Sparta – Jihlava 0:2 (kon.) | Plzeň – Olomouc 2:1 (po pr.) | Mountfield HK – Pardubice 2:1 (kon.)
Č. Budějovice – Přerov 2:5 (kon.) | Zlín – HC Litvínov 3:1 (kon.)
konec
Mountfield HK
2:1 (1:0, 0:1, 1:0)
HC Dynamo Pardubice
Čtvrtek 25.01.2024, 17:15 • ČPP Aréna, Hradec Králové • DHL Extraliga juniorů • O účast v play-off
Partner:
     
    60:00
    Sirénou zápas neskončil a přešlo to ve strkanici. Vojtěch Mrázek (MHK) s Matějem Tuláčkem (PCE) si tak dlouho vyměňovali pozdravy, až dostali dvě minuty za nesportovní chování, za invektivy vůči hlavnímu rozhodčímu slízl dvojku i Tadeáš Kalužík (PCE).
     
    59:31
    Ohromný závar Dynama v brankovišti gólem nekončí! Nutno dodat, že po sražené střele Pavlaty nastal velký zmatek před Mrázkem, který s vypětím všech sil udržel kotouč před brankovou čarou!
     
    59:13
    Hrdlička sotva naskočil na led a dostal se k němu odražený puk, aby jej poslal do prázdné! Branku však těsně minul a Dynamo bere oddechový čas!
     
    58:43
    Dynamo už to hraje na jednu kartu, odvolalo gólmana!
     
    56:32
    K trestnému se rozjel Adam Fiala a dlouho čekal se střelou, až pálil Mrázkovi mezi beton a vyrážečku. Situaci si však domácí gólman pohlídal!
     
    56:32
    Nenápadná střela udělala Mrázkovi celkem potíže, a tak z toho nakonec vznikl pořádný závar, kdy to udržel Ondřej Zámečník jenom za cenu sevření puku rukou před brankovou čárou! Trestné střílení pro Dynamo!
     
    55:57
    Ohromná šance Hradce na odskočení! Další propad Dynama a bylo to znovu do otevřené obrany, načež prostor na koncovku dostal Pinkas. Sám proti Tuláčkovi ale selhal!
     
    53:11
    5/5
    Hradec právě vstřelil branku!
    Necelých sedm minut před koncem jde Hradec do vedení a jediný otevřený skybox v ČPP Aréně explodoval radostí! Tuláček povyjel proti nahozenému puku na něj a rozehrál. Jenže přišla chyba Pardubic a byla z toho situace 2 na 1. Tu vedl Novotný a včas dal pod padajícím obráncem kotouč na MATĚJE BENEŠE. Napoprvé ještě Beneš brankáře Dynama nepřekonal, z následné dorážky však již uspěl – 2:1! Asistence: Adam Novotný.
    Beneš Ma., Novotný A. II, Prášek J., Havlíček M., Černý Š.
    Hebek T., Švec M., Gromadzki A., Burda D., Rolinek T.
     
    52:05
    Ztráta puku na modré rezultovala v brejk Dynama, kdy se jelo 2 na 1. Kalužík ale při jízdě lehce zakopl a musel to vzít na sebe. Pálil Mrázkovi nad lapačku, trefil však břevno!
     
    48:39
    Pinkas chybně rozehrával od mantinelu do středu vlastního pásma, načež sebral kotouč Hebek a mezi kruhy byl zcela sám. Mrázek si proti němu povyjel a předvedl výborný zákrok, stejně tak si pokryl i odražený puk!
     
    45:52
    Po vyhraném buly šel puk na pardubického Rájka, jenž napálil kotouč s příklepem. Mrázek toho přes clonící hráče tolik neviděl, a tak cinkla za ním tyčka!
     
    39:44
    Hraje se ale dále v plném počtu, ale na trestech to moc nemění. Jakub Koudelka (PCE) dostal menší trest za držení, Tomáš Hora (MHK) pak v signalizované výhodě za krosček u mantinelu. Přitom stačilo možná i puk podržet do sirény.
     
    33:35
    Štěpán Rájek (PCE) nesprávně pracoval s hokejkou, načež podrazil rozjetého Dommerse. Proto dostává dvě minuty a Hradec má přesilovou hru.
     
    32:24
    Zároveň sledovali i souběžné vyloučení. Jaroslav Prášek (MHK) a Tom Kaštánek (PCE) se tak dlouho u mantinelu muchlovali, až první ligou ošlehanému rozhodčímu Kostourkovi došla trpělivost a vystavil oběma účet na dvě minuty.
     
    31:33
    Nenápadná přihrávka nakonec prošla napříč pásmem až na pravý kruh pro Jakuba Aschenbrennera, který toho využil ke střele na zadní tyč. Tuláček jeho tvrdý pokus vykopl špičkou betonu!
     
    28:21
    5/4
    Dynamo právě vstřelilo branku!
    Pardubičtí přesilovku využívají velmi rychle a zaslouženě srovnávají! Byla to výborná souhra, kdy Tadeáš Kalužík z levého křídla zajel za branku a vypadalo to, že bude objíždět klec. To očekával i Mrázek, místo toho ale přišla zadovka pod sebe na JANA HELIKARA, jenž z kruhu trefil odkrytou část branky, kde to Mrázek nečekal – 1:1! Asistence: Tadeáš Kalužík.
    Helikar J., Kalužík T., Švec M., Hebek T., Jaša T.
    Pinkas M., Pavelka J., Beneš Ma., Dommers V.
     
    27:54
    Nápor Dynama navíc může sílit. Hned po vhazování se totiž hry vysokou holí dopustil Adam Novotný (MHK) a je z toho přesilová hra pro svěřence trenéra Vence.
     
    17:44
    Ztráta puku na modré rezultovala v únik Práška, kterého však čistě zezadu rozhodil Burda a zakončení šlo fakticky jenom do Tuláčka. Dotlačit se k druhé trefě zkoušel z druhého sledu ještě Hrdlička, to už ale bylo hodně na sílu a za svůj důraz byl „odměněn“ Burdou a Gromadzkim, jenž jej odstrkali až na mantinel.
     
    17:25
    Marek Mach (MHK) při návratu do vlastního pásma nepovedeným bodyčekem seslal k ledu Pavlatu, což je posouzeno jako podrážení. A tak bude mít Dynamo první přesilovku.
     
    16:29
    Hebek ztratil kotouč za kasou a napadající Prášek ho ihned narážečkou o brankovou konstrukci dostal ze hry. Rázem tak byli dva Hradečtí sami v nadějné pozici, zakončení obstaral však z druhé vlny až Pinkas. Tuláček však jeho střelu z první měl!
     
    14:30
    5/4
    Hradec právě vstřelil branku!
    Přesilovku domácí využívají a v polovině 15. minuty tak jdou do vedení! Výbornou práci v tomto ohledu odvedl Prášek, který si po levém křídle nabruslil za obránce a tlačil se do brankoviště. Svou střelou zblízka donutil Tuláčka zasáhnout, ten navíc neudržel stabilitu a padl do kasy. Puk však zůstal volný, a tak to byla přetlačovaná, kterou gólově využil dorážkou ADAM NOVOTNÝ – 1:0! Asistence: Jaroslav Prášek, Matěj Beneš.
    Novotný A. II, Prášek J., Beneš Ma., Hrdlička P., Pinkas M.
    Kubánek A., Rájek Š., Gromadzki A., Burda D.
     
    13:49
    Matěj Beneš se dostal přes Fialu a nad kruhy si navedl puk, načež poslal na Tuláčka tvrdou střelu. Puk letěl do břevna a odrazil se do brankoviště, těsně před čáru!
     
    13:22
    Šimon Bartoň (PCE) udělal na modré jakousi variaci závory na Fialu, přičemž využil nedovoleně svou hokejku. Za hákování dostává dvě minuty a Hradec první přesilovku.
     
    11:12
    Vojtěch Mrázek předvedl fantastický zákrok! Kalužík podržel na levé straně puk a našel křížem zcela volného Bartoně, před nímž byla půlka brány zcela volná! Hostujícímu forvardovi se teda nepovedlo stoprocentně zakončení a pálil spíše na střed, kde i Mrázek zůstal, skvělý zákrok lapačkou ale znamená jediné: gól to není.
     
    09:48
    Krčál nejprve sprintoval za sraženým kotoučem, aby mohl jít do úniku. Skvěle se ale vrátil Havlíček a z jedničky otáčel hru, načež přistrčil Horovi, který z levého kruhu pálil na zadní tyč. Tuláček jeho střelu vykopl příhodně na dorážku Machovi, jenž však z tutové pozice vůbec netrefil!

    Tomáš Kalas

    Branky a nahrávky: 15. A. Novotný II (Prášek, Ma. Beneš), 54. Ma. Beneš (A. Novotný II) – 29. Helikar (Kalužík, Švec)


    Mountfield HK: Mrázek (Tuček) – Pavelka, Pinkas, Havlíček, Š. Černý, Hrbek, P. Fiala, J. Aschenbrenner – Ma. Beneš, Prášek (A), A. Novotný II – Hrdlička, Zámečník, Dobner – Dommers, T. Hora, V. Aschenbrenner – Vencl (A), Matašovský (C), Mach.
    Trenér: Martin Vágner

    HC Dynamo Pardubice: Tuláček (Vilém) – Koudelka (A), Kaštánek, Hebek (A), Švec, Kubánek, Rájek – Kalužík, A. Fiala, Pavlata – Gromadzki, D. Burda (C), Rolinek – Krčál, Jaša, Helikar – Pilař, Jevtěchov, Š. Bartoň.
    Trenér: Jakub Venc

    Rozhodčí: Svobodová, Kostourek – Bohuněk, Hájková

    Diváci: 234
    bahis siteleri