Česko – Slovensko 3:2 (kon.)
konec
Česko
3:2 (0:0, 0:0, 3:2)
Slovensko
Neděle 28.01.2024, 06:00 • Gangneung Hockey Centre • Olympijské hry mládeže
Partner:
     
    To je z mé strany už vše, přeji hezké nedělní ráno a u dalších online přenosů z hokeje se budu těšit opět na shledanou. (07:43:25)
     
    Dnešní utkání sledovalo 3830 diváků.
     
    Střely na branku: 36 – 24
     
    Je dobojováno. Třetí třetina byla hodně divoká a padlo v ní všech pět branek tohoto zápasu. Slováci se dostali do vedení zásluhou Alexeje Kubata, který zblízka prostřelil Láryše, ovšem poté následovaly chvíle Šimona Katolického, který dvěma rychlými góly nejprve vyrovnal a poté strhl vedení na českou stranu. To pojistil v závěru Petr Tomek, jenž trefil z dálky zcela prázdnou slovenskou klec při powerplay. Ovšem Slováci hned na to snížili na rozdíl jediné branky díky Filipu Kovalčíkovi a ještě vykřesal naději. Jenže nakonec už se skóre neměnilo a Češi v prvním utkání na olympiádě mládeže berou důležité vítězství.
     
    Konec zápasu.
     
    44:59
    Vyloučení v týmu Česko:
    David Huk – 2 min., hákování.
    44:34 Filip KOVALČÍK - 3:2
     
    44:34
    Slovensko právě vstřelilo branku!
    Ovšem jiskřičku naděje ještě vykřesal FILIP KOVALČÍK, který napřáhl na modré čáře a jeho čistý průstřel končí v české síti – 3:2. Asistence: Kristian Macák.
    44:17 Petr TOMEK - 3:1
     
    44:17
    Česko právě vstřelilo branku!
    Češi jdou do dvoubrankového náskoku. Prázdnou bránu z uctivé vzdálenosti trefuje PETR TOMEK a dává tak českým barvám velkou naději na úspěch v tomto duelu. Bez asistence.
     
    43:35
    Slováci jsou v šesti!
     
    43:30
    Národní tým nepouští soupeře k odvolání brankáře a drží hru co nejdále od Láryše. Nyní už mají puk Slováci a dá se očekávat, že odvolají Dvořáka.
     
    43:00
    Hrají se poslední dvě minuty třetí třetiny.
     
    42:37
    Slovenský trenér Roman Sýkora si vyžádal oddechový čas.
     
    42:37
    Obrana českého týmu pomáhá opět Janu Láryšovi, který byl pod další palbou. Hned na to lapačkou proti Novákovi zakročil Dvořák a je přerušeno.
     
    41:38
    Slováci vrhají všechny své poslední síly do útoku a snaží se o vyrovnání. Střelu Stankovena ale kryje pozorný Jan Láryš, kterému také pomohla obrana.
     
    40:54
    Neuvěřitelné, znovu v obrovské šanci byl Šimon Katolický a po jeho střele zakročil Dvořák a sebral mu z hole hattrick!
     
    40:07
    Slováci zavezli puk do pásma národního týmu, ale tam nevystřelili. Kotouč tak mají zase Češi a míří bleskově na opačný konec kluziště.
     
    39:09
    Sekanina to zkusil z mezikruží, ale jeho pokus pokryla slovenská obrana, která má puk a otáčí hru na druhou stranu.

    Vendula Zdražilová

    Branky a nahrávky: 37. Katolický (Kachlíř, Novák), 38. Katolický (Novák), 45. Tomek – 34. Kubat (Plančár), 45. Kovalčík (Macák)


    Česko: Láryš (Psohlavec) – Kachlíř, Vaněček, Nedorost, Ruml (C), Reisnecker (A), Daněk – Novák (A), Tomek, Katolický – Kalus, Huk, Bělohorský – Hanyš, Sekanina, Weis
    Trenér: Milan Razým

    Slovensko: Dvořák (Hrenák) – Goljer (A), Požgay, Bereš, Kovalčík, Syrný, Černák – Rausa, Plančár (A), Ďurčo (C) – Trebula, Kubat, Stankoven – Matta, Rezničák, Macák
    Trenér: Roman Sýkora

    Rozhodčí: Boudreau (CAN), Oevstedal (NOR) – Gibbs (CAN), Prokofjev (UZB)

    Diváci: 3830
    bahis siteleri