasino, Sissons, Trenin – Evangelista, Novak, Co. Smith – Gurjanov, Glass, Pärssinen.
    Trenér: Andrew Brunette

    Rozhodčí: Rehman, MacDougall – Grillo, McNamara.
     
    Nashville Predators

    Predátoři figurují na posledním postupovém osmém místě s odstupem jediného bodu na dnešního konkurenta. Forma Predátorů je navíc oproti Králům výrazně lepší, neboť v posledních pěti utkáních třikrát zvítězili, nicméně v tom doposud posledním nestačili na obhájce titulu, ve Vegas padli navzdory střelecké převaze 1:4. Týmové produktivitě vévodí devětadvacetiletý švédský forvard Filip Forsberg se ziskem 48 kanadských bodů.
     
    Los Angeles Kings

    S Los Angeles se počítá do bojů o play-off, ovšem nebude to mít vůbec jednoduché, neboť se momentálně nachází na šestém místě Západní konference s mankem dvanácti bodů na vedoucí Winnipeg a s náskokem tří bodů na deváté Calgary, to je aktuálně první nepostupující celek Západu. Králové v posledních dnech nemají vůbec dobrou formu, když z předešlých deseti střetnutí zvítězili pouze na stadionu Detroitu, v doposud posledním klání prohráli vysoko 1:5 v Dallasu. Nejproduktivnějším hráčem týmu je devětatřicetibodový kapitán Anže Kopitar.
     
    Všem fanynkám a fanouškům hokeje přeju krásné brzké ráno. Vítám vás při sledování nejlepší ligy světa, u zápasu mezi Los Angeles a Nashvillem.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 04:00.

    Milan Huppert

    Branky a nahrávky: 29. Doughty (Kempe, Fiala) – 28. O'Reilly (Josi, Sissons), 34. Nyquist (L. Schenn, O'Reilly)


    Los Angeles Kings: Rittich (Talbot) – Doughty (A), M. Anderson, M. Roy, Gavrikov, Spence, Englund – Kempe, Kopitar (C), Byfield – Moore, Danault (A), Fiala – Anderson-Dolan, Dubois, Laferriere – Kaliyev, Lewis, Grundström.
    Trenér: Todd McLellan

    Nashville Predators: Saros (Lankinen) – Fabbro, Josi (C), L. Schenn, McDonagh (A), A. Carrier, Lauzon – Nyquist, O'Reilly (A), F. Forsberg – Tomasino, Sissons, Trenin – Evangelista, Novak, Co. Smith – Gurjanov, Glass, Pärssinen.
    Trenér: Andrew Brunette

    Rozhodčí: Rehman, MacDougall – Grillo, McNamara

    Diváci: 18 145
    bahis siteleri