Samsunspor – Kayserispor 0:1 (kon.) | Ankaragücü – Bursaspor 0:0 (kon.) | Istanbul BB – Mersin 0:0 (kon.)
Orduspor – Sivasspor 1:2 (kon.) | Manisaspor – Besiktas 1:4 (kon.)
konec
Manisaspor
1:4 (0:2)
Besiktas Istanbul
Čtvrtek 08.12.2011, 19:30 • Manisa 19 Mayıs Stadium • Turecká Superliga
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 19:30.
     
    Vítejte u Süperlig! Letos velmi dobře hrající Manisaspor, který je na čtvrté příčce přivítá na domácím hřišti třetí Besiktas Istanbul.
     
    Domácí tým pod taktovkou Kemala Özdese v posledním kole pouze remizoval, když ztratil na hřišti osmého Mersinu 0:0. Naproti tomu hostující tým zvítězil díky brankám Kavlaka a Ernsta 2:1 nad Ordusporem, a v případě dnešní výhry by se dotáhl na vedoucí duo Galatasaray-Fenerbahce, na které by ztrácel už jen jediný bod.
     
    Úvodní sestavy:

    Manisaspor: Avcibay - Cokmus, Dixon, Tok Klukowski - Gokoglan, Yilmaz, Güven, Erdogan, Simpson - Promise.

    Trenér: Kemal Özdes

    Besiktas Istanbul: Rüstü Recber - Hibert, Sivok, Egemen, Koybasi - Necip, Ernst - Quaresma, Fernandes, Veli Kavlak - Pektemek.

    Trenér: Carlos Carvalhal

    Rozhodčí: Bülent Yıldırım - Cem Satman a Erdinc Sezertan.
     
    Domácí tým udělal oproti poslednímu utkání v sestavě dvě změny, když nevidíme zadáka Akaminka a Yiğita İncedemira. Hostující kouč Carvalhal mění také dva hráče, a tak dnes pouze na lavičce začne Filip Hološko a Hugo Almeida, které nahradí Ricardo Quaresma s Mustafou Pektemekem.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    Hned od prvních vteřin má míč na kopačkách domácí tým. Centr z levé strany z kopačky Simpsona hledal před brankou volného Promise, jenže ten z těžké pozice nevypálil.
     
    3
    Prudkou přihrávku od Fernandese hostující Pektemek zachytil, jenže o míč následně přišel. Fauloval ho ale Bekir, a tak míč zůstane hostům z Istanbulu.
     
    5
    Po ošetření jednoho z domácích hráčů se do útoku opět hnal Besiktas, ale akce po levé straně se svého zakončení nedočkala. Na druhé straně je v protiútoku Isaac Promise zastaven pro ofsajd.
     
    7
    Rychle vhozený aut od Quaresmy dostal do úniku Koybasiho, který je následně zastaven a hosté budou kopat přímý kop z levé strany.
     
    7
    Ilker Avcibay prudký míč od Fernandese vyráží daleko od své branky, ale míč zůstaně po jeho zásahu na kopačkách týmu trenéra Carvalhala.
     
    9
    Besiktas pokračuje v aktivní hře. Na levém křídle se pěkně uvolnil kapitán Ricardo Quaresma, který se kličkou zbavil protihráče a vypálil. Přízemní pokus však jde bohužel pro hosty mimo.
     
    11
    Teď to znovu zkoušel na levé straně Quaresma, ale je faulován a útočná akce je tak zastavena. Istanbulský celek zatím nepouští domácí výběr vůbec k míči.
     
    13
    Z pravé strany hledal Mustafa Pektemek svého spoluhráče Kavlaka, jenže ten je předskočen Tokem, který tak získává míč pro Manisaspor.
     
    15
    Velmi pěkně šněroval na pravé straně s míčem u kopačky opět Mustafa Pektemek, který prošel přes tři hráče domácích a centroval do vápna. Tam ale bohužel pro něj byl pouze Fernandes, kterého k míči nepustil Klukowski. Zadák domácích odehrává na roh.
     
    17
    Cokmus na druhé straně nadvakrát centroval do vápna. Nejprve napálil zadáka hostů, ale druhým pokusem už udělal v pokutovém území Besiktase neplechu. Recber totiž jeho míč i přes zdánlivě lehký pokus nezkrotil, a mohl být rád, že Murat Erdogan nestihl zakončit.
     
    19
    Akci hostů, kterou táhl středem hřiště Mustafa Pektemek zastavuje Güven, který útočného hráče hostí zastavuje skluzem. Míč pro Besiktas.
     
    21
    Po rohu domácích z pravé strany měl Rüstü Recber opět problémy, jenže teď mu pomohla dobře hrající obrana hostů. Fernandes následně vyváží balon.
     
    23
    Quaresma z levého křídla posílal svým typickým způsobem šajtlí míč do vápna. Ten se odrazil na hranici velkého vápna, kde je faulován Necip. Z dvaceti metrů bude Besiktas rozehrávat přímý kop.
     
    24
    Míč si postavil Fernandes, ale k jeho smůle ho posílá pouze do mnohočetné zdi, která balon tečuje do zámezí.
     
    26
    Další pokus hostů o rychlý útok je zastaven na pravé straně, kde už neodcentroval Hilbert. Přímý kop rozehraje Kavlak.
     
    27
    Vysoký míč však v klidu odvrací pozorná obrana Manisasporu.
     
    29
    Dnešní duel tedy zatím opravdu nenabízí moc fotbalového umu. Domácí tým jakoby útočnou fázi vůbec neměl a Besiktas i přes svoji snahu se do pořádného zakončení ještě nedostal.
     
    30
    Z levé strany dostal míč do středu hřiště Kavlak, který už napřahoval, ale byl faulován Dixonem. Žlutá karta pro domácího hráče.
     
    31
    Přímý kop ze sedmnácti metrů si staví Ricardo Quaresma.
     
    31
    Besiktas Istanbul právě vstřelil branku!

    A je tu první branka! Převahu Besiktase zužitkoval jeho kapitán RICARDO QUARESMA, který z přímého kopu pravačkou krásně obstřelil zeď a překonal tak bezmocného Ilkera Avcibaye v brance domácího celku.
     
    33
    Domácí celek se logicky snaží o rychlou odpověď, ale jeho kombinace pár metrů za polovinou hřiště brankáře Recbera rozhodně neohrozí.
     
    35
    Aut na útočné polovině v podání Fernandese sice našel u postranní čáry Mustafu Pektemeka, jenže ten si s míčem nerozuměl. Po prvním doteku mu totiž utíká ze hřiště, a tak z útočné akce hostů nic nebude.
     
    37
    Výměnu míče hostů v podání Kavlaka a Fernandese zastavuje jeden z domácích hráčů, který Veliho Kavlaka fauluje.
     
    38
    První střela na branku domácích znamenala ihned velkou šanci! Po nahrávce z pravé straně se k míči dostal Isaac Promise, který se po otočce rozhodl vypálit, jenže narazil na Recbera. Ten jeho ránu výborně vyráží!
     
    39
    Po zákroku u levé postranní čáry na hostujícího Quaresmu se rozpoutala menší šarvátka, ale sudí Bülent Yıldırım situaci uklidňuje a nemusí ani použít varování v podobě žluté karty.
     
    42
    Manisaspor po inkasované brance ožil, jenže centr Klukowskiho z levé strany žádného z jeho spoluhráčů nenašel. Přesto se domácí tým po pár vteřinách opět dostává k míči.
     
    43
    Centr z pravé strany hledal ve vápně Erdogana, jenže ten je v ofsajdu, a tak ani po zákroku Egemena nebude domácí výběr kopat rohový kop.
     
    44
    Besiktas Istanbul právě vstřelil branku!

    Parádní akce hostujícího MUSTAFY PEKTEMEKA posílá Besiktas těsně před pauzou již do dvoubrankového vedení. Hostující forvard sprintem prošel po levé straně, ve vápně se zbavil kličkou Dixona a dělovkou pod horní tyč propaluje Avcibaye. Turecký forvard výborně zakončil i přesto, že střílel z těžkého úhlu.
     
    45
    V prvním poločase se bude nastavovat jedna minuta.
     
    45+1
    Prudkou nahrávku na levé straně domácí ofenzívy zastavuje s jistotou Fabian Ernst.
     
    První poločas skončil.
     
    Po úvodní nudné půlhodině se do vedení dostalo hostující mužstvo. Z přímého kopu se náramně trefil Quaresma. Branka jakoby trošku probudila domácí z letargie, ale víc, jak na šanci Isaaca Promiseho to nestačilo. V závěru první půle navíc navýšil vedení Besiktase po pěkné individuální akci Pektemek, a tak jde celek kouče Carvalhala do kabin za výhodného stavu.
     
    Druhý poločas začne v 20:33.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Hosté střídají, když lehce zraněného Quaresmu nahradil Filip Hološko.
     
    46
    Manisaspor také udělá změny, a to hned dvě. Nejprve Yilmaze nahrazuje Ozek.
     
    48
    Besiktas vletěl do poločasu aktivně, ale na pravé straně se do dalšího zakončení Pektemek nedostal.
     
    46
    A odešel i Gokoglan, když na jeho místo přišel Caliskan.
     
    50
    Ohrožení hostující branky si vzal na povel Isaac Promise, který se dostal k míči po nahrávce z pravé strany. Nigérijský útočník však svoji ránu posílá těsně vedle.
     
    52
    Přímý kop Besiktase rozehrál z levé strany Fernandes, jenže nikoho ze svých v pokutovém území nenašel.
     
    52
    Besiktas Istanbul právě vstřelil branku!

    Po rohu hostujících hráčů přichází třetí branka! Odražený míč získal na levé straně Fernandes, který odcentroval na zadní tyč. Tam byl úplně volný český reprezentant TOMÁŠ SIVOK, který do odkryté branky pohodlně hlavičkuje a zvyšuje již tak na rozdíl tří branek!
     
    55
    Manisaspor se snaží o branku, jenže teď to nevyšlo. Centr z pravé strany Rüstü Recber pohodlně sbírá do náruče a vysílá svůj tým do útoku.
     
    57
    Manisaspor právě vstřelil branku!

    Domácí tým snižuje na 1:3! Po přímém kopu z pravé strany se obrana Besiktase nedomluvila, a toho Manisaspor využívá. MURAT ERDOGAN využil po neodvrácené hlavičce nepřehledné situace v pokutovém území a prudkou ranou z malého vápna propaluje Rüstü Recbera!
     
    59
    Celek kouče Özdese se i nadále tlačí za další brankou, ale kombinace ve středu hřiště se před brankáře Besiktase zatím nedostává.
     
    60
    Nahrávku na pravou stranu musel zastavit jistý Tomáš Sivok, jinak už by se k míči dostával Promise.
     
    61
    Manisaspor výrazně zlepšil výkon a i nadále se dostává k útočným akcím. Centr z levé strany, který posílal do vápna Klukowski musí na poslední chvíli znovu odvracet Sivok.
     
    63
    Isaac Promise dnes zastaven snad v pátém ofsajdu, a tak od hostující branky v klidu rozehraje bývalý hráč Trabzonsporu Egemen Korkmaz.
     
    65
    Přímý kop ze středu hřiště nenachází bohužel pro domácí hlavičku Erdogana, ale opět zadáka Besiktase. Domácím je navíc signalizován ofsajd, a tak by ani případné zakončení nebylo platné.
     
    68
    Besiktas se v posledních minutách příliš nedostával k míči, ale teď ho již drží na svých kopačkách a snaží se uklidnit hru.
     
    70
    Rychlou akci hostů středem hřiště nepřesně rozehrál Kavlak, který patičkou našel pouze domácího hráče.
     
    70
    Isaac Promise opět v ofsajdu. A pro domácí to je tentokrát velká škoda. Nigérijský útočník totiž již obešel brankáře Recbera a měl před sebou prázdnou branku. Pomezní sudí Satman má však pozorné oko a odhalil malý prohřešek proti pravidlům.
     
    72
    Na druhé straně se po kostrbaté akci Besiktase opřel do míče Manuel Fernandes, jenže svým projektilem ze třiceti metrů bránu netrefil.
     
    73
    Hostující tým podruhé střídá. Mustafu Pektemeka vystřídá na hrotu Hugo Almeida.
     
    74
    A vysoký forvard hostů je ve výskoku ihned faulován, když jej přepadl Tok.
     
    76
    Počínaní domácích na útočné polovině zastavuje Ernst, který u postranní čáry chytře napálil míč do hráče Manisasporu, čímž získal balon pro Besiktas.
     
    78
    Promise posunul do levé strany na Simpsona, který z jednoho doteku centroval do vápna. Tam úřaduje brankář hostů Rüstü, který ve výskoku míč chytá.
     
    78
    Erdogan zkusil odvážně vypálit ze zhruba třiceti metrů, jenže rána končí po teči jednoho z hostů v zámezí. Manisaspor bude zahrávat rohový kop.
     
    79
    Besiktas Istanbul právě vstřelil branku!
    Rychlý brejk hostů přináší čtvrtou a velmi pravděpodobně rozhodující branku! Po pravé straně prchnul domácím Hološko, který z hranice velkého vápna nevystřelil, ale chytře našel v lepší pozici MANUELA FERNANDESE. Portugalský záložník nabídku dokonale využil, když prudkou ranou k pravé tyči překonává Avcibaye!
     
    81
    Poslední střídání domácího celku. Kouč Kemal Özdes stahuje ze hry Simpsona, kterého nahradí Kahé.
     
    82
    Promise vybojoval na levé straně míč na Hilbertovi, jenže následný centr se mu vůbec nepovedl. Balon na zadní tyč Güven neměl nárok stihnout.
     
    84
    Besiktas kombinuje po celém hřišti a pohodlně kontroluje výsledek. Z těžké pozice se na pravé straně dostal Hološko, který byl napadán hned trojicí hráčů v bílém, ale uspěl.
     
    85
    I Carlos Carvalhal střídá potřetí. Fabiana Ernsta nahradí Ibrahim Toraman.
     
    86
    Dlouhý míč hledal na pravé straně Fernandese, jenže toho k míči vůbec nepustil Dixon. Avcibay tak může rozehrát od své branky.
     
    87
    Špatnou rozehrávku hostů na útočné polovině zkusil chytře potrestat Veli Kavlak, ale jeho dalekonosný pokus Avcibaye nepřekonal. Ráně chyběla rychlost a hlavně přesnost.
     
    88
    Hugo Almeida odmítl pátou branku Besiktase! Hostující forvard unikal po levé straně na Avcibaye, jenže své zakončení neprovedl ideálně. Přízemní ránu totiž posílá z pokutového území mimo.
     
    89
    Centr Filipa Hološka z pravého křídla zastavuje stoper Manisasporu Tok, který pravačkou odpaluje daleko od velkého vápna.
     
    90
    Sudí Bülent Yıldırım nastaví ve druhém poločase dvě minuty.
     
    90+1
    Domácí se ještě snaží, ale akce po pravé straně končí po zásahu Kahého za postranní čarou.
     
    90+2
    Hosté kombinují s míčem na kopačkách na vlastní polovině a pravděpodobně tak dohrají dnešní duel.
     
    Konec zápasu.
     
    Besiktas tedy po zásluze vítězí v souboji o třetí místo a vyprovází Manisaspor výsledkem 4:1. Domácí tým po prvním poločase, kdy nepředvedl dobrý výkon, aktivitu zvýšil, jenže k bodům už to nevedlo. Po snížení Erdogana totiž ukončil naděje Manisasporu na bodový zisk Manuel Fernandes. (21:22:51)

    Martin Mišovec

    Branky: 57. Erdogan - 31. Quaresma, 44. Pektemek, 52. Sivok, 79. Fernandes

    Karty:   30. Dixon (MSS)


    Manisaspor: Avcibay - Cokmus, Dixon, Tok Klukowski - Gokoglan (46. Caliskan), Yilmaz (46. Ozek), Güven, Erdogan, Simpson (81. Kahé) - Promise.

    Trenér: Kemal Özdes

    Besiktas Istanbul: Rüstü Recber - Hilbert, Sivok, Egemen, Koybasi - Necip, Ernst (85. Toraman) - Quaresma (46. Hološko), Fernandes, Veli Kavlak - Pektemek (73. Hugo Almeida).

    Trenér: Carlos Carvalhal

    Rozhodčí: Bülent Yıldırım - Cem Satman a Erdinc Sezertan
    bahis siteleri