Poprad – Zvolen 2:1 (po pr.) | HC Slovan – Nové Zámky 5:3 (kon.) | Banská Bystrica – Spišská N. Ves 7:3 (kon.)
Humenné – Trenčín 0:4 (kon.) | Košice – Nitra 1:3 (kon.) | Lipt. Mikuláš – Michalovce 2:4 (kon.)
konec
HC´ 05 Banská Bystrica
7:3 (3:0, 1:2, 3:1)
HK Spišská Nová Ves
sk Neděle 21.01.2024, 16:30 • Tipsport Aréna Banská Bystrica • Tipos Extraliga (SR) • 38. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    58:53
    Banská Bystrica dala gól!
    Víťazstvo Bystričanov je definitívne spečatené! ALEX VÝHONSKÝ dokázal využiť chybu súpera, prebral si nepresnú prihrávku a vyrazil sám na bránu. Ocitol sa zoči-voči brankárovi Melicherčíkovi, ktorého dokázal jednoduchou strelou k ľavej žrdi prekonať. Stav je 7:3.
     
    57:31
    Vylúčenie v tíme HC´ 05 Banská Bystrica:
    Wilkins – 2 min., hrubosť.
     
    57:31
    Vylúčenie v tíme HK Spišská Nová Ves:
    Vandas – 2 min., hrubosť.
     
    56:44
    Banská Bystrica dala gól!
    Bystričania, pravdepodobne, definitívne uzatvárajú dnešný duel! JÁN PETRISKA spracoval prihrávku svojho spoluhráča a zo stredného pásma posiela puk do prázdnej bránky. Stav je 6:3.
     
    50:49
    Spišská Nová Ves dala gól!
    Spišiaci rýchlo odpovedali po Turnbullovom góle! Aj keď nie veľmi vlastnou zásluhou, pretože Merezhko pálil na bránu od pravého kruhu. Jeho strelu zneškodnil Krošelj. Šenkeřík sa snažil o vyhodenie puku, no trafil iba korčuľu svojho spoluhráča, od ktorej sa puk odrazil do brány domáceho gólmana. Stav je 5:3.
     
    50:27
    Banská Bystrica dala gól!
    Krásny gól Banskobystričanov a hattrick pre CHRISTOPHERA TURNBULLA! Táto akcia bola naozaj nádherná, priam ukážková! Smerom na bránu sa rútil Wilkins, ktorý z otočky pekne naservíroval puk pre Turnbulla, ktorý trafil presne a zvýšil tak stav na 5:2.
    Asistencie: Wilkins.
     
    46:09
    Vylúčenie v tíme HK Spišská Nová Ves:
    Nellis – 2 min., hákovanie.
     
    39:58
    Obrovská šanca Spišiakov! Veľká skrumáž pred bránou domácich. Krošelj zaľahol puk a čakal na znenie sirény. Tento zvuk Bystričanom prišiel ako z neba daný, pretože táto akcia Spišiakov vyzerala naozaj nebezpečne.
     
    37:45
    Banská Bystrica dala gól!
    Krásna prihrávka a je z toho gól! Banská Bystrica opäť vedie o 2 góly. Parádna prihrávku si prebral CHRISTOPHER TURNBULL od Šenkeříka. Turnbull sa nachádzal pri ľavom kruhu, a z prvej vypálil na bránu nebezpečný projektil, ktorý preletel všetko, čo mu stálo v ceste, a doletel až do siete Melicherčíka. Stav je 4:2.
    Asistencie: Šenkeřík.
     
    34:03
    Vylúčenie v tíme HC´ 05 Banská Bystrica:
    Šenkeřík – 2 min., sekanie.
     
    31:20
    Melicherčík možno ani nevie, ako tento puk chytil. Pred bránkou bol nikým nebránený Wilkins, ktorý sa snažil puk doťuknúť do brány, no Melicherčík kryje!
     
    27:07
    Vylúčenie v tíme HK Spišská Nová Ves:
    Bortňák – 2 min., nedovolené bránenie.
     
    23:12
    Spišská Nová Ves dala gól!
    Spišiaci veľmi rýchlo znižujú! Banskobystrické vedenie sa nám pomaly rozplýva. Odrazený puk od Krošeljovho betónu si prebral RÓBERT DŽUGAN, ktorý prepálil všetko, čo mu stálo v ceste a znižuje stav na 3:2.
    Asistencie: Myklukha.
     
    21:35
    Spišská Nová Ves dala gól!
    Spišiaci znižujú stav dnešného stretnutia. Parádna robota od Björkunga, ktorý našiel voľného pred bránou JURAJA MAJDANA. Ten nemal veľa roboty, stačilo mu prakticky trafiť odkrytú časť brány a po prvýkrát v dnešnom stretnutí musí loviť puk zo svojej svätyne aj Krošelj.
    Asistencie: Björkung, Kerbashian.
     
    20:37
    Vylúčenie v tíme HC´ 05 Banská Bystrica:
    Bačik – 2 min., nedovolené bránenie.
     
    19:32
    Vylúčenie v tíme HC´ 05 Banská Bystrica:
    Vela – 2 min., sekanie.
     
    19:14
    Vylúčenie v tíme HK Spišská Nová Ves:
    Bakoš – 2 min., nebezpečná hra vysokou hokejkou.
     
    18:29
    Banská Bystrica dala gól!
    Krásny gól Banskobystričanov! Bystrica pribalila na koniec prvej tretiny ďalší kúsok pre Spišiakov! Perfektnú prihrávku si prebral v útočnom pásme CHRISTOPHER TURNBULL, ocitol sa sám zoči-voči Melicherčíkovi, proti ktorému vytiahol parádnu kľučku a zvyšuje stav na 3:0.
    Asistencie: Hora.
     
    14:30
    Obrovská divočina v Banskej Bystrici. Najskôr Wilkinsova prihrávka na Turnbulla nebola ideálna, zakončiť nedokázal. Na druhej strane mohli Spišiaci vyraziť do vydareného brejku, keby Kerbashian nedostal ďalekú prihrávku, ktorú už nestihol dokorčuľovať. Vhadzovanie pred Melicherčíkom.
     
    08:28
    Banská Bystrica dala gól!
    Veľká diera v defenzíve Spišiakov! Bíreš okamžite vykorčuľoval proti hosťujúcemu brankárovi Melicherčíkovi. Ten dokázal jeho pokus zablokovať, no odrazeného puku sa následne zmocnil RASTISLAV GAŠPAR, ktorý dokončil dielo svojho spoluhráča a zvyšuje tak stav na 2:0.
    Asistencie: Bíreš, Bačik.
     
    04:50
    Vylúčenie v tíme HC´ 05 Banská Bystrica:
    Macek – 2 min., podrazenie.
     
    01:30
    Vylúčenie v tíme HK Spišská Nová Ves:
    Björkung – 2 min., nedovolené bránenie.
     
    00:18
    Banská Bystrica dala gól!
    Rýchly prvý gól v dnešnom stretnutí! Dlho sme čakať nemuseli a Barani idú do vedenia! V ideálnej palebnej pozícií pri ľavom kruhu sa nachádzal PETR ŠENKEŘÍK, ktorý prepálil všetko, čo mu stálo v ceste, a Melicherčík musel skoro loviť puk zo svojej svätyne. Stav je 1:0.
    Asistencie: Wilkins, Turnbull.

    Adam Kovaľ

    Branky a nahrávky: 1. Šenkeřík (Wilkins, Turnbull), 9. Gašpar (Bíreš, Bačik), 19. Turnbull (Hora), 38. Turnbull (Šenkeřík), 51. Turnbull (Wilkins), 57. Petriska (Faith), 59. Výhonský – 22. Majdan (Björkung, Kerbashian), 24. Džugan (Myklukha), 51. Merezhko


    HC´ 05 Banská Bystrica: Belányi (Krošelj) – Bačik, Šenkeřík, Wilkins, Vela, Turnbull – Hora, D. Stránský, Gašpar, Bíreš, Matoušek – Ďatelinka, Luža, Petriska, Langkow, Faith – Žabka, Macek, A. Stránský, Výhonský
    Trenér: Raimo Helminen

    HK Spišská Nová Ves: Melicherčík (Surák) – Ališauskas, Merezhko, Burgess, Nellis, Bakoš – Žiak, Valach, Majdan, Kerbashian, Drábek – Romaňák, Björkung, Džugan, Myklukha, Vandas – Groch, Frankovič, Bortňák, Rapáč
    Trenér: Vlastimil Wojnar

    Rozhodčí: Goga, Výleta – Durmis, Gegáň – Ország (VBR)
    bahis siteleri