Sparta – Jihlava 0:2 (kon.) | Plzeň – Olomouc 2:1 (po pr.) | Mountfield HK – Pardubice 2:1 (kon.)
Č. Budějovice – Přerov 2:5 (kon.) | Zlín – HC Litvínov 3:1 (kon.)
konec
Mountfield HK
2:1 (1:0, 0:1, 1:0)
HC Dynamo Pardubice
Čtvrtek 25.01.2024, 17:15 • ČPP Aréna, Hradec Králové • DHL Extraliga juniorů • O účast v play-off
Partner:
     
    Dnešní utkání sledovalo 234 diváků. (19:59:52)
     
    Z mé strany je to pro dnešní den již vše. Mějte krásný zbytek víkendu a hned v pátek se na vás budu těšit u tiskové konference klubu, tentokrát však z hotelu Aldis!
     
    Emoce ještě vznikly po závěrečné siréně, nakonec to ještě odskákal Kalužík a oba gólmani, kdy obdrželi od rozhodčího osobní trest. V emotivním derby to tak Lvi udrželi díky gólu Matěje Beneše z 54. minuty na skóre 2:1, čímž si tak připisují důležité body a Pardubicím navíc ukončili sérii výher. Pohledné utkání tak nabídlo sice „jenom“ tři góly, za to velkou dávku napětí a situací, o kterých se možná ještě bude mluvit.
     
    Konec zápasu.
     
    60:00
    Sirénou zápas neskončil a přešlo to ve strkanici. Vojtěch Mrázek (MHK) s Matějem Tuláčkem (PCE) si tak dlouho vyměňovali pozdravy, až dostali dvě minuty za nesportovní chování, za invektivy vůči hlavnímu rozhodčímu slízl dvojku i Tadeáš Kalužík (PCE).
     
    59:52
    Pinkas to pokoušel vyhodit po prknech z pásma, trefil však vlastní střídačku. Osm sekund před koncem se tak vhazuje před Mrázkem.
     
    59:37
    Prášek poslal puk alespoň do středního pásma, což Hradci zatím stačí.
     
    59:31
    Ohromný závar Dynama v brankovišti gólem nekončí! Nutno dodat, že po sražené střele Pavlaty nastal velký zmatek před Mrázkem, který s vypětím všech sil udržel kotouč před brankovou čarou!
     
    59:13
    Hrdlička sotva naskočil na led a dostal se k němu odražený puk, aby jej poslal do prázdné! Branku však těsně minul a Dynamo bere oddechový čas!
     
    58:43
    Dynamo už to hraje na jednu kartu, odvolalo gólmana!
     
    58:31
    Přihrávka křížem na Vojtěcha Aschenbrennera byla přizastavena a na základě toho se domácí útočník dostal do ofsajdové situace.
     
    57:16
    Pinkas na kruzích vystavil open-ice hit na Švece, což mělo opět drobnou dohru v podobě strkanice. Všechno to spěje k tomu, že tu možná budeme mít hromadnou potyčku.
     
    56:32
    K trestnému se rozjel Adam Fiala a dlouho čekal se střelou, až pálil Mrázkovi mezi beton a vyrážečku. Situaci si však domácí gólman pohlídal!
     
    56:32
    Nenápadná střela udělala Mrázkovi celkem potíže, a tak z toho nakonec vznikl pořádný závar, kdy to udržel Ondřej Zámečník jenom za cenu sevření puku rukou před brankovou čárou! Trestné střílení pro Dynamo!
     
    55:57
    Ohromná šance Hradce na odskočení! Další propad Dynama a bylo to znovu do otevřené obrany, načež prostor na koncovku dostal Pinkas. Sám proti Tuláčkovi ale selhal!
     
    55:03
    Dommers si situaci nekomplikoval, na modré jenom nahodil na Tuláčka, jenž vyrážečkou přizvedl puk do ochranné sítě.
     
    53:11
    5/5
    Hradec právě vstřelil branku!
    Necelých sedm minut před koncem jde Hradec do vedení a jediný otevřený skybox v ČPP Aréně explodoval radostí! Tuláček povyjel proti nahozenému puku na něj a rozehrál. Jenže přišla chyba Pardubic a byla z toho situace 2 na 1. Tu vedl Novotný a včas dal pod padajícím obráncem kotouč na MATĚJE BENEŠE. Napoprvé ještě Beneš brankáře Dynama nepřekonal, z následné dorážky však již uspěl – 2:1! Asistence: Adam Novotný.
    Beneš Ma., Novotný A. II, Prášek J., Havlíček M., Černý Š.
    Hebek T., Švec M., Gromadzki A., Burda D., Rolinek T.
     
    52:05
    Ztráta puku na modré rezultovala v brejk Dynama, kdy se jelo 2 na 1. Kalužík ale při jízdě lehce zakopl a musel to vzít na sebe. Pálil Mrázkovi nad lapačku, trefil však břevno!
     
    51:39
    Pinkas si navedl puk na střelu u mantinelu, Tuláček zasáhl proti pokusu po ledě betonem.
     
    50:42
    Zámečník zaváhal při vedení puku a Bartoň to mohl potrestat, i jemu se však zamotal puk pod bruslemi a rozehrávka Hradce mohla pokračovat.
     
    49:39
    Tuláček vyjel rozehrávat až na kruhy, pas se mu ale nepovedl a dojel přímo k napadajícímu Adamu Novotnému. Toho ale na první dobrou zradilo zpracování, tudíž se nemohl pokusit o okamžitou střelu,
     
    48:39
    Pinkas chybně rozehrával od mantinelu do středu vlastního pásma, načež sebral kotouč Hebek a mezi kruhy byl zcela sám. Mrázek si proti němu povyjel a předvedl výborný zákrok, stejně tak si pokryl i odražený puk!
     
    47:55
    Jakub Aschenbrenner prověřil Tuláčka střelou na vyrážečku, pardubický brankář si bez potíží tenhle pokus pohlídal. Na druhé straně pak kontroval Pavlata, Mrázek vytrčil lapačku.
     
    46:37
    Dommers dohrál na prknech Švece, který jej posléze odmítl pustit na nohy a vznikla z toho chvilková mela, kdy to museli rozehnat čároví rozhodčí. Hradecký forvard pak odjel se zájmem to Švecovi oplatit, k tomu už ale nedošlo, neboť už bylo prostřídáno.
     
    45:52
    Po vyhraném buly šel puk na pardubického Rájka, jenž napálil kotouč s příklepem. Mrázek toho přes clonící hráče tolik neviděl, a tak cinkla za ním tyčka!
     
    45:26
    A tak poté, co Gromadzki připravil palebnou pozici pro Kaštánka, přišla tvrdá střela z hole pardubického obránce. Dobner si zapsal skvělý blok, schytal to však do nechráněného místa, načež tak zůstal ležet na ledě.
     
    44:49
    Fiala si nezpracoval přihrávku po lajně, načež tak musel odbruslit do středního pásma. Tam došlo navíc ke ztrátě.
     
    42:53
    Pavelka zasekl kotouč za vlastní brankou a zbavil se obránce, načež poté rozjel útočnou kombinaci. Ta přišla vhod poté, co se dostal k zakončení mezi kruhy Adam Novotný, sražený pokus Hebkem ale šel až do ochranné sítě.
     
    42:08
    Pardubické tažení končí na levém křídle ofsajdem, tudíž je z toho přerušení hry. Hrbek se následně lehce strkal s Krčálem, během chvíle bylo ale všechno zažehnáno.
     
    40:59
    Gromadzki prodloužil kotouč za sebe pryč z pásma a Helikar se snažil nabruslit tak, aby to měl přímo do jízdy. To se mu však nepodařilo.
     
    40:26
    První zakončení ve třetí třetině si zapsal Jaroslav Prášek. Od modré nahodil na Tuláčka, který vytrčil snadno lapačku proti. Raději přerušil hru a bude se tak vhazovat po jeho pravici.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Po druhé třetině je skóre srovnané, nutno dodat, že zaslouženě. Pardubice byly rázem aktivnější, což bylo především v první desetiminutovce. Srovnání přišlo v přesilové hře, a tak je to na využití 1:1. V 29. minutě se povedlo sehrát povedenou akci Janu Helikarovi. Od té doby to bylo zase poměrně vyrovnané, jenže další branka nepadla.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:44
    Hraje se ale dále v plném počtu, ale na trestech to moc nemění. Jakub Koudelka (PCE) dostal menší trest za držení, Tomáš Hora (MHK) pak v signalizované výhodě za krosček u mantinelu. Přitom stačilo možná i puk podržet do sirény.
     
    39:26
    Hradečtí jsou v signalizované výhodě a měli solidní kombinaci v útočném pásmu, ta ale skončila nešetrným zákrokem Hory u mantinelu. Z přesilovky tak bude zřejmě situace čtyři na čtyři.
     
    37:43
    Helikar přizdil do mantinelu Černého, což ocenila pardubická střídačka, u níž se tento střet odehrál. Hned poté byl dvakrát během jednoho střídání v brejkové situaci Prášek, v obou případech však pálil pouze do gólmana.
     
    36:39
    Hebek postupoval po pravém křídle a postupně se zbavil stínujících beků, jenže pak už nečekal, že mu zpoza hráče vyjede Hora. Ten ho tak o puk připravil a šlo se do kontru, který ale skončil zásahem Tuláčka.
     
    35:31
    V samotném závěru se ještě povedl útočný výpad Pavlatovi, byl však včas dostižen Černým a nedostal se ani do koncovky.
     
    34:59
    Poté se ale hrála přesilovka tak, jak je zvykem. Veškerá zakončení tentokrát obstarával od modré Matěj Pinkas, ani jednou však nezacílil mezi tři tyče přesně.
     
    34:08
    Dynamu se ale povedlo vyhodit, konkrétně pak Gromadzki ještě vytáhl puk po levém křídle skoro až k Mrázkově brance. Hostům se povedlo ještě podržet hru u mantinelu a prostřídat.
     
    33:35
    Štěpán Rájek (PCE) nesprávně pracoval s hokejkou, načež podrazil rozjetého Dommerse. Proto dostává dvě minuty a Hradec má přesilovou hru.
     
    33:13
    Dále se hraje 5 na 5 a hned v návazném střídání bylo Dynamo znovu aktivnější. Nápor zakončil pokusem z pravého kruhu Hebek, Mrázek si připsal bezproblémový zákrok.
     
    32:24
    Zároveň sledovali i souběžné vyloučení. Jaroslav Prášek (MHK) a Tom Kaštánek (PCE) se tak dlouho u mantinelu muchlovali, až první ligou ošlehanému rozhodčímu Kostourkovi došla trpělivost a vystavil oběma účet na dvě minuty.
     
    32:24
    Posunutá branka Pardubic značí další přerušení. Následné postrkování sleduje v civilu i Jiří Janoušek, trenér dorostu, stejně tak je přítomen i téměř kompletní realizační tým áčka.
     
    31:33
    Nenápadná přihrávka nakonec prošla napříč pásmem až na pravý kruh pro Jakuba Aschenbrennera, který toho využil ke střele na zadní tyč. Tuláček jeho tvrdý pokus vykopl špičkou betonu!
     
    30:32
    Matěj Beneš vyhrál souboj na mantinelu, následně se rozhodl jet nejkratší cestou ke kase. Zkoušel i zakončit, k tomu se ale na hranici brankovišti nedostal. Nepovedlo se to ani Novotnému, usazení v útočném pásmu ale Hradci trvá.
     
    29:42
    Petr Fiala zakřižoval Burdu a odebral mu puk, načež se po delší době dostali Hradečtí souvislou hrou do útočného pásma.
     
    28:21
    5/4
    Dynamo právě vstřelilo branku!
    Pardubičtí přesilovku využívají velmi rychle a zaslouženě srovnávají! Byla to výborná souhra, kdy Tadeáš Kalužík z levého křídla zajel za branku a vypadalo to, že bude objíždět klec. To očekával i Mrázek, místo toho ale přišla zadovka pod sebe na JANA HELIKARA, jenž z kruhu trefil odkrytou část branky, kde to Mrázek nečekal – 1:1! Asistence: Tadeáš Kalužík.
    Helikar J., Kalužík T., Švec M., Hebek T., Jaša T.
    Pinkas M., Pavelka J., Beneš Ma., Dommers V.
     
    27:54
    Nápor Dynama navíc může sílit. Hned po vhazování se totiž hry vysokou holí dopustil Adam Novotný (MHK) a je z toho přesilová hra pro svěřence trenéra Vence.
     
    27:50
    Krčál rozjížděl útočnou akci, zároveň si ale nepohlídal postavení na modré a je tak pískán ofsajd.
     
    26:51
    Tlak hostí ale ukončuje signalizace postavení útočícího hráče v brankovišti. Hra se tak vykazuje do středního pásma, Lvi ale rozhodně nejsou lepším týmem ve druhé třetině.
     
    26:17
    Jaša byl u mantinelu zdvojen a Dobner nahrával Zámečníkovi, jenž ale na pas nedosáhl a Hradec se tak musel znovu bránit.
     
    25:31
    Kubánek se napřáhl na modré a pálil do clony, která se před Mrázkem rozestoupila. Mrázek toho moc neviděl a zaujmul univerzální postoj, jenž mu i stačil.
     
    24:52
    Pardubice mají skvělá střídání za sebou a jsou jasně aktivnějším týmem posledních minut. Vyloženou šanci si ale zatím vypracovat nedokázaly.
     
    23:56
    Kalužík byl v souboji s Jakubem Aschenbrennerem pozdě, na puk tak nedosáhl a musel se vracet dozadu. Dobruslil však reálně tak na modrou, načež získalo Dynamo puk zpátky na hokejky.
     
    23:09
    Sražená střela jednoho z hostujících hráčů znamenala buly před Mrázkem, které však Hradečtí vyhráli a mohli vyjet na zteč. Zradila je ale větší přesnost v kombinaci.
     
    22:19
    Hrbek podél mantinelu vyhodil do útočného pásma, kde byl první Vojtěch Aschenbrenner. Dostal se již však příliš ze střeleckého úhlu, a tak fakticky jenom nahazoval před branku. Tam neměl podporu od spoluhráčů a Tuláček si to pohlídal.
     
    21:19
    Na druhé straně měl solidní výpad Petr Hrdlička a z kruhu vypálil na Tuláčka, který jeho ostrý pokus vykryl betonem.
     
    20:22
    Rychlá výměna puku ve středním pásmu a pardubický Fiala byl rázem sám na pravém křídle. Do střelby ale nešel, místo toho se pokoušel přihrávat na modrou spoluhráči. To bylo ale neúspěšné.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Zásadnější věci se již ve zbytku času nestaly, a tak skutečně pohledná první třetina končí s jednou brankou, kterou obstaral v polovině 15. minuty Adam Novotný. Od lehce opožděného úvodního buly se hrálo ve velkém tempu s málem přerušení a bylo se opravdu na co dívat. Aktivnější byli Hradečtí, jenže více branek odmítl inkasovat Tuláček.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:27
    Zbytek oslabení Lvi ustáli, a tak stále drží zhruba půl minuty před sirénou těsné vedení.
     
    18:39
    Dobrý tlak hostí v přesilové hře a Jaša nejprve stahovačkou na levé straně vytvořil prostor pro střelu, kterou ale zablokoval Pinkas. O další projektil se postaral z kruhů Kalužík, trefil ale jenom plexi.
     
    17:44
    Ztráta puku na modré rezultovala v únik Práška, kterého však čistě zezadu rozhodil Burda a zakončení šlo fakticky jenom do Tuláčka. Dotlačit se k druhé trefě zkoušel z druhého sledu ještě Hrdlička, to už ale bylo hodně na sílu a za svůj důraz byl „odměněn“ Burdou a Gromadzkim, jenž jej odstrkali až na mantinel.
     
    17:25
    Marek Mach (MHK) při návratu do vlastního pásma nepovedeným bodyčekem seslal k ledu Pavlatu, což je posouzeno jako podrážení. A tak bude mít Dynamo první přesilovku.
     
    16:29
    Hebek ztratil kotouč za kasou a napadající Prášek ho ihned narážečkou o brankovou konstrukci dostal ze hry. Rázem tak byli dva Hradečtí sami v nadějné pozici, zakončení obstaral však z druhé vlny až Pinkas. Tuláček však jeho střelu z první měl!
     
    14:30
    5/4
    Hradec právě vstřelil branku!
    Přesilovku domácí využívají a v polovině 15. minuty tak jdou do vedení! Výbornou práci v tomto ohledu odvedl Prášek, který si po levém křídle nabruslil za obránce a tlačil se do brankoviště. Svou střelou zblízka donutil Tuláčka zasáhnout, ten navíc neudržel stabilitu a padl do kasy. Puk však zůstal volný, a tak to byla přetlačovaná, kterou gólově využil dorážkou ADAM NOVOTNÝ – 1:0! Asistence: Jaroslav Prášek, Matěj Beneš.
    Novotný A. II, Prášek J., Beneš Ma., Hrdlička P., Pinkas M.
    Kubánek A., Rájek Š., Gromadzki A., Burda D.
     
    13:49
    Matěj Beneš se dostal přes Fialu a nad kruhy si navedl puk, načež poslal na Tuláčka tvrdou střelu. Puk letěl do břevna a odrazil se do brankoviště, těsně před čáru!
     
    13:22
    Šimon Bartoň (PCE) udělal na modré jakousi variaci závory na Fialu, přičemž využil nedovoleně svou hokejku. Za hákování dostává dvě minuty a Hradec první přesilovku.
     
    12:29
    Dommers sice byl pozdě u Kubánka, který i tak stihl odehrát puk, alespoň jej dohrál na mantinel. Tedy věc, která se u tohoto útočníka tak cení.
     
    11:12
    Vojtěch Mrázek předvedl fantastický zákrok! Kalužík podržel na levé straně puk a našel křížem zcela volného Bartoně, před nímž byla půlka brány zcela volná! Hostujícímu forvardovi se teda nepovedlo stoprocentně zakončení a pálil spíše na střed, kde i Mrázek zůstal, skvělý zákrok lapačkou ale znamená jediné: gól to není.
     
    10:39
    Mach na levém křídle přebíral puk již v ofsajdovém postavení, proto se tak přerušuje hra. Ofsajd byl navíc posouzen jako úmyslný.
     
    09:48
    Krčál nejprve sprintoval za sraženým kotoučem, aby mohl jít do úniku. Skvěle se ale vrátil Havlíček a z jedničky otáčel hru, načež přistrčil Horovi, který z levého kruhu pálil na zadní tyč. Tuláček jeho střelu vykopl příhodně na dorážku Machovi, jenž však z tutové pozice vůbec netrefil!
     
    08:54
    Přerušení přichází po velmi dlouhé době. Řekl bych i přes dvě minuty, kdy bylo pískáno naposledy, předtím se taktéž hrálo dobré čtyři.
     
    08:06
    Burda nahazoval z levého mantinelu na spoluhráče, který mu sjížděl před branku. Byl ale dobře odstaven Havlíčkem a hraje se opravdu svižný hokej. Na poměry juniorské extraligy i kvalitou nadstandardní.
     
    07:16
    Kalužík podržel hru na prknech v útočném pásmu, prostřídala mu tak kompletní zbývající čtyřka spoluhráčů. Jenže dále se nepovedlo nic moc vymyslet, spíše naopak.
     
    06:42
    Rozhodčí chybně signalizoval Dynamu ofsajd, za což se hned omluvil. Proto je nařízeno vhazování na středovém kruhu.
     
    06:12
    Matašovský naskočil na led a dostal přihrávku, načež chtěl obhodit Švece. Ten ho ale dobře natlačil k prknům a obral o kotouč.
     
    05:10
    Hora udělal dva rychlé kroky, aby se dostal za beka a nahrával krosem z pravého kruhu na rozjetého Vojtěcha Aschenbrennera. Tomu k zakončení chyběla zhruba půlka délky hole.
     
    04:39
    Dobner podržel pásmo a přistrčil pro Hrbka, jenž se ale musel v souboji o puk otáčet a dostal se tak již za modrou. Pod tlakem navíc došlo ke ztrátě.
     
    03:39
    Elitní formace Dynama vyhodila pod tlakem na zamýšlené zakázané uvolnění, to ale nebylo signalizováno, proto mohla snadno vystřídat. Hradec tak otáčel hru již do plných.
     
    02:33
    Kaštánek si klepl u hradecké střídačky o puk a poslal tvrdý pokus na branku, Mrázek vytáhl první zákrok utkání, a to vyrážečkou. Jaša se posléze pokusil kotouč na brankovišti dorazit, ale zradilo jej zpracování.
     
    01:43
    Kubánek chytal puk na modré po dosti nepřesné přihrávce po mantinelu od Helikara, i kvůli tomu nakonec musel vyjet z pásma a pozdržet útočné manévry.
     
    00:59
    Hrdlička si zpracoval nahození ve středním pásmu a vyvezl puk do útočného pásma, sám proti dvěma obráncům Dynama toho ale moc nezvládl.
     
    00:02
    Již uvedený muž byl opravdu zdravotník, čekalo se ale na to, až dorazí s věcmi. To se i stalo a můžeme začít! Úvodní buly vyhráli domácí a Prášek do toho na pravém křídle dupl, byl ale včas zavřen na mantinelu.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Už to vypadalo nadějně, když se z tunelu vynořil jeden muž spěchající mezi střídačky, po konzultaci s rozhodčími se ale stále nehraje.
     
    Nějakou dobu se ještě hrát nebude. Čeká se totiž na zdravotnický dozor, bez nějž začít zkrátka nejde.
     
    Úvodní sestavy:

    Mountfield HK: Mrázek (Tuček) – Pavelka, Pinkas, Havlíček, Š. Černý, Hrbek, P. Fiala, J. Aschenbrenner – Ma. Beneš, Prášek (A), A. Novotný II – Hrdlička, Zámečník, Dobner – Dommers, T. Hora, V. Aschenbrenner – Vencl (A), Matašovský (C), Mach.
    Trenér: Martin Vágner

    HC Dynamo Pardubice: Tuláček (Vilém) – Koudelka (A), Kaštánek, Hebek (A), Švec, Kubánek, Rájek – Kalužík, A. Fiala, Pavlata – Gromadzki, D. Burda (C), Rolinek – Krčál, Jaša, Helikar – Pilař, Jevtěchov, Š. Bartoň.
    Trenér: Jakub Venc

    Rozhodčí: Svobodová, Kostourek – Bohuněk, Hájková.
     
    Krásný čtvrteční podvečer z východočeské metropole! Bitva ve spodní nadstavbě juniorské extraligy pokračuje a na programu bude třetí východočeské derby.

    První čtyři týmy automaticky postupují do předkola play-off a Hradec to má po nepříliš povedeném vstupu do této části sezony rozehráno o dost lépe. Z posledních šesti utkání vyhráli rovnou pět, jediná prohra přišla jenom na ledě Plzně, která je v této skupině poměrně suverénní.

    Společně s Pardubicemi mají velký náskok před třetím Přerovem. I Dynamo to má rozehrané skvěle, z 15 utkání prohrálo jenom tři a sedm výher v řadě je nejlepší formou ze všech týmů spodní skupiny. Proti sobě tak budou ve čtvrtek stát týmy s výbornou formou.

    Utkání začíná v ČPP Aréně v 17:15, příjemnou zábavu!
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:15.

    Tomáš Kalas

    Branky a nahrávky: 15. A. Novotný II (Prášek, Ma. Beneš), 54. Ma. Beneš (A. Novotný II) – 29. Helikar (Kalužík, Švec)


    Mountfield HK: Mrázek (Tuček) – Pavelka, Pinkas, Havlíček, Š. Černý, Hrbek, P. Fiala, J. Aschenbrenner – Ma. Beneš, Prášek (A), A. Novotný II – Hrdlička, Zámečník, Dobner – Dommers, T. Hora, V. Aschenbrenner – Vencl (A), Matašovský (C), Mach.
    Trenér: Martin Vágner

    HC Dynamo Pardubice: Tuláček (Vilém) – Koudelka (A), Kaštánek, Hebek (A), Švec, Kubánek, Rájek – Kalužík, A. Fiala, Pavlata – Gromadzki, D. Burda (C), Rolinek – Krčál, Jaša, Helikar – Pilař, Jevtěchov, Š. Bartoň.
    Trenér: Jakub Venc

    Rozhodčí: Svobodová, Kostourek – Bohuněk, Hájková

    Diváci: 234
    bahis siteleri