Baltimore Ravens – Houston Texans 34:10 (kon.) | San Francisco 49ers – Green Bay Packers 24:21 (kon.)
Detroit Lions – Tampa Bay Buccaneers 31:23 (kon.)
konec
Detroit Lions – Tampa Bay Buccaneers

31:23

(3:3, 7:7, 7:7, 14:6)

Neděle 21.01.2024, 21:00 • Ford Field, Detroit, Michigan • Americký fotbal • Divisional Round
Předzápasové kurzy
     
    Detroit Lions poprvé od roku 1957 vyhrává 2 zápasy play-off za sebou a podruhé v historii postupuje do finále konference NFC!
    Je rozhodnuto!
     
    1:35
    INTERCEPTION

    Baker Mayfield nezvládl situaci a svůj jinak výborný výkon zakončuje chybnou přihrávkou na střed na obsazeného Ottona, jelikož před ním stál linebacker Derrick Barnes a stačilo mu pouze natáhnout ruce, aby bezpečně zachytil míč! Je konec, tohle už Lions doklekají!
    Neproměněná konverze jim moc nepomůže
     
    4:37
    TWO-POINT CONVERSION – NO GOOD

    Tampa se rozhodla hrát za 2 body, ale nevyšlo jí to! Tentokrát si obránci náběh Evanse do levé části end zóny pohlídali a čistým způsobem mu nedovolili zachytit míč! Je to tak stále o 8 bodů, 23:31!
    Buccs stahují náskok, stihnou to ale zopakovat?
     
    4:42
    TOUCHDOWN BUCCANEERS

    Tenhle zápas ještě rozhodnutý není! Baker Mayfield měl dostatek času, hvězdný receiver MIKE EVANS si výborně naběhl na goal line a zachytává přesnou přihrávku! 16yardová akce a 23:31!
    Spolupráce Mayfielda s Evansem nese ovoce
     
    5:37
    Tampa samozřejmě musela hrát 4&14 a zvládla to, ještě žije! Obrana domácích nechala nepochopitelně volného Evanse, který se po uvolenění rozběhl doprava, zachytil přesný hod a má 24 yardů!
    A Badgley posouvá Lions blíže k vítězství
     
    6:22
    EXTRA POINT – GOOD

    MICHAEL BADGLEY proměňuje extra point, 31:17!
    St. Brown dostal nádherný pass do end zóny
     
    6:27
    TOUCHDOWN LIONS

    Neskutečně přesný hod Jareda Goffa do pravé části end zóny! Tam si naběhl receiver AMON-RA ST. BROWN, měl separaci od obránce a stačilo mu jen lehce natáhnout dlaně, aby mu do nich padla milimetrová přihrávka! 30:17 a Detroit nejspíš rozhoduje zápas!
     
    8:17
    Obrana Tampy teď hoří jako vánoční stromek na konci ledna! Nedokázala zachytit náběh Gibbse, který po zachycení míče kličkoval ze středu k levé lajně a má 20 yardů, takže domácím už chybí do end zóny taktéž jen 20 yardů!
     
    11:00
    Velká chyba obrany, nechala na své pravé straně volného Williamse, který zasekl běh, chytil míč a vyběhl ze hřiště s 24 yardy, takže domácí jsou na polovině hřiště!
    Tak nám ten vyrovnaný stav dlouho nevydržel
     
    13:13
    EXTRA POINT – GOOD

    MICHAEL BADGLEY se nai při třetím extra pointu nemýlí a zvyšuje na 24:17!
    Gibbs si zapisuje další TD
     
    13:21
    TOUCHDOWN LIONS

    Vyrovnaný stav dlouho netrval a Detroit počtvrté v zápase vede! JAHMYR GIBBS se rozbíhal doleva, ale všiml si, že se mu otevřela obrovská díra ve středu, změnil směr, následně už jen jednoduše oběhl safetyho, který byl zcela bezmocný, a parádní 31yardový běh završil oslavami v end zóně! 23:17!
    A je zase srovnáno
     
    0:10
    EXTRA POINT – GOOD

    CHASE MCLAUGHLIN zachoval chladnou hlavu, proměnil extra point a potřetí vyrovnává zápas, 17:17!
    White si došel pro TD
     
    0:16
    TOUCHDOWN BUCCANEERS

    Další skvělá práce Bakera Mayfielda! Dokonale prodal naznačený hod do end zóny, ale následně jen shodil míč doprava running backovi RACHAADU WHITEOVI, jenž měl do end zóny úplnou dálnici a těch 12 yardů si parádně užil! 16:17!
     
    1:10
    A Mayfield s Ottonem kompletují druhou skvělou akci za sebou, tentokrát hod do volného prostoru pro 27 yardů a hostům jich najednou k cíli zbývá jen 12!
     
    1:51
    Neskutečný catch Ottona na pravé lajně! A také skvělá práce Mayfielda, nikdo nechápe, jak je možné, že tohle nebyl sack, ale 13yardová přihrávka s fantastickou tečkou!
    Domácí opět jdou do vedení
     
    3:48
    EXTRA POINT – GOOD

    MICHAEL BADGLEY bez potíží poslal do branky další extra point a zvyšuje na 17:10!
    Risk je někdy i velmi cenný zisk
     
    3:51
    TOUCHDOWN LIONS

    Nejen, že Lions hráli 4&1 z 1 yardu, ale navíc za centra nepostavili žádného running backa, ale receivera JOSHE REYNOLDSE, který se však proměnil v dělovou kouli a doslova prostřelil obrannou linii, takže se celkem bez problémů ocitl v end zóně! Domácí potřetí v zápase vedou, 16:10!
    Skvělá ukázka čtení hry od Goffa s Wrightem
     
    6:57
    Goff šel na 3&1 do vzduchu a ani on sám nečekal, co z toho bude! Skvělou práci po zachycení krátkého míče totiž předvedl tight end Wright, který se vyhnul prvnímu obránci a v závěru svého běhu úspěšně bojoval s přesilou, má 29 yardů! A Lions jsou najednou jen 26 yardů od cíle!
    No a je opět srovnáno
     
    0:15
    EXTRA POINT – GOOD

    CHASE MCLAUGHLIN proměňuje extra point a vyrovnává na 10:10!
    Buccaneers se konečně dočkali TD
     
    0:19
    TOUCHDOWN BUCCANEERS

    Parádní oblouček Bakera Mayfielda do levého okraje end zóny, kde byl tight end CADE OTTON úplně volný, pohlídal si nohy ve hřišti a 2yardovým catchem skóruje! Rozhodčí sice chvíli řešili možný prohřešek ofenzivní lajny proti pravidlům, ale uznali, že to bylo v mezích pravidel a uznávají touchdown, 9:10!
    TD to není, ale Evans doklouzal do end zóny
     
    0:27
    A další paráda Evanse na levé lajně! Další perfektní hod Mayfielda, perfektní catch Evanse a jen kousek chybí do end zóny, pouhé 2 yardy!
     
    0:35
    Evans napravuje svoji chybu, u levé lajny chytil výbornou přihrávku, následně se zkušeně vyhnul prvnímu obránci a vyběhl ze hřiště s 27 yardy!
    Tohle bude Tampu mrzet
     
    2:29
    FIELD GOAL MISSED

    Buccaneers tak museli kopat 50yardový field goal a Ford Field vybuchl nadšením, jelikož Chase McLaughlin nastřelil levou tyč! Skóre se tak nemění, stále 10:3 pro Lions!
     
    6:44
    Mayfield se vybral svůj cíl na poslední chvíli a našel úplně volného Evanse na pravé lajně, který chytá míč pro 23 yardů!
    Bezproblémové potvrzení
     
    12:33
    EXTRA POINT – GOOD

    MICHAEL BADGLEY bezpečně posílá extra point do branky a zvyšuje na 10:3!
    Domácí zapisují první TD utkání
     
    12:36
    TOUCHDOWN LIONS

    Skvělá práce ofenzivní lajny, která dala Jaredu Goffovi tolik času, aby mohl v klidu počkat, až mu receiver JOSH REYNOLDS naběhne přímo pod branku, a protože ho vůbec nikdo nehlídal, jednalo se o jednoduchý 9yardový pas! První touchdown zápasu a Lions opět vedou, 9:3!
    Dobrý field goal i u Buccaneers
     
    4:23
    FIELD GOAL BUCCANEERS

    CHASE MCLAUGHLIN neměl při 43yardovém pokusu žádné potíže, poslal míč přesně doprostřed branky a vyrovnává na 3:3!
     
    7:05
    Další skvělá přihrávka Mayfielda! Palmer byl totiž na středu úplně volný, mohl dál sprintovat a i po kontaktu ještě nějaké yardy získal, celkem 23! Buccaneers najednou zbývá k cíli jen 26 yardů a jsou na pohodlný dostřel.
    Domácí otevírají skóre hry
     
    8:28
    FIELD GOAL LIONS

    Ani Campbell není takový blázen, aby za stavu 0:0 hrál čtvrtý down ze 4 yardů, a vzal prakticky jasné 3 body. O ty se postaral MICHAEL BADGLEY pohodovým proměněním kraťoučkého 23yardového field goalu, čímž Lions otevírají skóre utkání a aspoň částečně trestají interception, 3:0!
    Tentokrát už jde chyba za Mayfieldem
     
    11:21
    INTERCEPTION

    Obrovská chyba Mayfielda! Ten se na 3&17 pokusil získat první down dlouhým hodem na střed, ale obrana to skvěle přečetla, nadrazila míč do vzduchu a na místě dopadu byl připravený safety C. J. Gardner-Johnson, jenž následně ještě dokázal postoupit krkolomnou cestou o 12 yardů vpřed, takže zařizuje domácím skvělou výchozí pozici pro útok na polovině soupeře!

    Libor Štěpán

    Bill Vinovich
    66 201
    Exkurze do pravidel
    Utkání se hraje na 4 čtvrtiny, přičemž každá trvá 15 minut. V případě nerozhodného stavu se bude prodlužovat po 15minutových periodách, dokud nebude znám vítěz.

    Hrací čas se zastavuje při vyběhnutí hráče s míčem do zámezí (ne vždy) nebo v případě nezkompletované přihrávky. Dále vždy 2 minuty před koncem druhé a čtvrté čtvrtiny (tzv. two-minute warning). Zastavuje se i při zranění hráče, kdy je potřeba ošetření. Každý tým má tři oddechové časy na poločas, při kterých se také zastavuje čas.

    Oba týmy se postupně střídají v útoku, přičemž mají k dispozici čtyři pokusy (downy) k posunu o deset yardů. Pokud by na čtvrtý pokus nedokázali udělat potřebný posun, přichází o míč a na hřiště nastupuje ofenziva soupeře, která začne útočit z místa, kde předchozí akce skončila. Proto se při čtvrtém downu v drtivé většině případů používá tzv. punt, tedy odkop z ruky, kdy punter dokáže odkopnout míč většinou kolem 40-60 yardů daleko a výrazně tak ztíží soupeři útočnou akci. V případě, že tým pronikne hlouběji do útočné poloviny, může zvolit také možnost kopu z pole na branku (field goalu), kterým může navýšit svůj zisk o 3 body.

    Pokud se tým po zemi nebo vzduchem dostane až do end zóny (10yardový prostor na obou stranách hřiště za vymezenými 100 yardy na hřišti), získává touchdown. Ten je za 6 bodů, k tomu má tým ještě možnost potvrdit touchdown buď kopem rozehraným z 15 yardů (extra point – 1 bod), nebo zvolit útočnou akci z 2 yardů před end zónou a v případě úspěchu získat 2 body.

    V případě porušení pravidel mohou rozhodčí hodit na hřiště žlutou vlajku (flag) a proviněný tým, ať už útočící, nebo bránící, je posunut po hřišti o určitý počet yardů (5, 10, 15 nebo posun na úroveň místa přestupku). Pokud se trenérům jednotlivých týmů nezdá rozhodnutí rozhodčích, mají možnost v některých případech vhodit na hřiště červenou vlajku před rozehráním další akce a využít challenge. Mají dvě tyto možnosti v zápase, přičemž v případě úspěchu té první získávají ještě jednu navíc, naopak jakýkoliv neúspěch znamená automaticky ztrátu jednoho oddechového času. Zároveň to znamená, že pro využití challenge musí mít tým k dispozici aspoň jeden timeout.

    Útočící tým ztrácí svoji možnost útočit, pokud nevyužije čtvrtý down k potřebnému zisku pro další první down, dále pokud použije punt, pokud quarterback hodí míč přímo do rukou soupeřova obránce (interception), či pokud hráči vypadne (vlastní nešikovností, nebo třeba vyražením od soupeře) míč z ruky dříve, než se hráč dotkne loktem, zády či kolenem hřiště (fumble). Právě při dotyku hráče s míčem těmito částmi těla se zemí zároveň s kontaktem jakoukoliv částí těla s obráncem končí daná akce a útočící tým pokračuje z tohoto místa dalším downem.
    bahis siteleri