Senica – Nitra 3:1 (kon.) | Slovan Bratislava – Dunajská Streda 3:1 (kon.) | Prešov – Košice 0:1 (kon.)
Trnava – Zlaté Moravce 1:0 (kon.) | Žilina – Ružomberok 2:1 (kon.)
konec
MŠK Žilina
2:1 (0:1)
MFK Ružomberok
sk Sobota 03.03.2012, 17:30 • Pod Dubňom • Niké liga
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie začína o 17:30.
     
    -10
    Pekný športový podvečer vážení futbaloví fanúšikovia. Po zimnej prestávke sú tu opäť online prenosy spod Dubňa, kde dnes zavíta Ružomberok. Máme za sebou vyše tri mesiace voľna, počas ktorých jednotliví futbalisti naberali kondíciu a pripravovali sa na jar. Obaja dnešní súperi majú len tie najvyššie ciele a aj preto môžeme očakávať zaujímavý futbal. Hádam si fanúšikovia, ktorí postupne prichádzajú na štadión, prídu na svoje. Už o chvíľu zostavy.
     
    Úvodné zostavy:

    MŠK Žilina: Krnáč - Angelovič, Akakpo, Piaček, Nunes - Pečovský - Barčík (k), Bello, Majtán - Pich, Ceesay

    MFK Ružomberok: Hrdlička - Maslo, Kostelný, Greššák, Jurkemík - Skalák, Vavrík, Ďubek, Onyango - Serečin, Masaryk (k)

    Rozhodca: Hracho - Hrčka, Borssányi.
     
    -2
    Ešte pred začiatkom minúta ticha za nedávno zosnulého Ladislava Kunu. Hráči stoja v stredovom kruhu, fanúšikovia mu venujú tichú spomienku. Po spomienke je už všetko pripravené na úvodný výkop.
     
    1
    Stretnutie práve začalo.
     
    1
    Úvodný náznak šance mali hostia už po pár sekundách. Zmätok v šestnástke domácich sa snažil využiť Masaryk, ktorý však hlavičkou prestrelil bránu. Navyše ostal ležať na trávniku. Po chvíli je už všetko v poriadku, Masaryk znovu v hre.
     
    5
    Trávnik v Žiline je už na prvý pohľad vo výbornom stave. Ani nezbadať, že ešte nedávno bol pokrytý súvislou vrstvou snehu. Domáci usporiadatelia odviedli naozaj skvelú prácu.
     
    6
    Prvé minúty stretnutia patria hosťom z Ružomberka. Zatiaľ je to však bez vyloženej gólovej príležitosti.
     
    7
    Na trávniku ostal znovu ležať Masaryk, po súboji s Piačekom. Žilinskí futbalisti loptu nezakopli. Práve naopak. Založili rýchly brejk do otvorenej obrany, avšak s nepresným centrom. Piaček bol za spomenutý zákrok, po ktorom mali hostia výhodu, odmenený žltou kartou.
     
    9
    Prvé zakončenie žlto-zelených. Skúšal to Majtán, lenže mieril nepresne.
     
    12
    Pekne to teraz skúšal Ceesay spoza šestnástky. Jeho technický oblúčik letel nad bránu.
     
    14
    Fanklub "šošonov" po nezhodách s vedením dnes chýba. O akú-takú atmosféru sa stará hŕstka fanúšikov z Ružomberka, ktorí neúnavne ženú svoj tím. Inak je prostredie viac-menej komorné, čo kvalite stretnutia určite nepridá.
     
    16
    Hostia pokračujú v aktivite. Do výhodnej pozície sa dostal Vavrík, lenže netrafil bránu.
     
    18
    Ružomberok dal gól!
    Všetkému predchádzal prvý vážny zákrok brankára Krnáča. Serečin poľahky prešiel až pred domáceho strážcu svätyne. Ten však vytiahol pohotový zákrok a svoj tím zachránil. "Ruža" zahrávala roh. Ten im príliš nevyšiel, lenže Žilinčania sa nepoučili a prišiel center z ľavej strany. Na loptu si najvyššie vyskočil Greššák, ktorý otvára skóre stretnutia!
     
    24
    Vavrík to znovu skúšal z väčšej vzdialenosti. Tentokrát mieril lepšie, lenže lopta smerovala do stredu brány. Krnáč ju tak bez problémov chytil.
     
    25
    Objektívne treba povedať, že Ružomberok je zatiaľ lepším tímom. V hre jesenného majstra je množstvo nepresností, zbrklých prihrávok a možno i nervozity. Nečudo, že sa z tribún čoraz častejšie ozýva piskot.
     
    28
    Individuálne to skúšal Ceesay. Pekne sa preštrikoval, lenže prihrávka na útočný hrot bola príliš rýchla a ani jeden z dvojice hráčov ju nezachytil. Napriek tomu potlesk domácich tribún.
     
    30
    Prvá vážna šanca Žilinčanov. Barčíkov center síce obrana Ružomberka odvrátila, k lopte sa dostal Angelovič, ktorý azda z piatich metrov tesne minul bránu.
     
    31
    Súboje Masaryk-Piaček ešte môžu byť ozdobou tohto stretnutia. Opäť sa títo spomínaní hráči dostali do vzájomného stretu a otrasený ostal stopér žlto-zelených. Po krátkom ošetrení sa vracia do hry.
     
    36
    Ružomberčania zahodili čistú gólovú šancu. Po veľkých zmätkoch pred šestnástkou sa k lopte dostal Serečin. Smeroval úplne sám na bránu, mal dostatok času i priestoru, lenže obrovskú príležitosť na zvýšenie skóre nevyužil. Vyznamenal sa Krnáč, ktorý bravúrne vyrazil loptu na roh.
     
    42
    Teraz si vyšliapol Ďubek na Angeloviča. Rozhodca bez milosti udeľuje žltú kartu.
     
    Prvý polčas skončil.
     
    Máme za sebou úvodných 45 minút. V Žiline to nie je žiadne oslnivé futbalové predstavenie. Sprievodnými znakmi zápasu je veľké množstvo nepresností, pokazených prihrávok a futbalisti zatiaľ toho príliš nepredviedli. Je to skôr futbalový boj. Táto situácia však určite viac vyhovuje Ružomberku, ktorý vyhráva najtesnejším rozdielom. Každý, kto zápas sleduje musí uznať, že hostia sú zatiaľ lepším tímom a mali aj viac gólových príležitostí. Papierový favorit sa zatiaľ veľmi trápi a ak chce dnes uspieť, musí po zmene strán poriadne pridať.
     
    46
    Začal druhý polčas.
     
    46
    Od úvodných sekúnd druhého polčasu sa hrá tvrdo. Doplatili na to najskôr Majtán a teraz aj Barčík. Obaja sú v poriadku.
     
    48
    Hlavný rozhodca teraz daroval domácim priamy kop. Zahral ho Barčík, našiel Piačeka. Ten hlavičkoval v záklone a loptu bez akýchkoľvek problémov kryje Hrdlička.
     
    50
    Teraz mali veľkú gólovú možnosť "šošoni". Pich sa pekne individuálne presadil a z hranice šestnástky aj výborne vystrelil. Hrdlička loptu s námahou vyrazil pred seba. K odrazenej strele sa už nedostal nikto z hráčov domácich. Obrana Liptákov nebezpečnú situáciu odvrátila.
     
    54
    Rozhodca Hracho píska penaltu. Za obranu hostí sa dostal Angelovič, ktorého zľahka potiahol Onyango. Arbiter ani chvíľu neváha a ukazuje na biely bod!
     
    55
    Žilina dala gól!
    Loptu si postavil Ceesay, Hrdličku poslal do opačnej strany a vyrovnáva!
     
    58
    A opäť potrestaný hráč Ružomberka. V tomto prípade Vavrík, ktorý nedovolene zastavil Bella.
     
    60
    Masaryk patrí k najaktívnejším hráčom Liptákov. Aj teraz skúšal nenápadne vystreliť spoza hráča. Bránu však minul.
     
    62
    Prvé striedanie obstará domáci tréner Ľuboš Nosický. Z ihriska odchádza Pich, prichádza Deza
     
    62
    Ďalšie zakončenie vysokého Ceesaya. Hrdlička pripravený a loptu kryje.
     
    63
    Prvým potrestaným hráčom Žiliny je Majtán.
     
    63
    Striedajú aj hostia. Odchádza Serečin a na trávnik vybieha Hoferica.
     
    67
    Štandardná situácia MŠK. Barčíkov center našiel Piačeka, ktorý však hlavičkou prestrelil bránu Libora Hrdličku.
     
    71
    Aktivita sa preniesla na domáce kopačky. Zatiaľ je však tlak platonický a bez zakončenia.
     
    74
    Tlak domácich sa stupňuje. Žlto-zelení zahrávajú niekoľko rohových kopov a čoraz viac sa tlačia k zakončeniu. Prebudili sa aj diváci, ktorí ženú jesenného majstra za vytúženým druhým gólom.
     
    74
    Žilina dala gól!
    Fanúšikovia sa dočkali. Prevaha Žiliny bola čoraz silnejšia a korunovaná bola presným zásahom. Štandardnú situáciu zahral Barčík, k lopte sa dostal Piaček, lenže netrafil ju ideálne. Pripravený bol však Majtán, ktorý sa z blízka nemýlil a otáča skóre zápasu!
     
    78
    Hostia druhýkrát striedajú. Dole Ďubek, na pľac Markovič.
     
    79
    Obraz hry sa po obrátke zmenil. Žilina začala hrať ako vymenená a svojho súpera nepustila prakticky k ničomu. Naplno chytila opraty zápasu do svojich rúk a odmenou jej boli dva presné zásahy. Ružomberok sa snaží, má ešte vyše 10 minút minimálne na vyrovnanie.
     
    80
    Dnešné stretnutie 1 476 sleduje divákov.
     
    84
    Posledné striedanie Liptákov. Odišiel Skalák, čerstvým hráčom Chovanec.
     
    85
    Pokračuje séria výmien. Na domácu stranu sa postaví Gergel a za potlesku tribún odchádza Majtán.
     
    88
    Nádhernú akciu teraz predviedla dvojica legionárov v drese MŠK. Ceesay si parádne narazil loptu s Bellom, ten sa dostal až pred Hrdličku. Skúsil urobiť kľučku, ktorú mu vystihol český brankár vo farbách MFK. Stav sa nemení. Videli sme však jeden z najkrajších momentov zápasu.
     
    90
    Loptu v tejto chvíli zakopol Gergel a vidí žltú kartu.
     
    91
    Zúfalý nápor hostí. V šestnástke Žiliny už aj Hrdlička.
     
    92
    Žilina robí posledné - taktické striedanie. Odíde Barčík, prichádza Šulek.
     
    Koniec zápasu.
     
    Žilina i Ružomberok majú za sebou prvé jarné vystúpenie. Kým v prvom dejstve dominovali hráči hostí, v druhom sa karta obrátila. Žilina zvýšila obrátky a snahy svojho súpera úplne eliminovala. Dva góly v druhom polčase rozhodli o troch bodoch pre jesenného majstra. Úvodné dejstvo bolo čo sa týka kvality slabšie. V tom druhom, najmä zásluhou MŠK, videli diváci viac futbalovej kvality. Ružomberok odchádza bez bodov, avšak za svoj výkon sa hanbiť nemusí. Body ostávajú doma a "šošoni" musia byť maximálne spokojní. Od nás je to spod Dubňa všetko. Tešíme sa na ďalšie prenosy zo Žiliny. Pekný sobotný večer. (19:21:00)

    Milan Gončár

    Branky: 55. Ceesay (pen.), 74. Majtán - 18. Greššák

    Karty:   7. Piaček (ZIL), 63. Majtán (ZIL), 90. Gergel (ZIL) - 42. Ďubek (RUZ), 54. Onyango (RUZ), 58. Vavrík (RUZ)


    MŠK Žilina: Krnáč - Angelovič, Akakpo, Piaček, Nunes - Pečovský - Barčík (k) (92. Šulek), Bello, Majtán (85. Gergel) - Pich (62. Deza), Ceesay
    MFK Ružomberok: Hrdlička - Maslo, Kostelný, Greššák, Jurkemík - Skalák (84. J. Chovanec), Vavrík, Ďubek (78. Markovič), Onyango - Serečin (63. Hoferica), Masaryk (k)

    Rozhodčí: Hracho - Hrčka, Borssányi
    bahis siteleri