Ostrava – Oboloň 3:1 (kon.) | Olomouc B – Frýdek-Místek 2:0 (kon.) | Písek – Dukla Praha 1:1 (kon.)
Táborsko – Příbram 3:2 (kon.) | TS Galaxy – Bohemians 1905 3:4 (kon.) | Győr – Petržalka 1:3 (kon.)
Skalica – Púchov 6:1 (kon.) | Brno – Hodonín 5:0 (kon.) | Prešov – Dolný Kubín 3:0 (kon.)
Slavia – Peking Guoan 3:1 (kon.) | Líšeň – Myjava 3:2 (kon.) | Trnava – Hartberg 0:0 (kon.)
Shkupi – Karviná 0:1 (kon.) | Warta Poznaň – Liberec 1:1 (kon.) | Žilina – Podbeskidzie 5:0 (kon.)
MTK Budapešť – B. Bystrica 3:2 (kon.) | Niš – Slovácko 0:1 (kon.) | Hr. Králové – Oboloň 2:0 (kon.)
Olimpija Lublaň – Ostrava 2:3 (kon.) | Mladá Boleslav – LNZ Čerkasy 5:1 (kon.) | Slavia – Peking Guoan 0:0 (kon.)
konec
FC Hradec Králové
2:0 (0:0)
FK Oboloň Kyjev
Sobota 27.01.2024, 14:30 • Belek, Turecko • Přípravný zápas
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 14:30.
     
    Vítám především skalní příznivce hradeckého fotbalu! Zimní příprava votroků postoupila ke druhému zahraničnímu soustředění, v jehož rámci odehrají další trojici přípravných utkání. Na vydařené vystoupení na Tipsport Malta Cupu, kde ani jednou neprohráli a zanechali solidní dojem, budou chtít navázat v tureckém Beleku proti dalším zahraničním soupeřům. Prvním z nich je nováček ukrajinské ligy, který hraje o záchranu a je v tabulce v horší situaci než Východočeši. Kdo bude po utkání FC Hradec Králové – FK Oboloň Kyjev spokojenější?
     
    FC Hradec Králové

    Hradečtí po podzimní části zakončené na 11. místě nemohou být příliš spokojeni, ale v zimním přípravném období se u nich nějakou dobu zdánlivě nic nedělo. Upozornili však na sebe v polovině ledna na tradičním Tipsport Malta Cupu, kde v kvalitní konkurenci Olomouce, slovenské Trnavy a rakouské Austrie Vídeň, tj. dvou účastníků evropských pohárů, drželi krok a ani jednou neprohráli. S Austrií remizovali 0:0, se Sigmou po gólu Daniela Haise 1:1 a na závěr porazili Spartak 2:1, o což se svými trefami postarali Daniel Vašulín a Daniel Horák. Jen vinou horšího skóre a smůly při závěřečném losu obsadili až 3. místo. Během následné týdenní epizody v domácím prostředí přišly první větší změny v kádru. Na rodnou Hanou odešel obránce Ondřej Ševčík, jeho forma působení v druholigovém Prostějově se stále řeší. To platí i pro nováčka v kádru Votroků, teprve 20letého středního záložníka Daniela Kaštánka, který dosud hrál za B tým Sparty Praha. Zdaleka největší ohlas však měl náhlý konec dosavadní brankářské jedničky Pavola Bajzy, na doplnění brankářské trojice byl okamžitě osloven Milan Knobloch. Vedení klubu hledá další posily, potřebuje doplnit především obranu. V této situaci odjel Hradec na tradiční soustředění do Turecka, kde odehraje další 3 přípravná utkání, včetně generálky před startem jarní části FORTUNA:LIGY.
     
    FK Oboloň Kyjev

    Současný Oboloň Kyjev vznikl na konci roku 2012, jako oficiální rok založení ale uvádí 2013. Stalo se tak při vnitřním konfliktu v původním klubu Oboloň. Nový klub nesměl z právních důvodů používat stejný název, takže prvních 7 let hrál pod jménem FK Oboloň Brovar Kyjev. Na popud fanoušků byly klubové symboly co nejvíc přiblíženy těm původním. Po 2 letech postoupil do první ligy, druhé nejvyšší ukrajinské soutěže, a v ní působil až do jara 2023, kdy se mu podařilo postoupit do Premier ligy a navázat tak na 6 sezon původního Oboloňu mezi elitou. Podzimní část svého nováčkovského ročníku zakončil na 13. místě 16členné soutěže, což v Premier lize znamená barážovou pozici. Má velké problémy v ofenzivě, v 16 utkáních nastřílel jen 10 gólů, druhý nejnižší počet ze všech. 22 inkasovaných pak patří do slabšího ligového průměru. V součtu to znamenalo 14 získaných bodů za 3 výhry a 5 remíz. Dokázal zaskočit silné, například vyhrál na hřišti v současnosti druhého celku ligy Dnipro-1, ale ztrácí v domácích zápasech s přímými konkurenty v boji o záchranu. Kádr, který odjel do Turecka, je složený pouze z Ukrajinců, neobsahuje jediného cizince. Z lavičky mu šéfuje 43letý Valerij Ivaščenko, jehož hlavní část aktivní fotbalové kariéry je spjata s původním Oboloňem Kyjev a v tom současném se na různých trenérských pozicich objevuje už od roku 2014. Hlavním trenérem A týmu pak je definitivně od května 2021. Domácí zápasy tým hraje v Oboloň Aréně ve čtvrti Oboloň v severní části Kyjeva, kapacita stadionu je 5 100 diváků.

    Tým zahájil své turecké soustředění o několik dní před Hradcem a již při něm sehrál 2 přípravná utkání s kosovskými soupeři. Ve středu 24. ledna podlehl Malishevě 0:2, o den později zvítězil nad Dukagjini 4:1. Góly stříleli útočníci Maksim Grysjo, Oleh Vyšněvskij, Rostislav Taranucha a záložník Serhij Suchanov. První dva jsou zimními posilami Oboloňu. Před sobotním odpoledním střetnutím s Hradcem ještě druhou polovinu týmu čeká dopolední souboj s Baníkem Ostrava.
     
    Úvodní sestavy:

    FC Hradec Králové: Zadražil – Čihák, Pilař, Čmelík, Vašulín, Juliš, Leibl, Harazim, Kodeš (C), Horák, Kučera
    Náhradníci: Knobloch, Vízek – Čech, Hlaváč, Klíma, Dancák, Kaštánek, Pudhorocký, Rada, Hais, Koubek, Šašinka
    Trenér: Václav Kotal

    FK Oboloň Kyjev: Fedorivskyj – Prokopenko, Karas, Vovkun, Nahijev, Suchanov, Moroz, Černěnko, Medynskyj, Spobodan (C), Krasnopir
    Trenér: Valerij Ivaščenko.
     
    Ukrajinský tým v dopoledním utkání sice nad Baníkem Ostrava poměrně rychle vedl, ale nakonec prohrál 1:3. Ze základní sestavy samozřejmě proti Hradci nikdo nenastupuje, úvodní jedenáctka je úplně jiná. Votroci posílají do svého úvodního zápasu v Turecku od začátku hodně hráčů své běžné základní sestavy. Ani mezi náhradníky však není zapsán Ladislav Krejčí, pravděpodobně ho chtějí trenéři ze zdravotních důvodů pošetřit.
     
    Zápas se uskuteční na tréninkovém hřišti v Beleku a ještě krátce před začátkem je kropeno. Počasí je oblačné, aktuálně 13°C, s přicházejícím soumrakem bude teplota rychle padat dolů.
     
    Aktéři utkání nastupují na hrací plochu. Hradečtí ve své venkovní sadě dresů, tj. ve žluté barvě, Oboloň v zelených dresech. Domácí rozhodčí jsou celí v černém.
     
    Výkop do první půle provede Hradec.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Poněkud zbrklý první útok Východočechů, míč se ocitl za brankovou čárou a Fedorivskyj si rovná míč na malé vápno.
     
    2
    Dobrá práce Kučery, zezadu dokázal sebrat míč postupujícímu středopolaři soupeře.
     
    3
    Pokus o přihrávku za hradeckou obranu, míč na poslední chvíli zastavil opět Kučera.
     
    4
    Po pěkném sklepnutí Vašulína do druhé vlny se rozběhli votroci do brejku, na hranici ofsajdu sprintoval Pilař, ale nedokázal nabrat takovou rychlost, aby obráncům utekl. Byl zbaven míče ještě před pokutovým územím.
     
    5
    Vašulín udržel míč, připravil si střelu zhruba z 22 metrů, ale pravačkou po zemi branku netrefil. Minul zhruba o 2 metry.
     
    6
    Další dobrá práce Vašulína, zdálo se, že byl faulován, nakonec jen vhazování pro žluté.
     
    7
    Krásný křížný pas na Nahijeva, ten sklepl míč Medynskému, tomu se však pas do křídla vůbec nepovedl.
     
    8
    Vašulín utekl na levé straně obráncům, ale nenamířil si to přímo k brance a jeho přihrávku vracející se stopeři srazili na roh.
     
    9
    Po asi dvou odrazech se míč dostal v pokutovém území ke Kodešovi, jeho rána z voleje byla tečována prvním protihráčem, další roh.
     
    10
    Tento rohový kop už byl sehrán mnohem hůře, takže Fedorivskyj má opět míč postavený na malém vápně a rozehrává nakrátko.
     
    11
    Kučera fauloval Moroze poblíž půlicí čáry, avšak následný pas dopředu se Oboloni nezdařil.
     
    11
    Oblouček do vápna na nabíhajícího Kučeru odskočil tak, že ho hradecký záložník neměl šanci hrát.
     
    12
    Po dalším střetu ve středovém kruhu se Medynskyj chvíli nezvedal, ale ošetření nakonec není třeba.
     
    13
    Harazim fauloval u pravé lajny, trestný kop Kyjeva.
     
    14
    Prudký centr na penaltu bránící hráči odhlavičkovali ven z vápna, Prokopenko následně situaci nezvládl nejlépe a ukrajinský tým musí postupovat z vlastní poloviny.
     
    15
    Několik soubojů za sebou teď svedl Kučera, čímž se k míči na útočné polovině nejprve dostal, aby ho po tom posledním čistém skluzu protihráče zase ztratil.
     
    16
    Oboloň se snaží hrát na vlastní polovině i pod tlakem kombinačně, takže míč občas ztratí. V tomto případě však následná přihrávka na obsazeného Pilaře neprošla.
     
    17
    Čihák se ocitl na kolenou po jednom ze soubojů a je přerušená hra.
     
    18
    Krasnopir se po pasu z vlastní poloviny mohl řítit na Zadražila, ale nedokázal míč zklidnit natolik, aby mohl v klidu zakončit. Takže nakonec poměrně snadná práce pro dobře vyběhnutého brankáře.
     
    19
    Spobodan vybojoval vhazování na levém křídle.
     
    20
    Nedovolený zákrok Juliše, další trestný kop zelených z levé strany, tentokrát mnohem blíže k brankové čáře.
     
    21
    Zadražil vyboxoval centr daleko mimo vápno, následná střela skončila asi nejlépe, jak mohla – tečí a rohovým kopem. Možná totiž ani nemířila na branku.
     
    21
    S rohovým kopem si votroci poradili, následně dokonce před pokutovým územím vystavili soupeře do ofsajdu.
     
    22
    Juliš se mohl ocitnout sám před brankářem, avšak na půlkruhu nezvládl souboj a přišel o míč.
     
    23
    Hodně ostrý souboj Nahijeva s Kodešem, který hradecký kapitán bolestivě odnesl a na nohy se zvedá hodně pomalu.
     
    24
    Leibl měl k míči mnohem blíže než sprintující Nahijev, ten to však nevzdal a přidělal práci i Zadražilovi, který neměl klid na rozehrávku.
     
    24
    Míč se z půlky rychle vrátil do levého křídla, kde ukrajinský celek vybojoval trestný kop poblíž boční hranice šestnáctky.
     
    25
    Trestný kop byl zakroucen přímo na branku, ke štěstí Hradce přímo doprostřed. I tak se Zadražil dost zapotil.
     
    26
    Vašulín si došel pro faul na útočné polovině, po delší době se žlutí mohou v této části hřiště na chvíli usadit.
     
    27
    Pilař s Julišem něco vymýšleli při rozehrávce trestného kopu, smysl toho mi zůstal skrytý. Následoval nekvalitní pas na půlkruh a napálení odraženého míče z první, pravděpodobně Kodešem, daleko mimo branku.
     
    28
    Kodeš se následně ocitl v rychlém protiútoku, Vašulín nabíhal před brankou a nechybělo mnoho, aby se před výborně bránícího stopera do zakončení dostal.
     
    29
    Oboloň bojuje na útočné polovině a dokázal se tam na chvíli usadit. Jenže nezvládl kolmici na levé straně a míč se až za brankovou čárou.
     
    30
    Spobodan sice dokázal zachytit dlouhý pas z vlastní poloviny, ale už ne zpracovat. Snadná práce pro Leibla.
     
    31
    Fedorivskyj pod tlakem neodkopl malou domů zrovna dobře, ale Vašulín se nestihl včas vrátit z napadání, takže se pro přihrávku vracel z ofsajdu.
     
    32
    Na druhé straně je po dlouhém nákopu z hloubi vlastní poloviny máván ofsajd.
     
    33
    Vašulín se snažil něco vymyslet na levém křídle, jeho zpětnou přihrávku se pokusil někdo zahrát do vápna z první, ale netrefil míč tak, jak by chtěl.
     
    34
    Fedorivskyj perfektně stáhl ze vzduchu solidní centr z levé strany. S klesajícím sluncem je před ukrajinskou brankou čím dál horší viditelnost. Ne kvůli tmě, ale kvůli úhlu dopadajícího světla.
     
    36
    Harazim si pohlídal nákop na svoji stranu a hlavou uklidnil situaci, když zahrál malou domů.
     
    37
    Nahijev výborně zachytil dlouhý pas k pravé lajně a vybojoval aut.
     
    38
    Po vhazování se už Oboloň dostala do pokutového území a sraženou střelou získala rohový kop.
     
    39
    Hradečtí roh v poklidu ubránili, stejně jako následný centr zpátky na půlkruh. Ale pokus o protiútok už tak dobrý nebyl.
     
    40
    Dobrá obrana zelených po vhazování, nedovolili českému týmu rozvinout žádnou akci a nechali míč doskákat za brankovou čáru.
     
    41
    Nepřesná rozehrávka Zadražila k lajně na půlku hřiště znamená, že hrají opět zelení.
     
    41
    Přihrávku na Krasnopina tečoval pravděpodobně Čihák a nadělal tím Zadražilovi určité starosti.
     
    42
    Čmelík vysval z pravého křídla přízemní skákavý centr, žádného poluhráče však nenašel. Následný kontr hasil na půlce nedovoleně Kodeš.
     
    43
    Po rozehrání trestného kopu na půlce postupoval Kyjev levou stranou, pravděpodobně Krasnopir si navedl míč na střelu z velkého úhlu, ale branku by potřeboval na úplně jiném místě.
     
    44
    S tímhle pasem už ani Nahijev nic dělat nemohl, hlavou ho jen protečoval do autu.
     
    45
    První poločas skončil.
     
    První poločas mnoho fotbalové krásy nenabídl. Hodně osobních soubojů a málo kvality na obou stranách. Za celých 45 minut nebyla k vidění jediná větší šance. Hradec zahrozil jednou, již ve 4. minutě mohl utíkat z hranice ofsajdu sám na branku Pilař, avšak nenabral dostatečnou rychlost, takže ani nezakončil. Na druhé straně unikal v 18. minutě obraně votroků Krasnopir, avšak nedokázal pas z vlastní poloviny zpracovat natolik, aby mohl pořádně zakončit. Zadražil se tak nejvíce zapotil proti střele z trestného kopu z velkého úhlu. První poločas tak skončil nepříliš záživnou bezbrankovou remízou. Pokud se má skóre ve zbylém čase změnit, bude potřeba minimálně od jednoho týmu výrazné zlepšení.
     
    O přestávce neproběhne žádná velká vlna střídání, Hradec udělá 2 změny. Výkop budou mít hráči Kyjeva.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Střídání v týmu FC Hradec Králové:
    ze hřiště odchází Kodeš, přichází Kaštánek.
     
    46
    Střídání v týmu FC Hradec Králové:
    ze hřiště odchází Juliš, přichází Šašinka.
     
    47
    Útočný faul votroků. Slunce kleslo natolik, že na levé polovině hřiště, která je v této části hry hradecká, je proti němu opravdu mizerná viditelnost.
     
    49
    Zadražil nakonec zasahovat nemusel, ale mohlo mu být pořádně horko, kdyby jeden z čekajících ukrajinských hráčů trefil odražený míč pořádně.
     
    50
    Hradec Králové právě vstřelil branku!
    Vzápětí se na druhé straně ocitli Východočeši v první velké šanci celého zápasu a ONDŘEJ ŠAŠINKA ji po výborné přihrávce z pravé strany tváří v tvář brankáři chladnokrevně proměňuje ranou na zadní tyč!
    50. ŠAŠINKA - 1:0
     
    51
    Kaštánek skvěle obral o míč postupujícího Prokopenka, ale protiútok nezaložil, přihrávku doprava nedal přesně.
     
    52
    Pilař nedal pokoj Karasovi a donutil ho hrát malou domů.
     
    53
    Suchanov bojoval proti dvojici protihráčů v levém rohu pokutového území, upadl, ale rozhodčího tím k odpískání penalty nepřesvědčil.
     
    54
    Vzápětí po pravé straně pláchl obraně Medynskyj, zpětnou přihrávkou hledal v gólové pozici nabíhajícího Suchanova, jenže mu dal míč na paty a Suchanov, ač dokázal nakonec zakončit, neměl šanci z krkolomné pozice trefit branku.
     
    55
    Čmelík dvakrát za sebou bojoval v pokutovém území soupeře, poprvé z toho byla nepřesná přihrávka, podruhé neobešel protihráče a ani faul si nevymodlil.
     
    57
    Od vstřelené branky je Hradec výrazně lepším týmem, ale nedokáže si vytvářet další šance. Pilař nezvládl první dotek a míč mu utekl za brankovou čáru.
     
    58
    Centr zprava skončil po zásahu Zadražila za brankovou čárou, rohový kop.
     
    58
    Černěnko měl po rohovém kopu velkou šanci, ale hlavou zblízka těsně minul!
     
    59
    Kaštánek založil před vlastním vápnem rychlý kontr, avšak Šašinka nedal míč do uličky nabíhajícímu Pilařovi.
     
    60
    Oboloň nějakou dobu kombinovala na půlce, až se rozhodla pro nákop do pravého křídla, kde Nahijev neměl šanci hrát míč.
     
    61
    Suchanov se protáhl po levé lajně, ale proti dvojici protihráčů se ani tentokrát neprosadil.
     
    62
    Čmelík měl hodně času a místa rozmyslet si, co udělá, a vůbec nedal špatnou přihrávku do vápna Vašulínovi, ten však zády k brance nezvládl nic a rychle o hrací předmět přišel.
     
    63
    Další rychlý kontr Hradce po levé straně zakončil Šašinka prudkou ranou z úhlu, ale minul branku.
     
    63
    Střídání v týmu FC Hradec Králové:
    ze hřiště odchází Pilař, přichází Koubek.
     
    63
    Střídání v týmu FC Hradec Králové:
    ze hřiště odchází Vašulín, přichází Hais.
     
    63
    Střídání v týmu FC Hradec Králové:
    ze hřiště odchází Horák, přichází Rada.
     
    65
    Krasnopir utekl Harazimovi na levé straně, avšak dostal se z úhlu. Přesto zkusil vystřelit z nepříliš nebezpečné pozice a Zadražilovi se stačilo jen ohnout a nastavit ruce.
     
    66
    Kučera hledal dlouhým pasem Šašinku, ale dal mu míč příliš dopředu.
     
    67
    Na druhé straně se marně proběhl Prokopenko, křížný pas ho přeletěl až do zámezí.
     
    68
    Nepřesnosti se teď střídají na obou stranách. Po vlně několika šancí tempo zápasu zase upadlo.
     
    69
    Leibl si seběhl do středu na slušně vhozený aut Čmelíka, jenže v souboji míč neudržel a musel rychle zpátky dozadu.
     
    70
    Koubek dostává za ostrý zákrok poblíž vlastní šestnáctky žlutou kartu.
     
    71
    Trestný kop asi 5 metrů od levého rohu pokutového území točil Černěnko do branky, votroci zvládli srazit míč na roh.
     
    71
    S ním si už v pohodě poradili a navíc vyrazili do brejku, z něhož měli obrovskou šanci! V situaci snad 4 na 2 však z toho byla lehce zpětná přihrávka z levé strany, na kterou ze druhé vlny doběhl tuším Koubek, ale z první trefil právě jednou ze dvou bránících hráčů!
     
    73
    Hradečtí se následně usadili na útočné polovině, ale kromě několika vhazování zatím nic nevymysleli.
     
    74
    Hradec Králové právě vstřelil branku!
    Nakonec přeci jen něco vymysleli a to něco je gólové! Hodně dlouhou střeleckou pauzu právě ukončil MATĚJ KOUBEK a jednalo se o krásnou akci! Šašinka s Kaštánkem vykombinovali aut na levém křídle na Krejčího, jehož přihrávka na malé vápno na Haise byla sražena a na Koubka zívala prázdná branka, nabídka, která se nedala odmítnout!
    74. KOUBEK - 2:0
     
    76
    Omlouváme se, vyskytly se technické problémy, které nejsou na naší straně. Pokusíme se přinést nějaké informace i ze závěru utkání, ale nemůžeme nic zaručit.
     
    77
    Po chybě Kyjeva v rozehrávce běžel Koubek sám na branku, ale v rozhodující chvíli si ukopl míč a bylo po šanci.
     
    78
    Hodně ostrý zákrok Moroze na Kučeru na útočné polovině, žlutá karta. Kučera se nezvedal lehce, ale hraje dál.
     
    79
    Východočeši už nikam nespěchají, následný trestný kop poblíž půlky hřiště rozehrávají dozadu.
     
    80
    Oboloň se kombinací po levé straně hřiště dostal do vápna, tam však nic dalšího nevymyslel. Ale má z toho aspoň rohový kop.
     
    81
    Hodně velká strkanice před rozehráním rohového kopu! Padlo mnoho silných nadávek a rozhodčí uděluje na obě strany po jedné žluté kartě. Bohužel nelze zjistit, komu je dal.
     
    82
    Pozorná obrana Hradce odvrací míč na další roh.
     
    83
    Nervózní závěr utkání pokračuje. Po souboji tělo na tělo zůstává ležet Čmelík a drží se za hlavu.
     
    83
    Střídání v týmu FC Hradec Králové:
    ze hřiště odchází Harazim, přichází Klíma.
     
    83
    Střídání v týmu FC Hradec Králové:
    ze hřiště odchází Čihák, přichází Čech.
     
    83
    Střídání v týmu FC Hradec Králové:
    ze hřiště odchází Kučera, přichází Dancák.
     
    83
    Střídání v týmu FC Hradec Králové:
    ze hřiště odchází Čmelík, přichází Pudhorocký.
     
    84
    Čmelík odchází ze hřiště po svých.
     
    85
    Spobodan faulován na pravé straně, trestný kop pro Oboloň.
     
    86
    Centr do vápna se od žlutých odrazil jako ode zdi, protiútok se však nezdařil, míč až na Pudhorockého neprošel.
     
    86
    Kaštánek postupoval středem, i tentokrát byl adresátem přihrávky nabíhající Pudhorocký, ani teď však míč neprošel.
     
    87
    Rada hlavou zabránil soupeři po vhazování překročit půlící čáru a Hradec kontroluje míč na útočné polovině.
     
    88
    Kaštánek se nádherně vymotal ze složité pozice, Pudhorockého přihrávka od brankové čáry je sražena na roh.
     
    89
    Nakrátko rozehraný roh, votroci se pokusili držet míč v rohu a lehce postupovat, jenže to nakonec nezvládli a musí rychle zpátky.
     
    89
    Další snaha ukrajinského týmu vymodlit si penaltu, Suchanov při postupu podél brankové čáry upadl, rozhodčí zůstává naprosto v klidu.
     
    90
    Strkanice po nedovoleném zákroku Šašinky, ale tentokrát nic vážného.
     
    90
    Po centru Černěnka a sraženém míči na druhou stranu nedokázal Suchanov obejít Klímu, což bylo to poslední, co se stalo.
     
    90
    Konec zápasu.
     
    Ve druhém poločase jsme skutečně mohli sledovat lepší fotbal a zlepšený výkon předvedl hlavně Hradec. Ten se rychle dostal do vedení z první velké šance zápasu, po náběhu do vápna a ráně na zadní tyč se prosadil Ondřej Šašinka. Následovalo několik šancí na obou stranách, jenže Oboloň v těch svých netrefovala branku, kdežto votroci dokázali vedení navýšit, čtvrthodinku před koncem do prázdné branky dorážel Matěj Koubek. Závěr utkání pak byl zbytečně nervózní, padaly nějaké žluté karty, ale všichni to přežili ve zdraví a na výsledku se už nic nezměnilo. Hradec tak vstoupil do svého tureckého soustředění vítězně a ani ve čtvrtém zápase zimní přípravy neprohrál. Další výzva na něj čeká ve středu 31. ledna v podobě severomakedonského celku KF Gostivar. (16:48:43)

    Libor Štěpán

    Branky: 50. Šašinka, 74. Koubek

    Karty:   70. Koubek (HKR) – 78. Moroz (OBOL)


    FC Hradec Králové: Zadražil – Čihák (83. Čech), Pilař (63. Koubek), Čmelík (83. Pudhorocký), Vašulín (63. Hais), Juliš (46. Šašinka), Leibl, Harazim (83. Klíma), Kodeš (C) (46. Kaštánek), Horák (63. Rada), Kučera (83. Dancák)
    Náhradníci: Knobloch, Vízek – Čech, Hlaváč, Klíma, Dancák, Kaštánek, Pudhorocký, Rada, Hais, Koubek, Šašinka

    Trenér: Václav Kotal

    FK Oboloň Kyjev: Fedorivskyj – Prokopenko, Karas, Vovkun, Nahijev, Suchanov, Moroz, Černěnko, Medynskyj, Spobodan (C), Krasnopir
    Trenér: Valerij Ivaščenko
    bahis siteleri