Slalom žen, 1. kolo, Jasná Vítěz: M. Shiffrinová (USA) (kon.) | Slalom mužů, 1. kolo, Kitzbühel Vítěz: K. Jakobsen (SWE) (kon.)
Slalom žen, 2. kolo, Jasná Vítěz: M. Shiffrinová (USA) (kon.) | Slalom mužů, 2. kolo, Kitzbühel Vítěz: L. Strasser (GER) (kon.)
konec
SP - Slalom mužů, 1. kolo, Kitzbühel

Vítěz: K. Jakobsen (SWE)

Neděle 21.01.2024, 10:30 • Ganslernhang • Sjezdové lyžování
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Událost začíná v 10:30.
     
    Příjemné nedělní dopoledne. Světový pohár alpských lyžařů pokračuje závody na sjezdovkách Streif a Ganslernhang v rakouském Kitzbühelu, které patří k nejoblíbenějším a divácky nejsledovanějším, zároveň se ale také jedné o jedny z nejnáročnějších tratí v celém seriálu. Po dvou sjezdech, které oba shodně opanoval francouzský závodník Cyprien Sarrazin, je na programu také slalom.
     
    Pořadí SP

    1. Marco Odermatt (SUI) 1156 b
    2. Cyprien Sarrazin (FRA) 660 b
    3. Marco Schwarz (AUT) 464 b
    4. Aleksander Aamodt Kilde (NOR) 440 b
    5. Vincent Kriechmayr (AUT) 392 b
    6. Manuel Feller (AUT) 384 b
    7. Dominik Paris (ITA) 379 b
    8. Atle Lie McGrath (NOR) 290 b
    9. Henrik Kristoffersen (NOR) 285 b
    10. Filip Zubčić (CRO) 268 b
    110. Jan Zabystřan (CZE) 11 b
     
    Pořadí disciplíny

    1. Manuel Feller (AUT) 345 b
    2. Atle Lie McGrath (NOR) 192 b
    3. Marco Schwarz (AUT) 180 b
    4. Clement Noël (FRA) 152 b
    5. Timon Haugan (NOR) 148 b
    6. Dave Ryding (GBR) 142 b
    7. Henrik Kristoffersen (NOR) 136 b
    8. Michael Matt (AUT) 112 b
    9. Linus Strasser (GER) 108 b
    10. Marc Rochat (SUI) 105 b
     
    První slalom v letošní sezoně byl vůbec prvním závodem celého Světového poháru, protože v Söldenu a Zermatu znemožnilo lyžařům start nepříznivé počasí. A skvěle se na něj dokázal nachystat Manuel Feller, který po úvodní skvělé jízdě sice přidal až osmnáctý čas v druhém kole, i to mu však stačilo na poražení jeho krajana Marca Schwarze. Stupně vítězů pak doplnil další rakouský lyžař Michael Matt.
    Druhý závod v této točivé disciplíně se uskutečnil v italské Madonně di Campiglio, kde se z vítězství radoval Marco Schwarz. Ten se sice nacházel po prvním kole až na šesté pozici s půlsekundovou ztrátou, avšak svou druhou jízdu zajel velmi dobře a i díky chybujícím konkurentům nakonec celý závod ovládl. Na druhém místě skončil vítěz prvního kola Clement Noel, třetí byl Brit Dave Ryding.
    Třetí slalom sezony se uskutečnil ve Švýcarsku, konkrétně ve středisku Adelboden. A i tady pokračovala rakouská nadvláda ve slalomu, neboť se zde připsal své druhé prvenství v sezoně Manuel Feller, který porazil o pouhé dvě setiny sekundy norského lyžaře Atle Lieho McGratha. Třetí skončil další Rakušan Dominik Raschner, který ztratil 23 setin na vítěze.
    A zatím poslední slalom se odjel o minulém víkendu na slavné sjezdovce Lauberhorn ve Wengenu. I zde to byl hlavně souboj mezi Fellerem a McGrathem, ze kterého znovu vyšel lépe domácí závodník. Norský lyžař nedokázal využít ani více než půlsekundový náskok z prvního kola a nakonec padl s Fellerem o jednu desetinu sekundy. Bronzovou medaili bral Henrik Kristoffersen.
     
    Favorité dnešního závodu tak jsou jasní. Největší naděje jsou vkládány do domácích lyžařů, jmenovitě pak do Manuela Fellera či Michaela Matta. Bez šance pak určitě není ani norský tým, Atle Lie McGrath nebo Henrik Kristoffersen určitě chtějí také zaútočit na pódiové umístění. Na startu bude připraven také vítěz posledního slalomu na Hahnenkammu Daniel Yule, který zde zvítězil o čtyři desetiny před britským lyžařem Davem Rydingem. Oba jmenovaní mohou klidně zamíchat s kartami v celkovém pořadí.
     
    Startovní listina

    1. Henrik Kristoffersen (NOR)
    2. Ramon Zenhäusern (SUI)
    3. Daniel Yule (SUI)
    4. Manuel Feller (AUT)
    5. Atle Lie McGrath (NOR)
    6. Linus Strasser (GER)
    7. Clement Noël (FRA)
    8. Marc Rochat (SUI)
    9. Timon Haugan (NOR)
    10. Tommaso Sala (ITA)
    11. Fabio Gstrein (AUT)
    12. Dave Ryding (GBR)
    13. Loïc Meillard (SUI)
    14. Alexander Steen Olsen (NOR)
    15. Albert Popov (BUL)
    16. Alex Vinatzer (ITA)
    17. Michael Matt (AUT)
    18. AJ Ginnis (GRE)
    19. Sebastian Holzmann (GER)
    20. Kristoffer Jakobsen (SWE)
    21. Adrian Pertl (AUT)
    22. Samuel Kolega (CRO)
    23. Luca Aerni (SUI)
    24. Sebastian Foss-Solevåg (NOR)
    25. Dominik Raschner (AUT)
    26. Filip Zubčić (CRO)
    27. Johannes Strolz (AUT)
    28. Stefano Gross (ITA)
    29. Tobias Kastlunger (ITA)
    30. Erik Read (CAN)
    31. Steven Amiez (FRA)
    32. Istok Rodeš (CRO)
    33. Billy Major (GBR)
    34. Tanguy Nef (SUI)
    35. Juan Del Campo (ESP)
    36. Joaquim Salarich (ESP)
    37. Jett Seymour (USA)
    38. Armand Marchant (BEL)
    39. Luke Winters (USA)
    40. Halvor Hilde Gunleiksrud (NOR)
    41. Anton Tremmel (GER)
    42. Sam Maes (BEL)
    43. Benjamin Ritchie (USA)
    44. Paco Rassat (FRA)
    45. Joshua Sturm (AUT)
    46. Laurie Taylor (GBR)
    47. Reto Schmidiger (SUI)
    48. Eirik Hystad Solberg (NOR)
    49. Liam Wallace (CAN)
    50. Stefan Hadalin (SLO)
    51. Tijan Marovt (SLO)
    52. Simon Maurberger (ITA)
    53. Seigo Kato (JPN)
    54. Corrado Barbera (ITA)
    55. Kilian Pramstaller (AUT)
    56. Hugo Desgrippes (FRA)
    57. Theodor Brækken (NOR)
    58. Fabian Ax Swartz (SWE)
    59. Jesper Pohjolainen (FIN)
    60. Justin Alkier (CAN)
    61. Noel von Grünigen (SUI)
    62. Léo Anguenot (FRA)
    63. Johei Kojama (JPN)
    64. Matteo Canins (ITA)
    65. Fabian Himmelsbach (GER)
    66. Michał Jasiczek (POL)
    67. Aingeru Garay (ESP)
    68. Axel Esteve (AND)
    69. Tomas Birkner de Miguel (ARG)
    70. River Radamus (USA)
     
    Závod začal.
     
    1
    Jako první se na sjezdovku Ganslernhang dnes vydal norský lyžař Henrik Kristoffersen, který předvedl hezkou dynamickou jízdu bez výraznější chyby a nastavuje čas pro ostatní závodníky na 0:52,60.
     
    2
    Číslo dva si vylosoval Ramon Zenhäusern, který však dnes do závodu nenastoupil.
     
    3
    Již dvojnásobný vítěz slalomu v Kitzbühelu Daniel Yule v porovnání s Kristoffersenem předvedl naprosto famózní jízdu ve velmi solidní rychlosti a poráží norského závodníka o dvě sekundy a 46 setin!
     
    4
    Po Švýcarovi se na Hahnenkammu objevil Manuel Feller, který zajel také velmi dobrou agresivní jízdu na úrovni Yuleho. Nakonec však, i kvůli drobné chybě ve spodní červené brance, ztrácí na svého konkurenta osmnáct setin sekundy.
     
    5
    A jeden z favoritů Atle Lie McGrath dnešní slalom v Kitzbühelu nedokončí, neboť si hned v horní pasáži špatně najel do červené branky a skončil na sněhu.
     
    6
    S číslem 6 vyjel do závodu Němec Linus Strasser, který projel druhou pasáž jednoznačně nejrychleji, avšak ve spodní pasáži na Yuleho nestačil a nakonec se řadí na třetí místo se ztrátou pětatřiceti setin sekundy.
     
    7
    Clement Noel, který vyhrál slalom v Kitzbühelu v roce 2019, zajel horní pasáž na úrovni vedoucího Yuleho, hned po druhém mezičase si však neodpustil chybu a nakonec končí až na čtvrté příčce.
     
    8
    Druhým Švýcarem, který dnes odstartoval, je Marc Rochat. Na svého týmového kolegu Yuleho ztrácel v průběhu celé své jízdy a nakonec jeho ztráta činí rovnou sekundu. To jen potvrzuje, že Daniel Yule zajel opravdu skvělou jízdu.
     
    9
    S devítkou odstartoval na Hahnenkammu Timon Haugan, kterému se příliš nepovedla spodní pasáž trati a čas 51,68 jej posílá na průběžnou šestou příčku.
     
    10
    První desítku závodníků uzavírá italský lyžař Tomasso Sala, který nepředvedl úplně špatnou jízdu, avšak na dnes famózního Yuleho nestačí. Ztráta přes jednu sekundu znamená pro Salu šesté místo.
     
    11
    Dalším domácím závodníkem Fabio Gstrein začal svou jízdu parádně, na prvním mezičase dokonce vedl, poté se však nechal rozhodit a nakonec závod, stejně jako McGrath, nedokončí. Velká škoda pro Rakušana, závod měla rozjetý skvěle.
     
    12
    Vítěz z předloňského slalomu právě v tomto středisku Dave Ryding prokázal, že mu Kitzbühel sedí. Předvedl velmi dobrou jízdu, a nebýt drobné chyby v závěru, mohla by být jeho ztráta příznivější než 1,18.
     
    13
    Už čtvrtým švýcarským lyžařem na trati je Loic Meillard, který ve vrchní pasáži zajel časově podobnou jízdu, jako Ryding či Sala, v závěru však dokázal zrychlit a nakonec stlačil svou ztrátu pod sekundu. Meillard může být spokojen.
     
    14
    Dalším Norem na startu byl Alexander Steen Olsen, ten byl na úvodním mezičase rychlejší než Yule, chvíli poté však vypadl a stává se po McGrathovi dalším závodníkem této skandinávské země, který závod nedokončil. Zatím nepovedený závod pro Norsko.
     
    15
    Úvodní patnáctku zakončil svou jízdou Albert Popov. Bulharský závodník začal velmi agresivně, což se také potom podepsalo, neboť se Popov stává dalším závodníkem, který dnešní slalom v Kitzbühelu nedokončí.
     
    16
    Číslo 16 si dnes vylosoval Alex Vinatzer. Italský slalomář však potvrdil, že mu trať v Kitzbühelu příliš nesedí a s mankem jedné sekundy a 63 setin se řadí na průběžné 10. místo, poráží jen Kristoffersena. Alespoň může být rád, že závod dokončil.
     
    17
    Jako další se na Ganslernhang vydal Michael Matt, který zajel velmi dobrý druhý úsek, v dolní pasáži ale patřil k nejpomalejším a na Yuleho nakonec ztratil necelé dvě sekundy. Nakonec je mu to však stejně zbytečně, neboť je diskvalifikován.
     
    18
    AJ Ginnis se naopak Kitzbühelu vůbec nezalekl, předvedl velmi hezkou jízdu bez výraznějších chyb a s průběžným devátým místem může být spokojen.
     
    19
    S devatenáctkou okusil sníh na Hahnenkammu Sebastian Holzmann, který neudělal ve své jízdě žádnou výraznější chybu, avšak na nejrychlejší přeci jen nestačil. Ztráta 1,64 stačí na průběžné 12. místo.
     
    20
    Tak to je neuvěřitelné! Kristoffer Jakobsen s číslem 20 se po celou jízdu držel na úrovni Yuleho, v závěrečných metrech dokonce Švýcara virtuálně předjel a také jej o pět setin sekundy porazil! Skvělý počin švédského lyžaře.
     
    21
    Třetí desítku startovní listiny zahájil Adrian Pertl, který rozhodně domácí fanoušky nezklamal, na Ganslernhangu nepředvedl žádnou větší chybu a se ztrátou 1,48 ještě klidně může ve druhém kole zabojovat o desítku.
     
    22
    Jako další odstartoval Chorvat Samuel Kolega, bohužel dnes nedokončí závod, protože se nedokázal vrátit do jedné z branek a skončí dnes bez bodů.
     
    23
    Po reklamní pauze s vydal na trať Švýcar Luca Aerni, který nezačal vůbec špatně, avšak asi v polovině trati ztratil rovnováhu a stává se dalším lyžařem, který dnes závod nedokončí.
     
    24
    A podobně jako Aerni dopadl i Sebastian Foss-Solevåg, který vypadl už po prvním mezičase. Mimochodem, Foss-Solevåg se stává třetím Norem, který dnešní závod nedokončil.
     
    25
    S číslem 25 odstartoval Dominik Raschner, který velmi dobře využil domácí podpory fanoušků a za svou hezkou jízdu je oceněn průběžným osmým místem.
     
    26
    Dalším Chorvatem na Ganslernhangu byl Filip Zubčić, který však, bohužel pro něj, stejně jako jeho krajan Kolega závod po drobné chybce nedokončí. Škoda pro něj, protože na prvním mezičase měl náskok 11 setin sekundy.
     
    27
    Rakušané dnes opravdu nejezdí špatně, což teď potvrdil Johannes Strolz, který sice předvedl pár drobných chyb, ale s časem 51,39 a průběžným 12. místem bude před druhým kolem spokojen.
     
    28
    Dnešní těžký slalom v Kitzbühelu nedokončí ani Stefano Gross, který se dostal ve střední pasáži mimo ideální stopu a nakonec skončil až u ochranných sítí.
     
    29
    Tobias Kastlunger take nezvládl přechod po prvním mezičase a končí svůj závod na skoro totožném místě, jako jeho krajan Gross.
     
    30
    S číslem 30 vyjel Erik Read, avšak bohužel napodobil poslední slalomáře, kteří vyjeli na Hahnenkamm. Kanadský závodník se stává dalším lyžařem, který nedokončí dnešní závod.
     
    31
    Čtvrtou desítku startovní listiny zahájil Steven Amiez. Ten zahájil závod velmi dobře, vedl o dvě desetiny, poté sice trochu ztratil, avšak s průběžným sedmým místem a sekundovou ztrátou bude určitě Francouz spokojen.
     
    32
    Jako další odstartoval Istok Rodeš, který nepředvedl špatnou jízdu, ta však stačí jen na poražení Kristoffersena. Avšak Chorvat může být rád, že závod dokončil.
     
    33
    Číslo 33 si vylosoval Billy Major, který překvapil rakouské fanoušky, neboť zrychlil v dolní pasáži a nakonec si připisuje stejný čas, jako jeho krajan Ryding.
     
    34
    Tanguy Nef závod nedokončil.
     
    35
    Prvním španělským lyžařem v závodě byl Juan dle Campo, který se svou jízdu může být spokojen, protože ztráta lehce přes dvě sekundy na Jakobsena je velmi dobrá.
     
    36
    Joaquim Salarich bohužel svého krajana nenapodobil, protože vypadl kousek za prvním mezičasem.
     
    37
    Sedmatřicítku na zádech měl další Američan Jeff Seymour, který dokončil sjezdovku v čase 52,64 a řadí se na průběžné poslední místo.
     
    38
    Po Seymourovi odstartoval do závodu také Armand Marchant, který příjemně překvapil domácí diváky, a to mu stačí na průběžné 16. místo.
     
    39
    Luke Winters dokončil svůj závod, avšak ztráta 3,26 asi na druhé kolo stačit nebude.
     
    40
    Halvor Hilde Gunleiksrud se stává dalším norským závodníkem, který dnešní slalom nedokončil.
     
    41
    Anton Tremmel bojoval o první dvacítku, avšak nakonec končí až na 22. příčce. Uvidíme, jestli mu to bude stačit na druhé kolo.
     
    42
    Sam Maes zachyboval hned na startu, to ještě ustál, avšak po další chybě už končí mimo branky.
     
    43
    A podobně jako Maes dopadl i Benjamin Ritchie.
     
    44
    Paco Rassat se vydal na trať jako čtyřiačtyřicátý. A Francouz bude velmi spokojený, nebo't v závěrečném úseku dokonce předjel i Jakobsena a řadí se na 17. místo.
     
    45
    Joshua Sturm si ve své chybě neodpustil pár chyb, které se také promítly do celkového času 52,69. Průběžné 26. místo.
     
    46
    Dalším Britem na Ganslernhangu byl Laurie Taylor, který byl dle úsměvu v cíli docela spokojen, avšak s 24. místem ještě postup do druhého kola jistý nemá.
     
    47
    Reto Schmidiger bohužel napodobuje dnes spoustu neúspěšných lyžařů, dnešní závod tak nedokončí.
     
    48
    Dnešní debutant Eirik Hystad Solberg překvapil celé rakouské publikum svou hezkou a svižnou jízdou a se ztrátou 1,52 se řadí na velmi hezké 17. místo.
     
    49
    Liam Wallace z Kanady nedokončil, ten se do druhého kola nepodívá.
     
    50
    A podobně jako Wallace dopadl i Stefan Hadalin, který vypadl v těžké pasáži po prvním měření.
     
    51
    Tijan Marovt se stává třetím lyžařem po sobě, který nedojel k druhému mezičasu. I on vypadává.
     
    52
    Simon Maurberger konečně přerušil sérii vypadnuvších, dostal se do cíle a s 25. místem ještě vůbec není bez šance na postup do druhého kola.
     
    53
    Seigo Kato sice dokázal projet těžkou zledovatělou pasáž, poté mu ale podjela lyže a závod také nedokončí.
     
    54
    Koho určitě v druhém kole neuvidíme, to je Corrado Barbera. Se ztrátou necelých čtyř sekund sice dojel do cíle, avšak umístil se na poslední 31. místo.
     
    55
    Kilian Pramstaller se bohužel připojuje k mnoha lyžařům, kteří dnes zůstanou mimo druhé kolo i bodové příčky z důvodu nedokončení slalomu.
     
    56
    Hugo Desgrippes naopak závod dokončil, a s časem 51:80 určitě nebude nespokojen, protože jako dvaadvacátý je blízko druhému kolu.
     
    57
    Theodor Brækken ještě bude čekat, jestli mu bude jeho čas 52,16 stačit na postup. Zatím je na 25. příčce.
     
    58
    Fabian Ax Swartz naopak může v cíli slavit, protože využil těžkých podmínek v dnešní závodě a jeho čas stačí na solidním 20. místo. švédský lyžař bude určitě spokojen.
     
    59
    Jesper Pohjolainen závod nedokončil.
     
    60
    Justin Alkier měl problémy už od začátku slalomu a moc dlouho také na sjezdovce nevydržel.
     
    61
    Noel von Grünigen zahajuje poslední desítku startovní listiny. Závod sice dokončil, avšak na postup to dnes stačit nebude.
     
    62
    Léo Anguenot zahájil velmi dobře svůj slalom, avšak nakonec v také vypadl v obtížné pasáži po prvním mezičase.
     
    63
    Johei Kojama dostal nepopulární špicar a skončil také na sněhu.
     
    64
    Matteo Canins z Itálie zabojoval o dojetí, což se mu povedlo, avšak na postup jeho čas 53,81 stačit nebude.
     
    65
    Fabian Himmelsbach předvedl dobrou jízdu a byl blízko postupu, avšak nakonec mu druhé kolo o pár setin sekundy uniklo.
     
    66
    S číslem 66 odstartoval polský lyžař Michał Jasiczek, který však taky závod nedokončí.
     
    67
    A dlouho se neudržel na Ganslernhangu ani Aingeru Garay, také jej potkal brzký výpadek.
     
    68
    Axel Esteve jel velmi dobře, možná někde na hraní postupu, po druhém měření však udělal chybu, která jej stála závod a také možná postup. Takhle Esteve závod nedokončí.
     
    69
    Tomas Birkner de Miguel jako předposlední lyžař na startu bohužel také závod nedokončil.
     
    70
    A jako poslední se vydal v Kitzbühelu na trať River Radamus. Američan nezačal špatně, poté však udělal několik chyb a stává se 31. lyžařem, který první kolo nedokončil.
     
    První kolo skončilo.
     
    Konečné výsledky 1. kola

    1. Kristoffer Jakobsen (SWE) 50,09
    2. Daniel Yule (SUI) +0,05
    3. Manuel Feller (AUT) +0,23
    4. Linus Strasser (GER) +0,40
    5. Clement Noël (FRA) +0,42
    6. Loïc Meillard (SUI) +0,99
    7. Steven Amiez (FRA) +1,00
    8. Marc Rochat (SUI) +1,05
    9. Dominik Raschner (AUT) +1,14
    10. Dave Ryding (GBR) +1,23
    11. Billy Major (GBR) +1,23
    12. Tommaso Sala (ITA) +1,27
    13. AJ Ginnis (GRE) +1,29
    14. Johannes Strolz (AUT) +1,30
    15. Adrian Pertl (AUT) +1,48
    16. Armand Marchant (BEL) +1,49
    17. Paco Rassat (FRA) +1,52
    18. Eirik Hystad Solberg (NOR) +1,52
    19. Timon Haugan (NOR) +1,59
    20. Fabian Ax Swartz (SWE) +1,63
    21. Alex Vinatzer (ITA) +1,68
    22. Sebastian Holzmann (GER) +1,69
    23. Hugo Desgrippes (FRA) +1,71
    24. Istok Rodeš (CRO) +1,84
    25. Juan Del Campo (ESP) +2,04
    26. Theodor Brækken (NOR) +2,07
    27. Anton Tremmel (GER) +2,32
    28. Simon Maurberger (ITA) +2,37
    29. Laurie Taylor (GBR) +2,42
    30. Henrik Kristoffersen (NOR) +2,51

    31. Jett Seymour (USA) +2,55
    32. Joshua Sturm (AUT) +2,60
    33. Fabian Himmelsbach (GER) +2,61
    34. Noel von Grünigen (SUI) +2,70
    35. Luke Winters (USA) +3,26
    36. Matteo Canins (ITA) +3,72
    37. Corrado Barbera (ITA) +3,96

    Atle Lie McGrath (NOR) DNF
    Fabio Gstrein (AUT) DNF
    Alexander Steen Olsen (NOR) DNF
    Albert Popov (BUL) DNF
    Samuel Kolega (CRO) DNF
    Luca Aerni (SUI) DNF
    Sebastian Foss-Solevåg (NOR) DNF
    Filip Zubčić (CRO) DNF
    Stefano Gross (ITA) DNF
    Tobias Kastlunger (ITA) DNF
    Erik Read (CAN) DNF
    Tanguy Nef (SUI) DNF
    Joaquim Salarich (ESP) DNF
    Halvor Hilde Gunleiksrud (NOR) DNF
    Sam Maes (BEL) DNF
    Benjamin Ritchie (USA) DNF
    Reto Schmidiger (SUI) DNF
    Liam Wallace (CAN) DNF
    Stefan Hadalin (SLO) DNF
    Tijan Marovt (SLO) DNF
    Seigo Kato (JPN) DNF
    Kilian Pramstaller (AUT) DNF
    Jesper Pohjolainen (FIN) DNF
    Justin Alkier (CAN) DNF
    Léo Anguenot (FRA) DNF
    Johei Kojama (JPN) DNF
    Michał Jasiczek (POL) DNF
    Aingeru Garay (ESP) DNF
    Axel Esteve (AND) DNF
    Tomas Birkner de Miguel (ARG) DNF
    River Radamus (USA) DNF
    Ramon Zenhäusern (SUI) DNS
    Michael Matt (AUT) DSQ
     
    Dnešní první kolo slalomu v Kitzbühelu je u konce. Nejlepší pozici má před druhým kolem švédský lyžař Kristoffer Jakobsen, který s číslem 20 překvapil celé startovní pole a porazil o pět setin sekundy Daniela Yuleho, který předvedl skvělou jízdu. Třetí místo obsadil král slalomů v letošním ročníku Manuel Feller.
    Sjezdovka Ganslernhang, kde se závod koná, byla v prvním kole hodně namrzlá, a proto slalom dokončilo pouze sedmatřicet lyžařů ze sedmdesáti. První kolo nedokončil například Atle Lie McGrath či Fabio Gstrein. (12:33:50)

    Matěj Skula

    Konečné výsledky
    • 1. Kristoffer Jakobsen (SWE) 50,09
    • 2. Daniel Yule (SUI) +0,05
    • 3. Manuel Feller (AUT) +0,23
    • 4. Linus Strasser (GER) +0,40
    • 5. Clement Noël (FRA) +0,42
    • 6. Loïc Meillard (SUI) +0,99
    • 7. Steven Amiez (FRA) +1,00
    • 8. Marc Rochat (SUI) +1,05
    • 9. Dominik Raschner (AUT) +1,14
    • 10. Dave Ryding (GBR) +1,23
    • 11. Billy Major (GBR) +1,23
    • 12. Tommaso Sala (ITA) +1,27
    • 13. AJ Ginnis (GRE) +1,29
    • 14. Johannes Strolz (AUT) +1,30
    • 15. Adrian Pertl (AUT) +1,48
    • 16. Armand Marchant (BEL) +1,49
    • 17. Paco Rassat (FRA) +1,52
    • 18. Eirik Hystad Solberg (NOR) +1,52
    • 19. Timon Haugan (NOR) +1,59
    • 20. Fabian Ax Swartz (SWE) +1,63
    • 21. Alex Vinatzer (ITA) +1,68
    • 22. Sebastian Holzmann (GER) +1,69
    • 23. Hugo Desgrippes (FRA) +1,71
    • 24. Istok Rodeš (CRO) +1,84
    • 25. Juan Del Campo (ESP) +2,04
    • 26. Theodor Brækken (NOR) +2,07
    • 27. Anton Tremmel (GER) +2,32
    • 28. Simon Maurberger (ITA) +2,37
    • 29. Laurie Taylor (GBR) +2,42
    • 30. Henrik Kristoffersen (NOR) +2,51
    • 31. Jett Seymour (USA) +2,55
    • 32. Joshua Sturm (AUT) +2,60
    • 33. Fabian Himmelsbach (GER) +2,61
    • 34. Noel von Grünigen (SUI) +2,70
    • 35. Luke Winters (USA) +3,26
    • 36. Matteo Canins (ITA) +3,72
    • 37. Corrado Barbera (ITA) +3,96
    • Atle Lie McGrath (NOR) DNF
    • Fabio Gstrein (AUT) DNF
    • Alexander Steen Olsen (NOR) DNF
    • Albert Popov (BUL) DNF
    • Samuel Kolega (CRO) DNF
    • Luca Aerni (SUI) DNF
    • Sebastian Foss-Solevåg (NOR) DNF
    • Filip Zubčić (CRO) DNF
    • Stefano Gross (ITA) DNF
    • Tobias Kastlunger (ITA) DNF
    • Erik Read (CAN) DNF
    • Tanguy Nef (SUI) DNF
    • Joaquim Salarich (ESP) DNF
    • Halvor Hilde Gunleiksrud (NOR) DNF
    • Sam Maes (BEL) DNF
    • Benjamin Ritchie (USA) DNF
    • Reto Schmidiger (SUI) DNF
    • Liam Wallace (CAN) DNF
    • Stefan Hadalin (SLO) DNF
    • Tijan Marovt (SLO) DNF
    • Seigo Kato (JPN) DNF
    • Kilian Pramstaller (AUT) DNF
    • Jesper Pohjolainen (FIN) DNF
    • Justin Alkier (CAN) DNF
    • Léo Anguenot (FRA) DNF
    • Johei Kojama (JPN) DNF
    • Michał Jasiczek (POL) DNF
    • Aingeru Garay (ESP) DNF
    • Axel Esteve (AND) DNF
    • Tomas Birkner de Miguel (ARG) DNF
    • River Radamus (USA) DNF
    • Ramon Zenhäusern (SUI) DNS
    • Michael Matt (AUT) DSQ

    Startovní listina
    • 1. Henrik Kristoffersen (NOR)
    • 2. Ramon Zenhäusern (SUI)
    • 3. Daniel Yule (SUI)
    • 4. Manuel Feller (AUT)
    • 5. Atle Lie McGrath (NOR)
    • 6. Linus Strasser (GER)
    • 7. Clement Noël (FRA)
    • 8. Marc Rochat (SUI)
    • 9. Timon Haugan (NOR)
    • 10. Tommaso Sala (ITA)
    • 11. Fabio Gstrein (AUT)
    • 12. Dave Ryding (GBR)
    • 13. Loïc Meillard (SUI)
    • 14. Alexander Steen Olsen (NOR)
    • 15. Albert Popov (BUL)
    • 16. Alex Vinatzer (ITA)
    • 17. Michael Matt (AUT)
    • 18. AJ Ginnis (GRE)
    • 19. Sebastian Holzmann (GER)
    • 20. Kristoffer Jakobsen (SWE)
    • 21. Adrian Pertl (AUT)
    • 22. Samuel Kolega (CRO)
    • 23. Luca Aerni (SUI)
    • 24. Sebastian Foss-Solevåg (NOR)
    • 25. Dominik Raschner (AUT)
    • 26. Filip Zubčić (CRO)
    • 27. Johannes Strolz (AUT)
    • 28. Stefano Gross (ITA)
    • 29. Tobias Kastlunger (ITA)
    • 30. Erik Read (CAN)
    • 31. Steven Amiez (FRA)
    • 32. Istok Rodeš (CRO)
    • 33. Billy Major (GBR)
    • 34. Tanguy Nef (SUI)
    • 35. Juan Del Campo (ESP)
    • 36. Joaquim Salarich (ESP)
    • 37. Jett Seymour (USA)
    • 38. Armand Marchant (BEL)
    • 39. Luke Winters (USA)
    • 40. Halvor Hilde Gunleiksrud (NOR)
    • 41. Anton Tremmel (GER)
    • 42. Sam Maes (BEL)
    • 43. Benjamin Ritchie (USA)
    • 44. Paco Rassat (FRA)
    • 45. Joshua Sturm (AUT)
    • 46. Laurie Taylor (GBR)
    • 47. Reto Schmidiger (SUI)
    • 48. Eirik Hystad Solberg (NOR)
    • 49. Liam Wallace (CAN)
    • 50. Stefan Hadalin (SLO)
    • 51. Tijan Marovt (SLO)
    • 52. Simon Maurberger (ITA)
    • 53. Seigo Kato (JPN)
    • 54. Corrado Barbera (ITA)
    • 55. Kilian Pramstaller (AUT)
    • 56. Hugo Desgrippes (FRA)
    • 57. Theodor Brækken (NOR)
    • 58. Fabian Ax Swartz (SWE)
    • 59. Jesper Pohjolainen (FIN)
    • 60. Justin Alkier (CAN)
    • 61. Noel von Grünigen (SUI)
    • 62. Léo Anguenot (FRA)
    • 63. Johei Kojama (JPN)
    • 64. Matteo Canins (ITA)
    • 65. Fabian Himmelsbach (GER)
    • 66. Michał Jasiczek (POL)
    • 67. Aingeru Garay (ESP)
    • 68. Axel Esteve (AND)
    • 69. Tomas Birkner de Miguel (ARG)
    • 70. River Radamus (USA)

    Pořadí SP
    • 1. Marco Odermatt (SUI) 1156 b
    • 2. Cyprien Sarrazin (FRA) 660 b
    • 3. Marco Schwarz (AUT) 464 b
    • 4. Aleksander Aamodt Kilde (NOR) 440 b
    • 5. Vincent Kriechmayr (AUT) 392 b
    • 6. Manuel Feller (AUT) 384 b
    • 7. Dominik Paris (ITA) 379 b
    • 8. Atle Lie McGrath (NOR) 290 b
    • 9. Henrik Kristoffersen (NOR) 285 b
    • 10. Filip Zubčić (CRO) 268 b
    • 110. Jan Zabystřan (CZE) 11 b

    Pořadí disciplíny
    • 1. Manuel Feller (AUT) 345 b
    • 2. Atle Lie McGrath (NOR) 192 b
    • 3. Marco Schwarz (AUT) 180 b
    • 4. Clement Noël (FRA) 152 b
    • 5. Timon Haugan (NOR) 148 b
    • 6. Dave Ryding (GBR) 142 b
    • 7. Henrik Kristoffersen (NOR) 136 b
    • 8. Michael Matt (AUT) 112 b
    • 9. Linus Strasser (GER) 108 b
    • 10. Marc Rochat (SUI) 105 b


    bahis siteleri